PDA

View Full Version : keopstr / begonvil




keopstr
21-07-2012, 19:52
Arkadaşlar 2 tane bonsai adayım var.Resimlerini ekledim.Birisi Begonvil diğerinin bilmiyorum.sizce ne zaman başlamalıyım.Önümüzdeki baharı bekliyecekmiyim yoksa hemen başlayayımmı?biraz yazılar okudum ama size sormak istedim...lütfen yorumlarınızı bekliyorum.bu ilk bonsai çalışmam olacak..




Sakaki
21-07-2012, 20:11
Sn koepstr

Bonsai'ye başlama kararı almakla zaten başlamışsınız, hayırlı olsun yeni hobiniz :)
Elbette gerek bu forumda gerekse başka internet sitelerinde bulduğunuz tüm bilgileri okumanızı tavsiye ederim, ancak elinizdeki adaylarla ilgili olarak önce ne tarz bonsai istediğinize veya başka bir deyişle elinizdeki adayların hangi tarza uygun olduğuna karar vermeniz lazım. Dolayısıyla önce bonsai tarzları konusunu inceleyin (forumda mevcut).

Daha sonra bakım ve biçim verme teknikleri konularına (bunlar da bonsai başlığı altında mevcut konular) göz atın.

Bitkiler büyüme dönemindeyken mümkün olduğunca telleme ile şekil vermeyin, büyüyen ve kalınlaşan dallara teller oturacağından bitkiye zarar verebilir ve iz bırakabilir.

Bu dönem boyunca istediğiniz tarz doğrultusunda uç (sürgün ucu) alımları ve ufak budamalar yapabilirsiniz, ancak sert budama yapmanızı tavsiye etmem.

Toprak/saksı değişimi, sert budama, telleme gibi işlemleri kışın veya önümüzdeki bahar başında yaparsınız.

Başarılar dilerim

memet
21-07-2012, 20:41
Bu sıra sulamaya ve gübreye önem verin. Begonvilde demir eksikliği olabilir. zaçıkıbrıs ya da karaboya ile takviye yapmak yararlı olur.

yeşillim
14-03-2013, 08:50
Sayın keopstr,

Özellikle Begonvil çalışmalarınızın güncel durumunu öğrenmek isterim. Mümkünse görsel destekli olsun.

Kolay gelsin.