View Full Version : Makine Teknikerleri, Makine Mühendisleri (ve öğrenciler)
Merhaba ben Makine teknikeriyim.
İTÜ makine resim konstrüksiyon bölümü mezunuyum.
16 yıllık iş tecrübem var.(bu sitede işe yararmı bilmem:)
Okuduğum ve ekmek paramı kazandığım mesleğimin direk ağaçlarla ve doğayla ilgisi yok. Ama ben doğuştan çevre dostu, yeşil ve doğa meraklısıyım. Bu yüzdende burdayım.
Yoksa yanlış meslek mi seçtim.:(
Bütün meslektaşlarımı buraya davet ediyorum.
Biz nasıl faydalı oluruz. Hep beraber düşünürsek belki birşeyler bulabiliriz.
Birtane meslektaşım aybala.
Mesala hoby bahçeleri yerleşim planını ve çit planlarını çok güzel çizmişti.
Her türlü proje işinizi halledebiliriz.:p
Yokmu yeni fikirleri olan?
since_1071
28-11-2006, 15:11
Merhabalar,
Trakya Üniversitesi, Tekirdağ MYO. Makina Teknikerliği. (1999)
Özel sektörde bir otomotiv yan sanayi firmasında 7 yıldır kalıp tasarım sorumlusu olarak görev yapmaktayım.
Şimdilik bu karar...
;) ;)
Teşekkür ederim Since.
Zorlada olsa bir tane meslektaş buldum. Sevgiler.:p
Börü Han
26-12-2006, 02:01
Ben henüz Makine Mühendisliği öğrencisiyim.
Açıkçası daha ne iş yapacağıma hatta nerde staj yapmak istediğime bile karar verebilmiş değilim. Otomotiv sektörüne ilgim var ama Türkiye'de biraz sınırlı diye düşünüyorum bu sektörü...
Sevgili Börü Han, Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın... (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) başlığında da kendini tanıtırsan seviniriz:)
Ben henüz Makine Mühendisliği öğrencisiyim.
Açıkçası daha ne iş yapacağıma hatta nerde staj yapmak istediğime bile karar verebilmiş değilim. Otomotiv sektörüne ilgim var ama Türkiye'de biraz sınırlı diye düşünüyorum bu sektörü...
Sevgili Börü aramıza hoşgeldin.
Kaçıncı sınıfta olduğunu bilmiyorum ama inşallah mezun olunca iyi bir yerde iyi bir başlangıç yaparsın. Bende otomotiv yan sanayinde 4 yıl çalıştım. Gerçekten zevkli.
Selam ve sevgiler.
Börü Han
30-12-2006, 03:30
İşimi zevk alarak yapacağımdan eminim. Biraz aceleciyim hemen bugün seçtiğim sektörle ilgili bilgileri öğreniyim istiyorum ama eğitim sistemimiz önce her konuda bilgilendirip son sene alanlara yönelik dersler almamıza müsade ediyor. Henüz ikinci sınıftayım atölye derslerimiz oldu bu sene. Hem yorulduk hem eğlendik. Atölyedeki öğretmenlerimiz bize eliniz yağlı olur ama cüzdanınız dolu olur diye moral verdi.:)
Şükran uzun zamandır uğrayamıyor. Ama dükkanı boş bırakmak olmaz.
Sitede konuşulan ve yapılması düşünülen bazı planların (hayallerin) tasarımı ve çizimi konusunda yardımımız dokunabilir.
Mesela Ekolojik yaşam (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2893&page=2) konusunda Archimedes Burgusu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=68333&postcount=56) üzerine konuşuluyordu. Bu ve benzer konulardaki tecrübelerimizi veya sorularımızı burada paylaşabilir, zihni sihir projeleri üretebiliriz. :)
Herkese günaydın.
Dükkanı boş bıraktığım doğru. Bu ara işler çok yoğun.
Bunu mazeret olarak söylemek istemiyorum.
Zihni sihir projeleri çok hoş bir fikir:)
İnsan aklı yaratılıcıkta sınır tanımıyor.
Arkadaşlar merhaba ,
Ben İstanbul Ünv.Teknik Bilimler M.Y.O. 1989-1991 makina mezunuyum. Bir kız bir erkek çocuğum var, ellerinizden öperler. Şu anda Enerji Santralında çalışmaktayım. Hobi olarak her türlü bozulacak ve yapılacak şeye meraklıyımdır. :) Bir de tabi doğa aşığıyım. Motosikletime atlayıp dağ bayır gezmek özel zevkimdir. Yanımda bir de eşim varsa deymeyin keyfime.
Maske6 aramıza hoşgeldin.
Çalıştığınız yer çok dikkatimi çekti.
Enerji santralinde ki enerjiyi elde etme yöntemi nasıl.
Türkiyedeki enerji ihtacını göz önünde tutarsak enerji santrellerindende vazgeçilemeyeceği bir gerçek.
Doğaya zarar vermemk için nasıl çalışmalar yapıyorsunuz. Vaya neler yapılabilir.
Bu konuları araştırıp burda tartışabiliriz.
Sevgili Şükran
Çalıştığım santral bir kojenerasyon doğalgaz kombine çevrim santralı. Yani biraz açarsak kojenerasyon, fabrikaların kendi elektriğini üretmesi için kurulan elektrik santralı. Kombine çevrim de, doğalgazın gaz türbinlerinde ilk enerjisini ürettikten sonra egsoz çıkışına konulan kazan vasıtasıyla buhar elde edip, bu buharla bizdeki gibi ya buhar türbini çalıştırmak veya fabrikanın buhar ihtiyacını karşılamak.
Doğaya zarar vermeme konusuna gelince, şirketimiz bu konuda çok hassas. Türkiye deki İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeli ilk santral. Detaylarına girersek işin içinde kayboluruz. Yani her türlü atığın bertaraf etme şekli "Atık Yönetim Talimatı" ile düzenlenmiştir. Çöpler dahi ayrı çöp kutularına atılır.
Bu konuda merak edilen birşeyler olursa elimden geldiğince cevaplamaya hazırım. Herkese saygılarımla.
Verdiğin bilgiler için teşekkürler maske6.
Benim çalıştığım şirkette ISO 14001 için çalışmaları yeni başlattı. Dediğin şekilde çöpler de ayrı ayrı toplanmaya başladı. Özellikle plastik atık ve kağıtlar için yeni toplama merkezleri olşturuldu. Bu konu gerçekten çok önemli. Atıklarımızın geri dönüşümünde nekadar başarılı olursak yeniden üretmek için gerekli olan enerji ihtiyacı da o kadar az olacaktır.
Sabah gelen bir mail bunun için çok güzel bir örnek teşkil ediyor.
Aynen paylaşıyorum.
On dokuz yil evveldi. Stockholm'e gitmistim. Bir otele indim.Geceydi. ....
Sabahleyin, tras olmak için lâvaboya gittigimde, aynanin yaninda ilginç bir not gördüm.
Lütfen, diyordu, tırastan sonra jiletinizi çöpe atmayin.
Yanda bir kutu var,oraya birakin. Bir tek jiletle dahi olsa, Isveç çelik sanayiine yardimci olun.
Dogrusu hayretler içinde kaldim. Çocuklugumdan beri çelik esya denince akla Isveç çeligi gelir. Birçok esya üzerinde " Isveç çeliginden yapilmistir" diye yazardi. Iste o ülke, kullanilmis bir tek
ufacik jiletin bile çöpe gitmesini istemiyor, ona sahip çikiyor, gelen turistlere rica yollu uyarida bulunuyordu.
Isviçre'de zaman zaman, belli periyotlarda,
radyolar, televizyonlar, basin bir haberi duyurur.
Su tarihte, su saatte, adamlarimiz gelecek. Siz lütfen hazirliginizi yapin. Okumadiginiz,
ilgilenmediginiz, kullanmadiginiz ne kadar kitap, dergi, gazete varsa, kagit, ambalâj, kutu varsa, velev ki, bir ilaç prospektüsü dahi olsa, kapinin önüne koyun.Isviçre'nin kalkinmasina yardimcı olun.
Fazla agaç ziyanina engel olun.
Bu duyarlılığı evlerimizede taşımalı ve ev hanımlarını da bu konuda bilgilendirmek gerekiyor. Özellikle anneleri eğitmek çok önemli. Çünkü çocuklarımızıda bu yolla şimdiden bilinçlendirmiş oluyoruz.
Günaydın
Önemli bir konuya değinmişsiniz. Önemsiz gibi görünen ufak hareketlerin çoğunluklar tarafından benimsendiğinde nasıl önemli hale geldiğini anlatan bir mail. Ofisteki arkadaşlara gönderdim. Teşekkürler.
merhaba
ben uludağ ünv. yalova m.y.o. makine mezunuyum.dış mekan süs bitkileri üretimi yapıyorum.bütün meslektaşlarıma iyi akşamlar.
Bolubey merhaba,
Aramıza hoşgeldiniz.
Çalışma alanınız itibariyle bilgi ve deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Kendinizi yeni üyeler başlığı altında tanıtırsanız herkes sizi tanımış olur.
Selamalar.
Bolubey merhaba,
Aramıza hoşgeldiniz.
Selamalar.
Atölyedeki öğretmenlerimiz bize eliniz yağlı olur ama cüzdanınız dolu olur diye moral verdi.
Börü Han yazdığın yazıda şu cümle kafama takıldı. Hiçbir meslek dalı sadece cüzdanla ölçülmez şükran arkadaşımızın dediği zevk olayına katılıyorum 11 yıldır lastik sektörünün içindeyim.Maddi olayın yanında tatmin olayı çok önemli. Eğer yaptığın işten tatmin olamazsan istedğin kadar cüzdanın dolu olsun mutlu olmazsın. Zevkli olan 11 yıldır içinde olduğum mesleğimde daha öğreneceğim çok bilgi olduğu. Bu nedenle en alttan ve imalatı olan bir yerden başlaman imalat olmayan yerde sadece montaj varsa bir süre sonra tekdüzelik başlayacak. Ama imalat olan yerde her sorun sana bir fırsat olarak karşına çıkacak.Mesleğin ile ilgili olarak Petlas'a başvur hem kaldığın yere yakın hemde otomativ yan sanayii
Bolubey merhaba,
Aramıza hoşgeldiniz.
Selamalar.
Atölyedeki öğretmenlerimiz bize eliniz yağlı olur ama cüzdanınız dolu olur diye moral verdi.
Börü Han yazdığın yazıda şu cümle kafama takıldı. Hiçbir meslek dalı sadece cüzdanla ölçülmez şükran arkadaşımızın dediği zevk olayına katılıyorum 11 yıldır lastik sektörünün içindeyim.Maddi olayın yanında tatmin olayı çok önemli. Eğer yaptığın işten tatmin olamazsan istedğin kadar cüzdanın dolu olsun mutlu olmazsın. Zevkli olan 11 yıldır içinde olduğum mesleğimde daha öğreneceğim çok bilgi olduğu. Bu nedenle en alttan ve imalatı olan bir yerden başlaman imalat olmayan yerde sadece montaj varsa bir süre sonra tekdüzelik başlayacak. Ama imalat olan yerde her sorun sana bir fırsat olarak karşına çıkacak.Mesleğin ile ilgili olarak Petlas'a başvur hem kaldığın yere yakın hemde otomativ yan sanayii
Börü Han
19-04-2007, 01:05
Açıkçası işimden zevk almanın yanında yeterli parayı da kazanmak isterim. Eğitim sistemimizin sonucu olarak pek de kolay olmayan yollardan mesleğimizi öğreniyoruz. Yıllarca verilen bir emek var ve biz gençlere zevk alacağımız değil para kazanacağımız mesleği seçmemiz konusunda bir dayatma var.
Benim öncelikli isteğim makine mühendisliği okumaktı. Ülkemizdeki şanslı gençlerdenim ve istediğim bölümü kazanabildim. Ama bunun çok önemi yok bence insan birşeyler yaptıkça ve sonuçlarını gözlemledikçe her meslekte zevk alır.
Dedektif
06-06-2007, 17:34
Merhabalar,
Ben Trakya Üniversitesi Tekirdağ Meslek Yüksekokulu 2005 Makina Bölümü mezunuyum.Kendi alanımda henüz iş tecrübem olmadı.Herkes deneyim istiyor,kimse iş vermezse nasıl deneyim kazanırım bilemiyorum.İş arayışımı sürdürmekteyim.Saygılarımla...
Sevgili dedektif aramıza hoşgeldiniz.
Bu arada bu başlık altında http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 kendini tanıtırsan herkes seni daha kolay tanır.
İş tecrübesi konusunda anlattıklarında haklısın. Üniversiteyi ilk bitirdiğim zaman aynı şeyleri bende yaşamıştım. İnşallah gönlüne göre bir iş bulursun.
durakkan
19-07-2007, 11:16
Merhaba arkadaşlar...
Ben de 1996 yılı Balıkesir Üniversitesi MYO Makina Teknikerliği bölümü mezunuyum.Aynı zamanda Ziraat Mühendisiyim.Sizlerin de dediği gibi ziraat alanında bizlere de çok çok işler düşüyor.Çünkü tarımsal üretimde teknolojiyi kullanabilmek için Ziraat Mühendislerine ve Teknikerlerine destek vermemiz gerekiyor.Görüşmek üzere...
durakkan, aramıza hoşgeldiniz.
Okuduğum ve ekmek paramı kazandığım mesleğimin direk ağaçlarla ve doğayla ilgisi yok. Ama ben doğuştan çevre dostu, yeşil ve doğa meraklısıyım. Bu yüzdende burdayım.
Aynı okuldan mezunuz , bende 91 girişliydim. Bu başlığı da yeni fark ettim. Selamlar.
merhaba arkaslar bende sakarya üniversitesi makine resim konstrüksiyon 2006 mezunuyum iş bulmamadım ama hala arıyorum umudumu kaybetmedim. ama bundan once ben iyi bir çevreciyim vatanımızın %90 toprakları erezyon riski altındayken bence herkesin bi ucundan tutması gerek
Merhaba dilekce, İstanbul'da olsaydın belki iş konusunda yardımcı olabilirdim. Umarım en kısa zamanda aradığın işi bulursun. Bu dönemde mesleki donanımlarını geliştirmeni tavsiye ederim.
Merhaba! Ben de Uludağ Ün. Makine Müh. öğrencisiyim. Sizden bir ricam olacak. Bazı meslek gruplarında parentez içinde öğrencileri yazılmış. Siz de böyle bir uygulamaya gidebilir misiniz?
ali mufit
06-01-2008, 02:53
i.t.ü makina y mühendisiyim 1972 yılı mezunuyum en büyük zevkim belediyenin diktiği çiçeklerden fazla ve uygun dikilmeyenleri ile oluşturduğum kendi mini çicek bahçemi geliştirmek ve salyangoz beslemek salyangozların yaşamı son derece ilginç :o
ali mufit
06-01-2008, 03:02
büronuzda benim yaptığımı yapın çok mutluluk duyacaksınız büyücek bir su pet sişesinin üzerine maket bıcağınızka bir kapak açın icerisine izolasyonlarda kullanılan kaya yünü koyun ve su doldurun üzerine maydanoz tohumu dikin böylece çimlendikten sonra onları büyüyünceye kadar ilgili suda çözülen besleyicilerle büyütün bunlar icin hidrofonik tarım yazın gerekli siteleri ve uygulamaları göreceksiniz her türlü sera bitkisini bu yöntemle yetiştirebilirsiniz
Merhaba,
Ben Bülent, 1972 Üsküdar Doğumluyum. Halen İstanbulda yaşamakta ve çalışmaktayım.
1993'de KTÜ Makina Mühendisliğinden mezun oldum. O günden beri durmadan çalışmaktayım :)
Uzmanlık alanım gıda hazırlama, pişirme ve paketleme makinaları proje tasarım ve imalatıdır.
Bahçe ve tarım hakkında bilgim yok ama son günlerde hobi bahçeliğine ve-veya balkonda sebze yetiştirme fikri bana heyecan veriyor.
Sosyal olarak aktif olmak elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
yusuf1414
17-10-2008, 21:33
herkese selam ben yusuf
bolu merkez atl de okuyorum ve 2 sınıf öğrencisiyim
bemde yeşili seviyorum
salih parlar
17-11-2008, 23:30
Merhaba 59 yaşında emekli gemi makinaları mühendisiyim.mersin'de yaşıyorum.kaysı,narenciye yetiştiriyorum.ayrıca arı ilede uğraşıyorum.
Mersin dağcılık kulübü üyesiyim.günlük yürüyüşlere katılıyorum.doğayı ve zirai üretim ile uğraşmayı severim.
Selamlar
salih parlar
Merhaba, adim Bülent. Izmirliyim ve Almanyada yasiyorum. 51 yasindayim ve 1980 den beri makine ve mekanik mühendis olarak calisiyorum.
Senede 2 sefer Türkiyedeyim ve zamanim elverirse bahar gibi Urla, Kusculardaki arazime meyve agaci vs. dikmek istiyorum.
johnny guitar
25-12-2008, 22:15
Merhabalar adım Sümer Düzce Endrüstri Meslek Lisesi Makine Ressamlığı bölümü mezunuyum (1984-1985)erdemir şirketinde çalışıyorum.20 yıllık proje deneyimim vardır.10 yıldır katı modelleme programlarınla çalışıyorum(solid edge).Mevcut sistemleri iyileştirme ve bozulan'kırılan malzemelerin yeniden imalatı için tasarım ve projelendirme işi yapıyorum.
Aramıza hoş geldin johnny guitar.
Ben çok çaylak olsamda, katı modalleme gerçekten çok zevkli.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.