PDA

View Full Version : Trabzon

meleknilay
10-12-2006, 16:33
selam arkadaşlar ben karadeniz teknik üniversitesinde öğrenciyim. beş senedirde trabzondayım.

Todor
10-12-2006, 16:57
Hoş geldiniz meleknilay.
Kendinizi birde Yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) başlığında tanıtır mısınız? Malumunuz Trabzon başlığına sadece trabzonlu üyelerimiz bakacaktır. :)
Bol paylaşımlarda bulunmak dileğiyle:)

vyssera
13-02-2007, 22:54
Selam, ben Emre, 26 yaşındayım. Trabzonluyum ve Trabzon'da yaşıyorum. Ağaçlar ve bonzailerle ilgilenen arkadaşlar beni meydandaki muayenehanemde bulabilirler. ;)

Bekir__
03-04-2007, 13:07
SelaM Trabzonlular. Ben de KTU deyim

Bekir__
14-04-2007, 18:00
kimse yok buralarda yaa :(

sahın
21-05-2007, 18:22
slm trabnu nasıl buluyonuz ogrencı acısından

Mahmut Leventoğlu
21-05-2007, 18:25
Hoşgeldiniz sevgili Şahin.
Kendinizi yeni gelen arkadaşlar bölümünde tanıtırmısınız? Birde önemli ricamız var. Sitemiz de Türkçe nin düzgün kullanılmasına özen gösteriyoruz. Bu kuralımıza uyarsanız seviniriz.

turkuaz6109
23-05-2007, 21:33
merhaba.bende aslen trabzonluyum. konuyla ilgili özellikle karadeniz bölgesinde yetişen yöreye has bitki ve ağaçları burada da belirtsek paylaşım açısından güzel olur diye düşünüyorum. örneğin bizim yöreye has olan karayemiş ağacını
tanıtsak...:rolleyes:

vyssera
06-06-2007, 14:16
Yok mu Trabzonlu doğayı seven bayanlar :p

DarkYES
06-06-2007, 18:35
Trabzon'lular pek sevmiyor Ağaç-Yeşil işlerini.
Doğu Karadeniz sahil kesimi için yeşil sıradan bir şey. Bundan olsa gerek pek ilgimizi çekmiyor :)

vyssera
08-06-2007, 15:35
Sanırım haklısınız . İyi ki Ankara'da 6 yıl kaldım. Belki ben de anlamayacaktım yeşilin değerini...

erdek
13-06-2007, 18:30
slm ben trabzonda yaşıyorum. Kaktüslerle ilgileniyorum

literatür
18-06-2007, 17:43
merhaba turkuaz 6109.bende trabzonluyum.ancak sakarya akyazıda oturuyorum.şimdilik.yöremizin ağaçlarından birde kocayemişi(anderhane) tanıtabilirsek ne güzel olur değilmi.LİTERATÜR.18.06.2007

literatür
18-06-2007, 17:49
selam erdek.ben trabzonluyum ama sakarya akyazıda yaşıyorum.özel bir kliniğim var.doğaya ve yeşile aşığım.bahçemde kivi yetiştiriyorum.trabzonda yaygın olsa gerek.biraz bilgi verebilirmisin.selamlar.LİTERATÜR.

erdek
18-06-2007, 21:19
slm litaratür
buralarda kivi yetiştiriciliği epey fazla. Kivi fidanlarını 1 erkeğin etrafına 6 dişi dikiyorlar.

thorpemania
02-09-2007, 19:47
selam arkadaşlar bende trabzonluyum ktü de orman müh. bölümü öğrencisiyim

hamibasoglu
03-09-2007, 12:44
Trabzonlulara +1 ekleyin.
i.ü Orman müh.bölümü 97 mezunuyum.Antalya'da yaşıyorum.
büyük bir turizm grubunun çevre müdürlüğünü yapıyorum.Ayrıca Dünyanın dört bir tarafından canlı süs bitkileri ithalatı yapıyorum.
selamlar.

by_gitarist
16-09-2007, 20:59
Bende Trabzonluyum ve Trabzonda yaşıyorum Atatürk Üniverstesi Coğrafya Öğretmenliği mezunuyum doğayı ağaçları seviyorum.Burda az sayıda Trabzonlu var sanırım.Herkese selam

ekalafat
24-09-2007, 12:54
Trabzonlu olup ağaçsever grubuna dahil olanlardan biri de benim.Herkese selamlar.Beni www.reyev.com 'dan izleyebilirsiniz.

Hakan KINACI
24-09-2007, 13:21
Adama sormuşlar; nerelisin? diye ! Adam cevap vermiş; daha evlenmedim!!!
İşte böyle bende Aslen Kırşehirliyim. :) Ankarada yaşıyorum :) Trabzonlu ile evliyim :)

ihyetim
27-10-2007, 18:55
benide unutmayın. bende trabzonda yaşaıyorum :)

Sebahattin Sargın
09-11-2007, 00:06
Sevgili Traboznlu üyelermiz;

Sevgili Malina Tohum Bankası başlığı altında şöyle bir öneride bulundu;

"Tohum Bankası bölümünü açalı neredeyse 2 yıl olacak...
Artık yerel tohumları toplamak konusunda daha örgütlü olsak mı?

Aktif şehirler; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Trabzon

Önce şehir içi tohum toplama merkezi oluşturup sonra tek partiler halinde (kargo parasından tasarruf için) şehirler arası değişim yapabiliriz.

Tohumların kaynaklarını, bitki özelliklerini yazılı hale getirmek gerek.

Önerileriniz neler?"

Bu konuda o başlık altında fikirlerimizi belirttik, belirtmeyede devam ediyoruz. Bu konuda Trabzonlu üyelerimiz ne düşünüyor? Sizi tohum bankası başlığı altında alalım ;). Yorumlarınızı eksik etmeyiniz lütfen.

Tohum Bankası:
http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=771&page=18

Arzu Kasapoğlu
09-11-2007, 00:39
Biz üzerimize düşeni yaparız. Hem tohum toplayarak hemde tohumların bitki özelliklerini yazılı hale getirerek çok güzel bir arşiv çalışması da oluşturmuş oluruz.
Ayrıca çalışmamızı tohumların gerçek resimleriyle de destekleriz. Dikkatinizi çektimi bilmiyorum, bir bitkiye ait çiçek yaprak resimleri çok olmasına rağmen tohum resmi neredeyse hiç yok, böyle bir çalışma ile bu eksiği de gidermiş oluruz.

vyssera
19-11-2007, 22:06
Her çeşit tohum işinde varım. Tohum toplamayı severim.

ifteri
05-12-2007, 14:02
merhabalar
Trabzon Çarşıbaşılıyım. İstanbulda yaşıyorum, arada Yalova'ya kaçıyorum.Ktü İktisat mezunuyum.Kasım ayında Trabzona geldim dönüşte bazı bitkiler ve akvaryumda denemek amacıyla yosunlar getirdim.Şu ara onlarla uğraşıyorum.
Nelermi getirdim;3 çeşit ifteri (eğreltiotu), yöre adı öküzdili olan bir sporlu bitki,yabani siklamen ve Aleksandır otu (Ruscus aculeatus) (ölmez otu, tavşan memesi, yaban mersinide deniyor.) Aleksandır otu ismi bir hayli ilginç geldi bana acaba bu isim Trabzonun başka yerlerindede kullanılıyormu merak ettim.

vyssera
12-12-2007, 13:31
İfteri merhaba;

Bende Trabzon'un yaban hayatına ve bitkilerine meraklıyım. Aleksandır otunu senden duydum, eğer yaban mersininin isimlerinden biri ise, Rus işgali ve savaş zamanlarında bu bitkiden çay yapıldığını duymuştum, belki onla ilgisi olabilir. Aleksandır Rus ismi olmalı.

baharsu
12-12-2007, 14:03
merhabalar
ben de trabzonluyum orman muhendıskiği mezunuyum bu siteye tesaduf eseri buldum

vyssera
12-12-2007, 20:30
Hoşgeldiniz Baharsu hanım, dilerseniz Trabzon bonsai çalışmalarımıza da katılabilirsiniz.

ifteri
13-12-2007, 13:49
MERHABA EMRE BEY
Bu yaban mersini çayı yapılan likerba değil.Türkçe yaygın ismi ölmez otu olan bir bitki.Bana sanki her daim yeşil kalmasından dolayı ölümsüzlükle ilişkilendirildiği ve bu bağlamda ölümsüzlüğü _abı hayat_ aradığına inanılan Büyük İskender (aleksandır) adını almış gisbi geliyor

vyssera
13-12-2007, 15:02
Evet söylediğiniz mantıklı, Halk arasında Büyük İskender ve onla karıştırılan Zülkarneyn hakkında efsaneler çoktur. Zülkarneyn'in de adının İskender olduğu düşünülmüş eskiden, onun ve Büyük İskender'in karışımı mitler oluşmuş. Bu bitkiyi ben de artık bu isimle anacağım.
Görüşmek üzere :)

sasahin
26-01-2008, 23:21
merhaba arkadaşlar;
ben de trabzon (tonya) lıyım. ama diğer on milyon trabzonlu gibi bende dışarıdayım :)
kütahyada oturuyorum, sakaryada da bulunuyorum. matematik okudum bir çoklarının aksine (ziraat, orman mühendisi falan değilim demek istedim:) ). geçen sene başladı bende merak bitkilere. doğaya karşı hep saygılı olmuşumdur ama :)

yolgezer_
04-02-2008, 16:42
arkadaşlar, bende trabzon ofta görevliyim.
bursalıyım, izmirde okudum, ilk görev yerim of çıktı.
ben daha çok bonsailer ile ilgileniyorum ama hiç bir bilgim yok desem yeridir.
forumu, bilgi öğrenmek için resmen didik ediyorum desem yeridir.

zodabas
06-03-2008, 13:13
Merhabalar,
1995 KTÜ, Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezunuyum. Trabzonluyum, ancak 3 yıldır Kahramanmaraş'ta ikamet etmekteyim.

engineer6188
23-04-2008, 23:15
Merhaba,ben de ktü inşaat müh. de okuyorum.Bitkilere ilgi duymaya başladım.Bu siteyi buldum.İyiki bulmuşum:)
Bu arada Trabzonda bonsai çalişmaları mı var?

İklimsiz
24-04-2008, 00:20
Trabzonda bonsai çalişmaları mı var?

Evet;) Sizi de aramızda görmek isteriz.

ekalafat
08-05-2008, 15:54
Arkadaşlar Bursaya torasan inciri ve karayemiş fidesi gönderebilecek birisi var mı acaba..))

Oğuz Karsan
10-05-2008, 19:23
Merhaba,

Trabzon, Maçkalıyım,

Evim İstanbulda,

Genelde Çanakkale, Bayramiç de ve Altınoluk da yaşıyorum.

Selamlar

zaya61
30-06-2008, 17:38
Merhaba,
Trabzonluyum, Akçaabat'ta oturuyorum.Bitkilerle tedavi konusuna ilgim var.

sahmehmet
06-07-2008, 11:24
merhabalar bende trabzonluyum.trabzonda yaşıyorum.balkonumda çeşitli bitkiler,çoğunluklada kaktüs ve sebze yetiştiriyorum.
selamlar

nadivac61
21-07-2008, 11:01
arzu hanım merhaba ben yenı uyeyım...bana yardımcı olurmusunuz... adım cavidan...yazdıklarımı sayfadan cıktıktan sonra bulamıyorum...ben trabzonluyum.. mail adresıme acık acık yazarmısınız ne yapmam gerektığini....teşekkür ederim..

Arzu Kasapoğlu
21-07-2008, 11:07
Nadivac61 hoşgeldiniz,

E-posta adresiniz görünmüyor. Özel mesaj yazarak yardımcı olmaya çalıştım.

kırmızıgelincik
21-07-2008, 18:45
Herkese merhabalar...
Bende Trabzon'luyum.
Her yer yemyeşil ve masmavi.
Bu şehirden vazgeçilir mi?

Arzu Kasapoğlu
21-07-2008, 20:13
Hoşgeldiniz kırmızıgelincik.

kırmızıgelincik
21-07-2008, 20:26
teşekkürler...
hoşbulduk.

Passion
28-08-2008, 11:47
Merhaba Arkadaşlar,

Batı Karadeniz'de bir toplantı organize etmek istiyoruz. Sizlerden de katılım olursa memnun oluruz . Şu adresten toplantıyla ilgili yazışmaları takip edebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9854

Saygılarımla..

Picea pungens
17-09-2008, 13:01
Trabzon - yomra. / veteriner hekimim. Bonsai ilgi alanım ve önümüzdeki ay yapılacak toplantılara tüm trabzonluları davet ediyoruz. ( değilmi vissera )

Selim-i Ahir
28-09-2008, 16:14
Merhaba;

İlgili bölümde kendimi tanıttım ama bu bölüme de uğrasam iyi olur diye düşünüyorum.
Trabzonluyum. 10-16 yaşları arasında Giresun'da ondan sonra da Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinde kaldım. 1999'da evlenip tekrar memleketime yerleştim. Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. KTÜ'de öğretim görevlisiyim.

Ağaçlar ve çiçeklere ilgi ve sevgim neredeyse doğduğum günden beri var.
Son bir yıldır babadan kalma bir arazide kitaplarım sayısınca değişik bitki ve ağaç türleri yetiştirmeye çalışıyorum. Baharda diktiğim ilk 8 fidanla işe başladım. Çok şükür hepsi tuttu.

Neyse ileride umarım bolca paylaşımda bulunabiliriz.

Picea pungens
29-09-2008, 14:15
elbette selim bey sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

uzman16
08-10-2008, 16:31
Trabzonlu arkadaşlar,
Hepinize merhaba.

Dün akşam televizyonda TRT1 idi galiba Trabzonu tanıtan bir program vardı. Sonlarına yetiştim, hepsini dinleyemedim.
Orada kimseye öğretmemek için yemin etmiş takı yapan birisi vardı.

Takı adını bu yeminden alıyormuş. "YEMİNLİ SÜRGÜ". Çok güzel görünüyordu.
Bu konuda bilgisi olan var mı? Hangi malzemelerden yapılır, fiyatları nasıldır, internetten temin etmek mümkün mü? gibi soruları yanıtlayabileceklere şimdiden teşekkür ederim.

uzman16
08-10-2008, 17:02
İnternette bunu (http://http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=ekonomi&ArticleID=976734&Date=10.08.2008&b=Trabzon%E2%80%99da%206%20bin%20ki%C5%9Fiye%20%E2 %80%98g%C3%BCm%C3%BC%C5%9F%20bilezik%E2%80%99) buldum. Trabzon'da sedece 3 aile biliyormuş yeminli sürgüyü.

vyssera
08-10-2008, 18:31
Öyle bir şey kuyumcularda varsa arayıp yardımcı oluruz :)

Arzu Kasapoğlu
09-10-2008, 11:03
Ben ilk defa senden duydum Uzman16.

Takı gerçekten çok güzelmiş :)

uzman16
09-10-2008, 11:38
Sevgili Arzu,

O Fotoğraftaki yeminli sürgü değil sanırım. Ama bence de çok güzel:)

Trabzon hasırının yapıldığı incelikte ama boru gibi olan bir takı bu. Yapan adamın elinde şiş gibi duran boyu 15-20 cm. uzunluğunda bir metal çubuk vardı. Bu şişin etrafına elindeki incecik tel ile müthiş desenler işliyordu.
Bilen birisine sormuş, yemin ettiğini söyleyip öğretmemişler. Bu kişi de hazır alıp sökerek sondan başa doğru, çok da uğraşarak öğrenmiş yapmayı. Ama o kadar zormuş ve o kadar uğraşmış ki o da kimseye öğretmemeye yemin etmiş. :p

Zaten kazaziyede ustalık yeminli örgü yaparak oluyormuş.

İklimsiz
09-10-2008, 12:25
Saray Gümüşçülük bu takıya sahip çıktı yazıyor. Gidip araştırıp, sorar öğrenir uzman16 ya bilgi veririz :)

denizakvaryumu
09-10-2008, 12:43
Saray Gümüşçülük sahibi Ali Kaynar’ın sahip çıktığı kazaziye zanaatı, Trabzon’da 6 bin kişiye geçim kapısı oldu. Gümüş tellerle işlenen kazaziye takılar, yurtiçinin yanı sıra ABD, İspanya ve Fransa’ya da satılıyor

Geçimini zanaatkârlıktan sağlayanlar için “Kolunda altın bileziği var” denir. Trabzon’da gümüş işçiliğinin bir kolu olan kazaziye de 6 bin kişi için deyim yerindeyse “gümüş bilezik” oldu.
1800’lü yıllardan beri Trabzon’da yapılan kazaziye takıların tüm modellerini bugün sadece üç aile biliyor. Bu ailelerden birine mensup olan, Saray Gümüşçülük’ün sahibi Ali Kaynar, halk eğitim kurslarında gençlere bu takıyı öğreterek, onları meslek sahibi yaptıklarını söyledi. Kaynar, “Şu anda Trabzon’da 6 bin kişi bu takıyı evlerinde yaparak geçimini sağlıyor. Ayda 4 takı yapabilen 350 YTL para kazanıyor. Bu takıları, Amerika, İspanya, Fransa’ya satıyoruz” dedi.
Trabzon kültürüne ait takılar olan hasır bilezik, telkâri, kazaziye çeşitlerinden yılda 8 bin adet ürettiklerini belirten Kaynar, 5 YTL’den başlayan fiyatların 5 bin YTL’ye kadar uzandığını kaydetti.

2 milyon dolarlık yatırım
Kaynar, 2009’da Trabzon’da sahilde 3 dönümlük bir arsaya, 2 milyon dolarlık yatırımla Trabzon el sanatları tesisi yapacaklarını belirterek şu bilgileri verdi:
“Burada el sanatları kursu, bu ürünlerin sergilendiği çok büyük bir mağaza ve meşhur Akçaabat köftecisi Nihat ustanın da restoranının olacağı turistik bir tesis açacağız. Karadeniz kültür turlarına ilginin de artmasıyla yılda 1 milyonu aşkın turist Trabzon’a geliyor. Bu tesiste yerel sanatları ve kültürü yaşatacağız.”
Ali Kaynar, Türk el sanatlarının tanıtımı için 1991’de Türk Tarih Vakfı ile Uzakdoğu’ya, sonraki yıllarda da kendi imkânlarıyla İspanya, Fransa, Yunanistan ve Malta’ya gittiğini anlattı. Kaynar, “Önümüzdeki ay önce Almanya’da, sonra Ankara’da el sanatları fuarına katılacağız. Ocakta İstanbul’da düzenlenecek turizm fuarında da bir standımız olacak” dedi.

Sırrı içinde saklı!
Kazazlık sanatının Trabzon’a mahsus bir sanat olduğu ve 1. Dünya Savaşı’ndan sonra bu sanatı Trabzon’da Rumlar ve Kazazların yaptıkları söyleniyor. Kırbaç, tespih kamçısı ve kol düğmesiyle başlayan kazaziye çeşitlerine bugün kolye, bilezik, yüzük, küpe ve tespih de eklenmiş. İnce gümüş teller birleştirilip içine yün konularak yapılan kazaziye ürünlerinin en büyük özelliği kararmaması. Ürünün içindeki yün, ter ve nemi çektiği için gümüş teller kararmıyor. Kazaziye sanatında usta olmak, yeminli sürgü modelini öğrenmekten geçiyor. Yeminli sürgüyü şu anda Trabzon’da sadece üç aile biliyor.

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=ekonomi&ArticleID=976734&Date=10.08.2008&b=Trabzon%E2%80%99da%206%20bin%20ki%C5%9Fiye%20%E2 %80%98g%C3%BCm%C3%BC%C5%9F%20bilezik%E2%80%99

denizakvaryumu
09-10-2008, 12:47
http://www.yoresel-urunler.com/urun_detay.asp?pid=10788

Buradan satın alınabilir.

vyssera
13-10-2008, 01:10
26 ekim'de toplantıya beklerim. İsteyen benle iletişime geçebilir.

maktas61
13-10-2008, 08:59
Merhaba Emre Bey,
26 Ekim olacak herhalde . 26 Kasım yazdınızda..

vyssera
13-10-2008, 17:47
Düzelttim :)

belki
24-10-2008, 11:39
Merhabalar!
Trabzon dan yeni bir üye daha geldi (:

Baldaş
24-10-2008, 13:27
Arkadaşlar ezeli didişmemizi herkes bilir ama eş durumundan ben de Trabzonlu sayılırım. He he ben böyleyimdir işte. İşime gelince ( Aydere çıkarken falan ) Hemşinli , işime gelince ( Kvaçoliye falan gidince ) Laz, işime gelince de Beşikdüzü'nden Trabzonlu olurum.

Yalan söyleyecek değilim bonsaiden falan hiç anlamam. Eğer sadece bonsai konuşmaları için toplanılmayacaksa biz de ( Eşim ve ben- yahu ona daha sormadım bile ama :) ) aranıza katılabilir miyiz? Eğer cevabınız evetse ( ki öyle olacak zannımca ) bize de adres ve saat bildirebilir misiniz? Bu arada eşimin adı Timsah Gözyaşı'dır. Kendisi fotoğraf sayfalarında dolanır. Sebzelerle pek arası yoktur. İçinde et olmayan yemeğe yemek bile demez malesef.

Bu arada begonvilden falan geçtim kendimi sebzeye verdim. Onun için gelmişken tohumcuları falan da gösterirsiniz bize...

Kolay gelsin

Picea pungens
24-10-2008, 13:56
Hemşerim elbette sadece bonsai konuşulmayacak ama ağırlık o olacak. Sizlerle tanışmak güzel olacak bizler içinde. Toplantı yerimiz Sanat evi. Eski vali konağı olarak bilinir. 12.00 da toplanmayı düşünüyoruz. Pazar günü toplanacağımız için açık tohumcu bulabilirmiyiz bilemem ama yinede elimizden geldiği kadarıyla yardımcı oluruz.

Baldaş
24-10-2008, 14:10
Tamam teşekkürler...

seyit hoca
15-11-2008, 23:49
Merhaba hemşerilerim.
Trabzon merkezde oturuyorum .
Forumu tesadüfen farkettim.
Ceviz ve badem yetiştiriciliğine merak salmayı düşünüyorum.

Selim-i Ahir
11-12-2008, 20:45
Sizi tanıyor muyum?
Bu nickle yazdığınız başka bir site var mı?

seyit hoca
12-12-2008, 18:46
var.:)
Ben de sizi tanıyorum galiba.
BMN desem...

Selim-i Ahir
12-12-2008, 19:33
var.:)
Ben de sizi tanıyorum galiba.
BMN desem...

Bingo... Doğru cevap.
Hürmetler Hocam.

Ceviz ve badem işinde neler yapabileceğimize bilahere eğilelim.
Bu arada seni de Berry Sevenler arasına katsak tamamdır.

seyit hoca
12-12-2008, 22:44
Berry lovers a ben de katıldım..
Snowman77 sayesinde , çekirdekler bugün itibari ile elime geçti.
Birazını ilçemde anneme teslim ettim, birazını da kendime ayırdım.
Bu aylarda çimlendirme olmaz herhalde.Martı bekleyeceğim.

Hürmetler bizden efem.Buralrda da görüşmek güzel.Zevklerim ortak demek ki..Bir de FK ya üyeyim deyin de , tam süper olsun.

Badem çok zor bizim bölgede.
Aşılı cevizin ise sahillerde randımanlı yetişmediğine dair duyumlar aldım.
Araştırmalarım sürüyor.
5 yaşında bir cevizim var.40 adet civarı meyve verdi bu yıl.Cinsi meçhul..:)
.
Yaban cevizleri yıllardır intibah sağlamış ormanlarda.

Selim-i Ahir
13-12-2008, 22:54
Ben ceviz ağaçları altında büyüdüm desem yeridir.
Sonra köye; "Ceviz ağaçlarına kolay yıldırım düşer." diye bir söylenti yayıldı. Millet; "Bunca yıldır neden bir tane bile düşmedi?" diye sormadan cevizlerini kesmeye başladı. Koca koca ağaçlar yerle bir oldu. Söylentilere aldırmayanların ağaçları her sene arslanlar gibi meyve veriyor ama cinsleri sizin gibi benim de mechulüm. Yabani olabilirler. Ceviz yetiştirmeye ben de meraklıyım. Şu an için elimde bir adet "Şebin" var. Çeşitleri araştırıp artırma niyetindeyim.

Badem'in çiçeğini çok severim. Ama buyurduğunuz gibi bu bölgenin klimatolojik özellikleri pek uygun değil. Yine de denemek gerek. Ağacını yaşatabilsek yeter. Meyvesini yiyemezsek çiçeğini koklarız.

Bu arada FK nedir bilmiyorum.
Son birkaç mesaj karşılıklı yazışmaya dönüştü. İsterseniz özelden devam edelim.

oceanheart
14-12-2008, 16:04
Arkadaşlar ben de Trabzonluyum ama İzmirde oturuyorum annam babam hala Trabzondalar ben de sende bir yada ikisenede bir ancak gidebiliyorum ancak güzel memleketime.
Ekteki fotoğrafı Çaykara'nın köylerinin birisine ait internet sitsinden almıştım sanırım bir komar (orman gülü) türü ve çok merak ediyorum gerçekten bu bitkiden rastlayanınız oldu mu Trabzonda.

memlekete selamlar

Resmi yüklemeyi unutmuşum şimdi farkedip hemen yükledim

Selim-i Ahir
15-12-2008, 01:19
Orman Gülü değil, yaprakları Ortanca'ya benziyor ama o da değil.
İşin uzmanına sormak lazım.