PDA

View Full Version : Bombay Fasulyesi




sercan1969
26-02-2012, 16:54
Arkadaşlar bombay fasulyesi diye bir fasulye varmış. Bu fasulyeyi yetiştiren var mı içinizde? Çok iri taneli diye ilgi mi çekti doğrumu acaba?




sercan1969
27-02-2012, 09:30
Tadına bakan arkadaş var mı acaba?

sakagun
27-02-2012, 10:11
Sözünü ettiğiniz fasulye bu (http://www.agaclar.net/forum/715676-post41.htm) olabilir mi acaba?
Göynük'ten almıştım. İki senedir yetiştiriyorum. Çok verimli. Piyaz yapımında kullanıyorum. Buradaki insanlar büyük fasulye lezzetli olmaz diyorlar ama bence lezzeti normal fasulye lezzetinde.

Sonul
27-02-2012, 13:42
Merhaba Sercan,
Bombay fasulyesi İstanbul'daki çoğu işletmelerde 15 yılı aşkındır kullanılıyor. Örneğin, Beyoğlu'ndaki meyhanelerde, (Cumhuriyet gibi...) hep meze olarak var. Ayrıca pazarlarda da var. 15 yıl önce sanırım Mudurnu'da Mudurnu Tavukculuk tarafından köylülere ektiriliyordu. Lezzetide bence iyi sayılır.

yarenimex
29-02-2012, 18:43
Bu fasulyesnin adı halk arasında iri olmasından dolayı Dombay (Manda,camız) fasulyesi olarak söylenmekteyken zamanla Bombay fasulyesine dönüşmüş. Giant Lima Bean olarak Google'da aratırsanız aynı fasulyeyi görürsünüz.Güçlü gelişim gösterir ve güçlü destek ister, ayrıca gün uzunluğuna hassasiyeti nedeniyle önceleri çiçekleri meyve bağlamıyor, ve dökülüyor, günler istediği kısalığa indikten sonra da bolca ürün veriyor..

Lezzeti konusunda aleyhinde görüş bildirmek gerçekten haksızlık olur.Ben püresini yapıyorum, püresinden çorba yapıyorum, harika bir lezzeti var.Ayrıca püresini poğaçalarınıza, böreklerinize de koyabilirsiniz.Püresinin zeytinyağıyla birleştirilip humus veya fava benzeri bir meze olarak değerlendirilmesi de mümkün..Yani denemeye değecek çeşitleri çok olan bir fasulye...