PDA

View Full Version : Eczacılar

ada
05-12-2006, 12:57
Merhaba,
Ben de eczacıyım ve Eczacılık Fakültelerinde okutulan bitki ile ilgili derslerin ne kadarının özellikle ilgili eczacılar arasında kullanıldığını merak ediyorum. Yoksa herşey boşuna mı?

malina
05-12-2006, 13:06
Dün chewbaccayı arayacaktım, ama Ahmet Rodopman 'ın numarasını chew adıyla kaydetmişim, Ahmet Bey'i aramış oldum :)

Çok da iyi oldu, uzun zamandır konuşmamıştık. Umarım forumumuza tekrar katılır. Farmakoloji konusundaki eksiklerimizi giderir...

aybala
05-12-2006, 13:41
Bu yanlışlık sonrası Ahmet Bey siteye tekrar bağlanmış ve benim kendisine 1,5 sene önce gönderdiğim özel mesajı cevaplamış
;)
yaklaşık 2 senedir internetle pek haşır neşir olamadığını, bu vesille ile bundan sonra daha sık görüşmeyi dilediğini söylemiş.

Çok seviniriz :)

Müjgan
05-12-2006, 13:45
Merhaba,
Ben de eczacıyım ve Eczacılık Fakültelerinde okutulan bitki ile ilgili derslerin ne kadarının özellikle ilgili eczacılar arasında kullanıldığını merak ediyorum. Yoksa herşey boşuna mı?

Eczacı biri böyle bir soruyu niye sorar? zaten yanıtını bilir :p

Müjgan
05-12-2006, 13:56
Günlük yaşamda az da olsa kullanılan bir takım tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda eski bilgiler, farmasötik botanik devreye girebiliyor. İnternet aracılığı ile bitkilere ait bilgilere geri dönmek mümkün de oluyor. İkisi birleşince bazen farmakognozi bilgileri bile hatırlanıyor ;)

ada
05-12-2006, 15:12
Sayın Mjgn,
Aslında ilk yanıtınızın cevabı hiç kullanılmıyor boşuna mı, yoksa çok yararlanılıyor mu anlamamıştım. Ama ikinci de netleşti. Ben eczacıyım ama eczanem yok dolayısıyla eczanelerdeki durumu çok iyi bilmiyorum. Ama burada konuşulan tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili konuların birçoğu ders kitaplarında var. Örn. Viscum album ile ilgili Bursa Eczacı odasından alınan alıntının aynısı Fitoterapi ders notlarında aynı şekilde yer alıyor.
Cevabınız için teşekkürler.

Müjgan
05-12-2006, 17:33
Şimdilik 3 eczacıyız. Ahmet Rodopman, mjgn ve ada :)

Ferda Ülkümen
05-12-2006, 20:13
Ben de dördüncü eczacı.

Bitkilerle ilgili derslerin boşuna olduğunu düşünmüyorum Bugün ilaç sanayiinde imal edilen ilaçların büyük kısmı bitkisel kökenli [ginko biloba, vinca, sennea, digitalis türleri gibi]ferdi kullanımda ise saklama, hazırlama,dozayarlaması gibi zorluklara rağmen aktarların sayısının gittikçe çoğaldığını görüyorum.eczane sahiplerinin vakitleri kurum reçeteleriyle uğraşmaya yetmiyor.

Öğrenciliğim sırasında en sevdiğim derslerdi farmasötik botanik ve farmakognozi . Değerli hocalarım sayın prof.dr.Asuman Baytop ve Turhan Baytop'un kitapları hep elimin altında Bana doğa bitki bahçe sevgisini onlar verdiler [bu bile yeter değil mi]

Müjgan
05-12-2006, 20:32
Oh ohh, iyii... eczacıların sayısı artıyor. Hoşgeldiniz Ferda :)

Bitki taksonomisini, bitkilerin çoğunun latince tür, cins,familya vs' sini ezberlettiler bize. Gereksiz yere diyemiyorum, o dönemde öyle düşünüyorsak da, şimdi önemini ve değerini biliyoruz.
Şimdi değerini biliyoruz ama, ben kendi adıma söyleyeyim, 25 yıl oldu mezun olalı ve çoğunu unuttum:) Bir kere geçince hatırlıyorum neyse ki.:rolleyes:

Ferda Ülkümen
05-12-2006, 21:24
Hoşbulduk mjg ben botanik bilgilerimi hep yeniledim şimdi öğrenciliğimden daha iyiyim de farmasötik kimya ne idi acaba baksam da anlamıyorum

Müjgan
05-12-2006, 23:12
Hoşbulduk mjgn ben botanik bilgilerimi hep yeniledim şimdi öğrenciliğimden daha iyiyim de farmasötik kimya neidi acaba baksamda anlamıyorum

Farmasötik kimya, sınıf geçmek için çalışılan, sınavdan çıkınca unutulan bi kimyadır:p

Ferda Ülkümen
06-12-2006, 12:53
Farmasötik kimya, sınıf geçmek için çalışılan, sınavdan çıkınca unutulan bi kimyadır:p
Okadar kolay unutulmuyor Hala rüyalarımda farmasötik kimyadan geçemeyip okuldan atılıyorum

ada
06-12-2006, 13:10
Gerçekten sadece Farmasötik Kimyadan geçemeyip atılan öğrenciler var.

Müjgan
06-12-2006, 13:17
FArmasötik kimya, analitik kimya hiç farketmiyordu benim için, hepsinden geçtim takır takır ama, dediğim gibi sınavdan çıkınca hepsini sildim :p

arodopman
10-12-2006, 00:41
Merhaba Arkadaşlar,

Ağaçlar sitesinin şekillenişinin ilk günleriydi sanırım. Öylesine bir heyecan sarmıştı ki içimi böyle bir uğraşıyı duyunca anlatamam. Bir süre de hevesle takip ettim gelişimini. Sonra uzunca bir süre kopukluk yaşadım. Unuttum gitti ağaçla sitesini de. İnternet sadece maillerimi okumak, Felsefe Ekibi Sitesini takip etmek ve eşimin eczanesinde Emekli Sandığı ve S.S.K reçeteleriyle boğuşmak olarak kaldı bu dönemde.

Ancak bir hafta kadar önce hoş bir rastlantı ile çalan telefonum sayesinde tekrar girdim siteye. Ve fırsat buldukça da okumaya çalışıyorum yazılanları. Ne çok şey aktarılmış o günlerden bu günlere. Emeği geçenlere binlerce teşekkürler.

Bu sayfada yazılanları okuyunca, son 30 yılı geçirdim gözlerimin önünden. Bunun büyük bir bölümü de ilaçla ve bitki ile dopdolu geçmişti. Özellikle de Eczacılığın temel uğraş alanı olması gerekirken Eczacılardan başka herkesin uğraştığı Tıbbi Bitkiler ve Hastalıkların Sağıtımında ki etkinlikleri konusunda araştırdım, ürettim, yazdım, çizdim. Hatta bu konuda öylesine pembe rüyalara daldım ki, hızımı alamayıp 20 yıl önce 105 çeşit Tıbbi Bitki’ yi G.M.P kurallarına uygun şekilde hazırlayıp, paketleme ve satmaya çalışma gafletinde bile bulundum. İflas etmekten son anda kurtulup bitkilerle olan aşkımı sadece satırlarda yaşamanın daha yararlı olacağı kararını verdim. Ama bu dönemdeki deneyimlerim bana, başta Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlükleri olmak üzere Eczacıların da Tıbbi Bitkilere hiçte sıcak bakmadıklarını gösterdi.

Şimdi kulaktan dolma bilgilerle bu işi yapmakta olan yarı cahil Baharatçıların elinde kalmasına kızdığımız Tıbbi Bitkiler konusunda sanırım suçun büyük bir bölümü de hazır ilaç satma kolaylığına kendini kaptıran Eczacılarımızın da paylarına düşmektedir.

Farmakoloji(İlaç Bilimi) Bilim Dalında 26 yıl boyunca üniversitede bu konularda yaptığım bilimsel çalışmaların sonuçlarını değişik yerlerde yayınladım. Ama 32 yıllık arkadaşım, 27 yıllık eşim olan ve eczanesinin ismini bile doğaya duyduğumuz sevgimiz gereği ‘’DOĞA’’ koyan eşime dahi anlatamadım. Ve dedim ki; demek ki Eczacı mantığı Tıbbi Bitkiler konusunda böyle işliyor. Bunun nedenlerini ve niçinlerini çok boyutlu olarak düşündüğümde ise karşıma anlatamayacağım kadar çok değişik unsurlar çıktı. Çok uluslu ilaç firmalarının propagandalarından tutunda, modernleşme aldatmacasına kapılan toplumumuzun çarpık tutumu, bilinçsiz kullanımlar, eğitim sistemimizin çapraşıklığından kaynaklanan insan malzememizde ki yetersizlikler gibi bir dolu neden. Bütün bunları ileride eğer uygun görülürse ve bir yararı olacaksa bir bir tartışılabilir tabii ki. Ama tartışılamayacak bir şey varsa Eczacıların, Tıbbi Bitkiler ile ilgili eğitim alan tek yetkili meslek grubu olmaları nedeniyle bu konuya çok daha fazla önem vermeleri gerekliliğidir. Hele hele günümüzde büyük sermayenin iştahını kabartan Eczaneler Zinciri projelerinin hayata geçirilmesi düşünülürken, eczacıların bilimini ve becerisini ortaya koyarak bu konulara eğilmeleri gerekliliği apaçık ortaya çıkmaktadır.

Bu konularda yazacak o kadar çok şey var ki umarım soluğumuz izin verirde söyleşebiliriz.

Ben şövenistçe bir yaklaşımla aşık olduğum ilaç ve ağaç konularını birleştirerek ‘’İLAÇ AĞAÇLAR’’ başlıklı bir yazı dizisi hazırlamaya koyuldum. Hani şu sadece ağaç sandığımız da baktığımız, ama aslında devamız olan ağaçları yazayım dedim. Ama Forum da aradım, taradım bir yer bulamadım. Sevgili Malina’ nın da aklına yatarsa bize bir yer gösterirse hep birlikte bir şeyler yazar mıyız diye düşünmeye başladım. Ne dersiniz?

Saygılarımla
Ahmet Rodopman

Müjgan
11-12-2006, 20:20
Hoş geldiniz sayın meslekdaşımız, şeref verdiniz ;)

ada
12-12-2006, 10:44
Merhaba Arodopman,
Herşeyi özetleyen yazınız için teşekkürler. Tam da benim de söylemek istediklerimi söylemişsiniz. Aslında eczacıların elinde eczacılığını gösterecek pek fazla şey bırakmadılar. Bitkiler onlardan biri.

Müjgan
14-01-2007, 00:41
Sevgili aradopman bu ilaç ağaçlar konusunu açtınız, bu konuda neler yapabileceğimizi konuşalım.

Bazı bitkisel yağları ve drogları aktarlardan temin eden bir eczacı olarak, bu konudan utandığımı eklemek istiyorum.

Kendi cildim için hazırlayacağım bir karışımı, henüz vitrine bakıp tasarlarken, bankonun ardındaki satıcının dr. ya da eczacı edası ile bana sunuşunu (eczacı olduğumu henüz bilmiyordu) görünce, güleyim mi, kızayım mı utanayım mı karar veremedim.
Her zaman fitoterapiye yakın oldum. Meslek içi eğitimlere katıldım, sertifikam bile var, ama bu konuda n'apıyorum? Hiççç...

Bu konuyu açıp yaramı deştiniz. Gerçek yaşamda bazı eczacılık fakültelerindeki bir grup insandan başka, bu işle ilgilenen eczacı yok.
Aktarlardan hangi şartlarda, hangi mevsimde toplandığı belli olmayan, standardize edilmemiş ürünleri kullanan ve bilinçsizce tüketen bir yığın insan var.
Beni en çok düşündüren standardizasyon işi. Bir akıllı çıkıp bu işi yapsa, toptan satıcılığını başlatsa, bir çok eczacı bu işe girecektir eminim.
Şimdi, şu anki şartlarda bunu yaparsak aktardan farkımız kalır mı?

dulantes
27-01-2007, 12:25
eczacılık öğrenciniz de var bir tane;)

Müjgan
27-01-2007, 22:08
eczacılık öğrenciniz de var bir tane;)

Merhaba, hoşgeldiniz:) Burada görmüş geçirmiş ve hatta benim gibi dinozor eczacılar var, gençlerin yeni ruhu fark yaratacaktır :)

Sergüzen
28-01-2007, 23:27
Merhaba
Ben eczacı değilim,ama eşim eczacı.Bu nedenle eczane ile yakından ilgileniyorum.Son dönemde droglara karşı ilgi arttı.Her derde deva olanlarını artık eczanelerde satıyor.Bunlar Avrupada son sürat artıyor.Türkiyede de bunların satışı mutlaka artacak.
Selamlar

Müjgan
29-01-2007, 10:11
Merhaba
Ben eczacı değilim,ama eşim eczacı.Bu nedenle eczane ile yakından ilgileniyorum.Son dönemde droglara karşı ilgi arttı.Her derde deva olanlarını artık eczanelerde satıyor.Bunlar Avrupada son sürat artıyor.Türkiyede de bunların satışı mutlaka artacak.
Selamlar

Hoş geldiniz Eyüp. Sizin eczacı olmamanız önemli değil, eczacılıkla ilgili sıkıntıları ve sorunları en çok eczacıların kocaları bilir. :)
Eczacı hanımların çoğu, dışarıda halledilecek, özellikle devletle ilgili bir kısım angaryayı kocalarına yüklerler çünkü. :D

Bu arada yeni gelen üyelerle ilgili bölüme girip kendiniz hakkında birşeyler yazabilirmisiniz?

ferruh
05-02-2007, 11:53
Bende eczacıyım...

Aslında ben bu fitoterapi,drog, farmakognozi konusund ümitliyim. Bu işi yapması gereken meslek grubu eczacılar. Ve artık insanlar bu hizmeti eczaci gibi uzman insanların elinden almak istiyorlar. Kendi adıma bu işi öğrenmeye çalışıyorum ama okulda aldığımız eğitim hiçbirşeye yetmiyor. Kendimi geliştirmek istiyorum ama bunu nasıl yapabileceğimi hangikaynakları kullanabileceğimi bilmiyorum.??????????

Müjgan
05-02-2007, 13:19
Bende eczacıyım...

Aslında ben bu fitoterapi,drog, farmakognozi konusund ümitliyim. Bu işi yapması gereken meslek grubu eczacılar. Ve artık insanlar bu hizmeti eczaci gibi uzman insanların elinden almak istiyorlar. Kendi adıma bu işi öğrenmeye çalışıyorum ama okulda aldığımız eğitim hiçbirşeye yetmiyor. Kendimi geliştirmek istiyorum ama bunu nasıl yapabileceğimi hangikaynakları kullanabileceğimi bilmiyorum.??????????

Mezun değilsen okuldaki farmasötik botanik,farmakognozi, farmakoloji, farmasötik teknoloji derslerini ders olarak görmeyip, ilgi alanına giren konu için yatırım olarak görürsen kolay mezun olursun :) Mezuniyetten sonra ise eczacı odalarının dönem dönem açtıkları meslek içi eğitim kurslarına katılırsan, kendini geliştirmiş olursun. Okuldaki hocalarına konuyu açarsan onlar sana destek olacaklardır ayrıca...

golge
21-02-2007, 03:38
Bu bir iş ilanıdır.
Arkadaşlar şirket ortağımın Artvin' in Murgul ilçesinde bir eczanesi var ve bu eczaneye mesul müdür(eczacı) aranmaktadır. İlgilenen arkadaşlarla şartları görüşmek için MSN den görüşebiliriz. Saygılarımla...
MSN: cbr600rr_shadow@hotmail.com

Müjgan
21-02-2007, 09:31
Bu bir iş ilanıdır.
Arkadaşlar şirket ortağımın Artvin' in Murgul ilçesinde bir eczanesi var ve bu eczaneye mesul müdür(eczacı) aranmaktadır. İlgilenen arkadaşlarla şartları görüşmek için MSN den görüşebiliriz. Saygılarımla...
MSN: cbr600rr_shadow@hotmail.com

Sevgili gölge, bölge eczacı odalarında duyuru yapsanız daha etkili olur :)

Müjgan
21-02-2007, 09:32
Sevgili gölge, bölge eczacı odalarında duyuru yapsanız daha etkili olur :)

Eczavizyon sistemi ile duyurulduğu için daha çok eczacıya ulaşırsınız:)

golge
23-02-2007, 00:14
Eczavizyon sistemi ile duyurulduğu için daha çok eczacıya ulaşırsınız:)

Teşekkür ederim Müjgan hanım. Ben arkadaşa ileteyim de ordan denesin lakin ben anlamam bölge eczacılar odası nerededir, nasıl ulaşılır:)

Müjgan
23-02-2007, 09:31
Teşekkür ederim Müjgan hanım. Ben arkadaşa ileteyim de ordan denesin lakin ben anlamam bölge eczacılar odası nerededir, nasıl ulaşılır:)

Artvin Eczacı odasına bildirilir, oradan duyuru yapılır. Ya da siz Ankara Eczacı odasına bildirin, belki oraya gitmek isteyebilecek gönüllü eczacılar olabilir :)

erakalin
24-02-2007, 19:47
Merhaba,

Bilgi hic bir zaman boşa değildir,hele mesleğimiz için cok önemli bir konu olmakla birlikte sanırım yetersiz eğitim,menzuniyetten sonra bir daha kullanıla-
mayan bilgi (hiç bir doktorun artık majistiral recete yazamaması ve konuları iyi
bilmemesi nedeni ile nekadar iyi bilsenizde kullanılmayan farmokognozi bilgileri)
unutulmaya mahküm olmaktadır.
Eczcı ;doktorun talebi ile hastaya ilac verebilen bir meslek dalıdır.Eczacı Messuliyetini fazlası ile bildiğinden hastaya rastgele bir ilaç yada bitkisel ilacı
(yan etkileri nedeni ile)veremeyecek kadar çevreye, hastaya ve mesleğine saygılı egitim almiş kişidir .
Ancak son zamanlarda herkes otlarla ilgilenmeye başladı ve aktar dediğimiz
baharat satıcıları özel fomüllerini üretip (nekadar doğru kimse bilmiyor ) hastalara büyük tavsiyelerle satabiliyor.Halbuki ülkemizde bu konuda tek yetkili
eczacı olmasına rağmen resmi kurumlarımız bu tür iş yerlerine göz yummakta
ve yetki babadan oğula geçmektedir.
Sayın meslektaşım bizim sorunumuz mesleğimize sahip çikıp ilgili konularda
tek yetkilinin eczacı olması gerektiğini işlemiyoruz .(meslek kuruluşlarımızda dahil) ve bizlere egitim yıllarında öğretilen familyasından kimyasal yapılarına kadar bitkisel droğları dogada (şahsen ben tanımakta zorluk cekiyorum ) cünkü
bitkileri inceledik ama resimlere bakarak dogada tesbit yapmak cok zor.
Biz eczcıların araştırmalarımızla beraber bitkisel droglar konusun'da daha çok bilgili olmalıyız daha cok öğrenmeliyiz diye düşünüyorum.
Böylece mesleğimizin farklılığını ve kalitesini ortaya koyabiliriz herhalde

DAREN
04-03-2007, 12:32
arkadaşlar ben de eczacıyım.Yanlız şu sıralar çalışmıyorum.

ecz.htc
30-03-2007, 17:27
mrb ben eczacılık ögrencisiyim gazi üniv.de 1.sınıf burayı farmasötik botanik sınavına calısırken buldum baya isime yaradı

Müjgan
02-04-2007, 16:57
Hoşgeldiniz. Farmasotik botanik çalışırken yararlandığınız kısım neresiydi?

ecz.htc
03-04-2007, 22:53
bazı kelimelerin anlamlarını arıodum hipantiyum falan

çam havası
11-04-2007, 17:35
Püren Resmi Istiyorum

Müjgan
11-04-2007, 23:12
Püren Resmi Istiyorum

İste bakalım :)

timur_tahsin
22-08-2007, 18:42
Sitedeki ecz populasyonu 1 daha arttı.

Müjgan
31-08-2007, 23:06
Hoşgeldiniz :)

abk
03-09-2007, 13:12
Ben de eczacıyım.:))

Müjgan
03-09-2007, 14:02
Siz de hoşgeldiniz.:)

abk
04-09-2007, 10:55
Hoşbulduk Müjgan.:))

insanyavrusu
18-09-2007, 15:02
Ben de İstanbul Ü. Eczacılık 3. sınıf öğrencisiyim ve aranızda yeniyim. Selam size.

abk
19-09-2007, 09:59
Ben de İstanbul Ü. Eczacılık 3. sınıf öğrencisiyim ve aranızda yeniyim. Selam size.

Aramıza hoşgeldiniz.:p

abk
26-09-2007, 08:11
Evet arkadaşlar;
yıllarca dirsek çürütüp diplomanızı alıp mesleğe atıldıktan sonra,mesleğin günlük hayata yansıması nasıl oluyor? Ben bir giriş yapayım,belki ilave yapmak isteyenler çıkar önümüzdeki aylarda.(Belki de yıllarda:rolleyes:)
1-Akşam eve gidip eşiniz veya çocuğunuzun hasta olduğunu görürseniz,önce üzülür,sonra kendinizi fazla mesai yapıyormuş gibi hissedersiniz.
2-Mesleğinizi öğrenen herkesin,sohbet arasında bilgi almak istediği ilaçlar,yan etkileri falan vardır.Sohbet önünde sonunda küçük bir seminere dönüşür.
3-Sizin,komşunuzun veya herhangi birinin bahçe veya balkonundaki bitkinin latince adını ağzınızdan kaçırırsanız,size acıyarak bakarlar,bunları oturup ezberlemeye çalıştığınızı sanırlar,sizin eğitiminiz sırasındaki bu isimleri öğrenmeden botanik dersini geçemeyeceğinizi düşünmezler.
4-Elinizin altında her zaman kişisel bakım ve temizliğinizi yapacak malzeme vardır.
5-İnsanlar eczanedeki ilaçları geceleri çantanızda taşıdığınızı düşünürler.Yanınızda onların ihtiyaç duyduğu ilaçlar yoksa,size şaşırarak bakarlar.Ve bunu "ama sen eczacısın..."diyerek ifade ederler.
6-Çocuğunuzun okulundaki,sınıfındaki ilk yardım malzemelerini siz temin edersiniz.
7-Çocuğunuzun okulunda laboratuvar malzemesi olmadığı için bu malzemeleri de siz temin edersiniz.
8-Bir şeyleri karıştırıp yeni şeyler üretme alışkanlığı yemek yaparken ve kokteyller hazırlarken çok işinize yarar.

kutay48
09-05-2008, 18:27
Eczane çalışanları da aranıza katılabilirmi. Bizim mesleğimize ait bir yer açılmamış.

kutay48
15-05-2008, 14:45
Merhabalar biraz geç oldu ama bütün eczacılaımızın 14 Mayıs eczacılar gününü kutluyorum...

Müjgan
31-05-2008, 21:51
Eczane çalışanları da aranıza katılabilirmi.Bizim mesleğimize ait bir yer açılmamış.
Siz de hoşgeldiniz :)

kutay48
06-06-2008, 11:35
Teşekkürederim Sayın Müjgan. İş yoğunluğundan yazamadım.

İklimsiz
06-06-2008, 14:18
Ben de bir eczane çalışanı olarak aranıza katılayım bari:p

Tubay
06-06-2008, 19:27
Ben bu grubu çok sevdim;)Eczacı değilim Ama günde ortalama 40 -50 eczacı veya çalışanıyla konuşuyorum.Hep içimde kalmıştır iş dışında bir sohbet edebilirmiyiz diye:pDermokozmetik sektöründeyim son yıllarda eczanelerde büyük atağa geçen bir sektör. Hımmm yine iş konuştum:D

kutay48
07-06-2008, 13:15
selam tubay...
hayatımızın büyük bir kısmı işte geçince ister istemez iş konuları açılıyor normalde de.aramıza hoşgeldiniz... :)

Tubay
07-06-2008, 14:36
Hoşbulduk Sayın Kutay;)

kutay48
12-06-2008, 14:12
Merhabalar Sayın Eczacılarım nasılsınız?

İklimsiz
12-06-2008, 14:26
Boş kaldığımız her an reçete giriyor, gına geldiğinde buralardayız :)

kutay48
12-06-2008, 16:45
Evet haklısınız bazen çok yoğun oluyor...

abk
13-06-2008, 11:43
İş yoğunluğu problem değil de, sistem kilitlendiğinde canımızdan beziyoruz. Ne zaman problemli bir müşteri gelse ve ben bir an önce işini halledip göndermeye çalışsam sistem cevap vermiyor. Bazen bilgisayarlar bir canlıymış ve bana karşı çalışıyorlarmış gibi geliyor.

İklimsiz
13-06-2008, 12:01
Maalesef aynı sorunu bizler de yaşıyoruz. Sizin yazdığınız gibi, ya problemli müşteri yada raporlu hasta reçetelerinde sistem cevap vermediğinde canımızdan beziyoruz.

Sistemin tüm gün çalışmadığı da oluyor:(

Sergüzen
14-06-2008, 11:24
Provizyon sistemi eczacıların sabır katsayısını arttırma üzerine kurulmuş bir sistem. Ay sonunda listeleri çıkarmaya uğraşıyorsunuz sistem ağır aksak gidiyor. Tam listeyi yazdıraracaksınız sistem gidiyor. Korku, endişe, kızgınlık, panik hepsi bir anda tavan yapıyor İstanbul borsası gibi. Buna ne kadar dayanılır ve kim dayanır? Ancak eczacılar. Nasıl olsa antidepresanlar ellerinin altında.

mumukoksal
06-09-2008, 15:39
hepinize selam arkadaşlar.ilaç sanayisinde kullanılan ve ülkemizde yetiştirlilen bitkiler hakkında çalışma yapan arkadaşlar var mı?cevap için acele etmiyorum:)sgk koli tesliminden sonra cevaplarınızı bekliyorum:)