View Full Version : Ankara
Henüz grubumuz oluşmadı ama bundan böyle bu başlık altında ileteceğiz yaptıklarımızı ya da yapamadıklarımızı...
Ağaçlar net ilk açıldığında benim aklıma ilk gelen ve beni epeydir de rahatsız eden, ağaçların ilan tahtası halindeki görüntüleri idi. Ağaç oldukları unutulmuştu adeta.
Bu konudaki sıkıntımı sequoia gigante'ye bildirdiğimde o konuyu araştırdı ve bana şöyle bir mail gönderdi.
"çankaya belediye bşk zabıta yönetmeliginde ağaçlara
özel bir hüküm olmamakla birlikte aşagıda belirtilen
madde geregi tutanak düzenlenerek ilgililer hakkında
belediye suçu işlemesi nedeni ile ceza verilmektedir
Madde 26-Belediyece tayin edilmiş yerler dışında ilan
yapıştırmak yasaktır. İşyerleri Belediyenin duyuru,
afiş ve benzeri gibi yayınlarını ücretsiz olarak halkın
en iyi görebileceği şekilde işyerlerinin duvar
veya camekanlarına asmaya zorunludurlar."
Buradan yola çıkarak zabıta, ağaçlara ilan yapıştıranlara ceza kesebilecek. Önümüzdeki günlerde bakalım bu konuda bir gelişme kaydedilebilecek mi .
Dev Sekoya
11-04-2005, 15:01
Selam..
ankara da çankaya belediyesi ve atatürk orman çiftliği eski yükseliş kolejinin arkasında evlenenler ve nikah törenine katılanlar için tema vakfı ile ortaklaşa bir mutluluk ormanı projesi geliştirecekler.. Ankara ekibi olarak toplandığımızda Çankaya Belediyesinden bir arkadaş ta bizim bu toplantımıza katılacak ve biz bu konuda bir yol planı hazırlayacağız.. neler yapılabilir ve neler için kimdennasıl katkı alınabilir diye..
mjgn hanımın bahsettiği konuda da bir kaç fotoğraf çalışması ile ankara kızılay sokaklarında bulunan ağaçların zımba teli çivi ile nasıl yaralandığının ve bez flama afişlerini tutan naylon iplerin nasıl ağaçların dalları içine girdiğini de fotoğraflamak için kolları sıvadık sanırım bu fotoğraflarla belediyeye başvurucağız.
son bir kaç haftadır ağaçlarda ilan görememekten de mutluyum..
Efenim Ankara ekibinin bir üyesi olarak aşağıda size bir çalışmamı sunuyorum:)
Çalışmamın adı "bahar dalı":)
Orta okuldayken el işi dersinde bahar dalı yapardık. Herhangi bir ağaç dalını alır, kahverengi kumaşla kaplardık. Sonra da beyaz ya da pembe çiçekler yapıp dala yapıştırırdık.
Gerçeğine çok benzerdi.
Hey gidi günler:)
http://www.directupload.net/images/050412/6od97CNW.jpg
backyard
12-04-2005, 16:17
fotoğrafı galeriye de eklesene gisela
Cihangir
12-04-2005, 19:17
Bu gerçek ama... ? ? ? değil mi ? Yok yok bu gerçek !!!
backyard
12-04-2005, 19:42
ben de gerçek sandım başta
mesajı okuyunca anladım
çok iyi olmuş
Cihangir
12-04-2005, 19:52
Backy, mjgn "bu gerçek" demiyor ki !!! Ortaokul'da yapardık diyor.. Bence bu bir fotoğraf çalışması..
gisela yeme bizi.. :) :o
Valla ben de inceledim, yazıyı üç kere okudum, tekrar tekrar inceledim..
Yok, bu kadar gerçekçi olur mu yaa..?
Eğer gerçekse, bu el emeğine en kocamanından bir "helal olsun " çekerim !! :rolleyes:
backyard
12-04-2005, 19:58
bak nasıl okuduğun belli
o mjgn değil gisela :))
Cihangir
12-04-2005, 20:02
bak nasıl okuduğun belli
Hadi bakalım mesajı düzelttim, ne oldu şimdi ? Bu gerçek mi, değil mi ?
Sen bu işi çözersin backy, ben hemen ayrılmazsam arkadaşlar kötü yapacaklar.. Hadi iyi akşamlar :):)
backyard
12-04-2005, 20:12
ben de bu beceriye sahibim unutmayın cihangir bey
ama fotoğraf gerçekten gerçek kadar gerçek
Sevgili arkadaşlar bu gerçek bir bahar dalı:)
Çok az böyle güzel fotoğraf çekebiliyorum. Galeriye eklemeye çalışayım backyard. Muhtemelen başaracam:)
Galerinin hangi bölümüne uygun bu bahar dalı bilemedim.
backyard
13-04-2005, 10:49
"Agac ve Orman dunyasi" altinda "kir cicekleri ve bitkiler" bolumu var
Aslında yarışma kısmında mart/ bahar canlanıyor vardı
Ama ne oldu oraya bilmiyorum
Kır çiçekleri olur mu sence?
Cihangir
13-04-2005, 11:24
"ben de gerçek sandım başta
mesajı okuyunca anladım
çok iyi olmuş"
Backy ne habeeeer ? :p :p :p
backyard
13-04-2005, 11:26
valla ne diyeyim
haklısın öyleymiş :)
Olur olur. Hatta oldu bile.
Ekledim:)
Ankara grubu bugün Kızılay'da toplanıyor muydu?
ben nerede okudum onu?
Çevre bakanlığında çalışan bir arkadaş beni msn ye eklemiş,
toplantıya kabul edilirse katılabileceğini söyledi.
Gülmekten cevap veremedim :)
Yaşamderslerinde okudun şekerim:)
Gelsin tabii bekleriz.
Bunca işimin arasında sana cevap verdim ya, beni tebrik etmelisin;)
Dev Sekoya
14-04-2005, 13:22
Beyaz kağıdın yeniden kazanılması ile, beyaz kağıt üretiminde kullanılan suyun yüzde 10’u, enerjinin ise yüzde 50’si tüketilmektedir. Bir ton hurda kağıdın yeniden kazanılması ile yaklaşık olarak 17 adet yetişkin ağaç kesilmekten kurtulmaktadır. 15 yaşında yetişkin bir ağacın kesilmesi ile elde edilen kağıt hamurundan ise ancak 700 adet kesekağıdı yapılmaktadır.
Bir cam şişenin yeniden kazanılması ile yapacağımız enerji tasarrufu ile 100 mumluk bir ampülü 4 saat yakacak enerji sağlayabiliriz. Alimünyum un ise eritilip yeniden kullanılmasının sınırı yoktur. Bir tek alüminyum meşrubat kutusunun tekrar geriye kazınılması ile elde edeceğimiz enerji tasarrufu evdeki televizyonun üç saat çalışmasına yetecek enerjiyi sağlar
ÇEVRENİN KORUNMASI
İÇİN TÜKETİCİLER NE YAPACAK
Üretim ve bunun sonucu olarak tüketimden vazgeçilmesi mümkün olamayacağına göre, hem üretim, hem tüketim, hem de çevre konularının uyum içersinde birlikte ele alınması gerekmektedir. Serbest pazar ekonomilerinde, pazarın en dinamik boyutunu oluşturan tüketici, satın alma tercihleri ile çevreye karşı duyarlı olduğunu, üretici firmalara hissettirebilmekte ve üretim biçimlerini de doğaya saygılı bir şekilde olmak koşulu ile yönlendirebilmektedir. Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan (Gallup) tüketici araştırmalarında tüketicilerin yüzde 75’I satın alma kararlarında çevrecilik unsurunun da etkili olduğu belirtmişlerdir.
Ülkemizde ise tüketicilerin yüzde 95.44’ü çevreye saygılı bir alış veriş yapmaya gayret ettiklerini, aynı işlevi görecek ve çevreye zarar verdiğine inanmadıkları diğer bir ürünü yada markayı kolaylıkla satın alabileceklerini ifade etmişlerdir. ( Türk-İş Araştırması - Aralık 1996 )
Hemen her türlü üretimin nihai amacının tüketim olduğu bu üretimin ve tüketiminde sonucunda meydana gelen kirliliğin de bizleri etkilediği düşünüldüğünde tüketiciler tarafından bilinçli bir satın alma politikası oluşturulması, çevrenin korunması konusunda alınacak teknik,yasal ve idari tedbirler kadar etkili ve yaptırımcı olacaktır. Hem çevrenin korunması hem de kendi ekonomik çıkarlarımız için aşağıda belirtilen tedbirleri almamız mümkündür.
SATIN ALMA ÖNCESİNDE
*Satın alacağınız mala gerçekten ihtiyacınız var mı? Yoksa reklamların yada aynı malı satın alan bir arkadaşınızın mı etkisinde kalarak mı bu malı satın almak istiyorsunuz. Aynı işlevi gören başka bir mala sahip misiniz? O mal ufak bir tamiratla yada ufak bir temizlikle yeniden kullanılabilir mi.
*Alış verişe çıkmadan önce mutlaka ihtiyaç listesi yapmak, sizi gereksiz bazı harcamalardan kurtaracaktır. Alış verişe tok karnına çıkan insanların daha mantıklı bir alış veriş yaptığını uzmanlar belirtiyorlar.
SATIN ALMA SIRASINDA
* Satın almış olduğunuz malın içindeki ürün ve ambalajının her ikisi birden acabaya doğaya zarar verebilir mi. Ürünün ambalajının tekrar geriye dönüşümlü olduğundan emin misiniz. Yoksa bu ambalajın üzerindeki geriye dönüşüm işaretleri bir tüketici aldatmasına mı dönüşmüş. Eğer alternatif bir ürün var ise onu alabilir misiniz?.
* Alışverişte doğada yüzlerce yılda kullanılan naylon poşetler yerine, kağıt poşetleri, yada eskiden kullandığımız gibi fileleri kullanabilir miyiz. (Naylon poşet üreten firmalar, poşetlerin altına “ bu ürünün yapımı için hiç bir ağaç kesilmemiş, doğaya zarar verilmemiştir “ derken, kağıt poşet üreten firmaları suçlama yoluna gidiyorlar. Kağıt poşet üretenler ise, yeniden kazanılmış kağıtları işleyerek poşet yaptıklarını, naylon poşetlerin doğada ancak üçyüz yılda kaybolacaklarını ifade ediyorlar. Tüm bu karmaşa içinde tüketicinin aklı iyice karışıyor. Aslında en iyisi eskiden olduğu gibi file ile alışverişe gitmek yada, ambalaj malzemelerini bir kaç kez kullanmak.)
KULLANIM SIRASINDA
* Bugün bir çok ürünün tüketimi reklamlarla kamçılanmaktadır. Bu ürünlerden birisi de deterjanlardır. Özellikle ev hanımlarına yönelik reklam bombardımanı ile, “daha beyaz, çok daha beyaz” çamaşır yıkanması için daha fazla deterjan kullanılması teşvik edilmektedir. Deterjanların tamamı sentetik maddeler olup, başta nehir, göller ve denizler olmak üzere tüm doğaya zarar vermektedirler. Tüketiciler bir yandan kendi eşyalarını temizlerken, bir yandan da doğayı kirlettiklerinin farkına varamamaktadırlar. Her ürünün yerine daha ekonomik ve daha çevreye saygılı ürünler bulmak mümkündür. Deterjanlar yerine sabun tozu ( otomatik makineler için olanları da vardır ), ev temizliği için soda ve arap sabunu, cam temizliği için sirke kullanmak mümkündür.
* Özellikle yaz aylarında böcek ve sinek öldürücü tarım zehirlerinin reklamları ile bu ürünlerin kullanımı yaygınlaşmaktadır. Öncelikle insanların yaşadıkları alanlara zehir püskürtmeleri kendi sağlıklarını da etkilemektedir. Kullanılan ilaçların çok zehirli ve kanserojen oluşu çevresel riskler kadar sağlık risklerini de arttırmaktadır. Oysa sinek ve böceklerin etrafta bulunan gıda maddelerine geldiği bilindiğinde, bunların ortadan kaldırılması ile bir ölçüde önlem almak mümkün olabilecektir. Keza gelişmiş ülkelerde tüketici bilinci geliştiği için bu tür zehirler kullanılmamakta, böcekleri ses dalgaları ile ortamdan uzaklaştırma, yada asitborikli pudra şekeri kullanmak suretiyle böceklerin ölmesini sağlayacak basit tedbirler alınmaktadır.
* Kullanımdan sonra, özellikle kağıt, plastik ve cam gibi ürünleri ayrı bir paket yaparak bunların kirlenmeden kolaylıkla yeniden kazanılmasını sağlayabilirsiniz.
* Enerji de aslında bir tüketim malzemesidir. Enerjinin de akılcı bir şekilde kullanılması başta da belirttiğimiz gibi hem tüketicinin ekonomisine hem de çevrenin daha az kirletilmesine neden olabilir. Isınma maliyetinin düşürülmesi için, camları çift cam yapma, ( ya da üzerine bir cam daha taktırma ) ısı kaybını önlemek için ısı yalıtımı yapmak, aydınlatmada mümkün olduğu kadar floresan ampulü kullanmak ( daha az enerji çekip, daha fazla aydınlatma sağlar ) gibi tedbirlerle enerji tasarrufu yapmak mümkündür.
YAŞAMDA ÇEVREYİ KORUMAK
Çevre kirliliğinin nereden kaynaklandığını bildiğimiz andan itibaren, bu kirliliği nasıl önleyebileceğimizi de düşünmeye başlamalıyız. Günümüzde büyük kentlerimizde özellikle kış aylarında ısınma ve eksoz gazlarından kaynaklanan çevre kirliliği insanların zehir solumalarına neden olmaktadır. İnsanlar bu durumda bile kısa mesafelerde yürümek ya da toplu taşım araçlarından faydalanmak yerine arabalarına binmeyi tercih etmekte, bu ise çevre kirliliğini daha da arttırmaktadır. Avrupa’daki çevre örgütleri, tüketicilerin araçlarını düzenli olarak eksoz gazı ölçümlerine götürmeleri konusunda sık sık uyarmakta, evlerde ısı yalıtımının nasıl kolaylıkla ve basit bir şekilde yapılacağı konusunda broşürler yayınlamaktadırlar. Tüketici Örgütleri de bu çalışmalara destek vermek için, ağaçları kesilmekten kurtarmak gayesi ile kibrit yerine çakmak kullanımını destekleyen kampanyalar yürütmektedirler.
Gelişmiş ülkelerde tüketiciler, tüketici derneklerine olduğu kadar çevre derneklerine de üye olarak etkili bir çevre hareketinin gelişmesini sağlamaktadırlar. Tüketiciler ayrıca çevreyi kirleten şirketlerin ürünlerini varsa hisse senetlerini satın almayarak bu şirketleri de çevrenin korunması konusunda aktif bir çalışma yapmaya zorlamaktadırlar.
SONUÇ
Çevre kirliliğinin nasıl önlenebileceği konusunda önce kendisini yetiştirmek, daha sonra diğer insanları da uyarmaya başlamak çevreye saygılı bir tüketici olmanın ilk adımları sayılıyor. Daha sonra insanlar çevreye zarar verebilecek olaylar karşısında duyarlı bir hale gelerek örgütlenmeye başlıyorlar. Bu örgütler ise, Almanya’da olduğu gibi giderek yerel derneklerden, siyasi partilere dönüşerek, çevrenin korunması hareketinin parlamento da temsil edilmesini sağlıyorlar. Çevrenin daha akılcı bir şekilde korunabilmesi için yalnızca kendi yaşadığı bölgeyi ya da ülkeyi kendi çevresi gibi düşünmeyip, tüm dünyayı kendi çevresi gibi gören bir tüketici hareketinin yaygınlaşması gerekiyor.
Seq.gig.
Seni tebrik edeyor öpüyorum gisela.
Ben ki galeriye eklediğin fotoğrafı da gördüm ya..;)
1 tane ile olmuyor ama kişi başı ortalama min. 1 foto/gün olmalı.
Kazandibi üzeri dondurmayı yerken beni anın, ben o zaman yutkunuyor olucam.
:(
Her daim aklımızdasın zaten şekerim:)
Ankara'daki ilk toplantıyı müteakip İstanbul'a geliyorum. Ağaçlar.net değil ama bizim toplantı da çok mühim:)
Çok zor ama kaçamak yapabilirsem arayacam.
baris1975
14-04-2005, 14:38
Ankara grubu bugün Kızılay'da toplanıyor muydu?
ben nerede okudum onu?
Çevre bakanlığında çalışan bir arkadaş beni msn ye eklemiş,
toplantıya kabul edilirse katılabileceğini söyledi.
Gülmekten cevap veremedim :)
bende neden cevap yazmıyor diye düşünüyordum meğer gülme krizine girmişsin. söyleseydin bende gülerdim eşlik ederdim sana.
zamanlamanın mükemmeliğini mjgn anlatırsa zaten güleceksiniz. :D
@gisela : olar :cool:
Cihangir
17-04-2005, 21:45
Yılmaz, Kütahya GS taraftarlar derneği bşk. tanıyor musun ? Fotokritik göçtü ki gidip ismine bakayım.. Hatırlayamadım şimdi..Neyse, tanıyorsan selamımı ilet emi.. Afyon-Emirdağ'lı Ciho dersin.. Fotokritikten ! :)
designum
18-04-2005, 13:58
bekki, haklısın..o kebabın tadı hala damagımda.ki ben öyle düşkün değilimdir..sen ye bakalım bensiz:)
haziran!bekle beni adana..
Orman Mühendisi
19-04-2005, 21:56
Cihangir,
Ben Tavşanlı'da oturuyorum ama Kütahya'ya haftada iki defa gidiyorum. Gidip de GS taraftarlar derneğine girmek için kendimi hazırlayabilirsem mutlaka selamını söylerim. :p
arodopman
21-04-2005, 14:06
ANKARA' LI AĞAÇ SEVENLERİN DİKKATİNE !
HAYDİ AĞAÇLARI TANIMAYA!
Dendroloji (Ağaçbilim) Okulu, 28 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında cumartesi günleri saat 10.00-13.00 arasında yapılacak. 28 Mayıs, 4 Haziran, 11 Haziran ve 18 Haziran cumartesi günleri saat 10.00-13.00 arasında herkesi ağaçları tanımaya davet ediyor.
Derneğin tüm etkinlikleri gibi, bu etkinliğe katılım da ücretsiz. Okula katılmak isteyenlerin 16 Mayıs tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.
İletişim için:
Banu Avcıoğlu
Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği (Kırsal Çevre)
P.K. 210, 06693 Kavaklıdere Ankara
Tel/faks: 0 312 425 94 14
e-posta: kirsalcevre@kirsalcevre.org.tr (kirsalcevre@kirsalcevre.org.tr)
web: http://www.kirsalcevre.org.tr/ (http://www.kirsalcevre.org.tr/)
Merhaba agaclar.net sitesi ile dün tanıştım ve çok mutlu oldum.Özellikle Ankara gurubu görülüyorki çok hızlı çalışıyor (eh nede olsa başkent)çalışmalarınızda başarılar dilerim. :)
Merhaba:)
Ankara grubunu denetleyecek misiniz, katılacak mısınız? :)
Bu arada, Ankara grubunda, şu an laf var icraat yok :) Site içeriği sadece İstanbul ve Adana ekibi tarafından giriliyor. Kalabalık toplanıp kek pasta yemek, yaşama geçirdiğine dair bilgiler aktarmadığınız kararlar almak marifet değil, beyler bayanlar :)
İstanbul Ekibi, Gaz Verme Kolu Başkanı :)
backyard
27-04-2005, 13:18
ya biz
burada bir buçuk kişiyiz
kebap olarak değil
backyard-des olarak
adana olmayanekibin başkanı :)
Atatürk "Öğün, çalış, güven" demiş malumunuz. Biz şimdilik "öğünme" kısmındayız, kısmetse bir gün "çalışma" maddesine de geçeriz :D
Şaka bir yana, site ile ilgili çalışmayı zaten istanbul ekibi yürütüyor. Sanıyorum biz daha çok "faaliyet" dalında aktif olabileceğiz. Elbette siteye de katkılarımız olacaktır ama bu konu belki daha az öncelikli veya süre olarak daha gecikmeli olabilir. Site oturdukça zamana bağlı olarak bu katkımız da artar diye düşünüyorum.
Hem ağaçlar altında toplanıp kek yemenin nesi kötü yahu :cool:
Denetlemek ne hadime gücümce katılıcam. :eek:
Dev Sekoya
28-04-2005, 09:15
Ankara ekibi olarak bir antetli kağıt logosu bekliyoruz. Bu logo geldiğinde Çankaya Belediyesi ile bir çok kuruma kendi antetli kağıdımızı renkli fotokopi ile çoğaltıp yazılarımızı ve isteklerimizi yazacağız. Bunun daha ciddi olabilceğini düşündüğümüz için beklemedeyiz..
Bu logo ayrıca yaptırılacak olan bir flamada da kullanılacak..
Antetli kağıt konusunda bir önerim var.
Kullanılacak kağıt dönüşümlü kağıt olursa, (saman kağıdı mı diyorlar?)
kağıt israfının önlenmesi konusuna da dikkat çekmiş olunur..
Bir fikir sadece.
Eğer isterseniz Türkiye tabiatını koruma derneği Ankara temsilcisi olarak 14-04-2005 tarihinde almış olduğunuz kararlardan
5.) Kent içinde mevcut ağaçların ilan tahtası gibi kullanımını önlemek amacıyla, Ankara Büyükşehir ve Çankaya ile diğer belediye başkanlıklarına zabıta yönetmeliğinin ilgili maddesi hatırlatılarak, ağaçlara ilan asanlar hakkında işlem uygulanmasını istemek ve bunun takipçisi olmak
karararınızla ilgili yazı yazıp Çankaya belediye başkan yardımcısına verebilirim.
5.) Kent içinde mevcut ağaçların ilan tahtası gibi kullanımını önlemek amacıyla, Ankara Büyükşehir ve Çankaya ile diğer belediye başkanlıklarına zabıta yönetmeliğinin ilgili maddesi hatırlatılarak, ağaçlara ilan asanlar hakkında işlem uygulanmasını istemek ve bunun takipçisi olmak
http://www.zaman.com.tr/2003/04/04/icanadolu/h1.htm
Hasan Önal'a ulaşmak faydalı olabilir mi? :cool:
Ağaç ve şehir resimleri galerisine 1 tane ilan asılmış zavallı bir ağaç resmi yolladım.
Dev Sekoya
03-05-2005, 22:09
antetli kağıt üzerinde çalışıyoruz...
ayrıca da flama üzerinde logo çalışması yapılıyor..
bu yazıları hazırlıyorum gerekli yerlere göndereceğiz
acaba ankara için başka neler yapılabilir
bir resim çeksek ağaçlı bir caddeden ağaçları yok etsek
onlar olmasa böyle olacak bu cadde deyip insanlara mail atsak..
olur mu
Aslında belediyenin sponsorluğunda bir fotoğraf sergisi açmak mümkün. Bunun için Ankaranın hem ağaçlı hem ağaçsız yerlerini çekmek gerekir.
Birinde ağaçları kaldırır diğerinde ekleriz.
Her biri için 15 kareden az olmaması iyi olur. Daha fazla çekilirse seçme şansımız olur. Daha sonra sergi olacağı için, kullanılacak fotoğraflar küçültülmeden çalışmalı ve 2000 pikselden az olmamalıdır.
Yarışmaya katılacaklara, çekilen fotoğraflardan seçme olanağı sunabiliriz.
backyard
12-05-2005, 08:57
ankaralılara
http://www.agaclar.net/index.php?id=1585
Ağaçbilim okulu
Okulumuz 28 Mayıs-18 Haziran 2005 tarihleri arasında (28 Mayıs, 4 Haziran, 11 Haziran ve 18 Haziran) cumartesi günleri saat 10.00-13.00 arasında, TŞOF (Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu) Konferans Salonu, Fevzi Çakmak Sok (İzmir Cad) No:5 – Kızılay adresinde yapılacak. Ayrıca iki kez kent icinde uygulamalı gezimiz olacak.
Derneğimizin tüm etkinlikleri gibi, bu etkinliğimize katılım da ücretsizdir.
İlk oturumlar seminer seklinde ama bol slayt gösterili, tohum ve yaprak örnekli ve ikili anlatımla yapılacak. Küçük herbaryumumuzdan da yararlanacağız.
Derslerle ilgili kitap, Dernek yayını olarak mevcut. Diğer Kaynaklar konusunda da OKUL’da bilgi verilecek, tanıtım yapılacak.
Başvurular 16 Mayıs`a kadarmış
Ben geçen hafta telefonla kaydımı yaptırdım . :)
backyard
12-05-2005, 11:07
bol not tutun, bol fotoğraf çekin, çok soru sorun
sonra da bizle paylaşın :)
malum buralara uğramıyor bu tür kurslar
ayrıca derste verilecek kitapları ya da yayınları da tanıtabilirsiniz
ben faydalı olacağını düşünüyorum
en azından ağaçları tanımaya başlamak adına
Kırsal Çevre grubundan, Ahmet Demirtaş'a selamlarımı iletin :)
Derneğin kitaplarının satışı için, bizim siteye ekleyeceğim. Bunu Ahmet Beyle konuştuk... Yalnız onların sitelerindeki kitap kapakları çok iyi görünmüyor. Ankara olanlar, derneğe uğrayıp, baaskısı tükenmemiş kitapların fotoğraflarını çekerse sevinirim. 800 piksellik bir ölçü yeter, büyük çekmenize gerek yok. Hepsini aynı açıyla, beyaz ya da açık renk bir zeminde çekmeyi unutmayın...
28 Mayıs'ta başlayan okul bana çok yakın, oğlumla kaydımızı da yaptırttık. Bu işleri yapabiliriz sanırım.
Ankara ekibi olarak ilk yazımızı yazdık, öneriler ya da eksikler için burada tartışmaya açıyoruz:) son haline geldiği an belediyeye teslim edicez.
Sayın Muzaffer Eryılmaz
Çankaya Belediye Başkanı
Ankara
Sayın Başkanımız,
Bizler ağaçlar.net internet forumu, Ankara grubu üyeleri olarak, kent içi ağaçların korunması, yeni ağaçlandırma çalışmalarının desteklenmesi amacıyla, sanaldan gerçeğe çalışmalarını yaymak isteyen, çeşitli meslek üyelerinden oluşan ve gönüllü çalışan bir grubuz. Artık tek bir ağaç olmak yerine, el birliği ile bir orman yaratmak ve kent içi ağaçları korumak amacıyla biraraya gelen grubumuz, ön sivil toplum örgütlenmesi şeklinden, bir dernek çatısı altında faaliyetlerini sürdürebilecek hale gelmeyi hedeflemektedir.
Öncelikli olarak amacımız, başta Çankaya bölgesindeki ağaçların zımba tellerinden ve çivilerden kurtulmasını sağlamak, “ilan tahtası” görüntüleri önlemek, ağaçların bez flama ipleri ile sarılmasını engellemektir. Bu amaçla Belediyeniz zabıta yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında, ağaçlara ilan asanların cezalandırılması amacıyla, ağaçlara asılan ilanlardan birkaç örneğini Zabıta Müdürlüğünüze göndereceğiz.
Diğer taraftan, kent içi ağaçlandırılmış alanların sayısının arttırılması amacıyla, ağaçsız alan fotoğraflarının çekilerek, bazı bilgisayar programları ile dijital ortamda ağaçlandırılmasını yaparak, bölgenin ağaçlandırılmasında özeni yaratmak ve bu fotoğrafların sergilenmesi konusunda da çalışmalarımızı sürdürmek istemekteyiz.
Ağaçlar.net olarak Çankaya Belediyesinden alınmak koşulu ile ağaçlandırılması düşünülen bir alanın da grup üyelerimiz tarafından ağaçlandırılması da çalışma programımız dahilindedir.
Konu ile ilgili olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğünüz ile temasa geçerek, bu konuda yapılacak çalışmalar hakkında tarafımıza da bilgi verilmesi hususunu, bilgilerinize arz eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımızla
ağaçlar.net Ankara Grubu adına
Sinan VARGI Müjgan AKAR
ön sivil toplum örgütlenmesi şeklinden, bir dernek çatısı altında faaliyetlerini sürdürebilecek hale gelmeyi hedeflemektedir.
Bu ifadenin çıkması gerekir. Çünkü bu konuda henüz hiç bir çalışmamız yok. Ayrıca olsa bile, bu aşamada dile getirmek anlamsız... Ya derneksindir ya değilsindir... :)
Belediyeniz zabıta yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında
Burada ilgili maddelerin açık olarak yazılması iyi olur.
Diğer taraftan, kent içi ağaçlandırılmış alanların sayısının arttırılması amacıyla, ağaçsız alan fotoğraflarının çekilerek, bazı bilgisayar programları ile dijital ortamda ağaçlandırılmasını yaparak, bölgenin ağaçlandırılmasında özeni yaratmak ve bu fotoğrafların sergilenmesi konusunda da çalışmalarımızı sürdürmek istemekteyiz.
Bunun yazılmasındaki amacı da açıkça dile getirmek gerek.
İsteyeceğiniz şey şu konuları içermeli:
Yapılan bu çalışma ile, insanların dikkatini konuya çekmeyi amaçlıyoruz. Bunu gerçekleştirmek için, yapılan çalışmaların ödüllendirilmesi ve sergilenmesi iyi olacaktır. Destekler misiniz ve bunun sınırları nedir?
pekala, öneriler bittiğinde son şeklini vereceğiz :)
backyard
13-05-2005, 18:35
yazıyla ilgili değil ama hem katılacağınız eğitimle hem de belediyeden irtibat kurduğunuz kişilerle -bu anlamda çankaya belediye başkanı oluyor :) - bir röportaj ayarlamaya çalışmanızı naçizane öneririm.
eğitimle ilgili hem onları tanıtıcı hem de eğitimin içeriğini duyurmak açısından bence faydalı olur
belediyeyle ilgili, belediye başkanı belki bu konuya sıcak yaklaşmayabilir, ama belediyenin faaliyetlerini duyurmak açısından başka birileri bu fikre olumlu bakabilir
Dev Sekoya
14-05-2005, 16:13
yazıyla ilgili değil ama hem katılacağınız eğitimle hem de belediyeden irtibat kurduğunuz kişilerle -bu anlamda çankaya belediye başkanı oluyor - bir röportaj ayarlamaya çalışmanızı naçizane öneririm.
backyard :)
bu röportaj nerede yayınlanacak derse biz ne diyelim..
bir diğer konuda şu.. agaçlar net olarak biz bir belediye başkanından ne isteyebiliriz..
1) Ağaçların ilan tahtası gibi kullanılmasını önlemek
2) Yeni ağaç alanlarının oluşturulmasına agaçlar net olarak katkı.
Bu hem fiziki olarak ağaç ekimi şeklinde.. 750.000 TL bir fidan ve de yeni ağaçlandırılacak alanların photo shop ile ağaçlandırılması ve sergilenmesi
ve yazıda geçen diğer konuların dışında biz ankara ekibi olarak veya ağaçlar netin diğer üyeleri kendi yerel yönetimlerinden ne isteyebilirler..
önce hepbirlikte bu konuya ortak fikirler bulsak mı..
backyard
15-05-2005, 10:22
backyard :)
bu röportaj nerede yayınlanacak derse biz ne diyelim..
Sitenin "röportajlar" bölümünde yayınlanacağını söyleyebilirsiniz
http://www.agaclar.net/index.php?id=988&first_item=0
Cihangir
15-05-2005, 20:24
Ankara, İstanbul ve sair diğer ekiplere Güney Marmara Ekibinden kocamaaaaaaaan bir teessüf !... :o
Ben daha öncede yazdığım gibi yasal olarak Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (kuruluş:1955 www.tabiat.org) Ankara temsilcisi oldum.Derneğin son bilim kuruluna katıldım Ankarada olan sorunlar konusunda yapılması gerekenlerde konuşuldu acele etmeden girişimlerde bulunacağım.Ağaçların tabela halinde kullanılması konusunu sizlerden duyduktan sonra dikkatimi çekti ve şunu farkettim biz bakıyoruz ama görmüyoruz yetkililerde aynı durumda bakıyor ama görmüyor bence kırıp dökmeden insanların yanlışları görmelerini sağlıyacak nükdedan fikirler bulmak gerekiyor.Bu konuda fikirleri olan varsa hap heraber bir konuya yoğunlaşıp sonuç almaya çalışalım diye düşünüyorum.
Aşağıdaki haberin aksine
http://www.agaclar.net/index.php?id=1634&PHPSESSID=4af5566737c8df05cc03264ec9d5c2f1
Merkezi yerlere ve yaya akışı olan caddelere buralardaki ağaçlar hakkında tanımlayıcı bilgiler olan tabelalar hazırlatılabilir.
Hatta ağaç olmayan caddeleri ağaçlandırıp "sadece ağacı dikip, kendi haline bırakmak" tan öte, bilgilendirici bir çalışma yapılabilir.
İnsanlar arkadaşını beklerken yanında duran ağacın, çam mı, meşe mi...olduğunu bilsin di mi? Granit taştan masraflı olmasa gerek.
Ağaç kimlik çalışması konusunda okullarda bulunan ağaçları kayıt altına alalım birde okul içine pano yapalım diye bir fikirde geldi.
Ankara, İstanbul ve sair diğer ekiplere Güney Marmara Ekibinden kocamaaaaaaaan bir teessüf !... :o
Bu teessüff niyeee?
Dev Sekoya
16-05-2005, 14:54
Madde 26-Belediyece tayin edilmiş yerler dışında ilan yapıştırmak yasaktır. İşyerleri Belediyenin duyuru, afiş ve benzeri gibi yayınlarını ücretsiz olarak halkın en iyi görebileceği şekilde işyerlerinin duvar veya camekanlarına asmaya zorunludurlar.
arkadaşlar belediye ile ilgili yönetmelik bu. yani ağaçlara yazı asmak yasak. ve ankara da bu konuya şimdi zabıta ekipleri gerçekten çok dikkat ediyorlar. Bunun nedeni ise Ağaçlar nette Ankara olarak ne yapabileceğimizi Çankaya Belediyesindeki üst düzey görevli bir arkadaşım ile konuştuğumda gereken tedbirleri aldırırım demesinden kaynaklanıyor.
Şu anda ağaçlarda ilan yok ama eskiden kalma zımba telleri duruyor..
gerçekten o teessüfü bende merak ettim...
Nedim beyin söyledikleri ile konu biraz daha netleşiyor.
Ancak biz Ankara ekibi olarak kendimize bir yol planı çizdik. Bu çerçevede çalışmalar yapabileceğimizi sizlere beyan ettik ve sizlerden teklifler bekliyoruz. Daha başka neler yapabilirizi burada tartışmak gerektiğine inanıyorum. Böylece biz ne yapabilirizi görüşürken aslında İstanbul'un, İzmir'in veya bir çok kentte bu konuda neler yapılabileceğini bir beyin fırtınası ile ortaklaşa kararlaştırabiliriz..
Sayın Muzaffer Eryılmaz
Çankaya Belediye Başkanı
Ankara
Bizler doğayı seven, sahip çıkması ve koruması gerektiğini bilen kişilerin, doğayı korumak adına yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışmayı desteklemesi gerektiğini düşünen bir grubun www.agaclar.net'in (http://www.agaclar.net'in/) Ankara'yı temsil eden grubunun elemanlarıyız.
Değişik meslek gruplarından, bu işi kendi "çıkarlarımız" için yapmaya hevesli bir grubuz... Çünkü biliyoruz ki, "Biz onu umursamazsak, doğa bizi hiç umursamaz!" Artık tek bir ağaç olmak yerine, orman olmayı seçen bizler, sorunların yerel çözümlerle ortadan kalkacağını düşünüyoruz. İnternet her yere eşit uzatlıkta oluşuyla, kişiler arası iletişimi en iyi sağlayan araç durumunda oluşuyla, bizi birbirimize bağlıyor. Aslında bizi biraraya getiren, ormandaki konaklama yerimiz olan www.agaclar.net (http://www.agaclar.net/). Türkiye'de her ilden sayıları gittikçe artan gönüllüler bu çatı altında toplanıyorlar.
Ankara ekibi olarak ilk amacımız, başta Çankaya bölgesindeki ağaçların zımba tellerinden ve çivilerden kurtulmasını sağlamak, “ilan tahtası” olmasını önlemek, ağaçların bez flama ipleri ile sarılmasını engellemektir. Bu amaçla Belediyeniz Zabıta yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında, ağaçlara ilan asanların cezalandırılması amacıyla, ağaçlara asılan ilanlardan birkaç örneğini Zabıta Müdürlüğünüze göndereceğiz.
Diğer taraftan, kent içi ağaçlandırılmış alanların sayısının arttırılması amacıyla, ağaçsız alan fotoğraflarının çekilerek, bazı bilgisayar programları ile dijital ortamda ağaçlandırılmasını konu alan yarışmalar düzenleyerek, yarışmada kazananları sizin desteğinizle ödüllendirmek ve yapılan çalışmaların sergilenmesini sağlayarak, insanların dikkatini ağaçlar ve çevre konularına çekmeyi düşünmekteyiz.
Ağaçlar.net olarak Çankaya Belediyesinden alınmak koşulu ile ağaçlandırılması düşünülen bir alanın da grup üyelerimiz tarafından ağaçlandırılması da çalışma programımız dahilindedir.
Konu ile ilgili olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğünüz ile temasa geçerek, bu konuda yapılacak çalışmalar hakkında tarafımıza da bilgi verilmesi hususunu, bilgilerinize arz eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımızla
agaclar.net grubu adına
Sinan Vargı- Müjgan Akar
Dev Sekoya
17-05-2005, 00:23
Çankaya Belediye Başkanı bildiğiniz gibi CHP'den Prof.Dr Muzaffer Özyılmaz. öncelikle bu yazımızı illettikten sonra backyard arkadaşımızın dediği gibi site için bir röportaj için eğer randevü alabilirsek konuyu aktarmaya eğer randevü alamaz isek basın müşavirliği yolu ile bazı sorular yöneltemiz gerekecek.
Eğer mjgn hanımın yazdığı gibi gönderilecek mektup konusunda başka öneriler var ise onu alalım öncelikle.
sonra da röportaj için sorulacak sorular neler olabilir.. onları irdeleyelim..
Cihangir
17-05-2005, 12:05
Bu teessüff niyeee?
Biz zaten orman olduk sevgili mjgn.. Sadece bir deneyeyim dedim, bakalım Güney Marmara diye bir ekip tanınıyor mu diye.. Cevabımı aldım.. Mutluyum.. Teşekkürler :)
E şimdi biz teessüf ederiz yaniii... Test edilecek konu mu bu şimdi? Biz sizi hep tanıdık, hep kaale aldık. Şimdi ekibinizi daha bi gösterişli yapmak için, "parlamanız" gerek, o parıltıları burada görmek istiyoruz :)
Dün akşam Ankara lisesine 2 adet ıhlamur ağcı alıp okul müdürüne teslim ettim böylece Ankararada her okula ıhlamur ağacı kampanyamıza bugün bir okul daha eklenmiş olucak.
forumdaki Ağaç türleri bölümüne, neden ıhlamur seçtiğine dair bilgi yazar mısınız? Ağacın özelliklerini tanıyalım...
Ağaç seçimi benim fikrim degil dernekde bulunan bir bayan üyemiz daha ben derneğe girmeden önce bu kampanyayı başlatmış birkaç okul da ıhlamur ağacını dikmiş hatta sabah ve cumhuriyet gazeteleri yer vermiş ben gazete küpürlerini gördüm.Bende bu seneden sonra Ankara içinde bu bu kampanyayı hızlandırmayı düşünüyorum.Ağaç türleri hakkında benim fazla bilgim yok ancak dernekden detaylı bilgi alıp yazabilirim.
Bu arada telif hakları yasası konusunda bir çekincemiz vardı onu da Kültür Bakanlığı Telif Hakları bölümünden öğrendiğim kadarı ile yazılı dergi gazete gibi yayın organlarında çıkan yazılardan kaynak belirtmek şartı ile alıntı yapılabiliyormuş bu bizi rahatlattı.Çünkü dernek de 1955 yılından bugüne kadar oluşmuş güzel bir birikim var bu birikimi yavaş yavaş kullanacağız.
Sinan ve müjgan, dilekçenize başka ekleme yok, sanırım onaylandı...
Sizin deneyimlerinizden yararlanmak için bekleyelim. Sonra başka yerlerde uygulayabiliriz...
Birkaç ekleme daha yaparak son şeklini verdik. Cuma günü de teslim edicez.
Sayın Muzaffer Eryılmaz
Çankaya Belediye Başkanı
Ankara 20/05/2005
Bizler doğayı seven, sahip çıkması ve koruması gerektiğini bilen kişilerin, doğayı korumak adına yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışmayı desteklemesi gerektiğini düşünen bir grubun, www.agaclar.net'in Ankara'yı temsil eden grubunun elemanlarıyız.
Değişik meslek gruplarından, bu işi kendi "çıkarlarımız" için yapmaya hevesli bir grubuz... Çünkü biliyoruz ki, "Biz onu umursamazsak, doğa bizi hiç umursamaz!" Artık tek bir ağaç olmak yerine, orman olmayı seçen bizler, sorunların yerel çözümlerle ortadan kalkacağını düşünüyoruz. İnternet her yere eşit uzatlıkta oluşuyla, kişiler arası iletişimi en iyi sağlayan araç durumunda oluşuyla, bizi birbirimize bağlıyor. Aslında bizi biraraya getiren, ormandaki konaklama yerimiz olan www.agaclar.net (http://www.agaclar.net). Türkiye'de her ilden sayıları gittikçe artan gönüllüler bu çatı altında toplanıyorlar.
Ankara ekibi olarak ilk amacımız, başta Çankaya bölgesindeki ağaçların zımba tellerinden ve çivilerden kurtulmasını sağlamak, “ilan tahtası” olmasını önlemek, ağaçların bez flama ipleri ile sarılmasını engellemektir. Bu amaçla Belediyeniz Zabıta yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında, ağaçlara ilan asanların cezalandırılması amacıyla, ağaçlara asılan ilanlardan birkaç örneğini Zabıta Müdürlüğünüze göndereceğiz.
Diğer taraftan, çeşitli yerlerdeki restoranların sıvı sızdıran çöp poşetleri, ağaç diplerine bırakılmakta ve sızan sıvılar ağaçlara zarar vermektedir. Asfalt ve betonlama çalışması yapıldığında da, ağaçların büyüyüp gelişmesi için yeterli alan bırakılmadığından, onca emek verilen ağaçların gelişimi durmakta, hatta ölmektedirler. Onları öldüren bir düşman da, yanlış zamanlarda yanlış yapılan budamalardır. Budama hataları yüzünden ağaçlar bir süre sonra kurumaktadırlar. Bunlarla ilgili hassasiyetinize şimdiden teşekkür ederiz.
Bir diğer konu, kent içi ağaçlandırılmış alanların sayısının arttırılması amacıyla, ağaçsız alan fotoğraflarının çekilerek, bazı bilgisayar programları ile dijital ortamda ağaçlandırılmasını konu alan yarışmalar düzenleyerek, yarışmada kazananları sizin desteğinizle ödüllendirmek ve yapılan çalışmaların sergilenmesini sağlayarak, insanların dikkatini ağaçlar ve çevre konularına çekmeyi düşünmekteyiz.
.
Saygılarımızla
agaclar.net grubu adına
Sinan Vargı- Müjgan Akar
Dev Sekoya
20-05-2005, 15:56
Yazı alındı güzelce print edildi ve bir zarfın üstüne de minik kare stickerlerimizden biri yapıştırıldı.. yarın özel bir ulak ile çankaya belediye başkanına gönderilecek..
Ankara içinde diğer belediye başkanlarına da göndermek için biraz bekliyoruz..
:p
Bu amaçla Belediyeniz Zabıta yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında, ağaçlara ilan asanların cezalandırılması amacıyla, ağaçlara asılan ilanlardan birkaç örneğini Zabıta Müdürlüğünüze göndereceğiz.
İlanların fotoğraflarını mı göndereceksiniz :rolleyes:
Dev Sekoya
20-05-2005, 16:21
evet :) asılan ilanların fotografları ile bir kaç ilan örneği... ceza uygulaması yapılsın diye..
İlk okuduğumda "bunlar tabelaları söküp yollayacaklar "gibi düşündümde :)
...ağaçsız alan fotoğraflarının çekilerek, bazı bilgisayar programları ile dijital ortamda ağaçlandırılmasını konu alan yarışmalar düzenleyerek, yarışmada kazananları sizin desteğinizle....
Bununla ilgili örnek bir çalışma da eklenebilseydi yazıya çok etkileyici olurdu..
Elinize sağlık, umarım olumu tepki gelir:) .
Dev Sekoya
20-05-2005, 23:29
evet bu konuda da ankara ekibinden chew arkadaşımız ile bir fotoğraflama çalışması yapacağız... ama öncelikle bu yazıyı bir gönderelim.. sonra o fotoğraflarla bir sergiyi de planlıyoruz.
hatta ağaçlarla ilgili bir sergiyi yalnızca kent içi değil de diğer ağaçlarla ilgili bir sergi de olabilir...
bu iş içinde ya Çankaya Belediyesi Kültür Merkezini yada Serbest Muhasebeciler Odasının Kızılay'da Kumrular Sokaktaki yeni açılan sergi salonunu düşünüyorum..ama bunu ekip arkadaşlarım ile henüz görüşmedik..
ağaçlar nete üye olduğumdan beri de yolda yürürken ağaçlara baktığımı hissediyorum... eskiden vitrinlere bakardım yada işportacılara v.d ...gerçekten onlar olmasa kent nasıl olurdu acaba..
ağaçlar nete üye olduğumdan beri de yolda yürürken ağaçlara baktığımı hissediyorum... eskiden vitrinlere bakardım ya da işportacılara v.d ...gerçekten onlar olmasa kent nasıl olurdu acaba..
Sanırım bu sitenin en güzel taraflarından biri bu :)
İnsana bakmaktan keyif alacağı eski bir şey sunuyor... Ağaçlar hep gözümüzün önündeydi.. :)
Sergiyi ayrıca sitede sanal sergi olarak da açarız.. Bunun için yeni bir yer oluştururuz...
ANKARA'NIN ENDER AĞAÇLARI
Yazarı: Dr.Oğuz,Dr. Erdoğan
Kitapta 92 adet renkli fotoğrafa yer verilmiştir.
Kitap Ebadı:15,5 x 23,5 cm
Kapak: Renkli karton kapak.
147 sayfa. 2002 baskı.
http://www.ugurer.com/icindekiler/p5535.htm
Kitabı internetten sipariş verdim az önce elime ulaştı gerçekten güzel bir çalışma bu kitaba ulaşmama vesile olduğunuz için teşekkür ederim.
Sevindim, yazarların tam adlarını merak ettim :)
dün burda son yazdıklarımız silinmiş bu nasıl oluyor bilen varmı?
backyard
26-05-2005, 16:51
dun forum ve ana sayfada yapilan server degisikligi dolayisiyla, belirli bir saatten sonra yazdigimiz mesajlar saniyorum veri tabanindan silinmis
umarim teknik acidan dogru bir aciklama yapmisimdir
foruma giren uyelerin cogunun (ben dahil) dun yazdiklari mesajlari gorememelerinin nedeni budur.
Kitabın yazarları Dr. Dicle Oğuz ve Dr. Renan Ataturay Erdoğan
Kitaptakileri ve görüşmenizi bizimle paylaşacak mısınız Nedim Bey ? :)
http://www.agaclar.net/index.php
Çevre Yasası'na tepki!
Çevre konusunda hukuki açıdan çalışmalar yapmak amacıyla kurulan İstanbul Çevre Avukatları Komitesi (İÇAK) yürütücüsü avukat Recep Yılmaz, 'Çevre Kanunu' bu şekilde yasalaşırsa, 1983'de çıkarılan 1872 sayılı kanunun çok daha gerisine düşeceğini söyledi.
Çıkarılan yasanın aceleye getirildiğinin altını çizen Yılmaz, “Çevre Yasası’nda gerekli düzeltmelerin yapılması için önerilerimizi Meclis’te ilgili komisyona, hükümete ve siyasi parti temsilcilerine ileteceğiz. Geriye gidişi durdurmak adına bu ilk adımımız. Çevreye duyarlı tüm kişi ve kuruluşları yanımızda olmaya ve bize güç vermeye davet ediyoruz.’’ dedi.
......
Denizlerimizde ABD gemileri bir kaza yapsa verilecek para cezaları onlar için komik rakamda. Oysa ABD kendi denizlerinde yaşanan kazalar için herhangi bir üst limit tanımıyor.” diyen Kafaoğlu, cezaların caydırıcı nitelikte olması gerektiğine dikkat çekti. Kafaoğlu, tasarıya ilişkin eleştirilerini Cumhurbaşkanı başta olmak üzere ilgili tüm kişi ve kuruluşlara ileteceklerini, 6-7 Haziran’da da Ankara’da Çevre ve Orman Bakanlığı’nı protesto edeceklerini belirtti.
Kitabın yazarı ile kitap hakında konuşmadık ben kendisinden önümüzdeki öğretim yılında öğrencilere yönelik çalışmalar yapmak istediğimi kendisinin bu konuda fikirlerini almak istediğimi söyledim randevu talebimde bu yöndeydi.
Kitap içinde konsolosluk ve kamu bahçelerinide bulunan ağaçlara yer verilmiş.
http://www.kirsalcevre.org.tr/_html/tur/calismalarimiz/aras_egit_uyg/anitsalagaclar.html
Dev Sekoya
14-06-2005, 16:32
Ankara'da Etlik semtinde Gülhane Hastanesine çıkan yolu genişletmek için bir çok ağacı kestiler.. Cadde kel kaldığı için insanlar rahatsız...
tüm ağaç seven yeşil yanlısı dostlara selamlar olsun...ben aranıza yeni katılıyorum,umarım kabul edersiniz...
Şimdi buraya malina gelecek ve "yeni gelen arkadaşlar" konusunun linkini verecek. :)
Aramıza hoşgeldin sinerji
Orman Mühendisi
20-06-2005, 07:59
Hoşgeldin sinerji :)
Bence de hoşgeldin, nerden başladığının önemi yok yazmaya :)
Sinerji hosgeldın.ucundan,kulagından gir işte konulara:))
İyi ki hoşgeldin falan dememişim, kimseyi umursadığı yok, geçerken uğramış :)
Bir Ankaralı daha, Ahmet Bal..
İstanbullular ne yapıyor merak ediyorum. Bu gidişle Ankaraya taşınacağım :)
Geçen cuma Ankara Gölbaşında düzenlenen Sevgi çiçeği ve göller-andazit taşı konulu bir sempozyuma katıldım Melih Gökçek de vardı konuşmasında mogan ve çevresindeki düzenlemelerden bahsetti sanırım kısa zaman içinde gölbaşı Ankaranın en güzel bölgeli olucak.Mogan gölü'nün kulanımı açısından değerlendirme konuşmasını Prof Dr.Sedat yerli,Andezit taşının ekonomiye katkısını Prof.Dr Seyfi Kulaksız,Sevgi çiçeği hakkındaki bilgiyide Prof.Dr. Ayşe Boşgelmez anlattı güzel bir organizasyondu.
bu hafta perşembe cuma günleri Rec bölgesel çevre merkezinin hazırladığı 2 günlük halkla ilişkiler ve iletişim konulu seminere katıldım 22 çevreci sivil toplum derneği vardı kampanya hazırlamak ve basınla ilişkiler konularıda anlatıldı NTV den Ayzen Atalay'da vardı kampanya hazırlamak dışardan görüldüğü kadar kolay degilmiş hazırlıkları yaklasık 1 ila 3 yıl sürüyormuş mesela Tema kampanyasını örnek vererek açıkladılar onuda Tema temsilcisi aktardı gerçekten ciddi emek harcanmış.
Ankara ekibi eski hızını kaybetti.Herkez tatile mi gitti?
Mado'ya baktınız mı ?
Kesin orada dondurma yiyorlardır. :D
(Bu da Ankara grubunu karşıma aldığımın resmidir.
allam naptım ben :( )
Bak aybalam, ağaca dokundun ağaç oldun tamam, güzel, ama bize dokunursan taş olursun ona göre :P
Biz çalışmıyor gibi görünüyor olabiliriz şimdilik, yaz tatili heryere damgasını vuruyor, mayışıklık, uyuşukluk heryerde had safhada, lakin bizim öyle göründüğümüze bakmayınız. Fizibilite ve alt yapı çalışmaları ile meşgulüz:)
http://www.rapides.k12.la.us/ash/galinsky/New_Folder/cat-w-yarn.gif
Ben bişe demedim ki
Dondurma yiyolardır dedim..
bana da dondurma ağacı getirecekler dedim..
Ben dün kızımla tunalıhilmide dondurma yemeğe gittim kimse yoktu birde diğerlerine bakarız. :o
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
BEYTEPE KAMPUSU BİTKİLERİ
http://www.journals.hacettepe.edu.tr/hhaber/okuyucu34.html
Yukarıdaki linkten anladığım kadarı ile kampüste bir sürü ağacı birarada görebilirsiniz.
Hatta belki Ankara ekibicek oraya bir gezi yapıp fotoğraflarını bile çekmek isteyebilirsiniz..
Bu linktede iletişim adresleri var...
http://www.hacettepe.edu.tr/turkce/universitemiz/tanitim.shtml
Bu linkten ise üniversitenin tüm organlarına ulaşabiliyorsunuz..
http://www.hacettepe.edu.tr/turkce/site-map/
Google de öyle geziniyordum da, ilk verdiğim linke rastgeldim. Olabilirliğini bilemem..yani belki ters istikametlerde olabilirsiniz ama olur ya yolunuz düşer diye şeyttim. Okullar kapalı iken, ne güzeldir oralar şimdi..
Ya da en azında üniversitenin duyurular kısmına bir yazı ekletip, oradaki öğrencilerden fotoğraf katkısı isteyebiliriz..
Ne bilim işgüzarlık biraz da benim ki..
Bana ne ise Ankara grubundan..
:cool:
(Bu da Ankara grubunu karşıma aldığımın resmidir.
allam naptım ben :( )
Haaa haaaa :))))
Neyse, madem başına gelecekleri önceden bilmiş, bari yarım ceza uygulayalım :)
Tamam Beytepe kampüsü uzak mı geldi, o halde size daha yakın bir yeri öneriyorum ağaç fotoğrafları çekmek için. Bir botanik park hem de şehrin göbeğinde.
ya bu gruplara nasil ulasiliyor bi turlu becermedim. bakin bos bos oturuyrum
Orman Mühendisi
16-07-2005, 23:02
hangi gruplara ulaşmaya çalışıyorsunuz?
Haber vereyim dedim..
"Doğayla Barış" mitingi!
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=7962#post7962
Dev Sekoya
18-08-2005, 10:45
qitted arkadaşımız nilüfer turizmin gezgin dergisinde ağaçlar net'i tanıtan bir yazı yazdı.. dergi 15 20 bin arası basılıyor ve genellikle yolcuları öğrencilerden oluşuyor..
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=222&page=3
Haberimiz var :)
ankara-çubuk
13-09-2005, 16:11
selamlar ben cüneyt kaya sizden bir konuda yardımlarınızı bekliyorum... ankara ili çubuk ilçesi yiğitli ve aşşağı obruk köyleri arasındaki meşelik alan ve türlü hayvanatın bulunduğu bu bölgede YD. YOL YAPI İNŞ. TAAH. TURZ. TEKS. TİC. LTD. ŞTİ adlı şirket tarafından taş ocağı açılmak istenmektedir...
bu duruma karşı neler yapabiliriz bizi bu konuda bilgilendirirseniz çok seviniriz...
e-mail: cbkl@mynet.com
hotmail-msn: ank17ank17 @ hotmail.com
spooky_spook
07-12-2005, 21:51
ankara ekibiii.. ekibimi tanımıyorum ne kötü.. :(
Cihangir
08-12-2005, 09:08
qitted arkadaşımız nilüfer turizmin gezgin dergisinde ağaçlar net'i tanıtan bir yazı yazdı.. dergi 15 20 bin arası basılıyor ve genellikle yolcuları öğrencilerden oluşuyor..
Haberimiz vardı evet.. Yine de, derginin ne kadar büyük bir okuyucu kitlesine ulaştığını görmek, bizi sevindirdi..
Qitted'in kulaklarını çınlatayım biraz.. Yok yok, arayıp haber vermezsem çatlarım.. :):)
Ankara'da olanlardan bir ses alsak :) Kimler var kimler yok?
spooky_spook
08-12-2005, 23:22
burdaaaa... :)
Orman Mühendisi
09-12-2005, 08:33
Tek sesli korodan ses yükseldi.:)
Afferin spooky. Yok başka kimse koca şehirden
spooky_spook
09-12-2005, 23:53
Afferin spooky.
oofff.. ben acayip gaza geldim yaahuuu... :) önce mali ablam öptüüü... şimdi yılmaz aferin dediiii... tutmayın beni, benim çok işim var :D
ne oluyor? konu ne?
bu deriginin taranmis halini veya bizzat kendisini alabilir miyiz? yoksa var da ben mi gormedim :)
uzaytek sen hala Ankara Ekibiyle kaynaşma...
Gelip burada sorarsın :)
Pazartesi öğle izin alabilirsen mjgn ve Bülent Boz buluşacaklar...
ne oluyor? konu ne?
bu deriginin taranmis halini veya bizzat kendisini alabilir miyiz? yoksa var da ben mi gormedim :)
görmemişsin sanırım....site tanıtımı topiğine eklemiştik
pazartesi oglen mi? haftasonunun suyu mu cikti? :)
evet gormemistim iyi oldu. yapanlarin, yazanlarin eline saglik.
Evet Pazartesi günü saat 14'te benim işyerimde buluşacağız, sen de gel hadi. Sana özelden adresimi yazayım :)
ben sizin yemekli davetlerinizi seviyorum :)
saka bir yana izin alabilirsem gelirim.
Yakında yemekli toplantılar başlayacak. Bakalım o zaman ne bahane bulacaksın :)
Erguvan Muhibbi
12-12-2005, 15:29
Arkadaşlar Bu nilüfer turizm dergisinden ben de rica ediyorum.
Ve derginin yayın yönetmeni ni kim tanıyor ise mailini ve ismini bana
yollarmısınız lütfen. Erguvan yazısını takdim edeyim Mayıs sayısı için.
Yazıyı ve yazıda kullanılacak fotoğrafları bana gönderebilirsiniz.
qitted@webdersleri.com
Derginin basılı nüshası maalesef hiç kalmadı, özür dileriz.
Orman Mühendisi
21-12-2005, 12:01
Ankara Ekibi,
Hafta sonu Ankara'da olacağım. Kiminle irtibat kurmalıyım. Tabii kabul ederseniz:)
spooky_spook
21-12-2005, 12:53
oo yılmaz yani.. burada GME'nin onursal üyesi var :p ama o onursal üyenin cumartesigünü ful dolu, malum oyuna az kaldı :) pazar günü toplanmayı öneriyorum.. bu arada ben de ekibimle tanışmış olurum nihayet :D ne dersiniz???
Orman Mühendisi
21-12-2005, 12:57
Cumartesi bana da uyar. Telefon numaramı gönderiyorum sana. Telefonla irtibat kurarız.
Orman Mühendisi
22-12-2005, 17:35
Bu Ankara Ekibi misafir de ağılayamayacak anlaşılan.
Spooky hariç.
O da GME'den trandfer zaten:)
Yılmaz sana özelden yazdım telefonumu. Cumartesi saat 17'ye kadar görüşebiliriz. Ondan sonra koro çalışmam var. Spooky ile iletişimi siz kuracaksınız sanırım, kararlaştırdığımız bi yerde toplanırız. Ben de bizim ekibe bi bakayım bakalım kimler gelebilecek :) Cumartesi olmazsa, Pazar günü de olabilir görüşmemiz.
Cumartesi bana da uyar. Telefon numaramı gönderiyorum sana. Telefonla irtibat kurarız.
Spooky diyo ki cumartesi günü doluyum, pazar toplansak iyi. ama yılmaz diyor ki cumartesi bana da uyar :o
Orman Mühendisi
22-12-2005, 19:01
Pazar günü için söz veremem. Oraya gelince belli olur Pazar boş olu olmayacağım. Telefonunu kaydettim Ankara'ya gelince seni ararım
spooky_spook
22-12-2005, 23:35
evet evet pazar günü olsun.. düzelttim yazdığım yerde ama dikkat çekmiyor sanırım.. :) bizim tatilimiz ctsden pazara alındııııııı.. pazar görüşeliiimmm..
Pazar günü olsun lütfen:)
Beceriksizliğime malina çok gülecek ama ancak yeni üye olup gelebildim.
Bir haftalığına şehir dışına gidiyorum, üzgünüm.
pazar gunu olursa, saat kacta olacak?
Henüz Yılmaz beni aramadığı için bir program yapamadık.
spooky_spook
24-12-2005, 23:28
yılmaz abimle ankara'da bi GME toplantısı yapacaktık olmadı :p sanırım programı çok yoğun yarın.. kendisi de söyler zaten.. yarın boş vakti yokmuş. bugün beni aradı ama bütün gün provada olduğum için görüşemedik..
yarın görüşülecek olursa beni de haberdar edin lütfen.. ekibimle artık tanışmak istiyorummm!
Orman Mühendisi
26-12-2005, 13:38
Tüm Ankara Ekibinden özür diliyorum. Özellikle mjgn'den. Ankara'da çok yoğun üç gün geçirdim. Bu yüzden randevuya geciktim. İnsanları soğukta beklettim. Programlarını aksattım.
Verilecek her türlü cezaya razıyım.:(
backyard
26-12-2005, 13:54
:mad: ne tür yoğun işlermiş bunlar anlamadık ki
Orman Mühendisi
26-12-2005, 14:22
Hayırlı işler:)
http://indecent-composure.com/images/gallows.jpg
Böylelerini sallandıracaksın .... :mad:
Hem de arka plan ormanlık, yakışır :)
Orman Mühendisi
26-12-2005, 15:10
Allah sizin elinize kimseyi düşürmesin:(
Cumartesi günü tüm Ankara grubu elemanlarına ulaşmaya çalıştım, ama mübarek, sanki hepsi Pazar gününe odaklıydı, herkesin birer işi vardı.
Ayıp olmasın bari ben onları temsilen görüşeyim dedim. Kararlaştırdığımız saatte buluşma yerine yakındım, yılmaz aradı ve 20 dk gecikeceğini bildirdi, hava çok soğuktu ve ben 20 dk yı geçirdim oralarda. 20 dk dan sonra tekrar bi yarım saat gibi süre isteyince benden, yapabileceğim bişey yoktu.
Buluşacağımız yerde tek başıma oturup, bir yarım saat daha süre isteyip istemeyeceğine emin olamadığım için bunu da es geçtim :) eve döndüm kısacası.
Ama eminim ki onun çok önemli işleri vardı, gerçekten... Bir daha ki sefere böyle hayırlı işlerle uğraşmadığı bi gelişinde görüşürüz inşallah ;)
Orman Mühendisi
27-12-2005, 08:59
Ben yine de buluşma yerine gidip 2 çay içtim. Çok güzel yermiş. Ama yalnız başına oturup kimseyi görememek kötüydü:(
Ankara Ekibinden birini "Ankara Ekibi " topiğinden başka topikte görsem...
ne kırılırdı?
dişimi kırıcam :)
Ahmet Demirtaş
28-12-2005, 00:29
Arkadaşları bilmem ama çalıştay ndeniyle yoğun günleri geride
bıraktım. Derneğimiz yeni yerine taşınacak birazcık yorulacağız
o kadar. Sonra uykudan uyandırılmayı beklemek kalıyor.
Şaka bir yana hazırım.
Ahmet Demirtaş
selam ben bu aralar kaybolmuştum yeniden geldim buluşmayı gerçekleştirdinizmi?
Buluşmalarını takip edemiyoruz artık :)
Ankara'da 2-14 Mart tarihleri arasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde 46 adet doğa fotoğrafı sergilenmektedir.
Afsad (Ankara fotoğraf sanatçıları derneği) bünyesinde çalışmalarını beş yıldır sürdüren Tarık Yurtgezer yönetimindeki Doğa Fotoğrafı Grubu, başta Ankara olmak üzere, ülkemizin değişik yerlerine geziler düzenleyerek doğa fotoğrafları üretmektedir.
Amacı; şehirleşme, sanayileşme, kirlenme, tarımda ilaç kullanımı vb. nedenlerle yok olmaya yüz tutan ülkemizin doğal güzelliklerini fotoğraf yoluyla geleceğe aktarmak ve bu güzelliklere dikkat çekerek yok olmamaları için yapılan çalışmalara katkı sağlamaktır.
İçlerinde emekli profesörlerden üniversite öğrencilerine, bürokrat ve devlet memurluğundan holding yöneticilerine kadar değişik yaş ve çevreden katılımcıların olduğu grup, daha önce Ankara ve değişik illerde sergiler açmış ve saydam gösterileri yapmıştı. "ışıkla Yazılan" adlı bu sergi, düzenledikleri 7. sergileridir.
Bu sergide ışığı konu alan grup; ışığın kelvin derecesinin değişmesiyle doğada oluşan değişimleri, ters ışığın fotoğraftaki olanaklarını ve su yüzeyinin ayna etkisini kullanarak ürettikleri fotoğrafları sergiliyor.
Bu sergide
Tarık Yurtgezer, Taner Kral, Hasan Atabaş, Aysun Öztürk, Mustafa Demirbaş, Banu Fırat, döndü Akyol, İnci Aloğlu, Bülent Kaynar, Şeyda Tetik, Ercan Algüner, Özgül Gülşehir, Zafer Kızılkan, F Nafiz Ertürk, Erol Bektaş, O. Necla Kurtaran, Gökhan yıldıran, M. Zeki Güven, Ahmet Demirtaş, İsmail Kabadayı, Gülten Tanyer, Kerimi Deniz, Cavit Bilen ve M. Mebrur Yurtoğlu'nun fotoğrafları yer almaktadır.
Harika! Tatil için 10 gün Ankara'ya geliyorum, sergiyi de görebilicem.
spooky_spook
02-03-2006, 20:41
Ankara'da 2-14 Mart tarihleri arasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde 46 adet doğa fotoğrafı sergilenmektedir.
Amacı; şehirleşme, sanayileşme, kirlenme, tarımda ilaç kullanımı vb. nedenlerle yok olmaya yüz tutan ülkemizin doğal güzelliklerini fotoğraf yoluyla geleceğe aktarmak ve bu güzelliklere dikkat çekerek yok olmamaları için yapılan çalışmalara katkı sağlamaktır.
Müjgan Ablaaa... Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi nerde kiiiiii?? :) Ne yapayım bilmiyorum.
Ben buraya ayartıp arkadaşlarımı da götüreyim, vakit de bolmuş. :)
Ayrıca amacı da harika. Çok güzel dile getirmişler, herkesin fotoğraf çekesi gelir heralde.
Müjgan Ablaaa... Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi nerde kiiiiii?? :) Ne yapayım bilmiyorum.
Ben buraya ayartıp arkadaşlarımı da götüreyim, vakit de bolmuş. :)
Ayrıca amacı da harika. Çok güzel dile getirmişler, herkesin fotoğraf çekesi gelir heralde.
canım, adı geçen yer Necatibey caddesinde. çankaya karakolunun karşısına düşen bir yerde. Kapı numarasını bilmiyorum. Büyük bi tabelası var zaten...
backyard
03-03-2006, 11:22
eğer bir aksilik olmazsa mart ayı içersinde ankaraya yolum düşecek
yerinde göreyim bakalım şu ankaranın meşhur ağırlama törenini :)
eğer bir aksilik olmazsa mart ayı içersinde ankaraya yolum düşecek
yerinde göreyim bakalım şu ankaranın meşhur ağırlama törenini :)
Buyrunnnnsss :)
Her daim bekleriz :)
spooky_spook
03-03-2006, 20:01
şu ankaranın meşhur ağırlama töreni...
Ben bilmem ablam öyle şeyleri.. :) Ama mahçup etmemeye çalışırım ekibimi. :D
backyard
03-03-2006, 21:00
:) bakalım
Ben bilmem ablam öyle şeyleri.. :) Ama mahçup etmemeye çalışırım ekibimi. :D
Önce ekibinle bi tanış da, sonra onu mahçup etmemeye çalış:p
spooky_spook
03-03-2006, 21:12
Aaaaah Müjgan Abla ah.. Bir gün gelip senin iş yerini basmadan seninle tanışabileceğimiz yok galiba :) Az buçuk yerini biliyorum tariflere göre ;) Ayrıca Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık?... :rolleyes:
merhaba müjgan hanım ben sitenin yeni üyelerindenim.Zonguldak projesi adı altında bir projemiz var.Biz zonguldak ereğlide ilköğretim okullarında ki çevrwe koruma kulüpleri olarak yozgatta bir orman kurmak için girişim başlattık.Kampanyamızın ismi anadoluda bir ormanım olsun'' .Sizin grubunuzda çevre bakanlığından kişiler olduğunu duymuştum.Projemizin ankara yağı ile ilgili kısmında sorunla karşılaştık.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
Sevgili metince, Orman Bakanlığında arkadaşımız var konuyu ona ileteceğim, lakin kendisi de bu foruma giriyor olmalı:)
kirsal cevre ve ormancilik sorunlari arastirma dernegi
the research association of rural environment and forestry
8 mart 2006
“sivil ormanci” da olmak isteyenlere acik cagri…
ogrenimi yapilmis da olsa herhangi bir alanda uzmanlasabilmek, cok zor bir is. cunku, herhangi bir alanda uzmanlasabilmek yalnizca bilgilenmeyle elde edilebilecek bir basari degil: tutkulu bir istegi, taslari catlatabilecek bir sabri, sonsuz bir kararliligi ve inatlasmayi cagristirabilecek bir tutarliligi gerektiriyor. bu ozelliklerin tumune de sahip olunabilir, ancak, gerekli ortama ve donanima sahip olunmadiginda da uzmanlasmanin gerceklesmesi buyuk olcude rastlantilara kaliyor. cogunlukla boyle oluyor. bu gercegin ayirdinda olan dernegimiz, meslegi ve ogrenim alani ne olursa olsun agac ve agacciklara gosterdigi ilgiyi ve duyarliligi, orman ve ormancilik uzmanligi duzeylerine tasimak, kisacasi “sivil ormanci” olmak isteyenlere, ancak bu alanda gereksinme duydugu donanima ve ortamlara ulasamayanlara bir olanak sunuyor; “orman ekolojisi ve ormancilik okulu” aciyor.
iki asamali bir surec…
bilindigi gibi dernegimizin onde gelen etkinliklerinden birisi de “dendroloji (agacbilim) ve orman ekolojisi okulu” idi. “idi” diyoruz, cunku, bu etkinligimiz gecen yil yalnizca “dendroloji (agacbilim) okulu” olarak duzenlendi. oysa, animsayacaginiz gibi, bu etkinligimizin bir boyutu da “orman ekolojisi” idi ve bu kapsamda hem orman ekosistemlerinin yapisal ozellikleri ve cesitleri hem de ormancilik ugrasisi ile turkiye ormanciliginin kosullari tanitilmaya calisiliyordu. bes cumartesi gunu ucer saatlik sozel aciklamalar ve bir ya da iki gunluk aciklamali alan gezileriyle yurutulen bu etkinlikler baslangicta yeterliydi. ancak, agac ve agacciklara, ormanlara ve ormanciliga ilgi duyan yurttaslarimiz artik daha yogun ve derinlikli bilgiye gereksinme duyuyor. bu saptamadan hareketle etkinligi iki asamali yurutmemizin daha yararli olabilecegini dusunduk: ilk asamada etkinligin “dendroloji (agacbilim) okulu”boyutu her yil en az bir kez duzenleyecegiz. ikinci asamada ise “orman ekolojisi ve ormancilik okulu” boyutuna girecegiz. bu boyuttaki calismalara simdilik yalnizca ilk asamanin etkinliklerine yeterince katilabilen arkadaslarimiz devam edebilecek.
amac bilgilendirme/bilgilenme degil…
hemen soylemekte yarar var: “orman ekolojisi ve ormancilik okulu”, gelip gecici bir bilgilendirme/bilgilenme etkinligi olmayacak. ilgilenenler “orman ekolojisi” ve “ormancilik” konularinda gereksinme duyacaklari bilgileri boylesi bir etkinlige katilmadan da edinebilir cunku. “orman ekolojisi ve ormancilik okulu”yla, oncelikle, katilimcilarin ormanlari gorebilme, daha da onemlisi anlayabilme ve aciklayabilme becerisi kazanmasina katkida bulunmayi amacliyoruz. eger bunu basarabilirsek, gerisini kendilerinin de getirebileceklerine inaniyoruz. “bilgilendirme”, gerekli ve bu da yapilmaya calisilacak kuskusuz, ancak, bu dogrultudaki calismalar, surecte yalnizca gerekli ve onemli bir arac islevini gorecek. dolayisiyla, bu boyutta da katilimcilari orman ve ormancilik uzmanlariyla bulusturacagiz.
nasil yapacagimizi biz de bilmiyoruz…
daha once de belirttigimiz gibi, “orman ekolojisi ve ormancilik okulu”nda temel amacimiz beceri gelistirmek. bilesiniz, bunun nasil yapilabilecegini simdilik biz de bilmiyoruz; hep birlikte ogrenecegiz. ancak, bunun, tek yanli bir etkinlik degil de birlikte gerceklestirilebilecegimiz kulturel ve davranissal bir donusum sureci olmasi gerektigini dusunuyoruz. bu nedenle, “orman ekolojisi ve ormancilik okulu”nda katilimcilari yalnizca bilgilenen konumunda birakmayacak ve surece bireysel donanimlarinin elverdigince eylemli olarak katilmalarini saglamak icin
yine birlikte gelistirebilecegimiz her turlu yola basvuracagiz.
birlikte belirleyecek, birlikte gerceklestirecegiz…
“orman ekolojisi ve ormancilik okulu”nun ne kadar surecegine, neleri, nerelerde, hangi zamanlarda, nasil yapacagimiza katilimcilarla birlikte karar verecegimizi hemen soylemekte yarar var. baska bir soyleyisle, “orman ekolojisi ve ormancilik okulu”nun simdiden kesinlesmis bir izlencesi yok: yaklasik bir yil birlikte calismayi, izlencesini birlikte olusturmayi ve calismalarimizi yil boyunca katilimcilarla birlikte belirleyecegimiz gun ve saatlerde gerceklestirmeyi ongoruyoruz. kuskusuz, bu ongorumuz de surec icinde degisebilecek. simdiyse cok daha onemli bir gercegi daha aciklayalim: “orman ekolojisi ve ormancilik okulu”nu aramizdan donemlik olarak sececegimiz yeterli sayida katilimci arkadasimizla birlikte yonetecegiz !.. dernegimizin “okul sorumlusu” uyesinin temel islevi ise yalnizca kolaylastiricilik ve danismanlik olacak. belki, en azindan baslangicta, ona cok is dusecek; dussun. yoruldugunda, sikildiginda, yetersiz kaldiginda ya da “emekli” olmak istediginde dernegimiz konu uzmani baska bir uyemizi “okul sorumlusu” olarak gorevlendirebilecek.
simdi…
evet simdi, meslegi ve ogrenim alani ne olursa olsun agac ve agacciklara gosterdigi ilgiyi ve duyarliligi, orman ve ormancilik uzmanligi duzeylerine tasimak, “sivil ormanci” olmak isteyenlerle tum bu konulari gorusmek uzere bir toplanacagiz. 18 mart 2006 cumartesi gunu dernegimizin bestekar sokak
no: 30/8’deki hifzi veldet velidedeoglu isligi’nde saat 10.30-13.00 arasinda gerceklestirecegimiz toplantiya katilip katilamayacaginizi, en gec 16 mart 2006 gunune degin sivilormanci_kirsalcevre@yahoo.com.tr adresine bildirmenizi bekliyoruz.
saygilarimizla.
“orman ekolojisi ve ormancilik okulu”
sorumlusu
Yucel Caglar
teşekkürler ilginiz için müjgan hanım.Kendisi ile nasıl iletişim kurabilirm ? Bilgi verirseniz sevinirim
Sevgili bboz ile diyalog kurabilirsin. Kendisi ağaçlar net müdavimlerindendir :)
BülentBoz
10-03-2006, 16:46
Telefonum mesai saatleri içinde şimdilik; 0312 4189608
Bakanlık yeni hizmet binasına taşındığında telefon numaram büyük olasılıkla değişecek ama şu anda bu numaradan beni arayın yapabileceğim birşey varsa seve seve yardımcı olacağım.
İş yoğunluğundan ağaçlar.net için yapabileceğim katkının binde birini bile yapamadım, bu nedenle Vildan Ablama karşı mahçup durumdayım, hiç olmazsa size yardımım dokunsun..
İmza: Kaçak Danışman BBoz
İmza: Kaçak Danışman BBoz
Arkadaşlar, üç beş kuruş atar mısınız? Bu cümleye çerçeve yaprıtıcam :)
cafer yaman
10-03-2006, 21:04
Arkadaşlar ana sayfadan galeriye giremiyorumm linkler vs hepsi açılıyor bir problem olabilirmi.
Tekrar deneyin, galeriye girişte bir sorun olmaması gerek...
Siz Ankaralılar sadece buraya bakarsınız diye özel olarak haber vermek gerek :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=920
Ankara Grubunu KINIYORUM...!!!
X
:)
Kırsal Çevre'nin toplantısında yoktun Müjgancığım?
Haklısın, uzun süredir pek "çevre"mle ilgilenemiyorum. Odaklandığım bazı şeyler var canım :)
denizakvaryumu
13-04-2006, 14:39
Ankara lı arkadaşlar merhaba,
öğrenmek istediğim, Ankara da ,çiçek fuarı ya da benzer adlarda bir fuar olacak mı?Tarihi nedir?
TBMM bahçesindeki ağaçların fotoğraflarını çekme işine soyunduk. Chewbacca'nın yoğun çalışmaları ve çabaları sonucunda bahçeden sorumlu vatandaşa da ulaştık.
Fotoğraf çekmek için iki yol var dendi. Bir tanesi TBMM'ye ilgili bölüme dilekçe yazmak ve izin almak, diğeri de.... yazmıyayım daha iyi.... :(
Şimdi bu dilekçe için yazılacakları burada belirleyelim ve takibini buradan yapalım istiyorum.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI
Park Ve Bahçeler Müdürlüğü
ANKARA
17/05/2006
Bizler doğayı seven, sahip çıkması ve koruması gerektiğini bilen kişilerin, doğayı korumak adına yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışmayı desteklemesi gerektiğini düşünen bir grubun, www.agaclar.net'in (http://www.agaclar.net'in/) Ankara'yı temsil eden grubunun elemanlarıyız.
www.agaclar.net (http://www.agaclar.net/) Türkiye genelinde katılımcıları olan ve tek çıkarları doğa için birşeyler yapmak olan insanların toplandığı bir web sitesi. Site içindeki ağaç arşivini zenginleştirmek ve ayrıcaTBMM bahçesindeki ağaçların fotoğraflarının yer alacağı özel bir bölüm için bahçenizdeki ağaçların fotoğraflarını çekmek istiyoruz.
Konu ile ilgili olarak yapılacak çalışmalar ve izlenecek yol hakkında tarafımıza bilgi verilmesi hususunu, bilgilerinize arz ederiz.
Agaclar.net adına
Müjgan Akar
İlk olarak aklıma gelen cümlelerdi, eksikleri ve fazlalıkları için yazınız ;)
Hımm bahçenin içerisnde de mi özel ağaçlar var?
Dev Sekoya
18-05-2006, 10:42
güzel olmuş, eline sağlık...
26/05/2006 Cuma günü, yukarıdaki dilekçeyi vermek üzere TBMM' deki arkadaşımıza uğradık chewbacca ile. Bu gün gelen haberde dilekçenin işleme sokulmadığı ve bunun dostane ilişki ile olabileceğini öğrendik. En kısa zamanda adı geçen bahçeye gidilecek ve bir ön çalışma yapılacak.
Çekim günü geldiğinde bize tahsis edilecek bir orman mühendisi ile çalışmaya başlayacağız. Fotoğraflama işlemlerinde dikkat edeceğimiz hususları burada belirtelim.
Benim aklıma gelen çekim detayları şöyle:
Ağacın kökten uç yapraklara kadarki genel görünümü
Sadece gövde biçimi ve dokusu
Dalların ve yaprakların dizilimi
Yaprak ön ve arka kısımdan detaylar...
Bir çalışma yöntemi de gerekiyor, birinin bir çizelge ile çekimler yapılırken not alması gerekiyor. ağacın ismi ve nitelikleri hakkında...
Bunları sistematik bi biçimde oluşturursak çalışma daha kolay hale gelebilir. Bu yöntemlerin olduğu bir topik varsa atladığımız, oraya da bakabiliriz eğer link koyarsanız :)
Bak ben gittim geldim hala tık yok. Ne olacak bu işin sonu :)
Şaka bir yana ben buradayım bu aralar yine ama sizde ses seda yok :(
Bu fotoğraflarını çekeceğiniz ağaçlar nerede. Ulaşmak mümkünse bu hafta sonu gidelim ne dersiniz?
Geçen gün chew ile konuştuk. Bu uzun soluklu bir iş ve meclise fotoğraf makinaları ile girmek aslında mümkün değil. Belki bir kereye mahsus olabilecek bir olay ve bozkır sıcağına dayanmak mümkün değil.
Havanın biraz serinlediği günlerde, daha rahat çalışmak için biraz ertelendi.
Herkese merhaba;
2 aydır bir tek yazı yazılmamış bu bölüme..Nedendir acep?
Yoksa..yoksa artık Ankara Ekibi yok mu?!
wonderlands
01-09-2006, 23:24
bende ankarada okuyorum ist.da oturyorum bu grubada dahil olabilr miyim acaba ??*
Ben o gruptan değilim ama severim o grubu dahil olabilirsin bence :)
wonderlands
02-09-2006, 09:52
olayım demi :)
27 Eylül 2006, saat 18.45'de Kırsal Çevre Derneğinde Sayın Doç.Dr. Yücel Çağlar'ın hazırlayacağı tartışmalı bir toplantı düzenleniyor.
İlk bölümde Doç.Dr. Yücel Çağlar tarafından Ormanlarımız “Dün” Yandı, “Bugün” de Yanıyor ve “Yarın da” Yanacak; Çünkü… konulu bir sunuş yapılacak. İkinci bölümde ise konu katılımcılarca tartışılacaktır.
Ankara ekibinden uygun olanların katılması ve toplantı hakkında tüm üyelerimizi bilgilendirmesi iyi olacaktır.
Bestekar sok.30/8 Kavaklıdere Ankara
Tel: 425 94 14
Orman Mühendisi
15-09-2006, 09:31
Ankara Ekibi hoşgeldiniz. Bu ekip siteyi unuttu diye düşünmeye başlamıştım artık.:)
Ankara Ekibi derken mjgn'den başkası kalmadı galiba.
hadi bakalım Ankaralı gençler ve her zaman genç kalanlar ! Bir de şu henüz tanışamadığımız minik serçeler, fakülteliler ! ;)
Ağaçlar.net ankara ekibi olarak 14.4.2005 tarihinde toplandık. Toplantıya mjgn, qitted, gisela ve sequoia gigantea , chewbacca ile Türçek Ankara Bölge Temsilcisi Hatice Hanım katıldılar.
Öncelikle Ankara’da yapılabilecek çalışmaları gözden geçirerek, Ankara ekibinin bir yol haritası çıkarıldı. Buna göre toplantı sonucunda aşağıdaki kararlar şekillendi.
1.) Özellikle agaçlar.net’i başta çevre, orman mühendisliği bölümlerinde tanıtarak yerel örgütlenmeye hız vermek. Yeni üyeleri gruba katmak.
2.) Ankara’da başta Çevre ve Orman Bakanlığı olmak üzere, Çankaya Belediyesi’nin ilgili birimleri ile temasa geçilerek Ankara’da yapılacak çalışmalar konusunda projeler geliştirmek
3.) Bilgi eksikliği ve diğer kurum ve kuruluşlarca yürütülen projeler hakkında bilgi sahibi olmak için, diğer konu ile ilgili sivil toplum örgütleri ile iletişimi arttırmak için Türçek’in bilgi birikimlerini kullanmak.
4.) Orman Bakanlığı ile ağaçlandırma çalışmalarına katılarak Ankara ve çevresinde agaçlar.net adına fidan dikiminde bulunmak. Fidan dikimi ile ilgili olarak ilk aşamada tanesi 750.000 TL olan fidanlardan 100 adedinin dikimi için temaslara başlamak.
6.) Ankara’da orman ve çevre ile ilgili çalışmalara başlayacak olan ilkokullar ile iletişime geçerek bu ilkokullarda çocuklara dağıtılmak üzere mini broşürler ve ağaç sevgisini konu alan posterler hazırlamak ve göndermek.
Bu alınan kararları hayata geçirmek için,
1) Ağaçlar net ile ilgili bir tane antetli kağıt örneği hazırlamak
2) Ağaçlar net’in ve Ankara ekibinin amacının ne olduğunu vurgulayacak birkaç paragraftan oluşan bir yazıyı kaleme almak
3) 1x1.5 metre ebatlarında bir bez flama hazırlayarak bunu yapacağımız etkinliklerde kullanmak.
4) Bu faaliyetlere sponsor firma olarak katılabilecek firmaları tesbit etmek, Sponsor firmalar adına da ağaç dikim alanlarında ağaçlandırma yapmak.
5) Değişen dernekler yasasını okuyarak ileride dernekleşebilmek için ana tüzük üzerinde çalışmak. Yeni değişen dernekler yasası dernek kurulmasını kolaylaştırmaktadır. Bağış almak, makbuz vermek gibi işlemler nedeni ile dernekleşmek konusu gündemde tutulacaktır. Yasal süreç ve mali işlerle ilgili olarak yukarıda belirttiğimiz türcek’le iletişime geçilecektir.
Kararları alınmıştır.
Bundan sonra yapılacak olan toplantıya, Çevre ve Orman Bakanlığı, Ankara Çankaya Belediye Başkanlığı ilgilileri de katılacaktır. Ankara ekibi her ay iki kere toplanarak alınan kararları yapılan işleri ve yapılacak olan işleri gözden geçirecektir.
Ayrıca her Ankaralıya mum çiçeği,sarı-kırmızı ve beyaz japon gülleri dağıtma kararıda alın.Allahaşkına alın şu kararı.Ne kıymetli çiçeklermiş bunlar yaw.Ara ara yok.Gerçi bir arkadaşla takasa girme anlaşması yaptık ama bakalım benim verebileceğim çiçekleri sevecekmi.Hem başka şehirde.
Gaza gelip kendimi tanıtmayı unuttum.Ben Melik,Ankaralıyım,makina mühendisiyim,bir kamu kurumunda çalışıyorum,çiçek doğa ve hayvan tutkunuyum.Kitap okumayı,sinemayı,doğa ile ilgili herşeyi,birde eşimi çok seviyorum.
Size bir önerim var.Çiçek takası veya paylaşımı gurubu kuralım.Ayda bir buluşur hem sohpet eder hem çiçeklerimizi paylaşırız.Ne dersiniz?
Merhaba Melik
Ankara grubuna hoş geldiniz. çiçek münavebesi iyi bir fikir olabilir, lakin ben sunny hanım yüzünden bütün çiçeklerimi yitirdim. Takasa bu yüzden giremeyeceğim :)
Geçen gün chew ile konuştuk. Bu uzun soluklu bir iş ve meclise fotoğraf makinaları ile girmek aslında mümkün değil. Belki bir kereye mahsus olabilecek bir olay ve bozkır sıcağına dayanmak mümkün değil.
Havanın biraz serinlediği günlerde, daha rahat çalışmak için biraz ertelendi.
Nihayet günü geldi, bir aksilik çıkmazsa eğer, 21/09/2006 Perşembe günü sabah, fotoğraf çekimlerine başlıyacağız.
Katılmak isteyenlerin en geç yarın, yani 20/09/2006 Çarşamba günü saat 16 ya kadar buraya yazmaları gerekiyor. Kaç kişi olacağımıza ve isimlerimize dair haber vereceğiz çünkü.
Merhaba Melik
Ankara grubuna hoş geldiniz. çiçek münavebesi iyi bir fikir olabilir, lakin ben sunny hanım yüzünden bütün çiçeklerimi yitirdim. Takasa bu yüzden giremeyeceğim :)
Niye sunny hanım kımıl gibi bişeymi ? :D :D :D :D :D ..Şaka şaka..Oruç başıma vurduda..
sunny hanım çiçekler için kımıl zararlısından da beter :) Ne nebatat, ne de topraklarını rahat bırakıyor. Kendisi alttaki linkte.
http://www.tunckutlu.com/gf/gf6temmuz.asp?resim=31072006.jpg
Sunny hanım da pek şekermiş doğrusu.
Bu gün Ankara da hava açık ve güneşli, biraz serin sadece. Daha Eylül'deyiz, bunun Ekim'i var Kasım'ı var. Daha çok güneşli günler olur kanaatindeyim. Şu meteorolojiyi takip edip, güzel bir pazar günü buluşsak ne güzel olur diye düşünüyorum. Tanışırdık, kaynaşırdık, görüşürdük, dertleşirdik ve en önemlisi paylaşırdık.:o
Bu gün akşam saat 18.45 te Kırsal Çevre Derneği'nin, Bestekar sokak no:30/8 adresinde, Doç. Dr. Yücel Çağlar'ın hazırlayacağı, tartışmalı bir program var. Konusu "ormanlarımız dün yandı, bu gün yanıyor, yarın da yanacak, çünkü..."
Ben çok büyük olasılıkla, kulağımdaki enfeksiyona ve ağrıya aldırmadan gideceğim. Çünkü kulağım dün ağrıyordu, bu gün de ağrıyor, ama yarına geçecek:)
Hatta insanlar ellerinde mum çiçeği ve japon gülü fideleriyle gelse ve biri biriyle paylaşsa...Aaaaah ne güzel olurdu.
acerpalmatum
27-09-2006, 16:25
Neden olmasın.
Ha ha arkadaş her bölümden içeri kafayı uzatıp, "mum çiçeği varmı " diye soruyon sende :D
Sana söz bi komşuda, akrabada görüyüm senin için alıcam bir kaç dal
Ben zaten dünden hazırım buluşmaya. Pazar günleri hava açıkmı kapalımı onu nasıl öğrenicez daha hafta içinden, onu düşünelim bence :D
Tabi kim var Ankara da onuda pek bilmiyorum. 2 kişiyi öğrendik yokmu başka.
Yada ramazan sonunda piknik gibi bişey olabilir. Şöyle güzel ağaçlık bi yerlere gidilir. Yada çiftlikde düşünülebilir. Neyse hele bi millet tamam desin.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=242
Ankara ekibi burayı takip ediyordur, ayrı başlık açmayıp orada devam etseniz daha Ankaralılara kolay ulaşırdınız. :)
Bende diyorum buralarda bi başlığım olacaktı ama burayı arayıp duruyorum:). Neyse buraya taaşındığı iyi olmuş gerçi benim açtığım yerdede toplantılar yazıyodu ondan açtım.
Tüh bak dün görmedim olabilirdi aslında neden olmasın gidilebilirdi o tartışmaya.
Neyse..
Ha ha arkadaş her bölümden içeri kafayı uzatıp, "mum çiçeği varmı " diye soruyon sende :D
Sana söz bi komşuda, akrabada görüyüm senin için alıcam bir kaç dal
Ben zaten dünden hazırım buluşmaya. Pazar günleri hava açıkmı kapalımı onu nasıl öğrenicez daha hafta içinden, onu düşünelim bence :D
Tabi kim var Ankara da onuda pek bilmiyorum. 2 kişiyi öğrendik yokmu başka.
Yada ramazan sonunda piknik gibi bişey olabilir. Şöyle güzel ağaçlık bi yerlere gidilir. Yada çiftlikde düşünülebilir. Neyse hele bi millet tamam desin.
Birde Japon gülü..Lütfen..Japon gülünü unutmayalım. :D .Bu arada karagöle gittinizmi?Ankaranın en güzel doğası oradadır.Hele birde sonbaharda giderseniz .Geçtiğimiz sene sonbaharda gitmiştim ve 1 yıl geçmesine rağmen hala unutamadım.Resmen yeniden doğdum ve ayrılırken ağlıyasım geliyordu.Herkese tavsiye ederim.Renklerin en güzeli oradadır.Yer gök sap sarı olur,arada kırmızı ve yesilin her tonu sarı yapraklarla kaynaşır.Etrafınıda sıra tepeler çevreler.En güzel tarafıda tam ortasında tüm manzarayı yansıtan kara bir göl vardır.Tüm ağaçları,bulutları ve mavi gök yüzünü eksiksiz olarak yansımada görürsünüz.Yaprak dökümünde tam bir cennet olur...Tanrım ne güzel yerdir orası.
Evvelki sene çatıdaki komşum bana mum çiçeğim var, çok azdı, evde ağaç gibi oldu, onu istermisin dediydi de, ben ilgilenmemiştim.
Sonradan anlattığına göre de mum çiçeğinin uğursuz bir çiçek olduğunu, bulunduğu evlerde ölümlerin sık olduğunu duyduğunu ve böyle şeylere inandığını söylemişti. Eğer inanmıyorsam benim alabileceğimi de eklemişti.
Onu gördüğümde sorayım. Akıbeti nolmuş?
Toplanma fikriniz çok hoş :) Önümüzdeki günlerden birinde bir akşam yemeğinde buluşmayı düşünüyorduk. Henüz proje aşamasındaydı ama, demek ki daha büyük bir grup için hazırlık yapacağız.
Haberleri buradan duyarsınız :)
Sevgili mcdogan tanıdıklarımda japon gülü olacağını sanmıyorum ama olur onuda sorarız dilimiz aşınmazya.
Ankaraya geleli 3 sene oldu ama kızılaydan başka bir yeri bildiğim söylenemez. Bahsettiğiniz Karagöl ü de mutlaka görmek isterim :)
Tabi ya buluşalım sürekli yeni kişiler ekleniyor foruma eskiler tanımış birbirini ama biz kimseyi tanımıyoz çok canım sıkılıyo bu işe.:(
Fotoğraf çekim işi ne oldu bu hafta sonu mu?
Chewbacca
29-09-2006, 11:46
Dark;
Ankarada hava kapalı... Foto işi biraz sarkacak galiba.
Ama en kısa zamanda tek başıma bile olsa çekecem.
Fotoğraf için en ideal mevsim sonbahardır.Yani ışığın en ideal olduğu zaman.Fotoğraf çekmek için boşuna güneşli günleri beklemeyin.Çekeceğiniz karenin %30-40lık bir alanı gri olursa (bulutlar gibi) fotoğrafınız muhtemelen daha kaliteli olacaktır.Hem renk hem netlik açısından.Gerçi makinadan makinayada çok değişiyor.
Chewbacca
29-09-2006, 18:06
Uyarınız hiç aklıma gelmemişti ne yalan söyleyim...
Olaya (yani ışık olayına) değişik bir açıdan yaklaşırsak, günün saatine göre elde edeceğimiz ışık ile, mevsimlik farkları ortadan kaldıra biliriz. Yani sabah erken çekerek ya da öğleden sonra çekim yaparak ışığı yumuşata bilir, gölgeleri kıra biliriz.
Bizim derdimiz, sizin düşündüğünüz gibi ışık değil. Bizim derdimiz, fotoğrafları çekerken hem makinelerimizi hem de kendimizi korumak.
Benimle ve seqoia gigantea ile fotoğraf çekenler bilir, biz kendimizi yerlere atmaya pek meraklıyızdır.
Aklıma gelmişken, illaki benim ya da seqoia gigantea'nın olmasına gerek yok fotoğrafı çekenin, yolu mekandan geçen birileri çeke bilir.
Ankara Keçiörenden Selamlar Ankara grubuna...
Chewbacca
01-10-2006, 12:23
Hoş geldiniz AtameR...
Dün havanın açık olmasından faydalanıp bir kaç kare foto çektim Meclis parkında...
Ön izleme için fotoğrafları Malina'ya gönderdim...
Bakalım ne diyecek.
meclis parkı çok güzel bir yer. oradaki ağaçlar harika. ender raslanan türler var. 23 Nisan çocuk bayramı anısına yapılmış bir ağaçlandırmaydı yanlış hatırlamıyorsam. eminim güzel fotoğraflardır. :)
Merhaba
Havalar güzelya benimde kefim yerinde. Umarım oruç zamanı bitene kadar böyle devam eder. Şöyle hep beraber pikniğe gideriz çiftliğe.
Bir soru olacaktı ama temenniye dönüştü. Ona göre birşeyler yazın işte.
Selam bende Ankara 'danım .
Yıllardır burdayım ve bu şehri çooook severim .
Sevgiler ;)
Her sabah Merkez ordu evinin önünden geçer ve işime gelirim.
Bilenler bilir Bu kaldırımda sıra sıra çınar ağaçları vardır en köşedeki ağaç ise en sevdiğimdir yaşlıdır ve tepesini görmek imkansızdır. Bir namussuz el dün onun kocamaaaaaaaaan gövdesine aptalca bir ilan asmış onlarca zımba teliye :mad:
Kağıdı yırttım ve zımba tellerini tek tek söktüm
"Canım" dedim "o senin kıymetini bilmeyen biri sen ona aldırma ve büyümeye devam et" vedalaştık ve şimdi huzurluyum.
Birde yol yapım işlerinde yol kenarlarında perişan olan ağaçlar var . ODTÜ ye giden yol kenarlarında metro inşaatı yapımlarında çamlar , meşeler , akağaçlar ve kocaman kuruyan çınar ağaçları. Belediyemiz bu kuruyan ağaçlar yerine yeni ağaçlar dikemezmi yada biz yapamazmıyız veya bunları uzman kişiler taşıyamazmıydı. Çok üzülüyorum çok. :(
Diğer bir konuda ben şehir dışında Kazan 'da oturuyorum . Yolumuz mükemmel yapıldı fakat o İstanbul yoluna yol boyunca yetişkin çınar ağaçları dikildi . Her sabah ve akşam bakarım onlara aralıkları hiç iyi yapılmamış çok kısa mesafede dikilmişler ve bu ağaçların yıllarca yaşadıkları düşünülce yakında birbirlerine karışacaklar.
Belediyeler bu tarz projeleri gerçekleştirirken bir bilene danışmıyorlar mı ?
Yücel Özlem
23-10-2006, 01:02
-İyi bayramlar. Ekibe beni de alır mısınız?
Chewbacca
23-10-2006, 01:59
-İyi bayramlar. Ekibe beni de alır mısınız?
Hoş geldiniz (hem ağaçlar.net'e hem de Ankara grubuna), sefalar getirdiniz efendim.
Bu saatte sanırım bir ben ayaktayım Ankara grubundan; (Hoş sitenin içerik kısmına pek faydam olmadığı için fasülyeden sayabilirim kendimi ama olsun...)
Diğer tebrikler sanırım bayramdan sonra gelecektir.
Size de iyi bayramlar... Tüm ağaçlar.net üyelerinin de bayramını kutlarım
Hoş geldin Yücel.
Bu aralar Ankara ekibinden tık yok. İstanbul ekibi bahçe bile buldu kendine. Bonservisim elimde değil yoksa transfer olurdum. Biraz canlanmak lazım. Gerçi havalar buna müsade edecek mi bilmem ama. Yokmu kimsede bir proje ?
Biraz geç olsa da yanıtım, hoş geldin Yücel....:)
Ankara grubu tatildeydi, ben ancak döndüm.
Neler yapabiliriz ya da yapamadıklarımız konusunda konuşmak üzere bir toplantı planlayalım mı?
Ne için toplanacağımızı belirlemek üzeremi toplanacağız? :) İyi bahane bence.
Ne için toplanacağımızı belirlemek üzeremi toplanacağız? :) İyi bahane bence.
Bir daha okursan eğer öyle demek istemediğimi anlayacaksın;)
Yücel Özlem
31-10-2006, 01:39
-Selamlar, sanırım ekibe kabul edildim. Teşekkür ederim. Chewbacca, murare, mjgn sağ olun. Hoş buldum.:)
-Toplantı için bana söz düşerse, sevineceğimi söleyebilirim.
Sanırım orucun ardından kendimi toparlayamadım. Bugünlerde anlama sıkıntısı çekiyorum. Zaten grip olmuşum beynime az oksijen gidiyor. Peki hangi konuda yapamadıklarımızı konuşucaz o zaman ben orayı anlamadım.
Yücel söz için mikrofon istiyorsan kusura bakma bizde de yok :D Ama onun dışında burda istediğin gibi fikirlerini söyleyebilirsin hatta biz bundan memnun oluruz. :)
Chewbacca
01-11-2006, 01:31
Sanırım orucun ardından kendimi toparlayamadım. Bugünlerde anlama sıkıntısı çekiyorum. Zaten grip olmuşum beynime az oksijen gidiyor. Peki hangi konuda yapamadıklarımızı konuşucaz o zaman ben orayı anlamadım.
Hani bir ata sözü vardır bilir misin?
"Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Sohbet İster Kahve Bahane." diye...
Bizimki de o hesap biraz... :D
Evet galiba biraz öyle oluyor. Farketmez nasıl olsa konuşulacak birşey bulunur. :)
-Merhaba, hoş geldiniz.
;) Teşekkür ederim.Çiçeklerimin fotoğraflarını çektim ancak yüklerken bir sorun oluşuyor .Sorunu çözmek için çok uğraştım olmadı:(
Çiçeklerimin fotoğraflarını çektim ancak yüklerken bir sorun oluşuyor .Sorunu çözmek için çok uğraştım olmadı
Siteden duyurular bölümünde gerekli bilgiler var, oraya baktınız mı?
Chewbacca
10-11-2006, 23:07
Akşam gezisinde köpeğimi köpek ısırdı... Komik değil mi?
Ben de ısıran köpeğe tekme attım... Sahibine de yumruk... Adamı veterinere götürdük... Veteriner “Ben bu tür hayvanlara bakmıyorum dedi”.
Benim kızın sağ arka ayak baldırında 3 diş izi var. Biri 1.5 cm derinliğinde. İşin 130 k kısmı, kuduz aşısının yapılmamış olması. Felç geçirdiği döneme denk geldiği için aşıyı yaptırmamıştı veterinerim, hayvana fazla yüklenmeyelim diye.
Hasarlı bölge, 1 saat süren bir operasyon ile onarıldı, onarıla bildiği kadar. Veterinerim kuduz aşısını ve bir başka aşıyı daha yaptı. İkinci aşıyı sağlam bacağına yaptı ve whiskey 20 dakika kadar sağlam ayağına da basamadı...
Şimdi evde müşade altında. Kuduz ihtimalini düşünmüyoruz ama yaranın mikrop kapmasından endişe ediyoruz.
Bilmeyenler için not:Köpeklerin tükürükleri antiseptik olmakla beraber, dişleri mikrop yuvasıymış. Ben de bu gün öğrendim.
Sanırım pazar günü yapılacak olan geziye ben de katılamayacağım.
Gelelim murare sana;
Amacım kırmak olsa içim yanmayacak. Ama bilmeni istediğim bir konu var... Yazmadan edemeyeceğim.
Ben, gisela,mjgn abla, gigantea... Yani bir şekilde yaşam dersleri tayfası zaten haftada en az bir defa görüşürüz. Bu görüşmelerin büyük bir kısmı ise yüz yüze olur. Senin iş yerin mjgn ablanın burnunun dibinde olmasına rağmen bu güne kadar toplam kaç defa gittin abisi yanına.
Bunu neden yazdım istersen bunuda yazayım. Bizim bir araya gelmemiz için özel planlar yapmaya ihtiyacımız yoktur kısacası. Bir telefon ile 15-20 dakika içinde istenilen yerde olabilme yeteneğine sahibiz...
Bizim derdimiz. Ağaçlar net de yazan Ankaralıları bir araya getirebilmekdi. Mjgn abla ile bu planı yaptık. Hem dedik foto çekeriz (ki bu insanların ilgisini çekebilir.) Hem grubu kaynaştırırız. Amacımız sadece piknik yapmak olsa bunu zaten dillendirmeden (sizin saksı alma işi gibi) bitirebilirdik.
Saksı işine gelince, gönül ister ki; saksı alacak kişi ya da kişiler forum a yazar... Saksı almak isteyenlerin 32 kısmı bir araya gelir... Güle oynaya saksı alınır bu arada da kahve içilir, sohbet edilir...
Sonuç olarak bazı durumlarda birey olarak değil grup olarak hareket etmek daha güzel ve anlamlı olabilir.
Bu yazı kırıcı olabilir murare... Amacım kırıcı olmak değildi. Sadece aklımdan geçenleri yazdım.
Umarım kırılmak yerine ana düşünce olan, "birlikte daha güçlüyüz" kısmını almışsındır.
Uyyhhh Uyhh ! whiskey için çok üzüldüm chew:(
Geçmiş olsun canım.
Bir "Ankara Aşığı" olarak, konu başlığınızı her gördüğümde yazmak istedim. Bir cesaret yazıyorum:
"Sevişenlerin cenneti mi Gazi Çiftliği,
Aşıklar el ele dolaşıyorlar mı Çankaya'da,
Aşk yine herşeyden güzel mi Ankara'da?"
On beş yaşında "Yelpaze" dergisinde okumuştum bu şiiri. Kim yazmış bilmiyorum ama aklımda kaldı işte.
1968 yılında üniversiteye başladığımda "kurtlar" bir şey öğrettiler: "Eylül'den Kasım'a kadar bir sevgili buldun, buldun. Yoksa bir sonraki seneye kadar yalnız kalırsın".
1996'daki ikinci üniversite deneyimimde durumun değişmediğini gördüm: Eylülden....
Bunları paylaşmak istedim işte....
Chewbacca
11-11-2006, 16:16
Geçmiş olsun canım.
Sağol abla... Biraz şişmiş ayağı. Aslında bunu bekliyorduk zaten. Yara temiz. O sarı toz işe yaramış gibi gözüküyor. Düzgün bir kabuk var üzerinde... Akıntı da yok. Bakalım yürüyecek mi? akşam çıkardığımızda.
Yücel Özlem
12-11-2006, 11:21
Akşam gezisinde köpeğimi köpek ısırdı.....
...Biraz şişmiş ayağı. Aslında bunu bekliyorduk zaten. Yara temiz. O sarı toz işe yaramış gibi gözüküyor. Düzgün bir kabuk var üzerinde... Akıntı da yok. Bakalım yürüyecek mi? akşam çıkardığımızda.
-Chew üzüldüm.
-Geçmiş olsun!...
-Yürümesinde sorun var mı? Zorlanıyordur yavrucuk!
Chewbacca
12-11-2006, 15:22
-Yürümesinde sorun var mı? Zorlanıyordur yavrucuk!
Teşekkür ederim.
İlk gece biraz sorun çıkardı. Dün 800 metre kadar yürüttük. Önceleri biraz sarsakdı sonradan düzeldi ama dün oturamıyor ya da yatamıyordu biz yardım etmeden.
Yine dün akşam üstü, yardım almadan koltuğuna çıktı ve yattı.
Bu sabah yine 800 metre yürüttük. yani şimdi daha iyi.
İki sene kadar önce aynı köpek ile bir kez daha karşılaşmıştı. O zamanda aynı ayağına darbe almıştı fakat yara yoktu. 1 hafta kadar aksamıştı. Sanırım bu da 1 hafta kadar bir sürede iyileşecektir.
Yavuz it'in yarası pek olur demişler. Bizimki de o hesap işte...
o kopek onun belalisi falan herhalde, onumuzdeki sene dikkatli olun :), gecmis olsun.
zaten niye yumruk atti diye dusunuyordum. :)