View Full Version : Göknar bonsaisi
Satılmak üzere hazırlanmış 1,5 metre boyunda oldukça bakımlı saksıda göknar satılıyor. Alıp bonsai yapmak istiyorum ama bu konudaki araştırmalarımdan bir fikir edinemedim. Bu türün bonsaisinin zor olacağını düşünüyorum ve bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. İşe yarar link de verebilirsiniz. Şekil verme olayını kafamda canlandıramadım. İlk şekil verme zaten en zoru ama ben bir tane çam türü bonsaim olsun istiyorum. Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
acerpalmatum
05-12-2006, 21:48
Üstadım köknar düşünüyorsanız bodur türleri mevcut o türlerde deneyin derim
Bodur olduğunu nerden anlayacağım? Bu konuda beni aydınlatırmısın acerpalmatum.. Bir de bu mevsimde acaba kök budaması kötü fikir midir? Tam da bonsai olacak kadar gelişmiş bir ağaçtı. Gidip gelip elledim baktım gövdesini dallanmasını inceledim. Netten araştırdım. Resimler buldum ama başlangıç olarak bu koca fidanı bonsai yapmaya çalışırken bir görüntü bulamadım.
Çam türlerinden ardıç ve servi dışında pek çalışanımız yok galiba? Ahh ahh ne de güzel görünürdü!...
Turunç zaten bu çalışmaları yapacağımız üç aylık bir zaman dilimi var sorun olmaz bence
O halde ellerinde kaldıysa bir tane alayım bakalım ne olacak. Böylece bu zor ağaç türünden bonsai örneğimiz olur. Başkalarına da fikir verir. Çamların köklerinin ne kadar hassas olduğunu ve sulamasının da bir o kadar zor olduğunu okuduğum için biraz cesarete ihtiyacım var.. Çok teşekkür ederim size.. Saygılar...
hasancihad
06-12-2006, 22:14
Merhaba Turunç,
Göknarları ben de çok seviyorum. Ve güzel bonsailer yapılabileceğini düşünüyorum. Bunun öğretisi muhakkak sabır ve zaman istiyordur. Ancak bir yerlerden başlamak lazım.
Ben de dün iki tane göknar fidanını yamadori yapıp eve getirdim. Şuan balkonumda paketli olarak duruyorlar. Yarın genişçe bir saksıya alacağım, gelecek yılki bonsai denemelirim için bu yıl saksıda bekleteceğim. Sana da kolaylıklar diliyorum. Lütfen tüm çalışmalarını bizimle paylaş...
İyi de sen nerelerdesin hasancihad?
Epeydir görünmüyordun. Yamadoriler falan ohh ne güzel ankara:)
Çalışmaların ne alemde bir gelişme olursa bizi haberder et olur mu?
hasancihad
06-12-2006, 22:33
evlendim
hasancihad
06-12-2006, 22:36
Yeni evli biri olarak foruma bir haftadır sık uğruyamıyordum. Bundan sonra daha sık gelebileceğim. Elimde yeni ağaçlar var biran önce fikirlerinizi almak için foruma ekleyeceğim...
evlendim
Allah mesud etsin.;)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.