nevsune
05-05-2011, 16:05
Ekmek yoğrulurken insanın bedenindeki enerjinin de hamura aktığına inanırım ben. Sevginin de bittabiii... Yoğrulmadan, uzaktan uzağa da bu sevgiyi akıtmak mümkündür. Ama tercihim hep yoğurmaktan yana... :)
Müjgan, şimdi bu konuda söylenecek çok şey var da Malina yine konudan saptık diye kulağımızı çeker, neme lazım:)
Bu yoğrulmayan ekmek dokusu ve lezzeti itibariyle kraliçeymiş. Ben bir ara makinede denemiştim. İnstant mayayla nispeten ortaya çıkıyordu ama ekşi mayayla elde yapmakta oldukça zorlandım doğrusu. Biliyorsun ki ekşi maya çok nazlıdır. Keyfi olursa gelir, olmazsa gelmez. Elde yapmaktaki zorlanmam ise hamurun sulu bir kıvamda olması. Hamuru zaptedemiyorum. Bir de bunu pişirmek için iyi bir kap istiyorum(senin dökümü alırım bir günlüğüne artık:p). Onu da halletmem gerek. O Esse'deki tencereye de kafam ondan takılmıştı ama sırlı oluşu düşündürdü beni.
Yenilen pehlivan güreşe doymazmış ya taktım şimdi ben buna. Yani, bir gün o hamuru zaptedecek beceriye ulaştığımda değmen keyfime:)
Müjgan, şimdi bu konuda söylenecek çok şey var da Malina yine konudan saptık diye kulağımızı çeker, neme lazım:)
Bu yoğrulmayan ekmek dokusu ve lezzeti itibariyle kraliçeymiş. Ben bir ara makinede denemiştim. İnstant mayayla nispeten ortaya çıkıyordu ama ekşi mayayla elde yapmakta oldukça zorlandım doğrusu. Biliyorsun ki ekşi maya çok nazlıdır. Keyfi olursa gelir, olmazsa gelmez. Elde yapmaktaki zorlanmam ise hamurun sulu bir kıvamda olması. Hamuru zaptedemiyorum. Bir de bunu pişirmek için iyi bir kap istiyorum(senin dökümü alırım bir günlüğüne artık:p). Onu da halletmem gerek. O Esse'deki tencereye de kafam ondan takılmıştı ama sırlı oluşu düşündürdü beni.
Yenilen pehlivan güreşe doymazmış ya taktım şimdi ben buna. Yani, bir gün o hamuru zaptedecek beceriye ulaştığımda değmen keyfime:)