PDA

View Full Version : Tarım TV

Selahattin Yılmaz
11-12-2006, 21:02
Bu memlekette artık Tarım Tv ihtiyacı yok mu sizce.

Birileri çıksa ulusal düzeyde bir tarım tv kursa:

Bahçeciliğiyle
Tarlacılığıyla
Makineciliğiyle
Danışmanlığıyla
Seracılığıyla
Süs bitkileriyle
Ekonomisiyle
Yatırmlarıyla
Destekleme ve teşvikleriyle
vs. vs.

Alanlarındaki geniş bir zenginlik zaten var, tarıma yatırımlarda artıyor. Bu memlekette tarım gelişiyor ve değişiyor. Bütün bunlarla memleketin tarımını heryerden haber verecek düzeye getirecek, güncel tarım uygulamalarını ve çiftçinin aradığı şeyi aradığı yerde bulmasını sağlayacak ve belkide Tarıma yön verecek bir Tarım TV bu memlekete artık lazım değil mi?

Sebahattin
11-12-2006, 21:29
Yapılması güzel olurdan ziyade, son derece zorunlu bir ihtiyaçtır.
Bununla beraber sanıyorum Tarım Bakanlığı bu konu ile ilgili çalışmalar yapıyor.

Mine Pakkaner
11-12-2006, 21:31
Tarım televizyonu gerçekten büyük ihtiyaç.

Todor
11-12-2006, 21:43
Çiftçilerimiz büyük çoğunluğu 40 dönümden küçük alanlarda üretim yapıyor. Gerek coğrafi şartlar gerek miras yolu ile bölünmeler sonucu günümüzde durum bu. Ve bu sebeple üreticilerin tarım politikaları doğrultusunda yönlendirilmesi gerekiyor.

Özel sektörün birincil amacı maddi kazançtır. Ve maddi kazancı nerdeyse oraya yönelecektir. Peki tarım gibi hayati bir konuyu yönlendirme işi özel sektöre bırakılabilir mi o zaman.

Eğer tarım temalı bir kanal açılacaksa bu kanalın tamamen devlet kontrolünde olması gerektiğine inanıyorum. Tarım gibi önemli bir konuyu özel sektöre bırakamayız.

Todor
12-12-2006, 01:32
Ankete katılan arkadaşlar neden öyle düşündüklerinide açıklasalar ne kadar iyi olur. :) 8 kişi oy kullanmış, 4 kişi mesaj yazmış.
Açılmasın diyecek var mı onuda çok merak ediyorum hani:)

TaFLaN
12-12-2006, 07:12
Bencede kesinlikle kurulmalı. TRT bu konuya, Devlet kanalı olduğu için diğer kanallara oranla daha fazla eğiliyor. ( Gerçi diğer kanallarda ne zaman yayınlandığını hatırlamasamda:o ) Türkiyede nedense bir kural var. Yararlı tanıtım amaclı proğramlar genelde gece yarısından sonra gösterilir.( TEMA, Sigara içmeyin, trafik kurallarına uyun v.s.) Bu saatlerde hedef kitleleri kimlerse artık. Belkide Devlet tarafından yayınlanması zorunlu olarak veriliyor, onlarda o saatlerde yayınlıyordur bilemiyorum. Bugün At yarışından tutunda bir çok konu başlığının kendine has kanalı var. Neden Tarım TV kurulmasınki...

Geçtiğimiz haftalarda yanılmıyorsan TRT'de TEMA'nın pilot köy olarak seçtiği bölgelerdeki çalışmalarını izledim. Ekilen ve dikilen meyva ve diğer ağaçların köy üzerindeki etkileri gözler önüne seriliyordu. Oradaki bir röportaj tamda konumuzla ilgili,
Sunucu soruyor, Tema köyünüze geldi ne değişti.
Yaşlı amcamız cevap veriyor; Eskiden 10 kg. gübre attığımız ve yetiremediğimiz yere sana verdiklerimizi karıştırıp 1 kg. atacaksın şunları, şunları yapacaksın dediler bizde yaptık hem daha fazla randıman aldık. Hemde yıllardır doğru sandığımız şeylerin aslında ne kadar yanlış olduğunu öğrendik.

Selahattin Yılmaz
12-12-2006, 08:18
Tarım Tv yi devletin kurmasına karşıyım çünki program yapmaya veya göreve veya haber çekmeye il dışı görev olduğu için Valilik oluruyla veya Kaymakamlık oluruyla veya bürokratik engellere takılacak bir görev anlayışıyla, ödenek varsa harcırah esasına dayanan görev anlayışıyla olmaz bu iş. Hazırlanacak bir programın bürokratik engeller yüzünden çekilmesi ne kadar gecikirse yada değişime uğrarsa burokrasi o kadar bu işten zevk alır. Kaldı ki tamamen belgesel niteliğinde program anlayışı hakim olacak, birbirini mevsimsel olarak takip edecek programlar yer alacak. Devlette çalışan elemanlar bu işe gönüllü olsalar heyecanını yansıtabilseler bile bürokrasinin engeli yeterince sorun çıkartır devlet açısından. Devletim benim devletim tabiki ama devlet organizasyonu beceremiyor vesselam...

Bu işe heyecan getirecek, olacak işi zamanında yapacak heyecanlı gençliğin ve planlamacı özel organizasyonlara devretmek lazım bu işi...

aybala
12-12-2006, 10:22
AB sürecinde Türkiye'yi en fazla zorlayacak konuların başında tarım gelirken bu konuda herkesin bilgi ve fikir sahibi olmasının gerekliliği kaçınılmaz. Bu nedenle AB tarımı ile Türk tarımı arasındaki farklılıkların ve sağlanması istenen uyum konularının tartışıldığı bir kanal tarafları ortak platformda toplamak için çok faydalı olacaktır.

Bu konu herhangi bir kanalın, herhangi bir programın sınırlı saatleri içinde yeterince konuşulup tartışılamaz. Sadece bu konu bile böyle bir kanalın olması için yeterli. Kaldı ki bilgi, beceri ve tecrübelerin paylaşılacağı onlarca program yapılabilir.

Devlet kanalı olması, ilgili kurumlardaki bilgi birikiminin aktarılması konusunda zenginlik sağlayacaktır. Bunun yanında her ülkenin tarım politikası olması gerekliliğinden yola çıkarsak bu tv sayesinde devletin bu politikasını kamuoyuna açıklayıp bilgilendirme durumu ortaya çıkacaktır.

Devlet inisiyatifinde kurulacak bu TV de mesleki ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu bir kurulun söz hakkı ve yetkilerinin bulunması ortak doğruların bulunmasını sağlacaktır düşünüyorum.

lerdemir
12-12-2006, 12:30
Özel sektör olmaz;

Öncelikle; tüm İktisat ve İşletme fakültelerinde okutulduğu üzere İşletmeler ikiye ayrılır: "Kar Amaçlı İşletmeler" ile "Kara Amacı Gütmeyen İşletmeler".

Bahsi geçen Tarım TV "Kar Amacı Gütmeyen" bir işletme olarak işletilmelidir; zira özel sektör mevcut koşullarda yatırım yapmayacaktır münhasıran bu içerikte olan bir tv kanalına.

Çünkü asıl amaç "Türkiye Tarımını Kalkındırmak" ve "Millileştirmek" olmalı böyle bir kanalda.

Bu amaç da ziyadesiyle stratejik ve milli bir amaçtır.

Dolayısı ile, ülkedeki tüm tv ve radyo kanallarının tüm beyan edilen reklam gelirlerinden %10 gibi kayda değer bir oranda gelir payı alan RTÜK ve/veya elektrik fiyatlarında bile belli bir oranda (%2,5 civarı) payı olan TRT gibi kurumların gelirlerinden temin edilebilecek bir fon ile böyle bir kanal işletilebilir.

Veya yine Kar Amacı Gütmeyen İşletme olarak görülebilecek ve büyük fon sahibi yardımlaşma örgütlerinin desteği ile işletilebilir Tarım TV. (Fon büyüklüğünden emin değilim ama) TEMA, Deniz Feneri vs gibi dernek veya örgütler olabilir. Tarım Birlikleri veya en güzeli Odalar (herbiri veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) da olabilir. Bakın bunlar anlık çağrışımlar; ve imkansız görünmemekteler bence. En azından değerlendirilebilir diye düşünüyorum.

Ayrıca, şahsi görüş olarak tüm gün tarım üzerine yayın yapamaz bir tv kanalı.
Mevcut kanallar içinde hatırı sayılır kuşaklar olabilir kanımca.

TRT3-4'ten sabah 05-07 arası gün ağarıp da tarla sulama vakti geçmeden bir kuşak; tarladan öğlen eve dönüldüğü vakitte bir kuşak, ve gece yatsı öncesi bir kuşak (veya gerçek çiftçiler ile yapılacak birebir görüşme ile tespit edilecek en uygun saatlerde) gerçekten hedef kitleye hitab edecek kuşaklar ile hem daha çok verim alınabilir, hem de operasyon maliyeti ciddi oranda azaltılmış olur.

Bu sebepten dolayı, özel sektör olmaz, devlet eli ve/veya organizasyonu ile yürütülmeli diyorum...

Saygılarımla...

renovatio
12-12-2006, 12:41
açılmalı...kablolu kanaldan çanaktan izlenmeyle kalmamalı,devlet kanalı olacağından antenle bile çekmeli...Zira öğrenciyiz ve 2-3 kanalla idare ediyoruz :)

Açılması mevcut çifçiler,seracılar için değil arkadan yeni yeni gelen gençler(şekil 1 ben ve diğerleri) için de çok faydalı olacaktır...

her şeyin Tv si var,aklınıza gelebilecek ne varsa kanalını açtılar ama bir Tarım Tv yok...

Bence olmalı ve Devlet yapmalı :)

some_at
12-12-2006, 14:40
Tarım tv açılmalı.

Ama ismi tarım tv olarak değilde DOĞA,TABİAT olsa en azından tarımla ilgisi olmuyanlarında girebileceği genel bir isim olur.

Sonra bölüm bölüm ayrılır.Site de olduğu gibi. Tarım bitki ağaç ... vb

Sebahattin Sargın
16-12-2006, 21:32
Bence devlet açmasın bu kanalı TRT'nin durumunu
görüyoruz içler acısı reytinglerde son sıradalar TRT kanalları malesef. Özel şirketler kaliteli ve egitimci kişilerin oluşturduğu yayınlar yapmalı.Böylece düzgün bir kanal belki ortaya çıkar.....

renovatio
16-12-2006, 22:10
Bence devlet açmasın bu kanalı TRT'nin durumunu
görüyoruz içler acısı reytinglerde son sıradalar TRT kanalları malesef. Özel şirketler kaliteli ve egitimci kişilerin oluşturduğu yayınlar yapmalı.Böylece düzgün bir kanal belki ortaya çıkar.....

trt nin durumunda bir şey olduğunu sanmıyorum.pardon gecenlerde tarihinin 3 saatlik karartısını yaşamasının ve de torpille genel müdürüne kadar değiştirip,alt tabakalarını da değiştirmesinin etkisiyle...

trt de gayet eğitimli kişiler vardı(r).son yıllarda kötü...

Sebahattin Sargın
16-12-2006, 22:58
trt eski önemini kaybetti artık izlenmiyor bile.Ben kesinlikle tarım tv kurulursa bunu devletin kurmasına karşıyım.
onuda mahvederler...

Sebahattin
16-12-2006, 23:46
Sebo TRT önemini kaybetmez. TRT nin arşivi diğer kanalların tamamının varlığından büyüktür. Orada neler olduğunu bilsen ya da herşeyin reyting olmadığını kavrayacak yaşta olsan.

Sebahattin Sargın
17-12-2006, 00:13
haklısın yilmaz ama benim kastedtiğim şey şu; trt gibi bir kanalın daha güçlü ve söz sahibi bir kanal olması lazım.Etkinliğini ve gücünü kaybetmeyip yayıncılıktan başka bir şeyle alakası olmaması lazım(sanırım yalnış yerlere girdim) :(((

TaFLaN
17-12-2006, 02:20
Her ne kadar son zamanlarda iyi yönetilmesede, TRT eğitici programları diğer kanallara oranla reyting uğruna pek yapmıyor. Bugün bu programı özel kanal yaptığında ve izleyici kitlesi az olduğu taktirde, bu programı yapmaya devam edeceklerse yapabilirler tabiki ama özel sektörde reytingler ön planda olduğu için daima bir riks faktörü ve devamı konusunda soru işaretleri mevcut. Acaba tarım tv kurulursa, amaç reyting mi :confused: eğitici programmı olacak:confused:

Sebahattin Sargın
17-12-2006, 20:18
Tarım tv kurulduğunda tabikide eğitim amaçlı olmalı.Reyting amaçlı olursa hiç bir işe yaramaz.
Halkımızın tarım konusunda bilinçlendirilmeye ihtiyacı var....

TaFLaN
17-12-2006, 20:48
Tarım tv kurulduğunda tabikide eğitim amaçlı olmalı.Reyting amaçlı olursa hiç bir işe yaramaz.
Halkımızın tarım konusunda bilinçlendirilmeye ihtiyacı var....

sebo_17 bende onu demek istiyorum. Özel kanallar yaptığında, reyting olayını görmemezlikten gelebileceklermi? Reting almıyoruz ama yararlı bir olay gerçekleştiriyoruz ve sonuna kadar arkasındayız diyecek bir özel kanal varsa, eminim hep beraber alınlarından öperiz değilmi.:o

Sebahattin Sargın
17-12-2006, 20:54
maalesef ki bugünkü özel kanalar ancak maddi değeri olan yayınlar yapıyorlar.Ne yazıkki eğitim amaçlı yayın çok az.Umarım tarım tv kurulursa eğitim amacıyla kurulur.....

Mahmut Leventoğlu
19-12-2006, 16:08
TRT de Tarım TV adı altında bir kanal açma çalışmaları sürmekte imiş duyumlarıma göre.

TaFLaN
19-12-2006, 16:19
Hadi gözümüz aydın. Test yayını başlamış.

http://www.tb-yayin.gov.tr/tarimtv/

Mahmut Leventoğlu
19-12-2006, 17:03
Bu Tarım Bakanlığının Tv.si. Benim bahsettiğim TRT bünyesinde böyle bir çalışma var.

TaFLaN
19-12-2006, 17:49
Umarız, TRT de en kısa zamanda hayata geçirir.

lerdemir
19-12-2006, 23:58
TRT'de tanıdığı olan var mı?

Varsa bu konu bağlantısını mail ile göndersin o kişiye de bizden ilham alsınlar o zaman... :) Ya da destek... :)

barisk
31-12-2006, 01:39
Merhaba.

Öncelikle tarımla ilgim olmadığını söyleyerek başlamalıyım sanıyorum. Tarımla ilgim olmasa da TV istasyonlarının kurulumu konusunda biraz bilgi birikimim olmasından dolayı bir kaç kelam etmek isterim müsadenizle. Mümkün olduğu kaar teknik terimlerden kaçınarak sade bir türkçe kullanmaya çalışacağım.

Öncelikle, Tv istasyonlarınan yapılan yayının evimize kadar gelmesi için bir kaç yol var. Uydu, kablo vb. gibi yöntemlerle bize ulaşan yayınlar için elbette ki buralarda bir frekans sahibi olmak gerekiyor.

Uydu kısmında böyle bir problem olacağını sanmam ama kablo ve antene düşmek konusunda olası bir tarım TV ciddi zorluklar yaşayacaktır.

Bugün Kablo TV giden köy sayısının az olduğunu tahmin ettiğimden, daha ziyade kırsal kesime yönelecek bu tip yayınların uydu ya da antenden verilemsi zorunluluğuna götürecektir bu bizi. Uydu yayınlarını seyredecek ekipman sahibi olan köy / köylü sayısı hakkında bir fikrim yok ama herkesin ulaşabileceği en mantıklı alan anten üzerinden bu yayını vermektir ki, bunun manası zaten şu anda dağıtımı konusunda zorluk yaşanan frekanslardan birisinin tahsisi manasına gelecektir bu.

Devlet desteği ya da TRT bu sorunu çözebilir ya da antendeki kanallardan bir tanesi satın alınarak yayın frekansı ele geçirilebilinir tabii..

İkinci sorun yayına geçmektir.

Bir yayın istasyonunun yapılacak yayın tipine göre donatılması gerekmekte. Mesela ben şu anda ikisi de yerel frekasnlardan ve uydudan yayın yapan iki televizyonun kurulumunda yer aldım.

Bir kaç noktayı derhal belirtmek isterim. Yayılacak yayının tipi, sizin teknik ve insan ihtiyacınızı belirler.

Örneğin bir haber kanalı, haber kaynağı olarak Reuters, AA, DHA, CHA APTN gibi ajansları alacaktır. Bunların TV istasyonları için 24 saat canlı yayınları vardır ve haberciler bunlardan istedikleri kısımları montajlayarak kurgular ve haber bültenini oluştururlar. Bunların doğru yayınlanması yayın masasındakilere ve spikerlere kalmıştır artık.

Bu durumda etrafta onlarca muhabir dolaştırmanız gerekmez.

Diğer yayınlarınızın çoğunluğu ise canlı yayınlar ve Telefon bağlantılarıdır.

Ancak Tarım TV bu şekilde çalışmayacak elbetteki. Bu tip bir TV'nin canlı yayınları telefon bağlantıları elbet olacaktır ama buna hazır programlarıda eklememiz gerekmektedir.

Bunun manası örneği yarım saatlik bir program için bir ekibin bir kaç gün çalışmasıdır. İçerik hazırlaması, materyal toplanması, çşekimlerin yapılması, görüntü ve ses montajlarının yapılmasından sonra elkinizde bir program hazırdır. Geriye kalan bunu yayına vermektir. Ancak bir hafta içinde yayınlanabilecek programların sayısını taktirlerinize bırakıyorum.

Bu tip ağırlıklı programda seyirci ile yüzleşecek kişi sayısı az olacaktır.

Elbetteki canlı yayınların (Tartışma programları vb.) gerekliliği de önem taşıyan noktalardan biridir.

Şimdi bu tip bir kanalın kurulması işini kimin yapabileceğine gelelim.

Bugün bir klip yayını yapan ya da o salak yarışmaları yayınlayan TV lerin elbetteki fazla bir maliyetleri olmayacaktır kurulum sırasında. Ancak ciddi programlar hazırlayan ve sahaya inip çekim yapmaktan bahseden bir TV den bahsediyoruz tabi ki burada.

Forumda ilk ortaya atılan proje TRT olmuş. Elbette bu gün teknolojik imkanı en iyi TV TRT. Ancak TRT'nin daha önce buna benzer amaçlarla ortaya attığı dğer projelerden hiç biri yeterince tutmadığı biliniyor. Zira, televizyoncudan zıraatçıi zıraatçıdan da televizyoncu olmayacağı gibi TRT de bu işi başaramaz. Zira ortaya çıkacak şeyin ilk önce seyredebilinecek kalitede olması gerekir.

Doğrusunu söylemek gerekirse doğru ağızdan halka inmesi gerekir.

TRT'nin İstanbul ağzı bunu kesinlikle başaramaz.

Diğer seçenek ise özel sektör olarak görünüyor. Burada ayın 24 ünde yayına başlayacak bir haber kanalında çalışan arkadaşımın sözleri ile anlatım yapmak istiyorum müsadenizle.

- "Valla biz de haber kanalı olarak başlayacağız ama bilmiyorum sektör bunu nasıl kaldıracak"
- "İyi de zaten piyasada bir sürü kanal var. Bunların her birisi bir siyasi gücün ya da bir sermaye grubunun sözcüsü gibi çalışıyorlar. Elbet sizin de arkanızda birileri var"
- "Haklısın. Var olmasına var da piyasa artık çok doldu. Bu kadar haber kanalı da çok fazla"

Bu konuşmadan anlaşıldığı üzere bir çok kanalın yaşama sebebi, seyredilmek değil ciddi reklam yapmak. Bu bir siyasi görüş olabilir, bir grubun ürünlerinin reklamı olabilir ya da şimdi içeriğine girmek istemediğim diğer noktalar olabilir.

Dolayısı ile Tarım TV, kuruluş açısından çok ulvi(!) bir amaç değildir yatırımcı için. Zira TV nin götürüsünü karşılayacak ve getiri sağlayabilecek apayrı bir alan olmalıdır geride.

Eğer özel sektör bu işe soyunacaksa, bu işi ancak köy ve köylüye ürün götüren bir şirket yapmalıdır. Aksi taktirde, özel sektör bu işe girmez.

Tarım Tv nin burada linki verilen mevcut hali gördüğüm kadarıyla Bakanlık tarafından destekleniyor. Diyanet'in de böyle bir projesi olduğunu duymuştum. Demek ki artık bakanlıklar bünyesinde hazırlanan programlardan bahsetmek mümkün olacak.

Ancak bu işin bakanlıkça yapılması profesyonelleşme konusunda sorunlar getirecektir. Devamlı siyasi baskı altına olan bir yayından istenilen verim alınamayacağı gibi köy ve köylülere yönelik siyasi bir propaganda malzemesi de kazanılmış olunur. Aklı başında hiç bir muhalefet bu projeye destek vermez maalesef :) Ayrıca TV konusu ayrı bir uzmanlık alanı gerektirir ki zannederim bakanlık çalışanları bu konuda yeterli olamaz.

Bu durumda, geriye benim aklıma gelen bir seçenek var. Bu konuda yeterli hukuki bilgim olduğunu iddaa edemem ama...

Bakınız, Futbol Federasyonu bugün özerk bir kuruluş olarak devletten gelen baskılara dayanmaktadır. Haklıdır veya haksızdır orası ayrı konu ama sonuçta hükümetin istediğini yapmamaktadır.

Bu federasyon benzeri yapıda kurulacak ve TV istasyonu işletmeciliği konusunda kendini yapılandıracak bir kurum geliyor aklıma. Elbette devlet tarafından finanse edilecek ya da kesilen vergilerden vs. gibi yerlerden pay alacak.

İlk bir kaç sene bu tip bir TV nin kurulması önemli olacaktır. Ancak sonraki zamanlarda reklam olmasa bile köy ve köylüye yönelik ürünlerin tanıtılması için programlara sponsorlar ayarlanabilinir ve giderlerin bir kısmı buralardan karşılanabilinir.

Uzun yazdığım için özür diliyor, hepinizi iyi bir yıl ve hayırlı bayramlar diliyorum.

Selahattin Yılmaz
31-12-2006, 19:36
Tarım da reklam konusunda sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum hatta bu konuda internetteki boşluğu dolduran siteler bile kazandıkları paradan burunları büyüdü kimseyi tanımıyorlar artık hatta hedef büyütüp küçükleri tanımıyorar bile paraları yoksa hele. Sen ise bu işi yapmayı düşünebileceklere uzman gözüyle ve teknik açılardan oldukça güzel izahlar getirmişsin teşekkür ediyorum Barış. Yazın da uzun değil hatta bende dahil şimdiye kadar yazılan fikirlerin veya görüşlerin hepsinen içerik olarak daha gemiş ve ayrıntılı ve tutarlı görüş bildirmişsin. Sonuçta özel sektör bu işi yaparsa işte bu memleket Tarımda dünya devi olur kanaatindeyim.

barisk
05-01-2007, 16:30
Tarımda dünya devi olabilmek elbetteki siz uzmanların elide sevgili klimanjaro üstadım.

Tabi burada benim üzerinde durmak istediğim öncelikle reklam değildi ama böyle bir oluşumun tabi ki kendi ayakları üzerinde kalması gerek. Reklam kısmı diğer TV'lerden farklı işlemek zorunda. Dolayısı ile prime time vbi gibi durumlarla uğraşmak zorunda değil Tarım TV.

Burada yüksek maliyetinin olmasından dolayı maalesef kurulum sırasında çok emek harcanması gerekiyor.

Aslında, maliyet kısmı sanırım teşviklerle de çözülebilir ama... Vergi ve diğer imkanları ile 5 yıl içinde bu proje ayakta durur hale gelecektir.

Ancak, hem televizyon hem de zıraat konusunda ciddi alt yapısı olan ve ciddi zamanlar ayırabilecek insanlar / ekip gerekiyor.

lerdemir
06-01-2007, 01:41
... Burada ayın 24 ünde yayına başlayacak bir haber kanalında...

O kanal "Kanal 24" olmasın sakın ha? :D

...Bu federasyon benzeri yapıda kurulacak ve TV istasyonu işletmeciliği konusunda kendini yapılandıracak bir kurum geliyor aklıma. Elbette devlet tarafından finanse edilecek ya da kesilen vergilerden vs. gibi yerlerden pay alacak...

Hemen ilk olarak çeşitli illerin Ziraat Odaları veeee hepsinin de üstünde Odalar ve Borsalar Birliği geldi aklıma...

barisk
09-01-2007, 23:59
O kanal "Kanal 24" olmasın sakın ha? :D

Hemen ilk olarak çeşitli illerin Ziraat Odaları veeee hepsinin de üstünde Odalar ve Borsalar Birliği geldi aklıma...

Eh reklamın iyisi kötüsü olmazmış. Bildiniz. Kanal 24 tü.

Dediğiniz bir seçenek olabilir belki. Sonuçta buradaki kurumları sizin kadar iyi tanımıyorum. :D Başka seçenekler de var. Hatta bir iki kurumun bu iş için çalıştıklarını da öğrendim ama maliyetlerin fazla olması ve televizyonculuğu bilmemeleri dolayısıyla kararsız kalmışlar.

Birilerinin Tarım TV'nin NTV ya da başka televizyonlar gibi çalışmayacağını anlatması gerek.

Bir kaç kişi ile konuştuktan sonra bu işin inanılmaz faydalı ve hatta hatta kârlı olduğunu bile söyleyebilirim.

Ama kadro ah kadro.

lerdemir
10-01-2007, 01:07
...Bir kaç kişi ile konuştuktan sonra bu işin inanılmaz faydalı ve hatta hatta kârlı olduğunu bile söyleyebilirim...

- "Bir kaç kişi"?
- "faydalı ve hatta hatta kârlı"?

...Ama kadro ah kadro.

- Bu çatı altında ve bağlantıları ile aşılmayacak bir husus olmadığı kanaatindeyim.

Saygılar

barisk
11-01-2007, 23:27
Hım.

Şöyle açıklamaya çalışayım.

Türkiye'de reklam pastası, rayting oranlarına göre paylaştırılıyor. Yani kimin seyir oranı fazla ise, o reklam havuzundan en fazla parayı alıyor. Tabi bu kuruma üye iseniz.

Tarım TV, öz itibariyle bu kuruma üye olmayacağı için reklam fiyatlarını, yayın miktarlarını kendi ayarlayacak, kendi prime time'ı olacak. Aynı zamanda, reklam veren kurumların reklamlarını kendi ekibi hazırlayacak.

Şöyle anlatayım. Hem reklamları hazırla, hem de bunların gelirini kimseyle paylaşma. Programların bir çoğu, ürün geliştirme teknikleri ve ürünler üzerine kurulacağı için bu programlara sponsor bile bulunabilir.

Hedef kitle de belli ve çok büyük.

Bir kaç kişiden kastım, böyle bir kanal kurulması için teknik malzeme ve danışmanlık satan ve sektörü tanıyan insanlar.

Ama açık söylemek gerekirse klimanjaro üstadım yazıncaya kadar aklımın ucundan bile geçmemişti bu proje.

Kadro konusunda ise elbette burada işinin erbabı olan bir sürü insan var. Bu kaynak asla yabana atılamaz. Sorun, TV sektörüne yenik düşmeden bu işi yapabilmekte.

malina
12-01-2007, 00:34
Biz e-dergi işine fazla sardırdık, bu yüzden TV konusuna pek yazamıyoruz ama izliyoruz... Haber vereyim dedim :)

daltinkurt
18-06-2008, 17:36
merhabalar,

tarim.tv konusunda arama yapıyordum. bu foruma denk geldim.

uzun zamandır elimde tuttuğum tarim.tv alan adını elimden çıkarmak istiyorum.

eğer tarım televizyonu açmak isteyen olursa tarim.tv domainini uygun şartlarla vermeye hazırım.

bilgilerinize..

Baldaş
04-08-2008, 13:47
Geçenlerde TV de rastladım. Daha önce burada bahsedilmiş olabilir... Editlerimiz tekrar sayılırsa silebilirsiniz... Haberi aktarıyorum :p

Toprak TV Yayında

Çiftçilere özel TV

Milletin efendisi çiftçilerin de artık kendilerine ait bir kanalı oldu. Ankara'dan yayına geçen Toprak TV; gıdadan tarıma, hayvancılıktan balıkçılık, ormancılık, su ürünleri ve çevre duyarlılığına kadar geniş bir yelpazede çiftçilere sesleniyor.

Aykut Onur Kalaycı başkanlığındaki MOS Medya Grup tarafından oluşturulan kanalın genel müdürlüğünü TRT'nin ilk çiftçi programlarına imza atan deneyimli isim Rahmi Aygün yaparken, genel yayın koordinatörlüğünü Kenan Macit, haber editörlüğü görevini ise Celal Çetin üstleniyor.

Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünün hala tarım kesiminde çalıştığı ve Türkiye'deki toprakların önemli bir bölümünün ekilebilir arazi olduğu gerçeğinden hareketle, bu son derece önemli girişimi gerçekleştiren Toprak TV'ye "Televizyon dünyamıza hoş geldiniz" diyorum.

Toprak TV yayın koordinatları:

Uydu: TürkSat 2A
Frekans No: 12,647
Polarizasyon Şekli: Vertikal Dikey
Sembol No: 3600

çekirdek
04-08-2008, 15:44
Bu haber çok iyi.

malina
04-08-2008, 17:00
DIGITURK’ün 33 numaralı kanalından izleyiciye ulaşan Memleketim TV, 1 Şubat 2008'den bu yana “Tarım TV” adlı yeni bir kuşak yayınlıyor.

T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı işbirliğiyle Yaygın Çiftçi Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan programlar, meyve ve sebze yetiştiriciliği, gıda güvenliği, su ürünleri yetiştiriciliği, arıcılık, hayvancılık, bitkisel üretim gibi konularda hazırlanan eğitici ve bilgilendirici programlar, her gün saat 07:00-08:00 ve 18:00-19:00 saatleri arasında yayınlanıyor.

mihriban rahato
22-08-2008, 13:27
Tarım tv açılması çok güzel olur ,ama özel kişiler tarafından daha güzel olur sanıyorum .Geç bile kalındı .Tarımda ne gibi gelişmeler oluyor neler yapılıyor bahçe çiçekleri, sebzecilik, meyva yetiştiriliciliği bu konularda bilinleşmemiz lazım.Köylünün durumu içler acısı .Hayırlısı olsun inşallah Selahattin bey Saygılar...

t_turabi
27-08-2008, 15:56
Tarım Tv tesat yayınına başladı test yayını olmasına rağmen severek izliyorum.Ancak Genel Müdürün her olur olmaz yerde (öyleki; bazan bırakın cümleyi kelimeyi yarıda keserek) merhaba, deyip kanalın rekmalamını yapmaya başlaması ne kadar saygısızca birşey.