PDA

View Full Version : Galeri ve forumda yaşadığınız sorunları buraya yazabilirsiniz

Sayfalar : [1] 2

malina
22-11-2006, 19:13
agaclar.net ile zoque.net aynı sunucuda bulunuyor.

xp3000+ ve 1 gb ram'a sahip su anki sunucumuz, yoğun saatlerde 700+ online kullanıcıyı kaldıramıyor. Birkaç gün icinde athlon 64 X2 4200+ ve 2 gb ram'a sahip yeni bir sunucuya gececeğiz. Umarız bu yeni makine ihtiyaçlarımızı daha iyi karşılar.

Yazdığınız yazıyı gönderirken oluşan sorun yüzünden, tüm yazılarınızın yok olmaması için, gönder tuşuna basmadan yazdıklarınızı koplayayınız. Yeni denemede yazdıklarınızı gönderme ihtimali var.

Geçici olan bu sorun için anlayışınıza teşekkürler:)

kürekçi
22-11-2006, 19:38
Ne siteyiz ama:) serverlar bile yetmiyor :)

Pardon sunucular:o

zoque
30-11-2006, 17:03
farkedeceginiz üzere, yeni sunucuya gecmis durumdayiz. saniyorum agaclar.net'in ekli dosya/fotograf yükleme ile ilgili ufak bir sorunu var. gün icinde bunu da halletmeye calisacagiz. forum ya da site icinde dolasirken karsilasacaginiz problemeleri yine bu konu altinda yer verebilirsiniz.

memet
30-11-2006, 17:07
şimdi yükledim resim sorun olmadı

zoque
30-11-2006, 17:13
şimdi yükledim resim sorun olmadı

ilgili konunun baglantisini verebilir misin?

memet
30-11-2006, 17:15
moderasyonda.. orada vereyim.

zoque
30-11-2006, 17:20
bizim su an yasadigimiz foto. yükleme sorunu sadece foruma ait alt yapi ile ilgili. saniyorum sizin bahsettiginiz galeri yazilimi.

malina
30-11-2006, 18:54
5727

Foruma yükleme sorunu yok.

malina
30-11-2006, 18:57
Galeride ise şimdilik sorun var (http://www.agaclar.net/gallery/resim_siralama.php?sira=tarih&ofset=0&yon=desc)

zoque
30-11-2006, 19:22
tamam. birde http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=6104 bunu silebilir misin?

malina
30-11-2006, 20:10
Galeri admin bölümüne login olabiliyorum ama bölümlerden birine girince logout olup admin giriş sayfasına dönüyorum.

malina
30-11-2006, 20:12
senin fotoğrafın yerini değiştirebildim. bu admin bölümünden değil ilgili fotoğrafın olduğu bölümden yapılabiliyor.

http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=6104

Agaclar.Net Yarışmaları* | Gökkuşağı Projesi (http://www.agaclar.net/gallery/kategori.php?ktg_id=514) | Çarpık Kentleşme (http://www.agaclar.net/gallery/album.php?id=515) ye taşıdım

Mine Pakkaner
30-11-2006, 20:14
Fotoğraf görünmüyor

zoque
01-12-2006, 13:59
avatar, profil fotografi ve attachment (fotograf) yüklemenin calisip calismadigini yeniden kontrol eder misiniz?

bende avatar ve prof. foto. calisirken, attachment hala daha calismiyor.

malina
11-12-2006, 21:30
Son günlerde forum ve sitede yaşadığınız sorun varsa buraya yazabilirsiniz.

Vildan Sönmez
11-12-2006, 22:34
Şirketteki bilgisayarımdan bildiğiniz sorun hala devam ediyor.Evden online olduğumda gönderi yaparken albümleri seçtiğimiz bölüm aktif değil.

Sevi
14-12-2006, 00:48
Arkadaşlar, fotograf yükleyemiyorum. Sitede bir sorun mu var?

uzaytek
15-12-2006, 00:28
Selam, evet yeni sunucuya/versiyona geçmekten ve konfigürasyondaki bazı değişiklikler yüzünden su aralar sorunlar yaşıyoruz.

bu arada caucasus1 sorunları incelemek için user'ını kullandım özür dilerim. Çünkü benim userimda problem yoktu, yeni bir user oluşturabilirdim ama foruma kaydetmediğim mail kalmadı, kontrol edip farklı mail istiyor her seferinde.

yakın zamanda çözeceğiz sorunları...

TaFLaN
15-12-2006, 04:07
:p Beklenen gün gelecekse, çekilen acılar kutsaldır.:p

Enfantin
15-12-2006, 21:14
Bende fotograf yukleyemiyorum hatta bir fotograf hakkinda bir seyler yazacaktim onuda yapamadim, giris yaptigim halde, giris yapmalisiniz diye anasayfa ya geri gonderiyor.

istiric
15-12-2006, 21:20
bencede avatar ve prof. fot. da problem var. Bakın hâlâ resim yükleyemedim. Kuru kuru yazıyorum;)

Mine Pakkaner
15-12-2006, 21:26
Kullandığımız versiyonu güncelledik, bu yüzden bazı teknik problemler var. Kısa sürede bunları aşacağız.

Üyelerimizin gösterdiği anlayışa teşekkür ederken takip edebilmemiz amacıyla sorunları bildirmeye devam etmenizi rica ederiz.

Vildan Sönmez
15-12-2006, 23:35
Bu gün şirketteki bilgisayardan fotoğraf gönderebildim.Evden de denemek istedim.Bir kaç gün önce arkadaşımın bilgisayarından mikrosoft ofisten göndediğim fotoğrafı değiştirmeyi denedim.Gitti .Ancak galeri sayfasında eski foto var.Fotoğrafa girilince değiştirdiğim fotoğraf görünüyor.Belki ilginizi çeker.

Şirketteki bilgisayarımdan bildiğiniz sorun hala devam ediyor.Evden online olduğumda gönderi yaparken albümleri seçtiğimiz bölüm aktif değil.

Sebahattin
16-12-2006, 00:03
Acaba avatarımı teknik aksaklık nedeni ile mi değiştiremiyorum?
Kaç sefer denedim olmadı 19,5 kb nin altında yüklediğim resimler. Format sınırlaması var mı acaba?

Vildan Sönmez
16-12-2006, 00:57
Ağaçlardan tamamen çıkıp yeniden girdim.Oda düzeldi.Bu gün şirketteki bilgisayardan fotoğraf gönderebildim.Evden de denemek istedim.Bir kaç gün önce arkadaşımın bilgisayarından mikrosoft ofisten göndediğim fotoğrafı değiştirmeyi denedim.Gitti .Ancak galeri sayfasında eski foto var.Fotoğrafa girilince değiştirdiğim fotoğraf görünüyor.Belki ilginizi çeker.

malina
17-12-2006, 12:34
Arkadaşlar yaşadığınız sorunları, e-posta ya da forum içi mesajla bildirmeyin, forumda farklı yerlere yazmayın, lütfen burayı kullanın.

loransay
18-12-2006, 09:25
Herkese merhaba,
Ben iki hafta önce bu siteye üye oldum. Birkaç gün forumu inceledim. Foruma fotoğraflar eklemek istedim. Burada anlatılan herşeyi (boyut ve formatlar ve burada anlatılan fotoğraf ekleme adımlarını) tek tek yaptım. Ancak her defasında "upload of file failed" yazısı ile karşılaşıyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

aybala
18-12-2006, 09:35
şu günlerde foruma fotoğraf eklemede bir sorun var.
en kısa zamanda halledilmeye çalışılıyor
gelişmeleri buradan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2687)takip edebilirsiniz

Sefer GİRİŞEN
18-12-2006, 22:08
Galeriye fotoğraf eklemedeki sorun devam ediyor.Üye girişi yaptığım halde "fotoğraf ekle" dediğimde "Üye girişi yapmanız gerekmektedir" uyarısı alıyorum

memet
18-12-2006, 22:37
sanırım fotoğraf yükleme işi, yeni versiyonla ilgili düzenlemeden ötürü bir hafta kapalı olacak..Uzaytek uyarı yapmıştı

Todor
19-12-2006, 19:38
Şu anda siteye giriş yapmış olduğum halde, yeni mesajları görmek istediğimde kullanıcı adı / parola soruluyor. Bunları girdiğim zaman " Bağlantı için teşekkürler todor, otamatik yönledirmiyorsa lütfen buraya tıklayın" ekranı çıkıyor. Ardından tekrar parola ekranına dönüyor. Parolamı sıfırladım, olmadı. Unuttum dedim, yeni parola aldım gene olmadı.
En son yazılan mesajları göremiyorum!

Todor
19-12-2006, 19:49
Şu anda kendiliğinden düzeldi:)

Sefer GİRİŞEN
19-12-2006, 22:23
Bende aynı sorun hala devam ediyor.Gerçi önemli de değil.Geçenlerde dolaşırken mahallenin tavuklarının korkulu rüyasıyla tanıştım;onu ekliyecektim.

memet
19-12-2006, 22:42
Tilki az, tavuk çok, dedim diye enişteyle küsmüştük....

yakupbiyo
20-12-2006, 09:53
Arkadaşlar forumda okuduğum kurallar doğrultusunda fotoğraf yüklemeye çalışıyorum ama upload of file failed diyor. 70 kb'den düşük ve JPEG formatında bir yardımcı olursanız çok sevinirim

memet
20-12-2006, 10:37
site yeni bir versiyona geçti.. fotoğraf yüklemeyle ilgili bazı düzenlemeler yapılıyor. Bundan kaynaklanıyor olabilir. Bir kaç gün içinde sorun hallolacak sanırım

tourkana
24-12-2006, 21:25
merhaba ,bir de şöyle bir sorunum var,,,
akşamları farklı bir bilgisayardan siteye girdiğim için forumdaki bazı resimler gözükmüyor.(gündüz kullandığım bilgisayarda sorun yok,tüm resimler çıkıyor)..bununla ilgili ne yapabilirim?..

tourkana
24-12-2006, 21:29
ben de fotograf göremiyorum .....başka bilgisayarlardan gördüğüm fotoğraflar bunda çıkmıyor....yardımcı olursanız sevinirim.

malina
24-12-2006, 21:34
ben de fotograf göremiyorum ..... başka bilgisayarlardan gördüğüm fotoğraflar bunda çıkmıyor....

yazını anlamadım. başka bilgisayarlardan gördüğüm fotoğraflar bunda çıkmıyor ne demek?

tourkana
24-12-2006, 21:42
sn.malina,
bu siteye başka bir bilsayardan giriş yaptığımda görüntelediğim resimlerin bazıları evden giriş yaptığım kendi bilgisayarımda gözükmüyor...başka birkaç başlıkta daha aynı sorunu yazdığım için ,biraz(hatta çok az) anlatım bozukluğu olmuş...sorun bu işte!!
mcafee virüs programı kullanıyorum,işletim sistemi xp..
mesela Ali bey'in yayınladığı yasemin resimleri (http://agaclar.net/forum/showthread.php?p=62030#post62030)gözükmüyor ...

malina
24-12-2006, 22:11
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=6205&d=1166963639

Bu link, o fotoğraflardan birinin linki... Buna tıklayın bakalım görebilecek misiniz?

tourkana
25-12-2006, 23:28
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=6205&d=1166963639

Bu link, o fotoğraflardan birinin linki... Buna tıklayın bakalım görebilecek misiniz?

linkte resim gözüküyor ancak her ne hikmetse konu başlıklarındaki resimlerin bazıları çıkmıyor,buna antivirüs programı neden oluyor sanırım...(MCAFFEE)

yasemin
08-01-2007, 15:25
mesajımla birlikte yüklediğim resimleri yeni açtığım bir konunun altına taşımak istiyorum. mümkünmüdür acaba?

malina
08-01-2007, 16:19
sayfa adresini verin taşıma işini yapalım...

malina
08-01-2007, 16:21
Buldum ve taşıdım :)

Selahattin Yılmaz
13-02-2007, 10:26
Forumda adımızın geçtiği yerde hey Klimanjaro! Bak şurda adın geçti senin kulağını çınlatıyorlar diye bir uyarı scripti varmıdır bu forum motorunun? :d

zoque
13-02-2007, 12:11
@Klimanjaro, hayir yok. kullanici adinizi kendiniz arama motorundan aratarak, herhangi bir konu icinde kontrol etmelisiniz/edebilirsiniz.

zoque
13-02-2007, 12:16
mesajımla birlikte yüklediğim resimleri yeni açtığım bir konunun altına taşımak istiyorum. mümkünmüdür acaba?

galeriye fotograf yükledikten sonra, fotografa ait Editör resim kodu bilgisini konunuza eklerseniz, galeride yer alan fotografi forum icinde bir konuda da görüntülenmesini saglarsiniz.

malina
13-02-2007, 13:14

Yanlış anladıysam galeriye eklenen fotoğrafları, forumda tekrar göstermek istiyorsunuz. Bunu yapmamanız iyi olur. Sayfaların açılışı gecikir. Yazılı link olarak vermeniz daha doğru olur.

inci gül
21-02-2007, 11:47
selam arkadaşlar
galeri bölümünün içeriği değişeliden butarafa kendi resimlerimi bir arada bulamıyorum. kısa yoldan üye fotoğrafları vardı önceden ismimi tıkladığımda tüm resimlerimi bir arada görebiliyordum. şimdi nasıl yapacağım araştırdım ama bulamadım. :)) tüm hepsini bir arada görebilmekiçin googleden ismimi yazıp resimlerde arıyorum:) resimlerime ve yorumlarımın hepsini bir arada görebileceğim kısa bir yöntem var ise beni bilgilendirirseniz sevinirim. tüm agaclar.net üyelerine sevgiler.

malina
21-02-2007, 12:05
Fotoğraflarınızdan birinde iken (Mesela: http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=5764&catid=member&imageuser=2945 ) Sayfanın alt tarafında kullanıcı adınızın hizasında yazıyor...

Gönderen : inci gül (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=2945) (inci gül fotoğrafları (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=member&imageuser=2945))

inci gül
22-02-2007, 13:51
teşekkür ederim malina

melevcan
24-03-2007, 11:25
Merhaba,

Forumda ne kadar süre hareketsiz kaldıktan sonra forum dışı kalıyoruz acaba ? Sürekli şifre girmek zorunda kalıyorum da, bu süreyi uzatma imkanı var mı ? İş yerindeyken bir telefon geliyor mesela, konuşmam bittikten sonra dönüyorum, forum dışı kalmışım. Tam süreyi kestiremiyorum ama sanırım 5 ya da 10 dk. kadar sonra forum dışı kalıyoruz. Bilgi verebilirseniz sevinirim, teşekkürler...

Todor
24-03-2007, 13:08
Parolanı yazdıktan sonra "beni hatırla" kutucuğunu işaretleyip dene. O zaman olmaması lazım.:)

melevcan
24-03-2007, 13:21
Teşekkür ederim, bir de o şekilde deneyeceğim :)

agartha
24-03-2007, 19:07
Merhabalar,

Resimlerimle ilgili bir sorun yaşıyorum. Fotoğraflarımın bazılarına tıklayınca başka fotoğraf çıkıyor. Sevgili 'titan' ve 'memet'in önerisine uyarak isimlerini de değiştirdim ancak hala bir düzelme olmadı :(

Yüklediğim fotoğrafların hatalı olanlarını silerseniz tekrar düzgünce yükleyebilirim sanıyorum.

malina
24-03-2007, 21:07
agartha, sildim, bir kontrol eder misin?

agartha
24-03-2007, 21:13
agartha, sildim, bir kontrol eder misin?

Evet, silinmiş. Ancak bir tane daha var. Beğendiğim bahçeler başlığı altında 'keyif..." isimli fotoğraflardan birisinde de benzer sorun var.

Dosyalarımda isimlerini tekrar düzenleyeceğim. Sanırım bundan sonra böyle bir sorun olmaz :)

Teşekkür ederim.

malina
24-03-2007, 21:18
İşlemi hızlandırmak için, bundan sonra, bu gibi durumlarda link vermeniz iyi olacak... Yoksa aramam gerekiyor...

malina
24-03-2007, 21:25
Tarih olan fotoğraflar hoş görünmüyor...
Ayrıca fotoğraflarınıza bu site amacına uygun isimler vermiyorsunuz.

4 tane adı Rüya Gibi olan fotoğraf var, 2 tane Buddha's Hand...

Görünce çok şaşırdım...
Muhteşem!...
Bayılırım...
verdiğiniz isimlerden örnekler. Bir fotoğraf arayan kişi için hiç de uygun tarifler değil...

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=7257&c=member&imageuser=10043

Bu fotoğraf hakkında bilgi verir misiniz? Siz mi çektiniz?

agartha
24-03-2007, 22:05
Sevgili malina,

Fotoğrafları adlandırırken uyarınızı dikkate alacağım ancak sitenize yeni üye olduğumdan dolayı yükleme sırasında isim verirken genel olarak diğer fotoğraf isimlendirmelerini örnek aldım. Anladığım kadarı ile diğer bir yanlışımda aynı ismi vermemden kaynaklanıyor, sebebi ise aynı evin değişik açılarından görüntüleri ile aynı ağacın yakın ve uzak görüntüleri olmasıdır. Genel olarak beğendiğim bahçeler başlığı altında eklediğim fotoğraflar hariç diğerlerine bitkinin adlarını yazmaya çalışmıştım ancak daha dikkatli olmam gerekiyor demek ki... Tüm uyarılarınız kayda geçmiştir :)

biber2007
02-05-2007, 11:06
Çok özür dilerim ama foruma fotoğraf göndermek istiyorum ama yazılanlardan da bir şey anlamadım eklenti seçeneklerinden yükleyin gibi birşeyler ama eklentilere girdimmi herhangi bir eklentiniz yok diyor yani uzatmayayım maydonoz konusuna bilgisayarımdan fotoğraf yükleyip altına yazı yazmak istiyorum yardımcı olurmusunuz? (Bana gönder ben yapayım demezseniz sevinirim çünkü öğrenmek istiyorum.)

aybala
02-05-2007, 11:17
Buradan (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=97233&postcount=7)yardım alabilirsiniz.

Diğer konularda da Üyeler için Kullanım Kılavuzu (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=75)'na bakınız.

biber2007
02-05-2007, 12:16
Teşekkür ederim Aybala. Gelişmiş Moda geç kısmını gözden kaçırmışım.

tumbleweed
06-05-2007, 18:10
Siteye fotoğraf yüklemek için verilen 70 kb limiti çok yetersiz. 640*480 bir foto bile 200 kb civarında tutabiliyor. Bilginize

yasarulutas
06-05-2007, 21:39
Aslında fotoğrafların bir gruplanması ve isim çalışmalarının yapılması lazım. Ama nasıl yapacağız bu işi bilmiyorum. bende bu siteden yardım bekliyorum.

malina
06-05-2007, 22:12
Siteye fotoğraf yüklemek için verilen 70 kb limiti çok yetersiz. 640*480 bir foto bile 200 kb civarında tutabiliyor. Bilginize

Site demişsiniz ama bu üstü kapalı bir ifade... Daha net olması için galeri ya da forum demeniz gerekir. 70 k sınırı forum için var. Daha büyük dosya boyutları sayfanın açılmasını zorlaştırıyor.

Galeri için ise sınırımız 200 k.

Bu sınırlar konmadan önce, sonuçlar denendi. Kabul edilebilir sınırlar olduğuna güvenebilirsiniz.

tumbleweed
06-05-2007, 23:52
Evet, forum olmalıydı. Site içerisinde başka yerlere resim yüklemeyi denemedim daha. Ancak şunu önermek isterim ki fotoğraflar için boyut yerine sadece ölçü sınırı konulsa (örneğin 640*480 yada 800*600 gibi), fotoğrafların detaylarından kaynaklanan boyut farklılıkları nedeniyle yükleme sorunları yaşanmayabilir. Söylemek istediğim bu boyutlardaki bir resim 50 ile 300 kb arasında olabilir ve bu kullanıcının belirleyebildiği birşey değil. Resmin detaylarını azaltmak, kırpmak vs. zaman alan işler. Eğer gerçekten ciddi bir "bandwith" sorunu yoksa -ki aşağıda gördüğüm ortalama kullanıcı sayılarına göre olmaması gerekir- boyut/ağırlık (size) sınırlaması yumuşatılabilinir.

DarkYES
07-05-2007, 00:02
Aşağıda gördüğüm dediğiniz sadece anlık bir ölçüm. Düzenli olarak siteyi takip edip ortalama kullanıcı sayısını takip ettiniz mi hiç?

Ya da üyeler sayfasından ortalama kaç üyenin gün aşırı ziyaret ettiğini ya da üye olmayıp da siteye gelen kullanıcı sayısının kaç kişi olduğunu.

Sonuç olarak imkanların el verdiği bu ki fotoğraf boyutlandırma ile ilgili pek çok program ve yöntem önerisinde bulunulmuş. Eğer bazı temel bilgilere sahipseniz çok da zaman alan bir iş değil.

yücely
15-05-2007, 10:11
Açtığım konunun (ağaç,sanat,Sanatkar) kapatılmış olması beni şaşırttı.Ve üzüldüm.Bu siteyi bana sorgulattı.

memet
15-05-2007, 12:01
Foruma biraz girip takip etseydiniz başlık açmadan önce, neden kapatıldığını da anlardınız. Bu mesajınızı uygun olan bir başlıkta yazabilirdiniz, tek bir mesaj için başlık açmaya kalksak hepimiz, başlıklar arsında kayboluruz. Dikkat ederseniz, bir ağaç ve sanat başlığı zaten var.

Derya Özen
21-06-2007, 10:28
Sitede arama bölümünü tıklayıp, merak ettiğim konu ile ilgili kelimeleri yazdığımda, konu ile ilgili bölüm ekrana gelmiyor. Neredeyse sitede ki tüm yazışma başlıkları karşıma çıkıyor. Örneğin bugün Ailanthus'u arattım, İncir çekirdeği kahvesinden tutun da yeni gelen üyeler başlığına kadar her şey karşıma çıktı. Bu sorun halledilemezmi.?

Metin Y.
26-06-2007, 16:14
Aslında yazacaklarım bir sorun olmaktan çok temenni olarak alınırsa sevinirim.
Galeriye fotoğraf, resim ya da karikatür yüklemekteki amaç üyelerin paylaşım adına katkı yaparak bu bölümü zenginleştirmeleri. Bu görsel zenginliğe katkı sağlayan herkese de yeri gelmişken teşekkür etmeden geçmek olmaz.
Benim hoşnut olmadığım nokta: Tam bir yükleme yaptıktan daha saniyeler geçmişken bir başka üyenin üzerine yükleme yapması.Yani ana sayfada henüz yeni yüklenen resme bakılmak üzere iken, bir başkasının yüklenmesi.
Bilgisayar başındaki üyenin zaman açısından bir problemi varsa söyleyecek bir şey yok ama lütfen her birimizin yaptığı katkıya, bir diğerimiz saygı gösterelim.

Buket Aknar
07-07-2007, 09:20
Öncelikle böyle güzel bir site'yi bizlere sunanlara teşekkür ederek söze başlamak istiyorum.
Benim sorunuma gelince, az önce galeriye, yanlışlıkla ayni fotoğrafı ardarda yüklemek durumunda kaldım.Nasıl sileceğimi de bulamadım. Bana nasıl sileceğimi tarif edebilir misiniz? Eğer ben silemezsem lütfen birini siler misiniz? SüsBitkileri bölümünde Leylak.

Buket Aknar
07-07-2007, 13:52
Teşekkürler Malina.

Penelophe
07-07-2007, 15:04
Kendi ismime tıkladığım zaman, kullanıcının mesajlarını göster butonunda sadece ilk 500 mesajımı görebiliyorum.
Bir başlığa (hangisi olduğunu hatırlamıyorum) bir link vermiştim sanırım, ona ulaşmam lazım.
Mesajlarımın hepsini görmem mümkün mü?
Teşekkürler.

Birsen Şemseddin
12-07-2007, 15:28
:o Ben sitenin acemi bir üyesi olarak. Geçen hafta, küçültme yaparak eklediğim incir fotoğrafının çok küçüldüğünü ve hatalı olduğunu farkettim. Silmek için epeyi uğraşınca ters çevirdim. Ancak bir türlü düzeltemedim. Nasıl düzelteceğimi bilmiyorum ama normal boyutta olamayacağını anladım.Lütfen silebilirmisiniz?

DarkYES
12-07-2007, 15:37
Fotoğrafınız silinmiştir.
Fotoğraf düzenleme konusunda aşağıdaki bölümdeki fotoğraf düzenleme yazılımlarını kullanabilrsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=15

Birsen Şemseddin
12-07-2007, 16:42
Teşekkürler, DarkYes. Beni acemiliğimden dolayı önemli bir sıkıntıdan kurtardın.

emrahk
13-07-2007, 13:18
Foruma giriş yaptığımız zaman sağ üst köşede, giriş yaptığımızı belirten bölüm çıkıyor ancak ana sayfada giriş yaptığımız zaman, "Bağlantı için teşekkürler, emrahk." yazısı çıkıyor ve ana sayfaya döndüğünde sol tarafta sanki giriş yapılmamış gibi kullanıcı adı, şifre bölümü yine çıkıyor.
Bu durumda ana sayfada kullanıcı girişi çalışmıyor gibi görünüyor.

Penelophe
13-07-2007, 13:36
Emrahk'nın yaşadığı sorunu bende çok sık yaşıyorum.
Özellikle de yeni mesaj geldiğinde, eski bir mesajı yeni gelmiş gibi gösteriyor, açtığımda eski olduğunu görüyorum. Ve yeni geleni okuyuncaya kadar bayağı bir zaman geçiyor.:(

aligursan
28-07-2007, 22:01
aradığımı bulmakta zorluk yasıyorum konu acında formu incele diyorlar bana çelik olayının resmini gösterirseninz sevinicem

memet
28-07-2007, 22:05
Ali gürşan işi bıraktım sizin mesajlarınıza aynı cevabı vermeye başladım.
Lütfen, forumda bu tür sorulara cevap bulamayacağınızı anlayın.
Hiç kimse bilgisayarın başına oturmuş biri sorsun söyleyeyim diye beklemiyor.
Biraz çaba harcayın ve forumdaki başlıklarda herkesin yaptığı gibi sizin sorununuza kimlerin daha önce ne dediğine bakın. Sürekli yeni başlık açmaktan vazgeçin.

sarıaltıngül
29-07-2007, 00:28
:( Merhaba; bir şey soracağım ama korkuttunuz, söylesem mi söylemesem mi?

Resmi nasıl ekleyeceğim? Resim var, gözüküyor ama çıkmıyor.:(

Mine Pakkaner
29-07-2007, 09:47
Forum kullanma kılavuzunda detaylı olarak bulabilirsiniz.

Hakan KINACI
31-07-2007, 13:08
Sn.Yöneticilerim,
Forumda; Hızlı Ulaşım başlığı altında kendi mesjlarım diye bir link açılabilirmi? Yeni mesajlardan sonra ben kullanıcı olarak daha önce göndermiş olduğum farklı konularda yazmış olduğum mesajlarımın tümü görmek için böyle bir link açılabilirmi? açılırsa sevinirim, açılmaz ise bu şekilde idare ederim artık...
Saygılar,

Penelophe
31-07-2007, 13:49
Hakan bey, mesajınızın hemen solunda HAKAN KINACI yazısına tıklayıp, HAKAN KINACI kullanıcısının gönderdiği mesajları bul derseniz, kendi mesajlarınıza kolayca ulaşabilirsiniz.;)

Hakan KINACI
31-07-2007, 13:52
Sn.Penelophe,
Yardımlarınız için teşekkür ederim. :)
Saygılar,

malina
31-07-2007, 16:36
Kullanma kılavuzunda Yazdığınız yazıyı bulamıyor musunuz? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2086) diye bir başlık var. Başlık adı sizin sorunuzun cevabı gibi algılanmıyor mu?

Foruma yazdığınız tüm mesajları nasıl görebilirsiniz? olarak değiştirebilirim... Aslında tüm mesajlarınız değil tabii, son 500 mesajınızı görebilirsiniz.

Hakan KINACI
31-07-2007, 16:46
Sn.Manila,
Benim demek istediğim sanırım yanlış anlaşılıyor veya ben anlatamadım :) neyse Sn.Penelope aslında bu konuda bana yardımcı oldu ancak bu ben kendimi yani kendi adımı tıklayıp bulmaktansa hızlı ulaşım içerisinde bir tıkla göndermiş olduğumuz son mesajlarımızı görmek istedim.
Sebebi ise tüm konuları takip edemiyorum yazdığım mesajın ardından cevap gelmişmi gelmemişmi bilemiyorum ancak konu başlığında denk gelirsem haaa ben bu konuda da yazı yazmıştım dur bakayım benden sonra neler yazılmış bir göreyim oluyor.
Bu yüzden böyle bir kısa yol olması tek tıkta görmek benim işime gelir açıkçası zaman kaybı olmaz çünki burada bazen aşı yüklemeden sistem yavaş işliyor.
İlginiz için teşekkür ediyorum.
Saygılar,

Penelophe
31-07-2007, 16:52
Hakan bey, resimdeki işlemi yaparsanız en son güncellenen konulara ulaşırsınız.:)

Hakan KINACI
31-07-2007, 17:02
Sn.Penelope;
Bende bu işlem içinde istiyorum işte Yeni mesajların altında veya uygun bir yerde kendi mesajlarımı görmek istiyorum.
Saygılar,

Penelophe
31-07-2007, 17:36
Hakan bey, yemi mesajlara tıkladığınızda, en son hangi konulara mesaj gelmişse o konuları görüyorsunuz zaten.
Dolayısıyla hangi konuya en son mesaj yazdıysanız, o konuya yeni bir mesaj gelip gelmediğini görürsünüz.
Sadece kendi mesajlarınız için özel bir bölüm yok bildiğim kadarıyla, hem bence gerekte yok.:)
Saygılar.

memet
31-07-2007, 18:09
Yazdığınız konulara abone olun.
O konuda mesaj geldiğinde, sizin haberiniz olur.

malina
31-07-2007, 18:33
Kullanım kılavuzuna konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi ekledim (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=136624&postcount=2)

timur_tahsin
03-08-2007, 12:14
Herkese merhaba

Siteye katkım olsun istiyorum. Ama sadece fotograf bazında olabiliyor. Gordugum guzellikleri, cirkinlikleri, celişkileri vurucu bir arac olan fotograf ile paylasmak gayesiyle fotograf ekleyebiliyorum.
Daha onceki yarısmalara sadece katkı maksatluı fotograf ekleyemedim.Sanırım belli bir zaman sonra kapanıp, eklenemiyor.
Selam ve sevgilerimle

malina
03-08-2007, 12:37
Yarışmalar sadece bir ay boyunca devam ediyor, eklemek istediklerinizi galerinin diğer bölümlerine eklemelisiniz...

serder
06-08-2007, 16:43
Sayın Memet
Dediğiniz yöntem birçok forumda uygulanan ve forumlara aşina kişilerinde bildiği bir yöntem. Lakin benim gibi gün içerisinde çok fazla mail alan kişiler içinse sorun olmakta. Ailem dahil arkadaşlarıma önemli konular dışında mail atmamalarını söyleyen biri olarak bu abone olma yöntemi ben ve benim gibiler için uygun bir çözüm değil. Hatta mail alışkanlığı olmayan kişiler içinde durum aynı. Örnek olarak ben bir ara MUM ÇİÇEĞİ bölümüne üye olmayı düşündüm. Yazılan mesaj adedi düşünülürse sorun olarak karşıma çıkardı.

Sorunun çözümü olurmu bilmem ama "BENİM Forumlarım" gibi bir seçenek eklesek ve tek tıklama ile mesaj yazdığımız ve takip etmek istediğimiz forum konuları tek sayfada görünse. Bu alanı oluştururken de "abone ol" gibi bir sekme olsa seçsek. İşin php tarafının nasıl yazılacağını bilmiyorum. Genel bir bilgiye sahip olduğumdan yapılabileceğini düşünüyorum.

Php yada diğer dilleri bilmiyorum bilsem yazar gönderirdim. Ama aramızda sanırım php bilenler var.

Yazdığınız konulara abone olun.
O konuda mesaj geldiğinde, sizin haberiniz olur.

memet
06-08-2007, 17:50
Konuya abone olmanız durumunda, gelen mesajların size email olarak gelme zorunluluğu yok. Seçebilirsiniz bunu.
Bence abone olma seçeneğini sizin dediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Foruma girince takip edersiniz ama adresinize mesaj olarak gelmez.

TELAŞ
06-08-2007, 18:19
Herkese merhaba
Bence bu tür istekler konuları kişileştirir diğer katılımcıları engeller, örneğin iki kişinin yazıştığı konunun ben arasına girmem, ama bu bir düşüncedir saygıyla karşılamak lazım; Hoşçakalın

abraxas
07-08-2007, 15:08
merhaba.. forumda yaklaşık yarım saattir dolaşıyorum ancak forum ana sayfasından konuya tıkladığımda ilk açılan sayfada ki yorumların tarihleri çok eski.. ilk açılan sayfa son mesajları içerse.. ya da çok eski mesajlar (atıyorum 2yıl) öncekiler silinse.. sorun yaşamadım sadece öneride bulunmak istedim internet serverım çok hızlı değil.. ve konu sayfasından gezinmek biraz zamanımı aldı..

cüce nar
07-08-2007, 17:51
Eklenen resimleri göremiyor,konuya cevap yazamıyorum.Her seferinde benden giriş yapmam isteniyor.Adımı ve şifremi giriyorum,beni tanıyor ancak işlem yapmama müsaade etmiyor.

timur_tahsin
09-08-2007, 14:34
Eklenen resimleri göremiyor,konuya cevap yazamıyorum.Her seferinde benden giriş yapmam isteniyor.Adımı ve şifremi giriyorum,beni tanıyor ancak işlem yapmama müsaade etmiyor.

Su an ben de aynı dertten muzdaribim.
Batum Botanik Parkı fotograflarını yukleyemedim.

malina
09-08-2007, 14:46
Bilgisayarınızdaki cokiees'leri bulup agaclar.net'le ilgili olanları silip, sonra tekrar bağlanmayı dener misiniz?

timur_tahsin
09-08-2007, 15:55
Sevgili ''Malina''
cokiees leri nasıl bulunacagını bilemiyorum. Blg. teknik b,lgim cok iyi degil

timur_tahsin
09-08-2007, 18:26
Bilgisayarımdaki cokiees'leri bulup agaclar.net'le ilgili olanları silip, sonra tekrar denedim olmadı yine :(
Baska bir bilgisayardan girip fotograf aktarmayı denedim yine olmadı.
Sanırım sitemle ilgili, belkide bolgesel bir problem

memet
09-08-2007, 18:30
Mozilla firefox yükleyip, nete ordan bağlanmayı deneyin bir de.
Benzer sorunu bir süre yaşadım, "cookies"leri temizlemeyi becerememiştim. Bilgisayara format atılınca sorunum halloldu.

timur_tahsin
09-08-2007, 18:52
Evet.Deneyecegim.
Tesekkur ederim.

ortanca
10-08-2007, 16:09
Merhaba bende fotoğrafıma yazılan yorumu bir türlü okuyamadım :(
sorun bendemi acaba nasıl okuyabilirim?
kontrol panelim dahil heryeri karıştırdım
sevgiler..

malina
10-08-2007, 16:23
Merhaba bende fotoğrafıma yazılan yorumu bir türlü okuyamadım

Şimdiye kadar iki fotoğraf yüklemişsiniz. Birine, bir yorum yazılmış.
Bu sayfadaki yorumu okuyamıyor musunuz (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=7182&catid=member&imageuser=4096)?

timur_tahsin
10-08-2007, 18:11
Malinanın onerisi sorunu halletti.
Once agırlıgın acıklama kısmının fazla olusundan oldugunu dusunmustum.Ama sonra farkettimki: her foto girisinden once cokieesleri temizleyince sorun ortadan kalktı :)
Tesekkurler

ortanca
10-08-2007, 21:26
Sayın Malina;
Malesef 2 fotoğrafım var 1 adet yorum olduğunu görüyorum ama okuyamıyorum.
Belkide beceremiyorumdur :(
Sevgiler..

malina
10-08-2007, 21:36
Peki fotoğrafın olduğu sayfayı aşağıya kaydırınca ne görünüyor? Ekran resmini çekip agaclar@gmail.com adresine gönderir misiniz?

ortanca
10-08-2007, 22:12
Teşekkür ederim...
Sevgiler...

Yücel Özlem
05-09-2007, 19:29
Galerinin > Anıt ve Korunmaya Değer Ağaçlar/Türkiye > Akdeniz Bölgesi > Antalya bölümünde bulunan ve aşğıda yerlerini belirttiğim resimlerin bulundukları yerin yanlış olduğunu düşünüyorum.

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=8857&c=36

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=6500&c=36

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=3545&c=36

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=361&c=36

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10344&c=36

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=7145&c=36

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=7142&c=36

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=3589&c=36

malina
05-09-2007, 19:49
Taşındı ya da silindi...

Teşekkür ederim :)

mcege
06-09-2007, 18:16
Merhaba!
Ben de hergün mutlaka 2-3 kez bağlantı sorunu yaşıyorum. Sitemiz haricinde neresi varsa bağlanıyorum ama ben agaclar.net' te olmak istiyorum. Bir türlü bağlanamıyorum, en sonunda çareyi fişi çekip 15 dakika beklemekte buluyorum ve bu kez bağlanıyor. Neden olabilir acaba?

acemi çiçekçi
16-09-2007, 08:28
Günaydın herkese ve hayırlı ramazanlar.
Ya arkadaşlar şu resim yükleme işi ne zormş yaa:( Sahurdan beri yuklemeye çalışıyorum yapamıyorum.
Benim makinem canon hangi ayarda çektiysem olmadı bi türlü 97 KB nin altına inemedim ve yükleyemedim tabi:(Zaten bilgisayarı çok iyi bilmiyorum, idare edecek kadar.. bana yardımcı olurmusunuz
Yetiştirdiğim bitkilerimi göstermek istiyordum. Şimdiden teşekkürler.

memet
16-09-2007, 08:37
MCege firefox kullanıyormusun, Bazen cookieleri temizlemek fayda sağlıyor.

Acemi çiçekçi, Bu başlığa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=487&highlight=foruma+galeriye)tıklayıp bir gözatın.
Paint vardır bilgisayarda, genellikle küçültmeler için yetiyor, Wİndovs Office de otomatik küçültme yapılabiliyor, Dosyanın jpg olarak kaydedildiğine emin olun.

Sebahattin Sargın
16-09-2007, 12:01
Forumda soğanlı bitkiler için ayrı bir başlık açılabilirmi acaba? Galeride ayrı bir başlık var bence forumda da olmalı.

Baldaş
17-09-2007, 16:55
Tekrar merhaba arkadaşlar. En uygun başlık burası olduğu için buraya yazıyorum. Konu başlığı açmak sadece yöneticilerin gerçekleştirdiği bir durum mu? Üyelerin de konu başlığı açabilme yetkisi var mı? Cevabınız evetse bu nasıl gerçekleşiyor. Siteyi o kadar kurcaladım. Didik didik ettim. Bunu çözemedim :D :(

Todor
17-09-2007, 17:26
Her bölümde, son başlığın hemen altında Yeni konu aç düğmesi var. O düğmeye basmanız yeterli.:)

Baldaş
18-09-2007, 09:15
Günaydın! Size komik gelecek ama benim sayfamda böyle bir bölüm yok. Acaba üye olurken doldurduğum bilgilerle ilgili olabilir mi? Sadece 'Konuyu yanıtla' bölümü var. Bir de kendi mesajımın altında 'Düzelt' 'Alıntıla' 'Hızlı cevap' bölümleri var. Genelde alıntı yapmam. Ara sıra saçmaladığım cümleleri düzeltirim. Yeni konu açamıyorum. :D

Baldaş
18-09-2007, 09:31
Tamam şimdi buldum. Açılan mesajların altında arıyormuşum. Genel başlıkların altına bakmayı ancak akıl edebildim. Teşekkür ederim Todor Bey

Hakan KINACI
18-09-2007, 16:34
Sayın Forum Yöneticileri ve moderatörleri,
Ben kimin yönetici, kimin hangi alanlarda moderatör, hangi alanlarda kontrolör olduğunu forumda armalarıma rağmen bir türlü bulamadım.
Üyesi bulunduğum diğer forumlarda bu şekilde; http://89.106.23.68/vbulletin/index.php kim yönetici, kim moderatör belli olduğu için, gereksiz yere başkalarını rahatsız etmeden sorunlar moderatör kısmında çözüme ulaşmaktadır.
Burada da bu şekilde bir uygulama yapılabilirmi?

zenfree
24-09-2007, 10:07
Galeriye eklediğimiz fotografı nasıl silebiliriz? Temizle butonu var, ama sil butonu yok.

aybala
24-09-2007, 10:19
Üyelerin silme yetkisi yok. Link verirseniz galeri yöneticileri silebilir.

Sebahattin Sargın
24-09-2007, 10:41
Arkadaşlar, Sığla Ağacı bölümüne fotoğraflar yüklüyordum fakat bir süredir yükleyemiyorum. Daha doğrusu yüklüyorum ama bu şekilde çıkıyor;
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10945&c=284

Fotoğraf araçları kısmına girip yeniden yükleyince düzeliyor ancak. Yardımcı olur musunuz?

GLCN
25-09-2007, 14:02
Benimde galeriye yazdığım yorumlar çıkmıyor neden....

Hakan KINACI
25-09-2007, 14:39
Ben de arama motorunda oksijenlisu hazırlanması diye yazıyorum. Alakasız bir sürü konular çıkıyor.
Nasıl bir arama yapmalıyım ki çiçeklerimize verdiğimiz oksijenlisuyun hazırlanışını görmeliyim?

aysemelike
25-09-2007, 15:04
Benim yaşadığım bir sorun yok belki ama galeriye aynı anda birden fazla fotoğraf eklenemez mi? Tek tek çok zor oluyor....

heDera
25-09-2007, 23:42
Benimde forma yeni konu aç bölümü çıkmıyor onun yerine konuyu yanıtla çıkıyor.
Yardım lütfen...:)

memet
26-09-2007, 09:16
Önce yukarıdaki "forum"a tıkla, sonra yazmak istediğin başlığı seç o sırada yeni konu aç seçeneğini gödeceksin.
Burada, (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=103)bir örneğini gösterdim.

malina
26-09-2007, 12:25
Ben de arama motorunda oksijenlisu hazırlanması diye yazıyorum. Alakasız bir sürü konular çıkıyor.
Nasıl bir arama yapmalıyım ki çiçeklerimize verdiğimiz oksijenlisuyun hazırlanışını görmeliyim?

oksijenlisu diye aratınca gelen sayfalar (2 adet)
http://www.agaclar.net/forum/search.php?searchid=271334

Gelen sayfalardan biri bu:
Mine Pakkaner'e soralım (Zirai danışma, bahçe tasarımı, peyzaj) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=905&highlight=oksijenlisu)

Burası şimdilik 36 sayfalık bir konu. Nerede olduğunu bulmanız zor. Bu nedenle sayfanın üstünde yer alan Bu Konuda Ara bölümüne yine aynı kelimeyi yazıp arama yapmanız, kelimenin geçtiği mesajları bulmanızı sağlayacaktır.
http://www.agaclar.net/forum/search.php?searchid=271336

Oksijenli su aratmasında, hem su hem oksijen kelimelerini aradığı için çok sayfa çıkıyor. Mantık olarak, öncelikle hastalıklar ve tedaviler bölümüne bakmak yarar olacaktır...

Arayacağınız kelime ile ilgili bilgiyi, kimin yazmış olduğunu biliyorsanız, ayrıntılı aramaya tıklayarak, üye adını da yazmanız çıkan sonuçları azaltacaktır. Bazı aramalarda, aradığınız kelime mesaj içeriğinde değil de başlığında geçiyorsa bulmanız daha kolay olacaktır. Bu yüzden önce, başlıkta ara seçeneğini denemeniz işe yarayabilir.

Son olarak, "Bu konu neredeydi, aramaktan başım döndü" diye yardım isteyebilirsiniz :)

Hakan KINACI
26-09-2007, 14:20
Sn.Malina;
Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum. :))
Ben sizin en son yazdığınızı yaptım artık, bu konuda en yetkili ağızdan Sn.Mine Pakkaner'e sordum ve ihtiyaç duyduğum cevabı aldım.
Kendisine bir kez daha buradan da teşekkür ediyorum

GLCN
26-09-2007, 15:16
Ben hala galeride yorum yazamıyorum neden olabilir..

Vildan Sönmez
26-09-2007, 16:00
Ben de yorum yazamıyorum.(m.bilen'in bu ayki yarışma fotoğrafına her gün deniyorum olmuyor)

Ben hala galeride yorum yazamıyorum neden olabilir..

malina
27-09-2007, 10:18
Ben de yorum yazamıyorum. (m.bilen'in bu ayki yarışma fotoğrafına her gün deniyorum olmuyor)

Denemek için ancak fırsat buldum.

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10936&postid=9329

Siz yazmaya çalışınca, ne tür bir uyarı geliyor?

Vildan Sönmez
27-09-2007, 10:35
Hızlı cevap penceresi açık yazıp yolluyorum, hiç uyarı vermiyor.Ve kaydetmiyor.

denizakvaryumu
27-09-2007, 12:12
Forumun arama motoruna -bal- kelimesini yazınca sonuç alınamıyor, oysa

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2747

bal yerine zehir yemeyin konu başlığı var...

Yine arama motoruna --tuz-- yazınca sonuç yok ama

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2768&highlight=himalaya+tuzu

konu başlığı var.

deniz boro
27-09-2007, 14:43
Küçük resimi imza resmi olarak yüklemeye çalıştım pixel ve bytı tutmasına rağmen yükleyemedim.

GLCN
27-09-2007, 15:13
Denemek için ancak fırsat buldum.

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10936&postid=9329

Siz yazmaya çalışınca, ne tür bir uyarı geliyor?

Hiç bir uyarı vermiyor sevgili malina mesajı yazınca sayfa yenileniyor ama mesaj ekranda çıkmıyor....

Ayseloge
27-09-2007, 16:54
Merhaba ben yeni üyeyim.Doğal olarakta bilgisizim.Nasıl fotoğraf seçeceğimi bilemedim yardmcı olur musunuz?

memet
27-09-2007, 22:44
Bu bağlantıya tıklayın (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=487) açılan başlıkta fotoğraf yükleme tarif edliyor.

zenfree
30-09-2007, 18:04
Sayın Yöneticilerimiz,

Galeride yapılan son düzenlemeyle birlikte galeriye fotograf yükleme, yüklenenleri görüntüleme ve mesaj yazma tamamen eziyet oldu. Daha doğrusu galeriyi takip imkansızlaştı.

Yakında kimse galeriye uğramayacak gibi görünüyor. Bence bu kararınızı gözden geçirin lütfen.

Yayınlanacak fotografları kontrol etmek, yayınlananları kontrol etmekle aynı değil mi? Yani yapılan iş aynı. Ama en azından böyle yapılırsa biz üyler galeriden soğumamış oluruz.:rolleyes:

GLCN
30-09-2007, 18:45
Katılıyorum zenfree bu yüzden eklediğim resimleri yanlışlıkla tekrar eklemişim...

caucasus
30-09-2007, 20:58
Yukarıda yazmış olduklarınıza bende katılıyorum bende siteyi hergün ziyaret edenlerdenim ama artık sıkıntı oluyor.Önceki sistem bence çok güzeldi.Ben yüklediğim resimleri takip edemiyorum,başlangıç sayfasındaki resim 1 gün kalıyor artı ekledğim resimler nedense 1 gün sonra baktığımda ne benim resimlerim içinde nede yeniler içinde görebiliyorum bunun nedeni nedir ? Öğrenmek istiyorum.

caucasus
30-09-2007, 21:00
Küçük resimi imza resmi olarak yüklemeye çalıştım pixel ve bytı tutmasına rağmen yükleyemedim.

Aynı sorunu bende yaşıyorum ? nedense bir türlü resim ekleyemedim.İlgili arkadaşlara duyurulur.

malina
30-09-2007, 21:19
Küçük resimi imza resmi olarak yüklemeye çalıştım

İmzalara fotoğraf ekleme izni vermiyoruz.

Galeri moderasyonunu kaldırdım.

zenfree
30-09-2007, 21:52
Sevgili Malina teşekkürler...:)

caucasus
30-09-2007, 22:29
Bende teşekkür ederim.Kaç gündür resim ekleyemiyordum bu akşam koptum faleriye biraz resim ekledim. :) tekrar teşekkürler

Vildan Sönmez
02-10-2007, 09:47
Galerilere fotoğraf yüklemedeki yönetici onayı kalkmış.Bu da bizlere otokontrol sorumluluğu getiriyor.Çektiğimiz tüm fotoğrafları yüklemek yerine seçici davranarak, ağaçların formatına uygun olanları yüklemeliyiz.

caucasus
03-10-2007, 09:08
Yanlış bilmiyorsam yine site yöneticilerinin kontrolünden onay alıyor.
Haliyle olumsuz resimlerde siliniyor.Ben yinede elimden geldiği kadar özen gösteriyorum.Emeği geçen tüm kişilere teşekkürler.

Vildan Sönmez
03-10-2007, 09:14
Doğrusu da bu zaten.Kullanıcılar özenli davranınca yöneticilerin de yükü hafifler.

Yanlış bilmiyorsam yine site yöneticilerinin kontrolünden onay alıyor.
Haliyle olumsuz resimlerde siliniyor.Ben yinede elimden geldiği kadar özen gösteriyorum.Emeği geçen tüm kişilere teşekkürler.

caucasus
03-10-2007, 09:49
Yerden uzaya kadar haklısın ben elimden geleni yapıyorum,zaten herkes üstüne düşeni yapsa yöneticilerimizin işide hafifler :)

caucasus-oğul
04-10-2007, 09:42
Değerli site yöneticileri.benim nikim caucasus1 sorunum ise bu nikle dün siteye rahatça girip işlemlerimi yaparken gece saat 1 gibi tekrar girmeye çalıştığımda ise şifremi ve nikimi doğru yazdığım halde her seferinde bana yanlış kullanıcı adı yada şifre yazdı daha sonra da banlandım şifremi mail adresime istedim ama böyle bir kayıt bulunmamaktadır yazısı geldi.yine gece tekrar eski kullanıcı adım ve şifremle kayıt yaptım şimdi ise aynı kayıtla yazmaktayım.bir üstte bulunan caucasus kullanıcı adı ise benim oğlumun adına aldığım kullanıcı adı ve benim yazdığım mesajların hepsi bu kullanıcı adında ( caucasus ) yazıyor oysa ben bu kadar mesajı caucasus1 kullanıcı adımla yazdım.Sorunumu nasıl halledebiliriz.teşekkürler.Bilmem sorunumu anlatabildimmi ?

caucasus
04-10-2007, 09:48
Şu an oğlumun kullanıcı adıyla giriyorum benim kullanıcı adımdaki mesajlar ve abone olduğum konular bu kullanıcı adımda ( caucasus ) resimlerime ise ulaşamıyorum.Ancak sitede kayıtlar içinde resimlerim duruyor.Diğer kullanıcı adımla yeni kayıt yaptım dün gece şimdi ise işlem yapıyorum acil yardım.

caucasus-oğul
04-10-2007, 09:56
Şu an galerideki resimlerimde kaybolmuş durumda.Ben site yönetimi tarafından siteden atıldımmı ? atıldıysam neden ? böyle bir problem yoksa kullanıcı adım resimlerim ve mesajlarımı nasıl geri alabilirim.Tekrar teşekkürler.

malina
04-10-2007, 12:01
Caucasus,

Hatırlarsan ilk üye olduğun zaman, foruma bağlanma sorunu yaşıyordun. Epey uğraştık. Caucasus1 kullanıcı adını da deneme yapmak için ben oluşturmuştum. Dün her iki kullanıcı adının da kullanıldığını görünce, her iki kullanıcı adını birleştirdim. Yazıların tümü tek kullanıcı adında toplandı.

Galeride ise dediğin gibi fotoğraflar yok. Bu sorunu düzeltebilir miyiz bilmiyorum. Araştıracağız. Fotoğrafların görünmüyor olmasına senin kadar üzüldüğümü söylemek isterim...

Aslında çocuğun adına senin yazman yerine onun katılması ve kendine farklı bir kullanıcı adı seçmesi iyi olur. Caucasus ve Caucasus1 kullanıcı adlarını tekrar birleştireceğim. Çünkü ilke olarak bir kişinin bir kullanıcı adı olması gerekiyor.

caucasus
04-10-2007, 14:30
Oğlumun adına açtım çünkü bu sene ilk okula başladı benim en çok girdiğim site hatta tek girdiğim site burası diyebilirim.Ben 2 kullanıcı adı birden kullanmadım diyebilirim sadece oğluma şimdiden doğa sevgisini aşılamak için onun adına kayıt yaptım hatta caucasus'un kayıt bilgilerine bakarsan benim değilde oğlumun bilgileri var.
Resimler konusuna gelince galeriden kendi resimlerime ulaşabiliyorum linki

http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=member&imageuser=2512

bu şekilde

Geçen seferde benim için çok uğraşmıştınız ben tekrar teşekkür ediyorum,bu engelide sizin bilginiz ve ilginiz sayesinde aşacağımıza inanıyorum.Yukarıda da yazdığım gibi resimlerim duruyor resimlerimle forumlardaki mesajlarımı aynı yere ekleyebilirsek çok memnun olacam.Tekrar teşekkürler.

caucasus
05-10-2007, 10:16
Değerli yönetici arkadaşlar benim sorunumla ilgili bir ilerleme varmı ?

malina
05-10-2007, 22:15
caucasus Fotoğrafları (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=member&imageuser=8941)

caucasus-oğul Fotoğrafları (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=member&imageuser=20595)

Uzaytek'e teşekkürler :)

caucasus
06-10-2007, 11:07
Elleriniz dert görmesin bu sabahın en mutlu kişisi benimdir herhalde,teşekkür ederim
:p ;) :D :D :D :eek:

M.Sema
23-10-2007, 17:10
Selamlar dostlar.Bağlandığım günden beri aşşağıda ki mesajı alıyorum:
Your account has already been activated so please try logging in.
Bu normal mi?Hatta bir kaç hafta önce akşam evden bağlandığımda forumlardan birinde , bu bölüme girme yetkiniz yok/yasaklısınız gibi bir mesaj almıştım.Bu sebeple ilişkisi olabilir mi?

malina
23-10-2007, 19:53
Bağlandığım günden beri aşşağıda ki mesajı alıyorum:
Your account has already been activated so please try logging in.
Bu normal mi?

Hesabınız zaten aktifleştirilmiş. Lütfen login olmayı deneyin

Size gelen epostadaki "aktivasyon linkine" tıklayıp öyle mi foruma bağlanmaya çalışıyorsunuz? O sadece ilk kullanım içindir.

Hatta bir kaç hafta önce akşam evden bağlandığımda forumlardan birinde , bu bölüme girme yetkiniz yok/yasaklısınız gibi bir mesaj almıştım. Bu sebeple ilişkisi olabilir mi?

Açılmış bir konu silinebilir ya da benzer bir konuda tekrar açıldığı için, ilk açılanla birleştirilir. Böyle bir adrese girmeye çalışıyorsanız ortada artık girebileceğiniz yer olmadığı için yukarıdaki otomatik uyarıyı alırsınız.

İki konu arasında bir bağlantı yok.

Menderes
23-10-2007, 19:57
Merhaba Arkadaşlar
Evet bende yeni üyeyim söze fazla katılamıyorum doğrudur çünkü internette fazla bilgi sahibi değilim Bazı sayfaları açmak sohbetlere katılmak benim için bayağı zor oluyor onun için sizlerden özür diliyorum.
Saygılarımla kolay gelsin.

deretepeorg
26-10-2007, 10:58
Galerinin çalışma şeklini daha doğrusu formatını beğenmiyorum.
İleri tuş , geri tuş.

Alt alta ya da yan yana.
Aralarda boşluklar yaparak resmin açıklamasını yazmak en güzeli.
Bu nedenle galeriye hiç resim eklemeyeceğimi üzülerek belirtiyorum. :-(
Tabii buraya da.
Çay ve börek resimleri de buna dahildir.
elfogi işler sana kaldı haberin olsun. :-)

deretepeorg
26-10-2007, 11:01
Ayrıca Meşe Palamutu Kahvehanesi isminin Meşe Palamutu Pastahanesi olarak değiştirilmesini talep ediyorum.
O zaman eklenen pasta börek fotoları forumun daha doğrusu konu başlığının amacına uygun düşer diyorum.
İmza.

yuruyen_bulut
26-10-2007, 11:35
Ayrıca Meşe Palamutu Kahvehanesi isminin Meşe Palamutu Pastahanesi olarak değiştirilmesini talep ediyorum.
O zaman eklenen pasta börek fotoları forumun daha doğrusu konu başlığının amacına uygun düşer diyorum.
İmza.

MALİNA HANIM BURASI EĞER GENEL SOHBETALANIYSA BU YAPTIĞINIZI HİÇ HOŞ GÖRMEDİĞİMİ İFADE EDERİM.GENEL SOHBET ALANINA SELAMIMI VERDİM VE GÜNÜN RESMİNİ HERKESE BURADA PAYLAŞARAK YANLIŞ BİR ŞEY YAPTIĞIMA İNANMIYORUM.
DERETEPEORG HOCAMIN DA BELİRTTİĞİ GİBİ KATILIYORUM KENDİSİNE.AMAÇ BURDA BİR ŞEYLER PAYLAŞMAKSA LÜTFEN İŞİ PASTACILIĞA DÖKMEYELİM.

kırçiçekleri
26-10-2007, 11:39
Sayın Yöneticiller,
Resim bana dünyada daha yaşanacak güzelliklerin varlığını öylesine duyumsattı ki. Sitedeki Doğasever Dostlarla paylaşmak istedim. Ama resim sınırları aşacak ölçüde büyük yerleşmiş sayfaya... Düzeni bozuyor ve sizlerce uygun değilse silelim. Selamlar, sevgilerle.

deretepeorg
26-10-2007, 12:21
Yürüyen Bulut teşekkürler.
Mesajlarımız da başka bir konu başlığına taşınmış.
Link verilmesi iyi olmuş. :-)

Meşe Palamutu Kahvehanesi benim için artık Pastahane oldu.
Daha önce de yazmış olduğum gibi artık resim foto eklememe gerek yok.
Galerinin işleyiş tarzı nedeni ile.
Kolay gelsin herkese.

İyi Haftalar.

malina
26-10-2007, 12:48
Alt alta ya da yan yana.
Aralarda boşluklar yaparak resmin açıklamasını yazmak en güzeli.
Bu nedenle galeriye hiç resim eklemeyeceğimi üzülerek belirtiyorum. :-(

Fotoğrafların sizin istediğiniz gibi sıralanması esas olarak kendinizi (yani çekeni) öne aldığınızı gösterir. Alt alta sıralanmış onlarca fotoğraf, bakanlara yorum yapma şansı vermez. Yazsalar da kim, hangi fotoğraf için ne demiş, anlaşılmaz.

Oysa biz fotoğraf yükleyene değil, fotoğrafa önem veriyoruz. Böylece her fotoğraf altında, onu izleyenlerce yorum yazma fırsatı doğuyor.

Mesela bununki gibi...

http://www.agaclar.net/galeri/files/3971-1145987925_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=3904&catid=popimages&orderby=posts)

Bunları fotoğraf yüklemeniz için yazmıyorum. Sizi okuyup kafası karışan varsa, bizim galerinin amacını bir kez daha hatırlatmak için yazıyorum.

deretepeorg
26-10-2007, 13:09
Sanırım ben gezenbilir.com a Dağ yürüyüş fotograflarımı yerleştire yerleştire farklı bir bakış açısına sahip olmuşum.
Şu saatte şu noktada idik , şu saatte bu noktada.!
Tabii ki oraya yüklenen resimler bir objeyi değil parkur üzerinde ki görüntüleri içeriyor.!

Galerininin amacı tek tek konulara göre resimleri ayırmak ve yorumlamasını sağlamak olduğu için uygun düşüyor.

Galeriye yerleştirmeye değer görecek bir resim çekersem yerleştirebilirim.
Meşe Palamutu Pastahanesi'nde silinen resim gibi mesela. Çeken de bende değilim ayrıca belirtmiş olayım.

yuruyen_bulut
26-10-2007, 15:07
Dağcılık resimlerime uygun galeri bulunmuyor.koymak içinde zamanım yok sabah verdiğim selamın ve resmin burada anlamsızlığını görmekten üzüntü duydum.Zaten kişisel bir sitem bulunuyor ve resim oldukça çok 12000 resim arşivi elimd ve her hafta çıktığım dağ yürüyüşlerine ait resimler kendi sitemde bulunuyor.Bir şeyler paylaşmak zor olsa gerek,burada siteyi takip etmek daha güzel.

Sebahattin Sargın
27-10-2007, 18:35
Sığla Ağaçları başlığına fotoğraflar yüklüyordum fakat şimdi bunu yapamıyorum. Fotoğrafı yüklediğimde böyle haller alıyor :
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=11940&c=284
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10212&catid=member&imageuser=8123

Fotoğrafı "Replace Image" butonundan tekrar yükleyince gözüküyor ancak.

Ayrıca daha önceden yüklediğim bir fotoğrafın yerinde, bende bulunmayan ve ilk defa gördüğüm bir fotoğraf var:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10213&catid=member&imageuser=8123

Yardımlarınızı bekliyorum.
Sevgiler ;)

malina
27-10-2007, 18:42
Yukarıda bağlantılarını verdiğin fotoğrafların hepsini sildim.

Yüklediğin fotoğrafın adını değiştir her ihtimale karşı.. Boşluk ve Türkçe karekter olmamasına da dikkat et.

Sonucu haber verirsen sevinirim :)

Sebahattin Sargın
27-10-2007, 18:49
Dediklerinizi yaptım ama sorun aynen devam ediyor:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=11942&c=284

Fotoğrafı "Replace Image" butonundan tekrar yükleyince gözüküyor, anlamadım gitti vallahi :(

zenfree
28-10-2007, 23:19
E-Dergide okuduğum bir yazıyı daha sonra yeniden okumak istiyorum. Ya da bir problemle karşılaştığımda, dergide okuduğumu hatırlıyorum ama zaman geçmiş olduğundan hangi sayıda olduğunu unutmuş oluyorum. Bulmak çok zaman alıyor. Çünkü yüklenmeden içindekileri göremiyorum.

Acaba dergi sayılarının içerikleri ayrı bir sayfa olarak düzenlenemez mi?

malina
29-10-2007, 10:25
Bu sayfayı mı arıyorsun?

http://www.agaclar.net/dergi/dergiarsiv.html

zenfree
29-10-2007, 17:33
Evet. Bunu görmemiştim.:o

Çok teşekkürler...

malina
29-10-2007, 18:14
Bağlantı adı içeriğini anlatmakta yetersiz kalıyor olabilir. Senin yaşadığın sorunun yaşanmamasını sağlayacak önerin varsa değiştiririm. Orada ne yazsaydı, hemen bulurdun? :)

zenfree
29-10-2007, 19:36
Bence link verdiğin sayfa yeterli. Daha önce okunduğu için; yazarlar ve konu adlarını görmek hatırlamayı sağlar diye düşünüyorum.

Penelophe
30-10-2007, 09:08
İki gündür foruma girerken kullanıcı adımdan sonra şifremi yazıyorum ve bağlanamıyorum. Hatalı kullanıcı adı veya şifre uyarısını alıyorum. Şifreyi Word'e yazıp, kopyalayıp şifre kısmına yapıştırdığımda ise bağlanabiliyorum. Bunun nedeni ne olabilir?

Oğuzhan
30-10-2007, 18:02
Arkadaşlar ismin altına resim nasıl ekliyoruz.

Ophrys
30-10-2007, 18:10
Elfogi sayfanın sol tarafında kontrol paneliniz (http://www.agaclar.net/forum/usercp.php) yazan kısmı tıkla.
Avatar düzenleme (http://www.agaclar.net/forum/profile.php?do=editavatar) yi tıkla. Ekleyeceğin fotoğrafı seçip onayla (fotoğrafı küçültüyorsun önce).
Bu kadar.

Oğuzhan
30-10-2007, 18:29
Teşekkür ederim.Saygılar..

ilker_eroglu
31-10-2007, 00:40
Merhaba;

Yeni bir anket acmak istiyorum mümkünmüdür mümkün ise nasıl yapılacagını söyleyebilirmisiniz.

ilker

malina
31-10-2007, 09:02
Anketinizin konusu ne?

ilker_eroglu
31-10-2007, 11:14
Merhaba;

Milasta ailesiyle birlikte zeytin yetiştiren bir arkadasıma şakayla karişik ya bende geleyim mi zeytin toplamaya diyordum oda olur ama para vermem diyordu bu konusma sırasında benim gibi zeytin toplamaya meraklı insanlara.

Zeytin toplama imkanı vererek hem tatil yapsınlar eglensinler,ögrensinler diye düşünmüştüm.

Anketim bunun üzerine olacak tatilinizi bir hotelde yada deniz kenarında degilde küçük bir kır evinde zeytin toplayarak gecirmek istermisiniz ? .

Saygılarımla

İlker

malina
31-10-2007, 11:20
Anket yapıp sonra sonuçları değerlendireceğin yerde, doğrudan konuyu aç...

Zeytin toplanacak yerle ilgili ayrıntılı bilgileri yazmalısın.
Gidecek olanlara sağlanacak olanaklar neler? (Kalacak yer ve yemek)
Günde kaç saat çalışma düşünülüyor?
Çalışmanın başlama ve bitme tarihleri
Kaç kişiye barınma sağlayabilirler?

İsteyenler açacağın konu altına yazacaktır.

ilker_eroglu
31-10-2007, 11:37
tesekkürler

COYOTE
31-10-2007, 17:29
Merhaba
Yeni gelecek olan hoya türleri ile ilgili açılmamış başlıklardan iki tanesini bugün açtım.( Hoya limoniaca ve hoya sheperdii) Ancak fotoğraflar yazdığım yazıların ve reklamların altında kaldı ve pek hoş durmadı içime de sinmedi açıkçası. Ben düzeltebiliyor muyum yahut düzeltilebilir mi?

GLCN
11-11-2007, 23:37
Zaman zaman galerideki resimlermi kontrol ettiğimde bazılarının ya benim diğer bir resmimle yada başka birinin resmiyle değiştirilmiş olduğunu görüyorum sizce sebep nedir?

memet
12-11-2007, 00:04
Örnek vermeniz mümkün mü, değişmeler hakkında.

GLCN
12-11-2007, 09:12
Resimleri düzelttim şimdi örnek vermem mümkn değil..mesela
dün bu sayfadaki resimde http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=9281&catid=member&imageuser=15426 baska bir resim vardı...

geçen günlerdede başka bir resmimin yerinde bana ait olmayan bir resim (balkabağıydı) vardı..

malina
12-11-2007, 11:53
Tekrarlarsa, düzeltmeden haber verir misiniz?

Hakan KINACI
12-11-2007, 15:03
Bu gün karşılaştım sorun; her hangi bir konu içerisinde bulunan link'i tıkladığımda o link'in kaldırıldığı veya bulunamadığı yönünde mesaj alıyorum.
Kısacası konu içinde verilen linklere ulaşamıyorum. Aceba sebep ne olabilir?

memet
12-11-2007, 15:20
Sorunun olduğu sayfadan örnek versen, çözümü açısından kolaylık olur.

Hakan KINACI
12-11-2007, 15:28
Sn.Memet Bey,
Sorunlu sayfa Trabzon Hurması konusunda bir tane link var. Bu link de Trabzon hurması resmi ile ilgili, bu linki tıkladığımda sorun çıkıyor.

memet
12-11-2007, 16:47
Bütün başlığı aratın bana, Linkin olduğu mesajı söyler misin. Bulamadım hangisi olduğunu.

Hakan KINACI
12-11-2007, 16:54
:) Sinirlenmeyin Lütfen :)
İşte bu linkteki http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1909&highlight=trabzon+hurmas%FD 8# mesajdaki resim.
İnşallah linki kopyalarken doğru olmuştur. :) yoksa anlaşılan bir papara yiyeceğiz. :)

malina
12-11-2007, 17:17
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=6402&catid=searchresults&searchid=361
linkine bir fotosunu koymuştum.

http://www.agaclar.net/galeri/files/4450-DSCF2409_thumb.jpg

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=6629&catid=member&imageuser=4450

Ekleyen, fotoğraf linkini yanlış yazmış olabilir. Sanırım bundan söz ediyorsunuz...

Bir mesajın yerini başkasına iletmek zorunda kaldığınızda, mesajın numarasını kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

Mesela "İşte bu linkteki http://www.agaclar.net/forum/showthr...bzon+hurmas%FD (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1909&highlight=trabzon+hurmas%FD) 8# mesajdaki resim" demek yerine:
#8 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=88383&postcount=8)

Son olarak, sinirlenmiyoruz :) Ama aklımızda tutabilirsek size cevap verirken bağlantı falan kullanmadan tarifle yazarız. O zaman anlarsınız, nasıl oluyor :)

karaselvi
12-11-2007, 23:44
Galeriye foto ekleyemiyorum. Galeriye uygun boyutta olduğunu nerden anlayacaz.

nevsune
13-11-2007, 09:07
Fotoğrafın özelliklerine baktığınızda 240 kb. yi geçiyorsa galeriye uygun olmuyor. Fotoğraf boyutlandırma programı ile küçültüp, o şekilde yükleyebilirsiniz.

Bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6048&highlight=foto%F0raf+boyutland%FDrma) fotoğraf boyutlandırma ile ilgili bilgiler var, oradan da yararlanabilirsiniz.

GLCN
13-11-2007, 10:40
Bazende bu şekilde resimlerim kayboluyor..Düzeltmek zorunda kalıyorum..Siz okuyunca düzelteceğim..

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=11108&c=member&imageuser=15426

Hakan KINACI
13-11-2007, 10:45
Sn.Malina,
Vermiş oldunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. :)

memet
13-11-2007, 10:57
GLCN,düzeltme yapmayın, sorunun ne olduğun anlamaya çalışalım.

malina
13-11-2007, 11:28
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=11106&c=member&imageuser=15426

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10691&c=member&imageuser=15426

Böyle fotoğrafları yüklemeyin. Ciddi netlik sorunları var.

GLCN
13-11-2007, 16:36
Buyrun birde bu..Şimdi buldum..

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10234&c=member&imageuser=15426

ve bu

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=9282&c=member&imageuser=15426

karaselvi
13-11-2007, 17:22
Fotoğrafın özelliklerine baktığınızda 240 kb. yi geçiyorsa galeriye uygun olmuyor. Fotoğraf boyutlandırma programı ile küçültüp, o şekilde yükleyebilirsiniz.

Bu başlıkta fotoğraf boyutlandırma ile ilgili bilgiler var, oradan da yararlanabilirsiniz.
O proğramdan 2 kez geçirdim. Ortalama 300 kb ta anca düştüler. Çekerken makinadan bir boyut ayarlamasımı yapılıyo bilmiyomki. Çokta güzeldi resimlerim.:(

karaselvi
13-11-2007, 18:37
234 KB (240.092 bayt) bunuda ekleyemiyorum.
sahibinden_sahibinden_sahibinden_DSC00382.JPG:
Your file of 234.5 KB bytes exceeds the forum's limit of 70.0 KB for this filetype.
Bu ne demek. foruma eklemek isteyince çıkıyor.

malina
13-11-2007, 18:53
Foruma ekleme sınırı 70 kb

Yani galeri ile forum farklı...

GLCN
13-11-2007, 19:23
Sevgili memet bey şu anki sorunumda her iki resimde bana ait ama bazen slaytta benim resmim gösterilen ise baskasının resmi oluyor..

(sevgili memet anlatmak istediğim bu...

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=9286&c=member&imageuser=15426 )

malina
13-11-2007, 23:11
GLCN, kontrol eder misin? Düzelmiş olması gerek.

Yalnız yüklediğin fotoğrafların bazıları epey kötü. Onları uygun bir zamanımda silmek zorundayım. Lütfen fotoğrafların kalitesine özen göster. Her çektiğini yüklemek zorunda olmadığını unutma. Hem senin emeğin, hem benimki boşa gitmesin :)

GLCN
14-11-2007, 10:59
sevgili malina ben resimleri yüklerken düzgün fakat daha sonra bozulmuş olduğunu görüyorum ve silemiyorum sanıyorum ..Teşekkürler..

malina
14-11-2007, 14:04
resimleri yüklerken düzgün fakat daha sonra bozulmuş olduğunu görüyorum

http://www.agaclar.net/galeri/files/mumgibi.JPG

Bu fotoğrafın yüklediğin halini agaclar@gmail.com adresine gönderir misin?

GLCN
14-11-2007, 14:50
Üzgününüm resmi yükledikten sonra bendekini silmişim herhalde bulamıyorum..Zaten bu tarz resimleri daha sonra silmek istiyorum ve bunu sanırım biz yapamıyoruz benim yerime zahmet olmazsa silebilirmisiniz görüntü kirliliği yaratmasınlar...

uzman16
28-11-2007, 23:49
Foruma yazarken şu an yazdığım panelin altındaki Seçenekler Alıntı yaparak cevapla kısmı aktif olmuyor. Alıntı yapamıyorum. Ne yapmalıyım?

uzman16
29-11-2007, 11:16
Sorumun yanıtını buldum.

malina
29-11-2007, 11:34
Bulmuşken yaz bari, başka biri aynı sorunu yaşarsa kendi arayıp bulmasın :)

uzman16
29-11-2007, 12:02
Bulmuşken yaz bari, başka biri aynı sorunu yaşarsa kendi arayıp bulmasın :)

Hay hay Sayın Malina memnuniyetle.;)

Hangi yazıdan alıntı yapmak istiyorsak o yazının altında bulunan "Alıntıla" düğmesine basınca yazı bizim yazacağımız kutucuğun üzerine alıntılanıyor.

Oysa ben yazdığım panelin altındaki "Seçenekler- Alıntı yaparak cevapla" kısmı aktif olacak sanıyordum. Değilmiş. Öğrendim.

Bir de alıntı yapılan yazının sadece bir kısmını kullanacaksak istemediğimiz kısımları alıntıdan siliyoruz. Böylece gereksiz kalabalık olmuyor. :rolleyes:

karaselvi
01-12-2007, 23:32
Foruma fotoğraf yüklüyebilmem için 70 kb tın hemen altına düşürüyorum. Boyuda kısalıp küçüçük kalıyor. Birşey anlaşılmıyor. Boyunu küçültmeden kb tını nasıl küçültecez. Bir de forumlara yüklenmiş resimleri kopyalayıp bilgisayarda bakıyorum 70 kb tı geçiyor onlar nasıl yüklemiş.

malina
02-12-2007, 09:15
Foruma fotoğraf yüklüyebilmem için 70 kb tın hemen altına düşürüyorum. Boyuda kısalıp küçüçük kalıyor. Birşey anlaşılmıyor. Boyunu küçültmeden kb tını nasıl küçülteceğiz.

Foruma fotoğraf yüklemek ve fotoğrafları yazı içine yerleştirmek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256)

Bir de forumlara yüklenmiş resimleri kopyalayıp bilgisayarda bakıyorum 70 kb tı geçiyor onlar nasıl yüklemiş.

O fotoğraflar foruma yüklenmiyor. Fotoğrafların adresleri yazılıp görünmesi sağlanıyor ama ciddi sakıncaları var.

Dikkat: Fotoğrafları foruma yükleyin (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6257)

Not: Sizin yerinize, forum kullanma kılavuzundan ilgili konuları bulmak zorunda değilim. Neden sorularınızın cevabı var mı diye kendiniz bakmıyorsunuz?

celalsungur
04-12-2007, 21:38
Galeri’ye bu bitkinin, çiçeğin adı nedir forumundaki fotoğrafları isimleriyle birlikte yükleyebilir miyiz? Gördüğü çiçeğin ismini merak edenler önce oraya bakar, bulamazsa foruma yazar.

malina
04-12-2007, 22:26
http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=440&userid=

Birilerinin bunları kontrol edip yorum alanına isimlerini yazması gerek. Büyük ihtimalle adı belli olmayan çiçeklerin bir örnekleri burada da vardır. Eğer yoksa onlar yüklenip isimleri yazılır. Sonra biz isimlerini değiştiririz. Tabii bunu fotoğrafı yükleyen de yapabilir...

Bunu yapmak, kahvede sohbet kadar zevkli olmayabilir tabii :)

celalsungur
04-12-2007, 23:04
http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=440&userid=

Bunu yapmak, kahvede sohbet kadar zevkli olmayabilir tabii :)Çoğu zaman herşey çok zevkli burada. Başlarız, nasıl olsa birileri tamamlar söylediklerini sevgili Malina.;)

sabah
05-12-2007, 09:25
..Birilerinin bunları kontrol edip yorum alanına isimlerini yazması gerek. Büyük ihtimalle adı belli olmayan çiçeklerin bir örnekleri burada da vardır...

Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? başlığının büyüklüğünü ve adını bilmediğimiz bitkiyi önce arayıp sonra sormanın imkansızlığını biliyoruz.

Benim bu konuda daha radikal bir önerim var:
O başlığı durdurup*, fotoğraflı bitki adı sorularını galeride bir başlık altında yapalım.

Böylece:
- Bitkiye ilişkin fotoğraflar doğrudan arşive girmiş olur.
- Arayanlar önce rahatça galeriye bakar.
- Her fotoğrafın altında yorum, sonuç yazılı olur.
- Forumdaki gibi hangi cevap hangisinindi, atlandı mı vb sorunlar yaşanmaz.
- Forumdaki büyüklük sınırı aşılmış olur.

*Belirli tarihten itibaren durdurulur. Eski bilgiler oldukları yerde kalır. İstenirse uzun kış gecelerinde forumdan galeriye taşıma yapılır :rolleyes:

celalsungur
05-12-2007, 10:20
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? başlığının büyüklüğünü ve adını bilmediğimiz bitkiyi önce arayıp sonra sormanın imkansızlığını biliyoruz.

Benim bu konuda daha radikal bir önerim var:
O başlığı durdurup, fotoğraflı bitki adı sorularını galeride bir başlık altında yapalım
[- Bitkiye ilişkin fotoğraflar doğrudan arşive girmiş olur.
- Arayanlar önce rahatça galeriye bakar.
- Her fotoğrafın altında yorum, sonuç yazılı olur.
- Forumdaki gibi hangi cevap hangisinindi, atlandı mı vb sorunlar yaşanmaz.
- Forumdaki büyüklük sınırı aşılmış olur.[/I]Olur, Malina uygun görürse, hep beraber düzenleriz.

malina
05-12-2007, 11:17
Önce galeridekilerin adlarını yazalım mı?

Bu işlemi yapacak kişinin, başka birinden; yanlış yazılmış, uyarıları almaması gerekiyor. (bir iki tane hata olabilir o tolere edilebilir ama daha fazlası olmaz)

Forumdakilerin galeriye taşınması konusunda da bir ekip oluşturmak ve iyi bir işbölümü yapmak gerekir ki aynı fotoğraflar tekrar eklenmesin.

Gönüllüleri görelim önce :)

sabah
05-12-2007, 11:35
Galeridekilerin adlarını tabiki yazalım.

Ancak diğer sorunu da daha büyümeden çözelim.

Yapılacak işler:
1) Galeridekilerin adlarını yazma
2) Galeride Bu bitkinin adı nedir? bölümü açma, oraya fotoğraf kabul etme ve cevaplama
3) Forumdan galeriye geçmişi taşıma.

1 ve 2 için uzman olmayan üyelerin yapabileceği birşey yok -keşke olsa-,
3 için 300 mesaj ya da 500 mesaj bölüşüm yapıp üzerinden geçebiliriz.

malina
05-12-2007, 12:16
2) Galeride Bu bitkinin adı nedir? bölümü açma, oraya fotoğraf kabul etme ve cevaplama

Yanlız burası biraz karışık...

Galerinin amacı tüm bitkileri toplamak zaten ama her bitkiden bir tane olmak zorunda değil. Şimdi bu bitkinin adı nedir bölümü ayrıca yapılırsa her bitki için bu kez birer fotoğraf daha eklemek gerekecek. Bunlar karmaşık olursa, arayan, onlarca bölüm sayfasına, yüzlerce fotoğrafa bakmak zorunda kalacağı için kategorize edilmeli denecek.

Böylece galeri içinde galeri açmak zorunda kalacağız.

Değil mi?

Bence forumdaki Bu bitkinin adı ne bölümü aynen kalmalı.
Bitkiyi soran kişi, cevabını aldıktan sonra, bitki fotoğrafı, o adla açılmış başlığa taşınmalı. Böylece bu bitkinin adı ne başlığı sürekli büyümekten kurtulur...

Bunu insan davranışını kestirebildiğim için söylüyorum. Arama yapmaktansa bitkisinin adını sormak daha kolay. Üstelik bilmeyen biri için fotoğrafları inceleyip sonuca varmak zor.

Söz konusu bölümde birkaç yerde aynı bitkinin sorulduğunu görebilirsiniz.

Önemli olan bireysel olarak kişiyi bilgilendirmek. Tabii bu bireysel öğretme önerim, sadece bu konuyla sınırlı :)

sabah
05-12-2007, 12:28
...her bitki için bu kez birer fotoğraf daha eklemek gerekecek
Önerimde o bölüme sadece soran kişi tarafından fotoğraf konacak. O bölüm sorulmuş fotoğraflardan oluşacak.

İstenirse galeride cevaplanan fotoğrafları galerideki ilgili yere taşıma -salon bitkileri ise oraya vb- yöntemi de uygulanabilir. Böylece o bölümde sadece henüz cevaplanmamış fotoğraflar kalabilir.

.
Bitkiyi soran kişi, cevabını aldıktan sonra, bitki fotoğrafı, o adla açılmış başlığa taşınmalı.

Bu da ekstra bir iş ve herkesin düzenli yapacağını sanmıyorum.

celalsungur
05-12-2007, 12:32
Önce galeridekilerin adlarını yazalım mı?

Bu işlemi yapacak kişinin, başka birinden; yanlış yazılmış, uyarıları almaması gerekiyor. (bir iki tane hata olabilir o tolere edilebilir ama daha fazlası olmaz)

Forumdakilerin galeriye taşınması konusunda da bir ekip oluşturmak ve iyi bir işbölümü yapmak gerekir ki aynı fotoğraflar tekrar eklenmesin.

Gönüllüleri görelim önce :)
Ben bu çiçeğin adı nedir bölümünde tanımlanmış fotoğrafları yeni yerine taşıyabilirim.

malina
05-12-2007, 12:43
Sabah, galeride kullanmaya çalıştığımız bir yöntem vardı.

3 ihtimal vardır
1. Bitkinin adını biliyorsunuz ve onun için açılmış kategoriye ekliyorsunuz
2. Bitkinin adını ve kategorisini biliyorsunuz ama galeride o bitkinin gireceği kategori henüz açılmamış
3. Bitkinin adını bilmiyorsunuz

Kategori ihtiyacı olursa açacak, bitkinin adını bilen biri yazarsa ilgili kategoriye biz ya da fotoğrafı yükleyen taşıyacaktı.

Bu bölüme bakarsanız göreceksiniz
http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=152

Süs Bitkileri (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=439) bölümüne adını bilmiyorum kategorisini yeni oluşturdum.
Böylece bilmeyen buraya yükleyecek, önce cevabını öğrenecek, sonra bitki ilgili bölüme taşınacak.

Sanırım sorun çözüldü :)

Şimdi gidip forumdaki bu konuya, yeni durumu yazmalısınız. Her işi biz yapmayalım değil mi? :)

sabah
05-12-2007, 13:56
Sanırım sorun çözüldü :)

Neye karar verildi tam anlamadım ki :-)

- O başlıkta soru sorulmaya devam edilecek mi?

- Süs bitkileri dışında adı bilinmeyenlerin eklenmesi için yer neresi olacak?
Yoksa galeride her bölümde Adı bilinmeyenler bölümü açıp uzmanları boş zamanlarında oraya mı davet etsek?

malina
05-12-2007, 13:59
Yoksa galeride her bölümde Adı bilinmeyenler bölümü açıp uzmanları boş zamanlarında oraya mı davet etsek?

Sonuncu seçenekte anlamışsın :)

Konuyu kapalım ve kapatmadan önce üyelere neyi nasıl yapacaklarını anlatalım.
Sonuçta sana anlatamadıysam diğer üyelere nasıl anlatacağım :)
Bu yüzden sen anlamak ve diğer üyelere yazmak zorundasın :)

Hakan KINACI
05-12-2007, 14:15
Süs Bitkileri (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=439) bölümüne adını bilmiyorum kategorisini yeni oluşturdum.
Böylece bilmeyen buraya yükleyecek, önce cevabını öğrenecek, sonra bitki ilgili bölüme taşınacak.

Bence buradan da bir köprü oluşturulursa ismini yazdığında direkt olarak o bitkinin tüm yazılan yazılarına da ulaşamaz mı?
Böyle daha kolay bir erişim olabilir. :)

malina
05-12-2007, 14:21
Bağlantı kurmak için adı bilinmiş ve doğru yere eklenmiş bitkiler klasörü olmalı

Mesela preacox forumdaki Orkideler (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=94) bölümü için, galerideki Orkideler (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=580&userid=) bölümüne bağlantı verebilir.

Bitkisinin adını bilmeyen için, nereye, nerenin bağlantısını vereceksin?

Hakan KINACI
05-12-2007, 14:29
Sanırım anlatım hatası yapıyorum. :) Özür dilerim. :)
Şöyle; Süs bitkileri bölümünde üye soruyor, bu nedir? veya bunun adı nedir?
Gelen cevap, "orkide" olduğunda, köprü ile direkt "orkideler" bölümüne yönlendirilebilir.
Sonuçta soru yagelen cevapla yönlendirme çalışabilir diye, düşünüyorum.

malina
05-12-2007, 14:38
Öyle bir kategori yoksa, bağlantı verme şansınız da olmaz.

Bir arada bulunan bitki grupları var. Yüzlerce fotoğrafa bakıp, uygun fotoğrafın bağlantısını vermek gerekecek.

Galeride arama fonksiyonu var ama aramayla bulmak da mümkün değil çünkü çoğu arkadaş bitkinin adını bilmiyor, öğrendikten sonra fotoğrafın bilgilerini güncellemiyor. Ne adını yazıyor, ne açıklama bölümünü kullanıyor ne anahtar kelimeler bölümünü dolduruyor.

sabah
05-12-2007, 14:41
Sonuç olarak;
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? başlığı 56 sayfaya erişmiştir. Kişilerin beklendiği gibi tüm bu sayfaları inceleyip sonra sorularını sormaları gün geçtikçe güçleşmiştir.

Durumu kontrol altına almak amacıyla bu başlığın kapatılması uygun görülmüştür.

Bundan sonra adı bilinmeyen bitki fotoğraflarının galeride Adı bilinmeyenler bölümlerine konulmasına karar verilmiştir.

Galeride bu bölümlerin sürekli izlenerek, bitkilerin teşhis edilmesine ve ilgili bölümlere taşınmasına her zaman olduğu gibi elbirliği ile çalışılacaktır.

Bu başlık altındaki bilgilerden galeriye aktarım için ayrıca organizasyon yapılacaktır.

Diyebilir miyiz? :rolleyes:

malina
05-12-2007, 14:42
Bir de benim üslubuma "sert" derler :)

sabah
05-12-2007, 14:47
Konuyla ilgisi yok ama paylaşmak istiyorum;
ben son mesajların saatlerine takıldım 14:41 benimki, 14:42 malina'nınki! :eek:

Bu ne hız!

Ferda Ülkümen
05-12-2007, 14:54
Yani, bu başlık için devamlı galeriye gireceğiz. Galeriyi fazla kullanmayanlar, bu konulara uzak kalmayacaklar mı?

celalsungur
05-12-2007, 15:29
[QUOTE=sabah;181758]Sonuç olarak;
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? başlığı 56 sayfaya erişmiştir. Kişilerin beklendiği gibi tüm bu sayfaları inceleyip sonra sorularını sormaları gün geçtikçe güçleşmiştir.

Durumu kontrol altına almak amacıyla bu başlığın kapatılması uygun görülmüştür.

Bundan sonra adı bilinmeyen bitki fotoğraflarının galeride Adı bilinmeyenler bölümlerine konulmasına karar verilmiştir.

Galeride bu bölümlerin sürekli izlenerek, bitkilerin teşhis edilmesine ve ilgili bölümlere taşınmasına her zaman olduğu gibi elbirliği ile çalışılacaktır.

Bu başlık altındaki bilgilerden galeriye aktarım için ayrıca organizasyon yapılacaktır.

Harikasınız...;) Bir de ''Adı Bilinmeyenler''i Galerinin en üstüne koyabilirsek bulması da kolay olur.

celalsungur
05-12-2007, 15:37
Yani, bu başlık için devamlı galeriye gireceğiz. Galeriyi fazla kullanmayanlar, bu konulara uzak kalmayacaklar mı?

Ferda Hanım, Şükran Ayalp, şuraya bir bakıp yardımcı olurmusunuz.;)

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=12994&catid=newimages

Ferda Ülkümen
05-12-2007, 21:43
Evet Celal bey cevabı gereken yere yazdım.
Yani şimdi hep böyle uyarı mı yapılacak? yoksa acaba soru soruldu mu, cevap geldi mi,veya soru sorup cevap verenler varmı diye durmadan galeriyi kontrol mu edeceğiz?
Bana zor geldi.

Ferda Ülkümen
05-12-2007, 21:47
Ayrıca anlıyamadım, yarışma resimlerinin arasında idi sorduğunuz çiçek.

sukranayalp
05-12-2007, 22:17
Celal bey , ne konuda yardım istiyorsunuz? Anlayamadım. Oraya baktım. Ferda hanım çiçek adı yazmış.. Sanırım harf hatası olmuş.

Clerodendron cins ismi olacak. Hatta Ferda hanımın bahçesinde C. bungei vardı diye hatırlıyorum. İşte fotoğrafı olan bu çiçek de o cinsten.

celalsungur
05-12-2007, 22:20
Celal bey , ne konuda yardım istiyorsunuz? Anlayamadım. Oraya baktım. Ferda hanım çiçek adı yazmış.. Sanırım harf hatası olmuş.

Clerodendron cins ismi olacak. Hatta Ferda hanımın bahçesinde C. bungei vardı diye hatırlıyorum. İşte fotoğrafı olan bu çiçek de o cinsten.Sevgili Arkadaşlarım, çok teşekkür ederim. Galeri'de yerini bulup bakamadım, şimdi bir daha arayacağım.;)