PDA

View Full Version : Humuslu (nohut unu) ekmek




Müjgan
21-05-2012, 22:35
Cumartesi günü elime bol miktarda humus unu geçti. Ne humus yemişliğim, ne de yapmışlığım varken, elimdeki humusu ekmek yapmakta kullanmaya karar verdim :)
Humus unu pişmiş nohuttan elde edildiği için, maya yapmada kullanılması mümkün değilmiş gibi geldi. Aslında bunu da denemekte yarar var :) Neyse...

Akşamdan ılık su ile ıslattığım humusun içine bir çorba kaşığı kadar ekşi maya ve un ilavesi yapıp, "cıvık" bir hamur halinde dinlenmeye bıraktım. ( bir tatlı kaşığı şeker ve tuzu unutmadım :)

Ertesi gün öğleye doğru kabarcıklarla dolu, yüzümü güldüren bir hamurla karşılaştım. Hemencecik yoğurup, bir parçasını heka demirdöküm tencereye, bir parçasını da, başka bir kek kalıbına koyup, mayalanmalarını bekledim. 2 saattan az bir zamanda kabardılar. Kapların dibine ve hamurların üzerine susam dökmüştüm, pişince evim misler gibi koktu :) Ama gözenek yapısı bakımından heka tenceredeki ekmek daha başarılı oldu.

Hafiften humus kokusu gelirken, susam ve ekşi mayanın tadı da lezzetini artırdı.
Denemeye değer :))


298753