PDA

View Full Version : Biyolog ve Müstakbel Biyologlar

kürekçi
28-11-2006, 18:05
Ben de Ege Üniversitesi'nde 3. sınıf biyoloji öğrencisiyim. Uzun zaman olmasa da sitenin sıkı takipçisiyim fakat hala bir biyoloğa rastlamadım. Belki bu başlığı gören biyologlar ortaya çıkar :D

alyy
10-12-2006, 23:56
Ben de varım, i.ü.-biyoloji , 1. sınıftayım şimdilik ama =)

kürekçi
11-12-2006, 17:23
Hoşgeldin aramıza alyy. Umarım bu sitede aradıklarına cevap bulabilirsin. Sorularını çekinmeden sorabilirsin. Bilgilerim ve bilgilerimiz doğrultusunda sana geri dönmeye çalışacağımıza emin olabilirsin.

İyi günler...

titan
11-12-2006, 17:55
Ben maddi anlamda olmasa da manevi anlamda gerçek bir biyoloğumdur. Sizce bu koşul bir biyolog olmak için yeterli mi?

magus
17-12-2006, 23:04
Bende Ankara Üniversitesi 4. sınıf öğrencisiyim...herkese merhaba

yakupbiyo
20-12-2006, 16:14
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde Araştırma görevlisiyim. Lisan eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesinden aldım.

kürekçi
21-12-2006, 00:11
Ben maddi anlamda olmasa da manevi anlamda gerçek bir biyoloğumdur. Sizce bu koşul bir biyolog olmak için yeterli mi?

Size biyofil (=canlısever) desek daha doğru olur sanırım :) ama kendinizi öyle hissediyorsanız neden düşlerinizi yıkalım ki ama değil mi...:)

kaoss
21-12-2006, 22:54
Merhabalar..
Ben de Gazi Üniversitesi'nde 3. sınıfım..
Bana bir konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. "kimyasal,herbisit,pestisit,gıda katkısı gibi maddelerin bitkilerde yol açtığı mutasyonlar" ile ilgili bir makaleye ihtiyacım var. Bulduklarım içime sinmedi. Tarama yapmam için önerebileceğiniz madde,anahtar kelime ya da kaynak var mı? Uluslar arası kaynak araştırdığım için önerileriniz ingilizce olusa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler

yakupbiyo
22-12-2006, 08:49
kaoss isyersen scholar.google.com adresinden de bi ara

yakupbiyo
22-12-2006, 08:50
"scholar.google.com"

kaoss
28-12-2006, 05:46
"scholar.google.com"

Yardımın için sağol. "Maleik hidrazit" diye bir herbisit buldum. Dün geceden beri bununla uğraşıyordum ki sabah olmuş. Bitirmeye muvaffak olabilecek miyim bilmiyorum :)

colchicum
01-01-2007, 18:53
bende e.ü biyoloji 4. sınıf ögrencisiyim ......

shinobu
27-01-2007, 23:07
slm ben de ege ü. 2.sınıftayım
ağaçlardan dolayı botanikçi olduğunuzu düşündüm ama doğrumu düşündüm :)

golge
04-02-2007, 04:19
Merhabalar..
Ben de Gazi Üniversitesi'nde 3. sınıfım..
Bana bir konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. "kimyasal,herbisit,pestisit,gıda katkısı gibi maddelerin bitkilerde yol açtığı mutasyonlar" ile ilgili bir makaleye ihtiyacım var. Bulduklarım içime sinmedi. Tarama yapmam için önerebileceğiniz madde,anahtar kelime ya da kaynak var mı? Uluslar arası kaynak araştırdığım için önerileriniz ingilizce olusa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler

Oncelikle Kaoss un problemine yardımcı olmaya calışayım. Arkadasım , yabancı dergilerde yayınlanmış makalelere evindeki ya da internet kafedeki bir pc den internet aracılıgıyla ulaşman zor ya da cok az sayıda yayına ulaşabilirsin.Çoğunda sadece abstrakt kısmını okumakla yetinmek zorunda kalırsın. Bunun için sana kokten cözüm olarak Bilkentteki ulakbim kutuphanesine gitmendir. Orda hem ilgilendigin makaleleri araştırır hem de fotokopilerini elde edebilirsin.

Evet meslektaşlarım, ben de yeni üyeyim ve H.Ü. Biyoloji mezunuyum. Yaş 32.

belgin13
09-02-2007, 13:03
selam...bende biyoloji mezunuyum..şu an da fen bilgisi öğretmenliği yapıyorum,bitkilere hayranım....herbaryum bilgisi olan var mı??

kürekçi
12-02-2007, 09:48
Hoşgeldiniz belgin13. Nasıl bir bilgi aramıştınız? Sanırım yardımcı olabilirim. :)

dafny
16-02-2007, 22:31
bıyologlar tırmanışta bende geldım 4. sınıf öğrencisiyim yeni üyeyim de bu ağaç türlerine tıklıyorum açılmıyo nedir sohbet midir amaç bu siteyi algılayamadım bilgiye ulaşamadıktan sonra ne anlamı var?

kürekçi
16-02-2007, 23:44
Sanırım siteye büyük bir önyargı ile yaklaşıyorsunuz. Aradığınız bilgiye ulaşmak çok kolay, yeter ki isteyin ve çabalayın ;) hangi linklerde sorun çıktığını söylerseniz size yardımcı olabilir belki sitede yetkili kişiler.
Ayrıca internet bir deniz, aranılan tüm bilgiler birçok yerde var. Fakat burada paylaşım söz konusu. Gerek literatürel bilgiler olsun gerekse de kişisel deneyimler açısından olsun, bilgi paylaşımı bu siteyi ayakta tutan unsurlardandır.

Bu arada aramıza hoş geldiniz dafny ;)

belgin13
17-02-2007, 16:47
sevgili kürekçi..herbaryum konusunda yardımcı olabilirim demişsin,teşekkürler...büyük cam kap içinde (ağzı açık olacak ama) çakıl taşları falan koyup bitki tanzim ediyosun..ben sadece ne tür bitkiler kullanabilirim diye merak ediyorum..ayrıca kömür briketi konuyormuş kap dibine..karbon sağlaması için olacağını düşünüyorum ama ağzı açık olacak madem onlara ne gerek var tam anlamadım???

kürekçi
18-02-2007, 01:26
Bahsettiğiniz yöntemi daha önce hiç duymadım ve karşılaşmadım ama etli meyvelerin,soğanlı ve yumrulu bitkilerin kurutulması sırasında kullanılıyor olsa gerek.
Herbaryum yapmanın başlıca kuralı, bitkileri mümkün olduğunca formunu bozmadan kurutmaktır.
Bu yöntemi araştıracağım. Siz ne için bunu yapmak istiyorsunuz peki?

Ali H. ALI
18-02-2007, 03:18
Sayin Belgin13 "Evdeki bitkilerimiz" bolumune yeni bir konu actim Sise[kavanoz] bahcesi. istediginiz bilgileri orada bulabilirsiniz. Hosca kaliniz.

vildan
05-03-2007, 08:33
merhaba arkadaşlar,
böyle bir başlık olduğunu yeni öğrendim ve ben de aranıza katılmaya karar verdim. 2002 mezunu bir tıbbi biyoloğum. yazışmak dileğiyle... ;)

belgin13
08-03-2007, 17:15
Arkadaşlar teşekkür ederim..herbaryumun presleyerek bitki kurutma işlemi olduğunu biliyorum ama aldığım bir bahçe dergisinde bu isim kullanılmıştı...Öğrenciyken Ege Ünv. botanik bahçesine gelir gezerdik,sanırım orda herbaryum vardı..Güzel bir bahçesi vardı umarım hala duruyordur..

ceyda_sct
10-03-2007, 10:27
merhaba doku kültürü hakkında bilgi almak istiyorum profesyonel anlamda yapmak için gerekli temele sahibim kimya bölümü mezunuyum...şimdiden teşekkürler..

mihran
17-03-2007, 23:36
Bende Atatürk üniversitesi biyoloji 3. sınıf öğrencisiyim. Söğütgiller ve kebereotugiller familyalarıyla ilgili ödevim var, bu siteye ödevimi araştırıırken rastladım ama hala ödevimi tam olarak bulamadım:( tavsiye edeceğiniz bir site var mı?
Selamlar..

biomer
20-03-2007, 19:10
Ben Mustafa 2006 Selçuk Biyoloji mezunuyum. Şu andaaynı üniversitede Botanik A.B.D' de masterime devam etmekteyim.
İnşaallah sık sık görüşmek arzusuyla.

biomer
20-03-2007, 19:13
Latincelerini deeklersen sanırımdaha çokyardımcı olabilecek arkadaşçıkacaktır. MEsela; Söğütgiller(Salicaceae) gibi.
Kebereotugiller dediğin kuvvetlemuhtemel Capari sp. olsa gerek.
Dediğimgibilatincelerini de yazarsan bundan sonraarkadaşlar daha rahatyardımcıolabileceklerdir.
Bu kelimeleri bir arat bakalım.

mihran
21-03-2007, 23:59
Teşekkür ederim. Söylediğiniz şekilde bakmıştım ama kebereotugillerle ilgili hiç birşey bulamadım, iş başa düştü kütüphaneden tohumlu kitaplarından araştırmam lazım..

flora
23-03-2007, 19:02
tüm biyolog ve adaylarına merhaba bende i.ü. mezunlarındanım.tüm biyologları biraraya getirmeyi ve gerçek sayımızı ve gücümüzü göstermeyi amaçlayan bir bir site var. hepinizi "www.biyologlar.net'e" üye olmaya çağırıyorum.unutmayalım ki bilgi paylaşımının yanında ortak sorunlarımızı çözmek için de önce bir adım atmak gerekir.

simden
23-03-2007, 21:39
merhaba arkadaslar,

foruma bugun uye oldum, bende biyologum. halen odtude biyoteknoloji doktorama devam ediyorum. simdiye kada yapilmis olan yazismalari okudum, guzel bir ortama katilip meslektaslarimla ve diger doğa sevenlerle birlikte olmak guzel olacak diye dusunuyorum. Ben de her konuda elimden geldigince yardim etmeye hazirim.

gorusmek uzere...

flora
10-04-2007, 21:44
arkadaşlar
birer biyolog olarak hangi konularla ilgilendiğimizi birbirimizle paylaşırsak daha iyi olur diye düşünüyorum.

kürekçi
11-04-2007, 18:48
Ben mesajları kontrol etmeyeli ne kadar da çoğalmışız :) Hepiniz aramıza hoş geldiniz.

E.Ü. Botanik Bahçesi tüm güzelliği ile aynı yerinde duruyor ve sizlerin ziyaretinizi bekliyor ;) İsteyenlere duyurulur. Eğer gelmek isteyenler olursa benimle de irtibata geçebilirler.

mihran
13-04-2007, 21:54
hoş bulduk :)
İstanbul'da olmayı çok isterdim..

Bu yıl tohumlu bitkiler dersimiz var, laboratuvarda diğer şehirlerden haftalık getirtilen taze çiçekleri inceliyoruz, çok eğlenceli ama böcekler daha çok ilgimi çekiyordu geçen yıl..

kürekçi
15-04-2007, 13:06
Tohumlu dersi için bol sabır diliyorum size :) Ders kitabı olarak hangi kaynağı kullanıyorsunuz acaba?

mihran
15-04-2007, 23:34
bu çok güzel bir soru:)) Yar.Doç Yusuf Kaya hocamızın hazırladığı kitabı kullanıyoruz. Pek iyi hazırlanmamış bir kitap, elime bile almak istemiyorum. İlk sınavım.... Neyse İyi diyelim iyi olsun;) İnâallah iyi bir not ile geçerim..

kürekçi
16-04-2007, 07:25
Kalbimiz seninle ;) Başarılar dilerim.

kondrosit
29-04-2007, 15:06
Merhaba biyologlar ve müstakbel biyologlar, ben de İÜ 2. sınıf öğrencisiyim. Herkese derslerinde ve kariyerlerinde başarılar

Uzm.Biyolog
25-05-2007, 15:47
Merhaba Biyologlar

Ben de Uludağ Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunuyum. Biyokimya Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yaptım. Biyoloji bilimini çok sevmeme rağmen biz biyologların bir odalarının bile olmaması, Biyolog olarak çalışma imkanımızın kısıtlı olması ve Biyologum dediğimde insanların yüzüme anlamadan bakması beni çok rahatsız ediyor. Bu kadar zor ve güzel bir branştan mezun olup toplumda gereken değeri ve saygıyı bulamamamız çok acı.Hep birlikte mesleğimiz adına neler yapabiliriz diye düşünüp hareket etmeliyiz.

Buradan hepinizi davet ediyorum.Üye listesi oluşturalım.İletişim halinde olalım.

urtica_sp
31-05-2007, 00:51
Merhaba Arkadaşlar!
Ben de 2005 yılı Biyoloji mezunuyum..
Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama bu başlığı yeni farkettim..:(
Hepinize başarılar diliyorum..
Görüşmek dileğiyle!:)

probiyolog
20-06-2007, 13:18
Merhabalar

Bende yenilerdenim sanırım. Başlığı gördüm ve bende varım demek istedim;)
Ege Biyoloji 3.sınıfa geçtim.
Buarada Egeli arkadaşlar opsiyonlar neler? Tercih yapıp beklemek çok zormuş:)

Görüşmek üzere, hoşçakalın!

kürekçi
07-07-2007, 00:04
Yeni gelen arkadaşlarımıza hoşgeldiniz demek istiyorum. Bu sitede gerçekten güzel ve faydalı paylaşımlar bulacaksınız. Uzm. Biyolog, size sonuna kadar hak veriyorum fakat ne kadar toplanırsak toplanalım, ne kadar birlik olmaya çalışırsak olalım, ülkemizde bilime ve bilim insanlarına verilen değer artmadıkça bir sonuca varamayız. Bölümümü söylediğimde burun kıvıranları, ses tonu değişenleri veya saçma sapan yorumlarda bulunanlara acınası gözlerle bakıyorum artık. Çünkü cehalet içinde nasıl da boğulduklarını belli ediyorlar. Suçun büyük kısmı bu gibi insanlarda olmasa da kendilerini ve yaşamlarının büyük bir kısmını ortaya döken bu bilime saygı duymayı öğrenmeleri için birilerinin onlara yol göstermesi gerekmiyor. Biraz merak sorunu zaten kökten çözecektir. Neyse fazla uzun konuştum sanırım. Umarım dilekleriniz gerçekleşir :)

probiyolog benim opsiyonum botanik. Sonucu beklerken hiç karın ağrısı çekmedim çünkü kendi isteğimle ve o opsiyona gireceğimden emin olarak tercih yapmıştım ;)

simbiyoz
25-07-2007, 19:12
merhaba arkadaşlar bende biyologum aranıza bugun katıldım ege biyoloji mezunuyum yüksek lisansıda egede yaptım burda meslektaşları görmek çok sevindirici oldu

kürekçi
25-07-2007, 20:25
Merhaba simbiyoz. Aramıza hoş geldiniz. Ege'de hangi alanda yüksek yaptınız?

herbaryum
25-07-2007, 22:00
Bir biyolog da benden :)

simbiyoz
25-07-2007, 22:42
botanik alanında yaptım

kürekçi
25-07-2007, 23:12
Herbaryum siz de hoşgeldiniz ;)

angelanın külleri
29-07-2007, 13:26
merabalar bende ankara üniversitesi 2. sınıf biyoloji öğrencisiyimmm!!!

biofatih
30-07-2007, 13:44
Selamlar herkese, 2001 SDÜ (Süleyman Demirel Ün.) mezunuyum. Ama pek çok biyolog ile aynı kaderi paylaşarak sağlık sektöründe satış-pazarlama bölümünde çalışıyorum :)

muarke
07-08-2007, 01:46
bir biyolog adayı da burada :) adanadan herkese selam...

kürekçi
07-08-2007, 17:04
Hepiniz hoşgeldiniz iyice kalabalık olmaya başladık ;)

iskoc2325
25-09-2007, 16:50
Merhaba arkadaşlar, bu kalabalığın içinde rahatsız etmiyorum değil mi? Ben de bir biyoloğum da :-)

rausettus
13-10-2007, 23:51
merhaba ben de ege üniversitesi biyoloji bölümü öğrencisiyim.isteyenler olursa her şekilde yardım etmeye hazırım.ege üniversiesi botanik bahçesinde çalışamtayım aynı zamanda.herkese kapımız açıktır her zaman beklerim.

herbaryum
13-10-2007, 23:52
Yeni gelen Biyolog arkadaşlar hoşgeldiniz.

rausettus
13-10-2007, 23:59
bu kadar biyolog bir araya geldik madem beyin fırtınası bence şart oldu.projeleri olan var mı?mesela benim bir tane var "yapay tohum" bilgisi olan varsa konuşmaya başlalayım.

nature57
05-01-2008, 21:22
Merahabalar bu kadar çok biyoloğu bir arada görmek gerçekten çok hoş. Bende Ege mezunu bir biyoloğum (1998). Şu anda Adnan Menderes Üni. de doktorum. Uzmanlık alanım karayosunları. Botonik anabilim dalında olduğum için bazı konularda size yardımcı olabilirim saygılarımla...

nature57
05-01-2008, 21:36
Arkadaşlar teşekkür ederim..herbaryumun presleyerek bitki kurutma işlemi olduğunu biliyorum ama aldığım bir bahçe dergisinde bu isim kullanılmıştı...Öğrenciyken Ege Ünv. botanik bahçesine gelir gezerdik,sanırım orda herbaryum vardı..Güzel bir bahçesi vardı umarım hala duruyordur..

Dergi de sanırım yanlış yazılmış:) herbaryum konusu anlaşıldığına göre bu dersin lab. yaptıran bir bilim insanı olarak yardıma ihtiyacınız olması durumunda elimden geldiği kadar yardımcı olurum. selamlar

botanikilhan
09-07-2008, 19:21
mrb ben ege üni 2.sınıf ögrencisiyim botanikle ilgilenmeyi saeviyorum ve botanikle ilgili haftalık yada aylık dergi arıyorum tavsiye edebileceginiz dergiler varsa bana ulasırsanız sevinirim.. tsk ederim simdiden

biyolog_42
21-08-2008, 20:42
Merhaba! Ben de Selçuk Üniversitesi Biyoloji 3. sınıf öğrencisiyim. Aranıza katılmaktan büyük bir sevinç duyacağım

biomer
24-09-2008, 00:58
Arkadaşlar;
Bölümümüz ülkemizde para kazanmak için hem gereksiz, hem de büyük bir fırsat. Ayrıntıya girmeye gerek duymuyorum, mezun olup da sivil dünyaya merhaba diyen tüm meslektaşlarım ne demek istediğimi rahatlıkla anlayacaklardır.
Sivil hayatta bu meslekten zevk almak istiyorsanız, para kazanmak amacınız değil, aracınız olsun. Amacınız ise; hobiniz olan mesleğiniz olsun. (Botanik, Entomoloji, Peyzaj, Bitkisel Üretim vs.)
Bu açıdan bakınca hayat tam bir "bios" oluveriyor. "logos"unu tamamlamakta sizin faaliyetlerinize kalmış birşey. :)

antmen
24-10-2008, 11:34
Hacettepe Ünv. (Zooloji, Ph.D)