View Full Version : Chamaecereus silvestrii
Herkese Selamlar,
chamaecereus silvestrii basligi adi altinda actigim bu yeni konuda sizlerle, cogaltmakta oldugum melezlerin fotolarini paylasmak istiyorum.
Bircogu henuz cogaltma asamasinda olup henuz pazara sunulmamistir. Bu yuzden belkide ilk olarak burada goreceksiniz bazi melezleri.
Umarim beğenirsiniz
Portakal renginde ve cok cicek acan bir melez
Rengi biraz daha koyu olan bir melez
Neredeyse iki renkli denecek kadar guzel bir renk
Oldukca buyuk cicekli bir kirmizi melez
Buda buyuk fakat rengi cok tatli olan bir melez
Ancak asi yapilarak buyuyebilen sari turun (klorofilsiz) harika parlak kirmizi cicekleri
Neredeyse katmerli denecek kadar guzel bir kirmizi melez
Sari kirmizi damarli bir melez
Degisik bir sari melez daha
Cok degisik bir melez daha
Bol cicek acan baska bir sari melez
Hertarafi ciceklerle kapli bir melez daha
Halit Togay
28-11-2006, 05:49
bayıldım.
evde de böyle çiçeklenecek mi?
Sevgili Halit Togay,
Bu turun bakimi kaktusler icinde en kolay, ic ve dis mekana en iyi uyum saglayan bir tur olmasi. Sicaga ve soguga dayanikliklari oldukca fazla.
Saygilarimla,
papatyam
28-11-2006, 13:59
uyar11 , hepside birbirinden güzel ,
çiçekleri bir günlükmü yoksa üzerinde bir süre kalıyormu
bahcıvan
28-11-2006, 14:23
Gerçekten hepside çok güzel ellerinize sağlık. Bende sadece kırmızı açan var. İnşallah birgün diğerlerindende edinirim.
Tebrikler Çok güzeller.Harika renkler.Benimde olsun isterim.Ellerinize Sağlık...
uyar11 , hepside birbirinden güzel ,
çiçekleri bir günlükmü yoksa üzerinde bir süre kalıyormu
Bu melezlerin cicekleri uc dortgun bazi turler ise daha da fazla acik kalabiliyor.
Ilk ciceklendiginde bazi melezler sanki cicek patlamasi yaparak hepsi birden aciyor iste o zaman cok harika gorunuyorlar.
Hepinize ilginizden dolayi tesekkurler.
Saygilarimla,
papatyam
29-11-2006, 09:41
asıl biz sana teşekkür ederiz böyle güzellikleri bizimle paylaştığın için ;)
Çok güzeller gerçekten ellerinize sağlık...
Burasini biraz guncellestirelim. Uzun zamandir ayri kaldim. Fazla yeni foto yok ama yinede elimde olanlardan bir derleme yapalim.
Yeni melezleme calismalarim devam etmekte, tohumlar olgunlasmakta, kismetse seneye yeni melezler burada olurlar.
bunlar ne ya harikalar valla,
kaktüsler rüyama girmeye başladı ne yapacağız yaaaaaaa
Çok güzeller ne diyeyim:( Tıpkı bendekiler gibi:D
İklimsiz
13-12-2007, 12:33
Yıllardır hemen her yerde gördüğüm, pek ilgimi çekmeyen bu türde meğer ne cevherler varmış:)
Harika çiçekleri varmış gerçekten,izlemek bile çok güzeldir.Nazar değmesin:)
Bencede çok harikalar,görüntüleri kadar güzel kokuyorlarmı acaba,offf yaa...Yakın olsada gidip alıversek,bizim buralarda nerdeee,hem çiçeğide üzerinde istediğinden seçebilirsin ne güzel.
Bunlar uyar11'in kendi yetiştirdiği kaktüsler. Satın almanız biraz zor anlayacağınız :D
;)Desenize ağzımız açık bakmaya devam edicez monitöre .Sonrada bu kadarmı güzel olur diye söylenirken eşim yine ne söyleniyosun kendikendine diyecek:D şaka biryana gerçekten çok güzeller sn uyar11'in ellerine sağlık.
mehtap051
14-12-2007, 12:47
Bu kaktüsler bir harika. Ne güzel çiçek açmışlar.
Harika kaktüsler! Ellerinize sağlık. Peki bu kaktüslerden bizim olamıyacak mı?
İklimsiz
14-12-2007, 14:40
Harika kaktüsler! Ellerinize sağlık. Peki bu kaktüslerden bizim olamıyacak mı?
Sevgili fevziye, siz sanıyormusunuz ki biz kaktüs severler sadece resimlere bakıp iç çekmekle yetineceğiz:D İçimize ateş düşmeye görsün, ki düştü bile ne yapar eder edinir ve dostlarla da paylaşırız;)
Gönlünüze sağlık sevgili İklimsiz. Elbette iç çekmekle olmaz, elimizden geleni paylaşmalıyız. Dostlar ne güne? Sevgiler...
Güler hanım merhaba. Uyar11'in kaktüslerinden sizin elinizde olanı var mı?
Bu arada 34 üncü mesajın en alttaki resimde turuncu pembe orkide ne güzel gülümsüyo öyle ;) rengi çok güzel:p
İklimsiz
14-12-2007, 20:35
Güler hanım merhaba. Uyar11'in kaktüslerinden sizin elinizde olanı var mı?
Evet var, fakat hiç çiçek açtıklarını görmedim. Zaten çiçeklendiklerini de bilmiyordum Uyar11 in resimlerini görene kadar:( Özel bakıma aldım şimdi:D
Fosfor takviyesi yapın çiçek açması için
Sevgili Güler hanım, aman özel bakımı sakın aksatmayın. Acaba sizdekiler ne renk açacaklar. İnşallah yakın zamanda çiçeklenirler. Fosfor takviyesi hangi vitaminle oluyor, biliyormusunuz?
Günsu hanım ben kaktüslere bayıldım, hele sarı renkliler harika.!
menekşemehtap
15-12-2007, 15:31
Bir yavru Chamaecereus silvestrii de benden, sevgili ekin97 göndermişti. Sanırım sarı çiçek açandan.
Günsu hanım ben kaktüslere bayıldım, hele sarı renkliler harika.!
Kaktüslere bende bayıldım;) aşılamayı denemeyi düşünüyorum inşallah yapabilirim,ama mevsim uygunmu acaba:confused:bu kaktüslere benzer benimde kaktüsüm var zannedersem çok fazla yavruluyo ama hiç çiçek açtığını görmedim.Ev kaloriferli olunca nereye koyayım bilmiyorum,ve çok güneş alıyorlar bunun zararı olurmu dersiniz:confused:
Kaktüslere bende bayıldım;) aşılamayı denemeyi düşünüyorum inşallah yapabilirim,ama mevsim uygunmu acaba:confused:bu kaktüslere benzer benimde kaktüsüm var zannedersem çok fazla yavruluyo ama hiç çiçek açtığını görmedim.Ev kaloriferli olunca nereye koyayım bilmiyorum,ve çok güneş alıyorlar bunun zararı olurmu dersiniz:confused:
Bu mevsımde aşılamayı tavsıye etmiyorum, havaların ısınmasını bekleyin derim. Bu türün çiçek açmasını istiyorsanız kışın kuru kalacak bir sekılde dışarıya bırakın, korkmayın bışey olmaz. Benım kendi tecrübelerıme dayanarak söylüyorum - 17 dereceye kadar sorunsuz bır sekilde soğuğa dayanıklı ve bu soğuğu yedikten sonrada bol bir şekilde çiçekleniyorlar. Çok güneş almaları kaktusun rengını koyulaştırabiliyor ve buruşmalara sebep oluyor.
Ben şu an İstanbul dayım ve bu aksamda Bilecık e geçiyorum, bundan sonrakı mesajlara cevap yazamayabilirim.
SAYGILAR
Cevabınız için teşekkür ederim sn uyar11. aşılamak istediğim kaktüsüm.26575
Bunun ismini bilmiyorum:confused:üzerine aşılamayı düşünüyorum,sadece bu ikisini değil diğer kaktüslerimide bunun üzerine aşılasam diye düşünüyorum.Havaların ısınmasını iple çekicem.;)26576arkadaşlar bu kaktüs çiçek açıyormu:confused:
Sevgili Günsu 58 nolu mesajınızdaki kaktüsünüz çok güzel kırmızı çiçekler açıyor.
Gerçektenmi :confused:Bu iki kaktüsümünde hiç çiçeğini görmedim.
Evet sevgili Günsu. Dikenli olan ikinciden rahmetli annemlerde vardı. Sürekli çiçekli oluyordu. Ne yazık ki annem sanırım onu birine verdi. Şu anda karşı komşumda var ama ayırabileceği gibi değil. Baharı bekliyorum, belki bir şansım olabilir ya da çiçekçilerde bulabilirim.
Hangisini dediğini anlamadım zira 58 senin mesajın oluyor.Eğer istersen bende gönderebilirim.Yalnız şu bayram haftası geçince.58 deyince alttaki zannetmiştim iyi bakmamışım:o
Afedersiniz sevgili Günsu. Haklısınız mesaj no'sunu yanlış yazmışım. 58 değil 57 olacak. Dikenli kaktüsünüz minik minik güzel çiçekler açıyor, Sizde olanlardan gönderebilirseniz tabii ki sevinirim. Dediğiniz gibi bayram haftasından sonra....
orcanöbekçi
23-12-2007, 02:10
Sayın uyar11,
Kaktüslerinize bayıldım.Bir sorum olucak, cevaplarsanız sevinirim.
Aşıladığınız kaktüslerin rengini önceden biliyormusunuz ,yani şu kırmızı çiçek açanı şuna aşılıyayım mı diyorsunuz yoksa çiçek açtıklarında size de sürpriz oluyormu?Kırmızı açan bir kaktüs ..............işlemlerden sonra sarı açabiliyormu
Renklerle ilgili tecrübelerinizi denemelerinizi bilgi olarak bizimle paylaşırmısınız.
Şimdiden teşekkürler ederim.Bol çiçeçli günler.
Sayın uyar11,
Kaktüslerinize bayıldım.Bir sorum olucak, cevaplarsanız sevinirim.
Aşıladığınız kaktüslerin rengini önceden biliyormusunuz ,yani şu kırmızı çiçek açanı şuna aşılıyayım mı diyorsunuz yoksa çiçek açtıklarında size de sürpriz oluyormu?Kırmızı açan bir kaktüs ..............işlemlerden sonra sarı açabiliyormu
Renklerle ilgili tecrübelerinizi denemelerinizi bilgi olarak bizimle paylaşırmısınız.
Şimdiden teşekkürler ederim.Bol çiçeçli günler.
Sevgili orcanöbekci,
Aşıladığım kaktüsler seçmece kaktüsler, yani çiçeğin rengi ve şekli belli. Aşılama ile çiçeğin rengi değişmez, sadece daha sağlıklı ve daha hızlı bir gelişme görülür. Yeni bir tür ve renk olayı sadece çapraz dölleme ıle oluşur. Bu konu ile ilgili daha geniş bilgiyi bu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=159067&postcount=127) forumda bulabilirsiniz.
Saygılar.
Nihayet ciceklenmeye basladilar.
Sn.Uyar11 maşallah çok güzel açmışlar her renk var seyrine doyum olmaz.
Benimde var ama rengi koyulaştı dordo gibi oldu çok mu güneş alıyor sizce sizinkiler nasıl bir yerde duruyor rekleri çok güzel yemyeşil.
Sevgili zeonka,
Chamaecereus silvestrii, soguga ve sicaga dayanikli bir kaktus olmasina ragmen, fazla gunes isigina maruz kalinca kendini koruyabilmek icin rengini koyulastiriyor. Bu yuzden en iyisi, gun isigi bol olan golge yerler, boylelikle herdaim yesil kalabiliyorlar. Bu bircok kaktus icin de boyle. Bu yuzden benim seram opal beyaz denen polikarbonat ile kapli, zararli gunes isiklarini gecirmiyor.
Saygilar,
Uyar11 yine harikalar, çok güzel, nasıl yapıyorsunuz bunu?
Uyar Abi seninkiler yine coşmuş bu baharla birlikte, maşallah. Benim kaktüsler de bu bahar beni baya mutlu etti çiçekleri ile. Hala yolda olan, açmaya hazırlananlar da var. :p
İlkin seninkisi de bir harika, benimkiler neden açmıyor? :( :mad:
Kışın dondurucu soğuk olmayan bir yerde dursunlar, mümkün olduğunca su vermeyeceksin. Yazın da toprak kurudukça su vereceksin, bol ışık alacak biraz da gübre takviyesi yapacaksın. O zaman seni mutlu ederler...
Uyar11 yine harikalar, çok güzel, nasıl yapıyorsunuz bunu?
Biraz SEVGI,
Biraz ILGI,
Biraz BILGI
Isin sirri burada
Evet, daha oncede yazdigim gibi bu tur oldukca guclu ve dayanikli bir kaktus.
Ilk soguklardan sonra sulamayi kesmeli, taki ilk cicek tomurcuklari gorunene kadar susuz, kuru ve soguk bir yerde dinlenmeye birakilmali. Baharla birlikte bolca cicekleneceklerini goreceksin.
Saygilar,
Sn.Uyar11 teşekkürederim.
Hemen yerini değiştirdim.
Çok teşekkürler Uyar11. Dediklerinizi aynen uygulayacağım. Bendeki sevgi ve ilgi tamamda sanırım bilgi eksik. Çünkü siz soğuklardan sonra sulamayı kesin diyorsunuz ben aksine sulamaya başlamıştım. :o
Sevgili Uyar11 ,
Maşallah.Çok güzeller.Kaktüs çiçekleride bir başka oluyor.İnsan bakınca hayran kalıyor.
Ayseloge
16-05-2008, 10:54
Böylesine güzellikler karşısında söyleyecek birşey bulamıyorum.Hepsi biribirinden mükemmel.Ellerine sağlık..
Çok güzeller,elinize sağlık Sn.Uyar11 :)
turkuazmavisi
20-05-2008, 11:14
İnanılmaz hoşlar. Hayranlıkla izledim benim altı tane kaktüsüm var ama hiç biri çiçek açmadı
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.