PDA

View Full Version : Önümüzdeki ayların yarışma konuları hakkında bilgiler

malina
03-12-2006, 11:47
Gelecek yarışma konuları aşağıdakilerden biri olabilir. Şimdiden uygun kareler çekebilirsiniz...
Gece ve Ağaçlar (Ocak 2007)
Ağaç ve Aşk (Şubat 2007)

Not: Aşağıdakiler sırayla yazılmamıştır, listenin herhangi bir yerindeki konu önümüzdeki ay yarışma konusu olabilir. Kesinleşen konuların karşısına hangi ay yapılacağı yazılacaktır.

Budanmış Ağaçlar
Ağaç ve gölgesi
Ağaç ve Suda Yansımalar
Orman Talanı
Su kirliliği
Karın altında ağaçlar
Ağaç ve insan
Ahşap eşyalar
Ahşap evler
Siste ağaçlar
Ağaçlara çakılmış ilanlar
Ağaçlara kazınanlar
Ağaç ve hayvanlar
İkiz ağaçlar
Sarmaşık sarılı ağaçlar
Parkın en güzel ağacı
Mantarlar
Yabani otlar
Kelebekler
Kır çiçekleri
Ölmekte olan ağaçlar
Doğadaki bonsai
Ahşap oyuncaklar
Ağaçlara su yürüyor
Yakacak olarak istiflenmiş ağaçlar
Çiçek açmış ağaçlar

leylinili
13-12-2006, 14:58
Galiba şubat Ayi En Renkli Fotoğraflarin Içereceği Bir Yarişma Olacak :)

Todor
13-12-2006, 16:01
Hoş geldiniz leylinili;
Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın... (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) başlığında kendinizi tanıtır mısınız?
Üyeler için Kullanım Kılavuzu (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=75) sayfasında forumun kullanımı ile ilgili bir çok sorunuza cevap bulabilirsiniz. Nice paylaşımlarda bulunmak dileği ile:)

titan
16-12-2006, 14:05
Eğer kelebekler konulu bir yarışma olursa kelebekleri nasıl çekeceğiz? Yerlerinde durmuyorlar ki? Acaba daha önce bu konuda güzel fotoğraflar çekmiş bir arkadaş bize yardımcı olabilir mi?

Mahmut Leventoğlu
16-12-2006, 17:02
Merhaba Titan ben 8 yıl cıvarında Toroslarda Kelebek fotografları çektim. O zamanki ekipmanlarla. Şimdilerde çok kolay.Malum makinalar artık dijital ve ekipmanlar çok gelişti. Kelebek fotografı için mutlaka teleobjektif ve sehpa kullanmalısınız. Kaldıki şimdilerde Joystik li sehpalar mevcut. Sehpayı kurup makinanızı joystk le her yönde serbest olarak hareket ettirebiliyorsunuz.
Kullandığınız makinayı bilebilirsem daha detaylı bilgilendirebilirim.

anilozer112
16-12-2006, 19:07
gece ve ağaçlar bana göre değil çünkü benim makina gece iyi çekmiyor.neyse bizde şubata hazırlanırız.herkese kolay gelsin

titan
16-12-2006, 19:29
Bilgileriniz için teşekkürler. Ben olympus marka bir dijital fotoğraf makinası kullanıyorum. Çok usta değil. Ama çok amatör bir makine de değil. Teleobjektif ve sehpa fazla kullanmıyorum. Ama kelebek fotoğrafları çekerken kullanmamız gereken diyafram ve enstantane değerleri hakkında bilgi verirseniz benim için çok daha makbul geçer.

Vildan Sönmez
17-12-2006, 02:15
Kendi sayfamdaki kelebek fotoğraflarını elimde makina kelebeklerin peşinde dolşarak onlar izin verdiği kadar çektim.Hiçbir ekipman kullanmadan,makinanın otomatik ayarı ile.Benim gibi teknik bilginiz yoksa da destek kullanmadan içinizden geldiği gibi çekin. Ama örneğin gece ve ağaçlara fotoğraf gönderemiyeceğimi şimdiden söyleyebilirim.Çünkü makinamla gece çekimi yapmayı beceremiyorum.

fikret özturna
18-12-2006, 18:08
Ben "ağaç ve çoçuk" konulu yarışma düzenlenmesini öneriyorum

nevbahar
19-12-2006, 02:10
En yakın konulardan biri 'yakacak olarak istiflenmiş odunlar' olabilir mi
acaba ?

anilozer112
27-12-2006, 09:37
(Karın altında ağaçlar)Bence güzel bir konu.Tam zamanı aslında.nevbaharında dediği gibi 'yakacak olarak istiflenmiş odunlar' güzel olur..

zenfree
21-05-2007, 14:20
Haziran ayı yarışması için " ağaçlar ve gökyüzü" konusunu önermek istiyorum.;)

pimpirim
23-05-2007, 11:29
Haziran ayı yarıması için "ağaçlar ve gökyüzü" konusu güzel ama "sarmaşık sarılı ağaçlar" veya "ahşap evler" konusu da olabilir diye düşündüm. Bizim burada ikisinden de çok var.:p

Orman Mühendisi
23-05-2007, 12:54
Daha sonraki aylarda inşallah:)

pimpirim
23-05-2007, 14:01
Niye? Seçilen konu yazdıklarıma çok uzak değil ki... İlla ki dediğim konuda fotoğraf çekmek istersem, çekebilirim. Ahşap bir ev ve bir ağaç mesela ya da sarmaşık sarmış bir ağaç ve ahşap ev... İsteyince formata uygun hale getirilebilir.;)

Orman Mühendisi
23-05-2007, 17:37
Olmaz demedim ki ben de. İleriki aylarda olabileceğini söyledim.

pimpirim
23-05-2007, 23:28
Yanıtı okuyunca acaba yanlış mı anlaşıldım diye düşündüm. Yazdığımı tekrar okuduğumda biraz ukalalık, biraz gıcıklık kokuyor gibi geldi. Amacım bu değildi. :)