PDA

View Full Version : Biyoçeşitliliğin Korunması ve Turizm Çalıştayı




Doğayla Barış
08-02-2012, 12:53
Biyoçeşitliliğin Korunması ve Turizm Çalıştayı
“Biodiversity Conservation and Tourism”
24-27 Nisan 2012 Fethiye
Amaç : Türkiye , üç kıta arasında doğal bir köprü olması, çeşitli coğrafi özellikleri ve coğrafi farklılığın getirdiği iklim çeşitliliği nedeniyle, Dünya'da benzerine az rastlanan bir bitki çeşitliliğine sahip. Avrupa ülkelerinin tamamında 12 bin bitki türü var bunların 2 bin 750 si endemik bitki, Türkiye'de 9 bin bitki türü var olup endemik bitki sayısı 3 bine çıkıyor. Türkiye haricinde, Avrupa'nın en çok endemik bitkisine sahip ülkesi Yunanistan, 800 endemik bitkiye sahip bulunuyor. İsviçre'de bulunan endemik bitki türü ise sadece 1. Muğla ilimiz 300’ü aşkın endemik bitki türüyle büyük bir zenginliğe sahip. Bu nedenle de bu önemli Sempozyuma ev sahipliği yapıyor.
Ülkemiz biyolojik çeşitlilik açısından çok zengin bir ülke, bu değerlerin özenle korunması gerekmektedir, ancak korunması gereken bölgelerin büyük bir kısmı Turizm alanları ile iç içe veya yan yanadır. Korunması gereken alanların üzerindeki Kitle Turizm’inin yıkıcı etkilerinin azaltılması ancak Ekoturizm, Botanik Turizmi gibi bugün dünyada hızla gelişen Turizm şekillerinin tercih edilmesi ve bilim insanlarının öncülüğünde uygulanması ile mümkündür.

Koruma ve yararlanmayı dengeli ,sürdürülebilir bir şekilde sağlayacak Turizm projelerinin geliştirilmesi ve mevcut potansiyelin ortaya çıkarılması amacıyla ODTÜ Biyoloji bölüm başkanlığı ve OGM Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Nadir ve Endemik Bitki Türleri Biyolojisi Sempozyumu” bünyesinde düzenlenen “Biyoçeşitliliğin Korunması ve Turizm Çalıştayı” nın ülkemizin Turizm’ine ve Biyoçeşitliliğin korunmasına katkıda bulunacağına inanıyor, ilgili tüm kişi ve kurumların destek ve katılımını bekliyoruz.

Sempozyum, bildirili ve dinleyici olarak, Araştırmacılar, Akademisyenler, Üniversite öğretim üyeleri, Kurum ve Kuruluşlarda çalışanlar, Karar vericiler, Teknik elamanlar, Turizmciler ,
Sivil toplum ve Medya temsilcileri başta olmak üzere bütün ilgi guruplarına açıktır
Daha ayrıntılı bilgiyi The Second International Symposium on Biology of Rare and Endemic Plant Species April 24-27, 2012, Fethiye, Muğla, TUrkey (http://www.metu.edu.tr/~biorare) adresinden edinebilirsiniz.

Lütfen ilgileneceğini, katılabileceğini düşündüğünüz kişi ve kurumlara bu iletiyi yönlendiriniz. Saygılar.

Organizasyon Komitesi Başkanı
Mimar Nursen Aslan Çopuroğlu
Grup Doğayla Barış
e-posta: grupdogaylabaris@gmail.com
Gsm: 0553 234 76 63
The Second International Symposium on Biology of Rare and Endemic Plant Species April 24-27, 2012,
METU | Middle East Technical University (http://www.metu.edu.tr)
The Second International Symposium on Biology of Rare and Endemic Plant Species April 24-27, 2012,
METU | Middle East Technical University (http://www.metu.edu.tr)