PDA

View Full Version : Patlıcan Turşusu




Maviş
19-09-2012, 16:32
Her sene tarla bozumunda sahibinden izin isteyip. Küçük patlıcan toplarız.
Mağzemeler:
Küçük patlıcan
Sarımsak
Biber salçası
Sirke
332722




Maviş
19-09-2012, 16:58
Patlıcanlar şerit şeklinde soyulup, dilimlenecek ve tuzlu suda ıslanacak. Tuzlu suda ıslamamızın sebebi patlıcanın acısı ve kara suyunu çıkmasını sağlamak.
332726
332727
Tenceye yarım limon su ve az tuz patlıcanlar 5 dakika kaynıyacak.
332728

Maviş
19-09-2012, 17:10
Patlıcanlar süzülüp sini veya tepsi koyulacak. Soğumasını bekliyeceğiz.
332733
Patlıcan turşusunun sosu yapılışı. 4-5 baş sarımsak biber, salçası, sirke. Sarımsaklar soyulup yıkandıktan sonra ezilecek, derince bir kaba ezilmiş sarımsak, biber salçası karıştırılıp üzerine azar azar sirke eklenerek sosun sıvı kıvamına gelene kadar karıştırılır.
332734

Maviş
19-09-2012, 18:49
Sos hazırlanışına devamı.
332751

332752

332753

Maviş
19-09-2012, 18:55
patlıcanları cam kavonoz veya 5 Litrelik yoğurt kovasına patlıcanları iki sıra diz.
332756

332757

332758

Maviş
19-09-2012, 18:58
Üstüne sostan gezdir.
332760

332761

332762

Maviş
19-09-2012, 20:15
İşlemin devamı.
332791

332792

332793

332794

Maviş
19-09-2012, 20:25
İşlemin devamı.
332799

332800
İşlem bittikten patlıcan turşusunun üstünü örtene kadar sirke koyulacak.
332801

332802

Maviş
19-09-2012, 20:40
Karşınızda patlıcan turşusu.
Bu turşuyu ağzı iyice kapatıp buz dolabına koyulması gerekir. Turşu 10 gün sonra yenilir. Uzun süre dayanmaz. Acı olmasını istiyorsanız içine acı veya süs biberini ekliyebilirsiniz. Benim en çok sevdiğim turşudur. :D:D
332805

332806

bay tömürcek
19-09-2012, 20:47
Maviş abla ellerine sağlık canım çekti ya bende çok severim patlıcan turşusunu ;)

melissa77
19-09-2012, 23:22
ellerinize saglik mavis cok guzel gorunuyor deniycem
tursuyu cok severim 1 kg patlicandan yapayim nasil olacak