View Full Version : Giresun
Karadenizin Doğası ve tabiatı ile en güzel şehirlerinden olan Giresundan çıt yok vallahi. Ben Antalyada yaşamama rağmen, Bir Giresunlu olarak Giresunlularında bu siteye damgasını vurmasını beklerdim. Yeşilin her tonunun mevcut olduğu memleketimizde sizlere büyük işler düşüyor. Konu başlığını Antalyadan ben açtım:p devamınıda umarım siz getirirsiniz...
Taflan arkadaşım ben buradan da sana yazayım da Giresun'lular aşka gelsin. Baktık yine yazmıyorlar biz Antalya ekibi olarak yazışırız :))
Valla doğru söylüyorsun tabiat. Nerede bu Giresunlular, bildiğim kadarıyla Sivaslıların arkasından en fazla gurbete çıkanlar Giresunlular. Ama hala ses seda yok. Benim hemşerilerim bir duyarsa burayı, siteye damgasını vururlar valla. Hadi bakalım bol katılım ve paylaşım umuduyla...
acemi çiçekçi
04-02-2007, 15:01
selam,ben giresunda oturuyorum. 3 yılımız vardı kaldı 1.5. geçen yıl yüksekova dan geldik buraya,bakalım seneye nerden gireceğim bu siteye.:rolleyes: :rolleyes:
slm,giresunlu değilim ama giresun da yaşıyorum. ağaçlar nette yeniyim ama takipçisiyim. eğer giresundan katılımcı olan olursa bende varım...
slm,giresunlu değilim ama giresun da yaşıyorum. ağaçlar nette yeniyim ama takipçisiyim. eğer giresundan katılımcı olan olursa bende varım...
Sevgili ktaştan, biz de Giresunluyuz ama Giresun da yaşamıyoruz.:p
Giresunda güzel bir ekip kurma dileğiyle. Umarım Giresunlu üye sayımız artar..
İklimsiz
13-03-2007, 13:42
Selamlar Taflan daha kullanıcı adını görür görmez Giresun'lu olduğunu anlamıştım. Ben Giresun/Görele'den katılıyorum ve sitede yeniyim.
Selamlar Taflan daha kullanıcı adını görür görmez Giresun'lu olduğunu anlamıştım. Ben Giresun/Görele'den katılıyorum ve sitede yeniyim.
Yani dünyanın en güzel yerinden katılıyorsunuz:p
Aramıza hoş geldiniz. Ben de bir göreleliyim:p
Hunter07
31-03-2007, 15:29
Taflan Yuvana Dön.nerde Isen Nasilsan Kabulumuzsun.
İklimsiz
06-04-2007, 03:02
Selamlar Taflan. Özel nedenlerden dolayı uzunca bir süre siteye uğrayamadım. Ben de bir Görele'liyim demişsin ya ve ayrıca sitede msn adresin var ya ben tanıyorum seni:) Yüzyüze olmasa da kim olduğunu biliyorum:)
b.özdemir
05-06-2007, 16:10
Merhaba, içerideki ve dışarıdaki Giresun'lular, ben de Mersin'de ikamet ediyorum.Keşap'lıyım. Bu sayfada sizleri görmekten mutluluk duydum.
merhaba
Ben Giresun'lu değilim ama iki senedir burada yaşıyorum.Burda çiçeklerim gerçekten çok güzel büyüyor.Havasından olsa gerek.Ama balkonlarda daha çok çiçek görmek isterdim.Ve de dışı tuğla evler görmemek.:mad: Yine de seviyorum:D
b.özdemir
13-06-2007, 10:13
Taflan ismini gördüğümde, dün internette Giresun ile ilgili okuduğum "Kesap'tan Hollanda ve bazı Avrupa ülkelerine taflan fidanı ihraç ediliyor" haberini hatırladım. İşte Giresun'lu bu. hem kazanıyor ve tanıtıyor.
Sevgili Giresun'lular ve kendisini Giresun'lu hissedenler bulunduğunuz mekan önemli değil dünya küçük yeşilin her tonu ve bitki zenginliği tartışılmaz bu şehir için ne yapılmaz! saygılar, sevgiler
Taflan ismini gördüğümde, dün internette Giresun ile ilgili okuduğum "Kesap'tan Hollanda ve bazı Avrupa ülkelerine taflan fidanı ihraç ediliyor" haberini hatırladım. İşte Giresun'lu bu. hem kazanıyor ve tanıtıyor.
Sevgili Giresun'lular ve kendisini Giresun'lu hissedenler bulunduğunuz mekan önemli değil dünya küçük yeşilin her tonu ve bitki zenginliği tartışılmaz bu şehir için ne yapılmaz! saygılar, sevgiler
Önemli olan potansiyeli görebilmek.:)
Bugün Dünyada kaç kişi Kirazın anavatanını biliyor? veya Giresunumuzdan dünyaya yayıldığını bizim kitaplarımızın dışında hangi kitaplar bahsediyor(
b.özdemir
20-06-2007, 11:29
Önemli olan potansiyeli görebilmek.:)
Bugün Dünyada kaç kişi Kirazın anavatanını biliyor? veya Giresunumuzdan dünyaya yayıldığını bizim kitaplarımızın dışında hangi kitaplar bahsediyor(
Sn. Taflan
Giresun doğa,turizm ve fındığı gibi ürünleri bakımından Doğu Karadeniz'in en'lerinden bu potansiyeli güç birliği ile ön plana çıkarılabilir. Reklam çok önemli...
Selam ben de Giresunlu'yum.Yeni üye oldum.Burda Giresunlu birilerini görmek beni gerçekten sevindirdi.Ama sanırım sayımız epey az.
Merhaba arkadaşlar, Giresunluyum
Gemiler Giresun'e
Yar olayım sesune
Bir daha vursa idi
Nefesum nefesune
Gemilerun sereni
Tanimadum geleni
Acep nere koyarlar
Sevdaluktan öleni
Uy aman gelin aman
Aldı dağları duman
Doğru yürü ay gelin
Bayıldım aman aman....
........
Giresun'un içinde
İki sokak arası
Altı kurşun attılar
Üç de bıçak yarası
Vuruldum düştüm yere
Gidemedim uzağa
Ne edelim sevduğum
Düşürdüler tuzağa...
Türkülerinizi severek söylüyoruz...l
Arkadaşlar Giresun'dan resimler gönderiyorum size
Giresun kalesinden resimler...
VforVENDETTA
28-07-2007, 13:30
Merhaba, ben de Giresunluyum ama İstanbul'da yaşıyorum fakat bulduğum her fırsatta Giresun'a giderim. Giresun'u çok ama çok seviyorum... Varlığınız beni mutlu etti, memleketimin kokusunu duydum sanki :) Ne kadar özledim her yerini bir bilseniz... Şimdi burada TAFLAN isimli arkadaşımızı görünce taflanın tadını da çok özlediğimi farkettim...Giresun'a özgü en sevdiğim şeylerden birisidir taflan... Babaannem yaşarken, Giresun'a her gittiğimde beni mutlaka koca bir tabak taflanla karşılardı... Ben de doyasıya yerdim... Hüzünlendim işte :(
Madem taflanı çok özledin bende resmini gönderiyorum sana :D
çiçeksiz balkon
30-07-2007, 18:20
merhabalar...ben de sivas' ta yaşayan bir giresunluyum.güzel memleketime geldim nihayet.bu siteyi giresunda tanıtmak,yaymak gerek.saygılaar.
VforVENDETTA
31-07-2007, 11:33
Madem taflanı çok özledin bende resmini gönderiyorum sana :D
Çok çokkkk teşekkür ederim, inan ki yemiş kadar oldum :)
Giresun'a özgü olan bitkiler var mı?
Kirazın ve galiba fındığın anavatanı olarak biliyorum. Yeryüzüne bu bölgeden yayıldığını duymuştum. Biyolog ve ziraatçi arkadaşlarımız daha iyi ve sağlıklı bilgiler verebilir.
Giresun'a özgü olan bitkiler var mı?
Giresun'a özgü olarak ne demek istedniz tam olarak anlayamadım. Yani sadece burada yetişen demek istediyseniz öyle sanıyorum ki yok. Ama daha çok bu yöre halkının kullandığı pek çok bitki var, kara lahana, pezik (pazı), hoşran gibi, bunları çoğaltmak mümkün tabi.
Bu arada fındığın dünyada en güzel yetiştiği yerlerin başında Giresun gelmektedir. Ancak buna rağmen anavatanı değildir. Kirazın ise anvatanının Giresun olduğu bir gerçektir. Zaten kirazın latincesi olan Prunus cerasus ismi zamanla değişerek cerasus, kerasus ve Giresun olarak değişme göstermiştir.
Evet sadece Giresun'da yetişen bitkiler var mı demek istemiştim.
Evet sadece Giresun'da yetişen bitkiler var mı demek istemiştim.
Bildiğim kadarıyla yok, çünkü Ordu ve giresun birbirine çok yakın, burda yetişen orda da yetişiyor.
Bir kaç Giresun resmi de benden...(Bu arada ilk resimdeki Şahan Kayası Türkiye haritasına epey benziyor)
Teşekkür ederiz, arkadaşlar ben kısa bir tatile çıkıyorum bu hafta sonu itibariyle, öyle kısa ki, birbuçuk ay kadar :)))
b.özdemir
07-08-2007, 11:13
Bir kaç Giresun resmi de benden...(Bu arada ilk resimdeki Şahan Kayası Türkiye haritasına epey benziyor)
Uzun süredir Giresun'a gelmedim. Resimleri görünce özlediğimi daha da hissettim. Resimlerde anılarımı tazelemiş oldum. Teşekkürler.
Çoğu türkü bir olay sonunda yazılmış.Baldas'ın yazdığı türkülerden ikincisinin de Giresun'daki Zeytinlik mahallesinde geçtiğine dair anlatılan bir hikaye var.Ama ne kadar doğru bilemiyorum.Zeytinlik mahallesi'ndeki sokakların dar olması burada kolayca pusuya düşürülüp vurulmasına neden olmuş.Yani türküdeki gibi 6 kurşun 3 de bıçak yarası almış.
çiçeksiz balkon
07-09-2007, 09:28
Merhaba.Ben de Giresunlu'yum.Sivas'ta oturuyorum.Giresun'dan geleli 15 gün oldu ama şimdiden çok özledim canım memleketimi ...
Merhaba.Ben giresun,tireboluluyum.yeni katıldım,memleketimizin kıymetini bilmediğimizi düşünüyor ve acele bişeyler yapmamız gerektiğine inanıyorun.
karadeniz denince en son akla gelen il giresun oluyor.çok az tanınıyoruz.hatta tv.de hava durumunda bile bizi vermiyorlar.yeşilin bittiği yerde mavinin başladığı yegane yerlerden biriyiz.neden tanınmıyoruz?
Bende bu soruyu çok sordum kendime ama cevap bulamadım maalesef...Bu arada bende Espiyeliyim.
Muhammet3
01-10-2007, 16:57
Merhaba Giresunlu arkadaşlar;
Orduluyum fakat Orduya gittiğimde Giresuna da uğrarım.
Giresundan birkaç fotoğraf paylaşmak istiyorum.
İyi günler.
http://upload.cizgi.com.tr/muhammet/Giresun/1.JPG
http://upload.cizgi.com.tr/muhammet/Giresun/2.JPG
http://upload.cizgi.com.tr/muhammet/Giresun/3.JPG
Şehrin tepeden bakıldığında Batısı (Ordu yönü)
http://upload.cizgi.com.tr/muhammet/Giresun/5.JPG
Şehrin tepeden bakıldığında Doğusu (Trabzon yönü)
Giresun şehri şehir merkezindeki Giresun tepesinden çok net bir şekilde izlenebiliyor.
Şehir, tepenin doğusu ve batısı olmak üzere iki bölüme ayrılmış, tahminim batı bölümü (Ordu yönü) yani limanın olduğu bölüm daha yoğun nufusa sahip.
Tipik bir Karadenz şehri, yerleşim şehir merkezinde yine bir noktada fakat şehirden uzaklaştıkça yerleşim bi hayli seyrekleşiyor.
Sahil şeridi maalesef iyi korunamamış ve beton yığını olmaya mahkum edilmiş. :(
Evet bencede sahil beton yığını olmuş.Ayrıca yol yapacağız diye güzelim sahilleri berbat ettiler diye düşünüyorum.
Muhammet3
05-10-2007, 23:14
Karadenizde sahil şeridi ve şehir merkezini koruyan tek şehir Ordu.
Karadeniz sahil yolunun geçtiği tüm illerde doğal güzellikler büyük ölçüde tahrip edilmiş, bu konda duyarsız davranmayan Ordu halkı doğal güzelliklerin yok olmamamsı için yol güzergahının yönünü değiştirmiş ve fatsadan orduya kadar uzanan bölümü sahilden değil iç kesimden inşaa edilmiş.
http://upload.cizgi.com.tr/muhammet/Ordu/2007/Manzaralar/7.JPG
Diğer yandan şehir merkezindeki yol diğer şehirler gibi devasa bi şekilde genişlememmiş eski ol aynı şekilde duruyor diyebilirim, kısacası şehir merkezine özellikle kordon boyuna dokunulmamış.
Bunun tek sebebi halkın bu konuda duyarlı davranması.
Yol konusunda her il kendi çapında duyarlı davranmıştır mutlaka. Bu çok uzun yıllara dayanan bir olay tabii. Ama Ordu'da sanırım Giresun'un devamı olan yolun geçtiği her yer denize tam sıfır değil gördüğüm kadarıyla ve oturmuş bir yerleşimi mevcut. Mesela migrosun önündeki yol veya merkeze yakın parkların önünden geçen yol nasıl genişletilecekti ki zaten?
Muhammet3
06-10-2007, 01:06
Evet haklısınız, ama genişleme derken her iki yöne birer şerit eklenebilirdi.
Örneğin istanbulda Avcılar ile Küçükçekmece arası e-5 kıyısı sağlı sollu binalarla dolu, bu halde yolu genişletildi ve ortaya Metrobüs yolu yapıldı, kaldırımlar dahi artık daha dar.
Örnek birkaç fotoğraf;
Eğer istenirse yol 2 kat daha genişletilebilir.
http://upload.cizgi.com.tr/muhammet/Ordu/Boztepe...JPG
http://upload.cizgi.com.tr/muhammet/Ordu/merkez.JPG
http://upload.cizgi.com.tr/muhammet/Ordu/Kordon.JPG
Kadir Şahin
10-10-2007, 01:22
Merhabalar; Ben Giresun'luyum. İllerin sınırlarını biz insanlar belirleriz. Bitkilerin ise yetişme yerlerini ana etmen olarak iklim belirler. Sonuçta bitkiler yönetimsel sınırdan anlamaz. Eğer çevre,iklim koşulları elverirse orada doğal olarak vardır. Biz insanlar ise bu oyunu (ahengi,dengeyi) bozduğumuzdan KÜRESEL ISINMA denen yeni bir durumla karşı karşıyayız. Eğer GİRESUN çevresinde diye sorarsanız . elbette her yörenin oldğu gibi buralarnda kendine özgü bitkileri var. İlk akla gelenler ; kiraz, fındık, karayemiş(taflan) olursa da belkide pek önemsemediğimiz ikincil bitkiler olabilir ...
Paylaşımlar için teşekkürler
turuncutoka
22-10-2007, 21:39
bende giresunluyum... ağaçlar.net diye bir site olurda burda giresunlular olmasaydı ayıp olurdu...
O zaman paylaşımlarınızı bekliyoruz
İklimsiz
14-11-2007, 23:52
Merhaba Giresun'lu arkadaşlar
25 kasım pazar günü Keşap-Yolağzı'ndaki "Giresun Süs Bitkileri" serasına Trabzon bonsai atölyesi geubu olarak bir gezi düzenledik. Katılmak isteyen arkadaşlar
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=173067#post173067
linkine katılımlarını bildirebilirler.
;)Tüm Giresunlular'ın kurban bayramı kutlu olsun...
Ben de Trabzonluyum, tüm komşularımıza selamlar :)
karadeniz_28_
23-12-2007, 14:22
Selam tüm hemşerilerime ben Giresun/Görele denim bu siteyle tanışmam yeni daha doğrusu tesadüf serayapımı hakkında bilgi ararken buldum.
İklimsiz
23-12-2007, 15:24
Selam tüm hemşerilerime ben Giresun/Görele denim bu siteyle tanışmam yeni daha doğrusu tesadüf serayapımı hakkında bilgi ararken buldum.
Selamlar hemşerim;) Birbirimize bu kadar yakınken, hatta içiçeyken tanışmamamız çok ayıp olur çokk:p
İklimsiz
23-12-2007, 15:24
Selamlar hemşerim;) Birbirimize bu kadar yakınken, hatta içiçeyken tanışmamamız çok ayıp olur çokk:p Belki her gün karşılaşıyoruz kimbilir:p
hadi bakalım göreleli arkadaşlarımız artmaya başladı:)
galiparslan
18-03-2008, 22:26
arkadaşlar bende doğduğumdan beri giresunluyum. sizleri sitede görmekten büyük kıvanç duydum. bulancaklıyım. ve karadeniz heyrenıyım. fakat bazı şeylerin farkına yeni yeni varmaya başladım kültürümüzü yaşayamıyoruz. ama yeşile hayranlığımız sonuna kadar devam ediyor. sevgili taflan giresuna özgü bitkilerden merulcan galdirik ve çalıçileğini de hatırlatmak isterim. keşke herkes giresun gibi bir cennete gidipte bütün güzelliğiyle oranın havasını yaşayabilse. görüşmek dileğiyle.
ozgurkaraman
20-03-2008, 10:23
Selam arakdaşlar...
Bende Giresun - Merkez - Boztekke Köyündenim. Çanakkale de yaşıyorum. Burada bir hobi bahçesi kurmaya çalışıyoruz eşimle birlikte. Giresun'a gidebildiğimde ne bulursam getirmeye çalışıyorum. Güre deresi kenarından söktüğüm Şimşir fidelerini yaşatmayı başaramadım malesef. Rüzgar ve az yağmur yağmasından (hatta hiç) hoşlanmadılar diye düşünüyorum. Taflan ve mezarlıktan söktüğüm (mezar soyguncusu değilim hemen mezarlığın kenarında bahçemiz var) adını bilmediğim ancak yeşil fasülye gibi tohumları olan ağacın durumu gayet iyi. Onlar iyi adapte oldular. Pancarları da (Kara lahana) fide olarak getirmiştim. Ama bir kez bile yapraklarını kıramadan şıf (çiçek) verdiler. Artık seneye kısmetse. Yine bezenne (bezelye de deniyor sanırım) tohumlarım çürüdü toprakta. Pek başarılı değilim anlayacağınız.
Durum özetle bu... Sizlerle birlikte burada olmaktan çok memnunum.
gurbik67
20-03-2008, 23:07
arkadaşlar ikametim Zonguldak Annem GÖRELE hanım EYNESİL babam TRABZON bu tabloya göre ben nereliyim bana kalırsa karadenizliyim
ne mutlu deresiyle deniziyle yeşiliyle karadenizde yaşayana herkeze sağlıklı yaşamlar
İklimsiz
20-03-2008, 23:08
Bir Görele'li daha kazandık :p Aramıza hoşgeldiniz.
Giresun Belediyesi'nin diktiği laleler sonunda açtı;)Özellikle Taşbaşı'nı ve üst geçitin hemen çevresinde yer alan laleleri görmeyenlerin görmesini tavsiye ederim.:)
Mahmut Leventoğlu
26-03-2008, 19:56
Giresunlu arkadaşlardan bir rica.
Benim dayım Muammer Ayhan 1961 yılında Ankara Genelkurmayda askerlik yapmış ve Göreleli (Sanıyorum Kızılot lu) arkadaşı Tevfik Yoğunali yi aramaktadır. Eğer sağ ise adresini telefonunu bilen dostların bana iletmesini rica ederim. Kızılot köyünün internet sahifesi yöneticilerinede müracaat ettim ama sonuç alamadım henüz. Dayım Muammer Ayhan onunla tekrar buluşmak ve görüşmek istiyor. Yardımcı olursanız ailecek çok seviniriz.
Selamlar bütün Giresunlulara
İklimsiz
26-03-2008, 20:05
Sayın Leventoğlu, Kızılot köyü Görele'ye bağlı değil. Görele'de Yoğunali soyismi olsa mutlaka bilirim. Giresun/Bulancak ilçesinde Kızılot Mahallesi var. Adını şimdi anımsayamayacağım Bulancak'lı bir üyemiz vardı. Umarım mesajınızı okur, yardımcı olmaya çalışır.
İklimsiz
26-03-2008, 20:08
Buraya bir uğrayın isterseniz. "Büyüklerimiz" linkinde Yoğunali soyisimli biri var.
http://www.kizilotmahallesi.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1&Itemid=1
selam ben de göreleliyim.sizlerle olmak güzel olacak inşallah.
Ne kadar çok Göreleli var.Göreleliler'de aşırı bir bitki sevgisi var demekki;) Hiç Keşaplı yok mu..:confused:;)
Mahmut Leventoğlu
28-03-2008, 18:27
Sevgili İklimsiz ilgine teşekkür ederim. Kızılot sitesi yöneticilerine yazdım. Umarım yanıt verirler. Teşekkürler
keşaplılar hep Amerikaya gitmişler o yüzden katılamıyorlardır.biz de İstanbul da beton yığınları içinde bi güllük görsek seviniyoruz.
Amerika'ya gidenler Yağlıdereliler değilmiydi?;)
doğrudur ancak onlardan da çok giden var .
mücahit bereket
18-04-2008, 10:28
gerçekten burası iklim,toprak ve insan olarak çoooook verimli ve de güzel bir memleket...ama ne yazık ki insan elindekinin kıymetini bilmiyor...baksanıza nette bile bu tabiat güzelliklerine uzak birçok insan birçok konuda daha ilgili...
inşaallah yakın gelecekte,tabiat ve imarı;tıpkı bilişim ve ulaşım teknolojisi,sağlık,mimari vs.gibi sıçrama yapacak birçok alan içinde ilk sıralarda...bu konularda teorik veya pratik öncüler içerisinde birçok giresunlu göreceğiz inşaallah...
Arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum.Acur tohumu aldım ama hangi koşullarda yetişir bilmiyorum.Acaba Giresun'da yetiştirebilirmiyim?
İklimsiz
27-04-2008, 13:09
Aynı, salatalık yetiştirir gibi yetiştirebilirsiniz sevgili gnc nihal. Gerçi, bölgemiz fazla yağış aldığı için gövdesi daha kalın ve boyu da uzun oluyor ama tadı mükemmel :)
İster salatada kullanın, ister turşu yapın.
Teşekkürler İklimsiz.
O zaman farklı birşey yapmadan salatalık eker gibi ekiyoruz.Bu sefer inşallah yetişir bir keresinde daha ekmiştik ama maalesef olmamıştı:(
Merhaba Giresun'lu arkadaşlar.Ben de Giresunlu'yum.Giresun'a özgü bitkiler derken sakarcayı unutmuşsunuz .Çok severim mücverini.Memlekete selamlar...
Tık tık!!!Orda kimse var mı?Sevgili Giresunlular yaşıyor musunuz?;)Kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.
selamlar bende giresunluyum gerçekten burda hemşerilerimi görmek beni çok mutlu etti.
Hoşgeldin sevgili yavuzzz;)
hoş bulduk teşekkür ederim...
bir Giresunlu olarak söylediklerinize sevindim fakat bütün illerden aynı katılım olursa daha hoş olur diye düşünüyorum.
ardaçiğdem
18-11-2008, 16:00
Merhaba arkadaşlar bende bir Giresun'luyum. İzmir de oturuyorum. Çok az sayıda katılımcı var. Oysaki benim memleketim mavisiyle, yeşiliyle, ağacıyla her köşesinde bir ağaçlar.net üyesi barındırmalı. Bütün Giresun'lu üyeleri burada görmek dileğiyle...
İklimsiz
18-11-2008, 16:29
Hoşgeldiniz ardaçiğdem :)
ardaçiğdem
18-11-2008, 17:44
Hoşbulduk iklimsiz size afrika menekşesi bölümünde rastladım ama tanışamadık. Bu bölümde karşılaştığımıza çok sevindim.
sezgin53
18-11-2008, 18:43
İyi akşamlar, yazın yaptığım kaldirik turşusu bitti, taflan tuzlamasından 2-3 porsiyon kaldı,böğürtlen reçelinide kızım bitirmek üzere .Acilen sakarca başta olmak üzere evelek ve diğer tırmıtlara ihtiyacım var.Geçtiğimiz altı ay boyunca doğadan , organik ki tam organik beslendim .Evet arkadaşlar 5-10kg sakarca olsa ne olurdu sanki.
ardaçiğdem
19-11-2008, 10:25
Ben sakarca yemeyeli beklide 10 yılı geçti. Geçen pazardan eşim pancar almış kendiside balıkesirlidir, annemden pancar çorbası tarifi aldım ve yaptım öyle güzel olduki anlatamam. Her ne kadar anneminkine benzemesede oldu işte. Galdirik turşusunuda öyle özledimki anlatamam. Bizim yörelerin tatlarına hasretim anlayacağınız.
sezgin53
27-11-2008, 13:05
Arkadaşlar, sizlerden sakarca rica ettim , herkes kayboldu. Sakarca yoksa evelek olur.Sakın ha ne dediğinizi biliyorum. Eveleği bir bulabilsek diyorsunuz size bırakırmıyız. Haydi afiyet olsun. Hamsiyle idare edelim.
fenci_81
29-11-2008, 16:43
merhaba giresunlu hemşerilerim.anne tarafından giresunlu olup düzce de yaşamaktayım. nasip olurda öğretmen olarak atanabilirsem giresuna gitmek ve oraya yerleşerek iyi tarımla meyvecilikle uğraşmak istiyorum.inşaallah nasip olur.......
Sayın sezgin53 sakarca ile ilgili pek de hoş söylemler dolaşmıyor etrafta. Fındık bahçelerine atılan ısırgan otu vs ilaçlarını yumrularında topladığını söylüyorlar.
Ben de severek yiyordum en beğendiğim tatlarınızdandı, ne yazık artık yemiyorum.
Bu arada gerçekten bu fındığa bilinçsizce atılan ilaçlardan sadece sakarca için değil çoğu şey için tedirginim. Güya köylü pazarından doğal yetişmiştir diye alıyordum pek çok şeyi ama nereden bilinebilir ki etrafındaki bahçelerin durumu vs. çok sıkıcı yani.
Artık yaylacılardan almayı tercih ediyorum en azından oralarda fındıklık yok:))
Bayramınız kutlu olsun arkadaşlar...
sezgin53
08-12-2008, 15:09
Herkese iyi bayramlar.
Selim-i Ahir
20-12-2008, 02:53
Benim gibi, Giresun'un eşsiz gün batımlarına vurgun olanlar için:
56726
ardaçiğdem
20-12-2008, 08:53
Sayın Selam-i Ahir bey çok teşekkürler... Bu manzarayı görmeyeli 2 yıl oldu... Giresun'un sonbaharlarını özledim birde... (aslında her şeyini, her köşesini özledim)
sezgin53
03-01-2009, 14:02
Bir yıl oldu gelen giden yok, yoksa kardan yollar mı kapandı? Nerelerdesiniz? Haydi çıkın ortaya,hamsi falan istemiyorum. Sağlıklı olun yeter. Yoklama var.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.