View Full Version : Patlıcan Turşusu
Her sene tarla bozumunda sahibinden izin isteyip. Küçük patlıcan toplarız.
Mağzemeler:
Küçük patlıcan
Sarımsak
Biber salçası
Sirke
332722
Patlıcanlar şerit şeklinde soyulup, dilimlenecek ve tuzlu suda ıslanacak. Tuzlu suda ıslamamızın sebebi patlıcanın acısı ve kara suyunu çıkmasını sağlamak.
332726
332727
Tenceye yarım limon su ve az tuz patlıcanlar 5 dakika kaynıyacak.
332728
Patlıcanlar süzülüp sini veya tepsi koyulacak. Soğumasını bekliyeceğiz.
332733
Patlıcan turşusunun sosu yapılışı. 4-5 baş sarımsak biber, salçası, sirke. Sarımsaklar soyulup yıkandıktan sonra ezilecek, derince bir kaba ezilmiş sarımsak, biber salçası karıştırılıp üzerine azar azar sirke eklenerek sosun sıvı kıvamına gelene kadar karıştırılır.
332734
Sos hazırlanışına devamı.
332751
332752
332753
patlıcanları cam kavonoz veya 5 Litrelik yoğurt kovasına patlıcanları iki sıra diz.
332756
332757
332758
Üstüne sostan gezdir.
332760
332761
332762
İşlemin devamı.
332791
332792
332793
332794
İşlemin devamı.
332799
332800
İşlem bittikten patlıcan turşusunun üstünü örtene kadar sirke koyulacak.
332801
332802
Karşınızda patlıcan turşusu.
Bu turşuyu ağzı iyice kapatıp buz dolabına koyulması gerekir. Turşu 10 gün sonra yenilir. Uzun süre dayanmaz. Acı olmasını istiyorsanız içine acı veya süs biberini ekliyebilirsiniz. Benim en çok sevdiğim turşudur. :D:D
332805
332806
bay tömürcek
19-09-2012, 20:47
Maviş abla ellerine sağlık canım çekti ya bende çok severim patlıcan turşusunu ;)
melissa77
19-09-2012, 23:22
ellerinize saglik mavis cok guzel gorunuyor deniycem
tursuyu cok severim 1 kg patlicandan yapayim nasil olacak
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.