View Full Version : Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz?
Hoş geldiniz... Yeni gelen arkadaşların kendilerini tanıtmaları bekliyoruz.
Bunu niye istiyoruz ve kendinizi tanıtmanın sınırları neler?
1.82 cm 80 kg İst m. diye bir tanıtım değil tabii ki amacımız. Buna niyetlenenler şimdiden vazgeçsin. Sadece tanıtımınız değil, üyeliğiniz de silinebilir...
Gözlemlerimize göre soruyu soranların önemli bir bölümü, kendilerince esas sorunu bildikleri için konuya ortasından giriyorlar. Yetersiz veriyle sorulmuş aynı soru, kişi hakkında bazı bilgilere sahipseniz daha anlamlı oluyor ve daha cevaplanabilir biçime dönüşüyor. Ya da ortada soru olmasa bile, yazılanlar daha yerli yerine oturuyor.
"Diktiğim ağaçlar kuruyor, nedenini çözemedim" diye bir cümle yazıldığını varsayalım.
Karşılığında ne yazacaksınız?
Yazan profili 1 : 12 yaşındayım, Konya'da yaşıyorum.
Yazan profili 2 : Mediyeköy/İstanbul. Gece bekçisi. Daha önce bir ot bile dikmedim.
Yazan profili 3 : Orman Mühendisi. Sakız ağaçları konusunda tez hazırlıyorum. Yaş 28
Yazan hakkında biraz bilgiye sahipsek (sadece biz değil, cevap vermeyi düşünen diğer üyeler de söz ediyorum. Zaten kendinizi "bize" tanıtın değil amacımız, diğer üyelere tanıtın...) bu cümleye karşılık yazılacaklar biraz daha netleşiyor.
Burası birbirini tanımayan insanların internet ortamında doğa ve çevre adına ortaklaşa birşeyler yapmaya çalıştıkları bir platform. Parasını bastırıp gerekenler yaptırılacak durum olmadığına göre, birbirimize destek olmamız gerekiyor.
Site yöneticileri olarak, destek isteyeceğimiz kişileri daha çabuk bulabilmek istiyoruz. Oturduğunuz mahallede, kimin doktor, kimin terzi olduğunu bilmediğiniz zaman mı gerektiğinde onlara kolay ulaşırsınız bildiğiniz zaman mı?
Kimin fotoğrafçı, kimin ziraat mühendisi, kimin matbaacı vb. olduğunu bilmek bazan çok işe yarıyor.
Gösterdiğiniz duyarlılık için teşekkür ederiz...
ssonmez, kimdir ?
Kesinlikle garip biridir. Bu nedenle bilgisayar programcısı, Web Tasarımcı, Yazar, Editör, Öğretmen, Bölüm Başkanı, araştırmacı, savunma sporcusu, uzak doğu felsefecisi ve bilumum tuhaf işten oluşmuş bir karışımdır.
Konuşmayı sevmez. Sessizlği sever. Ama çok yazar. Her gün yazar. Sıkıcıdır. Bilgisinden bıkmıştır. Artık masumiyeti arar. Çocukluğunun kokularını tadlarını arar. Belki de artık çocuk sahibi olmalıdır.
Hayatı sever. Bir günü bir gününü tutmaz. Teşekkür eder. Sahneyi terkeder.
softmailer
21-10-2004, 14:14
Kim kimdir henüz tanıyacağım lakin burda bulunmak epey keyif veriyor.Düşünen ve üreten veya üretmeye çalışanların gayret içinde olduğu yerde bulunmak gerçekten güzel şey.
Mersin den katılıyorum.Mersin Üniv.emekliyim.Halen bir şirkette yöneticilik yapıyorum.53 yaşımdayım.(ben en miyim):D
backyard
22-10-2004, 01:29
hoşgeldiniz
misafirlik süreniz bitmiş ama
http://www.agaclar.net/forum/read.php?TID=67
önce buraya bir göz atın (belki de attınız)
sonra hemen bize neler yapabileceğinizi anlatın
bu forumdaki herkes çok sabırsız
ben mi?
Asla!
e daha yazmamışsınız
backyard
22-10-2004, 01:33
hoşgeldin gecesi düzenledim bu gece :)
Gezi
Olmasını istediğim bölümlerden biri de, orman ve çevresi kapmlarının, pansiyorlarının, otellerinin tanıtımını yapmak.
bu konuda bilgin varsa hemen çalışmaya başla
yoksa da başla :)
ayrıca wdyd forumunda yazdığın doğa, ağaçlar ile ilgili yazılarını belki toparlayıp siteye de ekleyebiliriz.
Başka neler, başka neler ??
softmailer
22-10-2004, 09:20
eee yani ...sabır yüklüsünüz.ne diyim.
Valla ne yapabileceğim konusunda henüz bir fikrim yok.
Sizlerden kopya çekerim.Yaptıklarınıza katkı yaparım belki...
ne bileyim.Belki bir ağaç olurum.
backyard
22-10-2004, 10:39
mersin universitesinde orman ve cevre ile ilgili yapilan faaliyetlerden bizi biraz haberdar edebilirsiniz
gerekli irtibatlari kurup, onlardan sitemiz ve yapilacaklarla ilgili bilgi alabilirsiniz
genclik kollarini (eger varsa) harekete gecirebilirsiniz, siteyi ziyaret etmeleri icin tesvik edebilirsiniz
aklima gelenler simdilik :)
Kendinden ve yapabileceklerinden söz eder misin? :)
redoxian
24-10-2004, 13:48
Adım Engin Deniz
Diş Hekimiyim (3. sınıf)
Antalyada Yaşıyorum
Sizlere bölgemizde var olan Dünyanın En büyük Lübnan sedir ormanı olan Elmalı ilçesindeki Çam Kuyuları ormanından ve Çığlı Kara ormanlarından resimler ve populasyonlarına göre bölgede yer alan diğer ağaçlardan bilgi ve resimler aktarabirim ama bu dediklerim için henüz bir hazırlığım yok biraz zamana ihtiyacım olucak...
Ağaçlar ve doğayla bağlantınızı, kendinizle ilgili kısa bir şeyleri yazarsanız seviniriz. Yakın bir zamanda ortak çalışmalar yapacağız, kim kimdir bilelim :)
selamlar doğayı umursayan arkadaslar, abiler, ablalar ..
Sitenin sloganını cok tuttum, başarılarınızın devamını heycanla takib ediyorum !
Merhaba Arkadaşlar ben Sekoya yaşlı çınar, 48 yaşında ulu bir ağacım. Bu nedenle ağaçları ve doğayı çok seviyorum doğa benim evim ağaçlar benim annem babam kardeşlerim arkadaşlarım kısacası herşeyim.
Evet ağaçları çok ama çok seviyorum (bazen insanlardan daha çok)
Bir çok forumda varım burasını yeni keşfettim (webdersleri.com'dan)eminim ki çok yararlanacağım çünkü burasını çok sevdim tam bana göre bi yer galiba konu ağaç ve doğa olunca seviniyorum. Zaten Nick'im de bunu gösteriyor Zira Sekoya bildiğiniz gibi dünyanın en yüksek ve yaşlı ağaç türü ancak ne hikmetse başkaları sekoya'yı "sekreter oya" 'nın kısaltılmışı sanıp bana olmadık tekliflerde bulunuyorlar küfür ediyorlar. Ama önemli değil çünkü ben bi doğa ve ağaç severim.
Ben sevgi dolu ve tüm dünyayı sevgiyle kucaklayan ulu bir bir ağacım....
Hapinize sevgiler....
Merhaba... Umarım webdersleri bilgileri işinize yarar. Sitemiz ocakta açılacak. Katkılarınızı bekleriz :) Fotoğraf çekiyor musunuz?
backyard
10-12-2004, 22:13
ben şahsım adına 230 küsür üyeden talepkar olunması talebindeyim
uyuyan üyelerin uyanma vakti yaklaşıyor ;)
Uyumak sorun değil de horlanmasa :))
buna ben de dahilim :)
backyard
15-12-2004, 18:02
üyeler tanışamıyor ;)
http://www.rainbowbrite.tv/images/fan/twinktree.gif
daldaki beyaz benim, düşersem tutun..;)
Ağaçlar.Net in ilk toplantısı belki de yeni ve sesini duyurmaya çekinen üyeler için iyi bir bahane olur..
designum
16-12-2004, 10:27
aslında yeni keşfetmedim ağaçlar net i...doğal anlatı adlı yazım beni birşekilde buralara kadar getirdi..
ve ilk girdiğimde siteye,nefes aldığımı hissettim adeta!
doğa; ona olan yanlışlarımızı affedecek kadar sabırlıydı önceleri..ama ya şimdi..öfkesini mevsimlere vurdu..ve yansımanın yansıyanı yine bizleriz bu durumda!
en kısa zamanda doğal anlatı ve onun gibi yazılarımı paylaşacağım ,
ve ağaçlar;daha önemlisi tohummun yaşam paketio ağaçların çiçekleri..
çiçek-meyve ile ilgili asraştırmalarımı da ..en kısa zmanada!bulunduğum ortamdan kaynaklı bu kısalan zmana dilimi,emin olun!
''ilk baharda usul usul yürü;toprak ana hamiledir!''
backyard
16-12-2004, 11:31
designum için, şu ilk uyanmış olan diyebiliriz sanırım :)
designum
16-12-2004, 12:02
gerçekten herkes uyuyor mu?
doğa kar altında şimdilerde ama agaçlar net.i harekete geçirmenin zamanı gelmiştir,uyandırmanın.bahara hazırlık yapmanın..
designum için, şu ilk uyanmış olan diyebiliriz sanırım :)
o zaman mor olan designum..:)
designumcum tanışalım, ben aybalan :o
toplantıya yetişebilecek misin?
designum
17-12-2004, 10:39
aybalam;hocam..
tanıdım seni:)
bu arada 'mor' u hangi anlamda kullandın,galiba bilmediğim bir durum var:)
burad sadece yeşil ve kahverenginin tonları hakim..doğa!
toplantı ne zaman;bilgi istiyorum!
:)
üst taraftaki mesajlarda backyard'ın eklediği rengarenk, uykucu arılar (arı di mi onlar?) sinsilesi var ya..onlardan bahsettimdi. Sen ne sandındı ki? :)
designum
17-12-2004, 13:57
aybalam;şimdi anladım..sevindim..
dur daha neler yapcaz:)tasarımı bir kenara bırakıp,doğaya döndüm şimdi.
gerçi tasarımda da var bu tarz çalışmalarım oldu.geçen ay;galaktik market için bir daha önce hiç varolmayan bir meyve tasarladık mesela!
keyifliydi..
arkadaşlar
uzun süredir yoktum. ne oldu bizim Ankara toplantısı?
backyard
21-12-2004, 20:41
ana sitenin açılmasına az kaldı
hala uyuyanlar var olmaz ki!
bakın uyku mahmurluğuyla bir üyemiz sormuş
"olay mı var acep"
uyurken tüm olayları kaçırırsınız
söylemedi demeyin
ya da
benim yazılarıma katlanırsınız
söylemedi demeyin
her ikisi de işkence gibi ;)
merhabalar.ben yeni üyeyim :)
Kendinizi tanıtmazsanız buraya yazmanızın pek anlamı yok. Yeni üye olduğunuzu zaten biliyoruz :)
KARDELEN
20-01-2005, 22:52
herkese merhabalar!! :rolleyes:
İlk bu siteyi gördüğümde gözlerime inanamadım. neden diye soracak olursanız ağaçlarla ilgilenen birçok insanı burda bulabilmemin mucize olduğunu sandım.. Bu arada kendimi biraz tanımlıyayım size.. Ben 2004 mezunu bir orman mühendisiyim ve şu aralar kendi branşımda yüksek yapmak için tekrar okuluma başvurdum! :rolleyes: Bu arada mesleğimle ilgili olmayan bir yerde çalışıyorum ama tabii ki gönlüm hala kendi mesleğimi yapmakta ( bulmak için çabalarım sürüyor ;) )
bu sitede sanırım üçüncü ormancı olmucam.. bu çok güzel..
Siteye üye olup, sizinle beraber olduğum için çok mutluyum...
Tekrar görüşmek dileğiyle....
Ebru.. (kardelen)
ne yazsam bilmiyorum ki.böyle birden panik yaptım :) ama 1981 bursa doğumluyum.internet cafe işletmeciliği yapıyorum.Kocaeli üniversitesi inşaat mezunuyum.iktisadi ve idari bilimler işletme fakültesi öğrencisiyim şuanda.hayat çalışmak ve okul arasında geçiyor.tüm arkdaşlara merhaba diyorum.manzara fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum.Ayrıca su altı dalış yapıyorum.Balık avlamıyorum :)) sadece suyun altında geziyorum :)) internette sörf yapmayı çok seviyorum.v.s...herkeze merhabalar...
Yenı gelen butun arkadaslara bende hosgeldınız dıyorum.ya sankı bende yenı gıbıyım.bu baya ilginç.ayrı kalmamak lazım golge adam olmamalıyım:)))
des,aybala nbr:)???
Divinity
31-01-2005, 23:08
Merhaba, siteye yeni üye oldum, site tam olarak oturmamış olsa da yaptığınız iş için sizi tebrik ederim.
Adım Ergün, İstanbul Üni. Orman Müh. 1.Sınıfta okuyorum, sitenize katkıda bulunmayı çok isterim.
Dünyanın insanlara ihtiyacı yok, insanların dünyaya ihtiyacı var!..
Harika! :))
Site sloganına paralel sloganı olan bir üye :)
Hoş geldiniz...
Şimdi benim buldum buldum diyerek sokağa çımam lazım ama neyse. Drumu avatarımla ifade edeyim.
backyard
01-02-2005, 14:16
Ağaçlar ve doğayla bağlantınızı, kendinizle ilgili kısa bir şeyleri yazarsanız seviniriz. Yakın bir zamanda ortak çalışmalar yapacağız, kim kimdir bilelim :)
ilk mesajı tekrar kopyaladım buraya :)
Bence Üyeler tanışamıyor. Hani nerede ben pek çok üyeyi tanımıyorum :)
Hadi üyelik bilgilerinden tanımaya çalışayım diyorurm o da yok :)
Sefer GİRİŞEN
04-02-2005, 09:30
Merhaba;
Ben Samsun' dan Sefer. Ziraat Mühendisiyim.Asarcık Tarım İlçe Müd. çalışıyorum.Sitenize fotoğraflarımla katkıda bulunabilirm.(ama 39 KB sınırlaması biran önce genişlemeli) Sanırım tanışmak için bu kadarı yeterli.Diğer üyeler de kendini kısaca tanıtırsa çok iyi olur.
Sağlıcakla kalın.
backyard
04-02-2005, 09:53
merhaba adige
yanlış bilmiyorsam ana sayfada bu kısıtlama kalkacak
yani daha büyük boyutlu fotoğrafları oraya ekleme imkanı bulabileceksiniz
karadeniz bölgesinden katılım artıyor gibi
ne dersin dark :)
Sitedeki galeri için üst sınır 200 k. Önemli olan orası.. Forum için 50 k oan büyük olmasa iyi olur. Yani biraz arttırabiliriz.
Merhaba,
Ankara'da oturuyorum ve makine mühendisliğinde yüksek lisans öğrencisiyim. Sonuna yaklaştım bu öğrenciliğimin de. Pek yoğun bir dönemdeyim ve henüz yeterince ilgilenemedim bu siteyle. Uyumaktan cok uğrayamamaktır derdim. Bu yüzden, gönderilen resimdeki ağacın arkasındaki, uyuyor gibi görünen :) kırmızı yaratık ben olabilirim.
Bahar yaklaşıyor ve ağaçların tomurcukları patladığında o yeni doğan yaprakların yeşili vardır ya, bebek yeşil. İşte o bebek yeşilin müptelasıyım. Çok sabırsızlanıyorum. :eek:
Umarım bu yoğunluğun sonu iyi olur:)
Başarılar dilerim...
pureEvil
04-02-2005, 18:49
merhabalar.. ibrahim bendeniz; sevgili malina ablamizin kucuk bir ricasi uzerine buradayim.
umm, kendi hakkimda.. haftada birkac gun lise ogrencisiyim -hala :\-, diger gunler tembelligin doruklarinda gezinen siradan biriyim.. yazarim, cizerim, calarim.. bazen caldigima oynarim. boyle biriyim iste.
merhaba yeniden!
Hoşgeldin :)
Backyardı bulabildin mi? :)
pureEvil
04-02-2005, 22:43
hosbulduk.. umm, backyard'i buldum, ama sanirim o daha beni bulamadi :)
Mert Gutav zoque'dan higs..
Uzun zamandır haberim var ama nedendir bilmiyorum yeni kayıt oldum..
Ayrıca hoş geldim ;)
Sizi burada görmek ne güzel:))
Dijital fotoğraf makinanız ya da olan arkadaşınız varsa daha da sevineceğim.. Biliyorsunuz bu sitenin içini birlikte dolduracağız.
Hoşgeldiniz...
dijital'im var tabiki bir şeyler yapmaktan büyük zevk duyarım..
backyard
05-02-2005, 20:04
hoşgeldiniz derim ben de
backyard burada emrinize amade ;)
Forum üyesiyseniz ve fotoğraf çekiyorsanız aşağıdaki konuda buluşalım :)
Fotoğraf Çeken Forum Üyeleri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=1915)
hoşgeldiniz derim ben de
backyard burada emrinize amade ;)
Çok teşekkürler sıcak bir karşılama oldu :p
Mertcan seni burda görmek güsel ağaçları sevdiğini bilmiyordum :P şe benim askerlik bitsede beraber bi dizi fotoğraf çeksek :D yeni alacağın makina ile ;)
Mertcan seni burda görmek güsel ağaçları sevdiğini bilmiyordum :P şe benim askerlik bitsede beraber bi dizi fotoğraf çeksek :D yeni alacağın makina ile ;)
Yani hiç ağaç tshirt'üm yoktu ondandır belki ;)..Yada sormadığın içinde olabilir..
Yani biran önce gel 2 yıl oldu görmeyeli...
backyard
07-02-2005, 22:02
üyeler bizden önce tanışıyormuş
biz uyuyalım bakalım ;)
Ağaçlar.net ve üyelerine merhaba!
Merhaba, hoşgeldin :)
Ağaçları biz ekleyeceğiz, orman hayvanlarını da Süha Derbent yani Catman :)
backyard
10-02-2005, 09:37
bu iyi bir haber
hoşgeldiniz
Merhaba
Ben Kemal...
Siteye şu an üye oldum.
Referansım Vildan Hanımdır. (bana yeniyim diye yanlış yapan olursa karşısında onu bulur) :-)
Bir fotograf sitesinde tanıştık kendisiyle. Ortak hobilerimiz, görüşlerimiz,
uzmanlık alanlarımız var.
Antalya'nın Manavgat İlçesinde yaşıyorum.
Bölgeye özel ama tüm dünyayı ilgilendiren Sorgun Çamlığı'nın katledilmesine ilişkin küçük bir çalışmamda rastlaştık kendisiyle...
Buradan sizlere Sorgun'a ilişkin doğaya ilişkin çalışmalarımı görüşlerimi göndereceğim. (belayı buldunuz yani) :-)
Kendimi sitenin Manavgat Sorumlusu olarak görebilirim. Bölgeye ilişkin yönetici isteklerini yerine getirebilirim.
Kendimi doğanın bir parçası olduğumu düşünmekle birlikte, doğanın ürettiği emek karşısında hayranlığım an be an sürüyor. Doğayı dışorganlarıma benzetiyorum.
Sitede emeği olanlara üyelere dotça merhaba.
Sık sık görüşeceğiz.
Sağlıkla,
Doğayla,
Emekle,
Dotlukla...
Kemal Gül
Hoşgeldiniz.
Fotoğrafla ilginiz olduğuna göre aşağıdaki konuya bir uğrarsanız pek bir seviniriz :)
Fotoğraf Çeken Forum Üyeleri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=197&page=2)
Sıkı bir giriş yapmışsın:)
Hoşgeldin:))
.......Referansım Vildan Hanımdır. (bana yeniyim diye yanlış yapan olursa karşısında onu bulur) :-).....
Hoşgeldiniz,
yeni üyelere yanlış yaptığımız hakkıdaki bilgiyi kim sızdırdı size ?:cool:
hoşgeldin gisela :) Ankara ekibinin sevgili üyesi :)
Aybala, valla ben söylemedim :)
Her an siteyi yiyip yutabilir. Obur bir arkadaş :)
Merhaba,
Bu gün bir kaç orman hayvanı ve orman manzarası ekledim.
Ve bir hata bile yaptım:))
Yanlışlıkla Türkiye'den bir orman manzarasını "anıt ağaçlar" bölümüne ekledim. Yenice ormanlarına ilişkin bir genel görüntü bu. Aynı yerde çektiğim anıt ağaç görüntüsü de var ama önce bir boş zamanımda taranması gerekiyor.
Firsat buldukça eklemeye devam edeceğim.
Sevgiler...
backyard
14-02-2005, 14:42
şimdi baktım, hepsi çok güzel
baobap ağaçlarına dair fotoğraflarınız var mı?
ben çok seviyorum o ağaçları :)
Yeni gelen arkadaşlardan fotoğrafla ilgili olanlar beni bulsun, görsün, dürtsün, pencereye taş atsın...vs
Aşağıdaki linkte buluşalım.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=197
Fotoğrafçı listesini güncelleştirmek konusunda Darkyes'e söz verdim de.
O şimdi asker. :D
Selamlar... Ben ahmet ama siz kısaca aamet diyebilirsiniz :) Tasarımcıyım...Burayı nasıl buldum hiç sormayın sanırım kan çekti...yaklaşık 1,5 senedir planladığım bir site var onunla insanları doğa konusunda bilinçlendirebilecegimi düşündüm hiç olmazsa küçük bir bölümünü, bir kişiyi bile etkiliyebilirsem ne mutlu bana
Merhaba hoşgeldiniz
Tasarımcılarımız çoğaldı :cool:
backyard
17-02-2005, 08:38
yeni gelen arkadaşlardan bir rica
mümkün olduğu kadar bilgilerinizi doldurup kendinizi de tanıtırsanız,
en azından birlikte neler yapabileceğimize faydası olur
gizlenmeyin
çıkın ortaya :cool:
Buralara bir yerlere ben de geldim demiştim ama şimdi o mesajı bulamıyorum:)
Neyse, yeni geliyormuş gibi yapiyim.
Efenim ben Ankara'da yaşıyorum.
Bu siteyle ilgili ne yapabilirim bilmiyorum doğrusu.
Fotoğraf çekmesine çekiyorum ama onları buralara göndermeyi beceremiyorum hala:)
Merhaba
ben aykan inal
önceleri duyarsız oldugum doğa ile şimdi kısmende olsa ilgili ve bilgili sayılırım :D
lçemmmizde yetiştirilen dünyanın en hızlı büyüyen ağacı paulownia nın tanıtım amaçlı web sitesini tasarlarken başladı bu ilgim
şimdi ise eskiye nazaren gerek ağaçlara gerekse doğaya karşı daha duyarlıyım
ayrıca böyle bir platform hazırlayarak bizlerin bilgilendrirlmesi ve bilgi paylaşımını sağlayan forum yöneticisine teşşekkürlerimi sunarım
www.paulowniaagaci.com
Merhaba, hoşgeldiniz... Sitenizin linkini verir misiniz?
backyard
18-02-2005, 16:59
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=203 :)
Yazdıktan sonra gördüm:) Geri dönüp sorumu silecektim, unutmuşum :)
Gisela, sana bile öğreteceğim fotoğraf göndermesini :) Ankaralılardan sana hayır yok görünüyor:)
Kesinlikle haklısın malina:)
Ankaralıların hepsi profesyonel ya, beni hor görüyorlar:)
merhaba,
kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısıyım. arada kelebekler, böcekler, çiçekler de takılır objektifime arazide gezerken; ama şimdiye kadar pek ağaçların takıldığını söyleyemem. aslında ormanlık alanlar çok sık gözleme gidebildiğim alanlar değil, ama bundan sonra olacağa benzer ;)
sevgiyle
kazım
İnsan neye bakıyorsa onu görüyor:)
Ağaçlara bakmaya başlayınca çok farklı bir dünyaya girmiş olacaksın :)
Arkadaşlar merhaba;
Yazmak bu güne nasipmiş,fakat bundan sonra elimden geldiğinde katılımcı olmaya calışacağım
Saygılar...
Merhaba :)
Avatarınıza bakılırsa, yazmak konusunda epey ciddi olduğunuz anlaşılıyor. Buna sevindim:)
backyard
16-03-2005, 11:14
ne yazacağını kara kara düşündüğü de gözden kaçmasın ;)
Ben çizer olduğunu düşünmüştüm..
Neymiş peki? :cool:
Bu arada hoşgeldiniz diyeyim.
merhaba sevgili doğaseverler :)
ben de artık aranıza katıldım, üstelik bir peyzaj mimarlığı öğrencisiyim. her ne kadar okulu bırakmış olsam da kaydım devam ediyor en azından :D
şimdi ben bir itirafta bulunayım, umarım taşlamazsınız:
benim ağaçları ve doğayı aşırı sevdiğim söylenemez. sadece uzaktan. zaten peyzaj mimarlığını bırakmamın en büyük sebebi de buydu. ayrıca böcek fobim var. yani öyle ormanda falan sere serpe uzanamayanlardanım. ha şimdi sözlerim yanlış anlaşılmasın, sevmem demiyorum, sevdiğim söylenemez sadece.
:rolleyes:
ama gönlüm hep sizinle, bu düşüncelerimi karakteristik bir kusur kabul edin.
kimisi mesela çay içmez, sevmez, dener ancak sevemez, benimki de böyle bir şey. ama dedim ya gönlüm hep doğaseverlerle, inanın sizin duyarlılığınız kadar olmasa da ben de doğaya az çok duyarlı bir insanım elimden geldiğince. beni dışlamayın. hayvanları sevip dokunamamak gibi. ama dokunamayanlar hayvanları öldürmez değil mi ? :o
çok uzattım,
sevgiler.
oky.
backyard
17-03-2005, 08:37
aslında 100 soruluk yeşil testimiz var ammma neyse :cool:
Dilekleriniz için teşekkür ederim;
Avatarım sizi yanıltmasın katılımcı olmaya calışacağım fakat öyle benden edebi(doğrumu dedim :rolleyes: ) eserler falan beklemeyin üzülürsünüz :)
Bu arada söylemek istedim;Eskişehirde yaşıyorum başka yazan arkadaşlar varsa tanışmak isterim.
Hoşcakalın...
Yeni gelen arkadaşlar hadi biraz silkinin, bahar geldi, fotoğrafı çekilecek, gezilecek bir sürü yer, yazılacak bir sürü şey var..
Hem artık yeni de sayılmazsınız..;)
Tempo haydin!
@oky;
Öncelikle hoşgeldin ama bu şekilde bir mesaj yazark olmaz katılımcı olalım lütfen :rolleyes:
@ESAS
henüz siteyi çözemedim diye belki :)
bugün sapanca'ya gidiyorum. bol bol ağaç fotoğrafı çekicem.
Sebahattin Abi hoşgeldin ...
Kendileri Almanya Stutgart' da yaşar.
Ve çok meraklı biridir. :)
Selam herkese
Siteden aybala sayesinde haberim oldu.
Istanbul`da yasamakla beraber gezmeyi sevdigimden
dolayi gordugum yerlerdeki dogal guzellikleri size aktarabilirim.
Simdilik tabii ki
Belki ileride yapacak baska seyler de bulurum :rolleyes:
AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜH.2. sınıf öğrencisiyim siteye yeni üye oldum.ANKARADAN bağlanıyorum .Bilgisayar konusunda çok acemiyim kusura bakmayın... forumlara nasıl katılacağımı nasıl cevap vereceğimi dahi bilmiyorum.AMA AĞACA ORMANA aşık bir insanım heralde bu siteyeye üye olmak için yeterli bir bahane.bütün üyeleri tanımak istiyorum. :) :)
Hakkı, merhaba...
Hoşgeldin. Okulundaki arkadaş ve hocalara siteyi duyurma işini sana verebiliriz değil mi? :) Konunuzla ilgili alanlarda yardım edersiniz...
Bilgisayar ve internet konusunda acemi olduğunu söylemişsin. Sanırım okulun bilgisayarından ya da internetkafeden bağlanıyorsun.
Koşulların konusunda bilgi verirsen sana birkaç bilgi verebiliriz. Arkadaşlar da akıllarına gelenleri ekleyebilirler. Ben en önemlisinden başlıyorum :)
1. Ortak bir bilgisayar kullanıyorsanız, siteden ya da forumdan ayrılmadan önce çıkış yaptığınızdan emin olun. Çıkış yapmazsanız, başka biri sizin adınızı kullanarak site ve forumda yazılar yazabilir, yazılmışları silebilir...
Cihangir
03-04-2005, 12:22
Herkese merhaba.. Yeni gelen arkadaşlar, hoşgeldiniz..
Marmaranın güney kıyılarının tek temsilcisiyim sanırım.. ( Körfez'i saymıyorum.. ) Ayrıca, Eskişehir'liler de hemşehrim sayılırlar.. Bu yaz geleceğim, kimbilir belki de Adalar'da buluşup, Porsuk kenarındaki o ağaçların altında bir çay içeriz ! :)
Neyse, ben İktisat Fakültesi mezunuyum ama iktisatçı değilim.. Et Endüstrisi üzerine de ( Kanatlı Hayvanlar ) eğitim aldım ama bu sektörle de ilgim alakam yok !!
Ağaçları severim ama bu konudaki cehaletimin de farkındayım.. Sadece ağaçları değil, doğanın bütününü seviyorum.. En hırçın zamanlarında bile !!!
Duyarlı insanlarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum..
Sevgilerimle..
backyard
05-04-2005, 08:56
http://www.agaclar.net/index.php?id=173
Bu linkten, amaçlarımıza, neler yaptığımıza ve sizin neler yapabileceğinize dair ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Forest, merhaba :)
Sizinle ilgili ayrıntılı bilgileri burada öğrenelim :)
Orman Mühendisi
07-04-2005, 09:24
Merhabalar,
Uzun zamandır burayı takip ediyorum. Henüz bu başlık altında bir şey yazmadım. Fakat buraya kadar okuduklarım şunu yapalım, bunu yapalımdan öteye gitmedi.
Bence artık bunları bir tarafa bırakarak bir şeyler yapmanın zamanıdır. Görev bölümü yapalım üyelere görevler verilsin. Görev alan üye o konuyla ilgili bilgilerini ve yaptığı araştırmalarını yazsın.
Görev dağılımını kim yapacak?
Bunu üyeler hakkında en fazla bilgiye sahip kişi (kişiler) yapabilir. Ben eski bir üye olmadığım için bu görev dağılımını yapamam mesela. Teklifim de var. Takip edebildiğim kadarıyla bu işi malina, backyard veya aybala yapabilir.
Bu sayede sitemiz daha dolu olur.
Verilen bir görevi konunun en iyisi yaparsa daha doğru ve doyurucu bilgilere de ulaşabiliriz.
Örneğin; Ağaç türleri başlığı altında pinus nigra (karaçam) için familyasına pinus denmiş. Bunu yazan arkadaşımı eleştirmek için demiyorum. O zaman ayırmış ve bildiği akdar yazmış. Fakat onun doğrusu Pinaceae olmalı.
Sevgili arkadaşım,
Site kodları henüz tamamlanmadı diye işi yavaştan alıyorduk. Çünkü herkes normal işlerinin yanı sıra bu proje ile ilgileniyor. Ama artık sona geldik.
Görev bölümünün yapılamaması, üye olan arkadaşların ben şu konuda bilgiliyim, şu işleri yapmaya talibim diye ortaya çıkmamasından kaynaklanıyor. Bir kısmımız birbirimizi tanıyoruz. Onlar kendi bilgileri doğrultusunda çalışıyor. Ama mesleği orman mühendisi olup, konuyla yakın ilgilenecek kişiler neredeyse yok gibi.. Ben de bu nedenle, gerçek yaşamda birilerini arayıp bulmayı denemeye başladım.
Kim, ne yapmak ister söylesin ki iş bölümünü yapabilelim...
merhaba ben orhan kiliste ikamet ediyorum doğaya her zaman ilgili ve sevgili olmuşumdur, asp ile uğraşmaya çalışıyorum, acemice acemice
Forester
08-04-2005, 08:40
Tekrar Merhaba...
Adım Atakan
2000 İ.Ü Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Mezunuyum
2002 yılından beri Orman İşletme şefliği yapıyorum daha önce bolu göynükteydim şu anda ise Mudurnu orman işletme müdürlüğü sarpuncuk orman işletme şefliğinde görev yapıyorum
Üniversite yıllarından beri fotoğrafla ilgileniyorum asıl ilgi sevdiğim fotoğrafçılk dalı macro yakın çekim fotoğrafçılık
en ilgilelendiğim objeler geofitler (yumrulu soğanlı bitkiler) olsada ağaçlar bulunduğum ortamlar gereği :)) çokça çektiğim fotoğraf objelerim
Bütün yeşil dostlarına merhaba...
Siteye yeni üye oldum. Muş ilinde Kumluca köyünde ilköğretim sınıf öğretmeni ve müdür yetkili öğretmen olarak görev yapmaktayım. 35 yaşındayım ve evliyim; adım ise Zühtü ZİLAYAZ.
Yeşile ve ağaca tutkunum; ancak bu tutkum 1 yıldan beri eyleme geçti. Köydeki okul lojmanının çevresine 18 Karaağaç, 16 Huş, 5 Gül fidanı ve mevsimlik çiçekler (kadife, akşam sefası, kan damlası, menekşe, kahkaha çiçeği, reçine otu=hint yağı bitkisi) ve çeşitli sebzeler ekip de geçen yaz tatilinde bakımlarıyla uğraştığımda, yeşil ve ağaçla haşir-neşir olmanın ne kadar zevkli bir uğraş olduğunu -geç de olsa- anladım. Daha sonra internette ağaçlar ve bahçecilikle ilgili siteleri incelerken ağaçlar net'e rastladım. İyiki de rastlamışım; çünkü internette uzun süreden beri aradığım kaliteli ağaç fotoğraflarını burada buldum.
Bu arada DarkYES rumuzlu arkadaşı, fotoğraflarından ötürü kutluyorum. Çekim tekniği ve görüntü kalitesi mükemmel ağaç fotoğrafları çekmiş.
Yazdıklarınızı ona ileteceğim. Darki şu an askerliğini yapmakta olduğu için onun adına teşekkür ederim :)
Sizin gibi arkadaşların burayı bir an önce bulmasını diliyoruz. Hep birlikte, eksikliği çekilen ağaç arşivini oluşturacağımızı umuyorum.
backyard
09-04-2005, 17:57
Galerimizde ve sitemizde çocuklara ait bölümümüzün de olduğunu hemen söyleyim.
Hazır bir ilköğretim sınıf öğretmeni bulmuşken :)
Belki öğrencilerinizizn doğa ve ağaç konulu yazıları, şiirleri, resim ya da fotoğrafları vardır. Eklenmesine de siz aracılık edebilirsiniz.
Ne dersiniz?
Marty, son yarışma/çalışma fiyaskoyla sonuçlandı görünüyor. Neyse sağlık olsun :)
O fotoğrafları yarışma için eklemişlerdi, ne yapacağız şimdi?
Olay çıkma oranı, sayısal bir şeydir marty :) 600 kişiyiz henüz ve çoğu izlemeyi tercih eder durumda... Kendi aramızda kavga etmemiz zor. Doğrusunu istersen kavga işlerini yasamdersleri.com forumda hallettiğimiz için (çoğumuzun kökeni orası) buraya herkes daha sakin geliyor:)
Ama istersen biz başlayalım :)
backyard
11-04-2005, 11:28
itiraz ediyorum
burada bir ayrımcılık ve kayrımcılık var
birlik ve bütünlüğü bozucu mesajlar bizleri bozguna uğratmaktan ve dallarımızın kırılmasına yol açmaktan başka bir şeye yaramaz
lütfen arkadaşlar lütfen
nasıl oldu mu ? ;)
Beceriksiz hatun :)
Kavganın sonunda nasıl oldu mu denir mi?, İnsanın tüm hevesi kaçıyor, gülmeye başlıyor :))
backyard
11-04-2005, 13:35
bence de olmaz!
en iyisi nisan ayında tarım gereçleri, kürek çapa gibi aletlerin olduğu bir sergi açılması
bence bu bir çok yönden fotoğrafçı arkadaşların dikkatini çekecektir
yani öneri yazarken lütfen daha özenli olalım arkadaşlar
her şeye ben ve fikirlerim yetişemez ki
(mali bu sefer daha sert oldum bak)
Deeeyy Urrrların, burrrların kristal elması benim..
O kadder !!
:D
backyard
11-04-2005, 14:06
çapa, tırpan iyi fikir bence
ama nisan bitmek üzere
hemen açılsa da taşla vurulacak kuşları kaçırmasak
hayvanlar derneğinden bir telefon aldım şimdi
kınamışlar bizi :)
Benceeee..
Şey olsun
Nisan şaka ayıdır ya.
Konu doğadaki komik şeylerin fotoğrafları olsun mu?
Olsun ! (1) :cool:
( Mevzu buydu di mi? )
Orman Mühendisi
11-04-2005, 19:00
aybakanın ikri daha ilginç. Daha çok ilgi çekeceğe benziyor.
erbakan yazın tam olsun..:mad:
benim ki öneriydi, azıcıkta işi yokuşa sürmek...
ne derseniz bana uyar :rolleyes:
backyard
12-04-2005, 08:55
godo gelecek mi?
çok güldüm buna
nisanın 12 si, 15 gün kaldı bitmesine
malina ne diyor bu işe?
Bu arada DarkYES rumuzlu arkadaşı, fotoğraflarından ötürü kutluyorum. Çekim tekniği ve görüntü kalitesi mükemmel ağaç fotoğrafları çekmiş.
Bu gün yaptığım telefon görüşmesinde durumu öğrendim ve fotoğraflarımı beğenmenize ve bunu özellikle dile getirmenize memnun oldum. 13 ayın bitmesini ve tekrar ağaç fotoğrafları çekmeyi dört gözle bekliyorum.
Hayırlı tezkereler ve çabuk doğan şafaklar DarkYES...
marty mesajlarını neden silmiş :confused:
Özür dilerim, yazmayı düşündüğüm halde, yazmadığımı farkettim...
Nisan ayı konusu kır çiçekleri olsun mu?
Doğadaki komik şeyler daha uzun vadeli bir yarışma olabilir. İnsanın karşısına her zaman komik şeyler çıkmaz değil mi? :)
Kır çicekleri mi?
Olur tabii, ben makro çekemiyorum nasılsa..olsun :(
zaten ay bitti bitecek..:rolleyes:
Aslında makro kapsamına girecek kadar yakından demek istememiştim...
Yani 15 gün içinde birşeyler çekebilirsin:)
Cihangir
14-04-2005, 12:58
Kır çiçekleri.. Ben de göndereyim, ismini bilmediklerimi nasıl yükleyeceğim ?
Adminler, size sorarım bunların ismini.. Ben görsellik kısmına bakarım.. Ok ?
Bir de, leylekler,mantarlar, yapraklardaki yağmur damlaları, kelebekler, arılar.. Nisan denilince aklıma bunlar geliyor !!
Ama ilk önce, çiğdemler ve papatyalar.. :)
backyard
14-04-2005, 12:59
ben gül çektim
bir de gelincikleri çekicem
en kötüleri de seçelim
ben adayım
backyard
14-04-2005, 13:02
cihangir ben senin için kaktüs çekecem
olmaz mı?
Cihangir
14-04-2005, 13:09
Aybala, sende Kodak var galiba.. 50 - 70 cm kadar bir mesafeden "Best" ile çek, daha sonra FS ile kırparak küçült.. Boyut zaten küçülecek..
Bir öneri... Bunlar böyle çekildi...
http://www.fotokritik.com/photos/lowres/1391/41186925d558fe91d905b5cf3aadaf95.jpg
http://www.fotokritik.com/photos/lowres/1391/5a27a9432ac5c6bd210a0c267610c459.jpg
İkisi aynı olmuş.. sorry.. sonradan farkettim.
Cihangir
14-04-2005, 13:12
Anladım backymügü ::) Neden kaktüs diye sormayacağım, ben bir diken, bir taş.. bişeyler bekliyordum zaten.. Olsun, ben kaktüse de razıyım.. ;)
Yeni gelenler ilk buraya mı mesaj yazmalı? Ben öyle yapayım dedim. Bugün dağa çıktım ve kır çiçeklerinin fotoğraflarını çektim. Onları nereye veya kime göndermem gerekiyor. Henüz yeşermeye yeni başlamış ama ağaç fotoları da çektim.
backyard
16-04-2005, 11:41
Merhaba
http://www.agaclar.net/gallery/index.php
Burası agaclar.netin galeri sayfası
Çektiğimiz fotoğrafları uygun kategorileri bularak buraya ekliyoruz
Fotoğraf eklerken, sayfa başında nasıl ekleyeceğinize dair açıklamalrı bulabilirsiniz
sizi bugün gördüm ve hemen üye oldum güzel bir site :p
Arif Bey merhaba, kendinizden bahseder misiniz?
Sizi tanımak isteriz.
Ne kadar nazikim ;)
Merhaba arkadaşlar, hoşgeldiniz :)
Ahmet, sitenin linkini vermemişsin. Profiline de yazmamışsın. Reklam olmaz merak etme, daha doğrusu, reklam olsun, merak ettik :)
Siteni linkler bölümüne de ekleyebilirsin
Anketlere katılmanızı rica ediyorum
designum
21-04-2005, 13:18
kendimle ilgili bu başlığı açmakta biraz geciktiğimi düşünürken,çoğunuzu tanıdığımı düşünerekten yine de yazıyorum.içimden geldi:)
aslında ağaçlardan bir anlamda yararlanıyorum meslek olarak,onları katlederek ya da..
endüstriyel tasarım bölümü öğrencisiyim..
ağaçları ve özellikle doğayı çok seviyorum dememe gerek yok sanıyorum..:)
küçük ama doğası büyük bir kasabada,doğanın tam da kucağında,tarihin göbeğinde gelmişken dünyaya..romalı bir sanatçı da bulaştırmışken bu ruhu bana geçmişten!
hadi o zaman..ne duruyorum ki ağaçlarla konuşmaya geç bile kaldım!
çocuklara öyküler,origami dersleri(birebir de veriyorum önüme gelen miniklere), fotograflar,doğayla ilgili yazılar ve yeni görevler!beni bekliyor..
hadi o zaman..ağaçların konuşmalarına hep beraber kulak vermeye..
günaydın.uyandım ben de.. :)
hasanulas
23-04-2005, 02:25
Şimdi biraz daha tanıdım katılımcıları.Örneğin,benim gibi makro çekmeyi seven Cihangir'in fotoğraflarını inceledim.Hepsi çok güzel.
Farklı bölümde de yazmışım,tekrar olacak ama..İzmir'den katılıyorum.49 yaşıma yaklaşıyorum.Deniz Kuvvetleri'nden 'genç' emekliyim..Doğayı-hayvanları,ağaçları,otları,toprağı,böcekleri..-uyum ve dengesi içinde ,insanları ise,yaşama ve dünyamıza saygılı oldukları ölçüde seviyorum.En büyük dileğim,emekli olduktan sonra sevdiğim insanla ülkemi doyasıya gezmekti.Beş yıl oldu bunu henüz gerçekleştiremedik.
Burada birşeyler paylaşılıyor.Paylaşım,dosluktur bence.Dostluk ise;sevgi,emek,bilgi,özveri ve içtenlik olmadan mümkünmü.
Şimdi bizler,öncelikle emek verip yararlanılabilir şeyler üretmeli,sonrada bunları paylaşmalı ve amacımız neyse ona doğru daha çok yaklaşmalıyız.Herkesin uzman olması mümkün değil.Ama hepimiz doğayı ve yaşamı seviyoruz,ağaçları seviyoruz.Neden seviyoruz!
Sanırım bunun yanıtını belirgin olarak tüm dostlarımızla paylaşmayı başarırsak,site ve forum amacına uygun olarak gelişecektir.
Ben,ortaya güzel,değerli ve yararlı ürünlerin konulacağına inanıyorum.
Sevgi ve saygılarımla,herkese merhaba.
Cihangir
23-04-2005, 13:06
Şimdi biraz daha tanıdım katılımcıları.Örneğin,benim gibi makro çekmeyi seven Cihangir'in fotoğraflarını inceledim.Hepsi çok güzel.
Hoşgeldiniz aramıza, böyle iltifatlar duymak çok güzel... Beğendiğinize sevindim, aslında yok öyle ustalığım falan.. Fotoğraf çekerken makinadaki değerlerden çok, odaklandığım görüntünün tadına bakarım yürek dilimle...
Paylaşılması bin kat artırıyor bu tadı.. Hele bir de böyle hoş sözler duyunca tadından yenmiyor..
Kendi adıma, kelimelerinin tam anlamıyla, hoş geldiniz..
Görüşmek ve paylaşmaya devam etmek dileğiyle.. Saygılar, sevgiler..
backyard
24-04-2005, 09:47
hoşgeldiniz
izmir grubu da oluşacak gibi :)
hasanulas
24-04-2005, 13:43
İzmir'de doğaseverler oldukça yoğun.Emekli kenti.Emekli eğitimcilerin çoğu burada.Her Pazar günü çevredeki dağlara yürüyüş yapan yüzlerce insan görüyorum.Bildiğim kadar 60'tan fazla dağcılık kulübü var.Üyelerin çoğu bilinçli doğa ve ağaçsever (Nasıl,bu sözcük uygunmu..)
Yalnız,benim kuşak bilgisayarla pek ilgili değil.Evde bilgisayar başında 1-2 saat geçirmektense,dışarı çıkıp ilgi duydukları doğada saatler geçirmeyi tercih ediyorlar.Yetişme biçimi olarak buda doğal sanırım.
Şimdi,üye listemizi tarayıp buradan katılanları saptamaya başlayacağım.
'İzmir Grubu','İstanbul Grubu'...çoğaltılabilir elbet.Ama bizler,kurucu dostların bilgi birikimi ve deneyimlerini de dikkate alarak, neden bir 'Dünya Grubu' oluşturmayalım.
Hepinize iyi Pazar'lar.
"Bilgisayar başında olmaktansa doğada olmak daha iyi" saptamasına kesinlikle katılıyorum. Ama doğada topladıklarını başkalarının kullanımına sunmak da epey keyif alınacak bir uğraş olmalı...
Bu konuya dikkat çekmek gerek... :)
hasanulas
24-04-2005, 16:16
Bende size katılıyorum.Uğraşlar arasında denge kurabilmek ustalık gerektiren bir iş.
Üye listesinden İzmir'den katılımcıları nasıl bulabilirim.Hepsine tek tek bakmam mümkün değil.
Dorukcan
24-04-2005, 18:39
Merhaba bende yeni üyeyim rumuzum,dan anlaşılacağı üzre dorukları ve doğa aşığı olarak aranıza katıldım kabul ederseniz sevinirim
Sevgiyle kalın
Hoşgeldiniz :)Hakkınızda daha fazla bilgi edinebilir miyiz? Anketlere katılıp, neler yapabileceğinizi yazar mızınız?
Dorukcan
25-04-2005, 18:58
Merhaba hoşbuldum tşk.ler. vakit buldukça site içindeki etkinlikleri inceleme şansım olacak ve bende herkez gibi daha aktif katılımcı olma yolunda gayret göstereceğim.
Çalışmalarınızda başarılar
Sevgiyle kalın
mesajınınz çok güzel katılmamak mümkün değil
selam yeni dostlar ayeni ağaç severlere
Hoşgeldiniz
Fotoğraf ile alakalı iseniz aşağıdaki linke tıklayınız.:cool:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=197&page=5&pp=30
softmailer
26-04-2005, 15:52
Demek ki suçum büyük.Ne kadar olmuş girmeyeli.Ohooo..
Ve fakat burdayım artık.
Malina ceza kesmez umarım..:))
selamlar
kimseyle bağlantı kuramıyom
yrdımcı olurmusunuz
Selam Peyzaj Mimarı ve de Kıbrıs'lı arkadaş :)
bu siteyi bugün buldum
ne şekilde kullanılıyor keşfetmeye çalışıyorum.
Farkediliyor ;)
Peyzaj mimarları bitkiler konusunda çoooook bilgilidir değil mi?
evet okul yıllarınd abirkiler hakkında bayağı ders aldım.
aslında Peyzaj Mimarları bitkiler aleminde kullandıkları birkileri tamaanlamıyla bilmesi mümkün değil ama bir ressam kadar kullanacağı malzemeyi iyi bilmelii
Demek ki suçum büyük.Ne kadar olmuş girmeyeli.Ohooo..
Ve fakat burdayım artık.
Malina ceza kesmez umarım..:))
Kesmezse biz kestirtiriz Zafer Bey
Bu vakit oldu, nerelerdesiniz..?
Kimbilir neler hazırlamışsınızdır ağaçlar için..
üüüüü
:rolleyes:
Mesela yaprakları kategorize edebilir mi?
"Bu yaprak şundan dolayı şu tip yapraktır" diyebilir mi?
Konuyu bir yerlere bağlayacakmış gibiyim di mi ? ;)
Cemkar, sorunu anlayamadığım için ne diyeceğimi bilemedim. Daha ayrıntılı yazar mısınız?
softmailer, gelmiş ha? Aman efendim, hoşgeldiniz:)
Aybala seninle Pazar günü konuşmuştuk biliyorsun... Bugün başka birini ararken girdiğim bir forumdan toplayıp geldim arkadaşı.. :) Biz burada ağaç olalım o gidip Merve İldeniz forumda sohbet etsin :)
Laf aramızda ben de Merve İldeniz'i aramaktaydım :) Mankenliği bırakıp Bodruma yerleştiğini basından takip etmiştim. Agaclar.net ilgisini çekebilir diye haber verecek, ve yaşamındaki bu değişimi bizlerle paylaşmasını isteyecektim. Değişim sürecinden çok, şu an yaptıklarını tabii. Bahçe ile uğraşması falan...
Henüz ulaşamadım.
cemkar, evet dersen yandın, hayır dersen de yandın..
Seç birini :)
Bana torun pışpışladığını söylemişti oysa :)
Cezası katmerlensin hatta Merve İldeniz ile iletişim kurup malinaya bildirsin.
Belki affederiz :)
Merve İldeniz'i Gani Müjde'nin bir programında izlemiştim.
Kent hayatından uzaklaşıp, nasıl bir yaşam sürüdüğünden bahsediyordu.
Onun gibi deniz, güneş ve doğa üçlemesinde yaşamayı kim istemez ki.
Agaclar.net ilgisini çekebilir haklısın.
backyard
26-04-2005, 22:37
ders içeriklerini inceledim
takipteyim
kaçış yok gibi
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Bende hepiniz gibi doğayı çok seviyorum.Doğa dostlarına çok selamlar..
Merhaba arkadaş :)
Sadece sevmek yetmez, biliyorsunuz değil mi? :)
Siteye ve buradaki arkadaşlara biraz alışın da neler yapabileceğiniz üzerinde sonra konuşalım.. Hoşgeldiniz:)
softmailer
27-04-2005, 09:33
Yahu bütün kirli çamaşırlarımız ortalığa saçılmış..Aybalacım ile Malinacım kafa kafaya vermiş.Hiç şansım kalmamış zaten :)
Malinacım Merve ye maille bu sayfadan bahsettim.Şu sıra Bodrumda değil.Zamanı olmayabilir ama dönünce mutlaka ilgisini çekecektir.
Baktık olacak gibi değil, insanları tehdit ederek ağaçlara dahil etmeye çalışıyoruz artık.
Başarıya giden yolda her şey mübahtır di mi ama :)
softmailer
27-04-2005, 22:43
Doğa için ise yapılan ve dahi içinde bir rant yoksa salt çocuklarımıza biraz daha yeşili miras bırakmaksa MÜBAHTIR her yol.
Sitede röportajlar kısmımız var. Soruları burada hazırlayalım ve Merve ile röportaj konusunu sana verilim, olur mu? :)
Sitemize bir arkadaşımın daha üye olmasını sağladım. Böylece iki arkadaşım buraya gelmiş oldu.
Ne demişler taşı delen suyun sürekliliğidir. Damlaların gücüdür. Benim elimden bu kadarı geliyor.
Burada bulunmaktan hoşlanacak kişiler gelsin derdindeyiz, üye sayısı çoğalsın değil... Yani gelmeyenlerin keyifleri bilir :) Sadece kalabalık edeceklerse gelmesinler zaten...
Arkadaşları görünce kendilerine hoşgeldin derim :)
Sadece hoşlanmakla kalmayıp katkıda da bulunacaklar. Çektiği fotoğrafların bir kısmını gördüm. Benim çektiklerimi ikiye hatta dörde katlıyor. Öylesine güzeller anlayacağın. Buraya eklemesini rica ettim. Umarım beni kırmazlar.
softmailer
29-04-2005, 12:56
Sitede röportajlar kısmımız var. Soruları burada hazırlayalım ve Merve ile röportaj konusunu sana verilim, olur mu? :)
soruları hazırlarsak elbette severek aparım röportajı..
Kaçıracaksınız elinizden işbilir kişiyi :)
PhantomLORD
02-05-2005, 10:42
Herkese merhaba, ben Can...
Aranıza yeni katıldım...
Fotoğrafçılıkla ilgili sayılırım :rolleyes: agaclar üzerine pek birşey bilmesemde doğamızın kıymetini iyi bilenlerdenim..
şimdilik ankettede çoğu yeni üyenin yaptıgı gibi yazışmaları izliyordum...
böylesine güzel bir site dizaynı sunmada tüm emeği geçenleri kutluyor, ve teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten sitede gezerken sanki ormanda yürüyüşe çıkmış gibi oluyorum...
tüm doğa dostlarına tekrardan merhabalar...
Saygılar,Selamlar...
Merhabalar,ben Mersin'den Nagehan...
Bu siteden Yasamderslerindeki bir arkadaşım sayesinde haberdar olmuştum...Fakat tekrardan hatırlatan sevgili Aybala oldu...Sağol Aybala :)
Siteyi biraz gezdim gördüm,çok güzel,zevkli ve eğitici bir site olduğunu düşünüyorum.Bu sitenin kurulması fikrini ortaya atan,önayak olan,kurulmasında emek harcayanlara teşekkür ediyorum.
Herkese merhaba :)
Hangi işin ucundan tutacağınıza da karar veriyorsunuz değil mi? :)
Yeni arkadaşlar hoşgelmişlerrr.. :)
nagehancıkım neler yapabileceğinden de bahsetsene
hani konuşmuştuk ya.
Neydi, gezilere katılıyordun, dijital foto makinen vardı, gezdiğin yerlerdeki
kocaman ağaçların fotoğrafını çekebilirdin...vs.
Yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.
Umarım katılımcı olursunuz...Hoşcakalın.
Ağaçlar arasında yürümek dışında ha birde üç dört ağaç cinsi haricinde bir şey bilmiyorum dur bir şey daha biliyorum...6900.205080366133 yaşam alanımı biliyorum 08:50 itibariyle :) :(
backyard
05-05-2005, 08:56
rakamlar korkunç değil mi
üstelik o sayaç sadece tropikal ormanları kapsıyor :)
rakamlar korkunç değil mi
üstelik o sayaç sadece tropikal ormanları kapsıyor :)
Korkunççççççç!!!! :(
Merhaba arkadaşlar...
Neler yapabileceğimi sormuşsunuz...Sevgili Aybala ile bu konu hakkında konuşmuştuk ve ona da bahsettim...3 senedir Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Toroslar'a Doğa Yürüyüşleri düzenliyor...2 sene katılmıştım bu gezilere.Çok yararlı ve zevkli geziler olduğunu söylemeliyim :) Hem mis gibi bir dağ havası teneffüs edip güzel vakit geçirdik,hem de doğayı ve ağaçları tanıma fırsatı bulduk :)Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün bu konuda çok özverili çalıştığını söylemeliyim.Her sene organizasyonlar daha bir güzelleşiyor ve eminim bu sene daha da güzel olacak...Ben bu gezilerde bol bol değişik ağaç ve doğa resimleri çekip,bilgilerle beraber size sunmayı düşünüyordum ama.. :( Bu seneki gezi tarihi 22 Mayıs...
Güzergah: Sadiye, Çapar Oluk, Dikenli Oluk
İlki geçtiğimiz yıl Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nce düzenlenen ve geleneksel hale gelen “DOĞA YÜRÜYÜŞÜ” nün ikincisi önümüzdeki 22 Mayıs 2005 tarihinde yapılacak.
Amacı halka ormanı sevdirmek olan doğa yürüyüşü bu yıl Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünce organize edilecek Yürüyüş Güzergahı, Mersin Orman Bölge Müdürü Nihat Öz ile Tarsus Orman İşletme Müdürü Salim Karabulut’un müşterek çalışmaları ve bölgede yaptıkları incelemeler sonucunda Sadiye köyü, Çapar Oluk, ve Dikenli Oluk belirlendi. Bolkar Dağlarının eşsiz güzelliklerinde ve sedir gençleştirme alanlarında gerçekleşecek “DOĞA YÜRÜYÜŞÜ”nün büyük rağbet görmesi bekleniyor.
http://www.mersin.gov.tr/news.php?nid=267&cid=0
Geçen gün Aybala ile konuşurken bu seneki doğa yürüyüşünün üniversitedeki final tarihleri ile çakışmaması için dua etmiştim,ama malesef finallerim 23 Mayıs'ta başlıyor :( Bu sene katılmayı çok arzu ediyordum.İnşallah katılabilirim demekten başka bir şey elimden gelmiyor...
En azından Mersin'den bu siteye üye olup da, mesajımı gören arkadaşları haberdar etmiş olduk...Umarım onlar katılabilirler...
Bence geziye katıl nagehan..
Açık hava zihni de açar, demedi deme :)
İnşallah.. :( Finallerimin biraz geç başlamasını dilemekten başka bir şey yapamıyorum :(
softmailer
09-05-2005, 14:29
Bu doğa yürüyüşü çok iyi gelecek sanırım.Hem göze hem ruha hem bedene..:)
Siz gidiyor musunuz yoksa?
OturanBoğa
10-05-2005, 19:07
Bu ankette benim şıkkım yok.
Ben düpedüz eşekliğimden girmiyor(muş)um, ama bunu istatistiklere sokacak bir şık yazılmamış. Bu nasıl bir düşüncesizlik! Ve ben bunu protesto ediyorum. :)
Eyyy sessiz çoğunluk... :)
Ben hakkımı savunurum kardeşim. Şıkkımı istiyorum. :)
Yeni üyeler neden yazışmalara katılmıyor?
a-) Eşekliklerinden :)
Orman Mühendisi
10-05-2005, 23:13
O zaman hoşgeldin.
Bu kadar da açık sözlü olunmazki kardeşim. :)
...girmiyor(muş)um,
ne demek?
-muşlu geçmiş zaman mı, imdiki zaman mı?
Artık katılacakmıymış??
ne zamandır siteye üye olmaya çalışıyodum bir türlü aktivasyon maili gelmedi.
neyse en sonunda üye oldum...
bartından hepinize sevgiler... :)
Merhaba..
Hoşgeldiniz :)
Aktivasyon maili gelmediği için birkaç kez üye olmak zorunda kaldınız mı? Ne kadar bir gecikme oldu? İlk kez böyle bir sorun okuyorum. Umarım başka yaşamazsınız :)
3-4gün sonra geldi.
normalde hemen gelir diye düşündümde biraz gecikti.olsun önemli değil.
sonuçta üye oldum :)
OturanBoğa
12-05-2005, 14:33
Bu bahar günlerinde ağaçlar(.net) hatırlanmazsa, bi daha töbe hatırlanmaz.
Yani eşekmişim. Yani "muşum". Yani eskiden... :)
Eşek deyince, Baskın Oran'ın bir makalesinden alıntı: http://www.bebekkokusu.com/images/emoticons/z2.gif
"(...)
Hani ben artık yalnızca Bodrum yazacaktım? Dalavera Mehmet abinin anıları arasında bir de Eşek Davası var. Tosunoğlu Memet, Prof. S. Erez’in “İstanköyaltı Bodrum”da çok övdüğü Ali Cengiz’in babası. Bir kış günü eşeğini yüklüyor ve köylere kekik, nane, elma yağı (size bu elma yağını ayrıca anlatacağım bigün) satmak üzere yola çıkıyor. Bugünkü Artemis Pansiyon’un oraya rasgelen dere yatağında eşeğin ayağı kayıyor, devriliyor, bir kilo elma yağı kırılıyor. Tosunoğlu Memet eşeği kaldırıyor, bi tokat vuruyor, bi de tükürüyor eşeğin suratına.
Bütün kaptanlar da o sırada, bugün Penguen Pastanesi olan iki katlı binanın yanında poyraza karşı siperlenmişler, güneşte ısınıyorlar. Dur diyorlar, şuna bir oyun oynayalım. Yargıca gidiyorlar, diyorlar “Hakim Bey, çağır şunu mahkemeye, eşeğe niye vurdu, bi de tükürdü!”. O zamanlar Bodrum’un nüfusu 400 var, televizyon yok. Yargıç hemen bir resmî celp çıkartıyor. Tosunoğlu Memet günü gelince gidiyor kalbi çarpa çarpa. Salona giriyor, namusuna vicdanına falan yemin ettirdikten sonra yargıç diyor: “Sen eşeğe bir tokat vurmuşsun, bir de tükürmüşsün?”. Memet kıkırdamalar işitince bir bakıyor ki, Bodrum’un bütün kulağıkesikleri orada. Diyor: “Hakim Efendi, kusura bakma, ama benim eşeğin bu kadar akrabası arkadaşı olduğunu bilmiyodum!”. Yargıç başlıyor gülmeye. “Haydi, beraat!” diyor. "
40 defa söylersen doğru olurmuş ama ben 40 milyon kez de söylesen seni eşek olduğuna inanmam:)
40 defa söylersen doğru olurmuş ama ben 40 milyon kez de söylesen senin eşek olduğuna inanmam:)
bahaddin
13-05-2005, 21:12
merhaba...
ben bahaddin, istanbul universitesi metalurji ve malzeme muhendisliginde okuyorum. çevreye duyarlı biri oldugum için siteniz ilgimi çekti ve üye oldum. duzenlenecek aktivitelere katilmak hatta aktif gorev almak isterim. ;) :) ..ayrıca bu ifadeleri de cok sevdim:)))
hoşgeldiniz:)
Ortama biraz ısının da karar verin, bakalım neler yapabilirsiniz... :)
LaZKoPaT
13-05-2005, 22:50
Hoşgeldin bahaddin kardeş
bahaddin
14-05-2005, 20:11
hoşbulduuuuukk..
Orman Mühendisi
14-05-2005, 20:36
Hoşgeldin :)
spooky_spook
14-05-2005, 20:47
hoş geldin sevgili bahaddin... (yaw yılmaz insan çınaraltına davet eder di mi? zaten işler kesat, hiç düşündüğün falan yok.. walla canım çıkıyo mutfakta size yetiricem diye..) sevgili bahaddin seni çınaraltı kahvemize bekleriz. gölgede oturur, sohbet ederiz... açık havada karnın acıkırsa falan ben sana bir şeyler hazırlarım merak etme.. cihangir de çok yardımcı olur, çayı falan o demliyo(aslında bizim ahçı yamağıdır kendisi :) )
Cihangir
14-05-2005, 21:48
:o :o :o
Orman Mühendisi
14-05-2005, 21:55
Çok acelecisin be spooky. Önce bir siteyi dolaşsın davet ederiz daha. Zaten sitede bir tur atınca bir daha ayrılabileceğini sanmıyorum.
Cihangir
14-05-2005, 21:59
:) Yok öyle çınaraltı kahvehanesinin önünden elini kolunu sallayıp geçmek di mi ama ? Kolundan tuttuğunuz gibi içeriye.. "Yavaş yavaş" dediğin, süpürgeyi eline tutuşturma kısmı için geçerli.. İlerleyen safhalarda ocak, mutfak, servis.. Daha da ilerleyip biraz kıdemli olunca, kaytarma kısmı başlıyor..
Kiiim ? Ben mi ? Hadi canım sen de !!! :o
Orman Mühendisi
14-05-2005, 22:04
Sen neler öğretiyorsun insanlara böyle. Valla şikayet edecem. :D
Cihangir
14-05-2005, 22:17
Yılmaz çayları hazırladım ben, kahvehanede bekleniyorsun.. İsteyen gelebilir, taze çay var müzik var. Yok yok !!! De hadi buyrun !
sarı çizmeli mehmet ağa
18-05-2005, 14:39
benden de herkese selam...sonunda üye olabildim buraya da...tabi burdaki üyelik biraz daha faal olmayı gerektiriyor...elimden geleni yapmaya çalışıcam doğa ve site için...ama şu nekahat döneminden sonra:))
bu foruma alışmak birazcık zaman alıcak sanırsam ki:))
Divinity
18-05-2005, 20:08
Daha önce tanışmadığım herkese selamlar ve hoşgeldiniz..
selam ben de yeni geldim.
Umarım beraber güzel şeyler yaparız :)
ailanthus altissima
23-05-2005, 21:24
Merhaba,
Artık "mjgn ve oğlu" değil "mjgn ve ailanthus" var :)
backyard
24-05-2005, 06:53
"ailanthus" ve "annesi" diyelim biz ;)
Orman Mühendisi
24-05-2005, 07:05
üç kelime kullanacağımıza kısaca "onlar" desek :)
Cihangir
24-05-2005, 08:33
Onlar dediğinizde, kızım ve ben de üzerimize alınırız !! Bilmem anlatabildim mi ? :cool:
backyard
24-05-2005, 12:58
şubuo
biz siz onlar
bluesbrothers hoşgeldi
vee herkes elbette ki
oylamalara katılın arkadaşlar
katılanlara pasta-börek-çay var
ben almam kilo yapar :)
Orman Mühendisi
24-05-2005, 14:30
mustafa hoşgeldin
backyard
24-05-2005, 14:44
işleri üstüne yıkacağımız arkadaşın mustafa sanırım :)
Her geleni aynı umutla karşılıyoruz ama boşa çıkıyor:)
backyard
24-05-2005, 15:07
taktik değiştireyim
valla söz hiç bir şey yaptırmayacağız
hatta ben bir hamak kuracam
beraber sallanacaz :)
Orman Mühendisi
24-05-2005, 15:27
evet bu arkadaşımız. Silvikültür yüksek lisansını bitirmek üzere. Bir de ziraat mühendisi getirmeyi düşünüyoruz
ya şimdi fark ettim kimse bişi yazmamıs :(
uzuldum ....
(kaprisliyim demi)
ama sizlerde haklısınız saglam bir agaclar.net kullanıcısı olamadım kusura bakmayın, calışmalara devam kolay gelsin. :)
backyard
24-05-2005, 21:07
bir varmış bir yokmuş olmuş ama :)
İlk mesaja cevap vermiyoruz ki :)
Orman Mühendisi
25-05-2005, 07:03
malina,backyard
usta bir kullanıcı olduğunu ispatlayıncaya kadar cevap vermememiz gerekiyordu kurallara göre ama siz çok erken davrandınız :)
O arka planda arada yardım etmese cevap vermicez ama ne yapalım elimiz mahkum :)
Orman Mühendisi
25-05-2005, 10:23
siz konuşun bakalım :) bu diğerleri gibi çıkmayacak. Şimdiden görev aldı bile. Fıstık çamı konusunda yüksek lisans tezi hazıtlıyor. Fıstık çamını bilgilerini girecek şimdi
Orman Mühendisi
27-05-2005, 00:43
Acelya hoşgeldiniz. Sitede şimdilik kimse yok idare ediver bu günlük :) Kahvede bir çay ikram etseydik :)
izzet_37
29-05-2005, 21:00
selam
adım izzet
orman mühendisiyim
agaçları seviyorum
sizleri seviyorum,
agacı seven herkesi seviyorum
saygılar
kütahya dayım
spooky_spook
29-05-2005, 21:02
selam izzet.. hoş geldin o zaman! :) biz de bizi sevenleri seviyoruz :D
izzet_37
29-05-2005, 21:12
spooky_spook selam doğayla barışık yaşmak hayatla barışık yaşmak zor değil mi?
bunu başaranlara ne mutlu...
spooky_spook
29-05-2005, 21:20
ağaçlar bize ihtiyaç duymuyorlar ki... bizim ve diğer bütün canlıların onlara ihtiyacı var... yani önemli olan onların bizimle barışık olamalarına fırsat vermek :)
izzet_37
29-05-2005, 21:28
dogrudur dostum
haklısın
Hoş geldiniz :)
Site içeriği için, Orman Mühendisleri aralarında iş bölümü yapıyor. Katılmak için zamanınız var mı? :)
pigeontechs
29-05-2005, 23:19
Selamlar
Tesadüf sitenizi gördüm ve bugüne kadar nasıl dikkatimi çekmediğine hayıflandım.. TEMA, KAD vb. kuruluşlara üyeyim. Hayvansever ve hobiciyim..
Elimden herhangi bir yardım gelirse hiç kuşkunuz olmasın..
Sevgiler..
Cihangir
29-05-2005, 23:32
Hoşgeldiniz ! Siz siteyi gezin şimdilik, daha sonra çınaraltında bir soluklanırsınız.... Keyfinize bakın.. :)
Merhaba,
Yeni bir siteyiz, bu yüzden farketmemiş olmanız normal :)
Hoşgeldiniz. Ne tür çalışmalar yaptınız şimdiye kadar?
backyard
30-05-2005, 03:32
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=283
kayıt odamız :)
Orman Mühendisi
30-05-2005, 03:39
İzzet hoşgeldiniz,
İstanbul Ankara Adana derken biz de 2 kişi de olsa kütahya grubunu kurduk sonunda. :)
backyard
30-05-2005, 03:50
adana da bir ben varım yahu :(
Orman Mühendisi
30-05-2005, 04:01
kıssssskaaaaanaaaaaanlaaaaar çat..... :o
Üzülme be ben gelip geçerken sana uğrarım kimsesiz bırakmam :)
Cihangir
30-05-2005, 04:05
Back sen de Akdeniz grubunu kursana.. Bak ben Güney Marmara grubunu kuruyorum.. ;)
backyard
30-05-2005, 05:19
hadi ordan
ben tek başıma da olsa savaşırım
yıkılmam :))
Orman Mühendisi
30-05-2005, 12:54
Kızma kızma. Koskoca Adana hatta Akdenizin tek temsilcisisin sen. :)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.