View Full Version : Antalya
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
Üzüldüm şimdi valla. Yurdun her yerinden ağaçsever arkadaşlar birlik çağrısı yapıyor da , yollardaki taşların arasında bile ağaç yetişen Antalya dan ses yok!! Buradaki arkadaşlar bizde uyumasak diyorum.
harbour of tears
28-11-2006, 17:25
merhabalar
umarım antalyadan üye sayımız fazladır.
merhaba tabiat ben bio antalyadan birisini gormek guzel umarım paylaşımlar artar saygılar
Biz de buradayız arkadaşlar:)))))
Merhaba arkadaşlar ne yalan söyleyeyim çağrı yaptıktan birkaçgün sonra umutsuzluğa kapılmıştım. Galiba kimseler yok diye ama burada yalnız değilmişim. Ne mutlu bana.
merhabalar
umarım antalyadan üye sayımız fazladır.
Hani bir benzetme vardır. Sen ,ben, bir de rahmetli Zeki Müren. Şimdilik 4 kişiyiz.
Arkadaşlar profillerinize baktım da 1 zıraatçı 2 turizmcı var. Ama branş belirtmemişsiniz. Mesela benimki çok karışık Zıraatmühendisiyim hem de zooteknistim ama hep Peyzajla uğraştım. Şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın. Sizi de yakından tanısam diyorum
Antalyalı arkadaşlar:
Agaclar.net proje çalışmalarına sizde katılın.Antalya belediyesi ağaçlandırma çalışmaları yaparken ,her tarafa palmiye dikiyor.Antalyanın simgesi portakal.-Altın portakal gibi.-Yabancılar antalyada caddelerde portakal görmek istiyor limon görmek istiyor.Palmiye her yerde var.Neden turunç dikimi azaldı bilmiyorum.Pezajla uğraşan arkadaşlar lütfen belediyeleri uyarsın.Hepinize selamlar.Antalya dayım.
SEVGİLİ MAMUT,
Bildiğim kadarıyla dikilen palmiye ve hurmaların önemli bir kısmı son 2 senedir yol yapımı için refüjlerden sökülen ağaçlar. Belediye nin söktüğü çok sayıda ağacı kendi içinde muhafaza edip sonradan diktiğini biliyorum. Üstelik artık palmiye yerli üretimi çok fazla olan ucuz bir ağaç. Evet haklısın ne çiçeği var ne mis gibi kokusu ama bu tercihin asıl sebebini araştırmak lazım.
harbour of tears
02-12-2006, 15:29
merhabalar tekrar
bu kadar hızlı bir beraberlik olabileceğini ummuyordum :)
bu arada affınıza sığınarak antalyada türkiyenin ilk kaktüs çiftliği bulunmakta imiş. Bir bileniniz yada göreniniz varsa lütfen bu bilgiyi bizlede paylaşsın.
şimdiden teşekkürler ;)
Antalyalı arkadaşlar:
Agaclar.net proje çalışmalarına sizde katılın.Antalya belediyesi ağaçlandırma çalışmaları yaparken ,her tarafa palmiye dikiyor.Antalyanın simgesi portakal.-Altın portakal gibi.-Yabancılar antalyada caddelerde portakal görmek istiyor limon görmek istiyor.Palmiye her yerde var.Neden turunç dikimi azaldı bilmiyorum.Pezajla uğraşan arkadaşlar lütfen belediyeleri uyarsın.Hepinize selamlar.Antalya dayım.
Turunç deyince aklıma bundan 11 sene önce ilk Antalya'ya geldiğmde, yahu bu Antalyalılara helal olsun yollar, caddeler her taraf portakal ama hiç kimse kopartmıyor diyordum. Meğer onlar portakal değil Turunçmuş ve tadıda çok acıymış:p
Turunçlar acı ama görünüşleri çok güzel.Kabuk'larından reçel yapıyorlar.Adeta antalyanın simgesi.Halbuki Palmiyelerin arasına dikilse'de olur sanırım.Ama yok olmak üzereler.
ark katılım artacak guden güne inanın tarımın merkezinde biz varız
ark katılım artacak guden güne inanın tarımın merkezinde biz varız
Aslında sitede Antalyadaki üyelerimizin tahminimizden fazla olduğunu sanıyorum. Umarım onlarda bu konu başlığını farkederler ve yanlız olmadığımızı bizlere gösterirler.:rolleyes:
Haklısınız ant28 sayının bu kadarla sınırlı olmadığını bende tahmin ediyorum. Ama sanırım insanlar konuya neresinden dahil olacaklarını kestiremiyorlar. Örneğin ben siteye ilk üye oılduğumda uzun süre yazamadım. Yani ne yazayım hangi mesajın ucundan tutayım bilemedim. Birgün Mine hanıma bir soru sordum o da bana önce sizi tanıyalım dedi. İş bir merhabaya bakıyormuş. Yani birilerine cevap yazmayıo beklememek lazım. MERHABA yeniden yazan ve yazmayan arkadaşlara.
Hem daha çok olalımki beyin fırtınası yapalım. Bazı şehir ekiplerini kıskanıyorum mesela dönem dönem toplanıyorlar bilgi ve materyal paylaşıyorlar. Biz materyal konusunda sanırım en şanslı bölgeyiz her yer tohum :))
Mahmut Leventoğlu
12-12-2006, 11:53
Sevgili Tabiat ve Antalyada yaşayan sevgili üyeler.Ben aslen Sütçülerliyim.Sütçüler bölgesin de Sığla ormanı tabiatı koruma alanı,Yazılı Kanyon Tabiat parkı,Tota Dağı Orman içi dinlenme yeri ve diğerleri mevcut.Lübnan sediri,kızıl ardıç,kara ardıç ormanları mevcut.Yörede Kekik ve soğanlı bitkiler ticareti yapılmakta Orman işletmesi kontrolünde.İnsanlara Çandır ve Köprülü Kanyonun içinde bulunan köylerde Kesme Çiçekçilik ve gelir getiren meyva ağaçları konusunda fayda sağlamaya çalışıyorum.Vişne konusunda 3 köyde çok başarılı olduk. Bu konular ilginizi çekermi? Ayrıca Sütçüler in içinde Ceviz ve Dut üretimi konusunda çalışmalarımız var.İlgi duyarsanız sizlere faydam dokunabilir. Selamlar
Merhaba Mahmut bey ,
sahil kesiminde bahsettiğiniz ağaçları yetiştirmek mümkün değil sanırım ama çiçekler konusunda ki yardım teklifinizi sevev seve değerlendirebilirim Sağolun. Bende mevsimlik ve çok yıllık bahçe çiçekleri konusunda bildiklerimi seve seve paylaşabilirim.
harbour of tears
Kaktüs çiftliği ile ilgili mesajını atlamış değilim. Çiftlik kurucusu Sn. Taner Angay 3500 çeşit kaktüs yetiştiriyormuş. Adres veya telefonuna ulaşmaya çalışıyorum. Takipteyim.
Mahmut Leventoğlu
12-12-2006, 12:26
Sevgili Tabiat Türkiyenin önemli Kaktüs Çiftliklerinden biri de Ünal Çiçekçilik ve Seracılıktır. Hem Urla da hem İstanbul Sarıyerde seraları var. Bu işe Babaları başladı Oğulları Kağan ve Baran kardeşler devam ediyorlar. Telefonları 0212/242 31 83
İlginizi çeker se diye yolladım.
cantokuri
12-12-2006, 13:06
merhabalar,
ben de antalya lıyım 2 senedir. ist. dan gelip yerleştim antalya ya ancak hala tam alışabilmiş değilim, insan nede olsa doğup büyüdüğü yerleri özlüyor. ama hayatın insanı nerelere sürükleyeceği belli olmuyor işte... peyzaj mimarıyım, burda kendime bir firma açtım, kendi çapımda çalışmalara devam ediyorum:) şunu söyleyebilirim ki, antalya da ticaret yapmak gerçekten zor zanaat
tabiat dediğin gibi yeni üye arkadaşların ve eski üye olup yazı yazmaya çekinen arkadaşların bende buradayım merhaba demesi bile çok önemli. İlk zamanlarımı hatırlıyorumda % 90'ı Galeri bölümlerinde geçerdi.:D
Haydi :p MERHABA:p deyin.
Ant28 demek sen bir açıkdın pir açıldın. Giresun taraflarında görülmüşsün :))
hoşgeldin cantokuri. Antalya'ya alışamadım diye üzülme. o hiç farkettirmeden alıştırır kendine. Firman ne üzerine?
Bu ayın takdir edilen şehri Antalya olacak gibi görünüyor :)
Umarım diğer şehirler de sizi örnek alır.
Hiç bir yere yazamayan Çekingen üyeler (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=980) için bile yer açtık, daha ne yapalım bilmiyorum :)
Ant28 demek sen bir açıkdın pir açıldın. Giresun taraflarında görülmüşsün :))
Havalar nasıl diye şöyle bir uğradım:p
harbour of tears
13-12-2006, 01:54
harbour of tears
Kaktüs çiftliği ile ilgili mesajını atlamış değilim. Çiftlik kurucusu Sn. Taner Angay 3500 çeşit kaktüs yetiştiriyormuş. Adres veya telefonuna ulaşmaya çalışıyorum. Takipteyim.
evreka
kendisini varsak'ın dağlarına yakın bir yerde buldum. İsteyenle bilgilerimi paylaşabilirim. :cool:
harbour of tears
13-12-2006, 01:56
merhabalar,
ben de antalya lıyım 2 senedir. ist. dan gelip yerleştim antalya ya ancak hala tam alışabilmiş değilim, insan nede olsa doğup büyüdüğü yerleri özlüyor. ama hayatın insanı nerelere sürükleyeceği belli olmuyor işte... peyzaj mimarıyım, burda kendime bir firma açtım, kendi çapımda çalışmalara devam ediyorum:) şunu söyleyebilirim ki, antalya da ticaret yapmak gerçekten zor zanaat
hele izmirden sonra antalya ne kadar zor....:o
harbour of tears
13-12-2006, 12:53
sevgili
tabiat, ant28, cantokuri en kısa zamnda görüşelim derim eğer sizin içinde bir mahsuru yoksa.
Önümüzdeki birkaç gün için kaba taslak programım şöyle;
14/12/2006 : köprülü kanyon alabalık avlama+ piknik + tohum toplama+ yeni tür keşfetme çabaları ve olmazsa olmaz elimizdeki külüstürlerle fotoğrafçılık.:p
15/12/2006 : boş
16/12/2006 : boş
17/12/2006 : sabah erken saatte olimposa gidiş. Sahilde piknik eşilğinde balık avlama. (nedense daha tutamadım ama balıkları beslemek bile beni mutlu ediyor) Geceleme Türkmen pansiyonda.
Yukarıda belirttiğim boş zamanlarımda sizlerle tanışmak görüşmek isterim.
1976 dogumlu Antalyaya İzmir :D KARŞIYAKA' dan gelmiş bir doğa aşığı olarak halen turizm acentasında çalışmaktayım.
güneşli bir gün geçirmeniz dileklerimle...
Sevgili harbour of tears,
Diğer arkadaşlar ne düşünür bilmiyorum ama , programın beni dehşete düşürdü. Sorması ayıp olmazsa sen ne zaman çalışıyorsun. Bu bahsettiğin günler benim mesaim full. Bu arada balıklara selam söyle onlar kimin onları en iyi beslediğini bilirler. Çıralı da ne güzeldir şimdi offf of.
Diğer arkadaşlar ne düşünür bilmiyorum ama , programın beni dehşete düşürdü. Sorması ayıp olmazsa sen ne zaman çalışıyorsun. Bu bahsettiğin günler benim mesaim full. Bu arada balıklara selam söyle onlar kimin onları en iyi beslediğini bilirler. Çıralı da ne güzeldir şimdi offf of.
Arkadaşlar salı günleri bana uyar. Bu arada balıklara sorduğunuzda süpriz olarak benim ismimi söylerlerse şaşırmayın:p Geçen hafta yemeden içmeden patlayacaklardı keratalar.:D :D :D Biriside utanır gancaya takılırdı be. Nerdeeeeee...
harbour of tears
13-12-2006, 22:08
işler o kadar kötüki. Türkiyede turizm neredeyse bitmek üzere ve bunun kimse farkında değil...
Ben biraz mobil çalışıyorum. Ofisim evim...
:cool:
harbour of tears
13-12-2006, 22:10
Arkadaşlar salı günleri bana uyar. Bu arada balıklara sorduğunuzda süpriz olarak benim ismimi söylerlerse şaşırmayın:p Geçen hafta yemeden içmeden patlayacaklardı keratalar.:D :D :D Biriside utanır gancaya takılırdı be. Nerdeeeeee...
Yarın sabahtan bir köprülü kanyo yapayım bakalım bir tadına çevrenin...
Ant28 balık avlamak için bir gün buluşalım derim :cool:
Evet ''harbour of tears'' maalesef dediğin gibi, turizm bu sene yine içler acısı, Antalya öyle veya böyle kışın bitiyor. Hala 12 ay'a yayamadık. Herşey dahil, adım başı otel ve rekabette 8-9 euro'ya kadar rezillikler valla kendi sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz.:(
Balık tutma konusuna gelirsek, bana uyar derim.;)
Mahmut Leventoğlu
14-12-2006, 11:38
Antalyadaki sevgili dostlar
Sizlere Köprülü Kanyondan sonra Yazılı Kanyon ve Karacaören Baraj gölünü öneririm.Karacaörende Yılan Balıkları,Alabalık,Sudak var.Önerim Yolu üzerinde gördüğünüz Karacaören 2 Değil.Arkadaki yani esas büyük olan Karacaören 1 Baraj gölü. Bu arada Amatör balıkçılıkla ilgili izin belgeniz olması gerekir yoksa Jandarma ile başınız sıkıntıya girer, hem Köprülü de hem Karacaören de. :)
Bu arada Amatör balıkçılıkla ilgili izin belgeniz olması gerekir yoksa Jandarma ile başınız sıkıntıya girer, hem Köprülü de hem Karacaören de. :)
Geçen sene Amatör balıkçı belgemizi aldık;) 2 yıl süreli veriyorlar Temmuz 2007'de süresi bitiyor. Balık tutmaktan pek anlamasakta ehliyetimiz var anadınmı:p :p :p
Mahmut Leventoğlu
14-12-2006, 16:46
Sevgili Ant28 anadım anam anadım :)Benimkisi uyarı idi.Karacaöreni Köprülü Kanyonun Kasımlar bölgesini yada,Aşağı Yaylabel bölgesindeki suyun gözelerini tavsiye ederim.Kolaycılığa kaçmayın o bölgelerde kenarı sarı şeritli alabalık avlayın isterseniz :>
Bu arada yem olarak ne kullanacağız:))) Zamane balıkları zehir gibi, hiçbir şeyi yemiyorlar:confused: ;) Gerçi harbour of tears anlar bu işlerden ama :)))
ARKADAŞLAR ,
sitede Antalyalı avına çıktım. Siz hala balık tutun!! Yeni gelen veya eski üye olupta sadece bakan(kısa süre önce bizim yaptığımız gibi) arkadaşları bulup buraya yönlendirmede yardımınızı istiyorum.
ARKADAŞLAR ,
sitede Antalyalı avına çıktım. Siz hala balık tutun!! Yeni gelen veya eski üye olupta sadece bakan(kısa süre önce bizim yaptığımız gibi) arkadaşları bulup buraya yönlendirmede yardımınızı istiyorum.
Dört gün önce bende heveslendim, aynı şekilde bir tarama yapayım dedim üyelerin çoğunun profilini doldurmadığını ve ilk üye oluş tarihinden sonra bir daha siteye uğramadıklarını ve'de e-mail adresleri olmadığı için, araştırmayı bıraktım valla. Aslında yöneticilerimize söyleyip, şöyle tıkladığımız zaman kim nerden takır, takır karşımıza çıkan bir uygulama olsa daha kolay ulaşırdık.:rolleyes:
Sevgili tabiat, yeni gelen üyelere balıkçı muhabbeti yapıyormuşsun:);) Bak sonra ciddiye alıp kaçarlar, söylemedi deme:p :p :p
Sevgili tabiat, yeni gelen üyelere balıkçı muhabbeti yapıyormuşsun:);) Bak sonra ciddiye alıp kaçarlar, söylemedi deme:p :p :p
bol keseden atmayalım. Balıkların resmini görelim.
cantokuri
16-12-2006, 13:00
hoşgeldin cantokuri. Antalya'ya alışamadım diye üzülme. o hiç farkettirmeden alıştırır kendine. Firman ne üzerine?
hoşbulduk tabiat, firmam peyzaj mimarlığı üzerine. Okadar emek ve zaman verdikten sonra başka bir meslekle uğraşmayı istemem doğrusu... Alışma konusunda, insan öyle yada böyle yaşamaya alışıyor mutlaka, alışmak zorunda kalıyor ancak kendini yaşadığın yere ait hissetmek çok başka bir duygu. uzuuun uzun yıllar gerekir sanırım. şimdilik elimdekilerle idare ediyorum diyelim
cantokuri
16-12-2006, 13:15
sizlerle buluşmayı bende isterim harbour, yalnız bu ara biraz yoğunum. broşür hazırlıyorum kendime tanıtım çalışmaları yapmam lazım sezon için. işte yalnız olduğum için bütün işler bana bakar:) yalnız arada spor yapmış olmak için tenise vakit ayırıyorum, yeni başladım gerçi öğreniyorum. üniversitenin sahalrında oynuyoruz, eğer aranızda oynayan varsa sevinirim. veya bi haftasonu nargile toplantısı yapabiliriz:)
Hııım. Biri peyzaj mı dedi. Mesela elinde full varnı Agualegia ve fushya varmı. Bende sezona girerken biraz çeşitliliği artırmak istiyorum.
Merhabalar,ben yeni bir Antalya'lı bir üyeyim.Eğer buralarda yapılacak bir faaliyet varsa ve zaman olarak uygunsa sizlere katılabilirim.Selamlar
Sevgili ado aramıza hoşgeldin. Evet arkadaşlar gün geçtikçe çığ gibi büyüyoruz.
Bu arada harbour of tears kayıplara karıştın 1-2 tane balık resmi koy şuraya, bak arkadaşlar resim bekliyor. Biz tabiatın dediği gibi bol keseden atanlardanız galiba.:p
harbour of tears olympostu, kanyondu ,balıktı ,pinikti ,derken bizi unuttu galiba. Ama hava soğudu bugün eskisi gibi gezemeyeceğini düşünüyorum. Yoksa gezer mi?
Yaa arkadaşlar Mahmut Bey çam kozalağı kahvehanesinden çıkıpta bize uğramaz oldu.Çayları kahveleri hep bizsiz götürüyor. Mamut' ta günlerdir tek satır yazmıyor. Bizde bir sorun mu var acaba. Valla günlük yoklama yapıcam
harbour of tears
18-12-2006, 20:15
Arkadaşlar merhabalar...
köprülü kanyon + olimpos + çıralı derken anca eve girebildim desem yeridir.:D
Malesef Antalya ve çevresi resmen içi boş büyük bir mavi(deniz)... Köprülü kanyonda da alabalıktan çok sazan vardı :(
Yani anlayacağınız avdan ciddi şekilde eli boş döndüm :o
Anlatacak çokkk ayrıntı var, bu sebeple konuyu fotolarla desteklemek amacı ile yarına kadar sizlerden izin istemekteyim.
Özet olarak...
Ne mi yaptım :))
tabiki acıktığım her an ateşte birşeyler pişirdim(mangal, yanartaşta sucuk, olimposta kestane, mısır...)
Suya düştüm:p (olmazsa olmazlarımdan)
Bol bol fotoğraf çektim(malesef kalite biraz bozuk :( )
Bildiğim bitkileri topladım (defne, kekik...)
Asıl beni şaşırtan Yanartaş(chimera)da tam alevlerin çıktığı yamacın yanından akan derenin içinde Mavi yengeç buldum ve analog olarak fotoğrafladım.
Yağmurlar geliyormuş bu sebeple otururum biraz evde artık :cool:
Arkadaşlar ''ANT28'' kullanıcı adım ''TaFLaN'' olarak değişti bilginiz olsun.
Mahmut Leventoğlu
19-12-2006, 09:41
Sevgili Harbour of tears,
İnsainsan Çıralıya,Olimposa giderde Adrasana gitmezmi kardeşim? Adrasan Deresinde tonlarca levrek var :)) Ayrıca Adrasanda Pırasa Adası dediğimiz adanın açıklarında yörede KUZU dediğimiz Akya var.Bu yaz eniştemle birlikte 22 Kg.lık yakaladık. Ayrıca yazın belli dönemlerde anılan yerde Palamut ta olur. Gerçi Akdenizde ki Palamut pek lezzetli olmaz ama.Aklınızda olsun Adrasana giderseniz Otel Aybarsın sahibi Mustafa Eniştemi yada oğlu Aybars ı bulun .Çevredeki amatör balıkçılar hep ona gider. Tekne de var. selamlar
Taflan(eski Ant28) 001
harbour of tears 002
ado 003
cantokuri 004
mahmut leventoğlu 005
bio 006
mamut 007
tabiat 008
Evet sınf mevcudumuz ve numaralarımız bunlar. yoklama listesindeki basamak sayısındanda anlaşılacağı üzere Antalya ekibi için 999 kişi düşünüyorum:)
FAYDALI BİR BİLGİ
Kalp çarpıntısı için Biberiye-kuşdili adıyla bilinen Rozmarin bitkisinin iyi geldiğini okumuştum. Yakın bir arkadaşımızın çarpınyıları artınca onda test ettik. (tabii doktorun önerdiği ilaçlarıda kullanıyor.) Günde 2-3 bardak içiyor ve çarpıntıları geçti. Yanlış anlaşılmasın kalbi hala çarpıyor ama normal ritminde.
Yoklama başlamıştır. Antalyalı üyelere hayırlı olsun.:p
Mahmut Leventoğlu
19-12-2006, 16:03
Ben zaten hep buradayım TaFLaN Numaramıda kabul etmiyorum. :)
:) Vallahi benim bir suçum yok:p Ben tabiatın verdiği numaraya göre yazdım. Yeni bir ayarlama yapalım. Hekezin gönlü olsun:D benimki 28 olsun:p :p :p
Mahmut Leventoğlu
19-12-2006, 17:49
Şimdilerde bir Tv reklamında eskinin hakemi 5 üzerine ahkam kesiyor ya reklam içinona sinirlendim. Yoksa itirazım olamaz Taflan kardeşim :)) Harbour of tears a balık yerlerini tarif etmeyeceğim artık baksana yoklamalara bile katılmıyor. :))
harbour of tears
19-12-2006, 17:59
Şimdilerde bir Tv reklamında eskinin hakemi 5 üzerine ahkam kesiyor ya reklam içinona sinirlendim. Yoksa itirazım olamaz Taflan kardeşim :)) Harbour of tears a balık yerlerini tarif etmeyeceğim artık baksana yoklamalara bile katılmıyor. :))
bilgisayarımdaki problemler nedeniyle bu ara çok sık internete bağlanamıyorum. Sizlerden biraz müsaade isteyeceğim affınıza sığınarak...
Sevgili Leventoğlu dediğiniz tüm yerleri ajandama not ettim ve gidilecek yerler listesine ekledim. Adrasan konusuna gelincede oraya ben yarım yamalak ilgi göstermektense tam gün yada 2-3 gün kalmalı keşfetmeyi düşünmekteyim. Tabiki Akya vs.. vs.. çıktığını biliyorum ancak benim bir EGELİ olduğumu düşünerek akvaryum gibi bir denizden geldiğimi ve buralarında Egeden sonra Mavi Çöl gibi geldiğini tekrar belirtmek isterim.:cool:
Not: Tekne teklifi çokkk baştan çıkarıcı. Araç benden tekne sizden :p
Mahmut Leventoğlu
19-12-2006, 18:06
www.aybarshotel.com adresine girip deniz ve yöre ile ilgili ve tuttuğumuz balıklarla ilgili fotografları görebilirsin :)) İster çadırınla ister otel konaklamalı eniştem ve teknesi emrine amade . Anılan linkte telefonlarda mevcut.Ben orada Şubatta bile denize girerim :))
Çok ilginç; verdiğiniz linki inceledim MAhmut Bey ve kredi kartı geçersiz yazısını gördüm:) Onsuz olamıyoruz ya o açıdan...
Mahmut Leventoğlu
19-12-2006, 18:24
Canınızı sıkmayın onada bir çare bulur sanırım Aybars.
Orası teyzemin ve eniştemin oteli. Fakat Aybars ve kızı Aysın ilgileniyorlar. Aybars çok kalite bir çocuktur. Aysın biraz daha cadalozdur.:)) Malum İstanbulda Poyraz Radyo reklam ajansınında sahibesidir kendileri. Dolayısı ile biraz hırçındır. :)) Özünde hepsi iyi insanlardır.
Yaa bir sayfa yazı yazdım gönderirken uçtu gitti. Şimdi aynı cümleleri nerden bulucam. Zaten ofiste bilgisayar yok. Arkadaşlardan yazıyorum. Neyse Özetle yoklamadaki numaralar tesadüftü. Maksat güzel isimlerinizi ve cisimlerinizi Antalya grubunda sıkça gömekti. Tabiat BURDA....
TURGUT ÇETİN
20-12-2006, 10:52
Sevgili harbour of tears;
balıkları doyurduğuna sevindim ama tutamadığına üzüldüm istersen balık tutma konusunda yardımcı olabilirim.tabiri caizse çeşmenin oluğunda bile tutuyoruz da.sevgiler
Yaa arkadaşlar Mahmut Bey çam kozalağı kahvehanesinden çıkıpta bize uğramaz oldu.Çayları kahveleri hep bizsiz götürüyor. Mamut' ta günlerdir tek satır yazmıyor. Bizde bir sorun mu var acaba. Valla günlük yoklama yapıcam
Sayın tabiat:
Ben şu proje bölümüne devamlı yazıyorum.Özlemini duyduğumuz Tv kanalı için fikir üretiyorum.Arandığımı Sayın levenoğlundan öğrendim.
harbour of tears
20-12-2006, 12:53
Merhabalar...
Sevgili Antalya ilinde ikamet eden arkadaşlar...
Artık buluşma zamanı gelmedimi sizcede???
Şu an Lara'dayım ve 10 dk içince Arapsuyu tarafına doğru yola çıkacağım, ondan sonrada akşama kadar boşum...
Kendimize bir buluşma mekanı seçsekmi acaba???
Benim önerim Larada Bozkan Petrol arkasında bulunan HAYYAM isimli mekanda buluşmayı öneriyorum. Hem nezih bir mekan hemde ucuz ayrıca her türlü içecek bulunmaktadır...
Benim malesef bürom olmadığından şimdilik kimseyi misafir edecek bir yerim yok ancak misafir edecek olan olursa bir güzel kahvesini içmeye ve muhabbet etmeye seve seve gelirim.:D
Hadi arayın bilgilerimizi paylaşalım...:cool:
Turgut bey aramıza hoş geldiniz.
harbour of tears dediğin olayı yapabilmemiz için, herkez müsait olduğu günü, tarihi belirlemesi ve organizsonun belli bir tarih üzeride anlaşılması gerekir diye düşünüyorum. Bu arada biz daha balık için buluşamadık seninle:D Dediğim gibi salı günleri bana uyar. Bu arada Antalyalı katılımcılar hala az:o
Ben bu buluşma için yılbaşı ve bayram telaşını atlattıktan sonraki bir tarihi öneriyorum. Hafta içi bir akşam olursa daha iyi olur. Siz ne dersiniz.
tabiat, önerine aynen katılıyorum.
Buluşma önerisine katılıyorum ancak ben bazı işlerimden dolayı ancak mart ayında Antalya'da olacağım,eğer yapılacak herhangi bir çalışma varsa buradan takip ederek sizlere destek verebilirim.Tekrar Antalya'ya döndüğümde çalışmalara katılabilirim.Herkese selamlar;) .
üzülme ado ,biz bir toplanalım hayırlısıyla martta tekrar toplanırız.
antalyalı sınıfına girdiğime göre bir numara da ben rica edeyim..;) yaklaşık olarak 3,5 yıldır antalyada yaşıyorum,öğretmenim ve son zamanlarda ,yıllardır yapmak istediğim çiçek köşemi oluşturma çabalarına girdim.ve çiçekler hakkında bilgi ararken bu siteyi keşvettim ve antalyalıları....şimdilik bu kadar diyelim çünkü yazacak pek bir şey gelmiyor aklıma....sevgiler...
harbour of tears
23-12-2006, 22:59
ben hergün toplanmaya uyarım. Bayramdan sonra, önce fark etmez :rolleyes:
Bayramdan sonra hafta içi bir akşam buluşalım fikrine katılıyorum...
Mahmut Leventoğlu
24-12-2006, 16:04
Kuzenim Döşemealtında 30 Dönüm aileden kalma arazisinde Nar yetiştirmek istiyor. Antalyalı dostlar bu konuda yardımcı olurlarmı acaba?
Merhaba leylii aramıza hoş geldin. Mahmut Bey'in 5 numarası boşta istersen onu al istemezsen kafana göre bir numara seçebilirsin. Tekrar hoş geldin
Mahmut bey elimizden geleni yaparız tabiki . Kuzeniniz bu siteden haberdar mı? bilgi paylaşımı ve iletişim için önerebilirsiniz. Ne tür bir yardıma ihtiyacı var kendisinin.
Kuzenim Döşemealtında 30 Dönüm aileden kalma arazisinde Nar yetiştirmek istiyor. Antalyalı dostlar bu konuda yardımcı olurlarmı acaba?
Sayın Leventoğlu:
Para yapıyor diye herkez nar dikiyor.Bu sene nar bahçesi olanlar karlı çıktı.Seneye ne olur bilmem.Fakat döşeme altına da nar yakışırr.Kendin uğraşmazda başkalarının eline kalırsa dikim, bakım ,toplama,sulama,gübreleme zaman alan işler, sahibine fazla kar kalmaz.Gerçi döşeme altında zeytinde aynı.Demek istediğim Antalyada toplayıp satmak da zor.Tabi bu dediklerim narenciye içinde geçerli.Eken şahısın bütün zamanını alır 30 dönüm çok büyük arazi.Sonra nar suda ister.
Mahmut Leventoğlu
25-12-2006, 14:55
Sevgili Antalyalı dostlarım
Kuzenim şuan İsparta SDÜ de lutist. Yani Müzik bölümünde öğretim görevlisi. Müzik aletleri yapımı dersleri veriyor. Eşinin Döşemealtındaki arazisinde eskiden üzüm bağı varmış. Oda öğretmen ve bu işe soyunmak istiyorlar. Zeytinde olabilir Nar da. Sizleri arayacaklar kesinlikle. Şu an İstanbuldalar.Bir hafta sonra orada olacaklar. İlginize teşekkür ederim.
Mahmut Bey ,
sanırım Antalya ekibi toplantısında burada olurlar. Hem yüzyüze görüşme fırsatı da buluruz.
leylii aramıza hoş geldin.
harbour of tears
26-12-2006, 17:57
Arkadaşlar bugün 26/12/2006 tarihinde Antalya'da don tehlikesi bulunmaktadir.
Dikkat!!!
Sonradan pişman olmaktansa şimdiden bitkilerinizi dondan koruyunuz...
Ben kaktüsleri içeri aldım bile:rolleyes:
harbour of tears, gerçekten doğru söylüyorsun. Bugün ne soğuk vardı Antalya da, dondan sadece bitkileri değil, kedimizi de koruyalım:rolleyes:
Mahmut Leventoğlu
26-12-2006, 18:04
Mahmut Bey ,
sanırım Antalya ekibi toplantısında burada olurlar. Hem yüzyüze görüşme fırsatı da buluruz.
İnşallah orada olurlar ve tanışırsınız. Kuzenim Uğur çok aydın yürekli adam gibi adamdır.
teşekkür ederim arkadaşlar ve hoşbuldum....ve bu arada hava gerçekten çok soğuk..aman dikkat
TÜM ANTALYA EKİBİNİN DİKKATİNE
hava berbat. Daha toplanamadan zaiyat vermeyelim. sıkı sıkı giyinin , c vitamini alın , ağzınızı burnunuzu kapatın. Şaka değil gerçekten çok ayaz var. Ben 15 yıl önce iç anadoludan geldiğimde burda hiçi kış olmaz diyorlardı. Bugün burası doğuyu aratmaz oldu. İklim mi değişti yoksa ben mi yaşlandım....
Harbour of tears.
haklıydın. Dün gece seralarda 1 dereceyi gördük.
Hunter07
27-12-2006, 15:54
merhaba sevgili tabiat geç olmasına rağmen davetine katılıp antalyadan bende varım.avlanmayı sevdiğim halde ava çıkınca av yerine doğayı keşvetmeye dalıverecek kadarda doğa tutkunuyum.hani dinlenip eğlenmeye gelen tatilcilerimiz var bir turizimci olarak onaylıyorum ancak kendim tatil için hep kırda ,dağda kısacası doğada olmayı tercih ederim.tüm siteye ve antalyalı üyelere merhaba .
HUNTER07 aramıza hoş geldin.
Antalyalı üyelerimiz,kendilerini göstermeye başladılar valla. Sınıf başkanı tabiat nerdesin? Bir yoklama yap kendimize gelelim.:p
Bu arada hava gerçekten çok soğuk. Simgelerde titreme olsaydı 9-10 tane koyardık;)
Hunter07
27-12-2006, 16:33
hoşbulduk .havalar çok soğuk ancak sitemizi çok sıcak buldum.sevgili tabiat soğuk karşısında havayı ısıtmak için kaybolmuş olabilir.gerçekten çok soğuk .
Gerçekten sitemiz çok sıcak. Zaman geçtikçe insan bunu daha iyi anlıyor. Bu arada HUNTER07 av konusunu tabiat duymasın:p Sonra, diğer konu başlıkların da balıkçı yapıyor bizleri, haberin olsun.:p :p :p
harbour of tears
27-12-2006, 17:33
Gerçekten sitemiz çok sıcak. Zaman geçtikçe insan bunu daha iyi anlıyor. Bu arada HUNTER07 av konusunu tabiat duymasın:p Sonra, diğer konu başlıkların da balıkçı yapıyor bizleri, haberin olsun.:p :p :p
SİTE SICAK HAVA BUZZZ GİBİ :rolleyes:
Her türlü av organizasyonuna katilabilirim. Havada karada denizde gezer dolaşırım.
Av bahane
doga şahane
Bugün eve kapalı kalmaktan kafayı sıyıracağım :( Acil gökyüzüne ihtiyacım var...
Bayramdan sonra bir toplantimizin çok neşeli ve sıcak geçeceğini zannetmekteyim:cool:
hunter07 hoşgeldin aramıza. Bu arada ne çok dedikodumu yapmışsın Taflan. Yalanmı yani siteyi avcılar bastı ama kimse ''arkadaşlar şunları avladım hadi bir mangal keyfi yapalım'' demiyor. işte yazıyorum Taflan ve horbour of tears fos çıktı hiçbirşey avlayamıyor. Bakalım yeni avcımız Hunter07 nin icraatları ne olacak. Evet yaa!! biz şu toplantıda çooook eğleneceğiz galiba
;) horbour of tears, okuyorsun değilmi tabiatın yazdıklarını, sana iki fotoğraf koy demiştim.:p
Bu arada bu nasıl? Kendimiz söyleyemesekte playback yaparız anadınmı.:p
harbour of tears
28-12-2006, 23:58
Bunlarda benden olsun hiç olmazsa bunları ben ve arkadaşlarım tuttu...:cool:
tabiat görüyorsun değilmi?:p Hem görüntü var hem de ses;)
Hunter07
29-12-2006, 09:28
ARKADAŞLAR AĞLARLA TUTTUĞUMUZ BALIKLARI AVDAN SAYMAYIN O BİRAZ TİCARİYE KAÇAR.OLTA BALIKÇILIĞI EN İYİSİ AĞLA BALIK TUTULMASINA KARŞIYIM ÇÜNKİ KÖKÜNÜ KAZIYORLAR.OLTA İLE BİRAZDA BALIKÇININ MARİFETLERİNİ SERGİLEMESİ LAZIM.
GÖLÜN BİRİNDE 3000 BALIKÇI VAR RUHSATLI ANCAK MİLLİ PARK OLDUĞU İÇİN AVLANMAK YASAK ANCAK AĞLARA TAKILAN ÖRDEK SAYISI İÇLER ACISI(hepsi ölüyor)bu gölde beyşehir gölü doğal hayat ölüyor su azalıp yaban hayat ölüyor içinde bulunan canlıları korurken gölün kendisini korumayı unutuyoruz nede olsa burası TÜRKİYE...
kem küm. Valla ne diyebilirim burası hakikaten balık balık haline dönmüş. Evet itiraf ediyorum. Tüm yazdıklarım kıskançlıktandı. Ben yılda iki kere balığa gidiyorum. Hiçbirşey yakalayamayınca 6 ay kadar acısı içimden çıkmıyor. sonra hadi tekrar deneyeyim diyorum ama sonuç değişmiyor. Balık tutanları çok kıskanıyorum.Arabada her daim misina hazır ama balıkçı nerdeee?
Bu arada Taflan dikkat ettin mi Harbour cinayet masası dedektifleri gibi çalışmış. metreler, sigara paketleri falan kurbanın boyunu bize anlatıyor resimde. Ama o da ne suç aletlerini göremiyorum:)
harbour of tears
29-12-2006, 15:43
:cool: Merhabalar tekrar
Sevgili tabiat bende senden aşağı kalmıyorum şans konusunda. Yukarıdaki fotoğraflardaki sadece 1 adet mercanı ben vurdum, gerisi 2 arkadaşıma aittir. Suç aletlerimiz zıpkın olup, mekan İzmirin Çeşmenin Ildırı kıyılarıdır.
Bugün sonunda 2 yıldır almayı planladığım dijital fotoğraf makinemi aldım.:D
En kısa zamanda siteye bolca vizörümden gördüklerimi ekleyeceğim.
Hunter cok içten ağlamışsın:( Bence şu toplantıyı artık kısa bir zamanda yapsak ve akabinde hemen gezi ve organizasyon programlarını çıkarsak fena olmaz kanaatindeyim. Beyşehir Gölüne yapalım derim ben ilk geziyi.
Valla bu sene kaç defa balık tutmaya gittin diye soracak olursanız? Toplasanız 4 veya 5 defa, ama konuşmaya gelince bıdı, bıdı konuşuyoruz işte.:p
Yaa ben bu Antalya sayfasında kendimi evimde gibi hissediyorum. Az önce çam kozalağı kahvehanesindeydim. Nasıl çekindim anlatamam. Ama burda ohh rahat. Neyse sadede gelelim. Horbour of tears ( sana kısa bir isim bulalım mı yani bu güzel ama yazarken yoruyor. Sen yine aynı kullanıcı adını kullan ama yazı içinde kısa bişey diyelim hıı?) fotoğraflarını merakla bekliyorum. bu arada balıkçılıkta ki yeteneklerim konusunda yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi. Veeeeeeee
İŞTE ÖNCE BEN DAVRANDIM
YENİ YILINIZ VE KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN .
(Bende önce davranmayla ilgili bir arıza var galiba.) hepinizi öpüyorum.
SENEYE GÖRÜŞÜRÜZ.(bu da 20 sene öncesinin geyik esprisiydi ama neyse)
Evet şimdiden ben de, YENİ YILINIZI VE KURBAN BAYRAMINIZI KUTLUYORUM.
Antalyalı arkadaşlar neredesiniz yahu. Bayram ve yeni yıl muhabbetine kayboldunuz.;)
Mahmut Leventoğlu
03-01-2007, 18:42
:cool: Merhabalar tekrar
Sevgili tabiat bende senden aşağı kalmıyorum şans konusunda. Yukarıdaki fotoğraflardaki sadece 1 adet mercanı ben vurdum, gerisi 2 arkadaşıma aittir. Suç aletlerimiz zıpkın olup, mekan İzmirin Çeşmenin Ildırı kıyılarıdır.
Bugün sonunda 2 yıldır almayı planladığım dijital fotoğraf makinemi aldım.:D
En kısa zamanda siteye bolca vizörümden gördüklerimi ekleyeceğim.
Hunter cok içten ağlamışsın:( Bence şu toplantıyı artık kısa bir zamanda yapsak ve akabinde hemen gezi ve organizasyon programlarını çıkarsak fena olmaz kanaatindeyim. Beyşehir Gölüne yapalım derim ben ilk geziyi.
Beyşehir gölüne yapılacak gezi aslında çok güzel ve çok keyifli olur. O arada Eğirdir Gölü,Akşehir Gölü,Eber Gölü(Eberde yüzen adalar var üzerlerinde balıkçı barınakları da bulunur.Orada yüzen adalara Kopak denir) Eber de çok iyi Turna çıkar.:)) Kovada Gölü,Karacaören 1-2 Gölleri . Bölge göller açısından çok zengin. Amacınıza bağlı :)))
4.5 günlük tatilden sonra tüm dostlara merhaba. bayram sonrası ilk iş günümde şiddetli rüzgar ve arasıra da yağmur keyifsizlik yaratsada bu yağmura duyulan ihtiyaç yüzümüzü güldürdü. Evet arkadaşlar şu merakla beklenen ekip toplantısı için 09.01.2007 salı akşamını öneriyorum. Sizcede uygunsa salı günü 19:00 da harbour'un önerdiği yerde buluşalım derim. Tabii başka fikirlere de açığım.
Salı demek, bana uyar demek.:p Evet diğer fikirleri alalım arkadaşlar. Yoksa tatil hala devammı ediyor.;)
Taflan galiba biz yalnız kaldık burada .Bir ara 8 -9 kişi olmuştuk ne güzel. Bak şimdi iki kişi kaldık. Salıya kadar daha da azalmasak bari:)
mahmut bey salı günü kuzenleriniz Antalya da olacaklar mı acaba?
sabansen
05-01-2007, 11:24
selam
e_karakaya
05-01-2007, 15:29
Herkese merhaba,
Isparta'da Çevre Mühendisliği Bölümü'nde Araştırma Görevlisiyim.Antalyalıyım. Siteyi bugün keşfettim, Şişli Rotary Kulübü'nün Atık Pillerle ilgili projesi dolayısıyla. Doktora tezimle ilgili kullanılmış alkali ve çinko-karbon pil toplamam gerekiyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Ağaçlar.net, çok faydalı ve seviyeli bir site olmuş.
Teşekkürler..
Emine Karakaya
Mahmut Leventoğlu
05-01-2007, 15:32
Sevgili e_karakaya hoşgeldiniz. Yeni gelen üyeler için kullanım kılavuzu başlığımızı takip ederseniz sizi doğru şekilde yönlendirecektir. :)
Bilgi ve paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Yeni arkadaşlar hoşgeldiniz. Evet bayanlar baylar toplantıyla ilgili kimse fikir beyan etmiyor. Tarihi belirleyelim ki ona göre hazırlanalım sürprizlerimize di mi ama
taflan 1
tabiat 2
ooooo bayağı kalabalık olduk. Bu kadar insan sığacakmıyız acaba mekana.
Valla haklısın tabiat. Düğün salonu felanmı ayarlasak ne yapsak.:p
Taflan(eski Ant28) 001
harbour of tears 002
ado 003
cantokuri 004
mahmut leventoğlu 005
bio 006
mamut 007
tabiat 008
Evet sınf mevcudumuz ve numaralarımız bunlar. yoklama listesindeki basamak sayısındanda anlaşılacağı üzere Antalya ekibi için 999 kişi düşünüyorum:)
tabiat bir zamanlar böyle listeler yapardın. Biz çoğalacağımıza azalıyoruz. Aceb nedendir?;) :o :mad: :confused: :( :p :D :eek: :cool: :rolleyes:
Antalya ekibi için umudumu hala kaybetmiş değilim. Sanırım çoğunluk bayram tatilini uzattı. Umuyorum pazartesi sabahı herkes sınıfta olacak
harbour of tears
06-01-2007, 22:41
taflan 1
tabiat 2
ooooo bayağı kalabalık olduk. Bu kadar insan sığacakmıyız acaba mekana.
selamlar tekrar
Salı günü Köprülü Kanyon'a fotoğraf çekmek için çıktığım eve an ca şimdsi geri dönebildim.:D Bu arada Köprülü Kanyon derken kendimi Bodrum'da buldum.
Salı günü bana her türlü uyar. 3-5 yada 150 kişi fark etmez bence... Mühim olan bir başlangıç yapmak...
harbour of tears, bu resimleri bizimle ne zaman paylaşmayı düşünüyorsun.;)
harbour of tears
07-01-2007, 13:25
harbour of tears, bu resimleri bizimle ne zaman paylaşmayı düşünüyorsun.;)
sevgili Taflan çok haklısın ancak ilk önce resimleri bir bir dosyalamam ve siteye yüklemek için boyutlamam gerekiyor...
Ayrıca eşzamanlı olarak kendi web sitemin çalışmasıda devam etmekte olup gezmekten fırsat bulduğum an sizlerle resimleri paylaşmaktan mutluluk duyacağım.
Not: Msn me ekledim seni ve ayrıca özelden bilgilerimi yolladım ki iletişimimiz daha hızlı ve kolay olsun:cool:
harbour of tears, msn tamamdır. Bilgi için teşekkürler.;)
Hunter07
08-01-2007, 09:35
Taflan önce Yeni Yilini Kutlarim.ayağimin Tozu Ile Yaziyorum çünki Yeni Geldim.ilk Gezinin Beyşehir Gölüne Yapilmasini Bende Istiyorum Sizlere Iyi Bir Ev Sahipliği Yapacağimdan Eminim.o Zaman Görünce Belki Hep Beraber Ağlariz .bu Arada Tüm Antalyali üyelerimizinde Yeni Yillarini Kutlarim.bu Arada çok Kar Yağdiği Için Avlanamadim.ama Güzel Fotoğraflarla Döndüm Tabiki Bilgisayara Atmak Gerek.
Mahmut Leventoğlu
08-01-2007, 10:06
Hunter 07 hoşgeldin aramıza. Fotograflarınızı paylaşırsanız seviniriz. Beyşehir gölüne yapacağınız gezi önerisine ilave olarak Eber gölünü görmenizi tavsiye ederim. Eber de Kopak dediğimiz yüzen adalar mevcut. Bazılarının üzerinde canlı ağaçlar var.Baharda bütün su kuşlarının yavruları ile izlenmesi mümkün. Eber gölü koruma altına alınmasına rağmen Seka Kağıt Fabrikasının hala bütün atıklarına buraya boşaltması düşündürücü.
oooo kuşlar yuvaya döndü . hoşgeldiniz hoşgeldiniz.
Şimdi kısmetse yarın akşam buluşuyoruz o zaman. harbour yeri tam olarak tarif edermisin
Hunter07
08-01-2007, 14:39
hoşbulduk mahmut bey amacımız tek bir bölge yada yer değil zaten imkanlarımız el verdiği müddetçe her yeri görmek varsa sorunlarını dile getirmek güzelliklerini de paylaşmak.mutlaka bahsettiğiniz eber gölünü görmek isterim doğa harikası olduğu kesin.yapacağımız gezide sizide mutlaka yanımızda görmek isteriz .seka kağıt fabrikasına gelince malesef yurdum insanı alt yapıdan önce üst yapıya alışmış olduğu için önlem alınmammakta ancak biz çevre dostlarıda susmamalıyız.yarın için yapılacak mutlaka birşeyler olmalı.
Hunter07
08-01-2007, 14:42
hoşbulduk sevgili tabiat,şu muhteşem buluşmanın yerini bende merak ediyorum bilenler bilmeyenlere söylesin lütfen dimi ya.
Mahmut Leventoğlu
08-01-2007, 15:57
Şu anda Sütçüler,Karacaören,Adada Antik Kenti,Köprülü Kanyonun Başlangıcı olan Kasımlar,Aşağı Yaylabel Köyleri 50 cm kar altında. Sütçüler in civar köylerle telefon bağlantısı bile yok(Yarım saat önce gelen haber). Fakat şimdi oralarda olmak isterdim. Geçen yıl orada kar ı yaşadım muhteşemdi.
HUNTER 07 teşekkür ederim.;)
Bu arada, yapılacak geziler iyi planlanmalı. Beyşehir gölüne gidersek eğer, bu geziden sonra Finike - Kaş arasında asırlık sedir ve ardıç ağaçları varmış. Burayı gezerek, çok güzel fotoğraf kareleri yakalayabiliriz.
Hunter07
09-01-2007, 09:20
mahmut bey 2 gün kadar 60 cm karda mahsur kaldık bahsettiğiniz yerlere yakın sayılacak bir beldede idim.karda yürümek imkansızdı bu yüzden karda yürümek için edik denen ayakkabı almaya karar verdik ancak nerden alınabilir o belli değil.yalnız kar manzarası bambaşka idi ıspartada,özellikle ayazma ve eğridir.umarım sizde dilediğiniz güzellikleri zaman geçmeden yakalarsınız.
Hunter07
09-01-2007, 09:29
HUNTER 07 teşekkür ederim.;)
Bu arada, yapılacak geziler iyi planlanmalı. Beyşehir gölüne gidersek eğer, bu geziden sonra Finike - Kaş arasında asırlık sedir ve ardıç ağaçları varmış. Burayı gezerek, çok güzel fotoğraf kareleri yakalayabiliriz.
sevgili taflan bir yerden başlamak lazım başlangıç için şartım yok istersen antalyada bir yerdende geziye başlayabiliriz.yeterki ilki başaralım mesela antalyada yaşayıpda hiç görülmeyen yerlerde var.ormana gizlenmiş kaya mezarları ,ağaç oluklardan akan sular gibi.ancak birileri boş dumamış villlaları dikivermiş bile.görüşmek üzere by.
Mahmut Leventoğlu
09-01-2007, 10:23
Antalya sahili 700 Km civarında. Bence bütün güzellikleri yaşamak için dağlardan başlayın. Alanyadan Taşkente çıkan yol güzergahı muhteşemdir. Akseki bölgesi ise ayrı bir güzellik. Hele eski yoldan giderseniz Cevizliye kadar gidin.Dombay ovasını görün ,Değirmenlik köyünden çıkıp dombay ovasında batan daha sonra tekrar yüzeye çıkan ırmakları görün.Giden gelmez dağlarına gidin. Bence Akdeniz bölgesinin en muhteşem bölgesidir o bölge. Köprülü Kanyondan girip Selge den ,Sütçülerin köyleri olan Kesme,Kasımlar,Ayvalıpınar a çıkın ormanlar ve doğa nasıl onları görün. Yani anlıyacağınız güzergah çok.
Proğramlarınızda kolaylıklar dilerim.
Ha aklıma gelmişken Her gün akşamüstü Antalyadan Sütçülere gidip Ring seferler yapan Tandoğan Seyahatin midibüsleri var. Güzergahları muhteşem doğal güzelliklerle doludur.
Karacaören Baraj gölü,Sütçüler Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı,Aşağı Gökdere hattından Sütçülere gider. Sütçülerde Konaklama imkanı da var. Belediyenin ve Orman işletmesinin misafirhanesi ile Karacan Pansiyon. O bölgeye giderseniz çok şaşıracaksınız :) Benden tavsiye etmesi
Hunter07
09-01-2007, 10:58
tabiki bunca güzelliklerden sonra anamas yaylasına gitmek hem farz hem sünnet oldu.anamas dağı eteklerindeki yaylalarda bir başka güzeldir.hikayesi bile vardır dağın sizlerle paylaşmak isterim.
çok uzun zaman önce hırsızlık yapmaya başladığı ilk gün çaldığı yumurta için annesinden aferin alan çoçuk zamanla azılı hırsızlardan olur ancak gün gelir oda yakayı ele verir.hükmü verilmiştir idam edilecek,idam sehpası hazırlanır ve son isteği sorulur gencin oda anamı son birkere görmek der ve isteği yerine getirilir.annesine anacım o güzel dilini çıkar son birkez öpeyim der,annesi dilini çıkarır genç öpeceği sırada annesinin dilini ısırarak kopartır
nedeni sorulduğunda ise ben zamanında yumurtayı çaldığımda izin vermeseydi ben şimdi hırsız olmayacaktım beni değil anamı asın der ve bağışlanır.o günden sonra dağın adı anamas dağı olur günümüzede böyle bir hikaye ile yansır.
Şimdi biz bu akşam 19:00 da Lara Bozkan petrolün arkasındaki Hayyam da mıyız?
Mahmut Leventoğlu
09-01-2007, 12:48
Toplantıya katılacak olan herkese selamlar
harbour of tears
09-01-2007, 12:50
Şimdi biz bu akşam 19:00 da Lara Bozkan petrolün arkasındaki Hayyam da mıyız?
sevgili tabiat anca ayıldım valla:D akşam fazla kaçırmışım mazotu :D
19:00 hayyam bana uyar...
ben orada olacağım(uzun zamandır gitmemiştim inşallah yerindedir hala;) )
harbour of tears
09-01-2007, 13:51
mahmut bey 2 gün kadar 60 cm karda mahsur kaldık bahsettiğiniz yerlere yakın sayılacak bir beldede idim.karda yürümek imkansızdı bu yüzden karda yürümek için edik denen ayakkabı almaya karar verdik ancak nerden alınabilir o belli değil.yalnız kar manzarası bambaşka idi ıspartada,özellikle ayazma ve eğridir.umarım sizde dilediğiniz güzellikleri zaman geçmeden yakalarsınız.
sevgili hunter toplantıya seninde geleceğini umarım, çünkü yukarıda behsettiklerin hakkında seninle fikir alışverişinde bulunmam gerekiyor.;)
Sevgilerle...
Hunter07
09-01-2007, 14:31
sevgili hunter toplantıya seninde geleceğini umarım, çünkü yukarıda behsettiklerin hakkında seninle fikir alışverişinde bulunmam gerekiyor.;)
Sevgilerle...
Gelmeye çalışacağım ancak kimse kimseyi tanımıyor mekan belli ancak türk filmleri gibi belirlemek için kırmızı gül mü taksak ne dersiniz.
Hiç endişelenmeyin yeri bulabilirsem hoş bir sürprizim olacak. Benim olduğum masayı mutlaka tanıyacaksınız. Doğanın sesini dinleyin.
harbour of tears
09-01-2007, 15:14
Hiç endişelenmeyin yeri bulabilirsem hoş bir sürprizim olacak. Benim olduğum masayı mutlaka tanıyacaksınız. Doğanın sesini dinleyin.
Buluşma için daha kolay bir yol :D
Lara BOZKAN Petrol yanında saat 19:00 da Pacha Tours yazılı bir reanult clio ile bekleyeceğim. Bozkan petrolü yolda kime sorsanız gösterir ve böylece daha kolay buluşabiliriz.
sevgiler...
Hunter07
09-01-2007, 15:44
ya biz önce gelirsek o zaman?
Hunter07
09-01-2007, 15:51
Buluşma için daha kolay bir yol :D
Lara BOZKAN Petrol yanında saat 19:00 da Pacha Tours yazılı bir reanult clio ile bekleyeceğim. Bozkan petrolü yolda kime sorsanız gösterir ve böylece daha kolay buluşabiliriz.
sevgiler...
bak bu olur .
yeni işe başlayan bir şoföre yarın iyi giyin saat 07:00 de topkapı önünden misafir alacaksın denir adam basar gider istanbul topkapı önüne öğleye doğru şirketten ulaşırlar nerdesin misafirleri almamışsın denir abi valla yediden beri bekliyorum gelen olmadı der.şirket yetkilisi ya otelin önünde öyle bir araba yokmuş der abi ne oteli ben topkapı sarayının önünde bekliyorum.
Bu yaşanmış bir olaydır.:)
harbour of tears
09-01-2007, 16:00
bak bu olur .
yeni işe başlayan bir şoföre yarın iyi giyin saat 07:00 de topkapı önünden misafir alacaksın denir adam basar gider istanbul topkapı önüne öğleye doğru şirketten ulaşırlar nerdesin misafirleri almamışsın denir abi valla yediden beri bekliyorum gelen olmadı der.şirket yetkilisi ya otelin önünde öyle bir araba yokmuş der abi ne oteli ben topkapı sarayının önünde bekliyorum.
Bu yaşanmış bir olaydır.:)
bu olay bizim sektörde yani turizmde çok olur. Örnek vermem gerekirse Antalya havalimanı dış hatlar:D ( 2 tane oldu ya şimdi )
Yada bodrum marinada camii önü (tepecik camii mi yoksa merkez camii mi ? )
Mahmut Leventoğlu
09-01-2007, 16:52
Hadi hadi mesleki tecrübeleriniz dökmeyin ortaya. Yer çok kolay ve basit .Varsayımlar üstünde durursanız yandınız. Pratik olun biraz. Hepiniz cep telefonu denen illet aleti kullanıyorsunuz nasıl olsa. GSM den haberleşmek toplantı esnasında en kolay yol. Yok arabam dı,yok karşılarken dış hatlar terminalindeki gibi elimde bir pankart var,yada yakamda ağaçlar net stcker ı olacak falan . Yahu çocuklar niye pratik olmuyorsunuz ? :))))
Arkadaşlar şimdi ciddi, ciddi buluşuyormuyuz.?
Mahmut Leventoğlu
09-01-2007, 17:41
:))))
harbour of tears
09-01-2007, 18:34
Hadi hadi mesleki tecrübeleriniz dökmeyin ortaya. Yer çok kolay ve basit .Varsayımlar üstünde durursanız yandınız. Pratik olun biraz. Hepiniz cep telefonu denen illet aleti kullanıyorsunuz nasıl olsa. GSM den haberleşmek toplantı esnasında en kolay yol. Yok arabam dı,yok karşılarken dış hatlar terminalindeki gibi elimde bir pankart var,yada yakamda ağaçlar net stcker ı olacak falan . Yahu çocuklar niye pratik olmuyorsunuz ? :))))
Ne güzeldi GSM siz günler...:o
Mahmut Leventoğlu
10-01-2007, 12:13
Antalya daki dostlar toplantınız nasıl geçti? Birbirinizi tanımakta güçlük çekmediniz umarım. Hadi hikayesini paylaşın bizimle.
Orman Mühendisi
11-01-2007, 08:34
Hayırlı olsun. Devamı gelsin.:)
İsim sıralamasının soldan sağa olduğunu düşünüyorum. Doğru mu?
Hunter07
11-01-2007, 09:29
Antalya daki dostlar toplantınız nasıl geçti? Birbirinizi tanımakta güçlük çekmediniz umarım. Hadi hikayesini paylaşın bizimle.
mahmut bey toplantımız ilk olmasına rağmen güzel geçti.konuşacak okadar çak konu vardı ki zaman yetmedi.tabi epeyce konuştuk ve küçük bir semt gezisinden sonra.::)
Sn yılmaz teşekkürler.Doğrudur sıralama soldan sağa.
Önce birbirimizi bulmak için uğraştık. sonra oturacak sıcak bir yer bulmak için. Gittiğimiz her yer ya tıka basa dolu ya da kapalıydı. Sonunda kendimize biraz karanlık ama sıcak bir yer bulduk. Bol bol turizmden , avcılıktan ( bu konu konuşulurken ben sürekli konuyu kaynatmaya çalıştım ama oyuna gelmediler.) ve tabii ağaçlardan konuştuk.
En kısa zamanda kayıp üyelerimizin ve diğer şehirlerden bizi yalnız bırakmayan ustalarımızın da katıldığı geniş çaplı bir organizasyon diliyorum.
Mahmut Leventoğlu
11-01-2007, 16:21
Sizleri gördüğüme sevindim. İyiki toplanmışsınız. Avcıları pek gözüm tutmadı ! Şaka şaka. Sevgilidostlar Antalya da ADD Başkanı Orman Y.Müh Ahmet Kuşçu ağabey vardır onu tanımanızı ve hatta e-dergimiz için röportaj yapmanızı çok isterim. Kendisi Orman Bölge md.lüğünden emekli oldu. Bütün yaşamı Ormanı ve Orman köylüsünü koruyup onlara katkı sağlayabilmekle geçti.Çok yürekli bir adamdır. Sütçüler bölgesinde sırası ile Yazılı Kanyon Tabiat Parkı,Tota Dağı Orman içi Dinlenme Yeri,Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı,Yeşildere Orman içi Dinlenme yerini Milli Parklar Kanununa göre yaşama geçirmiş bir insandır.Müthiş bilgilidir. Böyle bir şey düşünürseniz iletişim için Telefon numarasını verebilirim.
Sevgiler selamlar.
Turizm konuşan arkadaşlarla bende konuşmak isterim turizm konusunda.
harbour of tears
11-01-2007, 19:51
:D Geldimmmm tekrar...
Buluşmamızın gecesi ben gene yollara düştüm ve şimdi girebildim eve daha...
Kaş'ta ikamet eden bir arkadaşım evine çağırdı hayır diyemedim. İki gündür hava kirliliği ne idi unutmuştum ama gene Antalya'ya gelinde nefes alamaz hale geldim:(
Buluşma konusuna gelincede:
Taflan: İnanıyorumki ikinci hatta üçüncü buluşmamızda daha da çok konuşacaksın..
Tabiat: LAtince adını, hatta familyasını unuttuğum maki türü bir tür kekik fidanları hediye etti. ÇOK TEŞEKKÜR. Bence daha sonraki buluşmalarda konulara direk el atacak, balık ve av konularının konuşulmasını yasaklayacaksın gibime geliyor:D
Hunter07: Tam anlamıyla adına şanına layık bir avcısın... Beraber güzel geziler planlıyacağımıza eminim. (Çukulataları unutma bu sefer):D
Bir sonraki buluşmanın operasyonu yani masa rezervasyonu tarafımdan yapılacka olup bu seferki organizasyon bozukluğu için kerkezden özrü borç bilirim.
Sevgilerle...
İki gündür internet bağlantısı problemi yaşıyordum.Sonun da girebildim.
Buluşma gerçekten güzeldi. Umarım daha fazla katılımla devam eder.
harbour of tears, konuşma meselesine gelince, şu bir gerçek ki, hem balık avlama, hem de, Ağaçlar konusunda benden daha bilgili olduğunuz bir gerçek. Bu yüzden daha fazla dinlemeyi yeğledim desem yeridir. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıpmış.:p Bu arada bakma öyle durduğuma millet beni susturabilmek için buralar da ter döküyor.:D Sonra pişman olma:p :p :p
Bu arada tabiat, fidan için teşekkürler.;)
Hunter07
13-01-2007, 09:34
:D Geldimmmm tekrar...
Buluşmamızın gecesi ben gene yollara düştüm ve şimdi girebildim eve daha...
Kaş'ta ikamet eden bir arkadaşım evine çağırdı hayır diyemedim. İki gündür hava kirliliği ne idi unutmuştum ama gene Antalya'ya gelinde nefes alamaz hale geldim:(
Buluşma konusuna gelincede:
Taflan: İnanıyorumki ikinci hatta üçüncü buluşmamızda daha da çok konuşacaksın..
Tabiat: LAtince adını, hatta familyasını unuttuğum maki türü bir tür kekik fidanları hediye etti. ÇOK TEŞEKKÜR. Bence daha sonraki buluşmalarda konulara direk el atacak, balık ve av konularının konuşulmasını yasaklayacaksın gibime geliyor:D
Hunter07: Tam anlamıyla adına şanına layık bir avcısın... Beraber güzel geziler planlıyacağımıza eminim. (Çukulataları unutma bu sefer):D
Bir sonraki buluşmanın operasyonu yani masa rezervasyonu tarafımdan yapılacka olup bu seferki organizasyon bozukluğu için kerkezden özrü borç bilirim.
Sevgilerle...
sevgili harbour av konusundaki deneyimim kadar bitkilerlede ilgiliyim zamanla bunuda paylaşırız.mesela ağaçlara göre aşı yaparım sapma olmaz kolay kolay.birde hazır büyümüş bitkiyi kesinlikle almam .çelikten ,tohumdan yetiştirip çocuk gibi itina ile büyütmeye bayılırım.paylaşacak daha çok konu var.hoşça ve dostça kal.:)
Unutkan arkadaşlar için bitkinin ismi rosmarin officinale kuşdili ya da biberiye de diyorlar. Güle güle büyütün
Mahmut Leventoğlu
13-01-2007, 16:20
Heyyy arkadaşlar önerimi okudunuzmu ? Siz Sütçüler bölgesine bir gelin bakın ne güzellikler ,ne ilginç bitkiler ,ağaçlar,kanyonlar,sığla ormanı,ırmaklar göreceksiniz ?
:))
Bitki için tekrar teşekkürler.
Antalyalı arkadaşlar artık siteye uğramamaya başladılar. Neredesiniz arkadaşlar.:)
Hunter07
15-01-2007, 08:55
Merhabalar Taflan. Merhaba Tüm Antalyali Dostlar ,buradayiz Ancak Evimizde Bilgisayarimiz Yok Malum Pazar Tatili Filan.
Mahmut Leventoğlu
15-01-2007, 11:13
Günaydın Antalyalılar.
Buradayım burada malum sıkıntılar yüzünden uğrayamadım. Verdiğim fidanın 1-1,5 ay sonra saksısı değişecek unutmayın. Ama yinede önce bir kontrol etmek gerekiyor. Yeriniz müsaitse kök gelişimi tamamlanınca direkt bahçeye dikin. Ama tabii yer yoksa saksıya devam.
Mahmut Leventoğlu
15-01-2007, 13:03
Sizleri gördüğüme sevindim. İyiki toplanmışsınız. Avcıları pek gözüm tutmadı ! Şaka şaka. Sevgilidostlar Antalya da ADD Başkanı Orman Y.Müh Ahmet Kuşçu ağabey vardır onu tanımanızı ve hatta e-dergimiz için röportaj yapmanızı çok isterim. Kendisi Orman Bölge md.lüğünden emekli oldu. Bütün yaşamı Ormanı ve Orman köylüsünü koruyup onlara katkı sağlayabilmekle geçti.Çok yürekli bir adamdır. Sütçüler bölgesinde sırası ile Yazılı Kanyon Tabiat Parkı,Tota Dağı Orman içi Dinlenme Yeri,Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı,Yeşildere Orman içi Dinlenme yerini Milli Parklar Kanununa göre yaşama geçirmiş bir insandır.Müthiş bilgilidir. Böyle bir şey düşünürseniz iletişim için Telefon numarasını verebilirim.
Sevgiler selamlar.
Turizm konuşan arkadaşlarla bende konuşmak isterim turizm konusunda.
Sevgili Tabiat bu önerimi okumuşmuydun ?
Şu dakika itibariyle agaclar.net'e 8835 kişi üye, bunların arasında 3-5 kişimiyiz anlamadım. Geniş katılım istiyoruz ama uğrayan yok vallahi. Antalyalı avına çıkmak lazım. Avcılarımız nerede?:):p
Yücel Özlem
15-01-2007, 20:55
Şu dakika itibariyle agaclar.net'e 8835 kişi üye, bunların arasında 3-5 kişimiyiz anlamadım. Geniş katılım istiyoruz ama uğrayan yok vallahi. Antalyalı avına çıkmak lazım. Avcılarımız nerede?:):p
-Sevgili Taflan Üzülmeyiniz. Bakın 999 kişiye az kalmış. Sonra yer kalmaz diye ben de geldim.:) :) :)
Sevgili yücel özlem teşekkür ederim hoşbulduk. Bu arada biz Antalya ekibi olarak ilk buluşmayı, geçen salı günü gerçekleştirdik. Darısı sizin başınıza:)
-Selamlar, Antalyalı arkadaşlar bu akşam size misafir olayım dedim. Toplantıdan biraz konuşuruz diye düşünmüştüm. Geç kalmışım.
Gördünüz mü? sayı o kadar da önemli değilmiş. Siz hele bir yola çıkın bakalım. haydi hayırlı olsun. Hepinize iyi günler.
Sevgili yücel özlem hoşgeldiniz. Sizi sürekli buralarda görmek isteriz.;)
Hunter07
16-01-2007, 09:38
:D
ne biri av mı dedi avcımı işte hazır ve nazırızda av nerede?ava çıkmak için avın yaşadığını bilmek lazım ölü avın ardından kim giderki?antalyalı avına cıkmak için antalyalıların ses vermesi lazım ancak fazla canlı yok demek.:)
Hunter07
16-01-2007, 09:44
-Sevgili Taflan Üzülmeyiniz. Bakın 999 kişiye az kalmış. Sonra yer kalmaz diye ben de geldim.:) :) :)
-Selamlar, Antalyalı arkadaşlar bu akşam size misafir olayım dedim. Toplantıdan biraz konuşuruz diye düşünmüştüm. Geç kalmışım.
Gördünüz mü? sayı o kadar da önemli değilmiş. Siz hele bir yola çıkın bakalım. haydi hayırlı olsun. Hepinize iyi günler.
aramıza hoş geldiniz.geç kalmış sayılmazsınız allahın son günü değil gene toplanırız hele yeni üyeler biraz daha artsın.
HUNTER07 çok haklısın. Ben 8835 üyeye ulaştık dedim ama, daha sonra yaptığım araştırma da, vatandaş üye olmuş ondan sonra uğramamış.
Mahmut bey önerinizi okudum ama bu işlerde beceriksiz olduğum için üstüme alınmadım.e dergi için bazı düşüncelerim var ama henüz kafamda tam netleşmedi.
Antalyalı arkadaşlara selam.Hepsi oldukça genç arkadaşlar .Rahatsızlığım nedeni ile aranıza katılamadım.Çabucak bir araya geldiniz.Ne güzel.Lara tarafında toplanmak için sıkışıp kalmayın gelin konyaaltı sahiline limana doğru buralar bomboş.
Mahmut Leventoğlu
17-01-2007, 11:22
Mahmut bey önerinizi okudum ama bu işlerde beceriksiz olduğum için üstüme alınmadım.e dergi için bazı düşüncelerim var ama henüz kafamda tam netleşmedi.
Sevgili Tabiat
Kendinizi neden beceriksizlikle itham ediyorsunuz?
Antalyada yaşayan , doğa konusunda duyarlı olan herkese dir çağrım. Önerdiğim kişi Ahmet Kuşçu şu anda Antalya Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı dır.
Yaptığı işlerin bazılarını yukarıda belirttim. Telefon numarası 0533/433 73 77. İlgilenen arkadaşlar olursa çok hoş olur. İsparta ve Antalya bölgesinde Ormancılık üzerine çok önemli çalışmalar yaptı ve en sonunda Antalya Orman İşletmesi nden emekli oldu.
Selamlar
merhaba...
Antalyadan üyeyim:)
Sevgili Tabiat ve Antalyada yaşayan sevgili üyeler.Ben aslen Sütçülerliyim.Sütçüler bölgesin de Sığla ormanı tabiatı koruma alanı,Yazılı Kanyon Tabiat parkı,Tota Dağı Orman içi dinlenme yeri ve diğerleri mevcut.Lübnan sediri,kızıl ardıç,kara ardıç ormanları mevcut.Yörede Kekik ve soğanlı bitkiler ticareti yapılmakta Orman işletmesi kontrolünde.İnsanlara Çandır ve Köprülü Kanyonun içinde bulunan köylerde Kesme Çiçekçilik ve gelir getiren meyva ağaçları konusunda fayda sağlamaya çalışıyorum.Vişne konusunda 3 köyde çok başarılı olduk. Bu konular ilginizi çekermi? Ayrıca Sütçüler in içinde Ceviz ve Dut üretimi konusunda çalışmalarımız var.İlgi duyarsanız sizlere faydam dokunabilir. Selamlar
Mahmut Bey;
Bizde Antalya'da tarıma ilgili çalışıyoruz....Bağlantı kurarsanız memnun olurum...Mail adresimden bana ulaşbilirisiniz...
Mahmut Leventoğlu
17-01-2007, 13:49
Sevgili Avesta hoşgeldiniz. Sitemizdeki yeni üyeler kullanım kılavuzunu takip ederek kendinizi tanıtırsanız ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok seviniriz. Profil bilgilerinizde e-mail adresiniz yok. Kolaylıklar dilerim.
Hunter07
17-01-2007, 14:03
Aramiza Hoş Geldin Avesta.
Hunter07
17-01-2007, 14:07
YAŞAYANLAR YENİ YENİ ÇIKIYOR ANTALYALI AVINI BİRAZDAHA MI ERTELESEK NE.:) :)
HUNTER07 sana, haklısın demekten ben yoruldum.:)
Burası gerçekten çoşmaya başladı yahu. avesta aramıza hoşgeldin.
Antalyalı arkadaşlara selam.Hepsi oldukça genç arkadaşlar .Rahatsızlığım nedeni ile aranıza katılamadım.Çabucak bir araya geldiniz.Ne güzel.Lara tarafında toplanmak için sıkışıp kalmayın gelin konyaaltı sahiline limana doğru buralar bomboş.
Bir sonraki toplantı için, Konyaaltı neden olmasın.:) Bu arada sayın sgörünüş uzun zamandır Antalya sayfamıza uğramıyordunuz. Bugünden itibaren her gün bekleriz:):p
Yücel Özlem
17-01-2007, 19:24
Sayın Süleyman Görünüş, efendim geçmiş olsun. Sağlıklı günler dilerim. Selamlar...
Hunter07
18-01-2007, 10:14
HUNTER07 sana, haklısın demekten ben yoruldum.:)
Burası gerçekten çoşmaya başladı yahu. avesta aramıza hoşgeldin.
Bu arada harbour kayıp mı oldu ne .her yeni bir üye gelince eskiler den mi olucaz.belediyeden anons mu ettirsek harbour'u:)
Yoksa mahmut beyin söylediği yerleri dolaşmayamı çıktı.harbour geri dön donarsın oralarda mazallah .
İlgilenen arkadaşlara selam.Antalya da daha kalabalık olduğumuzu düşünüyorum.
Bu arada harbour kayıp mı oldu ne .her yeni bir üye gelince eskiler den mi olucaz.belediyeden anons mu ettirsek harbour'u:)
Yoksa mahmut beyin söylediği yerleri dolaşmayamı çıktı.harbour geri dön donarsın oralarda mazallah .
Yapılan incelemelerde harbour of tears, 15.01.2007 Tarihinde saat 22:00 civarlarında, Diken kabağı sayfasın da sayın sgörünüşü Antalya sayfasına davet ettikten sonra, Bonsai Gölgesinde Sohbetlere uğrayıp vatandaşları sakin olmaya davet etmiştir.:D
Son hareket tarihi ve saati kapalı oturum olduğu için 10 yıl sonra açıklanacak olması nedeniyle şu dakika itibariyle bilgi verilememektedir.:p :p :p
İşin şakası bir tarafa, harbour of tears, kim bilir şimdi hangi maceradan hangi maceraya zıplıyordur.;)
tabiat şu meşhur yoklamalarına, başlamanı tavsiye ediyorum:)
Yücel Özlem
20-01-2007, 20:31
tabiat şu meşhur yoklamalarına, başlamanı tavsiye ediyorum:)
Siz en iyisi Isparta'ya taşının. Yaz geliyor. Kavrulursunuz.;)
Yücel bey haklısınız haklı olmasına ama Antalyanın suyunu içen ayrılamıyor vallahi:p
Yücel Özlem
21-01-2007, 21:15
Yücel bey haklısınız haklı olmasına ama Antalyanın suyunu içen ayrılamıyor vallahi:p
Ben Antalya'nın yazlarını da severim,;)
Her zaman bekleriz efendim;)
Yücel Özlem
22-01-2007, 14:23
Her zaman bekleriz efendim;)
-Teşekkür ederim. :)
Bu arada Antalyalı arkadaşlarımız kayıplara karıştı.
Biz de yazın Antalya'da ki yazlıkta oluyoruz.
slamlar arkadaşlar bu akşamki konu memleket konusumu
slamlar arkadaşlar bu akşamki konu memleket konusumu
Bir şiirle cevap vereyim:)
MEMLEKET
Bir yanda Anadolu bir yanda Rumeli'dir.
Hepsi bizden yolcusu olsun hancısı olsun
Efkar ettiğimiz şey memleketin halidir
Sanmam hemşehrim sanmam bundan acısı olsun
Köylümüz efendimiz tarlasında perişan
İşçimiz kardeşimiz kavgasında perişan
Anam bacımdır bahtı karasında perişan
Hemen Allah cümlemizin yardımcısı olsun
CAHİT SITKI TARANCI
Bir tane daha:)
Memleket Isterim
Memleket isterim,
Gokmavi, dal yesil, tarla sari olsun,
Kuslarin, ciceklerin diyari olsun.
Memleket isterim,
Ne baska dert, ne gonulde hasret olsun,
Kardes kavgasina bir nihayet olsun.
Memleket isterim,
Ne zengin fakir, ne sen ben farik olsun,
Kis gunu herkesin evi barki olsun
Memleket isterim,
Yasamak, sevmek gibi gonuldan olsun,
Olursa bir sikayet olumden olsun!!!
Yücel Özlem
23-01-2007, 00:22
Bir tane daha:)
Memleket Isterim
-Bu ikinci şiir kimin?
-Bu ikinci şiir kimin?
Yücel bey, o şiirde, Cahit Sıtkı Tarancının.
Hunter07
23-01-2007, 09:26
Bu arada Antalyalı arkadaşlarımız kayıplara karıştı.
BURDAYIZ DA BİRAZ YOĞUN OLUNCA UZK KALDIK.HOŞÇAKAL
[QUOTE=HUNTER07;68962]BURDAYIZ DA BİRAZ YOĞUN OLUNCA UZK KALDIK.HOŞÇAKAL
HUNTER07 Seni görmek ne güzel:) Ne yapalım, kaç gündür gözümüz yollarda kaldı valla:)
Yücel Özlem
23-01-2007, 12:21
Yücel bey, o şiirde, Cahit Sıtkı Tarancının.
-Teşekkür ederim,:)
-Teşekkür ederim,:)
Rica ederim efendim, ne demek:)
harbour of tears
23-01-2007, 12:45
selamlar tekrar:cool:
bodrum, kaş, fethiye derken gene CD ler dolusu fotoğraflarla anca evin yolunu bulabildim...
Galeri açılır açılmaz fotoğraflları ekleyeceğim.:D
Sevgilerle...
Not: Konyaaltı buluşması bana uyar. (Maksat gezmek olsun :D )
Herkese merhabalar ben görmeyeli ekip kalabalıklaşmış maşallah. Hepiniz hoşgeldiniz.Şu sözü geçen konyaaltı toplantısında olmak isterim. bu hafta izne ayrılıyorum. Şubatın 10'u gibi antalyada olurum. bakalım kısmet
harbour of tears
23-01-2007, 18:31
Haftasonu Kütahyaya gidiyorum. İstekleri olan arkadaşlar varsa özelden bildirebilir...:cool:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=69096#post69096
Sevgilerle...
20 Yıl önce bu aylarda Antalya 'ya Okul okumaya gelmiştim. Şimdi de Toplantı Bahanesiyle Gezmeye geldim.Bır hafta buralardayım Parklarda (karaoglan ,Atatürk ) cekimler yaptım,Şelalelere de gidecem .Başka aklınıza gelen yerler varsa yazarsanız sevinirim.Gelmişken gezeyim bari
Bu arada Atatürk Parkı Bahçeli evlerde Mezun Oldugum Ant.End.Mesl.Lisesinin karşısında , Lokanta Parkı olmuş, Cok yer alıp betonlaştırmışlar .Bence yazık olmuş Üzüldüm
Sevgili Antalyalı arkadaşlar umarım bana tavsiye edeceğiniz gizli yerler var dır
şimdiden teşekkürler . 31 ocak'a kadar buradayım
harbour of tears
23-01-2007, 22:38
20 Yıl önce bu aylarda Antalya 'ya Okul okumaya gelmiştim. Şimdi de Toplantı Bahanesiyle Gezmeye geldim.Bır hafta buralardayım Parklarda (karaoglan ,Atatürk ) cekimler yaptım,Şelalelere de gidecem .Başka aklınıza gelen yerler varsa yazarsanız sevinirim.Gelmişken gezeyim bari
Bu arada Atatürk Parkı Bahçeli evlerde Mezun Oldugum Ant.End.Mesl.Lisesinin karşısında , Lokanta Parkı olmuş, Cok yer alıp betonlaştırmışlar .Bence yazık olmuş Üzüldüm
Sevgili Antalyalı arkadaşlar umarım bana tavsiye edeceğiniz gizli yerler var dır
Gerçekten Antalyanın dibi yok. Altınızda vasıtanız var ise bence 1 sn bile durmayın o kadar karelenecek yer varki...
Antik şehirlerden başlamanızı öneririm. HAritayı açın ve yolu çizin. (termesos,phaselis, olimpos, vs...)
Dahada ayrıntı verebilirseniz görmek istedikleriniz hakkında daha kolay yönlendirebilirim...
sevgilerle...
Teşekkür ederim .
Bak eskı eserler hıc aklıma gelmemişti ,yarın perge ve kursunlu,perşembe günkü programa müzeyi ve Olimpos'u ekledim.
Daha cok gizli doğal alanlar ,fazla ünlenmemiş. insan eli değmemiş bölgeler ilgimi çekiyor.
Antalya sayfamız eski günlerine dönmüş. Herkes burada ne güzel:)
Sayın yale, termesos tarafına giderseniz eğer, güvel(r) uçurumunu da mutlaka görün derim.
Hunter07
24-01-2007, 14:36
GİZLİ YER Mİ? BUYRUN SİZE GİZL:) İ YER SAKLIKENT.:)
Hunter07
24-01-2007, 14:40
Sevgili Taflan Sen Neymişsin öyle.sessizliğinden şikayet Eden Harbour Da Okumuştur Heralde şiirleri.kendi Yazdiklarinida Paylaşirsan Sevinirim O Susmanin Altinda çok şeyler Gizli Olduğunu Saniyorum.
harbour of tears
24-01-2007, 17:34
Antalya sayfamız eski günlerine dönmüş. Herkes burada ne güzel:)
Sayın yale, termesos tarafına giderseniz eğer, güvel(r) uçurumunu da mutlaka görün derim.
güver uçurumu nu bende tavsiye ederim...
Olimpos yapmışken mutlaka Çıralıda Yanartaşa çıkın. Ama yanınızda mutlaka 1 kangal sucuk bulundurun:D
Oralara gitmişken birde adrasanı gezin derim...
Mahmut Leventoğlu
24-01-2007, 19:14
Madem olimpos dendi ADRASAN ada uzan. Adrasan deresi,Musa dağında gündoğumu muhteşem bir koy ve deniz ne dersin ? YALE
Sevgili Taflan Sen Neymişsin öyle.sessizliğinden şikayet Eden Harbour Da Okumuştur Heralde şiirleri.kendi Yazdiklarinida Paylaşirsan Sevinirim O Susmanin Altinda çok şeyler Gizli Olduğunu Saniyorum.
Sevgili HUNTER07 yazar yazmaz paylaşacağım.:p
Hunter07
25-01-2007, 09:56
maşallah maşallah sevgili mahmut beyle ,harbour city guide gibiler rahmetli evliya çelebi duysa çok kıskanırdı.
maşallah maşallah sevgili mahmut beyle ,harbour city guide gibiler rahmetli evliya çelebi duysa çok kıskanırdı.
Bu gidişle, Evliya Çelebiyi geçecekler:)
Karabatak gibiyiz, bir çoğalıyor bir kayboluyoruz yahu.:):p
Daha bu gün hunter07 nin adının HUNTEROZ olmadığını gördüm :)
Bu gidişle malum topiğe aday olacağım. :rolleyes:
Merhabalar. Şu an itibariyle üye olmuş bulunuyorum, herşey güzel görünüyor,inşallah dahada güzel olur.
Sevgili mavii, aramıza hoş geldin.:)
Arkadaşlar teşekkür ederim .Ortaca ,Dalyan ve Fetiye de dahil olmak üzere epeyce gezdim.Aklıma gelmişken termesos ile ilgili bir duyum aldım,"Kış döneminde ipsiz sapsız takımının kol gezdiği bir bölge olmuş" dediler nederece doğru bilmiyorum.Yolumun üstünde olmasına rağmen uğrayamadım.Ama cok iyi bir tatil oldu ,5 gündaha uzattim.Bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler .Doğu Karadenizin en uc sınır kısmına gelirseniz ben burdayım Kapsama alanı (Hopa,Arhavi,K.paşa,Sarp,Batum,Borçka,Artvin,murgu l)
Sevgili yale, bu arada bol, bol resim çekmiştirsin artık:)
Bunları sitemizde görmek isteriz.
Hunter07
05-02-2007, 15:26
merhaba tüm antalyalı dostlar.tatile çıktık ancak doğayla mücadeleye devam.karla savaşıyoruz.selamlar
herkese selamlar, bir antalya dogumlu ve sevdalisi da benim..
antalya da havalar nasil su an, bilgi verebilir misiniz ?
"hava nasil oralarda usuyor musun ?"
"hava nasil oralarda usuyor musun ?"
''Kar yağıyor saçlarınma, biliyormusun'' :)
Sevgili sahmat dün yağmurlu ve soğuktu. Bugün yağmursuz ve soğuk.:):p
Mahmut Leventoğlu
06-02-2007, 16:54
Taflan Fethiye muhteşem güzel. Öğleyin Ölüdenizde denize girdim. Muhteşemdi.:)
Sonunda dayanamayıp girdin demek.
Oh olsun sana.
Yani ooohhh olsun, gel keyfim gel olsun.:p
''Kar yağıyor saçlarınma, biliyormusun'' :)
Sevgili sahmat dün yağmurlu ve soğuktu. Bugün yağmursuz ve soğuk.:):p
hehe, sevgili taflan, aman 2 hafta sonraya yagmur yagmasin, soguk olmasin, mumkunse gunes acsin ;)
mahmut bey bu sogukta nasil girdiniz, aklim almadi, helal olsun..
Sevgili Antalyali Dostlar,
sahmat kardesiniz amsterdama yakin bir sehir de ikamet ediyor.. bir derdimi sizler ile paylasmak, akil danismak, yardimlarinizi temenni etmek istiyorum..
biz gurbetcilerin dilinden hic dusmez buralardan cekip gitmek.. oysa buralari terketme kendi vataninda kendi havani teneffus etmek kendi dilini kullanmak kendi insanlarinla hasir nesir olma istegi arzusu genellikle sozde kalir yeni bir tazelemeye kadar kendini nadasa birakir..
zaman zaman sormuyor degilim; ne isim var buralarda, deger mi yarina cikacagimizin belli olmadigi su dunyada, sevdiklerinden anan babandan ayri kalmak sahmat diye.. yeter bu duygusallik hadi don artik hayata ve devam et, kurban rolu oynama artik diyerek az kendimi avutmadim, icimdeki duygulari az bastirmadim..
hayatimda hep resmin genelini gormeye calistim, cok yerde nefesimi tuttum, sonuc icin sabirli davranmaya calistim lakin gelin gorun ki icimdeki bu cekip gitme istegi, antalya da duzen kurma istegi bu sitede tavana vurdu..
bir yerden baslamam gerekiyor..
bunun icin arsa almak icin ciddi ciddi arastirmaya karar verdim..
guzel antalyamizda genellikle merkezde takildim.. cevresini isimler disinda malesef pek bilmem.. zira okul is ev sehir arasinda mekik dokudum, malumunuz ekonomi bir cok seyin onunde engel olabiliyor.. biraz da cahillik, yonledirmenin eksik kalisi diyelim (kendi acimdan)
biliyorum ki ; sehirde fiyatlar almis basini gitmis, arti bina yapmak icin metre kareler kucuk seyrediyor.. amacima uygun degil..
ben, sehire ne uzak ne yakin, kangal kopegi beslemek, mangal yapabilecegimiz, ekip yetistirebilecegim, havuz olabilecek buyuklukte, ;) gibi ozellikler siralamak yerine sizler sahmat suralara dogru bir arastirma yap, buralari sundan dolayi tavsiye ederim seklinde destek verebilirseniz.. cok makbule gececek..
yoksa buralarda kok salacagim.. bulbulu altin kafese koymuslar yine de ne demis ;)
Sevgilerimle,
ne oldu, zor yerden sordum soruyu galiba ;)
Selahattin Yılmaz
08-02-2007, 00:12
Sevgili ŞahMat,
Düşüncenizde haklısınız, gurbette olmak yeterince sorun, memleket özlemide bir yandan. Ancak gurbetçiler büyük hayallerle gelip maalesef büyük hayal kırıklığına uğrayabiliyorlar. Forumda size yardımcı olmak isteyecekleri tenzih ediyorum ama bir yer alacağınız zaman bizzat kendiniz yasal haklarınızı da bilerek ve işin başında olarak satın alınız, tapu durumunu, hisse durmunu ve sahiplik durumunu iyice tetkik ediniz yoksa araziden kolay bir şey bulmazsınız. İstediğiniz araziyi Antalya gibi bir yerde kış döneminde daha hesaplı almanız mümkündür diye düşünüyorum. Hısım akrabalarınızla yapacağınız bir haftalık bir etüt, uygun bir yeri seçmeniz durumunda mümkünse bir avukatla (sizin durmunuzda avukatsız olmaz) ve emlakçıya danışarak işlerinizi yaptırın hatta almadan önce bir tapu memuruna tapu kontrolü yaptırın ki arazinin size söylenen yer olduğundan emin olasınız, zira kimseye güven olmuyor. Sizin için arabayla şehre rahat gidip gelebileceğiniz uygun bir uzaklıkta bağ bahçe arazisi lazım. Ama güvencenizi sağlam alında hayallerinize halel gelmesin, zira insafsızlar hayal mayal dinlemeyebiliyorlar...
ustad, selam.. annemin eline kudret nari gecmis, kullanmaya baslamis.. memnun kalmis, tekrar sagolun, tesekkurler..
arsa ile ilgili soyledikleriniz bilmeme ragmen iyi oldu, bu konuda o kadar cok detay var ki.. ac bucuk kanimiza girdigi icin bu is, arastirmaya basladim bile..
zaten bizzati gidip arastiracagim, zira oralarda kok salacagiz, komsular cevresi insanlari dahi onemli..
bir de arsayi iyi kosullarda almakla bitmiyor, keske bitse..
bir de bunun arazi mafyasi var, bas belalari.. oyle bir durumda Allah ya bana verir ya onlara.. iki kurusumuzu da onlara kaptirirsak olelim daha iyi.. valla simdiden soyluyeyim ayaklarini denk alsinlar, gerci onlar boyle sitelere ugramazlar varsa yoksa paracidirlar ;)
Antalya li arkadaslarimizdan beklentim;
daha cok ilce bolge vesaire ismi idi.
bu aralar gorunmuyorlar, sahmati istemiyorlar demek ki antalya da :p
sevgilerimle,
Mahmut Leventoğlu
08-02-2007, 15:49
Sevgili Şahmat ilgini çekerse eğer Antalya ya 80 Km uzakta (İsparta Antalya yol güzergahındaki Karacaören Baraj gölü çevresindeki köylerden bak. Önerim Sütçülere bağlı Çandır köyü. Doğal güzellikler açısından ve iklim açısından muhteşem. İnsanları güzel inanılmaz bir yer. O bölgede hem ehven hem turistik tesis yapmaya hem çiftlik kurmaya uygun müsait yerler var. Yoga ile uğraşan bir grup orada çok güzel bir yer yaptı. Alabalık çiftlikleri var. Yazılıkanyon tabiat parkı var.Dilerseniz size web adreslerini de verebilirim. Bölge ile ilgili detaylı bilgiler elde edebilirsiniz. :))
Sorunuza gelince ben her yıl Şubatta Ölüdeniz de yada Adrasan da mutlaka denize girerim. Soğuk suları çok severim :))
harbour of tears
08-02-2007, 18:45
Sevgili Şahmat ilgini çekerse eğer Antalya ya 80 Km uzakta (İsparta Antalya yol güzergahındaki Karacaören Baraj gölü çevresindeki köylerden bak. Önerim Sütçülere bağlı Çandır köyü. Doğal güzellikler açısından ve iklim açısından muhteşem. İnsanları güzel inanılmaz bir yer. O bölgede hem ehven hem turistik tesis yapmaya hem çiftlik kurmaya uygun müsait yerler var. Yoga ile uğraşan bir grup orada çok güzel bir yer yaptı. Alabalık çiftlikleri var. Yazılıkanyon tabiat parkı var.Dilerseniz size web adreslerini de verebilirim. Bölge ile ilgili detaylı bilgiler elde edebilirsiniz. :))
Sorunuza gelince ben her yıl Şubatta Ölüdeniz de yada Adrasan da mutlaka denize girerim. Soğuk suları çok severim :))
Daha dün kocaören barajında gün batımını fotoğraflandırmaya gitmiştim. Bundan sonra Mahmut Beyin önerdiği köyleri ziyaret edeceğim. En kısa zamanda arsa fiyatları ve toprak durumu ile sıcak sıcak bilgi verebileceğimi zannediyorum.
sevgilerle...
Antalya li arkadaslarimizdan beklentim;
daha cok ilce bolge vesaire ismi idi.
bu aralar gorunmuyorlar, sahmati istemiyorlar demek ki antalya da :p
sevgilerimle,
sahmat seni istemeyen, bizden değildir:p
Valla bölge konusuna gelince, benim tavsiye edebileceğim. Duacı köyü ve yeşilbayır köylerini inceleyebilirsin. Ancak konunun uzmanları başta HUNTER07 olmak üzere bu bölgede bilmedikleri yer yok gibi. Bu aralar sanırım yoğunlar siteye giripte bu yazını gördükten sonra, sana çok güzel mekanları, özellikleriyle beraber tarif edeceklerinden eminim. ;)
Mahmut Bey, cok makbule gecti, bu iyiliginizi unutmayacagim.
Ne kadar tesekkur etsem azdir.
Ilgili web sayfasini buradan mi ozelden mi ulastirmak istersiniz ?
Saygilarimla,
Daha dün kocaören barajında gün batımını fotoğraflandırmaya gitmiştim. Bundan sonra Mahmut Beyin önerdiği köyleri ziyaret edeceğim. En kısa zamanda arsa fiyatları ve toprak durumu ile sıcak sıcak bilgi verebileceğimi zannediyorum.
sevgilerle...
cok iyi olur, merakla bekliyorum.
kismetse bende bizzati ugramaya calisacagim, 16 subat sonrasina dogru.
sevgilerimle,
sahmat seni istemeyen, bizden değildir:p
Valla bölge konusuna gelince, benim tavsiye edebileceğim. Duacı köyü ve yeşilbayır köylerini inceleyebilirsin. Ancak konunun uzmanları başta HUNTER07 olmak üzere bu bölgede bilmedikleri yer yok gibi. Bu aralar sanırım yoğunlar siteye giripte bu yazını gördükten sonra, sana çok güzel mekanları, özellikleriyle beraber tarif edeceklerinden eminim. ;)
sagolasin sevgili taflan, eksik olmayin.
dusunmeniz yeterli benim icin, kayitsiz kalmadiginiz icin, sesime kulak veridiginiz icin cok memnun oldum.
sevgili hunter07 de yardimlarini esirgemeyecektir hic kuskusuz.
bir dost kazanacaksiniz, ha gayret ;)
Dilerseniz size web adreslerini de verebilirim
Neden iki iş çıkarıyorsunuz? :) Siz adresi verin, o bakmazsa (ki bakmak için deli oluyordur) biz bakarız...
merakla bekliyoruz:)
http://www.agaclar.net/index.php?id=3224
:p tabiat bu izin, ne zaman bitiyor?:p
mahmut abi daha ne kadar bekliyecegiz, sabir kalmadi ki :)
İzin bitti işte. Hoşgeldim aranıza tekrar. Şimdi , öncelikle sizlerden uzak kalmak gerçekten zordu meraktan çayladım neler oluyor diye. 4 günlük Ankara maratonundan sonra evde büyük tadilat vardı sabah 9 akşam 10 çalıştım. canım çıktı ama değdi. Sah mat Taflan doğru söylüyor seni istemeyen bizden değildir. Arsa konusuna gelince vasıtan olduğu sürece Antalya'da uzak yer yok. Ben sana Kurşunlu şelalesi tarafını öneririm. Ama şelalenin gözü diye tabir edilen kaynak tarafını biraz içlerde. Ormanlık süper sakin yerler
Ben yokken Konyaaltı toplantısını yapmadınız değil mi? Ne zaman buluşuyoruz. Şööööyle geniş ferah bir mekan olsun sonra sığmıyoruz :)
Bu arada 248 nolu mesajda meraktan çaylamadım çatladım. Eee izin sonrası rehavet. Olacak o kadar
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.