View Full Version : Tokat
yakupbiyo
20-12-2006, 16:11
tokatlı arkadaşları buraya bekliyorum
Hasan Lalezar
22-12-2006, 22:39
merhaba ben ankaradayım ama tokatlıyım selamlar
yakupbiyo
25-12-2006, 09:44
merhabalar hasan lalezar hoş geldiniz tokat'ın mekanına
Sebahattin
25-02-2007, 22:10
Yakub biyo, Tokat lılar seni yalnız bıraktılar galiba. :(
Tokat'ta olmasam da burada olmam gerekiyor sanırım. :rolleyes:
Arkadaşlara selamlar.
Selahattin Yılmaz
25-02-2007, 22:16
Ben tokatlı arkadaşlara bir şey diyemem ama Tokat'lılar buradaysa bende burdayım :)
Ben tokatlı arkadaşlara bir şey diyemem ama Tokat'lılar buradaysa bende burdayım :)
Merhabalar!
Selahattin bey ilginize teşekkürler. Her ne kadar Yalovada yaşasakta yinede baba ocağında kim var diye merak ettim. Ancak şimdi farkettim. Sitenin kullanımı konusunda biraz acemilik var. İşin doğrusu aslında ben biraz dünya vatandaşıyım eminim beni anlıyorsunuz. Niksarda doğmaksa zaten bana göre çok güzel bir ayrıcalık.
Yakupbiyo, Hasan Lalezar ve Sebahattin kardeşlerim yalnız değilsiniz ve bundan sonra hiç olmayacaksınız.
Yalovadan kucak dolusu selamlar.
Cemal Sansar / Yalova
Merhabalar!
Yanlış geldim galiba, Tokat diye bir il varmıydı ? gören bilen duyan varsa yazarmı. Yoksa yaylaya yoğurt almayamı gittiler.
Selamlar.
Selahattin Yılmaz
05-06-2007, 14:19
Tokat diye bir il var evet. O ilin sakinleri sessizdir sakindir kendileri arasında şunu diyorlar:
Düzgün mısmıldır, başörtüsü bürük,
Lahana kelem, dağ armudu çördük,
İştaha mada, azıcığa ecücük,
Alkışada çekip diyorlar bizde.
Merdiven badaldır, çeket ise saru,
İğneye biz derler, dibeğe sahu
Sitil kovadır ,çeket ise saru
Sedire de ahat diyorlar bizde.
Behni yem yeridir, arazi yazu
Hindi culuhtur, saç ekmeği cızlap
Patetese kostil sahiye essah
Kızılçıga zohal diyorlar bizde
Takulya nalindir çok bilbiş çepil
İçi boş küfüktür çabuk kızan çitil
Şubata göçük yatağa da mitil
Bekliye ellağam diyorlar bizde
Biber issot eceleci hetelek
Elbise urbadır sırıksa herek
Fasülye çiğit raf ise terek
Muşmulaya töngel diyorlar bizde
Koşmak seirtmektir boğaz ise ümük
Keh uçurumdur kısaboylu güdük
Aşgana mutfak pis boğaza sümsük
Çınara kavlağan diyorlar bizde
Ağleş dur demek çirkin ise kaşmer
Ahucuk iştedir gzetmek işmar
Yufkaya işkefe salçaya pelver
Mandaya kömüş diyorlar bizde
Azıcık bidıhım tatsıza sasuh
Boduç su kabıdır ayran da gatıh
İşkembeye mimbar çiviyede mıh
Bileziğe kol bağı diyorlar bizde
Şip cabuk demek kötü de irezil
Forus horoz kevgirde ilistir
Kaynağa göze peçeteye peşkir
Geçen yıla bıldır diyorlar bizde
M. Necati GÜNEŞ
Tarih Öğretmeni
Selahattin bey!
Yalnız olmadığımı biliyordum. Çok teşekkür ediyorum şu anda şoktayım beni bağışla. Sanki Çamiçi yaylasındayım. Burası yoksa Düdenmi, Lalduzmu allah allah şaşırdım birden.
Hocamın yüreğine sağlık.
Gönül arzuluyor Tokat elini
Elmalı bağları göresim geldi.
Gümenek köprüsünü, mamu belini
Dumanlı dağları göresim geldi.
Biraz küçük ama buda benden size küçük bir hediye lutfen kabul edin.
Her zaman görüşmek dileği ile.
Hasan Lalezar
05-06-2007, 22:53
Gümenek gözümde canlandı. Bağımız ,bağdaki havuz ,kuyu, kavak ağacı ve dutların döküldüğü beton dam. Altında ocak yanar çökelekli yapar babannem. İçerde bat pişer.Biz çocuklarda çomarla oynarız.
Gümenek gözümde canlandı. Bağımız ,bağdaki havuz ,kuyu, kavak ağacı ve dutların döküldüğü beton dam. Altında ocak yanar çökelekli yapar babannem. İçerde bat pişer.Biz çocuklarda çomarla oynarız.
Merhabalar Hasan bey !
Birden benide beraberinizde çocukluğuma götürdünüz. Bu yıl kısmet olursa gümenekte arabamla durduğumda söz arabadan inip Hasan Bey diye bağırmak boynumun borcu olsun.
Sevgiyle.
Özlem özlem. Memleket hasreti her şeyden ağır bastı bu yıl.
Selahattin bey sayın hocamın bir şiirini yazdı ve bir daha uğramadı buralara. Acaba çam içi yaylasındamı, gümenektemi. Yoksa fatlu köprüsünün ordaki tarlada domates ziraatimi yapıyor. Bu yıl geçerken bakacağım. Köprü biraz dar ama olsun üzerinden geçen insanımın yüreği o kadar genişki. Anadolunun her köşesini bir anda acısıyla tatlısıyla hissedecek kadar geniş düşünsenize.
Saygıyla.
Mahmut Leventoğlu
27-07-2007, 10:01
Aranıza eniştesi Turhallı olan ve lise çağlarında yazları Turhal da geçiren bir yörük kabul edermisiniz?
Selahattin Yılmaz
27-07-2007, 10:56
...Yoksa fatlu köprüsünün ordaki tarlada domates ziraatimi yapıyor. Bu yıl geçerken bakacağım. Köprü biraz dar ama olsun üzerinden geçen insanımın yüreği o kadar genişki...
Hemşerim o Fatlı köprüsünü geçtikten sonra sağ tarafa doğru devam edince 100-200 metre sonra ırmak kenarına doğru linkteki karavanı (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=96609&postcount=379) göreceksin karavan yoksa bile sağdan ikinci tarla yine onların tarlası. Eğer şansın varsa babamlar ordadır, orda bahsettiğin domateslerden İsmet usta (babam) sana bir kebap yedirir. Eğer rastlarsan (Genelde cumartesi-pazar günü ordalar) selamlarımıda söyle ellerinden öptüğümü de belirt.
Aranıza eniştesi Turhallı olan ve lise çağlarında yazları Turhal da geçiren bir yörük kabul edermisiniz?
Ne demek efendim hemde baş köşeye alırız. Sizinle olmak bizler için çok büyük bir onur. Sanıyorum liseli yıllarınız oldukça renkli geçmiş. Turhal bizim en güzel ilçelerimizden birisi. Doğrusu anadolunun bütün ilçeleri bütün köyleri hepsi ama hepsi birbirinden güzel ve ayrıcalıklı. Hele insanı; ne diyeyim bilmiyorum bir anda nutkum tutuldu bilesiniz. Bunları size yazmak istemezdim ama ne yapıyım yine kendimi tutamadım. İnanıyorum karış karış biliryor ve yaşıyorsunuz.
Sayın hocam her gün gelip geçtiğim bir yer olduğu için ihtiyarları çoluk çocuk ziyaret eder ellerini öperiz. Onların güler yüzüne bu dünyada hiçbir değer karşılık olamaz biliyorum.
Anadolu delisinden hürmetle selamlar.
Merhabalar!
Bu yıl memleketimde geçirdiğim 15 gün benim için bir ömre bedeldi. Herşey yerli yerinde değil ancak güzele gelişmelerde var ne diyelim. Bir ara burdan kaleme almak istiyorum. Bakalım.
Bütün herkesi saygıyla selamlıyorum.
Anadolu divanesi.
menekşemehtap
01-11-2007, 15:57
Ben 1 yıldır tokattayım aslen Ankaralıyım ama doğduğun yer değil doyduğun yer neresiyse oralısın demişler ve bu doğru da bence.Selahattin bey 8 nolu mesajınızı okuyunca hemen yazmak istedim ne güzel bir gözlemdir öyle hepsi baştan aşağıya doğru bunları çok kullanırlar; bıldır,tirit,ilistir,çeşmeye punar ve diğerleri bende 1 yılda öğrendim hemen hemen bütün güzelliklerini mercimekli batlarını fırında yaptıkları ekmekleri katmerini doyulmaz lezzetler.Ve tokatlılar hiç esirgemez bağındaki bahcesindekini ne yerse paylaşır konusuyla komşusuyla biz tayinciyiz burda ama ömrümde bir daha böyle sıcak kanlı insanlar görür müyüm bilemem.
Selahattin Yılmaz
01-11-2007, 17:54
;). Sevgiler efendim Tokat'ta kaldığınız sürece hep böyle mutlu kalmanızı dilerim...
Gümenek,ilistir,mimbar,sitil,işkefe,Zile pekmezi,Tokat Mahlepi,Yeşilırmak ve diğerleri.
Memleketimi çok özlemişim.Turhal'da büyüdüm,okumak için İstanbul'a geldim,geliş o geliş.
Bizim oraların her şeyi güzeldi.
Bat'ın tadı damağımda.Çökelik sündürme sadece memleketimde çok lezzetliydi.
Pekmezin beyazdan başka renk de olabileceğini İstanbul'da gördüm.
Tokat'ın bağları ve bağ evleri,o yeşilin renkleri..
Çok özlemişim çook.
merhaba.benım adım adem bende tokat/resadıyelıyım.bu sıteyı bana ogretmenım tafsıye ettı.cok ıse yarayan bılgılerın oldugunu ve kendısınde bu sıteye uye oldugunu soyledıı.bende bı 5 dk baktım ve dedıgı gıbı cok ıse yarayan bılgılerın oldugunu gordum. he bu arada arkadasın sordugu gıbı tokat dıye coookk guzel bır ıl var.ve bız orda yasıyoruzz.
yalnızcınar
11-12-2007, 22:56
Merhaba adem hoşgeldin.:)
Yücel Özlem
28-12-2007, 12:31
Efendim, Adem Bey Yazmaya pek niyetli gözükmüyor. 17 Aralıktan sonra da siteye uğramamış.
yalnızcınar
01-01-2008, 17:52
İyi akşamlar Yücel bey.
Adem benim öğrencim,siteyi ben önermiştim.Siteye uğruyormusun diye soruyorum bahane olarak zamanım olmuyor diyiyor.Çocuklarımıza doğayı,ağaçları,yeşili sevmesi konusunda elimden geldiği kadar uğraşıyorum ama pek etkili olamıyoruz.
Yücel Özlem
01-01-2008, 18:29
Kim bilir? Adem bey'in, belki de gerçekten, zamanı yoktur.
onurcom60
01-04-2008, 14:32
Tokat' tan merhabalar,
Doğa için ben de buradayım. Ayrıca Adem Bey' in zamanı olmalı.
Sevgiyle kalın.
Selahattin Yılmaz
01-04-2008, 14:49
Hoş geldiniz onurcom60
Merhabalar !
Bizim oralarda yaylaya çıkma zamanı biliyorsunuz. Şimdi ne güzeldir yaylalar. Özledim özledim çok özledim. Doğduğum toprakları sıcacık insanımı velhasıl birazda kelkit çayını çok özledim.
Uzaklardayım ancak gönlüm hep oralarda.
Saygıyla.
Selahattin Yılmaz
12-06-2008, 19:43
Yani;
Eğer ölürsem buralarda
Eğer benim için ağlayan
biri varsa baş ucumda
Eğer ölürsem buralarda
Vasiyetimdir beni götürsünler
doğduğum topraklara
Beni köyümün
yağmurlarında yıkasınlar
Baş ucumda biten
yediverenleri ah aşıklar
koklasınlar...
diyorsun hemi hemşerim :D.
Merhabalar!
Etme öğretmenim yahu. Sabah sabah okudum bir anda nerelere gittim yine. İnanırmısın ben dizelerdeki anlatılanları eşim dostumla fırsat buldukça paylaşıyorum. Benimkisi biraz fazla sevgi. Hiç bir şey olamassam güzel Niksarın toprağına gübre olurum. Tabii sizde bir dost olarak beni buralarda bırakmazsınız umarım. Allah sağlık ve gecinden versin herkese.
Gidiyorum gidiyorum Temmuzun ilk hafta sonu kısmetse oralardayım.
Kargo ulaştı teşekkürler.
Saygıyla.
Merhabalar !
Sevgili arkadaşlar bu gün hareket etmek üzereyim kısmetse yarın sabah Niksarın önünde Korkmaz tesislerinde olacağım ve güzel ANADOLUMUN güzel insanları ile tekrar kucaklaşacağım.
Yarın Niksar Düden yaylasında festivalimiz var. Katılmak isteyen arkadaşlar bizleri onurlandırırlar.
Hepinize selam olsun taa yürekten.
YAYLAYA YAYLAYA GİDİYORUM YAYLAYA....
Görüşmek dileği ile saygıyla kalın.
Merhabalar!
Sayılı gün çabuk geçti yine Niksarı terketmekte çok zorlandım. Öyle güzelki nasıl anlatılır bilemiyorum. Pazartesileri tam bir tatlı karmaşa sanki bütün köyler ve kültürler birbirleri ile yarışıyorlar.
Bir ara fırsatım olursa bir şeyler yazmaya çalışacağım.
Sevgiyle kalın. Tüm hemşerilerime selam olsun.
Merhaba Arkadaşlar,
Batı Karadeniz'de bir toplantı organize etmek istiyoruz. Sizlerden de katılım olursa memnun oluruz . Şu adresten toplantıyla ilgili yazışmaları takip edebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9854
Saygılarımla..
Tokatlı hemşerilerim karlı dağları seyre daldınız sanırım. Kimseden çıt yok. Şöyle bir uğrayıp bakayım dedim.
Hepinize selamlar Yalovadan.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.