View Full Version : * Süpürge çalısı, Funda (Calluna vulgaris)
Uludağ üni. Yalova MYO 'ndayım.Süpürge çalısı üzerine ödevim var.Fakat hiçbir bilgi bulamıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.Her türlü bilgiyi gönderebilirsiniz.Şimdiden teşekkürler.
önce bir bu başlığa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1006) göz atarsan faydası olacaktır
Arkadaşlar merhaba,
Bugün almış olduğum Calluna vulgarisim hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim.
Nasıl bakmamı öneriyorsunuz:confused:
çalı hakkında bir bilgisi olan var mı acaba ?
Bahattino
06-10-2007, 23:20
Calluna Vulgaris olarak Wikipedia'ya girerseniz kısıtlı da olsa birtakım temel bilgiler var.Kolay gelsin
Bugün migrostan satın aldığım bitkinin üzerinde bunlar yazıyordu. arattırınca forumda konuyla ilgili herhenagi bir kaynağa ratlayamadım. O yüzden de bilgilenmek ve bilgilendirmek adına bir ik şey yazayım dedim.
22446
Öncelikle çok farklı varyeteleri mevcut, tamamı bataklık ve tropikal bölge bitkisi. Düşük Ph ve nemli toprak arıyor. Özellikle kışları ıslaklığa ve neme dayanaklı, direk güneş ışığı tercihi ama az gölge ortamlarada toleransı varmış.
Yangınlarla beslenen bölgelerde tohumdan çıkması çok kolaymış. Özellikle sandy varyetesinin yeşil yapraklarından çay demlenebiliyormuş.
Çok tahrik edici çiçekleri olması sebebiyle arılar, kelebekleri cezbediyormuş. Kuraklaşmış nehir kenarlarına ekilmesinde sakınca yokmuş. netten bulduğum resminide ekleyeceğim. Kendi resmini çeker çekmez de buraya koyacağım zaten.
copur_09
18-10-2007, 19:07
Arkadaşlar; sizin memleketteki Migroslar Migros da bizim köydeki mm migros, migros değil mi? anlayamadım! ben burada hiç bir şey bulamıyorum. Fidancılarımız bile kafadan kontak muamelesi yapmaya başladı. Sayın Ataser eğer fidanın tohumları falan varsa talibim. Selamlar.
Benide tahrik etti çiçekleri bende aldım minicik saksıda sıkışmış kökleri saksısını değiştirmek istiyorum özel bir toprağı varmı? 22819
Bu bitkinin erica olduğunu sanıyordum. Erikanın Türkçe adı süpürge çalısı mı?
Saksının Üzerinde Calluna Vulgaris yazıyor ama bilmiyorum?
Ne Kadar Güzeller..bayildim Renklerine..paylaşim Için Teşekkürler...:))
nurcanaybay
26-12-2008, 13:17
Calluna vulgaris-Süpürge çalısı
-Çok yıllık ,10-60 cm boyunda.Yaz ve sonbahar aylarında çiçek açar
-Güneşli ve yarı gölge yerlerde ,ılıman iklimlerde iyi gelişim gösterir
-Asitli ,nemli,turbalı toprakları tercih eder,soğuğa dayanıklıdır fakat aşırı rüzgardan korunmalıdır.
-Çelikle üretilir
-Düzenli ve sık sulama ister
-Çiçeği geçtikten sonra budanmalıdır
-Kaya bahçelerinde,ağaç altlarında,karışık çiçek parterlerinde,geniş ve dar alanlarda yer örtücü olarak kullanılmaktadır
nurcanaybay
26-12-2008, 13:29
Arkadaşlar,
turba =torf anlamına geiyormuş .
Süpürge calısının diğer ismide Püren dir bir tür (maki) makilik sınıfuna giren calımsı bir türdür. Uzaktan bakınca zeytin cöğürü sanırsın...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.