PDA

View Full Version : Emekliler

Mahmut Leventoğlu
21-11-2006, 09:50
Biz emekliler mesleğimiz ne olursa olsun emekli olduk ve tecrübelerimizi biriktirdik. Paylaşmalıyız, ışık tutmak adına.

Müjgan
22-11-2006, 13:17
Mütekaid bendeniz de bir yıldır o keyfi yaşıyorum. Ama yaşamdan tekaüd olunmuyor iyiki de, en azından isteyerek olunmuyor...
Var oldukça "ışığımdan" saçacağım ;)

malina
22-11-2006, 14:34
Biz emekliler mesleğimiz ne olursa olsun emekli olduk ve tecrübelerimizi biriktirdik. Paylaşmalıyız, ışık tutmak adına.

Konuyu biraz daha netleştirmekte fayda var, yeni gelen arkadaşları yanlış bilgilendirmiş olmayalım :)

Doğa, çevre, ağaç, orman, küresel ısınma (ve adını sayamadığım benzer) sitemizin anlamıyla bağlantılı konularda işimize yarayacak emeklilik bilgileri...

Mahmut Leventoğlu
22-11-2006, 14:44
Bu konulardan ayrı düşmüş olsaydık burada ne işimiz vardı?
Önemli olan bu konularda üretken olabilmemiz. Dolayısı ile emeklide olsak bilgilerimizi paylaşmamıza tecrübelerimizden faydalanmaya hakkımız var sanırım:)))

malina
22-11-2006, 14:51
yeni gelen arkadaşlar dedim Mahmut Bey :)

Siteyi yeterince incelemeden, işe yarar ama burası için uygun olmayan emeklilik tecrübelerini yazanlara, "uygun değil" dersek, "sınırları belli etmemişsiniz" cevabı karşısında mahçup olmayalım diye :)

Yücel Özlem
20-12-2006, 23:36

Elbette Sayın Editörüm. Ağzınıza sağlık. Elbette olan bilgimizi paylaşmalı, varsa ışığımız saçmalıyız.

TaFLaN
21-12-2006, 06:24
Konuyla alakası yok ama yine patavatsızlık üzerimde sabah, sabah değişik siteleri daldan dala gezerken, şöyle bir haber okudum. Sizinde okumanızı istedim. Bu Öğretmenimizide bulup aslında sitemize kazandırmamız lazım. Bu kadar ağaç sevdalısı olduğuna göre. Hazır emeklide olmuş:)

http://www.usak.tv/showarticle.asp?id=339

Sevelim
22-12-2006, 00:20
Emekliler arasında ben de varım. Çalışırken hiç bir şeye vakit bulamazdım. Şimdi ise vakitten bol bişeyim yok. Plansız programsız, günübirlik yaşıyorum. Hava güzelse sahilde yürüyorum, günbatımını izleyip eve dönüyorum. Yaşadığım anın keyfini çıkarmaya çalışıyorum.

Balıkcı
28-01-2007, 18:18
Emekliler kervanında ben de yerimi alayım.:D
Malina'nın çizdiği sınırların, benim emekli olmadan önceki hayatımı dışarıda bıraktığını söyleyebilirim.
Ama olsun, yılıp da kaçacak değilim ya.
Mutlaka işe yarayacağım bir konu vardır.
Hiç bir şey yapamasam, çektiğim fotoğraflardan belki bir tanesi ya da dağarcığımdaki bilgi kırıntılarından bir kelime, değerli olabilir.

Selam ve sevgilerimle.

malina
29-01-2007, 15:07
Tam ifade edemedim sanırım :)
Emekli olduğunuz meslek nedeniyle paylaşacağınız tecrübeler, mesela elektrik üzerineyse site amacına uygun olmayacaktır. Bu yüzden o mesleki bilginizi, tecrübenizi burada paylaşmanıza pek işe yaramayacak. Burada bulunduğunuza göre, var olan hobinizi paşlaşın demek istemiştim :)

Balıkcı
29-01-2007, 15:44
Tam ifade edemedim sanırım :)
Emekli olduğunuz meslek nedeniyle paylaşacağınız tecrübeler, mesela elektrik üzerineyse site amacına uygun olmayacaktır. Bu yüzden o mesleki bilginizi, tecrübenizi burada paylaşmanıza pek işe yaramayacak. Burada bulunduğunuza göre, var olan hobinizi paşlaşın demek istemiştim :)

Bu cevap bana ise hemen belirteyim.
Çok güzel ifade ettiniz,ben de gayet iyi anladım.,
Zaten serzenişte bulunmuyorum.
Latife yollu, mesleğimin değil de birikimlerimin ve heveslerimin işe yarayabileceğini anlatmaya çalıştım.

Şunu net olarak söyleyebilirim ki burada bulunmaktan mutluyum, bu işi başlatan ve katkıda bulunan herkese minnet duygularımla dua ediyorum ayrıca varlığımla kimseye rahatsızlık veya sıkıntı vermediğimi umuyorum.

Her şey için teşekkürler.

Sergüzen
09-02-2007, 23:33
Bende resmen 17 yıldır emekliyim,fakat fiilen daha emekli olamadım.Emekli maaşı aldığıma göre bende burada yazabilirim.Birikimlerimizi aktaralım.Ben önümüzdeki günlerde bir tekstil mühendisi olarak çevreyi nasıl kirlettiğimizi ve hala da kirletmeğe devam ettiğimiz konusunda yazmak istiyorum.Büyük paralarla yapılan arıtma tesislerinin ne durumda olduğu ve neden çalıştırılmadıkları.Çalışanların da nasıl çalıştıkları...Çevre örgütleri ile bir araya gelip belki bir platform oluşturabiliriz.

yengeç
19-03-2007, 12:52
Ben de iki yıldır emekliliğe alışmaya çalışıyorum. Yirmi beş yıllık öğretmenlikten sonra zor oluyor eşyaya , pijamaya, terliğe,televizyona alışmak. Ama , zaman'ın vitesi büyük , yetişilmiyor , n'eylersin!

Çalıştığım okulda dört yıl Çevre Kolu rehber öğretmenliği yaptığımı ve bu süre içerisinde iki yıl , Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği " En Çevreci Okul Yarışması'nda il birinciliği aldığımızı anımsıyorum. Ağaçlar , çiçekler , çayır - çimen ve börtü - böcekle iyi tanışırız. Ayrıca arasıra da balkonuma şiir bıraktıkları olur.Tozlarıyla , kokularıyla , balözlerine, tohumlarına " buyur ettikleri " arı, kelebek , böcek ve kuşlarıyla getirip bıraktıkları şiirler...Ben de onları derler - toplar demetler halinde çocuklara , büyüklere sunarım.Yani geçinip gitmekten ötesi , bizimkisi...

Gene görüşebilmek dileğiyle , herkese en güzel günler...

Yücel Özlem
05-04-2007, 22:22
Sayın Yengeç'in ziyaretinden bu yana emekliler köşesi boş kalmış.

Dostlar sitenin başka yerlerinde karşılaşıyoruz. Ama buraya da arada bir uğrasak...

mavi ve yeşil
12-05-2007, 22:16
Bende emekliyim ve aranızdayım..
Tüm doğa tutkunlarına Ankara'dan saygı ve sevgiler..

b.özdemir
06-06-2007, 13:35
Ben de 1 yıllık öğretmen emeklisiyim. bilgilerin amaca uygun ve faydalı olarak paylaşılması çok güzel, tüm emeklilere sağlıklı uzun ömürler dilerim.

cyucel
06-06-2007, 15:22
3 yıldır SSk'dan emekliyim. Para tatlı geldi heralde tam emekli olamadım. Halen çalışıyorum. Gene de allah tam emekli etmesin.

nevsune
07-06-2007, 15:54
En uzun emekli olan benim galiba. Ben daha dün sanıyordum ama şimdi hesaplayınca 17 yıl olmuş. Alışmak zor olduysa da, şimdi artık kendime zaman ayırabilmenin ve sebze-meyve yetiştirmeye çalışmanın (bahçede sanmayın, balkonda) keyfini yaşıyorum.
Eskiden baharların farkına bile varamazdım, şimdiyse patlayan her tomurcuğun, yeşillenen her dalın izini sürüyorum. Hatta ömrüm vefa ederse, yeni çimlenen limon, elma fidelerimden ve diktiğim söğüt dallarından bonsai bile yapacağım.

ozcan17
19-06-2007, 13:11
selam emekliler dünyasına.Toprakla uğraşıp stres atanlara merhaba.

Yücel Özlem
21-06-2007, 23:17
mavi ve yeşil, b.özdemir, cyucel, nevsune, ozcan17, hepinize merhabalar efendim.

Ben bir süre siteye uğrayamadım. O sebepten sizleri daha önce selamlayamadım.

b.özdemir
22-06-2007, 11:54
Merhaba, emekliler,
Zamanın bolluğundan bahsederken, ağaçlar üzerine bir konuyu tartışmamız iyi olur diye düşünüyorum. Bu konuda sıkıntısı olanlar lütfen yazarlarsa, az veya çok katkımız olsun isterim. Saygılarımla

cyucel
24-06-2007, 23:35
:( Tamamen emekli olup bahçemle uğraşmak istiyorum.

hatkobi
29-07-2007, 14:43
Herkese selam ve saygılar.Ben hatkobi,88.de TSK.den emekli oldum.Bursadayım.Bursada yeşil renk bol.Eskişehirde sıfırdan,tohumla çoğaltarak fidanlar yetiştirdim.Ev yaptım.İrili ufaklı 400 e yakın ağaç var şimdi.Köylülerimizde sağolsunlar başladılar fidan dikmeye.
Güneşin doğuş,batış zamanı harika.Sessiz sakin.Hava pırıl pırıl.Herkesin köyüne sahip çıkması dileğiyle esen kalın diyorum.
Site ve üyeler çok güzel ve nezih bir ortam oluşturmuş.Sonsuz teşekkürler.

pembe karanfil
06-09-2007, 02:18
Ne güzel sizlere özeniyorum,bende birgün emekli olup bahcesinde renk renk cicekler yetistirmekle ugrasacagim bir evim olmasini isterdim.

kırçiçekleri
06-09-2007, 12:11
Selam,
Ben emekli öğretmenim. Emekle, sevgiyle yetiştirdiğim öğrencilerimin öğretmen, bankacı, mühendis olmalarını görmek ve bana -nerde görseler koca adamlar olamalarına karşın aynı çocukça sevgi ile- öğretmenim diye sarılmaları nasıl mutlu ediyor beni bilseniz. Yetiştirdiğim çocuklarımın büyümesini, gelişmesini izlemek kadar sevindiriyor beni bir fidanı dikip yetişmesini izlemek, bir çiçeğin tohumunu ekip büyümesi için emek vermek.
İşten emekli olunsa da yaşamdan olunmuyor. Yaşamın kıyısına doğru götürse de zaman bizi kıyısından, köşesinden tutmaya çalışıyoruz sevgi ile aşkla.
Böyle güzel bir ortam bulduğum için ne ne mutlu bana. Dilerim uzun soluklu ve güçlenerek yaşar bu güzel site. Düşünüp kuran, emek verip yaşatan ve katılan tüm güzel yürekli insanlara teşekkür ederim. Saygılarımla....

ajuga 27
18-09-2007, 15:44
selam emekliler .
Emeklive yeni üyeyim . Sizlerle emeklilerin hobisi çiçekler hakkında fikir alış verişiedebilirmiyiz. Hayvan dostuyumda.

selamlar

ajuga 27
18-09-2007, 15:49
Ne güzel sizlere özeniyorum,bende birgün emekli olup bahcesinde renk renk cicekler yetistirmekle ugrasacagim bir evim olmasini isterdim.

Selam pembe karanfil .Hiç üzülmeyin emekli olur ve olduğunuzada inanamazsınız. Benöyle oldum.Değerlendirebilirsek emeklilik çok güzel.

selemlar.

Elimden geldiğikadar imla kurallarına dikkat ediyorum.

oktayk
25-09-2007, 01:48
Hem Emekli ve hem de Yeni üye olarak tüm site üyelerini selamlar,sevgi ve saygılarımı sunarım.

Mahmut Leventoğlu
25-09-2007, 08:39
Sevgili emekliler hoş geldiniz ,güzel paylaşımlar dilerim hepinize.

ajuga 27
25-09-2007, 12:49
Hem Emekli ve hem de Yeni üye olarak tüm site üyelerini selamlar,sevgi ve saygılarımı sunarım.

Hoş geldiniz.Saygılar.

ajuga 27
25-09-2007, 12:50
Hoşbulduk.Yeni paylaşımlara.Saygılar

oktayk
14-10-2007, 21:53
Ben de nazik mesajınız için size teşekkür ederim.Henüz siteyi tanıma faslındayım.İnşallah ileride daha değişik konularda karşılıklı fikirlerimizden faydalanabiliriz.Saygılar.

omru_ye
16-10-2007, 01:13
Merhaba...
Emekli ogretmenim.Yeni uyeyim.Keyifli paylasimlar dilegiyle...
Saygilar.

hnukhet
24-11-2007, 23:53
Bende emekliyim ama hala çalışmaya devam ediyorum.Doğa ile başbaşa kalmaya zaman ayıramıyorum.Bakalım ne zaman kısmet olacak?

planlama
11-12-2007, 15:44
Ben de resmen 4 yıldır emekliyim.Fakat fiilen emekli olamadım halen çalışıyorum.
Şehir sıkıntısından sıkılmamız nedeniyle emekliliğe hazırlık olarak şehir dışında fakat yakın bahçeli bir ev sahibi olabildim.Ve 4 yıldır burada yaşıyoruz.Fakat istediğim gibi henüz bahçemle ilgilenemiyorum.Pazar günleri haricinde çalışırken bir hayli zor oluyor,şehir dışında oturmanın getirmiş olduğu dezavantajlarda cabası.Fakat mutlaka zamanı geldiğinde gönlümüze göre vaktimiz olacağını sanıyorum.
Saygılarımla,

pembe karanfil
12-12-2007, 00:21
Ben yasadigim bu sehirde yavas yavas tükendigimi hissediyorum.:(

Oğuz Karsan
12-12-2007, 21:57
Bu Öğretmenimizide bulup aslında sitemize kazandırmamız lazım. Bu kadar ağaç sevdalısı olduğuna göre. Hazır emeklide olmuş:)

http://www.usak.tv/showarticle.asp?id=339[/QUOTE]

Merhaba.

Sn Taflan.

Aziz Güneş gibi insanlarımız oldukça, Türkiyemiz asla çöl olmayacaktır.

Bu arada ben de yaklaşık bir yıldır emekliyim.

Selamlar.

turgay g
24-01-2008, 21:37
merhaba!
bu bölümde kendimi yaşlılar heyetindeymiş gibi hissediyorum!:pmilyonlarca insan emekli olmayı iple çekselerde,emekli olduktan sonra,ister istemez bir iki ay, emekli olmanın stresi veya bunalımından kurtulma içinde olması biraz kafaları karıştırıyor gibi?
sonuçta bence beynimizin emekli olmaması çok önemli!yoksa ölümü bekleyen hiç bir işe yaramaz canlılardan farkımız olmaz?
çok şükürki hoby lerimizin olması ve çoğumuzunda halen fiilen çalışması beyin hücrelerimizin dinamıik kalmasını sağlıyor!;)
doğa ya olan saygımız ve sevgimiz den dolayıda her fırsatta doğa yı görmek,duymak,koklamak ve tadını almak için yollara koyuluyoruz.
bunları içimize sindirirkende ister istemez dünyanın gelişimindeki negatif sonuçları görünce bir gün bu mükemmel doğa olmayacak diye üzüntümü saklayamıyorum!
her birimiz elimizden geldiğince maddi veya manevi destekte bulunuyoruz,çevremizin korunması için,fakat doğanın dengesinin bozulmaması içinde ne kadar uğraşsakda ,gırdabın içinden çıkıp ,bireysel veya toplu halde pek birşeyde yapamıyoruz?teknolejiyi getiren,asil,medeniyet,kültürlü,beyaz insanın doğanın dengesini bozmasından bu güne!
antalyanın gerçekten çok güzel yaylaları var!
20 sene içerisinde gördüğüm değişiklikler ise içler acısı,bence doğanın dengesi tamamıyla bozulmuş?birde kuraklıklar eklenince ,çocuklarımız adına endişeleniyorum!
doğa,tabiat tüm canlılarıyla bir bütündür,bir tanesinin yok olması felaketlerin yaklaşması anlamına gelir?
burdan bir kaç kısa örnekler verecek olursam,geyik bayırında daha düne kadar sincap lar cirit atıp hem bizleri hemde çocuklarımızın neşe kaynaklarıydı,şehirli bir kaç kişi ,bahçelerine DOĞAYI sevdiklerinden fındık,ceviz ve meyve ağaçları diktiler,bu ağaçlar meyve vermeye başladıklarında mağlesef sincapların sonu oldu,ağaç sahipleri fındıklarını yedikleri için çiftelerle sincapları katlettiler!!!şimdi ne bizleri nede çocuklarımızı bu güzelim hayvanlar sevindiremiyor!
tavşan,keklik ve bıldırcın zaten yok,bir iki tane bir yerde görülse ,yaşama şansları sadece bir gün,çünkü kendini bilmez rambolar sürü halinde iş başında!
geyik(dağ keçisi)ninde soyu tükenmek üzere,hamile dişiyi mavzerle vuranlar gururla anlatıp,postekesini de oturma odasının baş kösesine asıyorlar!
hayvansıs ormanlarımızın yaşama şansı ne kadar olabilirki?
bu gibi olaylar teknolojinin ve başkalarının doğaya vermiş olduğu zararlar,peki bizlerin faydası olduğu kadar,zararlarımız ne durumda?
ekşi yağmurlar amerika,çin ve avrupadaki kadar yok edici olmasada,kısa zamanda bizim yağmurlarımızında ekşiyerek tabiatın yok olmasına neden olacaktır,daha önce kuraklık yok etmesse?
evet bizler doğa tutkunuyuz ve saygımız tartışılmaz?
fakat zararımız ne kadar?her kezin evinde çamaşır ve bulaşık makinası var,banyo ve tuvalet için detarjanlarımız var,kısacası bir evde ortalama 10 ile 15 arası KİMYASAL sıvı maddesi bulunmakta?sonuçta bunlar nereye gidiyor???
arıtma tesislerine derseniz haklısınız,fakat kaç arıtma tesisi gerçekten %100 çalışmakta?ne kadar iyi çalıştıklarını görmek için kemer (çamyuva)daki arıtma tesisinden denize 100 m. kadar uzatılan borunun çıkış noktasına bakmak yeterli,dalgıç olduğumdan bunu daha net görme şansımda oluyor mağlesef!
evet haklısınız arkadaşlar,yazdıklarım karamsar?fakat gerçeklerle yüzleşmemizin zamanı geldide geçiyor?deli gibi dönen gırdabın içinden çıkıp,doğamız için ,kalıcı ve gerçekçi bir şeyler yapabilirmiyiz?

NE ZAMANKİ
EN SON AĞAÇ KESİLCEK
EN SON BALIK TUTULACAK
EN SON DERE ZEHİRLENECEK
O ZAMAN ANLAYACAKSIN
PARANIN YENİLMEDİĞİNİ
kızılderili ata sözü

turgay g
04-02-2008, 23:10
merhaba!
lütfen tıklayın!!!

http://www.tema.org.tr/2B/index.asp

epsody
22-02-2008, 09:41
selam emekli arkadaşlar aranıza katıllmaktan mutluluk duyacığım faklı mekanlarda bulunsakda internet imkalarından yararlanarak yazışmak suretiyle birbirimizi yakından ta- nışmak imkanını bulacağımızı ümüt ederek birikimlermizi biz emekliler aramızda paylaşarak iyişeyler yapmanın mutluluğuna ereriz.

ezgili dünyam
22-03-2008, 20:49
Bende tasfiye olmuş bir bankanın, kapının önüne konulmuş personeliyim.:( 16,5 yıl çalıştıktan sonra geçen sene işsiz olarak 20.yılımı doldurmuş oldum. Yaş konusundan darbe aldığım için, inşallah seneye maaşlı olarak emekli olabilecem. :rolleyes: kendimi emeklilerden sayabilirmiyim.:confused:

mesut5
27-04-2008, 18:12
Selam tüm emeklilere,bende yaklaşık olarak bir yıldır emekliyim,belki köyde büyümüş olmamdanmıdır bilemiyorum tabiatı çok seviyorum,onun için şehirler sıkıcı geliyor,gittiğimde rahatsız oluyorum,şu an egenin şirin bir içesinin köyünde oturmaktayım,amacım tabiatla uğraşmak ve yaşayacağım zaman zarfındada tabiatın güzelliğine olumlu bir şeyler katabilmektir,hepinize sevgi ve saygılar

izzeterisen
27-04-2008, 19:13
Mesut 5555
Siteye hoşgeldin, hemşerim.
Muğla'ya da

mesut5
28-04-2008, 18:13
Teşekkür ederim İzzet bey profilden muğlalı olduğunuzu gördüm neresinden,mahsuru yoksa?

malina
28-04-2008, 18:22
Mesut Bey,

Kullanıcı adınızı hiç olmazsa 55 yapsak :)

Mehmet Eskizara
29-04-2008, 23:26
Merhabalar ; bir emekli arkadaşınız olarak bende Çorum dan tüm emekli
arkadaşları selamlıyorum .
Mesut 5555 aramıza hoşgeldin . Liseyi Muğla da Turgut Reis Lisesinde
okumuştum 69- 70 li yıllarda , bana gençlik yıllarımı hatırlattın teşekkürler .
Görüşmek dileği ile .

Yücel Özlem
09-05-2008, 00:18
Mrb Malina kullanıcı adımı mesut 55 yerine mesut5 yaptm umarım hoşunuza gitmiştir artık

1. Forum dili Türkçedir. Üyeler anlaşılır ve düzgün bir dil ile yazmaya özen göstermek zorundadır. Daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz. Mrb, slm, nbr gibi "chat" diliyle yazışmak kesinlikle yasaktır. Chat diliyle yazılmış, Türkçe karşılığı varken gereksizce ingilizce kelimeler kullanılmış, tümü büyük ya da rastgele bazı harfleri büyük yazılar, ayrı bir bilgilendirme gerektirmeden silinir.

Forum kurallarını, lütfen bir daha okursanız daha çok hoşumuza gider. Bir paragrafı yukarıya alıntıladım. Geri kalanına imzamdaki bağlantıdan kolayca ulaşabilirsiniz.

tunalimor
03-06-2008, 03:44
Siteye yeni üye oldum,bende emekliyim aranıza katılmak istiyorum. bilgisayarda acemiyim, bumesajımın sizlere ulaşıp ulaşmayacağında bilmiyorum.Ama bitki ve çiçek sevgim bu acemiliği atlatacağına inanıyorum erkeze selamlar.

tunalimor
13-07-2008, 12:22
Selam Sayın Mehmet Eskizara ,sizinle tanışmak istiyorum bana mesaj atarmısınız.

tunalimor
13-07-2008, 12:32
Bu sayfa herhalde pek kullanılmıyor.

Mehmet Eskizara
08-11-2008, 20:27
Sayın tunalimor mesajınızı yeni farkettim,özür dilerim.
Yazları Binevler semtinde kalıyorum.Malum bahçe işleri.
Görüşmek dileği ile selam ve saygılar.

sezgin53
04-01-2009, 13:08
Merhaba arkadaşlar, 21.11.2006 dan bu güne bu sayfa emekliye ayrılmış anlaşılan. Kendimizi tanıtırken emekli olduğumu yazmıştım.26 yılın bitiminde 2001 yılında emekli oldum . O günlerde Ne iş yapıyorsun? vb sorularla sıkça karşılaşıyordum. Aynı soru sizler içinde geçerli, fakat benim merak ettiğim bitkilerle ilgili cevaplar. Ben binamızın çevresini çiçek ve güllerlle doldurdum. Tohumdan mazı yetiştirıp çevreye dikiyorum, ayrıca yaz kış yeşil kalan taflan ,malta eriği vs yetiştirip çevreyı yeşillendirmeye çalışıyorum. Havaların iyi olduğu zamanlarda gün aydınlamadan kendimi bahçeye atıyorum göz gözü görmeyene kadar bitkilerle uğraşiyorum. Sevmedığim şey ise şu an yaptığım iş, bilgisayarda oturup yazmak.

Cumhur Tonba
04-01-2009, 13:32
Sezgin Bey.
Keşke her emekli sizin gibi çevremize faydalı olabilse. Ne mutlu size.

efe-can
06-01-2009, 23:05
Emekli'ler çorbasına birazda benden tuz...
Aslında EMEKLİ sözcüğü bir meslek değildir. Bende öyle yazdım ama ilk aklıma gelende o sözcük oldu. Sonu ......cı ve ......cu biten bir sözcük olması lazım. Aslında biz bir sosyal güvenlik kurumunda emekli maaşı alan bir kitleyiz.
Esas olay; hayattan emekli olmamak. Sabah erken saatte sizi dürten bir tutku yoksa hayatında bir anlamı kalmamış demektir. En kötüsü kahvede fayans (okey) ustası olmak galiba. Ben istesem de yatamam çünkü sabah saat yedi de köpeklerim benim için ağlamaya başlıyor. Hadi kalkma. Elimde olsa onlarca köpek bakarım. Çünkü insan sevgiye doyuyor. Tatmak lazım. Bir bitkinin ilk filiz vermesini görmek kadar insanı başka ne mutlu eder ki. Toprakta yaşayınca seni mutlu eden bir çok nesne sıraya giriyor. Ektiğin sebze filizleri, ilk biber,dodmates, dut, kayısı, vs vs vs Aylarca insan görmesem şehire inmesem yinede ihtiyaç duymuyorum. Tüm emekli dostlar : para kazanmanın, bir apartmanın beşinci katından geçen araçları seyretmenin sonu yok. Ot ye, ama toprağın üstünde ye. SAĞLIKLI günler dilerim saçları ak, yüzleri kırışmış emekli dostlara.............

sezgin53
06-01-2009, 23:33
Geçen yıl mart ayından ekim başına kadar Giresunda idim. Sabah erkenden kalkıp denizin üstünden güneşin doğuşunu izlerdim. Sonra fındık bahçesine gidip yabani bitkileri keserdim.Kısacası çalışıyordum. 7 kg zayıflamıştım. Doğada kendiliğinden yetişen bitkilerle beslleniyordum. Yazında her türlü sebze ve meyveden faydalandım. Şimdi orada olmak isterim,bol bol mantar ve sakarca yemek için.Havalar soğuk ve yağmurlu bahçeye çıkamıyorum. Çalışma imkanı yok. Sonuç kilo aldık.

Cumhur Tonba
06-01-2009, 23:52
Sayın Efe Can.
Köpekleriniz çok hoş. Çok sevimli. Sizin mi? Köpekleri seven insan, herkezi sever. Size selam ve saygılarımı sunuyorum. İlerde daha iyi tanışırız.