View Full Version : Çam Türlerinde Örnek Biçim verme tekniği
Ağaçların henüz işlem görmemiş hali;
Eylül ayı ortalarında kök ve dal budaması yapılmış.
Bu çalışmanın detaylarını incelemek isterseniz bu linke (http://bonsai4me.com/AdvTech/ATpiceagroupstyling.htm)tıklayınız.
5917
Bu resimde ağaçlar gövdenin ortasından kesilerek boyları kısaltılıyor.
5918
Fazla dallar budandı ve şekil vermek için tellendi.
Dikkat ederseniz dallar yerden 45 derece açı yapacak şekilde eğilmiş.
Üst kısımda gövdenin kesilen kısmı ölü dal efekti vermek için biraz bırakılmış ve o bölgede ağacın kabukları soyulmuş.
5920
Son olarak kök budaması da yapılıp saksıya alınmış. Yosunla toprak üstü örtülmüş ve seyrine doyum olmaz bir manzara ortaya çıkmış.:cool:
5921
Yeni başlayacak arkadaşlara örnek olması ve cesaret vermesini dilerim.
Korkacak birşey yok. Aslında bu yapılanlar bize korku yerine keyif verecek bir hobidir.
Araştırma yaparak önce gözünüzü alıştırırsınız. Daha sonra çalışmaya başlayarak elinizi alıştırırsınız. Çalışmaya başlamadan hiçbir şey kalıcı olmaz.
O sebeple hadi ne duruyorsunuz? İş başına:D
tourkana
07-12-2006, 19:54
aldım bugün bir oya, işleyeceğim yakında.....
muratbilici54
08-12-2006, 13:36
yukarıdaki belirtilen çalışmalardan bazılarına ayrıntıları ile ilgili linke tıklanarak ulaşılabilir.. tabii bir başka dil biliyorsanız.
http://bonsai4me.com/AdvTech/ATpiceagroupstyling.htm
Bu linki ilk mesajda vermiştim zaten muratbilisi54.
Bu çalışmayı daha önce gördüğümde saksıyı farketmemiştim. Saksı kırık. Ama bu kırık göze batmıyor, aksine; ayrı bir hava katmış çalışmaya. Demek ki her zaman sağlam malzeme şartı yok. Kırık tabakla bile harikalar ortaya çıkabiliyor.;)
Halit Togay
09-12-2006, 21:30
Bilhassa kırmış olabilirler.
Evet bu da mümkün. Ama tamamının kırılma riskini göze alarak böyle bir şey yapmazdım ben olsaydım.
Saksıdaki kırık olan bölge sanki bir dere yatağıymış gibi görünüyor.
Mustafa_
11-12-2006, 15:27
burdaki çam ın türü ne tam olarak anlayamadım yaprakları iğne yaprak gibi gözüküyor ama?
Picea glauca var. albertiana yukarıdaki çalışılan ağacın türüdür.
acerpalmatum
17-12-2006, 22:11
Sera ve benzeri yerlerde ''konik ladin'' olarak biliniyor. Bu isimle arayabilirsiniz.
Mustafa_
20-12-2006, 13:46
teşekkürler
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.