PDA

View Full Version : Manisa

green_45
05-12-2006, 19:42
Selam arkadaşlar, güzel ülkemizden bir çok il var, Tarımda çekirdeksiz kuru üzümüyle bir numara olan Manisa yı göremedim, Haydi bakalım .... :) kolay gelsin hepinize...:p

Müjgan
05-12-2006, 23:21
Hoşgeldiniz green45 kardeş:) Hemşehrilerimizi burada görmek ve Manisa ile ilgili çalışmalarını izlemek hoşumuza gidecek. Kolay gelsin, sevgiler.:p

çınaraltı
26-12-2006, 12:40
selam green45;
ben ümit
urganlı yeniköy'den
kendi yöremden bir arkadaşı burada görmekten mutlu oldum
yaşasın kuru üzüm

Müjgan
26-12-2006, 17:16
Hoşgeldiniz çınaraltı. Manisa ilden de toplanmaya başlamanıza seviniyorum:p

Mahmut Leventoğlu
26-12-2006, 17:23
Hoşgeldiniz dostlar. Yeni gelen arkadaşlar Siteden duyurular başlığında Yeni gelen üyeler kullanım kılavuzunda kendinizi tanıtırmısınız lütfen :) Keyifli paylaşımlar dilerim.

slmnoz
26-01-2007, 08:35
selam ben bu siteyi yeni gördüm ve hemen katıldım ben manisanın gördesilçesine bağlı kayacık kasabasındanım ve yeni tarla aldım bu bölgede ceviz üretimine başladım sizlerle tanışmak isterim

Müjgan
26-01-2007, 16:48
Hoş geldiniz Slmnoz, siteden duyurular başlığında, yeni gelen üyeler kullanım kılavuzunda kendinizi tanıtırmısınız :)

Müjgan
27-01-2007, 23:38
Manisalı arkadaşlardan bir ricamız olabilir mi?

Manisa lalesi bildiğimiz gibi Manisa'da yetişen endemik bir bitki. Manisa'mızın simgesi oldu artık.
Bu konuda yerel kaynaklardan bilgi toplayıp, sitemizde tanıtabilir misiniz? :)

öğretmen
01-02-2007, 20:59
Manisa'lı değilim ama 1,5 yıldır sarıgöl'de oturuyorum. ilçemizin web sitesi var www.sarigol.gov.tr

Müjgan
02-02-2007, 09:57
Hoş geldiniz aramıza. Sarıgöl'de bir eczacı arkadaşım var, Ayşe. Ona Ankara'daki eczacı arkadaşı Müjgan'dan selam söyleyin lütfen. ;)
Belki eczacılar başlığı altına bir eczacı daha girer :)

öğretmen
02-02-2007, 19:49
Müjgan, en kısa zamanda Ayşe'yi bulucam.Ben de burada yeni olduğum için pek bilmiyorum ama arkadaşını bulucam ve siteyi ziyaret etmesini isteyeceğim.

Müjgan
03-02-2007, 10:57
Müjgan, en kısa zamanda Ayşe'yi bulucam.Ben de burada yeni olduğum için pek bilmiyorum ama arkadaşını bulucam ve siteyi ziyaret etmesini isteyeceğim.
Teşekkürler öğretmenim :)

riza
05-02-2007, 14:42
selam dostlar salihli ilcesindenim işim gereği ankaradayım
Bu yıl arazimize zeytin ağaçları dikmek için çalışmalar yapıyoruz

Müjgan
05-02-2007, 15:05
selam dostlar salihli ilcesindenim işim gereği ankaradayım
Bu yıl arazimize zeytin ağaçları dikmek için çalışmalar yapıyoruz
Hoş geldiniz aramıza :)

EGELİ
02-03-2007, 10:44
Merhaba doğa dostları ben Manisadan Egeli,
Amatör ziraatçıyım ( yada yeni başlıyacağım desem daha doğru olur) ve brokoli filizi üretimi, soya filizi üretimi , ısırganotu üretimi hakkında bilgi edinmek istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.

malina
02-03-2007, 11:53
Egeli hoş geldiniz:)
Burası sadece aynı şehirden olanların tanışma bölümü...

Sorularınızı forumda uygun yerde sormazsanız cevap alamazsınız. Çünkü daha sonra brokoli ya da soya filizi üretimi hakkında bilgi almak isteyenler, bu bilgilerin Manisa başlığı altında olduğunu tahmin edemez :)

mormenekşe
16-03-2007, 16:58
merhaba ben marmaralıyım Balıkesir'den ama eşim Manisa'lı dolayısıyle biraz egeli sayılırım Manisa doğasıyla,tarımı ile gelişmiş sanayisiyle övgüyü hak eden bir il.

kum__
23-03-2007, 01:09
Merhaba,ben Manisa Merkez Laleli den Özlem ama maalesef sadece bayramların bir kısmını orada geçirebiliyorum.İşten fırsat olmuyor en son geçen sene ocak ayında gidebilmiştim.Mesir Şenliklerinde iyi eğlenceler dilerim oradakilere,bide Ulucami de benim için manzaraya karşı bir çay için lütfen

FUSNUR
23-03-2007, 12:00
Benim de öğrenciliğim dahil 10 yılım geçti Manisada . İkinci memleketim gibi benimsedim Manisayı.Oğlum Manisalı sayılır çünkü Manisada dünyaya geldi.Benim için önemli ve çok özel bir şehir.
En çok da Spili özlüyorum. Şimdi tam zamanı, ne güzel yürüyüşler yapılır zirveye doğru.

reis45
02-04-2007, 13:43
merhaba
yeşil manisa'mızın daha çok yeşil olması dileğiyle.tüm site ve manisa'lı arkadaşlara,selamlar

Müjgan
02-04-2007, 14:59
Hepiniz tekrar hoşgeldiniz :)

Müjgan
02-04-2007, 15:02
Değerli Arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi 3-8 Nisan 2007 tarihleri arasında Egem Platformunca Ege İlleri 1. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri düzenlenmiştir.

Bu etkinlikle Ege Bölgesinin tarihi, turistik, kültürel (folklor, yemek, el sanatları, vb) termal ve ticari yönden tanıtımı amaçlanmaktadır.

Etkinlik kapsamında Tolga Çandar Konseri, Halkoyunları Gösterileri (Zeybek EKipleri), Defileler, Yaren Ekibi Gösterileri, Sergiler, Tasavvuf Müziği ve Keşkek Günü gibi etkinlikler düzenlenmiştir.

Tüm arkaşdaşlarımı ve hemşerilerimi Egem Platformunun düzenlediği bu etkinliğe bekliyorum.

Açılış ve Koktely : 3 Nisan 2007 Salı saat 15:00
Yer Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom

Halil Apaydın
Aydınlılar Derneği Genel Sekreteri
05332662309

Böyle bir duyuru var, Ankara'daki tüm Egelilerin ve Egeli olmayanların dikkatine... :)

alos45
16-04-2007, 12:17
merhabalar manisalı hemsehrilerim bende aranıza akhisardan geldim s.a

gamitt45
03-05-2007, 09:09
merhaba hemşerilerim kula dan katılıyorum
herkese selamlar

yildirim45
23-05-2007, 22:11
manisa soma da burda

ginkgo biloba
24-05-2007, 08:48
bende alaşehirden memurum herkese slmlar

reis baba
06-06-2007, 00:13
selamlar ben salihli belediyesinde çalışıyorum ilgilendiğim konu zeytin yetiştiriciliği evimde 50 saksı değişik çiceğim var

emrahk
12-07-2007, 11:24
Merhaba arkadaşlar ben Manisalı değilim ama şehrinizde yapılacak olan bu projeye destek vereceğinizi düşünüyorum:

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=128897&postcount=11

usnac
01-09-2007, 12:41
slm bende bursalıyım ama manisada oturuyorum adım cansu herkese slm

usnac
02-09-2007, 10:44
nerede manisalılar kimse yok mu

serdarcaymaz
06-09-2007, 00:25
selam arkadaşlar Turgutlu dan Serdar.Aranıza katılmaktan mutluyum.

slmnoz
06-09-2007, 08:18
Merhaba ben Akhisar'dan yeşili ve doğayı seven herkese iyi günler

usnac
11-09-2007, 16:27
hoşgeldiniz aramıza arkadaşlar ben de cansu

serdarcaymaz
09-10-2007, 00:43
Selam arkadaşlar.Turgutlu dan herkese selam ve saygılar.Çocuklarımıza yaşanası bir gelecek bırakabilmek dileğiyle......

madost
29-10-2007, 02:22
Dostlar Merhaba
Müjgan hanım gördüğüm kadarı ile ricanıza cevap veren olmamış,belki de gözden kaçmıştır.
Soğanlı bitkilerden olan lale(ANEMON)bir ara MANİSA da bahsi geçen lale mi yoksa halk arasında çiçeğe dönmeden adına kapırcak,kapurcak da denilen kavurularak sade ve yumurtalı yemeği,fırında böreği,sac ta gözlemesi yapılan GELİNCİK midir tartışıldı ama sonuç henüz belli değil fakat ağırlık ANEMON da kaldı gibi.
Manisa lalesi hep ilgimi çekmiştir,sayeniz de araştırmaya başladım, sonuca ulaştığımda burada sizlere iletmek istiyorum.
saygılarımla.

sarıaltıngül
29-10-2007, 08:27
Bende Salihli'li sayılırım,Manisa'da çalışıyorum, İzmir'de oturuyorum:)

kilinc64
03-12-2007, 21:01
Merhaba arkadaşlar,
Manisa merkezde oturuyorum. Herkesi selamlıyorum.

hanife1608
17-12-2007, 02:37
Selam ben de Sarıgöl'deyim. Burada Sarıgöllü biriyle karşılaşacağım aklıma gelmezdi.

serdarcaymaz
25-03-2008, 23:42
Haydi Manisalı arkadaşlar ,foruma daha çok katılalım.Valla bu konularda zayıf kalıyoruz .Manisa gibi tarımın beşiği olan bir ilden bu kadar az katılım olmamalı.

envor
10-04-2008, 22:46
Herkese merhaba,bende serdar arkadaşımıza katılıyorum.Tarımın Beşiğidir Manisa ve bir Manisalı olarak hepinizi selamlıyorum....Saygılarımla...envor...:)

erhanciftci
05-05-2008, 03:17
Merhaba
Bende Sarıgölde oturuyorum. Herkese sevgiler.

envor
05-05-2008, 20:18
Merhaba Erhançiftçi,Hoşgeldin aramıza...:)

erhanciftci
06-05-2008, 02:53
Hoşbuldum... Doğa dostlarıyla birlikte olmak sevindirici

envor
06-05-2008, 17:28
Gece gül bahçesinde ararken seni
Gülden gelen kokun sarhoş etti beni
Seni anlatmaya başlayınca güle
Baktım kuşlar da dinliyor hikayemi.

ÖMER HAYYAM'ın bir dörtlüğünle Manisa sayfasını hareketlendireyim dedim,
Merhaba Herkese İyigünler diliyorum...envor...:)

erhanciftci
07-05-2008, 02:55
Sevgili, seninle ben pergel gibiyiz:
İki başımız var, bir tek bedenimiz.
Ne kadar dönersem döneyim çevrende:
Er geç baş başa verecek değil miyiz?

envor senin paylaştığın rubai en çok sevdiğim rubai ben de Hayyam'ın sevdiğim diğer rubaisini paylaşmak istedim...

Melih Bakırlıoğlu
07-05-2008, 14:51
Merhabalar,Akhisar'liyım.Zeytin üretimi ile uğraşıyorum.Sevgili envor ve erhanciftci dörtlükler için yüreğinize sağlık.Bir hafta sonu günü birlik toplanıp Spil'e çıksak, piknik yapıp, tanışsak nasıl olur. Hoşçakalın.

envor
07-05-2008, 20:29
Valla iyi olur,Spil'de piknik yapmayalı çok oldu,Bu arada hoşgeldiniz...:)

envor
07-05-2008, 20:30
Bu arada Manisa sayfamızda hareketlenmeye başladı...;)

Müjgan
07-05-2008, 21:58
Spil'de pikniğinize özendim doğrusu. (Dağın eteklerinde büyüyen biri için normal) At alanına kadar çıkacak mısınız?

Eskiden mevlevihane ve oraya yakın trap alanı civarında piknik yapardık. Mevlevihane nin alt bölümündeki ağaçların bir kısmını da biz dikmiştik. Şimdi orada neredeyse hiç ağaç kalmadı, yerleşime izin verildi.
Azcık anlatsanıza oraları, özledimm... :(

envor
07-05-2008, 23:18
Müjgan hanım Manisa sayfamızda sizi görmek bizi sevindirdi,Hoşgeldiniz.
Spil'e çıkmayalı 4 yılı geçti,En son çıktığım gün hala hatırımda,Kar yağmıştı,hava kapalıydı ama o spilin büyüsü bizi esir almıştı bir kere,Havanın durumuna bakmadan yola çıkmıştık,(Manisa merkezden spil dağı at alanı mevkine kadarki yol 28km)At alanına yaklaşırken güneş bizi selamlıyordu,Yukarıda o kadar güzel bir hava vardıki görülmeye değer bir andı.Yukarıdaki gölcükler donmuştu,Çam ağaçlarının dallarıdaki lapa lapa kar'a alışık olmayan bizler ağzımız açık bir şekilde seyrediyorduk o güzelim huzur dolu doğayı,Açık havanın verdiği iştahla hemen arabadan eşyalarımızı indirip mangalımızı yakmıştık bile,Yemeğimizi yedikten sonra arabamızla çıkamadığımız seyir terasına zorda olsa yürüyerek ulaşmıştık,Oradada manzara harikaydı,Manisa gözükmüyordu ama bulutların ayaklarımızın altına bir halı gibi serilmiş olmasıda Manisa manzarası kadar güzeldi,Aşşağı dönüş yolunda Tarzan ve hayatı vede Manisaya yaptıklarını konuşurken gözlerimizde başı boş dolaşan atları arıyordu.Arabamızın yanına geldiğimizde Spil'in bize vermiş olduğu huzurla eve dönüşe başlamıştık,Tam düzlükten aşşağı indiğimiz yerde koşan atları görmüş ve gün boyunca atları anlatmış olduğum misafirime göstermiştim,O anki duruşum sanki savaşı kazanmış bir komutan edasındaydı.Aşşağı inerken arabada bir sessizlik olmuştu,yorgunduk ama bir o kadarda huzurluyduk vede mutluyduk,Yine o mutluluğu yaşamayı çok istiyorum,İnşallah'da yakında yeniden yaşayacağım...:)
Evet Müjgan Hanım;Hatırımdaki Spil bu,Umarım sizin Spil hatıralarınızıda yine aklınıza getirebilmişimdir,Biraz olsun özleminizi hafifletebilmişimdir...
Saygılarımla...envor...:)

envor
07-05-2008, 23:24
Aşkın aldı benden beni,
Bana seni gerek seni;
Ben yanarım dünü, günü,
Bana seni gerek seni,..

Aşkın, âşıklar öldürür.
Aşk denizine daldırır
Tecelli ile doldurur
Bana seni gerek seni.

Sofilere sohbet gerek
Ahilere ahret gerek
Mecnunlara Leylâ gerek
Bana seni, gerek seni.

Yunus durur benim adım
Gün geçtikçe artar odum
İki cihanda maksudum
Bana seni gerek seni...

Yunus Emre

Bu şiirde tüm Manisa sayfasına uğrayan arkadaşlara olsun...
Ağaçlar.net sitesine hitaben:p

erhanciftci
08-05-2008, 01:35
Umarım benim de paylaştığım şiirler envor arkadaşımızın gibi beğenilir ...

UNUTTUM

Haydi Allahaısmarladık!
Siz gelemezsiniz benimle beraber,
Güneşlerin battığı yere gideceğim.
Bitişlerin yeniden başladığı yer.

Ne aldımsa onu doğadan aldım,
Neyim varsa doğaya vereceğim,
Kuşlar, böcekler, arılar, dalgalar,
Selamlar olsun! Aranıza geleceğim!

Tutku dinmez, susuzluğu insanın,
Hangi çeşme olursa açıp içiniz,
Değmez düşünmeye öğretilenleri,
Sevişiniz, sevişiniz, sevişiniz!

İstemem toprağa gömüldüğümü,
Yakın beni ve savurun külümü,
Baharda badem ağaçlarının üstüne,
Ben yine döneceğim yeryüzüne!

İlhami Bekir

Melih Bakırlıoğlu
08-05-2008, 13:45
Spil'de Orman İdaresine bağlı evler kiralanabiliyormuş.Bir hafta sonu kalınabilir diye düşündüm.Uzaktan gelebilecek arkadaşlarda dinlenmiş olurlar, arzu ederler ise.

Müjgan
08-05-2008, 15:13
Teşekkürler envor :)

Yazdıkların 17-18 yıl önce Spil'i ilk "fethedişimizi" anımsattı.

Yıllarca Spil dağının eteklerinden zirveyi gözlemiştim. Oraya çıkan araçların gece izledikleri yolu, ışıklarını bile görebilen bir konumdaydı evimiz.
Bir hafta boyunca tepedeki dubleks bungalovlarda misafir olduk. Ağustos olmasına rağmen geceleri şömine yaktık, geceleri bastıran sisin içinden görünen yılkı atları ile heyecanlandık...
Bu son yazılanlarla, Spil gezimiz film şeridi gibi geçti gözümün önünden;)

Müjgan
08-05-2008, 15:17
Spil'de Orman İdaresine bağlı evler kiralanabiliyormuş.Bir hafta sonu kalınabilir diye düşündüm.Uzaktan gelebilecek arkadaşlarda dinlenmiş olurlar, arzu ederler ise.

Az önce yazdığım geziyi de, orman işletmesinden aldığımız randevu ile ayarladıktı. Üstelik bayaca önceden yer ayırtmak gerekiyordu, çünkü çok talep oluyordu.

Müjgan
08-05-2008, 15:22
Manisa grubu neden biraraya gelip tanışmıyorsunuz?
Başta küçük bir kadro oluşturup, daha sonra artan katılımla Manisa'yı ve bitki örtüsünü tanıtan yazılarınızla, bilmeyenleri aydınlatmıyorsunuz?:p

envor
09-05-2008, 22:52
Zamanla o'da olacak Müjgan hanım,Zamanla...:)

envor
09-05-2008, 23:01
SPİL DAĞI MİLLİ PARKI

Spil Dağı 1969 yılında milli park ilan edilmiştir. Milli Parkı jeolojik, morfolojik, arkeolojik ve mitolojik özelliklerinin yanı sıra, dağcılık sporuna uygun ve önemli bir rekreasyon alanıdır.

Mitolojide Kybele, Niobe, Tantalos ve Pandereos ile ilgili öykülerde adı geçen Spil Dağı’nın eteklerinde Tantal Kalesi kalıntıları, bereket tanrıçası Kybele’nin rölyefi, Niobe Ağlayan Kaya ve Bizans Dönemi’nden kalma Magnesia Kalesi’nin kalıntıları yer almaktadırlar.

Dağın en ünlü bitkisi kümeler halinde yetişen Spil ya da Manisa Lalesi adıyla anılan lalelerdir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul’a götürülmüş ve bir döneme adını vermiştir.

Panoramik yönden çeşitlilik arz eden Spil Dağı’nın değişik yerlerinden Manisa’nın kuşbakışı manzarasını, İzmir Körfezi’ni ve Yunt Dağları ile Aliağa Körfezi’ni görmek mümkündür.

1995 yılında turizm merkezi ilan edilen ve milli parkın asıl gelişim bölgesi olan Atalanı Mevkii’nde dağ evleri, piknik - oyun alanları, bir kır kahvesi ve lokanta bulunmaktadır. Günübirlik kullanımın yanısıra, ziyaretçilerin Atalanı’ndaki kamp yerinde kendi çadır ve karavanlarıyla kalmaları veya rezervasyon yaptırmak suretiyle dağ evlerinde konaklamaları mümkündür.

envor
14-05-2008, 21:48
Sevgili Hemşerilerim,Nasılsınız,Nerelerdesiniz,Hiç ses yok,Görüntü hiç yok...:D:D:p

erhanciftci
18-05-2008, 04:00
Sevgili Manisalılar. Bu hafta Salihli de tarım fuarı var. Görmek isteyenlere duyrulur. Fuarda Atatürk ün kullandığı traktör de var...

mormenekşe
18-05-2008, 15:04
merhaba arkadaşlar.ben aslında Balıkesir'liyim,ama eşimin işi gereği Manisa Kula'dayım şuan.eşim Kula'lı ilk zamanlar çok zorlandım ve sevemedim buraları ama gerçekten Manisa bir tarım cenneti heryer yemyeşil bağlarlarla dolu.geçenlerde eşim benim bunaldığımı anlayınca hadi alaşehire gidelim dedi Kula'dan 28 km.mesafede Alaşehir manzara o kadar güzeldi ki hayran kaldım yol boyunca sarıgöl,kemaliye alaşehir'i kuş bakışı seyretmek beni resmen büyüledi diyebilirim.yani bende yarı Manisa'lı sayılırım.

mormenekşe
18-05-2008, 18:09
Manisa'lı arkadaşlar selam.
ben kula'da gezi düzenledim 24-25 mayıs tarihlerinde kaz dağlarının eteğinde bi termal otelde hafta sonu konaklıycaz otelde havuz,sauna,türk hamamı,gibi etkinliklerinden faydalanabilirsiniz,açık büfe sabah kahvaltısı,akşam canlı müzik eşliğinde yemek ve eğlence,25 mayıs pazar otelden ayrılıp Edremit körfezinin doğal güzelliklerini ,tahta kuşlar etnoğrafya müzesini ziyaret edicez katılmak isteyen arkadaşlar varsa daha fazla bilgi için bana ulaşabilir.

Müjgan
18-05-2008, 19:26
İsteyen Manisalı arkadaşlar manisail@yahoogroups.com (manisail@yahoogroups.com) a üye olup, birbirleri ile iletişim kurabilirler. :)

envor
18-05-2008, 20:06
Sayın Mormenekşe Aramıza Hoşgeldiniz,Sayın Müjgan Hanım Sizede Teşekkürler...:)

envor
23-05-2008, 22:31
Çok kıymetli hemşerilerim;Nerelerdesiniz?Hepinize iyi Akşamlar...

tarzanman
25-05-2008, 22:52
AĞAÇ VE DOĞA SEVGİSİNİN ÖNDERİ SAYILAN VE TÜRKİYE’NİN BİLİNEN İLK ÇEVRECİSİ MANİSA TARZANI AHMET BEDEVİ’DİR.

AHMET BEDEVİ ; TARZAN ESPRİSİNE UYGUN BİR BİÇİMDE,YAZ-KIŞ SİYAH ŞORT UPUZUN SAKALI İLE O EFSANEVİ TARZAN FİLMLERİNİN BİR İZDÜŞÜMÜ GİBİ YAŞAMIŞTIR.

TARZAN,SİMGE BİR İSİMDİR. BU GÜN DÜNYADA ÇEVRECİ HAREKET HIZ KAZANIYOR. ÇÜNKÜ TROPİKAL ORMANLAR TÜKENMEK ÜZERE. 60 YIL ÖNCE TROPİKAL HAREKET BU DENLİ HIZ KAZANMAMIŞTI. DOĞA SEVGİSİ,DOĞA İLE HAŞIR NEŞİR OLAN TARZAN’ I FİLMLERDEN İZLEMEKTİ. AMA O BİR FİLMDİ. AHMET BEDEVİ GERÇEK BİR TARZANDI.

MANİSA’YI YEŞİLLENDİREN TÜM ULU AĞAÇLARI O DİKTİ,DİKİLMESİNE ÖNCÜLÜK ETTİ. DAĞDA TEK BAŞINA BİR KULÜBEDE YAŞAMINI SÜRDÜRDÜ. AĞAÇ KESENLERİN KORKULU RÜYASI OLDU. AĞAÇ KESENLERİN KARŞISINA DİKİLDİ.

TARZAN’IN SPİL DAĞI’NDAKİ KULÜBESİNE İNSANLAR OTUZ DAKİKADA YOL ALIRKEN TARZAN BU YOLU ALTI DAKİKADA ÇIKIYOR, ÜÇ DAKİKADA İNİYORDU. HEM DE HER GÜN ÜÇ DÖRT KEZ.

TARZAN EŞSİZ BİR DOĞA SANATÇISIYDI. MANİSA’ DA YEŞİLİN TONUNU KANIYLA,CANIYLA YARATTI. TÜM FİDANLARI ORMAN OLURKEN O KİTAPLAŞTI. TARZAN’I ANLATMAK BİTMEZ, O KENDİSİNİ ŞÖYLE DİLE GETİRMİŞTİR;

“AHMET BEDEVİ BİR ÇIPLAK GARİP ADAMDIR. AMMA ÖLÜNCE AĞAÇ SEVGİSİ SEMBOLÜ OLACAK,HANGİ İDARECİ AĞAÇ KESTİRİRSE RÜYASINA GİRECEK,BOĞAZINA SARILACAĞIM. BU MEMLEKETİN YEŞİLE,YEŞİLLİĞE,AĞACA,ÇİÇEĞE İHTİYACI VAR. BU SEVGİYİ YAŞATIN NE OLUR .?

O SADECE TÜRKİYE’NİN İLK ÇEVRECİSİ DEĞİL,BELKİ DE DÜNYANIN İLK ÇEVRECİSİDİR. İNANIYORUZ Kİ ; ONU DÜNYA TANIYINCA TARZAN’I SAYGIYLA ANACAKTIR. VE HER AĞAÇ DİKEN İNSAN BİRER TARZAN OLMA UĞRAŞI İÇİNE GİRECEKTİR

İşte tüm Manisa lılar ve doğa dostları gibi böyle bir kişiliğin yaşadığı ve onunla onur gurur duyan, saygı hürmet ve rahmetle andığım Ahmet Bedevi nin diyarından Manisa ' dan bende aranızdayım...

TÜRKİYE’NİN BİLİNEN İLK ÇEVRECİSİ MANİSA TARZANI AHMET BEDEVİ ' NİN DİYARI SPİL İN ETEKLERİNDEN MANİSA DAN Merkez den TÜM hemşehrilerime ve doğa dostlarına saygı ve sevgilerimle ...

envor
26-05-2008, 21:51
Hoşgeldin Tarzanman,Hoşgeldin sefa getirdin...

envor
26-05-2008, 22:44
Aklı başında birinin yorumuda bir başka oluyor canım...:D:D:p
Merhaba Maloha hoşgeldin sayfamıza...;)

tarzanman
27-05-2008, 16:24
Hoşbulduk Envorr... Sağolasın...

ginkgo biloba
05-06-2008, 18:45
Selam arkadaşlar ben de Alaşehirliyim.

ginkgo biloba
05-06-2008, 18:47
Alaşehir güzel ülkemizin, her yeri gibi çok güzeldir.

envor
05-06-2008, 22:22
Hoşgeldiniz Aramıza Sayın Ginkgo_biloba...:)

malina
06-06-2008, 00:11
Bu forumda Tarzan'ı ayrıntılı tanıtan bir sayfa olmaması büyük bir eksiklik değil mi? :)

envor
06-06-2008, 22:29
Evet sayın Malina bencede çok eksiklik,Tarzandan bahsettiğimizde bazı insanlar sinema filminden bahsettiğimizi zannediyor, Halbuki bilmiyorlarki Türkiyenin ilk çevrecisi, ilk doğa severi (Ben öyle biliyorum,Yanlışsa düzeltin lütfen)http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.ziza.net/web/manisa/images/manisa_tarzani.jpg&imgrefurl=http://www.ziza.net/web/manisa/index.php%3FGenel_Bilgiler:Manisa_Tarzan%25FD&h=400&w=280&sz=17&hl=tr&start=12&um=1&tbnid=J6PF_xs8ffaFlM:&tbnh=124&tbnw=87&prev=/images%3Fq%3Dmanisa%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DX

malina
07-06-2008, 12:27
Ben çocukluğumda Tarzan'ı bir epey görmüş biri olarak, böyle olduğunu biliyorum :)

Kaynaklar Manisalı olanlarda, haydi bakalım :)

envor
17-06-2008, 00:22
Merhabalar,İyi geceler efendim....:) Kimse yokmu...:)
Sayın Malina Kaynak Manisalılarda'da,Sizinde Tarzan Görmüşlüğünüz Varmış bak! :)(*Büyük Şans)
Sizin Tarzan Anılarınızdan Başlayabiliriz,Mesela...:) Ne Dersiniz...:)

karakule
16-07-2008, 21:17
Gölmarmara'dan sevgiler..

servetbasyigit
17-07-2008, 00:48
İsteyen Manisalı arkadaşlar manisail@yahoogroups.com (manisail@yahoogroups.com) a üye olup, birbirleri ile iletişim kurabilirler. :)

Üye olmak için: manisail-subscribe@yahoogroups.com adresine mail gönderilmeli, gelen maili tekrar aynı yere iletmeli, üye olunmalı :D

servetbasyigit
17-07-2008, 00:50
Evet sayın Malina bencede çok eksiklik,Tarzandan bahsettiğimizde bazı insanlar sinema filminden bahsettiğimizi zannediyor, Halbuki bilmiyorlarki Türkiyenin ilk çevrecisi, ilk doğa severi (Ben öyle biliyorum,Yanlışsa düzeltin lütfen)http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.ziza.net/web/manisa/images/manisa_tarzani.jpg&imgrefurl=http://www.ziza.net/web/manisa/index.php%3FGenel_Bilgiler:Manisa_Tarzan%25FD&h=400&w=280&sz=17&hl=tr&start=12&um=1&tbnid=J6PF_xs8ffaFlM:&tbnh=124&tbnw=87&prev=/images%3Fq%3Dmanisa%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DX

Bugün öğlen arkadaşım aynısını söyledi, "kim o yaw tarzan mı ? - sıyırmıştır kesin" Oysa ben büyük bir ciddiyet ile Manisanın şu denli ağaçlı olmasını o ve onun arkadaşları olan Manisalılar yapmıştır diye karşılık verdim

servetbasyigit
17-07-2008, 00:55
Hoş merhaba demeden önce 2 dostun yazısına atıfta bulunup cevap yazmış olsamda öncelikle kendimi tanıtayım. Yaklaşık 5 yıl önce Manisaya iş nedeni ile geldim. Daha önce 20yıl kadar Ankarada yaşadım. Tüm sülalem Ankarada olsa da eşim burada yaşamış ve biz burada yaşamaya karar vermiştik. Ancak sevgili devletimiz bizleri eş durumundan bir türlü birarada yaşamamıza izin vermediğinden bu 5yılın 4 yılı eşimi hafta sonlarında görme ile Manisada tek başıma yaşadım. Ancak bu sene eşim ile evli olduğumu anladım, çünkü eşim sonunda Manisa merkeze gelebilmiş idi. Uzun ve hüzünlü bu hikayeyi geçelim. Benim sebzeler ve çiçekleri çok sevdiğimden bahsedelim zaten bu foruma üye olma sebebim de bundan, herkeze sevgi ve saygımı sunarım

Ben Servet........:cool:

dream507
17-07-2008, 11:14
Selam arkadaşlar, Manisa, Salihli den aranıza katılıyorum. Bağ konusunda yardımcı olabilirim. Herkese selamlar görüşmek dileğiyle.

Melih Bakırlıoğlu
17-07-2008, 15:31
karakule,servetbasyigit,dream507 aramıza hoş geldiniz.Bizleri mutlu ettiniz.Hoşçakalın.

hdcomert
01-08-2008, 13:56
nerede manisalılar kimse yok mu

Aslen Manisalı , 34 yıldan beri İzmirliden size. Varız,buradayız...

hdcomert
01-08-2008, 14:19
Teşekkürler envor :)

Yazdıkların 17-18 yıl önce Spil'i ilk "fethedişimizi" anımsattı.

Yıllarca Spil dağının eteklerinden zirveyi gözlemiştim. Oraya çıkan araçların gece izledikleri yolu, ışıklarını bile görebilen bir konumdaydı evimiz.
Bir hafta boyunca tepedeki dubleks bungalovlarda misafir olduk. Ağustos olmasına rağmen geceleri şömine yaktık, geceleri bastıran sisin içinden görünen yılkı atları ile heyecanlandık...
Bu son yazılanlarla, Spil gezimiz film şeridi gibi geçti gözümün önünden;)

sevgili özlem,benimde lise bitene kadar çocukluğum ve genç kızlığım YEŞİL MANİSA'mızda geçtiği için sizi çok iyi anlıyorum.Rahmetli Tarzan Ahmet Bedevi bize dağlardan topladığı kır çiçeklerini getirirdi.Sokak başlarında çeşmeler vardı eskiden,Mevlevihane ve top tepe'ye Ulucaminin arkasından dar bir patikadan yürüyerek çıkar neş'e içerisinde piknik yapardık. tanışsak,yine yapsak. ne iyi olur değilmi,kalabalık bir manisalılar grubu... Bu arada Spil'e çıkarken Turgutalp dağ köyü(kooperatif dağ evleri) gazinosunda oturulabilinir.-naçizane bizimde su basmanı çıkılmış bir yerimiz var bu köyde ama tamamlamak henüz nasip olamadı.Doğayla içiçe olmak ne müthiş olurdu oysa... -

envor
02-08-2008, 23:21
Aramıza yeni kalılan dostlar!Hepiniz hoşgeldiniz,Sefa getirdiniz...:)

hdcomert
12-08-2008, 10:27
tarzanı bu kadar iyi tanıyanTARZANMAN merhaba, rahmetli tarzan çocukluğumun kahramanıdır...belkide yeşili-doğayı bu kadar sevmemin tohumlarını atan müthiş insandır o ...

sckara
14-08-2008, 00:54
antalya dan merhaba,
buradan bir dost,sn. Envor da buradaymış herkese selamlar!...

envor
24-08-2008, 20:32
Ooo ! Hoşgeldiniz sevgili Sckara, Yeni gördüm mesajınızı, Pardon :)
Hep gözümüz Antalyadaya ondan :))

envor
26-09-2008, 23:08
Tüm hemşerilerimin Kadir gecesi mubarek olsun, hemşerilerim bu sayfada hiç hareket yok, hareket lütfen:p:D;)

envor
01-10-2008, 16:23
http://www.yeniasir.com.tr/haber_detay.php?hid=10162

Bir Spil efsanesi daha !

adem çapar
07-10-2008, 11:58
Meraba arkadaşlar bende manisa emlakdereköyündenim hemşerilerime burda görmekten mutluluk duydum gerçi bende daha yeni katıldım ama olsun. Yuntdağında badem yetiştiriciliği yapmaya başladım 20 dekar kadar bilgilerimizi paylaşırsak burada mutlu olacağım sevgiler

envor
07-10-2008, 20:31
Hoşgeldiniz sn. adem çapar, umarım Manisa sayfasında daim olursunuz, badem yetiştiriciği hakkında aşağıdaki linki tıklayarak her türlü sorunuzun cevabını alabileceğiniz ve deneyimlerinizi paylaşabileceğinizi hatırlatayım :)
Hoşgeldiniz aramıza :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=787

Hunter07
22-10-2008, 17:33
Ben çocukluğumda Tarzan'ı bir epey görmüş biri olarak, böyle olduğunu biliyorum :)

Kaynaklar Manisalı olanlarda, haydi bakalım :)

Manisa Tarzanının orjinal bir fotoğrafı var bende bilmem işinize yararsa memlekete gidince getiririm.

serdarcaymaz
23-10-2008, 01:32
sayın envor nerelerdesiniz. bana gönderdiğiniz domateslerden yaz boyunca verim aldık.kahvaltılarımızda taze taze yedik. Size hemşehriniz olarak tekrar teşekkür ediyorum. Yalnız frambuazlara yetişemedim. Bu yıl gözüm kulağım sizde artık. Mutlaka edinmek istiyorum haberiniz olsun :))

Gıdacı Nazlı
23-10-2008, 22:47
Merhabalar efendim,
Ben Gıdacı Nazlı,Manisa Turgutlu'dan katılıyorum.Kücük caplı bir sebze ve meyve yetistiricisi olarak Agaclar.net'e katıldım.Ama iyiki katılmısım.Bende bir Manisalı olarak burada bulunmaktan dolayı gercekten cok memnun oldum.Neden mi?Ne kadar cok hemsehrim varmış:))Burada hemsehrilerimi görmek cok güzel.Manisa tarım ve cevre dostu bir sehirdir.E bunun en güzel örneğide Manisa Tarzanımız Sayın Ahmet Bedevidir.Huzur icinde uyu Manisa Tarzanımız.Bıraktıgğn yerden devam..
Saygılar efendim..

envor
24-10-2008, 18:59
sayın envor nerelerdesiniz. bana gönderdiğiniz domateslerden yaz boyunca verim aldık.kahvaltılarımızda taze taze yedik. Size hemşehriniz olarak tekrar teşekkür ediyorum. Yalnız frambuazlara yetişemedim. Bu yıl gözüm kulağım sizde artık. Mutlaka edinmek istiyorum haberiniz olsun :))

Sevgili serdar; Afiyet olsun, franbuazmı dedin? Malesef artık orada çalışmıyorum, yani franbuaz fidesi işi biraz sakat :(, önümüzdeki yıl, yine domates fidesi gönderirim, yine taze taze kahvaltılarınızda yersiniz :)

Sayın Gıdacı Nazlı, hoşgeldiniz aramıza, saygılarımla :)

Gıdacı Nazlı
24-10-2008, 20:28
Merhaba yeniden,

Sayın Envor tesekkur ediyorum,hosbuldum.

Saygılar..

Cumhur Tonba
07-11-2008, 02:57
Merhaba Manisalı Ağaçlar net Üyeleri. Bu sayfaya Sayın Envor ve sizlere bir merhaba demek için girdim. Demek istediklerimi sizin hemşeriniz Sayın Ahmet Bedevi'nin mesajları ile sunuyorum. Ne mutlu ki böyle bir kişiye sahip oldunuz.
Sevgi ve saygılarla.

Tarzan'dan Mesajlar

Ben Tarzan . . .

“Yaşayışım gayet basittir. Yaz, kış , Topkale’ deki kulübemde ve mağaramda yaşarım. Evim meyve ağaçlarıyla , çiçeklerle çevrilmiş cennet gibidir. Yazın yaş, kışın kuru meyveler yerim. Günde üç kez , buz gibi suyla yıkanırım. Vücudumu korumak için, kendi yaptığım bitkisel yağı sürünürüm. Eski ve yeni yazıyı bilirim. Türk müziğine hayranım. Sinemanın tutkunuyum. Zaten dertle,gamı bunlarla unutuyorum. Gazete ve dergi elimden düşmez, hepsini alıp okurum”.

“Üzüntü, dağın üzerine gelip duran buluta benzer. Çok durunca yağmur olur,kar olur,yerleşir kalır. Başında üzüntüyü çok durdurmaya gelmez. Bulutu daha bulut halindeyken kovmak lazım”

”Ahmet Bedevi bir çıplak, garip adamdır. Amma ölünce, ağaç sevgisi sembolü olacak, hangi idareci, ağaç kestirirse rüyasına girecek, boğazına sarılacağım. Bu memleketin yeşile, yeşilliğe, ağaca, çiçeğe ihtiyacı var. Bu sevgiyi yaşatın ne olur

Cumhur Tonba
07-11-2008, 03:06
Manisa Tarzanının orjinal bir fotoğrafı var bende bilmem işinize yararsa memlekete gidince getiririm.

Sayın Hunter.
Googlede Manisa tarzanı yazınca Çok güzel fotoğrafları çıkıyor. Fotoğraf taşımasını beceremiyotum. Siz aktarabilirsiniz.
Selamlar.

envor
07-11-2008, 17:54
Merhaba sayın Cumhur Tonba; Şeref verdiniz efendim;)
Evet Ahmet Bedevi Manisanın ve çevreçiliğin sembolü, he biz onu Ağaçlar net'e taşıya bildikmi? ... Malesef:( Paylaşımsızlıktan:(

Erzurum belediye başkanımıydı o, medresedeki ağaçları kestiren?
hangi idareci, ağaç kestirirse rüyasına girecek, boğazına sarılacağım.

Müjgan
07-11-2008, 19:57
Geçen yıl Manisa derneğinin olağan genel kurulu, çevre haftasına denk geldiydi. Arkadaşlardan birisi Tarzan hakkındaki bir videoyu göstermişti bizlere. TRT arşivlerinden kopyalanmıştı.
Tarzan'ı Manisa'da tanıyanlarla yapılan sohbetlerden oluşuyordu. Tam bir Tarzan arşivi gibiydi. Basında olmayan bir çok fotoğraf da vardı yanılmıyorsam.
O videoya ulaşmaya çalışıyorum. Ama henüz başarılı olamadım. Benden hızlı ulaşan olursa lütfen malina'ya göndersin. Onu agaclar.nette mutlaka kullanmalıyız.

Bedriye Aksakal'ın yazdığı Tarzan hakkındaki kitap da elimde, en kötü ihtimalle o kitaptan alıntılar yapacağız foruma. Özel bir Tarzan köşesi olmalı değil mi ama? ;)

Cumhur Tonba
07-11-2008, 21:30
Envor. Teşekkür ederim. Tüm Manisalı arkadaşlarada saygı ve sevgilerimi sunarım. Müseade edrseniz arasıra aranıza katılmak isterim.
Saygılarımla.

envor
07-11-2008, 21:43
Sayın, sevgili Cumhur abimiz, ne demek müsade! Her zaman sizi görmek isteriz :)
Bakın sizle birlikte sayın müjgan hanımda gelmiş, hoş geldiniz!

tropikana
07-11-2008, 21:53
Merhaba,
Cumhur bey siz en iyisi bütün illeri tek tek dolaşın derim. Sizin gibi insanlara ihtiyaçları var her bir ilin:) Saygılarımla iyi geceler.

Cumhur Tonba
08-11-2008, 00:07
Merhaba,
Cumhur bey siz en iyisi bütün illeri tek tek dolaşın derim. Sizin gibi insanlara ihtiyaçları var her bir ilin:) Saygılarımla iyi geceler.

tropikana. Çok teşekkür ederim. Sağolun.

envor
08-11-2008, 19:18
Vay be:p Sayın Cumhur Tonba, ayağınız uğurlu geldi, baksanıza Sonbaharda, Manisaya İlkbahar geldi, gözle görülen bir hareketlenme başladı, sayfamıza uğrayan, sayın Müjgan ve Tropikanayada teşekkürü bir borçbilirim;)
Bu arada nerede Manisalı hemşerilerim :D:D

tropikana
08-11-2008, 19:28
Ahh ne demek ben teşekkür ederim. Sn. envor,
valla nerde hareket orda bereket :)

Cumhur Tonba
09-11-2008, 01:30
Evet . Nerede hareket orada bereket. Kaç saat geçti bir hareket yok.
Olmaz olmaz bu iş olamaz.

envor
09-11-2008, 20:09
Sevgili Cumhur Tonba, doğru söylüyorsunuz, bu sayfanın olması biraz zor, ama biz yılmayız vede inatçıyız değilmi?:p
Hadi o zaman benden sizlere gelsin;)

Aşıkmı Diyem

Erenlerin gönlünde ol sultan dükkan açtı
Nice bizim gibiler anda konuban geçti

Cümle erenler uçtu dağlar yazılar geçti
Aşk kazanına düştü kaynayıbanı pişti

Bu dünyanın meseli benzer murdar gövdeye
İtler gövdeye düştü Hak dostu kodu geçti

Aşıkmı diyem ona can terkini urmadı
Aşık ona diyeler kim melamete düştü

Yine esridi Yunus Taptuk yüzün görelden
Meğer onun gölünden bir cur'a şerbet içti

Yunus Emre

envor
10-11-2008, 20:33
Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! (1927)

Yüce Atam 81 yıl önce sanki bu günlere geleceğimizi biliyormuş ki, bize bu hitabı yapmış.
Atam seni rahmetle anıyor vede çok arıyoruz!

emrecin
10-11-2008, 20:37
Selamlar siteye yeni uye oldum. Burayıda biraz önce farkettim. Bende Manisa,
Soma kömür diyarından saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

DOSTA DOSTUN ZAHMETİ AĞIR GELİR Mİ?
ZAHMET: İÇTİR, RUHTUR. DOSTLUKSA ONUN DERİSİNE BENZER,
DOSTLUK NİŞANESİ BELADAN, AFETLERDEN, MİHNETLERDEN HOSLANMAK DEGİL MİDİR ?
DOST ALTIN GİBİDİR. BELADA ATEŞE BENZER,
HALİS ALTIN, ATEŞ İÇİNDE SAF BİR HALE GELİR…

MEVLANA

envor
10-11-2008, 20:51
İlim İlim Bilmektir

Okumakdan mana ne
Kişi hak'kı bilmektir
çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru emekdür

yiğirmi dokuz hece
Okusan uçtan uca
Sen hep elif dersin hoca
Manası ne demekdür

yunus emre der hoca
gerekse var bin hacca
hepisinden iyice
bir gönüle girmekdür

Yunus Emre

Hoşgeldiniz Manisa sayfamıza sayın emrecin, inşallah daim olursunuz :)
Mevlana deyişi içinde teşekkürler :)
Saygılarımla :)

Cumhur Tonba
10-11-2008, 23:04
Emre cin ve Envor. Harikasınız. Kocaman bir teşekkür.
Dost dost diye nicesine sarıldım.....

envor
10-11-2008, 23:09
Kaç saat geçti bir hareket yok.
Olmaz olmaz bu iş olamaz.

Valla sayın Cumhur Tonba, sizi burada görmek, beni gerçekten çok memnun ediyor, sağolun.
Dünkü mesajdan sonra yazmayınca, eyvah, Cumhur abimiz bu işin olmayacağını anladıda, bir daha gelmezse diye korkmaya başlamıştım acıkcası:p

Cumhur Tonba
11-11-2008, 00:21
Her zaman yanınızdayım. Eminim ki Manisa sayfası canlanacak. İşte burada fahri hemşeriniz olabilirim. Tüm manisalı kardeşlerime saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum.

envor
11-11-2008, 19:41
http://www.e-manisa.com/modules.php?name=News&file=article&sid=18533

Manisada şu an çekilen bir belgesel varmış, bende yeni öğrendim, sizinle paylaşmak istiyorum :)

envor
11-11-2008, 19:44
Her zaman yanınızdayım. Eminim ki Manisa sayfası canlanacak. İşte burada fahri hemşeriniz olabilirim. Tüm manisalı kardeşlerime saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum.

Sayın Cumhur Tonba, siz bizim fahri hemşerimizsiniz;) İnşallah bir gün Manisada sizi misafirde edebilirim :)
Saygı ve sevgiyle :)

envor
11-11-2008, 20:05
Sİze Abdurrahman Günay adlı şairin "Manisada bir gün" adlı şiirini okuyorum,
http://www.e-manisa.com/modules.php?name=Siir&op=showcontent&id=179

Cumhur Tonba
12-11-2008, 00:23
Sevgili Envor. Teşekkür ederim. Bir gün gelecek inşallah. Gelmese bile kalplermiz bir.

envor
17-11-2008, 20:27
Beni hor görme kardeşim
Sen altınsın ben tunç muyum
Aynı vardan var olmuşuz
Sen gümüşsün ben saç mıyım

Ne var ise sende bende
Aynı varlık her bedende
Yarin mezara gidende
Sen toksun da be aç miyim

Kimi molla kimi derviş
Allah bize neler vermiş
Kimi arı çiçek dermiş
Sen balsın da ben çeç miyim

Topraktandır cümle beden
Nefsini öldür ölmeden
Böyle emretmiş yaradan
Sen kalemsin ben uç muyum

Tabiata Veysel aşık
Topraktan olduk kardaşık
Aynı yolcuyuz yoldaşık
Sen yolcusun ben baç mıyım

Aşık Veysel ...

Herkese iyi akşamlar !

envor
19-11-2008, 19:42
Kula belediyesi tarafından yürütülen " Yanık ülke " jeopark projesinde yeni bir mağara bulunmuş :)

http://www.e-manisa.com/modules.php?name=News&file=article&sid=18753

Cumhur Tonba
19-11-2008, 20:05
Mağaralar insana mutluluk verir. Heyecan verir. Bilinmeyenleri keşfetme duygusu verir.
Ben de bir şiir yolladım. Umarım beğenirsiniz.

Işığa Yolculuk

Bir mağara adamı
Bir mağarada
Ya da tünelde belki
Öyle çok kalmıştı ki
Öyle çok sıkılmış sıkışmıştı ki içinde
Ne kerte heyecan vericiliğini
Ne kerte mizahını
Ne kerte cinselliğini
Ne kerte gizemliğini
Yaşamaktan bıktı gölgelerinde
.................................................. .....
İlerledi
.................................................. .....
Döndü
Ağzına mağaranın
Işığa yöneldi
Çekti içine
Heyecanı, mizahı, cinselliği, gizemi
Bu dürtü sardı mağara adamını
Adım adım attı adımlarını
Savaştı gölgeleriyle
İlerlerken
Tünel (mağara) içinde
Gözleri kamaşıyor kamaşıyordu
Kendi her adım attığında
Işık iki adım atıyordu sanki içinde
Derken yemyeşil yeryüzünü
Masmavi gökyüzünü
Ve güneşi gördü
Kamaştı da gözleri
Kapamadı gözlerini
Alıştırması gerekirdi gördüklerine
Gözlerini
Daha kapısındayken
Yaşamak için ışık içinde
Bir adım daha attı ileriye
Işık atarken iki adım içinde

Güler Ilgaz

envor
19-11-2008, 20:55
Bu güzel şiir için teşekkürler sayın Cumhur Tonba !

Karacaoğlandan bir şiirde benden :)

Annacına Almış Koca Berid'i
Bağlandı Yollarım, Kaldım Çaresiz
Bana Kara Diyen Dilber
Bir Ayrılık Bir Yoksulluk
Bir Yiğit Gurbete Gitse
Bitti M'ola, Şam İlinin Hurması
Çıkıp Yücesine Seyran Ederken
Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim
Döndür Boynun Benden Yana
Eğlen Hocam Eğlen, Bir Sualim Var
Elâ Gözlerini Sevdiğim Dilber
Elâ Gözlü Benli Dilber
Elâ Gözlüm Ben Bu İlden Gidersem
Elif
Eserler
Genç Osman Destanı
Gönül Kuşu Kalktı Uçtu Havaya
Gövel Ördek
Güzel, Ne Güzel Olmuşsun
Hakk'ın Kandilinde Gizli Sır İdim
Hasta Düştüm Hey Ağalar
İlleri Var Bizim İle Benzemez
İncecikten ir Kar Yağar
İzin Ver Hey Ağam Ben de Gideyim
Sana Dedim, Allı Gelin Has Gelin
Şol Dergâhtan Dönsün Yüzüm
Şu Gönlüm Eğlenmez Oldu, Varayım
Şu Yalan Dünyaya Geldim Geleli
Üryan Geldim Gene Üryan Giderim
Vara Vara Vardım Ol Kara Taşa
Yalana da Deli Gönül Yalana
Yeşi Başlı Gövel Ördek
Yürü Bre Yalan Dünya

envor
20-11-2008, 23:19
Bu aylarda spilde kafa dinlemenin tam zamanı.

Spil Dağı Milli Parkı: (Manisa-Merkez)
Spil Dağı 1969 yılında milli park ilan edilmiştir. Milli Parkı jeolojik, morfolojik, arkeolojik ve mitolojik özelliklerinin yanı sıra, dağcılık sporuna uygun ve önemli bir rekreasyon alanıdır.

Mitolojide Kybele, Niobe, Tantalos ve Pandereos ile ilgili öykülerde adı geçen Spil Dağı’nın eteklerinde Tantal Kalesi kalıntıları, bereket tanrıçası Kybele’nin rölyefi, Niobe Ağlayan Kaya ve Bizans Dönemi’nden kalma Magnesia Kalesi’nin kalıntıları yer almaktadırlar.
Dağın en ünlü bitkisi kümeler halinde yetişen Spil ya da Manisa Lalesi adıyla anılan lalelerdir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul’a götürülmüş ve bir döneme adını vermiştir.

Panoramik yönden çeşitlilik arz eden Spil Dağı’nın değişik yerlerinden Manisa’nın kuşbakışı manzarasını, İzmir Körfezi’ni ve Yunt Dağları ile Aliağa Körfezi’ni görmek mümkündür.

1995 yılında turizm merkezi ilan edilen ve milli parkın asıl gelişim bölgesi olan Atalanı Mevkii’nde dağ evleri, piknik - oyun alanları, bir kır kahvesi ve lokanta bulunmaktadır. Günübirlik kullanımın yanısıra, ziyaretçilerin Atalanı’ndaki kamp yerinde kendi çadır ve karavanlarıyla kalmaları veya rezervasyon yaptırmak suretiyle dağ evlerinde konaklamaları mümkündür.

Ayrıca yine bu alanda bulunan, toplam 128 yatak kapasiteli dağ evlerinde de, önceden rezervasyon yaptırmak suretiyle dört mevsim kalınabilmektedir.

Ayrıntılı Bilgi ve Rezervasyon:
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Tel: 0 236 237 10 61

Mevlevihane Ormaniçi Dinlenme ve (Poligon) Trap Alanı (Manisa-Merkez):
Spil Dağı’nın Manisa’ya bakan eteklerinde, şehir merkezinden 3 km’lik bir yolla ulaşılan, milli park yolu üzerindeki Mevlevihane, günübirlik kullanıma yönelik büfe, ocak, piknik ve oyun alanları, içme suyu imkanlarına sahip 12 hektarlık bir piknik alanıdır. 1369 yılında Saruhanoğulları’ndan İshak Çelebi tarafından yaptırılmış Mevlevihane’nin yakınında bulunması nedeniyle bu ad ile anılmaktadır.

Mevlevihane’den orman içinde yapılacak kısa bir yürüyüşle veya araçla da ulaşılabilen Trap-Skeet Atış alanındaki “Vali Parkı” adıyla anılan parkta, 200 kişilik kapalı restorant, piknik alanları, 2 atış poligonu ve bir tenis kortu mevcuttur.

http://manisa.turizm.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF1D2BBDFC4052639B6 3A3ECD73B1F991E

envor
21-11-2008, 00:00
Spil milli parkından görüntüler :)
53367
53368
53369
53370
http://www.manisalife.com/Foto-Detay/81/spil-milli-parki/

envor
21-11-2008, 00:11
Manisa ile özdeşleşen Manisa lalesi, değişik renklerinide görmek mümkün.

53371

Zirvede bir kaç tane daha küçük su göletleri bulunuyor.

53372

Spilden Manisa görüntüsü, zirvede gözetleme kulesi bulunuyor, tüm Manisa ovasını(gediz) izleyebiliyorsunuz.

53373

Ve işte Spilin daimi bekçileri "Yılka atları"

53374

http://www.manisalife.com/Foto-Detay/217/spil-5/

Cumhur Tonba
21-11-2008, 19:41
Envor. Eline sağlık. Çok harika manzaralar. Tam bana göre.

Güler
21-11-2008, 19:52
Sevgili envor, hakikaten ne güzel fotoğraflar yüklemişsin, ellerine sağlık.
Bu güzellikleri görünce, mutlaka spil dağına çıkmak lazım diye düşündüm.

Zal
21-11-2008, 20:10
herkese Selam ..
Ben Turgutludan Ümit .

envor
21-11-2008, 20:12
53462

Spil dağı yamac paraşütü için ideal, bir çok pist bulunuyor.

53461

envor
21-11-2008, 20:21
Sevgili envor, hakikaten ne güzel fotoğraflar yüklemişsin, ellerine sağlık.
Bu güzellikleri görünce, mutlaka spil dağına çıkmak lazım diye düşündüm.

Bencede spili görmelisiniz! Zirvede (At alanı) kiralık dağ evleri var, kloriferli veya şömineli evlerden istediğinizi seçebilirsiniz, önceden rezarvasyon yaptırarak bir kaç gün kalabilirsiniz. Bol oksijenli havası, ömre ömür katıyor, ayrıca zirvede bir çok restrant bulunuyor, burada ister siparişinizi verir, isterseniz kendiniz pişirirsiniz, hele şömine karşısında karlı spil manzarasıyla kahve keyfine diyecek yok :)

envor
21-11-2008, 20:23
Envor. Eline sağlık. Çok harika manzaralar. Tam bana göre.

Sayın Cumhur Tonba, kime göre değil ki bu manzaralar ;)

Merhaba hoşgeldiniz sn. Zal :)

Güler
21-11-2008, 21:07
Sevgili envor, size zahmet olmazsa bana bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz, veya nereden bilgi alabilirim? Çok ilgimi çekti.
Evvelce Uludağ'da da böyle ufak kütük evler vardı, orada kalmak da çok keyifliydi.

envor
21-11-2008, 22:09
Ayrıntılı Bilgi ve Rezervasyon:
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Tel: 0 236 237 10 61

Siteden aldığım telefon numarası, buradan bilgi alabilirsiniz :)

Güler
21-11-2008, 22:29
Çok teşekkür ederim.

envor
21-11-2008, 22:39
Bir şey değil Güler hanım :) Manisaya gitmişken mesir macunu almayı unutmayın :)
Biraz bilgi;

53479

Her yıl 22 Mart'ta mesir şenlikleri olur :)

MESİR

MESİR dilimizde gezilecek yer , gezi yeri anlamına gelmektedir. Anadolu ve Ön Asya'nın çok eski bir geleneğinden gelen Mesir'in 5000 yıl öncesinde bile örneklerine rastlamak mümkün. Genel Tıp kitaplarının bir kısmında mesir'e benzeyen bir macunun Sümerliler zamanında kullanıldığını yazmaktadırlar. İlk defa Sümerliler ünlü şehirlerinden biri olan NİPPUR da ana maddesi İSİN olan bir otla çeşitli baharatları kaynatarak bir macun elde edip bunu altın kapta saklayarak ilkbahar aylarının başlangıçlarında hastalara ikram ederlermiş. Aynı şekilde hazırlanmış çeşitli macunların dertlere şifa olması amacıyla Ön Asya ve Anadolu medeniyetlerinde dağıtıldığı kaynaklarda belirtilmektedir.

Mesir Macunu; Mutasavvıf Hekim Merkez Efendi tarafından bulunmuştur.

MESİR MUCİDİ MERKEZ EFENDİ
500 Yıla damgasını vurmuş olan bir olayın kahramanından bahsetmeden önce devre damgasını vurmuş olan zamanının büyük hekimi Merkez Efendinin hayatından biraz aktarımda bulunalım.
Merkez Efendinin asıl adı MUSLİHİDDİN EFENDİ 15 yy. ikinci yarısında 1460 yılında Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Sarımahmutlu köyünde doğmuştur. Ailesinin Selçuklu Germiyanoğullarının bir koluna bağlı olduğu tahmin edilmektedir. İlk öğrenimini babası Hafız Mustafa Efendinin yanında tamamlamıştır. Daha sonraki öğrenimi için babasının yakın dostu olan zamanın ünlü bilginlerinden Hızır Ahmet Paşanın yanına Bursa'ya gitmiştir. Burada İlk ve orta öğretime karşılık gelen zamanın ilk medrese öğrenimine başlar ve başarı ile tamamladıktan sonra hocası tarafından zamanının en ideal üniversitesi olan İstanbul Fatih Medresesine kayıt yaptırır.

Buradan müderris (Hoca) ünvanı alarak mezun olur. Uzun yıllar İstanbul ve çevresindeki illerde öğretmenlik yapar.

MERKEZ EFENDİ BİMERHANEYİ KURUYOR
1520 yılında Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Yavuz Sultan Selim'in eşi HAFZA SULTAN eşinin ölümünden sonra oğlu Kanuni Sultan Süleyman'ı Manisa Valiliğinden alarak İmparatorluğun başına getirir. Kendisi bir süre daha Manisa'da kalarak kendi adına inşaa ettirilmesini istediği eşinin cami ve külliyesini tamamlamaktır.

Hafza Sultanı'ın isteği titizlikle inşaa edilen bu ilim, kültür ve sosyal kurum başına otoriter , konusunda bildigi , uzman bir kişiyi getirmektir ve sonunda Merkez Efendi Manisa'ya tayin edilir. 1523 yılında başına geçtiği Sultan Camii ve Külliyesi oluşturan birimler; Sultan cami , medrese , Sıbyan mektebi , imarethane ve hamamdan oluşmaktadır.

Merkez Efendi Manisa'ya yerleştikten kısa bir süre sonra halkın sorunları ile yakın ilgilenmeye başlar. Hasta olanlar için çeşitli otlardan ilaçlar yaparak onları iyileştirir. Bu çalışmlar üzerinde imarethanenin bir kısmı BİMERHANE'ye (Sağlık Bölümü ve Revir) dönüştürülür. Hastalar artık burada tedavi edilmeye başlar. Bir süre sonra burası yeterli gelmemeye başlar. Merkez Efendinin talebi üzerine saraydan ödenek gönderilerek 1526 yılında bugünkü yerinde BİMERHANE'nin DARÜŞŞİFA'nın bir kısmı inşaa edilir. Buraya BİMERHANE, DARÜŞŞİFA, TİMARHANE, SİFAHANE isimleride kullanılmaktadır. Burası yapısı ve kullanımı itibari ile tam teşekküllü her tedavinin yapıldığı bir hastanedir. Günümüzde buralara değişik yakıştırmalarda bulunulmakta buraların yanlızca akıl hastaneleri olduğu aktarılmaktadır. Ancak tarihi kayıtlardan incellendiğinde bu tür yerlerin tam bir hastane olduğu ortaya çıkmaktadır.

Darüşşifa'nın açılmasında kısa bir süre sonra Manisa Valisi Şehzade Mustafa'ya Kanuni Sultan Süleyman tarafından acil bir mektup gelir. Hafza Sultan'ın bir hastalığa yakalandığını ancak tüm doktorların çabasında rağmen iyi edilemediği yazılıdır.

MESİR MACUNU BULUNUYOR
Merkez Efendi'ye durum bildirirler. Bunun üzerinde yoğun bir çalışmaya başlar. Sonunda 41 değişik baharattan ürettiği macunu tarifi ile beraber saraya gönderir. Hafza Sultan, üretilen bu macun ile sağlığına tekrar kavuşur. Bu olaydan sonra Merkez Efendinin ünü imparatorluk sınırlarını aşar.Merkez Efendi bu durum üzerine Manisa iline ekonomik katkıda bulunabilecek bir plan hazırlar;

Her yılın belli bir gününde sergi düzenleyerek, bu sergide bizzat halkın kendi el emeği ürünleri tanıtmak,
Civardan gelen halkın Manisa'ya ekonomik ve sosyal canlılık getirmesini sağlamak,
Bunun için buraya gelen halkın, sağlığını korumak ve macunu yiyenlerin 1 yıl boyunca zehirli böcek sokmalarından korumak amacıyla macunun dağıtılmasını sağlamak,
Spil dağı eteklerine kurulmuş olan Manisa'nın Gediz ovasına kayarak halkın birbiri ile dayanışmasını sağlamaktır.
Mesir Macununun halka saçılacağı ve bu planda anlatılanların yapılacağı gün olarak da 22 Mart tespit edilir. İran Mitolojisine göre bahar bayramı kabul edilen bu gün seçildiği belirtilir. Kimilerine göre de bugünün Hz. Ali'nin doğum günü olduğu da söylenmektedir. Ancak halk içerisinde yaygın olarak bilinen Bahar bayramına denk getirilmesidir. Kesin olmamakla beraber ilk mesir macunu dağıtımının 1527 - 1528 yıllarına rastladığı sanılmaktadır. 1529 yılında Şeyhinin ölümü üzerine Merkez Efendi İstanbul'a giderek yerine geçmiş ve burada eğitim vermeye devam etmiştir.

MESİR MACUNUN YAPILIŞI
Mesir macunu 41 değişik baharattan oluşmaktadır. Bu baharatlardan bazılarına örnek verelim;

ANASON: İştah açıcı ve karminatif olarak kullanılır. Karminatif etki barsaklardaki fermantasyona engel olmasından ileri gelir.
HİNDİSTAN CEVİZİ ve BEŞBASE: Kaynatılmış suyu mide ağrılarına iyi gelir. Etkisi bileşimdeki uçucu yağlardan ileri gelir.
ÇİVİT: Halk arasında kabakulak ve pnömonide iyi gelir. Bebeklerin ağız mukozasındaki ağrılı yaraların tedavisinde kullanılır.
ÇÖPÇİNİ: Kökünün kaynatılmış suyu ekzemede kullanılır. Bileşimindeki tanenden dolayı astrenjan etkisi vardır.
ÇÖREK OTU: Gaz söktürücü olarak kullanılır.
DARFÜLFÜL: Bedeni ısıtıcı ve öksürük kesici olarak kullanılır
HARDAL TOHUMU: İştah açıcı ve mideyi yatıştırıcı olarak toz halinde kullanılır. Cilt hastalıklarında iltihabı ve ağrı giderici etkisi vardır.
HAVLİCAN: Öksürük kesici ve ağız kokusu giderici olarak kullanılır. Sindirimi kolaylaştırır, gazı dağıtır, balgamı giderir.
HİYARŞENBE: Mushil olarak kullanılmaktadır. Bileşiminde antrekion türevi vardır.
KAKULE: Lezzet verici , gaz söktürücü, iştah açıcı olarak kullanılır.
KARABİBER: Öksürük kesici, uyarıcı ve baharat olarak kullanılmaktadır.
KARANFİL: Ağız kokusu giderici, diş çürüklerinde ve ağrılarında kullanılır. Bileşimindeki karanfil esansı antiseptik ve ağrı gidericidir.
KEBABE: İdrar ve solunum yolları antiseptiği olarak kullanılır.
KİMYON: Baharat, gaz söktürücü, iştah açıcı ve terletici olarak kullanılır.

Mesir macunun asıl kullanımında bulunan baharat çeşitlerinin bir kısmının doğa da artık bulunmuyor olması nedeni ile mevcut baharatlar ile bu işlem yürütülmektedir. İşte kullanılan diğer baharat çeşitleri;
Yenibahar, Zencefil, Galanya, Krem tartar, Kişniş, Havlıcan, Anason, Sakız, Safran, Tarçın, Udülkahr, Hardal, Misrafi, İksir, Meyan Kökü, Kalemi barit, Tiryak, Sarı helile, Kara helile, Raziyane, Zerdecub

MESİR MACUNUNUN TIBBİ DEĞERİ
Yukarıda bazılarını saydığımız bazı bitkilerin farmakolojik özellikleri göz önünde bulundurularak macunu iştah açıcı, gaz giderici, barsak paristalizmi arttırıcı, idrar yaptırıcı, uyarıcı ve afrodizyak etkileri taşır. Eski hekimlerin düşüncelerine göre insanların kışın kuru gıda aldıklarından kanları koyulaşır, pislenir, iç organları çalışma düzenini kaybeder. Bu nedenle insanların sıvı dengesini ayarlamak gerekir. İlkbaharda yeşil, taze bol gıda ortaya çıkınca o devrin insanları kan aldırmak, lavmanla barsakları boşaltmak, divretiklerle bol idrar yaptırmak sureti ile vücudun dengesini kendilerine göre ayarlarlardı. Bu işe gecenin ve gündüzün eşit olduğu nevruz gününde başlamak gerekirdi. Hipokrattan beri gelen ve hekimlerce kabul edilen dört unsur teorisinin bir neticesidir.

MESİR MACUNUNUN FAYDALARI
İştah açıcı; gaz giderici, kuvvet verici, idrar yaptırıcı, yorgunluk giderici, hormonları hareket ettirici etkileri vardır. Bunların yanı sıra zehirli hayvan sokmalarına karşın bir etkisi de mevcuttur.
Halk arasındaki bazı inanışlardan alıntılar vererek yazımıza nokta koyalım.

Bu macundan kim yerse yesin o yıl boyunca hiçbir zehirli hayvan sokmaz.
Nevruz günü ağır hastalar bile yese iyi olur.
Macunu yiyen gelinlik çağındaki genç kızlar o yıl içerisinde evlenirler.
Macunu yiyen o sene boyunca bütün hastalıklardan korunur.
Cinsi kuvveti arttırdığına inanılır.
Çocuğu olmayanlar alırsa arzuları gerçek olacağına inanırlar.
Çocuk hastalıklarına iyi gelir.

53480
http://www.bayar.edu.tr/manisa/mesir/mesir.htm

envor
22-11-2008, 20:54
Ağlayan kaya efsanesi !

53549
http://www.manisalife.com/Foto-Detay/165/tarihi-yerler/

Niobe, Thebes şehrinin kraliçesi olup ,Tantalos’un kızıydı. Tantalos ise Zeus’un bir ölümlü ile ilişkisi sonucu doğmuş oğluydu. Niobe , Thebes’i kendisini seven kocası ile beraber, uyum içinde yönetirlerdi. Niobe , güzelliği ve zenginliğine rağmen, tüm gücünü en büyük mutluluğu olan , on dört çocuğundan alırdı. Yedi haşarı oğlan ve yedi sevgili kızı. Kendisi mutlu ve gururlu bir anne olmaya devam edebilirdi, fakat o kendisini, bir tanrıça yerine koydu ve kendisini ondan üstün saydırdı.

Niobe’nin düşüşü, Leto adına verilen yemek ile başladı. Leto, bir Titan dır. O tanrıça Artemis ve tanrı Apollon’un annesi idi. Thebes şehrinin insanları, tapınağa kalabalık bir kitle halinde, Leto’nun onuruna, tütsü yakmak için akın ediyorlardı. Aniden Niobe belirdi ve emir veren sesiyle “ aptal insanlar ! neden Leto’yu onore ediyorsunuz, kraliçeniz ben varken ? Neden Leto’ya tapınıyorsunuz ? Onun sadece iki çocuğu var. Benim ise on dört ! Leto’nun benim ile kıyaslandığında hiç bir önemi yoktur. Alkışlarınızı ve adaklarınızı, bana yapın, ona değil !”

Leto, Niobe’nin cüretkar kelimelerini duyar, ikizleri olan, Apollo ve Artemis’i, Delos adasının , bir dağ tepesine çağırır. Leto, Niobe bir ölümlü, benim yerimi almaya çalışıyor ! Bir tanrının ! ve ekledi ; “ neyi fazla imiş ? İddiası ise, on dört çocuklu bir annenin, iki çocuklu bir anneden, kendisini daha değerli kılması. Fakat sizler, Apollo ve Artemis , tanrı ve tanrıçasınız. Bu sizi tüm çocuklarından önemli kılıyor. Niobe’ye bizi kimseye küçük düşüremeyeceğini öğretmeliyiz.” Apollo “ intikamımızı süratle almalıyız .” dedi, gümüş okunu ve yayını alarak. Artemis “ evet.” Dedi ve ekledi; “oklarımızı, annemizi korumak için kullanacağız.” İkisi Thebes’e doğru bulutlar tarafından sarılmış halde süzüldü ve bir kuleye yerleştiler. Altlarındaki geniş düzlükte, Niobe’nin oğullarını zengin donanımlı, ihtişamlı atlarını çalıştırırken gördüler. Apollo ve Artemis nişan aldı. Bir ok Niobe’nin en yaşlı oğlunun kalbine saplandı. O ise atından cansız bir şekilde düştü. Sonra , teker teker Niobe’nin yedi oğlu da cansız olarak toprağa düştüler. Niobe, refakatçilerin yakarışlarını duyar ve olay yerine hızla, kendisini izleyen yedi kızı ile gider. Niobe oğullarının cesedi üzerine kapanarak acıyla çığlık atar. O an, yasta olmasına rağmen, halka, gururlu bir şekilde, Leto’ya “sen henüz zaferi kazanmadın. Çünkü, hala senden daha değerliyim. Yedi çocuğum kaldı, senin ise sadece iki çocuğun var” cümlesini daha bitirmeden, yedi ok daha yedi kızını yere düşürdü.

Niobe’nin alaycı tavırları ve feryatları dinmişti. Öylesine yıkılmıştı ki ne hareket edebiliyor, ne de bir kelime söyleyebiliyordu. Yıkılmış bedenindeki tek yaşam belirtisi, ardı arkası kesilmeyen göz yaşları idi. Tanrılar onu cezalandırmıştı. Onu sürekli akan gözyaşları ile ıslak olan bir kayaya döndürmüşlerdi.

O kaya ki, günümüze Ağlayan Kaya olarak gelmiş...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Spil_Da%C4%9F%C4%B1

Cumhur Tonba
08-12-2008, 18:26
Sevgili Manisalı'lar. 16 gündür tık yok. Nerelerdesiniz?
Bu kadar ara vermeyin. Heinize selam ve sevgiler..

ulus-barut
08-12-2008, 21:45
sevgili manisalılar ben kıbrıstan yazıyorum öncelikle herkesin ramazan bayramını kutluyorum.Daha mutlu bayramlar dileyerek.

Sevgili ENVOR manisa resimlerini çok beyendım manisa hakkında bende şimdiden merak uyandırdı. Ancak benim ilgiendiğim başka bir konu anomonlar dır. bazı kaynaklarda manisa lalesi olarak anemonları gösterir.ancak sizin resimlerinizdekıler tulipa gibi geldi bana nedersiniz?
birde kıbrısta ,sizin resimlerde gösterdiğiniz türden laleler var.onlara medoş lalesi diyoruz.(Tulipa cypro)medoş lalesi ile manisa lalesi arasında çok benzerlikler var.ben resım katkısı yapamıyorum.siz medoş lalesi olarak araştırıp manisa lalesi arasinda kıyaslama
yaparak görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Müjgan
11-12-2008, 20:54
Ancak benim ilgiendiğim başka bir konu anomonlar dır. bazı kaynaklarda manisa lalesi olarak anemonları gösterir.ancak sizin resimlerinizdekıler tulipa gibi geldi bana nedersiniz?

Daha önce açtığımız bir konuda Manisa lalesinden söz etmiştik. Umarım size yararı olur. :)

firarisözler
11-12-2008, 21:06
Herkesin kurban bayramı kutlu olsun...

ulus-barut
12-12-2008, 18:28
Daha önce açtığımız bir konuda Manisa lalesinden söz etmiştik. Umarım size yararı olur. :)

Sanırım ben orayı atlamışım.Teşekür ederim.