PDA

View Full Version : banzay/fukien tea

banzay
24-11-2006, 10:35
Fotoğraflarını eklediğim tür yine bir hazır bonsai. İstanbul' da bulunan bir süpermarketten satın aldım. Birçok Ulmus ve Fukien tea örneği vardı. Ancak bir çoğu kötü budanmış ve sağlıksız görünüyordu. Her zaman fırsat bulamadığımdan en iyi görüneni seçmeye karar verdim. Eve gelir gelmez saksısını kontrol ettim. Satın alırken fark edememiştim. Ancak toprağında kıpır kıpır beyaz böcekler vardı. Ben de böcek ilacı ile katliam yaptım. İkinci aşama
kök kontrolü oldu. bitkiyi çekip kaldırdım (sanırım bu işlemi almadan önce yapmalıydım) ve toprağın tamamen saksının şeklini aldığını dikdörtgen prizma gibi kolayca ayrıldığını gördüm. Her tarafını incecik kök sarmıştı. Bu şeklini hiç bozmadan büyük bir saksıya aldım. Torf ve perlit karışımı kullandım.

5531

5532

Henüz budama işlemi yapmadım. Zaten ara ara yapraklar tek tük te olsa dökülüyor. Bildiğim kadarı ile bu tür çiçek açıyor ve meyve veriyor. Zaten çoğaltma işlemi de tohum veya çelikle yapılıyor. Kendini iyice toparlasın diye bekliyorum.

murare
24-11-2006, 11:20
Bir fotografda ön yüzünden çekseydin daha iyi görünürdü.

banzay
24-11-2006, 12:37
Tamamdır murare. En kısa zamanda gönderirim. Bir kaç açıdan fotoğraf çekip göndereceğim.

banzay
24-11-2006, 18:17
Bir kaç açıdan çektiğim fotoğrafları gönderiyorum. Budama için herhangi bir teşebbüste bulunmadım. Önerilerinizi ve fikirlerinizi gönderirseniz çok sevineceğim.

5555

5556

5557

5558

bonsaireef
24-11-2006, 20:08
Gövdede derin s var. Dışa bakan taraflarda dal bırak iç tarafta varsa dalları kes. Bıraktığın dalların ilk bir iki yaprağını kopar. Böylece gövde görünür olur ve daha rahat fikir söyleyebiliriz. Amma karışık anlattım değil mi? :)

murare
27-11-2006, 10:26
Ben karar veremediğim durumlarda dallamaya ve köke göre ön yüz belirliyorum ve ön yüzdeki tüm dalları kesiyorum. Böylece baktığım açıdan ağacı rahat görebiliyorum. İkinci olarak kıvrımlarda içte kalan dalları kesiyorum. Bunlar istesemde istemesemde kesiliyor zaten. Ağacı en rahat görebileceğin pozisyona getirdikten sonra geçip karşısına oturuyorum, bir müddet sonra ağaç kafamda kendiliğinden istediği şekle geliyor. Bende kafamda gördüğüm şekle göre buduyorum.

turunç
27-11-2006, 11:15
Ne de güzel güzel anlatmışsın murare:)) anca yazı okuyoruz. Bizim senden öğreneceğimiz şeyler var. Yayınla da resimleri ile daha görsel olsun anlattıkların dimi ama yaa!!

murare
27-11-2006, 12:21
Ya şunu ikidebir aklıma getirmeyin gelmedi işte fotograf makinam ufff. Ne zaman gelicek bu makina? Ooof off

murare
27-11-2006, 12:22
Tanıdıkta yokki alıyım ödünç. Sidarta alacaktı ama bakalım, o alırsa bende ondan alırım.
Birde Chewbaccanın var ama onu alsamda kullanamam :D