PDA

View Full Version : Güneş Gülü EB Kahvehanesi

Sayfalar : [1] 2

praecox
03-12-2006, 18:27
Börtü-böcek getirilmesi tehlikeli ve yasaktır. Kertenkele kurbağa ve fare gibi hayvanatlarını kaplarından çıkartmak tasmasını sökmek tehlikeli olabilir. kahvehane işletimi ve yönetimi mesuliyet kabul edemez.:o

Ziyaretçilerin dikkatine...!
Lütfen bakıcıları haricinde nebatatlara yem verilmemesi rica olunur.:cool:
Özelikle VFT'lerin kapanlarını koklamayın.:p

5926

Mine Pakkaner
07-12-2006, 12:40
Hayırlı uğurlu olsun ;)

Açılış hediyesi şu şekerleme tabağını kabul buyurunuz :D

http://www.atahansekerleme.com/images/tabak.gif

papatyam
07-12-2006, 13:26
şimdilik elim boş geldim ama :) hayırlı olsun

malina
07-12-2006, 14:00
Hep kahve, hep kahve; bir meyhane açacak bölüm sorumlusu yok mu? :)

Hayırlı olsun :)

malina
07-12-2006, 14:03
tamam ormanlık alanı tahrip etmemişsiniz ama kahve inşaati yanlış yere olmuş :)

Size ait araziye taşıdım :)

praecox
07-12-2006, 14:32
Efendim hepiniz hoşgeldiniz,:D
Mine hanım ne zahmetler etiniz canım ne gerek vardı...! Size ne ikram edebilirim. malina güzel bu yıllık bir şişe boujolais primeur'üm kalmış isterseniz fazla vakti geçmeden açıp sizlere birer kadeh dolduruvereyim.
Ha evet haklısınız kadehlerimiz de özel yaptırdık nepenthes ibiklerinden esinlenerek yaptırdık.:D
eh nede olsa biraz da yenilik katmak gerek.
müşteri çekebilmek adına :cool:
Esasen bu mekana ne-penthos veya tasasızlar kıraathanesi adını koymayı düşünüdk ancak dışardan bakıp içeri girmezler diye bir terredüt güneşgülünde karar kıldırdı.

mcdogan
07-12-2006, 14:51
Ben bir çay alayım...Birde 52lik alalım.King oynarmıyız?

praecox
07-12-2006, 14:52
3, 5, 8 de olur

denizakvaryumu
07-12-2006, 14:59
Hayırlı uğurlu olsun...

Görüldüğü gibi kahvehanemizde çay kahvenin yanında diğer kahvehanelerde olmayan alkollu içecekler de bulunmaktadır.....

Uzun ve soğuk kış gecelerinde de bekleriz......

Türkiye nin, doğal olarak ,sinek barınamayan tek kahvehanesi.....

Tasasızların doğal mekanı :D

---------------------------------------------------------------
Bir de, yorum yapmadan, bir kahvahane yazısı ekleyeyim:

Kahvehaneler, kadınlardan kurtulmak için
erkeklerin sığındakları mütevazi mekanlardır.

Bu mekanlarda ne "terliğini giy, halıyı kirletme" ne de
"yeni koltuk takımını ne zaman alacağız" diye insanın
başının etini yiyen, sürekli komut veren birileri vardir.

Erkek, o mekana ilk adımını attığında bilir ki,
dırdırdan uzaktır, hemcinsleriyle beraberdir.

Sonsuz özgürlük degilse de, göreceli bir özgürlük
havasını teneffüs etmenin hazzını duyar, yaşar o...

Akşam eve gittiğinde halkalı köle misali zulmün
pencesine düşeceğinin, estirilen terör karşısında
biçare kalacağının bilincindedir.

kahvehanede, tv sürekli açıktır, ses açma, kısma
sorunu yaşanmaz, çünkü tv'nin sesi o denli yüksektir ki
az işitme özürlüler bile kulaktaki işitme cihazina gereksinme duymazlar.

Yalnızlık, evlilikte oldugu gibi "innere migration" (iç sürgün)
durumları yaşanmaz, bu mekanda. Herkes herkesi tanır, herkesin
herkese söylebileceği iki çift lafı vardır.

.

bahcıvan
07-12-2006, 15:01
Merhabalarrr, hayırlı uğurlu olsun kahveniz. Ooo cam önündede kimler varmış :)
Eee haklısınız tabi cam önü bu etoburlarla dolu olunca sinek filan olmaz burda.
Gerçi bizim çam kozalağı kahvesindede pek olmuyor fakat burda hiç olmayacağı kesin. Size Antoryum almıştım nereye koyalım bu saksıyı ben sabahtan epey aradım sizin kahveyi bulamayınca emanet bırakmıştım. İyi günlerde büyütün. Tekrar hayırlı olsun :)

praecox
07-12-2006, 15:46
Rindlerin akşamını yazsa idin bare daha edebi olurdu.
bence bu yazı Mine hanıma malina'ya ters düşer gibi.:( alınmasalar bari...:o
ben aslında bistro gibi bir yer düşünmüşdüm. hem bakın bahçıvan bir de anthutryum getirmiş... ::cool:
şimdi linki bulmuş olsa idim şarabın yanına size bir de nepenthes dolması ikram edecektim zeytinyağlısını yaptım nefis olmuş. dün akşamdan bekletince lezzet kazandı. şekerle değil soğanla tadını verdirdiydim.
buyrun.
5915

denizakvaryumu
07-12-2006, 15:56
Hocam,
kahvehane alıntısı, ekşi sözlükten, yani Türkiye nin en çok okunan sözlüğünden:D Kimse alınmasın...Türkiye gerçeği bu...Bu nedenle cafe-bar açalım demiştim....

Hocam herzaman kahvehaneyi cafe-bara çevirebiliriz...Ruhsatları nasıl olsa sayın malina veriyor...:D

Nep.dolması nefis olmuş ellerinize sağlık....Köftenin tükürüklüsü,dolmanın sineklisi lezzetli olur :D

Mine Pakkaner
07-12-2006, 16:03
Vallahi Denizakvaryumu en okunan sözlükten olması en onaylayacağımız yazı olmasını gerektirmiyor :)

Hem bilmem farkında değil misiniz bu forumun kadın üyeleri öyle kahvehane-cafe ayırımı yapmayanlar. Biz heryere geliriz, farkettirmeden de düzen tutturuveririz ama siz beğenirsiniz beğenmezsiniz bilemem :)

Praecox bu dolma ne enteresan birşey, yöresel mi yoksa deneysel mi acaba?

malina
07-12-2006, 16:08
Bu mekanlarda ne "terliğini giy, halıyı kirletme" ne de
"yeni koltuk takımını ne zaman alacağız" diye insanın
başının etini yiyen, sürekli komut veren birileri vardir.

Bu tarzla yakınlığım olmadığından, alınmaya hiç niyetim yok :)

Halıda (aslında kilimde demeliyim) kültablasına yetişemediğim için dökülmüş küller...
Karşınızda; 15 yıl kadar, üstüne bir örtü serilmiş, ters çevrilmiş pazar kasasını sehpa diye kullanmış biri var :)

Heeeeyt açılın bakiiim, biz geldik :)

denizakvaryumu
07-12-2006, 16:22
Bu arada GÜNEŞ GÜLÜ nü merak edenler için:

Drosera bitkisi "Güneş gülü" diye de anılıyor.

100'ü aşkın Drosera türünün çoğu Avustralya'da yaşıyor. Hemen hepsinin gülünkine benzer şeklinde dizilmiş yaprakları ve kısa sapları var.

Çeşitli iklimlerde yaşayabilen bu güzel bitkilerin yaprakları, ip ya da kürek şeklinde veya yuvarlak olabiliyor.

Yapraklarındaki küçük dokunaçların içerdiği çiyi andıran yapışkan nektar damlaları, sineklerin, kelebeklerin, tayyare böceklerinin, hatta küçük farelerin bile bitkiye yapışıp kalmasını sağlıyor.

Hayvanların kurtulma çabaları daha çok yapışkan madde salgılanmasına yol açıyor. Dokunaçlar yavaş yavaş avın üzerine doğru kıvrılıyor ve onu yapışkan maddenin içine bastırıyorlar.

Bitkinin hareketlerini düzenleyen bir sinir sistemi yok, buna rağmen dokunaçları doğru yöne kıvrılabiliyor. Kum taneleri ve yağmur damlaları, bazı böceklerden ağır oldukları halde, dokunaçları etkilemiyor. Onları harekete geçiren unsur, avın kımıldaması.

Bazı türlerde yapraklar da avın çevresini sarıyor. Sonunda av boğularak ölüyor ve sindiriliyor.

Dokunaçların eski konumlarına dönmeleri bir ya da iki haftayı bulabiliyor. Yapraklar ölmeden önce üç, dört böceği sindirebiliyorlar.

Renkleri Drosera'nın yapraklarının rengiyle uyuşan Apiomerus türü böcekler, bu bitkinin yapraklarında ve saplarında yaşıyorlar. Bitkinin yapışkan salgısı çok güçlü olduğu halde, bu canlıları tutamıyor. Böcekler, yakalanan avlardan kalanları hortumlarıyla emiyorlar. Onların dışkıları da Drosera tarafından sindiriliyor ve emiliyor

http://www.focusdergisi.com.tr/doga/00051/

.

praecox
07-12-2006, 17:24
Kahvehanede verilen bilgiler yanlış olabilir,

burda drosohyllum lusitanicum, byblis sp., roridula sp, droseraya benzer yaprakları olmakla beraber çok değişik ayrı türlerdir. Yukarda bahsi geçen roridula bir tür böcekçil kene de diyebileceğimiz bir asalak ile yaptığı sybiose sonucu bu böceğin dışkısı roridulaya gübre vazifesi görür.
Buna dolaylı karnivorie denir.
Drosera'larla karıştırmayın. EB'ler bromeliadlardan bazı böcekçil yosun türleri ve mantarlar da yakın zamanda dolaylı veya doğrudan etobur beslenme şekilleri yeni yeni keşfedilmektedir.:eek:
Lütfen çorba yapmıyalım magazin haberlerini okumamayı da hedef edindim.:o

Sayın Mine hanım evet bu dolma bir tür yöresel yemek hindistancevizi sütü ile vs. yapılmakda ancak sinek dolu torbalar ne kadar fırça ile temzilenseler de korkarım pek bizim tarzımız değildir.:p
gerçi yeni ilk açıldığında ibriklerin içeriği steril de olsa dolma için sadece kapalı ibrik fazla yetmediğinden, bir de sanırım asıl lezeti verense bizim işkembe çorbası misali veya tükürük köftesi gibi de bazı pekde hygienik sayamıyacağımız katkılar olsa gerek.
yemedim bilemiyeceğim, tavsiye de edemiyeceğim .:D

hasan42
07-12-2006, 19:39
Yahu n'oldu bizim söğütaltı, çınargölgesi kahvehanelerimize? Uzun zaman sonra bir geldim, karşıma böcükyiyen kahvesi çıktı! Buncağızlar bir de bizim tadımıza bakmaya kalkmasınlar!
Neyse, hayırlı olsun yeni kahvehaneniz. Hepinize iyi akşamlar.

Todor
07-12-2006, 20:03
Efendim yeni kahvehanenin nice güzel sohbetlere ortam olması dilekleriyle, çam sakızı çoban armağanı. Uygun gördüğünüz bir yere asarsınız artık.
Hayırlı olsun:)

5922

malina
07-12-2006, 20:05
Alemsiniz ha, Tohumdan EB yetiştirebilir miyim? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2503) konusunda kahvelik sohbetler yapıp, kahvede Drosera üzerine konuşuyorsunuz :)

Ne haliniz varsa görün :)

denizakvaryumu
07-12-2006, 20:22
Efendim yeni kahvehanenin nice güzel sohbetlere ortam olması dilekleriyle, çam sakızı çoban armağanı. Uygun gördüğünüz bir yere asarsınız artık.
Hayırlı olsun:)

Tüm doğa dostlarına teşekkürler...
Herzaman bekleriz...

Todor arkadaş levhan çok güzel olmuş bir de o yapraklar yerine şöyle afilli bir sinek kapan resmi yapsan...
sonra da sayın malina o levhayı açılış mesajının üstüne yapıştırsa... muhteşem olur..

Gece yarısından sonra tekila ,martini servisimiz de var... bekleriz...

5923

5924

mcdogan
07-12-2006, 23:54
Kahvehane veya cafe barın şöle güneş alan bir yerinede benim osmanımı,ismailimi bide caferimi koyalım.Yeniden kırmızılaşsınlar.

denizakvaryumu sakın gene kış mış deme valla bozuşuruz :D :D :D .

denizakvaryumu
08-12-2006, 08:48
Kahvehane veya cafe barın şöle güneş alan bir yerinede benim osmanımı,ismailimi bide caferimi koyalım.Yeniden kırmızılaşsınlar.

denizakvaryumu sakın gene kış mış deme valla bozuşuruz :D :D :D .

yav hocam
seneyi düşünüyorum....
benimkiler arkadaşsız kalmasın diyorum :D ....Eee ortalıkta sinek böcek de çok...hepsiyle baş edemezler.......:D

Ya benimkiler uykudan uyanamayacak...ebedi uyumaya dalacaklar?Ya da canlı ve kanlı olarak dirilecekler...

Diğer alternatif ,seninkiler uykusuzluktan, gelecek sene yazın dahi uyuyacaklar...:D :D

Şimdi böyle önemli konunun muhabbeti olmayacak da neyin muhabbeti olacak?
Zaten uykudan uyanmayı başarırlarsa, EB barda herkese şampanya benden :D
open day......

memet
08-12-2006, 09:52
kahveye bugün gelebildim açılışı kaçırdım.. hayırlı uğurlu olsun diyorum..

praecox
08-12-2006, 10:35
Ya.... işde böyle....!
EBlerinize kız isimleri koymuş olsa idiniz. ilkbaharda uyuyan güzel masalındaki gibi uyandırmanız da ethik açıdan çok kolay olacakdı.:D
uyuyan caferler osmanların hakkında nasıl uyandırıldıkları ile ilgili bir masal bilen varsa... yazsın:rolleyes:

memet
08-12-2006, 11:33
aliyi osmanı askerde nasıl uyandırdıkları belli ..
biri koğuş kalk diye nara atar iş hallolur..erkek adı olanlara denemekte fayda var..

praecox
08-12-2006, 11:51
Dikkat edin...!
5928

Mine Pakkaner
08-12-2006, 13:53
Burada çay kahve ikramı var mı acaba? http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif
Praecox kahveye orkidelerinizden de getirin bence, gözümüz şenlensin. :cool:

Her taraf etobur olmuş. :eek:Tamam güzeller ama, orkideyi de unutmayın. ;)

praecox
08-12-2006, 14:00
bende fizibilite yapıyordum...

belki Bistro Café Orchis anatolica!yı açarız diye sokmadım bu kahveye...

praecox
08-12-2006, 14:02
Çaylar şirketten...
Earl grey demlediydim ama isteyene çok güzel buruk Assam-Ceylon harmanım da var...

Lioness
08-12-2006, 14:07
:D :D :D
Hayırlı uğurlu olsun

denizakvaryumu
08-12-2006, 14:12
Ya.... işde böyle....!
EBlerinize kız isimleri koymuş olsa idiniz. ilkbaharda uyuyan güzel masalındaki gibi uyandırmanız da ethik açıdan çok kolay olacakdı.:D
uyuyan caferler osmanların hakkında nasıl uyandırıldıkları ile ilgili bir masal bilen varsa... yazsın:rolleyes:

:D :D :D :D

Hocam,hemen isimleri değiştiriyorum.....Öpücükle uyandıracağım.....:D

Çünkü, koğuşta sabah sabah bağırarak kaldırılmanın nasıl bir şey olduğunu hatırladım...karşılık olarak içimziden nasıl güzel sözler söylediğimizi bilirim:D

denizakvaryumu
08-12-2006, 14:17
Bu arada EB cafe-bar levhasını kim yaptı bilmiyorum ama çok beğendim..Teşekkürler

Lioness
08-12-2006, 14:19
Orjinal Mesaj Sahibi praecox
Dikkat edin...! :D ;)

denizakvaryumu
08-12-2006, 14:31
bende fizibilite yapıyordum...

belki Bistro Café Orchis anatolica!yı açarız diye sokmadım bu kahveye...

Hocam,
siz orkideleri de getirin...Bayanlar bu kadar çok etobur bitkiden korktu valla...:D

praecox
10-12-2006, 18:12
Eh herkesler bir şeyler yapıyor paylaşıyor... bende resimlerimden bir görsel oluşturmayı denedim.
fazlaca gözüme batan hata içerse de sizinle paylaşıp beğeninize bir sunmak istedim.
http://www.youtube.com/watch?v=9SQQZhQ05ME

denizakvaryumu
10-12-2006, 20:25
Eh herkesler bir şeyler yapıyor paylaşıyor... bende resimlerimden bir görsel oluşturmayı denedim.
fazlaca gözüme batan hata içerse de sizinle paylaşıp beğeninize bir sunmak istedim.
http://www.youtube.com/watch?v=9SQQZhQ05ME

çok beğendim...Türkiyede EB videosu olarak bir ilki gerçekleştirdiniz.ilk baharda tekrarını bekleriz.

EB lerim dirilirse ilk baharda ben de ---etoburların dirilişi---adlı bir gösteri sunabilirim. :D

Mine Pakkaner
10-12-2006, 22:33
Şimdi izledim, çok da hoşuma gitti. :)

denizakvaryumu
11-12-2006, 09:38
Erkan hocam bir video ile kalmayın lütfen.
Kış uykusuna yatanlar için devamı ilkbaharda ama, droseralar nepenthesler için yeni videoları bekliyoruz..

praecox
13-12-2006, 20:09
:(
Ben iyisi mi bu gece ünvan kıdem vs... bildireceğime. Avrupa yakasını seyredeyim...:D
Hümeyra'nın dediği gibi...:o
"-Ay Tahsin geliyorlar soldan soldan....!":D

denizakvaryumu
13-12-2006, 20:29
Hocam ,boşverin sağdan soldan gelsinler, ya hiç gelen giden olmasa ;)

(hocam dormanside cevaplarınızı bekliyorum,nazlı güzeller elden gidecek valla)

kaktus
13-12-2006, 21:19
hocam giriş için yaş sınırı var mı:D
yada yine sınava tabi olacak mıyız:)
vizeler bitti şimdi gelsin cevaplar:)

denizakvaryumu
13-12-2006, 21:25
hocam giriş için yaş sınırı var mı:D
yada yine sınava tabi olacak mıyız:)
vizeler bitti şimdi gelsin cevaplar:)

hoş geldiniz,sınav dönemi kapandı ama sizin geçip geçmediğinizi bilmiyoruz:D

praecox
13-12-2006, 23:31
Hah işte orda yanıldınız bendeki sınav bitmez...:D
yazın soru biiiiiiiir.;)
sphagnum neden su tutar. neden kurursa beyazlaşır.

soru iki.
en ilkel sindirim sistemine sahip EB sınıfı hagisidir.

soru 3
dolaylı etobur olan bir bitki adı yazınız

hehehehe
ikmalleri hep böyle kazık sorarım...:D

kaktus
14-12-2006, 00:26
hay şu çeneme...
hocam öbür soruların gecerliliği bitti galiba sanırsam..

praecox
14-12-2006, 00:34
O soruların cevaplarını açıklamadımmıydı? :o
karakaplı defterime bir bakiim sizin notunuz kaçmış?:D
soruların nerde olduğunu bulan olursa burda yapışstırsın açıklamalı cevapları vereyim.;)

denizakvaryumu
14-12-2006, 08:32
Hocam sizden korkulur...lisans üstü sorular soruyorsunuz,:D

"en sevdiğiniz etobur bitki için bir kompozisyon hazırlayın"gibi şöyle teşvik edici yaratıcı sorular bekliyoruz..Sınıf dökülüyor,yeni gelenler menekşe bölümüne geçecek bu durumda:p

.

praecox
14-12-2006, 10:43
iyiki de hatırlatınız. bu sömestr tatil ödevi olacak ancak kompozüsyonlar en az 3 sayfa olmalı....:D
ilk dönem ödevi dediğiniz konu olsun...
ancak halen açık öğretime dışardan katılamıyan gizli takipde bulunanlarımız var.
sorular halen geçerli.
cevapları alabilirim.
denizakvaryumu madem el kaldırdınız cevapları alayım sizden...

denizakvaryumu
14-12-2006, 11:51
Hocam ben kompozisyon hazırlayacağım :)

praecox
14-12-2006, 18:18
Her şey yazıldığı kadar kolay olsa imiş.
Alın size kardeşler VFT'yi yetiştirme reçetesi.
kusura bakmayın benim 24 saatım yeniden başladı zira geldiler yine soldan soldan....
hayatta böyle şeylere tahamülüm yok.
şimdi burdan bahçevan biber relasyonlu cümle tam oturtacaktım ama. Diğer forum üyelerine büyük saygısızlık olacak lafım onlara olmasa da.
sapla saman karıştı. ortada bir egocentrik yandan geç.
bakınca demek kasaplar çoğaldı valla zor sabrediyorum .....
malina ve diğer moderatör ve editörlere hayranlık duyuyorum.
hem deneyimsizlik hem bilgisilik bir de bunlara ilaveten okuma özürlü....
bu şaka olmalı yaw olamaz biri beni işletiyor eminim....
PARDON...!

denizakvaryumu
14-12-2006, 20:18
Hocam,
bizler burdayız,sakinlik lütfen...Acı olmasa tatlının,siyah olmasa beyazın,düşman olmasa dostun değeri bilinirmiydi?

Olacak tüm bunlar,içinde bulunduğumuz ortamın olmazsa olmazları...Relax-relax-relax
(bazen size katılıyorum, biri özellikle işletiyormu diye:D ,bu ortamdan koparmak isteyenler olabilir ama neden olsun)

.

praecox
22-12-2006, 11:09
Bugün günler artık uzamaya başladı dünü en kısa günlerin sonu sayabiliriz kahvehane de dormancye girmiş anlaşılan...

denizakvaryumu
22-12-2006, 11:58
Hocam
düşünün Ankara da sadece 3 kişiyiz.

mcdogan ve ben, sizin sayenizde elimizde bir kaç adet EB oldu.
avukatkemal elindeki vft tohumlarını çimlendirmeye çalışıyor.:rolleyes:

Türkiyenin 2.büyük ilinde sadece 3 kişi EB ile ilgilenince Bizim kahvede haliyle en sakin kahve oluyor...

zaman zaman kapıdan içeri şöyle bir bakan yeni arkadaşlar sizi kızdırmasalar :mad: kahvenin sayısı artacak gerçi ama ...burası ne de olsa --cool-- bir kahve:D

.

denizakvaryumu
22-12-2006, 14:17
Erkan Hocam bu arada
yukarıda kullanıcı adlarının anlamlarını okurken sizin praecox un da anlamını öğrenmiş olduk.

Vaktinden evvel ,kışın çiçek açan ve kokusu da çok güzel olan bir çalı...Bahar dalı olarak bildiğimiz japon elması-ayvasından bile çok daha önce ,yani Ocak ayında çiçek açıyor...

Peki Türkiye de neden tanınmıyor?

.

praecox
22-12-2006, 15:04
Tanınmıyor değil bilen biliyor da peyzajda tuğla misali duvarın içinde görünmüyor olabilirler. kalikantüs diye de biliniyor ancak kokusu kış günlerini tasfir edemiyeceğim bir güzelikle güzeleştirir. yazın sıcağında gardenya veya yaseminin kokusu baygın gibi gelebilirsede bu soğuklarda Chimonantus praecox'un kokusuna asla doyulamaz.... :)
nickim ya biraz da meth edeyim dedim...

denizakvaryumu
22-12-2006, 16:42
Ocak ayında çiçeklerinin donmaması ve bu çiçeklerin tohum tutması ilginç..
Sizde fidanı olduğuna göre Ocak ayında çiçek açmış bir resmini ekleyin lütfen..Kış karamsarlığından kurtulalım.

Mine Pakkaner
22-12-2006, 22:52
Burada bir güzel kahve içme şansımız var mı acaba? :rolleyes:

Hııım, müzik de güzelmiş. :cool:

denizakvaryumu
27-12-2006, 22:23
praecox-istanbul
dortyuz-kocaeli
denizakvaryumu-ankara
mcdogan-ankara
avukatkemal-ankara
kupresus-yalova

EB müdavimleri çoğalıyor...6 ay önce kahve de yoktu ,bu bölüm de yoktu...güzel çok güzel...
Mine hanım, sadece müzik dinlemeye gelmeyin, sizi ve Malina Hanımı da EB severler-büyütenler arasında görmek isteriz.
İşte sizler için seçtiğim etobur bitkiler...
Ne dersiniz? Bu nazlı güzelleri hergün pencerenizin önünde seyretmek istemezmisiniz?

http://img70.imageshack.us/img70/9313/pinguiculagrandifloracogj3.jpg (http://imageshack.us)

http://img117.imageshack.us/img117/3241/upart02dv3.jpg (http://imageshack.us)

.

.

dortyuz
28-12-2006, 08:06
dörtyüz değil dortyuz lütfen, ve eğer bitkilerin yerini dikkate alıyorsak -kocaeli daha doğru olacak.

praecox-istanbul
dörtyüz-istanbul
denizakvaryumu-ankara
mcdoğan-ankara
avukatkemal-ankara
kupresus-yalova

EB müdavimleri çoğalıyor...6 ay önce kahve de yoktu ,bu bölüm de yoktu...güzel çok güzel...
Mine hanım, sadece müzik dinlemeye gelmeyin, sizi ve Malina Hanımı da EB severler-büyütenler arasında görmek isteriz.
İşte sizler için seçtiğim etobur bitkiler...
Ne dersiniz? Bu nazlı güzelleri hergün pencerenizin önünde seyretmek istemezmisiniz?
.

sukranayalp
28-12-2006, 10:05
Sn Praecox,
Benim şimdiye dek orkideler ve etobur bitkilerle özel bir ilgim olmadı. Ta ki sizin bu yapmış olduğunuz azimli çalışmalrınızı görene ve okuyana dek.
Hepimizin gönlünde ayrı bir yer kazandığınızı söylemek isterim.
Sormuş olduğunuz 3 adet soruya elimden geldiğince tahmini cevaplar vermeye çalıştım.
Bunları değerlendirmenizi istiyorum
Sphagnum yosunu niçin yeşildir ve su kaybedince niçin beyazlaşır.
Biliyoruz ki bitkilere yeşil renk maddesini veren Chlorophyl (klorofil), kırmızı renk veren Antocyandır. Klorofilin oluşması güneş ışığı (suni ışık da olabilir) altında bitkinin kökleri ile topraktan vaya toprak benzeri ortamdan su ile aldığı besin maddelerini özümsemesi sonucunda oluşur. Sphagnum yosununun çoğu bitkiler gibi yeşil renk olmasının nedeni budur. Ayrıca hücre yapısı itibariyle tuz konsantrasyonu fazladır ve osmotik kurallara göre su tuzca az yoğun ortamdan çok yoğun ortama geçmek ister.Sphagnum yosununun suyu aldığı ortam aslında yapraklarıdır. Kuru bir ortamda sphagnum yosunu suyu alamayacağından klorofili de kaybetmeye ve dolayısıyla renk değiştirmeye başlar.
En ilkel etobur bitkinin ne olduğunu bilmesem de tahmin yürütmek istiyorum Nepenthes mi?
Dolaylı etobur bitki bilmiyorum.
Bu soruların cevaplarını bize iletirseniz inanın çok mutlu olacağım.
Saygılarımla. Ve yine imtihanlara devam etmenizi istediğimi de eklemek istiyorum.

praecox
28-12-2006, 11:23
Diğer ölü hatta kurutulmuş yosunların halen yeşil kaldığını düşünür isek burda en geç şimdi sphagnumun kuruduğunda neden değişik bir renk aldığının altında daha değişik bir sebepleri arar oluruz.
Sphagnum yaprakları iki tür hücreden oluşur canlı olan Chlorocytler vede ölü poröz hücrelerden oluşan Hyalocytler ki bu ölü delik hücreler su depolamaya yaramaktalar. kuruyunca yeşil olan chlorocyt hücreler ölür vede beyazlarlar. burdaki asıl "torf özeliklerini eşsiz" kılan ölü hyalocyt hücrelerdir ki bunlar suyun tamamen kapilar basıncından faydalanarak suyu 10 m yukarıya çekerek depolarlar. ölü sphagnum halen su emme özeliğine sahip iken kurumuş bir torf ( ki bu iyice degrade olmuş hyalocyt hücrelerinden oluşma bir kütledir) su yüzey geriliminden tekrar bu hücrelere kapilar basınçla dolamaz.

neyse sordunuz diye söyledim tekrardan pek de derine girmeye şu etapda gerek yok ama bu bryophitlerde asla bir ozsu dolaşımı kök damar gibi bir sistem söz konusu değil. dediğiniz gibi osmotik bir basın bu systemde rol oynarsa da asıl sorun kapilar su basıncından faydalanmaları.
Nepenthes oldukça ciddi bir evrim geçirmiştir en ilkelleri plantago yaprağının kıvrılması sonucu oluşan bir mutant a benzeyen ana sınıf olarak
heliamphoralardır ciddi bir sindirim enzimi salgılamazlar ama emerler bazı EB sınıfından şimdilik bu şekilde besin emdiği bilinen iki ananasgillerden bromelaidlar da bu ilk basamakların bir yerinde durmaktalar... :)
Dolaylı etoburlara en iyi örnek Roridula avını yakalar ancak kendi değerlendiremez sindiremez sadece symbiosesi içinde olduğu böcek kenesi gibi bir türün bu avlarından belsenmesi ile dışkısını gübre olarak değerelendirdiğinden dolaylı karnivorie de diyebiliriz.

sukranayalp
28-12-2006, 11:50
Sn Praecox verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bu arada Roridula için kısa bir araştırma yaptım.
Roridula ; Charles Darwin tarafından 1875'de ,etobur bitkiler arasındaki ilk tür olarak literatüre geçmiş. Sapındaki güçlü yapıştırıcı sıvı ile yapışan böceklerin enziminden faydalanarak besleniyormuş diye elimden geldiğince çeviri yaparak anladım.

praecox
28-12-2006, 11:55
Darwin de sanırım droseralara benzetiği için bu hatayı yapmış olabilir.
droseranın kıl uçlarındaki yapışkan kütle bunu yani sindirim yaptığı ispatlandı ama roridulalar sadece böcek kenesi diye tabir edeceğim asalaka sofrasını hazırlayıp dışkısından faydalanıyor... :)

sukranayalp
28-12-2006, 12:10
Bir fotoüğraf buldum ancak henüz fotoğraf eklemeyi öğrenemediğim için ekleyemedim.

denizakvaryumu
28-12-2006, 12:13
Erkan Hocam
ortak yaşam sürdüğü böcek yoksa ,roridula ölürmü?

sukranayalp
28-12-2006, 12:14
bir fotoğrafı ataçladım . Ancak doğru yapıp yapmadığımı bilmiyorum, deniyorum.

sukranayalp
28-12-2006, 12:16
yaşasın öğrendim.
Sn Praecox Roridula diye bahsettiğiniz bu bitki mi? Üzerindeki tüylü sapı rahatlıkla görebiliyoruz. O keseler çiçek tomurcukları mı , yoksa başka bir şey mi?

aybala
28-12-2006, 12:18
Bir fotoğraf buldum ancak henüz fotoğraf eklemeyi öğrenemediğim için ekleyemedim.

şukran hn, siteye ya da galeriye fotoğraf yükleme için buraya (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=487) bakabilirsiniz.

dortyuz
28-12-2006, 12:37
Erkan Hocam
ortak yaşam sürdüğü böcek yoksa ,roridula ölürmü?

Erkan Hoca'ya biraz yardım edeyim :)

Neredeyse tüm etobur bitkiler av olmadan hayatlarını sürdürebilirler, tabi bu zayıf ve yetersiz beslenmiş bir bitki hayatı olacaktır.

Roridula'nın bilinen iki türünün iki ayrı ortakyaşarı vardır. Roridula Dentata & Pameridea Marlothii ile Roridula Gorgonias & Pameridea Roridulae. Her iki tür böcek de 'Assasin Bug' (Türkçe'sini bilmiyorum) türüdür ve tamamıyla etoburdur. Zaten gerisini biliyorsunuz :)

sukranayalp
28-12-2006, 12:39
teşekkürler, öğrendim.

praecox
28-12-2006, 12:50
Söylemek istediklerime tercüman oldunuz sayın dörtyüz değil dortyuz... :)))))))

denizakvaryumu
28-12-2006, 13:52
Roridulanın yavru kuşları dahi yakalayabildiğini bir yazı da okumuştum,nektarlarının yapışkan özelliği çok fazla...

Zaten bu durum roridula fotolarında da açıkça görülmekte...Yapraklarının üstü süpürge makinası gibi börtü böcekle dolu..Bana kalırsa roridulanın popüler olmasının nedenleri

1-boyu
2-süper yapışkan nektarları
3-ortak yaşam sürmesi (bunun izlemek bile keyif verir)

Geceleri soğuk istemesinin yanında, genel EB isteği var,zor bir etobur değil :))

Mutlaka almak istediğim EB ler arasında roridula 1.sırada (tabi ortakçıları da yanında olursa muhteşem olur)

Roridula isteyenler arasına adımı yazabilirsiniz?

.

sukranayalp
28-12-2006, 13:59
Darwin de sanırım droseralara benzetiği için bu hatayı yapmış olabilir.
droseranın kıl uçlarındaki yapışkan kütle bunu yani sindirim yaptığı ispatlandı ama roridulalar sadece böcek kenesi diye tabir edeceğim asalaka sofrasını hazırlayıp dışkısından faydalanıyor... :)

Sn Praecox
bahsettiğiniz symbiosisi olan böcek kenesi, bu bitkinin hangi bölümünde sofraya (dalında, çiçeğinde, yaprağında, kök dibinde ? ? ? ) oturabiliyor?

denizakvaryumu
28-12-2006, 14:03
Sn Praecox
bahsettiğiniz symbiosisi olan böcek kenesi, bu bitkinin hangi bölümünde sofraya (dalında, çiçeğinde, yaprağında, kök dibinde ? ? ? ) oturabiliyor?

araya bir giriş yapayım:D

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2603

muhteşem roridula hakkında herşey yukardaki bu linkte...ortak yaşam videosunu mutlaka izleyin

.

Mine Pakkaner
04-01-2007, 22:19
Masanın üzerine bir dergi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=64145#post64145) bırakıyorum. Mutlaka okuyun(Sayfaları çevirmek için alt köşesine tıklayın yeter). http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif

Şaşırdınız değil mi? ;)

Bu bizim dergimiz, bu sizin derginiz.:cool:

Evet, hala burada mısınız? Dergiyi okumuyor musunuz?

"Yoksa siz bizi beğenmiyor musunuz? ":D

Eee, Güneş gülü kahvesine dergi duyurusu asmadan olur mu?

denizakvaryumu
05-01-2007, 14:44
"Roridula'ya varana kadar önce bir Dionaea'yi ele alaım sonra Phal'lerin bir kaba tozunu alalım derim....

Bu arada roridula ne tohumunu bulabildim nede bitkinin kendisini ...
o resimlerini eklediklerinizin ise şaşkın bakışları sinekden çok sanırım bosai fiyatının üzerindeki değerlerinden olsa gerek. fiyatı... 100 -150 € cıvarı olanlar ise DC kadar "

Erkan Hocam
EB severler olarak her türlü EB yazınızı merakla bekliyoruz...

Roridula fiyatları gerçekten çok yüksek, sanırım bunda talebin çok fazla üretimin ise kısıtlı olmasından ileri geliyor..Tohumun tanesi bile 5 euro.

Bizim yerli çiçekçiler bu fiyatları bilseler her işi bırakıp roridula işine girerler:D

Erkan hocam roridulada tohumdan başka şansımız yok o zaman...Tohum bekleyeceğiz ,sanırım sezon kapandığından tohum bulunmuyor:(

.

praecox
05-01-2007, 15:05
Roridulada tohum sezonu yeni başlıyor. çiçeklenmesi şimdilere denk gelir. Ancak döllenmesi ya elle yada sadece adı geçen kene böceklerince yapılmaktadır. keni kendince döllenebilen bir çiçek yapısında değil.
Ancak tohumdan üretim de kendi başına bir sorun zira tohumun katlanması doğada yangınla olmakda. yangının da sıkça çalıları düzenli olarak her yıl sarmıyacağı gerçeğini ispatlıyan bir diğer faktör de bu CP tohumları yıllarcfa çimlenme özleiğini diğerlerinin aksine korumaktalar.
Ancak katlanması kibrit alevi ile de olacak gibi değilo fırınlamakla da sanırım en geç şimdi sorun biraz anlaşılmıştır.:D
Bu konuda uzunca bir makale yazacağım ancak sanırım e_dergiye alınmıyacak zira ben dahil bunu ciddi anlamda yetiştirmek isteyen bir tek sizi tanıdım Tüm Türkiye'de. önce zahmetine katlanıp tanıtayım ancak tüm tanınmışlığına rağmen VFT'lerin hatta P.crystallina'nın durumu ortada.:rolleyes:

denizakvaryumu
05-01-2007, 15:16
Erkan Hocam,
insanlar bilmedikleri için bir talepte bulunmuyorlardı...Oysa roridula dentatayı görür görmez çarpılmıyacak kimse yoktur...

Tamam... layt etobur ama çevrede ne kadar sinek -böcek-sarı ceketli --varsa topluyor..

Eğer üzerinde ortakçı arkadaşları varsa, ayrı bir görsel şölen....Bir belgesel..Diğer etoburlar gibi ufak da değil..boylu poslu gösterişli...onlarca saksılı etobur yerine bir tane roridula dentata yeterli...

Roridula dentata yı tanıdığım için , EB hobisini çok daha fazla sever oldum...

.

denizakvaryumu
05-01-2007, 15:57
Bu konuda uzunca bir makale yazacağım ancak sanırım e_dergiye alınmıyacak zira ben dahil bunu ciddi anlamda yetiştirmek isteyen bir tek sizi tanıdım

Hocam
RD yi etraflıca tanıtırsanız ve e-dergide de yayınlanırsa talepçileri çoğalacaktır...

sadece beni saymayın sukranayalp de roridula dentata talepçileri arasında...:D

.

denizakvaryumu
05-01-2007, 16:11
Örümcek seven arkadaşların da bildiği gibi yurt dışından canlı böcek getirtmek mümkün acaba böcek satan bu sitelerde;

Assasin Bug denilen

Roridula Dentata nın böcek arkadaşı Pameridea Marlothii ile
Roridula Gorgonias ın böcek arkadaşı Pameridea Roridulae

bulunurmu?

.

avukatkemal
05-01-2007, 21:10
hayırdır böcekleri yem babındamı düşünüyosunuz :) RDyi çok övdünüz merak ettim açıkçası :) bu arada vft tohumlarının ilk günü sitreçle de kapladım..yalnız gunes yok bu aralar ankda :) pencere kenarında aydınlıkta ama..yeter umarım..bi de alttan su koydum da üstten de su konabiliyomu şu an vft tohumlarına..zarar verirmi?

denizakvaryumu
05-01-2007, 21:23
hayırdır böcekleri yem babındamı düşünüyosunuz :) RDyi çok övdünüz merak ettim açıkçası :)

bu böcekler ortak yaşam için ...

Tüm böcekleri yakalayan RD ,bu böceği yakalamıyor,bu böcek de teşekkür olarak RD ye nitrojen ve fosfor veriyor...

Eğer bu böcek olmazsa, RD yaşar... ama mutlu olmaz.

.

avukatkemal
05-01-2007, 21:44
iyi de diğer etoburlarınıza kapılmasınlar bunlar :)

denizakvaryumu
05-01-2007, 22:11
iyi de diğer etoburlarınıza kapılmasınlar bunlar :)

RD elime geçerse diğer etoburlara güle güle diyeceğim:D :D

.

avukatkemal
05-01-2007, 22:32
RD elime geçerse diğer etoburlara güle güle diyeceğim:D :D

.

siz merak etmeyin ben bir kısmını evlat edinirim o zaman :D maksat soğukta kalmasın yavrucaklar

denizakvaryumu
05-01-2007, 23:00
zaten tüm sarr.larım ankaranın soğuğunda kaldılar..dondular mı?diriler mi?artık nisanda anlayacağız...

praecox
06-01-2007, 02:30
hayırdır böcekleri yem babındamı düşünüyosunuz :) RDyi çok övdünüz merak ettim açıkçası :) bu arada vft tohumlarının ilk günü sitreçle de kapladım..yalnız gunes yok bu aralar ankda :) pencere kenarında aydınlıkta ama..yeter umarım..bi de alttan su koydum da üstten de su konabiliyomu şu an vft tohumlarına..zarar verirmi?

Sayın Av. Kemal bey,
Bu sorularınıza ilgili arkadaşlar sanırım şu an Roridula davasını üstlendiler. Bu celselere katılmaz oldular hatta davayı düşürmeye de hazır gibiler:D
Case Roridula yılın magazin davası olmak yolunda. taraflar önce gerekçelerini sundu şimdi savunmaya geçmiş durumdalar. acaip de konsantre oldular...:rolleyes: Taraf şahit ve delil sunma peşindeler:o korkarım bu davayı kazanırlarsa da sokağa atıcakları diğer EBlerde bakımsızlıkdan ilgisizlikten mefta olmuş olacaklar.

Ancak taraflardan birinin bana iyi bakacağına dair bir sözü var. Hal böyle iken bu sözleşmeyi ciddiye almamak Roridula Case'i ne kadar ciddiye alır karşı taraf bilemem. bu şartlarda ror.la temini sonrası bu bitkinin de başka yeni diğer bir heves yolunda bu akıbete düşeceği aşikar... Size bunu bir avukat olarak danışmak istiyorum bu sözleşmeyi karşı taraf fesh edeceğini alenen söylemiş bulunmaktadır. söz konusu mülkü sözleşmey uymadıklarından sahiplerine iadesinin talebi mümkün müdür. geri alınabilir mi ... tabii ücret talep ederlerse biz de tazminat davası açabiliriz... :D

gelelim VFT tohum ekiminize. tohumları torf yüzeyine serperek ekim yapmadan önce iyice suladı iseniz şu etapda üsten sulama taze çimlenecek olan, yeni çıkan kökleri suyun hareketi ile yerlerinden sarsılacaklarından bunu yapmamanızı tavsiye ederim.

Siz altında devamlı saf su bulundurun yeter. torf yüzeyinde bir beyazlaşma görür görmez fungicide ile müdahaleniz gerekmektedir.
stretch filmi haftada bir kaldırıp havalandırmayı tohumları da kontrol etmeyi ihmal etmeyin. şu çimlenme süresince de ısıyı tkrb 22 oC da tutmaya özen gösterin. olası bir değişiklik gözünüze çarptığında yine burdan sormaya çekinmeyin.
saygılarımla

P.S: bu arada yazıma hukkuki bir dile yazmaya kalkışmamın beceriksizliğini umarım melsketaşlarınız alaycı bir üslup, veya saygısızlık olarak almazlar. ben sadece biraz esprili bir dille yazıp ortamı biraz olsun neşelendirmekti.
Elbetteki sizin gibi bir eğitimim olmadığından sizin gibi hukkuki dilden yazmayı beceremeyip komik belki de ters düşen bir anlam tamamen kasıtsızdır. şaka mahiyetindedir.

korkarım iyiden saçmalamışım.... hoşgörünüze sığınarak....
tekrar saygılarımla

avukatkemal
06-01-2007, 02:48
yok efendim estagfirullah ne var alınacak hukukçuyuz diye şakadan anlamaz olmamız gerekmez ya :D efendim siz bana vekaletinizi verin ben vekil olarak tüm verdiklerinizi geri alır hatta yerinize göz kulak da olurum hatta sözleşme ve temerrüt faizi olarak da tüm tohum ve RDlere de el koyarız :D ehh sizden de vekalet ücreti olarak artık gönlünüzden ne koparsa :rolleyes:

torfu ekimden önce yaklaşık 3 litre su ile suladım az bi torf arttı perlit de koydum.. yaklaşık 4-5 saat ekmedim sulayıp.. ama yetersiz midir diye aklıma takıldı..

kalorifer sürekli yanıyo sıcaklık sorun olmaz herhalde..sitreçte şu an bile buhar nemi var.. çok az boşluk da bıraktım.. dibinde de su var epeyce saksının.. sık sık bakıyorum ama gelişme yok hala 1 günde :D

denizakvaryumu
06-01-2007, 03:12
Erkan hocam
Etobur bitkilerde üstadımız,olarak size saygımız çok derin...Ne derseniz küsmeyiz, alınmayız :D ..sayenizde bugünlere kadar geldik..Türkiye EB severler olarak sizin önderliğinizde yola devam edeceğiz.

Sizin güzellere de iyi bakıyorum, en son DC nin tohum resimlerini gördünüz:p

Tarafımdan önerilen yılda bir kere bir etkinlik önerisi eğer kabul edilirse Türkiye de EB hobisi çok daha ilerleyecek,güzel bir adım olacak...(ne sizden ne de Emre bey den bir açıklama gelmedi...zannedersem önce kendi aranızda konuyu tartışacaksınız)

RD yi ,bu kadar güzel arasında gönlün bir güzele kayması olarak algılayın lütfen neden başta RD yoktu..çünkü güzeller arasında o yoktu ,ortama yeni geldi birden güzelliği ile kendine aşık etti (siz konuyu hukuki yönden anlatırsınız ...eh biz de duygusal ve romantik yönden anlatalım:p )

zor bir hatun ,biz de zoru ve nazı sevdiğimize göre bu izdivaç olacak gibi ..tabi nikahı siz kıyarsanız:D

.

denizakvaryumu
20-01-2007, 12:13
Evet,roridula ile söz kestik...hayırlısı ile nisanda nikah var,herkesi bekleriz.:p

avukatkemal arkadaş -sahtekarlık-başlığı altında yazmayacağımı belirttiğim için buraya yazmayı uygun gördüm...

Forumlarda zaman zaman senin de yaşadığın bu tür olaylar olur, bu durum internetin en olumsuz taraflarından biridir...

Göz teması yoktur,el -vücut hareketi, mimik yoktur...Bu durum akıldan geçenlerle yazılanları tamamen farklılaştırabilir.

Hele bir de olayların üstüne üstüne gidersen veya seni gitmeye zorlayan üyelerle karşılaşırsan...

Açıkçası ben de bir üyenin, ders veren bir uslupla benim yazdığım yazıyı düzeltmesini ve bunu forumda ilan etmesini hoş karşılamazdım.

Bu yapılacaksa özel mesaj ile yapılabilir...

Bir yandan da yazacak konu bulamayan üye arkadaşlar acaba "Türkçe düzeltme avına çıkayım,kendimi kanıtlayayım" diye mi düşünüyorlar bilmiyorum.

Neyse,o başlık altında tartışmaya devam etmemeni tavsiye ederim...Zaten etobur bitki severler olarak 3-5 kişiyiz.Kelaynaklar gibi "yok mu olacağız çoğalacakmıyız" belli değil.

Bir de bu tür tartışmalarla ortadan bir EB severin yok olmasını istemem doğrusu :D

.

turunç
20-01-2007, 19:44
Sevgili etobur bitki severler; bugün Praktiker/kartal mağazasında nephestesler vardı. 64.99 YTL idi. Meraklılara duyurulur.:)

avukatkemal
20-01-2007, 23:42
kesinlikle haklısınız ama bazen dayanamıyorum işte :) mesleki zaaf herhalde.. zaten gerekli şekilde yanıtladım ve türkçe bölümüne taşındı o bölüm :) asıl konumuza dönelim.. ne olacak ektiğim vftlerin hali.. bakıyorum bakıyorum bişi yok..

Evet,roridula ile söz kestik...hayırlısı ile nisanda nikah var,herkesi bekleriz.:p

avukatkemal arkadaş -sahtekarlık-başlığı altında yazmayacağımı belirttiğim için buraya yazmayı uygun gördüm...

Forumlarda zaman zaman senin de yaşadığın bu tür olaylar olur, bu durum internetin en olumsuz taraflarından biridir...

Göz teması yoktur,el -vücut hareketi, mimik yoktur...Bu durum akıldan geçenlerle yazılanları tamamen farklılaştırabilir.

Hele bir de olayların üstüne üstüne gidersen veya seni gitmeye zorlayan üyelerle karşılaşırsan...

Açıkçası ben de bir üyenin, ders veren bir uslupla benim yazdığım yazıyı düzeltmesini ve bunu forumda ilan etmesini hoş karşılamazdım.

Bu yapılacaksa özel mesaj ile yapılabilir...

Bir yandan da yazacak konu bulamayan üye arkadaşlar acaba "Türkçe düzeltme avına çıkayım,kendimi kanıtlayayım" diye mi düşünüyorlar bilmiyorum.

Neyse,o başlık altında tartışmaya devam etmemeni tavsiye ederim...Zaten etobur bitki severler olarak 3-5 kişiyiz.Kelaynaklar gibi "yok mu olacağız çoğalacakmıyız" belli değil.

Bir de bu tür tartışmalarla ortadan bir EB severin yok olmasını istemem doğrusu :D

.

denizakvaryumu
20-01-2007, 23:57
kesinlikle haklısınız ama bazen dayanamıyorum işte :) mesleki zaaf herhalde.. zaten gerekli şekilde yanıtladım ve türkçe bölümüne taşındı o bölüm :) asıl konumuza dönelim.. ne olacak ektiğim vftlerin hali.. bakıyorum bakıyorum bişi yok..

merak etme...vft tohumların çıkmasa bile benim drosera capensis tohumlarım çıkarsa (ki çıktı ve şimdilik bir sorun yok...) Ankara lı arkadaşlara ücretsiz dağıtacağım.

http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=drosera+capensis&btnG=Resimlerde+Ara
vft yerine DC olur:p

.

denizakvaryumu
21-01-2007, 00:01
Sevgili etobur bitki severler; bugün Praktiker/kartal mağazasında nephestesler vardı. 64.99 YTL idi. Meraklılara duyurulur.:)

turunç arkadaş, teşekkürler.

turunç
21-01-2007, 00:55
Nephestesleri görünce nedense aklıma sen geldin denizakvaryumu:)

denizakvaryumu
21-01-2007, 01:03
Nephestesleri görünce nedense aklıma sen geldin denizakvaryumu:)

sağolasın...fakat bu günlerde roridula ile yatıp roridula ile kalkıyoruz...

Etobur bitkilerin kralı ve ağır abisi roridula ile dortyuz arkadaş sayesinde tanışacağız...

Bundan dolayı nepenthes ile kimse ilgilenmez :D

.

avukatkemal
21-01-2007, 01:42
denizakvaryumu dan atladı, siyah kuşağa yaklaşıyor etoburlar konusunda :)

dortyuz
21-01-2007, 01:54
denizakvaryumu dan atladı, siyah kuşağa yaklaşıyor etoburlar konusunda :)

"atlanan dan ile şu anda bulunulan dan arası fazla açıksa mazallah beyaz kuşağa düşüverirsin" demiş ünlü bir kişi :D

avukatkemal
21-01-2007, 02:01
bir de "dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak var" demişler :) iyi cesaret verdik denizakvaryumuna :)

denizakvaryumu
21-01-2007, 20:37
Arkadaşlar

bundan 5-6 ay önce birileri bana "DC den tohum almayı başaracaksın bu tohumları da çimlendireceksin" dese gülerdim...:D :D :D

Ama bugün bu işi başarmış durumdayım...5 milyon nüfuslu Ankara'da varmı başka DC çimlendiren :p

Yine etoburların prensesleri bu alemin orkide çiçekleri, utrilerim de çiçek açtı ...var mı Ankara'da başka utri açtıran...:D

İstanbul'da da DC çimlendirebilen, utri. açtıran tahminim 4-5 kişidir...fakat bu başarılar açıkçası beni tatmin etmedi...Bir RD fanatiği olarak.:p

Etoburların kralı ,bu alemin ağır abisi, roridula dentata benim için çok önemli.

2 metrelik Roridula Dentata düşünüyorum da muhteşem olacak muhteşem...Bu arada roridula için bildiklerimizi yazalım lütfen...Tahminim dortyuz arkadaşın organizasyonu ile 10-12 roridula Türkiyeye girecek...
Yani EB severlerin içinde R severler grubu oluşacak..R ler hakkında her bilgi çok önemli...

.

praecox
24-01-2007, 10:23
Evet buraya Türkçe düzeltme obsessionundan başka etobur bitkilerle sorunu olanlar yazsın lütfen . bu konuyu bende takip edip bir müddet yazmakdan kaçındım ancak...
bu gibi başkalarını rencide edden yazım şaklini hem tasfip etmiyorum hemde bu konu ile ilgili polemiğe de girmemek adına üye olduktan sonra ilk yazılarımda bu konuya sıkıya gelemiyeceğimi belirtim dolayısıyla özelimden dahi olsa bu yapıcı olmaktan uzak egozentrik kişiliklerin yazıları sadece bu forumdan da beni uzaklaştırır.
ben burda edebiyat paralamıyorum anlaşılır olmaya da dikkat ediyorum ha bu konudan rahatsız olanlar varsa bunu burdan açıkça yazsın bende müsadenizi rica edip...

zaten anlaşılmadığım konularda gelen soruları açıklık kazandırmak adına tekrar tekra yanıtlıyorum.

üzüm yemekle bağcı dövmek arasında seçim yine de sizden yana...
Türkçeyi doğru konuşma veya yazma derslerini başka tradelerde devam edelim burda interneti de tartışacak bir durum olmamalı... bu gibi fikirleri tartışacak çok değişik ve çeşitli platformal mevcut lütfen oralara yazalım.

denizakvaryumu
24-01-2007, 10:58
bende müsadenizi rica edip...

Erkan hocam
öyle hemen kaçıp gitmek yok :D sonra hangi forumdasınız,neredesiniz diye arayıp duracağız ...

Bence gitmesi gerekenler agresif yazılar yazıp , ortamı polemiklerle dağıtanlar.Gerçi kelaynaklar gibi sayımız az olduğu için bir yerden bir yere toplu olarak gitmemiz zor olmaz...

Ama dediğim gibi bu forumu seviyorum...Sizin ve EB severlerin de bu forumu sevdiğini biliyorum..Biz burada kalalım:D :D

.

avukatkemal
24-01-2007, 19:11
burası iyi :)

denizakvaryumu
25-01-2007, 20:48
http://www.zoo-land.com/bitki.php

etoburlar satılıyormuş...haberiniz olsun

.

dortyuz
25-01-2007, 21:28
http://www.zoo-land.com/bitki.php

etoburlar satılıyormuş...haberiniz olsun

.

:(

ilginç...

demek ki yakında mantar, virüs veya zararlı sorunlarına birtakım trafik eğitim kitapçıklarında kazalara yapılan açıklama gibi kader diyeceğiz...

pozitif bilim iyidir, bilimden şaşmayın derim ben...

Todor
21-02-2007, 07:06
Günaydın arkadaşlar. Belki ilginizi çeker ama sanırım başlığı göremediniz.
"Çok isterdim ama haberim olmadı!" ifadesini önleyebilmek için;

Peyzaj & Süs Bitkileri 2007 Fuarı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=77221)

Todor
21-02-2007, 07:12
Aklıma gelmişken, bedava bilet için yapmanız gerekenler başlıkta anlatılıyor. Boş yere giriş için para ödemeyelim.:)

denizakvaryumu
21-02-2007, 08:37
Teşekkürler
Fuarda etobur bitkiler de var mı acaba?

denizakvaryumu
01-03-2007, 23:06
Sayın praecox

orkide ve etobur bitkileriniz, evde sigara içmenize kızmıyor mu :D

.

Todor
01-03-2007, 23:16
Teşekkürler
Fuarda etobur bitkiler de var mı acaba?

Anladığım kadari ile varmış. :)

praecox
03-03-2007, 22:51
Ve Roridula gorgonias paketten çıktı... sarıldığı kartona öylesi bir yapışmışdı ki zor ayırabildimse de kağıt parçaları halen üzerinde. bir müddet bunları fazla bitkiyi hırpalamamak adına üzerinde kalmasına tahamül gösterme kararı aldım.
söylendiği gibi çok kuvvetli yapışkan yaprakları var vede bildiğim kadarı ile de Droseralar gibi su püskürtme yolu ile suda çözünüp yıkanıcak türden bir yaprak sekretsyonu da değilmiş...:rolleyes:
7718

denizakvaryumu
04-03-2007, 00:16
Ve Roridula gorgonias paketten çıktı... sarıldığı kartona öylesi bir yapışmışdı ki zor ayırabildimse de kağıt parçaları halen üzerinde. bir müddet bunları fazla bitkiyi hırpalamamak adına üzerinde kalmasına tahamül gösterme kararı aldım.
söylendiği gibi çok kuvvetli yapışkan yaprakları var vede bildiğim kadarı ile de Droseralar gibi su püskürtme yolu ile suda çözünüp yıkanıcak türden bir yaprak sekretsyonu da değilmiş...:rolleyes:
7718

hocam bu ne müjdeli bir haber

roridula...etoburların kralı ( ... hiç itiraz etmeyin )

bu alemin ağır abisi önünde, saygı ve sevgiyle eğiliyorum :D

http://img214.imageshack.us/img214/9751/bus131zn4.jpg (http://imageshack.us)

2007 için en önemli ilk 3 dileğim arasında yer alan roridulanın gelmesi şerefine...lime-votka...

(http://www.youtube.com/watch?v=1t4sdgvy-pk

bu arada özel kutlamalarda her ne kadar votka-lime nadiren içsem de, guinness bira favorimdir...şimdilerde efes tekila birayı da tavsiye ederim.)

sayın praecox
nisan e-dergi için roridula yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum...oley...:dilli:

sayın dortyuz
sizden de haber bekliyorum...

.

denizakvaryumu
04-03-2007, 18:59
7718

Sayın praecox
gelişmeleri her gün aktarırsanız seviniriz, hatta roridulanın karşısına bir webcam yerleştirilirse çok iyi olur :D

.

sukranayalp
05-03-2007, 12:31
Sn Praecox , Sn Denizakvaryumunun açmış olduğu ''RORİDULA TALEP FORMU'' konu olan Roridula'lardan mı söz ediyorsunuz? Eğer bunlarsa, benim de bir adet talebim vardı. Fiyatı konusunda da bir bilgi vardı. Hatırlatırsanız memnun olurum.

praecox
05-03-2007, 14:56
Roridula talep formu sayın denizakvaryumunun kendi yazısıdır. Onun istediği "ağırabi" yani Roridula dentata'yı türkiyeye satışını yapabilecek bir üretici bulamadık. o tek kaynak da bana numunelik bir R.gorgonias yolladı onun da astarı yüzünden pahalıya mal oldu zira paketlenmesi de bir olay yetiştirilmesi de.

rori tohumlarının satışı var ancak bir cp.lerde domates tohumu sayılabilecek VFTlerin tohumunun dahi ekimi katlanması vs. bir sorun iken rori tohumları (türkçe terimini bilemiyorum) çalılık ormanlık alanların yanması sonucu filizlenen yani sıcak katlama yöntemleri gerktiren filizlenmesi vft'lere oranla katlı zorluklar içern bir nebatat.

bana R.gorgoniasın şu anki maliyeti 30€...
bilmem bu talep forumunun sorununu açıklar mı?

kağıt sabırlıdır der almanlar monitörle de öyle istediğinizi yazıp çizebilirsiniz anlamında ancak elimdeki 70'e yakın vft yi satmaya kalkışınca kimse 30-40 TL yi vermek için eline cebine atmıyor.

Sayın deniz akvaryumunun da bundan evvelki bir siperiş listesi karşı tarafın ödememesinden dolayı ben getirtmek zorunda kaldım şu an elimde bunu da "kimse" bilmek dahi istemiyor.

bundan sonra her tür sorumluluğun karşı tarafa ait olması kaydı ile bu siperişlere kırmızı meşin muamelesi gördürebiliriz.

sözüm meclisten taa içeri....

sukranayalp
05-03-2007, 15:12
Sn Praecox , daha önceden ev şartlarımı belirtmiştim ve şimdiye değin vft ve benzeri bitkilere bakmış değilim. Sizin elinizdekilerden benim şartlarım (bitki bakımı) için uygun olabilecek bir bitkiyi satın almak istiyorum. Zaten Roridula talep formunda da parmağımı kaldırmıştım. Sizin öneriniz benim için önemlidir. Gelip bulunduğunuz mekandan alabilirim. Ya da sizin uygun gördüğünüz başka bir yerde. Öncelikli olarak fiyatını öğrenmek isterim.
Belki bir adımı başlatmış olurum diye düşünüyorum.

denizakvaryumu
05-03-2007, 15:46
Sayın deniz akvaryumunun da bundan evvelki bir siperiş listesi karşı tarafın ödememesinden dolayı ben getirtmek zorunda kaldım şu an elimde bunu da "kimse" bilmek dahi istemiyor.

hocam
yukardaki cümleyi anlayamadım...benim siparişlerim mi?

ve yine sayın dortyuz RD buldum demişti...Bu durumda RD gelmeyecek mi?

.

dortyuz
05-03-2007, 16:01
Roridula Dentata için hala koşturuyorum, birkaç yerden söz aldım ama hala tam teyid veremediler.

Tercihinizi Roridula Gorgonias'a çevirirseniz durum daha rahat.

denizakvaryumu
05-03-2007, 16:32
Eğer RD temini mümkün değilse, tercihim mecburen RG den yana olur.

.

sukranayalp
05-03-2007, 16:35
Sn Denizakvaryumu, Roridula talep formunda kaç kişi talepte bulundu?

denizakvaryumu
05-03-2007, 16:42
Sn Denizakvaryumu, Roridula talep formunda kaç kişi talepte bulundu?

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2603

talepte bulunanlar yukardaki linkte...Ancak bu listeye başka etobur bitki severlerde kesin eklenmiştir :D diye düşünüyorum...Kesin liste sayın dortyuz dedir.

.

denizakvaryumu
07-03-2007, 14:49
orkideleri ayrı bir başlığa taşıyan forum yöneticilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

.

denizakvaryumu
07-03-2007, 19:43
http://leapfish.com/domain_name_appraisal.php?url=http%3A%2F%2Fwww.aga clar.net%2F

arkadaşlar ağaçlar netin bugünkü değeri 40.000 $ dır bilginize

denizakvaryumu
30-03-2007, 09:50
praecox hocamın yazılarını gördüm :)

hoş geldiniz...

habibe
30-03-2007, 10:24
Hocanızın değerini biliyor olmanız ne güzel. Onların hakkı ödenmez inanın.

denizakvaryumu
30-03-2007, 11:19
Hocanızın değerini biliyor olmanız ne güzel. Onların hakkı ödenmez inanın.

etobur bitki bölümündeki yazılara şöyle bir göz atarsanız hocalarını en fazla koruyup kollayan öğrencilerin burda olduğunu görürsünüz...tabi arada farklı yapıda öğrenciler de çıkacaktır :D

ve yine "öğrenciler arasında atışmalar da olacaktır "diyecem ama hocaya söz verdik :p

praecox
30-03-2007, 11:30
şunu yazmamda sanırım bazı konuların açığa kavuşması açısından önemli,
dortyuz den kasıt ise bu söz o arkadaşım da en az (özelikle de etobur konularında) benim kadar deneyimli hatta daha bilgili ama burdaki laf dalaşı stajı veya alıştırmaları yapmamız bizleri en azından forumu mahrum bırakıyor kimse benim gibi yüsüzce 5 e 5 cevap baabında bilgisini nerde ise zoraki paylaşmıyor kaçıyor haklı olarak...

konuya bir de bu yönden bakın
kaldı ki kimsenin de konusunda dengi olmıyan bir forumda bilgisini paylaşma zorunluğu yok olanı da kaçırmayı başarabileceğimizin ispat bence yersiz.

denizakvaryumu
30-03-2007, 11:36
yok praecox hocam
kusura bakmayın ama, hocalık sadece bilgi vermek değil... yanında başka meziyetler de ister...bu nedenle ben sadece size karşı hoca sıfatını kullanırım...

memet
28-04-2007, 10:28
EÜ botanik bahçesinde (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=99249&postcount=41) suda yaşayan böcek kapan bir bitki. Arkadaşlar adını da söyledi ama, adını bir kenara not etmeyi unutmuşum.

memet
28-04-2007, 10:29
Bir kaç fotoğraf var. parmak ucumda duran bitki.

Küçük bir EB bölümü de var, fakat sudan kaynaklanan sorunlardan bitkiler çok zarar görmüş.

praecox
28-04-2007, 20:06
Aldrovanda vesiculosa... vft nin su bitkisi versyonudur ama sanırım EÜ de bir Utricularia vulgaris... veya Utri. alpina da var.

memet
04-05-2007, 19:56
Bugün tekrar gittik botanik bahçesine,
Ademi beyle tanıştık,
Etobur bitkiler için neler yapabileceğimzi konuştuk. Fuarı aradan çıkardıktan sonra neler yapabileceğimizi konuşup, gönüllü olarak etobur bitkiler için çalışacağız.
Ademi bey, zaten Praecox ile bu konuda fikir alışverişi yaptıklarını söyledi bu arada.

praecox
04-05-2007, 20:13
Yani bu ay izmirde olmadığıma pişman ettiniz beni :)
hem fuar hemde botanik bahçe gezileri...

ha bu arada parmak ucunuzdaki bitki bir aldrovanda...vft nin aquatic versyonu diyebiliriz. hoş gerçi Ademi bey sizi bu konuda aydınlatmıştır ya...

memet
04-05-2007, 20:45
Fuardan sonra bu konuda ayrıntılı çalışacağız.
Şu anki hali çok iyi durumda değil, sudan kaynaklanan sorunlar var.
Hoş benim bilgim bu konuda sıfıra yakın, ama Ademi bey öncülük edince, gerekli ne varsa yapacağız.
Sizinde katkılarınıza sık sık başvuracağımız kesin.

noreks
09-05-2007, 16:08
www.asiangreen.com adresinde nephenteslere gübre uygulanabileceği şeklinde bir ibare var
You can use fertilizer. Use a high quality orchid or bromeliad fertilizer. Use only 1/4 teaspoon of fertilizer per gallon of water. Mist your Asian pitcher plants with this mixture. Never use it on the roots. Apply the fertilizer once every three weeks during spring and summer, and only once a one and a half month or not at all during the winter.

denizakvaryumu
09-05-2007, 23:40
nepentheslerde eğer sinek böcek olayı yoksa uygulanabiliyor daha önce forumda praecox "balık yemi ve sulandırılmış süt" uygulanabileceğini belirtmişti.

.

noreks
16-05-2007, 16:10
van 100. yıl üniversitesinin flora sayfasında pinguicula için aşağıdaki bilgiler var.
yanlız tanıtımdaki lazistan ifadesine dikkat çekerim.

Pinguicula L.
Pinguicula balcanica CASPER subsp. pontica CASPER
Ömür: Çok yıllık
Yapı: ot
Hayat formu:
İlk çiçeklenme zamanı: 5
Son çiçeklenme zamanı: 7
Habitat: ıslak alpin kesekler, dere kenarları
Minimum yükseklik: 1600
Maksimum yükseklik: 2745
Endemik: -
Element: Karadeniz
Türkiye dağılımı: K. ve G. Anadolu
Genel dağılımı: Transkafkasya
Bulunduğu iller
Bulunduğu kareler : A2 A5 A7 A8 B8 B9 C5

P. balcanica Casper in Feddes Rep. 66:105 (1962).
subsp. pontica Casper in Wiss. Zeitschr. Friedrich-Schiller Univ. Jena, Math.-Nat. R. 19(3):285 (1970). Syn: P. crystallina sensu C.Koch in Linnaea 19:26 (1846) non Sm. (1806); P. leptoceras sensu C.Koch, loc. cit. (1846) non Reichb. (1823); P. alpina Clementi in Mem. R. Acad. Torino ser. 2 (16):315 (1855). Ic: Casper, op. cit. (1970), t. 10 (hairs only).
Heterophyllous. Leaves of generative rosette elliptic, 11-25 x 6-13 mm; leaves of vegetative rosette developing with flowers, narrowly oblong, 12-45 x 2-6 (-8) mm. Lobes of upper lip of calyx deeply divided, oval, triangular or lanceolate, those of lower lip connate or divergent. Corolla deep violet-purple, with whitish throat, ll-14.5(-17) mm, distinctly bilabiate, lower lip twice length of upper. Spur subulate, 3.2-5.5(-7.5) mm, straight or downward curved, not forming angle with corolla tube. Capsule exceeding calyx. Ft. 5-7. Wet alpine turf, stream banks, 1600-2745 m.
Type: [Turkey A8 Rize] Lazistan, pres Djimil (Cimil), 2000 m, vii 1866, Balansa 327 (holo. GOET, iso. G-DC, K! P).
N. & E. Anatolia. A2(A) Bursa: Ulu Da., 1600-1800 m, Moore 7302! ibid., 1700 m, Bornm. 1899:5512 (type of P. vulgaris var. olympica Bornm.)! A5 Kastamonu: Tossia (Tosya), nr Pertschim (Perçin) by Buyuk Ilgas Dagh (E. part of Ilgaz Da.), Sint. 1892:3404! A7 Gümüşane: Karagöl Da., Sint. 1894:7106! A8 Çoruh: Mağara Y., Şavval Tepe, Murgul, 2400 m, Stn. & Hend. 6032! Erzurum: Oltu nr Kabad-Eryuk Y., 13 vii 1911, Sosnovsky. Rize: Pontus mts. S. of Rize, 2745 m, Furse & Synge 883! B8 Erzurum: Erzurum, Calvert 646. B9 Van: d. Hoşap, Kepir Da., 2700 m, D. 23360b! C5 Içel: Bulgar Dagh (Bolkar Da.), Dasch Olugh (Taş Oluk) nr Meneusche, Kotschy 1853:356.
Abkhazya, Transcaucasia. Euxine element. Subsp. balcanica is confined to the Balkans and differs in having short, broadly ovate lobes and upper lip of calyx, and straight, obtuse, cylindrical spur of corolla.

noreks
16-05-2007, 16:13
başlıkta bir adet i fazla olmuş.
bir de coğrafyadan çakmıştım. rize de pontus dağı diye bir dağ var mı?

praecox
11-06-2007, 12:30
bu ay kahvehane boş kaldı... bana demli bir çay lütfen...
alo ocakta kimse yok mu?
anlaşıldı ben demliyorum başka isteyen var mı.
sular kesilse de merak etmeyin nepentheslerin torba suyuna demlerim.
"keyf"li olur :)

cemal.S
11-06-2007, 15:00
Merhabalar!

Ben burayı yeni keşvettim. Bizim kahvede çay kahve servise hazırlanırken şöyle bir dolaşayım dedim. Kısacası misafirim. Yokmu benimle oturup çay içecek demlisinden. Pek zamanımda yok aslında ama olsun ayak üstüde olsa içerim mekan güzelmiş.

Saygıyla.

praecox
11-06-2007, 15:44
Tamam, ocaktayım hemen dolduruyorum çayınızı demlisinden...

denizakvaryumu
11-06-2007, 16:34
hocam müdavimler burda...buralardayız...
nepenthes deyince aklıma nep.dolması geldi... çayın yanında iyi gider...aslında bu nep dolmasını denemekte fayda var...

bu arada da düşünüyorum , biz nep.yaşatmak için uğraşırken onların etrafında dolma yapacak kadar nep.var :) adalet mi bu şimdi :)

cemal.S
11-06-2007, 16:41

Teşekkürler. Arkadaşlardan isteyenler varsa diye düşündüm ama isteyen çıkmadı sanırım.

denizakvaryumu
11-06-2007, 16:44

Teşekkürler. Arkadaşlardan isteyenler varsa diye düşündüm ama isteyen çıkmadı sanırım.

mevsim yaz, şimdi kahvehanede dururmuyuz etobur bitkiler dışardayken biz içerde olmaz...

denizakvaryumu
01-07-2007, 23:06
http://pepino61.sitemynet.com/hobim/id3.htm

bu arada evinde balkonunda hâlâ yeri olan arkadaşlar için yukardaki linki veriyim de siparişlerini hemen versinler :)

.

praecox
25-07-2007, 11:43
Lütfen foruma yeni gelen arkadaşların özelikle de bu konuya yeni ilgi duyanların kafalarını karıştırmamak adına...
Türüne uygun başlık altına yazılarımızı yazalım. genel sorular için genel etobur bitkiler başlığını kullanalım.
Bir örnek vermek gerekiyorsa tohumdan EB yetiştirebilirmiyim gibi bir başlığın altından sarracenia purpuraea'nın sorunlarını sormayalım.
konular çok karışıyor yeni gelenler hatta ben dahi bazı mesajlarımı bulmakta zorlanıyorum...

avukatkemal
25-07-2007, 12:01
ben belli konu başlıklarının olmasının ve üst konu yapılmasını öneriyorum.. mesela konu başlıkları droseralar, sarr.lar gibi türlere gibi olabilir..veya etobur ekmek, etobur bakmak vs gibi de olabilir.. böylece herkesin işi kolaylaşır..

praecox
25-07-2007, 17:45
Böyle ana başlık altında tür başlıklı dosyalar içeren konu göremedim...
sanırım bu teknik bir mesele...
bende öyle olmasını isterdim... örneğin ana başlık etoburlar sonrası malum türler...

avukatkemal
25-07-2007, 19:19
aslında moderatörlerle görüşülürse sizin uygun göreceğiniz şekilde bazı konular belirlenir ve bunlar üst konu olarak tespit edilir..sınıflandırmayı ben çok iyi bilmiyorum..ancak forumda en çok sorulan sorular da esas alınabilir..çok olması da gerekmez..5-6 üst başlık yeterli olacaktır diye düşünüyorum..gerek görüldükçe ufak tefek revizeler de yapılabilir..

praecox
25-07-2007, 19:23
aslında moderatörlerle görüşülürse sizin uygun göreceğiniz şekilde bazı konular belirlenir

Haklısınız möderatörlerle görüşmeye önce ben bir kendimden başlıyayım ... :D

memet
25-07-2007, 19:55
Koçtaşa gittik, Süpriz bir şeklide venüs hediye aldım, döndüm.
bitkilerin hemen hepsi ölmüş ya da ölmek üzereydi.
Bitkilere bakan görevli, kendisinin tek başına yatişemediğini söyledi.
Daha üzücü olanı, çeşme suyu kullanmaması gerektiğini bizden öğrenmesi oldu.

Todor
25-07-2007, 20:38
Ne güzel bir hediye almışsın. Güle güle büyüt Memet.:)

avukatkemal
25-07-2007, 23:17
koçtaşta saf su ile sulama yapacaklarını hiç sanmıyorum :D

Koçtaşa gittik, Süpriz bir şeklide venüs hediye aldım, döndüm.
bitkilerin hemen hepsi ölmüş ya da ölmek üzereydi.
Bitkilere bakan görevli, kendisinin tek başına yatişemediğini söyledi.
Daha üzücü olanı, çeşme suyu kullanmaması gerektiğini bizden öğrenmesi oldu.

avukatkemal
25-07-2007, 23:19
valla hayırlı olsun moderatör olmuşsunuz haberimiz yok :D o zaman size doğrudan iletmiş olayım.. böyle bir planlama yapılmazsa boğulacağız konu başlıklarının arasında :o

Haklısınız möderatörlerle görüşmeye önce ben bir kendimden başlıyayım ... :D

Ophrys
27-07-2007, 22:02
Memet'in VFT'si.

Oğuzhan
28-07-2007, 09:51
Çok şeker yeşil bordo..Çıtır çıtır...:)

saydemir
28-07-2007, 13:45
Çok güzel bir Dionaea. Sanki iki farklı klon bir aradaymış gibi. Yeşil ve kırmızı renkler. Acaba yeşil yapraklar güneşte kırmızıya dönüşücek mi?

praecox
28-07-2007, 14:13
Sayın saydemir,

bu Dionaea kırmızı klonu sonbaharda dormancy ye girmeğe hazırlanırken aldığı hal. sanırım resim kasım ayı başları gibi çekilmiş.
Yaprakların genişlemesinden kapanların ufaklığından da anlaşılabilir.
Tabii bu bitki birden yer değişimine uğramamış vede daha az güneşli bir yerde bakıma alınmamış ise...

hfz
28-07-2007, 14:47
Bu bitki birden yer değişimine uğramış ve güneşsiz! bir yerden alındı. 26 Temmuz Perşembe günü yani 3 gün önce çekildi. Bu mevsimde bu durumda ise bitki sorun yaşar mı? Ya da ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?

memet
28-07-2007, 15:21
Eyvah, ben daha başlığı okumaya başlamadan, benim bitki mevsimi mi şaşırdı sakın.
Fotoğrafta belli belirsiz görünen göbekteki minik yeni yaprak, şimdi daha büyük.

praecox
28-07-2007, 15:35
Huh baltayı taşa mı vurduk?

Bitki bir süre güneşsiz bir yerde kalmış ondan da olabilir. Normal bakım şartlarında devam ederseniz sorun olmaz. Yani bol güneş ve su...

memet
28-07-2007, 15:42
Sürekli dışarda güneşin altında, Kapanlardan üçünde sinek var. Görünüşe göre iki üç gün sonra hepsi dolacak.
Bizim burası hayvanlar alemi gibi de.

Ophrys
28-07-2007, 15:50
Bak hala okumamış.

praecox
30-07-2007, 11:48
DC DS tohum isteyenler özelime yazsın.

saydemir
30-07-2007, 12:44
Teşekkürler preacox. Güneşte durduğu müddetçe yeni yapraklarda kızarıcak o zaman. Ama böylede güzel çift renkli vft. :p

memet
31-07-2007, 12:16
EB başlıklarını anca okuyorum.
Bu arada benim venüsün spagnum yosunlarının yaşamıyor olabileceğine dair bir şüpheye kapıldım.
Biraz daha okuyayım bakalım.

memet
05-08-2007, 11:46
Venüsümün görünüşü tamamen değişti.
Bazı yaprakları temizledim.
Akşam karınca saldırısına uğramış. Yan saksıdaki sardunyadan bir yaprak düşmüş.
Venüsün saksısına körpü oluşturmuş.
Sarı karıncalar, böcek kapan iki yaprağı, kemirmişler. içindeki hazır yemeği almak için.
İki tanesi köklerin arasında saklandı.

hfz
05-08-2007, 11:59
Sevgili Memet,

Senin Venüsünü büyütmen sanırım tam bir macera olacak.. Çok güldüm okurken. VFT'mın yaşam savaşı diye bir günlük tutsan iyi olacak.:p :p

Sevgili Praecox,

DC, DS tohumlarınız ücretli midir? Ücretli ise fiyat belirtirseniz seviniriz. Buradan bir arkadaşımız da istiyordu yanılmıyorsam tohum.

noreks
14-08-2007, 14:04
Burası pek bir sessiz oldu. EB ciler neredesiniz?

denizakvaryumu
14-08-2007, 14:19
Burası pek bir sessiz oldu. EB ciler neredesiniz?

Sessizliği bozmak için dün akşam güzel bir konu başlığı açmıştım...silindi :)

Aklıma gelen konuları artık kahvede yazacağım:)

avukatkemal
14-08-2007, 19:05
Neden silindi acaba..ne guzel de yakalanmıştı arılar :D

avukatkemal
14-08-2007, 19:06
bu arada arkadaşlar sizlere bir sorum olacak..acaba sizce en guzel görünüşlü en etkileyici aynı zamanda bakımı da kolay etobur türü nedir? görüşlerinizi bekliyorum

hfz
14-08-2007, 20:58
Drosera Capensis tabii ki.:dilli:

Secretlerin rengi muhteşem.. Hele çiçeğinin zerafetini gördükten sonra başka bir şey görmez oldum.. :dilli:

Sevgili Ephesos, ne güzel anlatmışsın öyle VFT'ni. Korku filmi gibi.:p Maşallah pek sağlıklı görünüyor.. Her bir kapan da tam bir tuzak. Hayvan Mezarlığı gibi.:p :p

noreks
14-08-2007, 21:34
Neyi atladım acaba hangi konu başlığı silindi ?

noreks
14-08-2007, 21:36
Sayın hfz,

Aman hayvan mezarlığı demeyin oraya gidenler tüm kötü huylarıyla geri gelirler ( bkz. hayvan mezarlığı - pet cemetary - Stephen King aynı adla film yapılmıştı )

hfz
14-08-2007, 21:49
Vallahi benim Ephesos'un VFT'sinin kapanlarında gördüklerim biraz zor gelir. Üstelik sivrisinek':p :p Değişik bir lezzet anlayışı var demek arkadaşın.

denizakvaryumu
14-08-2007, 21:50
bu arada arkadaşlar sizlere bir sorum olacak..acaba sizce en guzel görünüşlü en etkileyici aynı zamanda bakımı da kolay etobur türü nedir? görüşlerinizi bekliyorum

En etkileyici etobur en çok sarı ceketliyi yakalayan etoburdur :D

hfz
14-08-2007, 21:52
Bakımı 'en kolay' mı? :confused:

denizakvaryumu
14-08-2007, 21:52
Drosera Capensis tabii ki.:dilli:

Secretlerin rengi muhteşem.. Hele çiçeğinin zerafetini gördükten sonra başka bir şey görmez oldum.. :dilli:

Evet DC ler güzeldir ama bu alemde layt etobur diye bilinir :) sinek-sarı ceketli vs. DC ye göre değildir.

DC ler sadece ufaklıklarla ilgilenir :)

denizakvaryumu
14-08-2007, 21:54
Bakımı 'en kolay' mı? :confused:

Bir DC kadar kolay :) sarr.excellensi şiddetle tavsiye ederim, praecox dan almıştım;)

http://img515.imageshack.us/img515/4674/resim162tk7.jpg (http://imageshack.us)

hfz
14-08-2007, 21:55
Kız çocuklar bebekle oynar, erkek çocuklar silah ve arabayla!:p :p :p

denizakvaryumu
14-08-2007, 21:58
Kız çocuklar bebekle oynar, erkek çocuklar silah ve arabayla!:p :p :p

:D :D

Hımmm ama sarı ceketlilerden herkes korkar...korkuyu yenmenin tek yolu balkonunuzda bir sarr.excellens olması ;)

http://img515.imageshack.us/img515/4995/resim174cv5.jpg (http://imageshack.us)

hfz
14-08-2007, 22:01
Ama, ama...:( :(

Ben Nepenthes'lere ilgi duymaya başlamıştım. Bu ne şimdi?:( :( Oyunbozanlık diye buna denir!:mad:

hfz
14-08-2007, 22:09
:D :D Yakaladııımmm...:D :D

Hiç de öyle kolay bakımı olan bir EB değil. Kışın dormancy yaşıyor. Bunları bir zamanlar kim yazmış acaba? :

''Ankara nın soğuğunda torfunu kaskatı ederek malasef dondurdum...öldü derken küllerinden muhteşem bir dönüş yaptı..''

denizakvaryumu
14-08-2007, 22:16
Evet dormansi var ama evinizde ısıtılmayan bir oda veya camla kaplı balkon varsa dormansi kolay... evimdeki balkon ise camsız ve tüm odalar ısıtılıyor bu nedenle geçen kış çözüm bulamadım bu kış farklı bir yöntem deneyeceğim.

denizakvaryumu
14-08-2007, 22:19
Ama, ama...:( :(

Ben Nepenthes'lere ilgi duymaya başlamıştım. Bu ne şimdi?:( :( Oyunbozanlık diye buna denir!:mad:

Nepenthesler güzel ama...sinek- böcek yakalandığını görmek isteyenler için tavsiye etmiyorum.

hfz
14-08-2007, 22:21
Vft için ben de aynı sorunu düşünüyorum aslında.:( Öylesine minikti ki aldığımda, daha yeni kendine geliyor. Şu an çıkan yapraklar çok güzel. Vazgeçemem ondan.:( Ne gerekiyorsa yapacağım.

Benim ev de kaloriferli ve balkon açık. Ama İzmir'de biraz daha yumuşak geçiyor kış. Umarım sağ salim atlatırız. Yardımlarınıza çok ihtiyacım olacak.:o

avukatkemal
14-08-2007, 22:45
Bazen yabancı sitelerde çok farklı ve guzel etoburlar görüyorum..acaba bunlar türkiyede yetişir mi? daha doğrusu ülkemizde yetişmeyecek etobur varmıdır? veya ülkemizde yetiştirilebilecek ama henüz el atılmamış türler var mıdır ?

denizakvaryumu
14-08-2007, 23:02
Bazen yabancı sitelerde çok farklı ve guzel etoburlar görüyorum..acaba bunlar türkiyede yetişir mi? daha doğrusu ülkemizde yetişmeyecek etobur varmıdır? veya ülkemizde yetiştirilebilecek ama henüz el atılmamış türler var mıdır ?

http://www.dionea.homestead.com/mutate.html

Bu vft leri kim istemez

http://www.exoticaplants.com.au/

ya da bu nepenthesleri...:D

hfz
14-08-2007, 23:17
Ortamları sağlandığında Türkiye'de yetişmeyecek hiç bir şey düşünemiyorum. Ama 'el atılamamış' türler olduğunu okumuştum yine etoburlar bölümünde. Aradım ama bulamadım şu an.:( O kadar içiçe yazılar var ki başlıklar içerisinde. Zorluk Türkiye'ye göndermemek, fiyatların yüksekliği, gümrük sorunları gibi nedenlerdi okuduklarım.

Çok üzücü ama Türkiye'ye göndermeme konusu pek çok çiçeği de kapsıyor üstelik. Şu aralar getirmeye çalıştığımız Hoya (Mum Çiçeği) türleri gibi.:( Hatta daha ileri gidip, bizden çaldıklarını bile bize göndermemek gibi bir tutumları var pek çok ülkenin diyebilirim.:(

denizakvaryumu
14-08-2007, 23:35
Türkiye'de bu konuda bir eksiklik olduğu ortaya çıktı...

Yurt dışı bağlantısı olan yani dışardan bitki ithalatı yapanlar aslında istek üzerine talep toplayıp bu bitkileri getirseler...örneğin akvaryum balıklarında ve bitkilerinde eskiden hep bilinen türler gelirdi sonradan 2-3 kişi piyasaya girdi ve özel talep toplayarak bu açıklığı giderdiler.

Bitki-fidan-çiçek konusunda da aynı şey yapılabilir.

hfz
14-08-2007, 23:51
Sonuçta ticaret yapıyorlar.. Talep ne kadar çok olursa o kadar ticari ilgi çeker.

Bu da demektir ki EB ticareti konusunda forum olarak faydalı olabiliriz.:D Ama nasıl? 3-5 kişinin ilgisi ile olamayacağına göre? EB konusunda çok daha iyi bir bilgi birikiminin bulunduğu bir forum sağlayabilirsek, görsellik olarak bunu daha da zenginleştirip daha çok ilgi çekebilirsek, sevenleri çoğaltabilirsek bu daha mümkün olabilir.

Ben sevgili Praecox'tan gelen DC ve DS tohumlarımı fideye dönüştürebilirsem İzmir'de gerçekten ilgilenecek, sevecek pek çok tanıdığıma vermek istiyorum mesela. Çünki bir EB sahibi olan kişinin durması mümkün değil. Bulaşıcı hastalık gibi.:p Başarabilirsem bu kişiler de bilgi alabilecekleri bir yer aramak durumundalar internetten. Sizce neresi olabilir bu adres?:D

avukatkemal
15-08-2007, 00:02
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3519 konuyla ilgili..

denizakvaryumu
15-08-2007, 00:14
Sadece etobur bitkiler değil, tüm bitkiler olabilir...forumda da okuyoruz, çok çeşitli istekleri olan kişiler var...

Örneğin ben,
önce şöyle bir metrelik hunisi olan titan leuco :) sonra frenk üzümünün bir kaç çeşidi, saksıda yetişen likapa, roridula dentata ...

avukatkemal
15-08-2007, 00:28
hakan bey sizi bir roridula dentata sahibi yapamadık ..umarım en kısa zamanda roridula dentatanıza kavuşursunuz :)

denizakvaryumu
15-08-2007, 08:42
hakan bey sizi bir roridula dentata sahibi yapamadık ..umarım en kısa zamanda roridula dentatanıza kavuşursunuz :)

Olayı büyüttük, artık 4 adet frenk üzümü, 8 adet asma, 1 adet kayısı vs. ile idare ediyoruz...RD bulamayınca bunlarla idare edeceğiz :)

memet
22-08-2007, 13:33
Çok hevesli olduğum için hayal görüyor olabilirim, ama Hfz'nin verdiği drosera tohumlarından biri çimleniyor olabilir.

denizakvaryumu
22-08-2007, 16:21
Drosera tohumlarını çimlendirmek kolay büyütmek zordur ...

hfz
22-08-2007, 22:50
Denizakvaryumu, aşkolsun! :( :( :(

Memet çok güzel bir duygu değil mi? Tohumdan yetiştirmenin zevki bambaşka. Benim ilk tohumdan etoburlarım..

Hiç bir çiçeğimde böyle bir duygu yaşamadım. Eminim çok güzel büyüyüp, kendilerini pek çok arkadaşımızla paylaşmamızı sağlayacaklar.:p

Bu inanılmaz duyguyu yaşamama neden olan sevgili Praecox'a sevgili Memet ve Adabayrakoğlu adına da tekrar teşekkür etmek isterim. Paylaşmak gerçekten çok güzel..;)

praecox
25-08-2007, 22:14
Filmlerde VFT.
Benim VFT lerle ilk tanışmam o zamanların Tatlı Sert adlı dizinin bu (http://www.youtube.com/watch?v=hss-vRSvV4Q)bölümü ile oldu.
Eh böyle filimler de hali ile acaba VFT bulundurma veya taşıma ruhsatı gereklilik sorusunu gündeme getirir oldu ... :D

avukatkemal
25-08-2007, 22:48
O nasıl sestir öyle :)

memet
26-08-2007, 10:16
Benim venüs tembel mi ne hiç böcek yakalamıyor derken, sabah, bir örümceği kapmasını seyrettirdi.

avukatkemal
26-08-2007, 22:56
Çok şanslı olduğuna emin ol :)

memet
27-08-2007, 10:54
Discovery kanal Venüslerden oluşan bir klip oynatıyor. Kertenkele ve kurbağa kapıyor. Yapraklar mı çok büyük, kurbağa mı küçük anlayamadım.

memet
28-08-2007, 00:06
Droseralarımın çimlenmediğinden emin oldum. Bir süre daha sabredeceğim.

elmadilimlipatates
28-08-2007, 10:29
Merhaba arkadaşlar kahveniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Şimdiye kadar bitki yetiştirme konusunda bazı başarısız girişimlerim oldu. (Cherry domates yetiştirmeye kalktım bi ara boyu 1.40 cm oldu ama tek bir çiçek, tek bir domat göremedim üstünde, ardından balkonda çilek yetiştireyim dedim o da bir iki meyveden sonra bitlendi, her gün cımbız ile temizledim ama sonra n'olduysa yaşatamadım, şimdi biber yetiştirmeye çalışıyorum bakalım hayırlısı )

Ne kadar da keyifle bahsediyorsunuz bitkilerinizden imrendim vallahi. Bir kaç zamandır bende etoburlar ile ilgili bazı küçük araştırmalar yapıyorum ama net olarak nasıl yetiştirileceği, nerden bulabileceğim gibi bilgileri henüz elde edemedim. Artık takipçiniz olup sizden öğreneceğim bazı şeyleri. Kim bilir belki bi gün benim de olur. :confused:

memet
28-08-2007, 17:08
Hoşgeldin, forumda yeterince bilgi bulacaksın, İzmir'de yeni başlayan etoburcular, İstanbu'da zengin bilgi kaynağı ve bitki bulma olanağı var.

selcuk44
12-09-2007, 22:51
Bende İzmirli Etoburcular arasına katıldım.Ama ben uyarıları dikkate alarak ;tohumdan değilde ,Üstat Preaecox un eşsiz EB koleksiyonundan birini alarak( fly trap royal red colon )çok doğru bir karar verdim sanıyorum.
Bu Etobur bitkiyi bana satan Praecox 'a,Ta İstanbul'dan otobüsle getirmek zahmetine katlanan Elif hanıma ve bana yol gösteren Mehmet beye böye eşsiz bitki beslemek imkanı verdikleri için çok teşekkür ederim.
Bitkim bende daha ikinci günü gözümüz önünde küçük bir sineği kaptı şaşırdık kaldık.Resimlerini en kısa zamanda beğenilerinize sunacağım.

noreks
12-09-2007, 23:10
Sayın Selçuk44,

Hayırlı uğurlu olsun. Malum ramazana girdik iftara kadar dikkat edinde orucu sakatlanmasın. :)

Aramıza hoşgeldiniz.

selcuk44
14-09-2007, 14:14
Teşekkür ederim noreks,İnanın dokunmak değil nefesim etkiler diye çok yakından bile bakmaktan sakınıyoruz ailece.
Herkeze bitkileri ile bir sağlıklı bir yaşam dilerim.

noreks
26-09-2007, 14:18
Bu gün tesadüfen GG a girdim. Ankaralı bir satıcı envai çeşit tohum satıyor. Başımıza taş yağacak.

avukatkemal
26-09-2007, 14:38
Etoburseverlerde Ankaralılar artıyor :)

praecox
27-09-2007, 16:02
Biri yapımarkette Roridula dentata gördüğüne dair bir duyum aldım. kontrol edip yazarım. nerde olduğunu şimdilik bana kalsın :D

denizakvaryumu
27-09-2007, 16:11
Biri yapımarkette Roridula dentata gördüğüne dair bir duyum aldım. kontrol edip yazarım. nerde olduğunu şimdilik bana kalsın :D

En son İstanbul'daki Alman elektronik marketinde olduğu gibi izdiham olursa günah benden gitti :p

avukatkemal
27-09-2007, 16:28
Bir taneyse hakan beyden önce gitmem lazım oraya :D

denizakvaryumu
27-09-2007, 16:43
Türkiye'ye gelenler Güney Afrika'dan direkt ithalmiş... doğadan toplanmış ve üstünde ortak yaşam sürdürdüğü böcekler de varmış ancak fiyat biraz pahalı... ben sahurdan kuyruğa gireceğim ve kepenkleri zorlayacağım :)

memet
30-09-2007, 10:12
Benim hediye VFT iki kök. Köklerden biri ötekisini boğmaya başladı. Altta kaldı iyice. Kış gelirken, acaba kökü ayırsam uygun olur mu?

praecox
30-09-2007, 15:37
Benim hediye VFT iki kök. Köklerden biri ötekisini boğmaya başladı. Altta kaldı iyice. Kış gelirken, acaba kökü ayırsam uygun olur mu?

Aman ha bence şu sıralar kurcalamayın vft lerinizi. bitkilerin olgun olmadığını düşünür isek bu birkaç başlı soğancık oluşumu normal çünki bu vftler tohumdan değil meristemden doku kültürü ile çoğaltma. doku kültürü ile üretimlerde bu sorun hep olur. bunu en iyi şubat ayında ayırın derim ben bun de hep diyorum ama ben :D

memet
30-09-2007, 16:32
Evet dormansiye yatırır da, sonra çıkarabilirsek, yapmanın uygun olduğunu düşündüm ama, zavallı altta kaldıkça, yüreğim elvermemeye başladı.

praecox
06-10-2007, 01:27
Etobur bitkiler yarışmasına katılacak kimse yok mu? unutuldu mu ne? Birden bayramdan sonra katılımda patlama mı yaşanacak yokse nedir ? :D bundan sonra soru soracakları fikir danışanları yarışma dışı bırakabilirim sanırım :D
nasıla konu anlaşılmış sesizce ve yoğun bir biçimde hazırlık aşamasında olduğumuzdan kimseden ses çıkmıyor... benim anladığım bu ... :D

avukatkemal
06-10-2007, 02:04
kasım geliyor dormancy yaklaşıyor erkan bey.. etobur forumu da dormancye giriyor :D

memet
07-10-2007, 20:00
Sinekler cehenneminden kaçış.
Güzelbahçe'yi inanılmaz bir sinek istilası sardı. Işıklı tabelaların altında sabahları iki parmak sinek yığını oluşuyor.(sivrisinek gibi bir şey)
Benim venüsün bütün kapanları kapalı.

uaslan59
12-10-2007, 10:59
Herkezin ramazan bayramı kutlu olsun arkadaşlar...İYİ BAYRAMLAR....:)

memet
14-10-2007, 13:05
Her yerimizi sinekler sarmıştı. Benim vft nin bütün kapanları kapandı. Ondan mıdır bilmem, fazla irileşti kapanlar. Sışarda duruyor. DÜn de yağmursuyu dolmuş saksıya, şimdilik keyfi yerinde görünüyor, bakalım ne olacak.

praecox
02-11-2007, 14:07
Sayın memet dün koruması ile evimi baskın halinde teftişe geldiler.
Bir tür moderasyon arası (audit) denetleme gibi bir durum söz konusu idi...
en masum bir resmi de onlardan evvel ben yayınlıyayım dedim D
23615

selcuk44
03-11-2007, 21:44
Aman Mehmet'cim iyi gözle emanetim sana ve bu çok güzel seyiri mümkün olduğu kadar uzat,resimlerle tespit et ve lütfen Swvgiliş erkan bey'ye benim de ricamı ilet satılık vtf lerin resimlerini sana çekmen için müsaade etsin ve isimlerini de al ütfen (malum benim bilgilerim sizin bilgileriniz kadar olmadığı için ancak resim ve isim beraber olunca edindiğim bilgilerden daha emin oluyorum)
Selamlar,

memet
04-11-2007, 00:36
Arkadaşlar Praecox'un evini bastığımız doğru değil.
EB'lerin evinde kiracı olan arkadaşımız, o evi kendisinin sanıyor.
Sarrlar vftler evi ele geçireli epey olmuş. Fotoğraf gerçekleri açıklıyor.

avukatkemal
04-11-2007, 12:16
erkan bey evinde kapısının üzerine dikkat etobur bitki var diye yazmış duyumlara göre :D

hfz
05-11-2007, 19:45
Selam hfz hanım ,epeydir sizi göremedik ,
Benim vtf çok sağlıklı ve çok güzelleşti,renkleri de adeta fes rengine döndü ,arada bir iki yaprak siyahlandı ama her halde normaldir.
Sizin hediyeniz bebişlerde 1 cm ye yaklaştı .Artık renkleri( kırmızı ağırlıklı)belli oluyor sayları da epey fazla ,sizin bebişler nasıl?
Tekrar iyi günler

Sevgili Selçuk44,

Cevabımı burada yazmak durumunda olduğumu düşündüm, kusura bakmayınız. Epeydir çok yoğunum, sanırım organizasyonlara pek katılamayacağım.:(

VFT'nizin sağlıklı olmasına çok sevindim. Siyahlaşan yaprakları keserseniz iyi olur. Bir de sevgili Avukatkemal'in çok güzel ve anlaşılır bir dille hazırladığı EB'lerde Dormancy başlığı var. Sizin VFT'nizin bu kış dinlenmesi gerek, yapraklarının siyahlaşması da bu yüzden, okursanız çok iyi olacaktır.

Benim hediye ettiğim Drosera Spathulata'lar da bahara kadar yavaş bir şekilde gelişirler sanırım. Bendekiler çok fazla ve bir şekilde onları değerlendirmeyi düşünüyorum. Sizinkileri inşallah baharda saksılarına ayırma konusunda yardımcı olurum. Ama her ihtimale karşı Mart ayında özelden tekrar hatırlatma yaparsanız çok sevinirim.

Sevgilerimle..

hfz
05-11-2007, 19:57
Sevgili Praecox,

Resimde gözüm kaldı vallahi. :dilli: Ne güzel EB'leriniz var öyle. Maşallah... Hakikaten evde siz kiracı olmuşsunuz. Hareket ederken dikkatli olun, ''Ammann Dikkat!'':p

memet
14-11-2007, 16:00
Bir seraya gittik, vft var, sarr. var drosera var, fakat hindistan cevizi torfuna dikili.
Susuz kalmış bunlar diye uyarınca canlarını sıktık herkesin. işçiler bozuldu. İşyeri sahibi, toptancı olduğumuz için uğraşamayız o kadar, dedi.
Zaten çeşme suyuyla sulamakta, sorun yaratmıyormuş!
Orkideleri iyi durumdaydı.
Bir de geyik boynuzları vardı onlarda iyi durumdalar. Toprağa dikiliydiler?

denizakvaryumu
14-11-2007, 16:08
Sarr.lar hangi türdü?

memet
14-11-2007, 16:15
Çalışanlardan öğrenmek mümkün olmadı, flavaya benziyorlar.

praecox
14-11-2007, 16:35
Bir seraya gittik, vft var, sarr. var drosera var, fakat hindistan cevizi torfuna dikili.
Susuz kalmış bunlar diye uyarınca canlarını sıktık herkesin. işçiler bozuldu. İşyeri sahibi, toptancı olduğumuz için uğraşamayız o kadar, dedi.
Zaten çeşme suyuyla sulamakta, sorun yaratmıyormuş!
Orkideleri iyi durumdaydı.
Bir de geyik boynuzları vardı onlarda iyi durumdalar. Toprağa dikiliydiler?

Artık "Eyvah.." dahi diyemiyorum.
kal geldi...

sadece alkış kıyamet eşliğinde kocaman bir BRAVO diyebiliyorum :D

Ophrys
14-11-2007, 17:18
Sevgili preacox, suyu nereden bulalım? gibi bir soru geldi sera sahibesi hanımefendiden. Pes dedik valla.

denizakvaryumu
14-11-2007, 17:21
Aslında sarr.flavaları kurtarmak lazım :)

bu sene dormansi denemem bitsin,atak yapacağım...şu anda bekle gör uyguluyorum :)

Ophrys
14-11-2007, 17:25
Evette hangi birini kuratarabiliriz ki!
Birincisi satış mantıkları çok kötü. Ellerinde kalmazmış aldıkları firma kurusa da iade alıyormuş. Koçtaş elemanı böyle söylüyor mesela. Ne dersiniz bu söze?

saydemir
14-11-2007, 21:42
Mehmet bey, nerede bu sera acaba? Esasında dormancyden sonra flavalardan birkaç tanesini kurtarsak hiç fena olmaz, denizakvaryumunun dediği gibi.

Ophrys
14-11-2007, 21:46
Saydemir, adres Balçova-İzmir. Seranın adını almadık.
Yarın memet bana bir tane alacak. Yani bir tanesi kurtulacak.

denizakvaryumu
14-11-2007, 21:57
Saydemir, adres Balçova-İzmir. Seranın adını almadık.
Yarın memet bana bir tane alacak. Yani bir tanesi kurtulacak.

Fotosunu bekliyoruz .

memet
14-11-2007, 22:03
Bu arada nephentes de var dı, onları söylemeyi unutmuşuz.

Ophrys
14-11-2007, 22:21
Benimkinin türünü bilmiyorum. Alınca sormak için ekleyeceğim zaten.

denizakvaryumu
27-11-2007, 16:53
http://www.dunecraft.com/fly-trap.htm

etoburlara meraklı olanlar için güzel bir oyun.

7. level a kadar gelebildim :)

memet
29-11-2007, 19:49
Purperea aldım bi tane, Adabayrakoğlu hediye etti. Serada giderek kötülüyorlar iyi bakılamadıkları için. Biraz susuz kalmasının dışında genel durumu iyi gibi.
Litvanya torfunun içinde. Bir kenarında değişik minicik canlı bir yosun var. İyi bir makina bulabilirsem fotoğraflarım.

praecox
29-11-2007, 20:48
Bu yosunu tanımlıyabilmek için iyi bir bryophytolog'a ihtiyaç olacaktır

sempe
01-12-2007, 20:37
Ben de 2 hafta önce marketten bir sarr aldım. Türünü bilmiyorum ama avukat Kemal papağan gagası diyordu galiba. Onun üzerindede sanki spagnum yosunu var gibi. Dormancy konusu vs. biraz sıkıntı olacak gibi duruyor. Bitki gençse dormancye gerek yok diye biliyorum ama yinede emin değilim. Kısa zamanda fotoğraf ekleyeceğim.

avukatkemal
01-12-2007, 20:43
sarracenia psitticania :D

avukatkemal
05-12-2007, 23:21
Arkadaşlar..yeni bir anket düzenleniyor..en iyi dergi ve yazar seçiliyor.. ben oyumu Erkan beye verdim.. siz de oyunuzu kullanarak beğendiğiniz yazı ve yazarları onore edebilirsiniz ;)

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6633

praecox
06-12-2007, 12:09
Bana oy vermiyenleri bilgimin abstinence'si ile mi tehdit etsem acaba diyorum :D

avukatkemal
06-12-2007, 13:43
Önce oy sonra cevap sistemiyle oy patlaması yaşayabilirsiniz :D Şaka bi yana önemli olan yarışmak, benim yazım olsaydı da sonuncu olsaydım ;)

praecox
06-12-2007, 14:34
Evet yarışma bahane asıl ben o kitabı almak istiyorum :D