PDA

View Full Version : Isparta

Mahmut Leventoğlu
16-09-2006, 11:30
Merhaba İsparta Burdur bölgesinden üye arkadaş varmı(Göller bölgesi-Toroslar)

Yücel Özlem
20-01-2007, 20:27

Olmaz olur mu? Hayırsızlar, biri çıkıp bunca zaman cevap vermedi.

dost.bahcivan
20-01-2007, 22:43
Merhaba Mahmut bey Akdenizle Marmarayı karıştırmaya ne dersiniz.

Mahmut Leventoğlu
19-02-2007, 20:05
Ancak bakabildim. Dost bahcivan. Sizin haberiniz yokmu Akdenizle Marmara zaten karıştı :))

dost.bahcivan
03-03-2007, 20:20
Her nekadar Ispartalı olsakta Kocaeli-İstanbul arasında kaldık.

DAREN
04-03-2007, 12:48
Ispartal'ıyım ancak yılın büyük bölümü Antalyada geçiyor.Antalya forumundaydım biraz önce de elektirikli oralar.Espiri yapmak isteyince buraya gelebilir miyim?

dost.bahcivan
04-03-2007, 17:52
Ispartal'ıyım ancak yılın büyük bölümü Antalyada geçiyor.Antalya forumundaydım biraz önce de elektirikli oralar.Espiri yapmak isteyince buraya gelebilir miyim?

Kapımız arkasına kadar açık. bekliyoruz.

Mahmut Leventoğlu
05-03-2007, 09:16
Her nekadar Ispartalı olsakta Kocaeli-İstanbul arasında kaldık.

Dost bahcıvan Kocaeli İstanbul arası derken nereyi kastediyorsun? Bizde iki kardeş Karamürsel-Yalakdere ile İstanbul arasında kaldık.

Mahmut Leventoğlu
05-03-2007, 09:17

Sevgili Daren herzaman bekleriz. İspartanın neresindensin. Antalya da ne ile uğraşırsın? Ben Sütçülerliyim.

dost.bahcivan
06-03-2007, 19:47
Gebze merkezdeyim. Bazen Karamürselden Yalovaya geçiyorum. Ispartanın Gelendost kazasındanım.

DAREN
06-03-2007, 23:22
Sevgili Daren herzaman bekleriz. İspartanın neresindensin. Antalya da ne ile uğraşırsın? Ben Sütçülerliyim.

Merhaba, Gelendost'tanım.Eczacıyım.Şu an neden diye sormayın çalışmıyorum.Güzel bir site, evimde hiç çiçek olmamasına rağmen çiçekleri çok severim.Çalışma hayatının temposundan aldıklarımı kurutunca bir daha beslememeye karar vermiştim.Sonra ani bir kararla çiçek yetiştirmem lazım diyerek bir kaç siteye üye oldum.Sırf merak benimkisi. bakımı kolay bitkileri arştırıyorum.Üyeler maşallah neler yetiştirmişler öyle.Ben araştırmalarım sonucu sukulentte karar kıldım.nasıl seçim doğru mu?

dost.bahcivan
07-03-2007, 22:59
Sayın DAREN size özel mesaj gönderdim. İlgilenirseniz memnunolurum.

piroglu
13-03-2007, 20:26

aslen corumluyum amam ısparta atabeyde orman işletmeciligi okuyorum... mesleki geziler sebebiyle ıspartanın hemem hemen her yerini bilirm. sutculer yazılı kan yonuda tabi......:(

Mahmut Leventoğlu
14-05-2007, 15:51
Önümüzdeki hafta TÜRSAB DERGİ için Gül ve gülyetiştirciliği ile ilgili ve ayrıca İsparta Turizmi ile ilgili 4-5 günlüğüne İsparta ya gidiyorum.

cemal.S
31-05-2007, 11:35
Merhabalar
Güller diyarı Ispartaya selam olsun.

Benide aranıza alırmısınız.

Bir dünyalı.

Cemal Sansar / Yalova.

Filiz
01-06-2007, 21:55
Merhabalar
Güller diyarı Ispartaya selam olsun.

Benide aranıza alırmısınız.

Bir dünyalı.

Cemal Sansar / Yalova.

1-3 haziran arası gül ve halı festivali yapılıyor. Aramıza katılmak için bir fırsat olabilir mi?

cemal.S
01-06-2007, 22:35
1-3 haziran arası gül ve halı festivali yapılıyor. Aramıza katılmak için bir fırsat olabilir mi?

Ah şu bodro mahkumluğu ah.
Az kaldı bitiyorsun.

İzinde cabası. Bu sıcak davete teşekkürler Fidancı Seneye görüşmek dileği ile.

Tekrar selam olsun canı gönülden.

denizakvaryumu
03-06-2007, 20:42
arkadaşlar ısparta gülü kokusuyla bilinir ...

peki bu gül neden bahçelerde hak ettiği yeri bulamıyor? Gül satanlarda hiç ısparta gülü bulamadım...

.

Filiz
04-06-2007, 21:12
Sayın Mahmut Leventoğlu, kiraz festivali ile ilgili bir tanıdığın, arayabileceğin birileri var mı? Üyelerimiz gelmek isteyebilirler. Kavak yelleri ve hayal kah. sohbetin alası var kirazla ilgili :D

Filiz
08-06-2007, 22:53
Uzun zaman önce, sadece rengini ve desenini beğendiğim için bir kumaş almıştım baktım bir işe yaramıyor, ben de ısparta şalvarı diktirdim. Komşular sağolsun. Çok da yakıştı ha!..........

cemal.S
12-06-2007, 10:56
Uzun zaman önce, sadece rengini ve desenini beğendiğim için bir kumaş almıştım baktım bir işe yaramıyor, ben de ısparta şalvarı diktirdim. Komşular sağolsun. Çok da yakıştı ha!..........

Sen bir çılgınsın farkındayım. Olsun ben çılgınları severim. Adını değiştirmen benden kurtulduğun anlamına gelmez ha bunu bilesin.

saygıyla

Filiz
12-06-2007, 19:45
Senden kurtulmak için adımı değiştirmemiştim ki.. :D

cemal.S
13-06-2007, 17:46
Senden kurtulmak için adımı değiştirmemiştim ki.. :D

Latife tabiki öyle olmadığına yürekten inanıyorum.

Saygıyla.

Filiz
13-06-2007, 20:34
Karadeniz de şalvar giyiyorlar mı? :D

cemal.S
14-06-2007, 17:28
Karadeniz de şalvar giyiyorlar mı?

Müthiş bir soru sevgili fidancı. Karadenizin deniz görmeyen tarafında yani bizim oralarda çok eskiden varmış şimdilerde tarih oldu tabii. Birde bu şalvar bölgelere göre farklılıklar gösteren bir giysi karadenizde temelin giydiği şalvarla Adanadaki veya Siirtteki biçim olarak benzesede yinede bazı farklılıklar arzediyor. Şurdan biliyorum liseli yıllarımda halk oyunlarına aşırı bir merakım vardı. Giysileri az çok oradan hatırlıyorum. Şimdi sanırım yüksek yerlerinde karadenizimizin insanı yine kullanıyordur. Tabiki ulu çınarlarımız.
Geçen yıl ailece gittiğimiz doğu karadeniz gezisinde şimdi hatırladım sanırım gördüm yaşlı bir amcada. Artvin Yusuf elinde. Elinde bir sepet domates ile gelip fiyatını dahi söyleyemeyen amcada oda ayrı bir kanayan yara ve uzun hikaye. Birgün ümüt ediyorum bunlarıda burdan paylaşırız.

Saygıyla

Filiz
14-06-2007, 19:16
Ya ama olmaz ki.. Şimdi anlatmalısın çok merak ettim şu konuyu. Artvin Yusuf'un hikayesini...

cemal.S
15-06-2007, 09:54
İş yerindeki bilgisayarımda problemim var. İlgili arkadaşlar kurtarmak için çabalıyorlar. Kendi bilgi sayarım geldiği anda beni Yusuf elinde sabahın altısında ağlatan olayı söz veriyorum paylaşacağım.

Bütün bunları arkadaşın bilgi sayarında Q kılavye ıle savaş halinde yazıyorum.

Oh be kazandım galiba

Saygıyla kalın

Mahmut Leventoğlu
15-06-2007, 10:38
Vallahi bende yıllarca F klavye kullanıp sonrada Q klavyeye alışmak zorunda kaldım.
Kolay gelsin Cemal S.

Filiz
15-06-2007, 13:33
Kolay gelsin cemalS Q değil aslında kullanmamız gereken klavye biz türkçenin doğru kullanımına özen gösterirken bir şeyi unutuyoruz. Bizim dilimiz Q klavye ile yazılması en zor dillerden biridir. Ben F dokuz parmak kullanıyorum sen de öyle yapabiliyorsan klavye ayarlarını değiştir. Bilmiyorsan tarif edeyim.

cemal.S
15-06-2007, 14:26
Teşekkürler!

Bilgisarım masamı terk etti. Başkasınınkinide pek kurcalamak istemiyorum. 45 kız arkadaşla yarışarak Bakırköy TÜLIN daktilo sekreterlikten 8 dereceli diplomam benimde var. Tabii 9 parmak.

Selamlar.

Filiz
15-06-2007, 19:48
:D Gerçekten mi espri mi yapıyorsun?

Filiz
15-06-2007, 19:49
Ya Mahmut Bey, hiç mi ıspartalı uğramaz buralara...

cemal.S
16-06-2007, 01:27
Hiç espiri olurmu lise yeni bitmişti. Hemde iyi bir derece ile diplomayı alıp eve geldiğimde beni bir düşünce sardı. Ya bu diplomanın canı sıkılırsa diye bende gitim doktilo sekreterlik kursuna gittim ve hakkımla diplomamı aldım. Hatta hilton otelinde mezuniyet çayı düzenlenmişti. Onunda ayrı bir yeri var hayatımda
Bir köylü çocuğunun hiltonda çay içmesi ne demek.

Filiz
16-06-2007, 09:25
Wayy ne diyeyim, biz daha kapısından giremedik ;) Ama tebrikler, mezun olmakla eğitimin bittiğine inanmayanlar gerçekten birşeyleri başarmak için uğraşanlardır, laf olsun diye değil.

cemal.S
18-06-2007, 08:56
Merhabalar Filiz !

Bak Yusuf elinde ne oldu. Kısaca anlatayım. 2005 yılı ağustosun başlarında her yıl olduğu gibi köyüme tatile gittim. Benim afacanlara değişik yerleri göstermek istiyordum. En çokta Çoruh nehririi merak ediyorlardı. Düşündüm önce karadenizle ilgili bir diş hekimi arkadaşımın bir yıl önceki kamera kayıtlarını seyrettim. Muhteşem olduğunu biliyordum ancak beni tamamen büyüledi. Kızlardan habersiz bir plan yaptım. Önce yusufelinde sevgili meslek arkadaşım Mustafa Uzun beyin yıllardır bana olan davetinide işin içine katarsam hem arkadaşımın ailesi ile tanışır hemde çoruhu yakından görürüz düşüncesi ile görüşmeler yaptım. Trabzonda kurumun misafir hanesinden yerleri ayırttım. Sonra aldım kagıdı kalemi Uzungöl, Ayder, Sumena, Keto yaylası, Sarp sınır kapısı şeklinde küçük bir çalışma. Neyse köye araba ile ulaştığımızda anam bizi her zaman olduğu gibi karşıladı. Bir iki gün kolu komşu arkadaşlardan sohbetlerden sonra eşime dedim durum bundan bundan ibaret hazırlanalım. Annem bir duydu feryat olmaaaaz. Neden anne yapma etme bak ben her yıl geliyorum dört günde karadenizin öteki yüzüne gidelim ne olur? Cevap burasıda karadeniz ben kızlarımı çok özlüyorum senede 20 gün geliyorsunuz bana yetmiyor zaten şeklinde serzenişler. Ana senide götürelim. Olmaz olamaz olmaz.
Neyse en sonunda razı ettik bizim yolculuk planladığım gibi başladı. Aslında her yerde bir maccera yaşadık ancak yusufelindeki bir başka. Akşam güneş batmak üzere iken Artvine ulaştık. " Şu artvini dolaştım kadehimi koymaya bulamadım diyen " Evliye çelebi gerçekten haklıymış harika bir yer. Yusuf eline hareket karanlıkla başladı. Yolları bilmiyorum ancak tarif aldıktan sonra buluruz deyerek yola koyulduk Gece karanlık çoruh bir sağımızda uğultuyla bir solumuzda. Arabada herkesin neşesi yerinde ancak ben korkuyorum doğrusu belli etmemek için diyorumki yahu bu çoruh bizi takip etmekten bıkmadı bakın sağımızdan solumuzdan hiç ayrılmıyor. Gülüşmeler gırla. Neyse gece on onbir gibi yusuf eli girişindeyiz. Yusuf eline 5-10 km var baktım bir araç bize sellektör yapıyor durmuş işaret ediyor. Durduk tabii bizim Mustafa atlamış arabaya oraya kadar bizi karşılamaya gelmiş. Biz onu takip ederek ilçeye girdik evin önünde içten sıcacık karşılama. Mustafa diyorki abi ben sana cepten söylemeye korktum heyecanlanırsın diye her taraf uçurum yol düzgün ama bilmeyen birisi için çok tehlikeli idi. Ben bozuntuya vermiyorum tabi. Neyse her şey hazır çok güzel bir yemek ve dolaşmak için hep beraber çıktık.Çayı var olanbir çay bahçesinde içelim arkadaşlar bekliyor diye mustafa acele ediyor. Kafeye bir gittik birkaç aile yaklaşık 50 kişi bir karşılama herkes hoş geldin abi hoş geldin tabii biz hepimiz şokta. İnsanlar akşamdan beri bizi bekliyorlarmış. Hayatımda yaşadığım en sıcak karşılama. Çaylar kahveler tavlalar (Tavla 6 kişi ile oynanıyor ilk defa orada gördüm) ayrıldık güzel insanlardan sabah görüşmek dileği ile. Geldik istirahate çekildik ertesi sabah ben erkenden kimse uyanmadan kalktım. Amacım çok meşhur paça çorbası içmek kuaföre gitmek. Sessizce binayı terkettim. Kuaför faslından sonra Yusufelinin en lüks lokantası olarak bana taktim edilen merkezde bir yerde oturdum başladım paçayı içmeye. Yüzüm giriş kapısına dönük hesap alınan kasaya yakın bir yerdeyim. Henüz ben çorbamı yarı etmemiştim içeriye 80- 85 yaşlarında hafif kamburu çıkmış bir amca elinde bir ağaçtan askı ve ucunda asılı bir domates dolu bir sepetle içeri girdi. Biraz çekingen ve ürkek işletmeciye selam verdi. Amca yöresel kıyafetler içinde şalvar vs. Amca alçak bir sesle domates lazımmı alırmısın diye işletmeciye sordu. İşletmeci lazım değil ama ne kadar istiyorsun diye sorunca amca mahçup bir şekilde ne verirsen demezmi. Ben o anda bunları istemeyerek kulak misafirliği ile dinlerken ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Gördüğüm manzara anadolu insanının hala ezikliğini malına kıymet biçemiyecek kadar mahçubiyetini sergiliyor. Neyse elimi cebime attım içimden dua ediyorum almasada ben alsam domatesleri diye. Araya girip saygısızlıkda etmek istemiyorum. Ben bir yeşil yirmiliği hazırladım. Domatesin edeceği 5 ytl falan ama olsun. Neyse işletmeci domates sepetini aldı kasanın iç tarafına koydu. Amcaya buyur çorbamızı iç diye teklifte bulundu, amca sağolasın diyerek ayrıldı gitti. Biraz uzun oldu ama fidancı al sana yusufelinde yaşadıklarım.

Saygıyla kal

Filiz
01-07-2007, 19:53
:( :( çok teşekkürler, gerçek bir olay hikayesi yazmışsın... Bakış açından yakalıyorsun farklılığı heryerde olabilir bu gibi olay, ama herkes böyle göremez..

Güler
01-07-2007, 20:23
Sevgili cemal.s
Yusuf elindeki şalvarlı amca yazını okudum, çok duygulandım. Benim de Artvin'de evi olan bir arkadaşım var. Hep bizi davet eder, güzelliğini anlata anlata bitiremiyor. Ahh güzelim Anadolu insanı-yardımsever, menfaat düşünmez, temiz mi temiz- Vallahi içim titredi. Onu ezilmiş olarak düşünme utangaç ve küçüğüne bile saygılı.

cemal.S
03-07-2007, 11:16
Sevgili cemal.s
Yusuf elindeki şalvarlı amca yazını okudum, çok duygulandım. Benim de Artvin'de evi olan bir arkadaşım var. Hep bizi davet eder, güzelliğini anlata anlata bitiremiyor. Ahh güzelim Anadolu insanı-yardımsever, menfaat düşünmez, temiz mi temiz- Vallahi içim titredi. Onu ezilmiş olarak düşünme utangaç ve küçüğüne bile saygılı.

Oradaki ezilmişlik değil zaten aradığını bulamama gibi bir şey Güler hanım. Saygıya gelince zaten mayasında var ve hep olacak ulu çınarın. Yazıyı beğenmeniz beni çok mutlu etti çok. Ne yapayım yaşanmış bir olay işte. Sevgili filiz ısrar etti bende yazdım. İyiki ısrar etmiş bakın ölümsüzleşti hiç bir yerde yazılı değildi artık hepimizin.

Güller diyarına sevgiler.

Sahi bizim irmik helvası ne oldu.

Saygıyla kalın.

Penelophe
03-07-2007, 11:31
Cemal bey, amca çorbayı içmeden ve domateslerin karşılığında para almadan mı gitti?

cemal.S
04-07-2007, 13:51
Cemal bey, amca çorbayı içmeden ve domateslerin karşılığında para almadan mı gitti?

Amca ne yazıkki kendi emeğinin karşılığı bir sepet dometese fiyat biçemiyecek kadar mahsun ve anladığım kadarı ile çok ama çok gururlu ulu bir çınardı. Anladığım kadarı ile daha sonra uğrayıp işletmeci kaç para verdiyse ona razı olmuştur.
Yaşıyordur umarım. Allah uzun ömürler versin. Penelope !

Saygıyla kalın.

Yücel Özlem
14-09-2007, 13:00
Bisikletçilerimiz (http://agaclar.net/forum/showthread.php?p=152742#post152742) bu gün sütçülerden hareketle, Toroslara tırmanmaya başladılar.

tydpom
20-09-2007, 10:57
slm ziraate ilgi duyan biriyim

şahin32
08-10-2007, 22:18
arkadaşlar merhabalar ben hasan siteye yaklaşık 3 ay önce kayıt oldum ama forumu detaylı şekilde ziyaret edemedim kısmet bu güneymiş yazılarınızı okudum çok samimi ve içten geldi bana izin verirseniz bende aranıza katılmak isterim

şahin32
08-10-2007, 22:26
öncelikle kendimi tanıtayım ben eğirdire bağlı pazarköy kasabasındanım şu an ısparta'da mermer fabrikasında çalışmaktayım,merak etmeyin yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim demeyeceğim buraya giriş hikayem ise malum geçim sıkıntısı sadece çalışmakla bir arpa boyu bile ilerleyebilmeniz mümkün değil bende bir kaç sene önce biraz kiraz birazda vişne diktim yani anlayacağınız ağaçlarla ilgili her siteye girmeye çalışıyorum burayada o sebeple girdim iyiki girmişim

şahin32
08-10-2007, 22:37
cemal beyin anlattığı çok içten,hayatın içinden bir hikaye anadolu insanı böyle ama bir şey varki çok tehlikeli insanımızı yozlaştırıyorlar şehirler içler acısı ahlak çöküntüsü had safhada kusura bakmayın sizinde canınızı sıkmak istemezdim çok doluyum bayrama 3 gün kaldı bayram namazından sonra cami çıkışında herkes sıraya geçer birbiriyle tokalaşır atalarımızdan kalan mükemmel bir gelenek bu tür geleneklerimizi yaşatmamız lazım hepinize kutlu bayramlar diliyorum ALLAH SEVDİKLERİNİZDEN AYIRMASIN

mustafa20
06-11-2007, 18:25
merhaba arkadaslar ben ısparta keciborlu dan hüseyin kamu kurulusunda calisiyorum agac yönetmeligi hahhinda yazi ariyordum bir baktim burdayim ilgilenenler varsa neler gereklidir acaba yardimci olursaniz sevinirim tesekkürler

nevsune
06-11-2007, 18:57
Sn. mustafa20

Yeni üye dostlarımız öncelikle kendilerini burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) tanıtıyorlar. Sonra da bu başlığı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669) ziyaret ediyorlar.

Aradığınız bilgilere ulaşabilmek için forum kullanma kılavuzu size yardımcı olacaktır.

Mahmut Leventoğlu
20-11-2007, 09:06
Mustafa 20 ,Şahin 32 hoşgeldiniz aramıza .
Sevgili Mustafa ben ilkokulu Keçiborlu Kükürt İlkokulunda okudum. Bahçesinde ki yetişkin çam ağaçlarını bizler dikmiştik. İlkokul öğretmenimde 4-5 sınıflarda Hüsnü Çardaklı idi . Onlardan yaşama dair ve okumaya dair çok şeyler öğrendik.

Sevgili Şahin 32 , bizim Sütçüler otobüsleri sizin köyünüzden geçer. Pazarköy çevresi doğal güzellikler açısından çok güzeldir. Gelişmiş bir kasabadır.

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 10:39
Isparta Keçiborlu Çukurören köyü cıvarında havaalanına 10 Km. kala düşen uçakta 49 kişi yaşamını yitirdi. Üzgünüm, yaşamlarını yitiren vatandaşların yakınlarına başsağlığı dilerim. :(

şükran ünal
30-11-2007, 10:57
Bende uçak kazasını sabah haberlerinde duydum. Gerçekten çok üzücü, henüz nedeni belli değildi. Kazada ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum,yakınlarına da sabır. Her sene yeni yıla yaklaşırken böyle üzücü haberler almaya başladık sanki..

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 11:08
Ispartadaki elim kazada Üç akrabamı yitirdim biri bebek. Çok üzgünüm

Hakan KINACI
30-11-2007, 11:08
Sanırım yolculardan biri bizim bakanlık personeli.

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 11:11
Altı kişi de bilim adamı imiş. Nükleer fizikçi :(

nevsune
30-11-2007, 11:12
Ispartadaki elim kazada Üç akrabamı yitirdim biri bebek. Çok üzgünüm

Mahmut Bey kayıplarınız için çok üzüldüm. Başsağlığı dilerim.

Hakan KINACI
30-11-2007, 11:15
Mahmut Bey,
Başınız sağ olsun :( Allah geride kalanlara sabır versin. :(

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 11:15
Teşekkürler Nevsune çok zor bir durum.

şükran ünal
30-11-2007, 11:22
Mahmut Bey, başınız sağolsun.Ne yazık ki ölümün arkasından söylenecek söz bulunamıyor.

maycan bahçe
30-11-2007, 11:25
Mahmut Bey,

Başınız sağolsun.Isparta da 8 yıl yaşadım.Birçok arkadaşım var.İlk işim listeye bakmak oldu.Allahtan ölenlere rahmet , kalanlara sabır diliyorum.

limon
30-11-2007, 11:26
Mahmut Bey, Allah sabır versin sizlere. Ölenlere Allah rahmet eylesin.
Sütçüler'i duyar duymaz hemen siz geldiniz aklıma. Sizin sayenizde tanımıştım Sütçüler'i. Foruma da sırf bunun için girdim.
Hatta isimlere bile dikkat ettim inanın. Ölenlerin arasında tanıdığınız bir ismi görmemek tuhaf duygularla rahat nefes almanızı sağlıyor. Sütçüler Belediyesinden de ölen varmış galiba.
Geride kalanlara Allah sabır versin....

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 11:48
Şükran Hn. Maycan Bahçe Limon çok teşekkür ederim. Çok incesiniz . Çok zor bir durum duygularınızı paylaştığınız için teşekkür ederim.

Filiz
30-11-2007, 11:50
Gerçekten çok acı, başın sağolsun Mahmut Abi, işyerinde de herkesin bir tanıdığı çıkıyor ölen... Allah sabır versin.

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 12:01
Filizciğim gerçekten çok acı teşekkür ederim.

Mucip Gürbüz
30-11-2007, 13:01
Mahmut bey,

Şahsınızda tüm Ispartalılara baş sağlığı diliyorum, merhumlara rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum.

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 13:17
M.Gürbüz teşekkür ederim.

KUMRU
30-11-2007, 13:23
Mahmut Bey başınız sağolsun , çok üzüldüm.

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 13:33
Sevgili Kumru çok teşekkür ederim hakikaten çok zor bir durum.

Tewlefon ve mesajlarla arayan bütün arkadaşlarada ayrıca teşekkür ederim iyiki varsınız.

İlkin
30-11-2007, 14:08
Mahmut Bey, başınız sağolsun. Ölenlere allah rahmet eylesin. Çok acı bir durum. İçim parçalandı. :( :( :(

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 14:22
İlkin teşekkür ederim. Herkes için ççok acı. Vatandaşlaramı yanayım,akrabalarımamı yoksa Türkiyenin yetiştirdiği çok önemli bilim adamlarınamı ? Sizler sağolun

çekirdek
30-11-2007, 16:01
Haberi şimdi sizlerden okudum. Çok üzüldüm. Kaybettiğimiz insanlarımızın yakınlarına dayanabilme gücü diliyorum. Mahmut Bey, üzüldüm.. Bundan sonrası için size de sabır, diğer tüm sevdiklerinize ve değer verdiklerinize de sağlıklı, uzun yaşamlar diliyorum.

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 16:08
Sevgili Çekirdek paylaşımın ve iyi dileklerin için teşekkür ederim

habibe
30-11-2007, 16:12
Allah dayanma gücü versin :(

Penelophe
30-11-2007, 16:25
Mahmut bey, çok üzüldüm, boğazım düğüm düğüm, size ve vefat eden bütün insanlarımızın yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum..

Mahmut Leventoğlu
30-11-2007, 16:27
Teşekkürler Habibe Hanım,Penelophe sağolun

Sürekli telefon başında bilgilendiriliyorum. Hakikaten çok zor

karaselvi
01-12-2007, 17:06
Vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum.Tüm türkiyenin bilhassa ıspartalıların başı sağ olsun.

Hunter07
20-12-2007, 15:06
Iyi Bayramlar Mahmut Bey Ve şahsinizda Isparta..

Süleyman KOÇAK
06-02-2008, 11:14
Merhaba dostlar.
Evvela bu elim kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere ve hassaten Mahmut Leventoğlu'na da başsağlığı diliyorum. Isparta'nın Gönen ilçesinden katıldığımı yazmak isterdim, fakat işim gereği Yozgattan yazmak zorundayım. Tabi ki bu durum Ispartalılığıma halel getirmez.
Dağ dağa kavuşmaz da insan insana kavuşur derler. Bakarsın bi tanıdık çıkar, bu sanal âlemi gerçeğe dönüştürür.
(Moderatörlerin affına sığınarak):Zaati memlekete de gidemeeyoz epeydir.
Bu arada Isparta şivesini özleyenler için :

Tāşircilerin Tāfik’ten Ag Gız Aba’nın Zıddığa

Gızım Zıddık;

Öteygün abamın çelibasıyla bi çit bostan yollevediydim eletivemedi mi?

Gireği gün enüzün önünden hem de gırevetli, yeni urbalı gontıralı geçeken sen ebdaslıktan bakıyodun. Ben yeni sakoma bakıyo deye hıyalladım. Yanına it tünmüş de emedaniye bengildemiş gibi neye fıyıvedin? Yarını yemezdik en gücü de mi? Sinnenip de nōlcek? Saklambeş mi oyneyoz? Musandırada gavun saklanır gigi saklanıp durcek değilsin ya. Engücü bi gısmetin çıkcek. Amma yat, amma biliş. Bigalgı iki galgı necibosa seni bırıne vercekler.

Aras gün gâvede bi tevatür duydum. Seni gôya emekli başçavuş Gavuz Āmada vēceklerimiş. Dinine imanına bana vēdiğin sözlē noluyo gı! Gocaya mı vācen bubaya mı? Bullirıprık gibi ben genci gözeli duruyokana elin ehdiyar, bol donlu, tabbak mesli herifini netcēn? Mayışı varımış, vāriyetliymiş, yevmiye gün nevaleyi düzdümüydü iki hammal ense kökünden ter akalaktan bi halla daşırmış... ole ofarttıklarına bakma sen. Mayışı vā deye obban gaşlı, şalvar ağızlı cavır halan gandırıyo seni.. Mayış olup nolcek gı? Mayış seni ısıtcek mi? Pangınotları torbaya gat, goynuna al, zabaha gadā yat, ne gıymatı vā?

Bunnarın hepsi de gavuz gapcık evünsüz mesmursuz laf.. Hem sen gızım gocaya mı vācen bubaya mı? Ben gencim, gözelim o dibek garınlı, aydeş bacaklı ehdiyara varıp da netcen de.. Üskesallah vāman de.. Elin galbır gulaklı hırsız kedi enseli herifi kimi isdettirise isdettirsin. Daha garısı öleli gırkı bile çıkmadı. Utanmeyo mu bu herif.. Gar mı yok buz mu yok? Garı mı yok gız mı yok? Bırak başka gapının şaggarağını çalsın. Hem vārıyet olup nōlcek gı? Göğnüme sam esekene keseme lodos esmiş nēneyen de.

Merkebin gocamışı ne işe yarā? Haddini bilmez bi de teze yonca arā.. Bu yaşdaki goca neyime de.. Ver eline bastonu oturup beklesin bostanı.. Başga ne işe yarēcek?

Habarı duydum tōbōsun anıt benit oldum. Cenevim ambaklanmış cövüz gibi şagga şagga oldu. Tōbōsun bu dertleri senin yüzünden edindim. Yağırnımdam ārı bi yel dikiliyo üskesallah çıkmēyo. Eğerne bi de o aydeş bacaklı, davul garınlı herife seni vēsinle tōbōsun dirlik vēmen, yeri göğü yırtarın. Hem bana vēdiğin sözlē nōluyo gı? Ben eğlencelik leplep miyim ki çiğneyip geşcen?.. Hem zaten sen o buban yaşındaki ehtiyarla üskesallah ōnmazsın. Hani gönül dēyo bi naşırfa suya bi dutam gırcı şeker at, yuduvē gurtul bu dertten. Tōbōsun şığşırım rahmetde yalınayak, göğneksiz tingildesem cenevimin alavı üskesallah söyünmēcek. Doydum, osandım gāri bu habarlardan.. Bi bana bak fişne fidanı gibi bi de o dibek garınlı ehdiyara.. Gözün de mi görmeyo gı. Gara perde mi endi yoğusam? Hem ben ona goca mı dēcen buba mı de? Sav get başından dilini eşşek arıları mı soktu? Aşır gapından getsin.

Bak gine paşa göynün bilir amma bin yattan bi biliş eyidir. Bilmediğin yola girme daklaşır düşēsin gızım. Bilmediğin aşı yeme davul olur şişêsin. Helamma gine paşa gönün bilir. Dediklerimi gulağına eyi gat. Gorkak davşan gibi düşünme gönül senin gönlün.. Kestir at İki satır bana yazmaya da mı elin ermēyo.. Beni maraktan gurtar. Gireği gün bi kayide ona varmēceni, beni sevdiğini yaz, bizim öte ganbır gapının mıhına eyyatlı dakleşdiri, usullam fıya gidêsin âşam âşam, şavk vurmaddan gari heş kimse hıyallamaz. Hepesker seni dikizleyo değil ya.. Şaşkın şaşkın suratını asma düz yol varıkana çamıra basma deye nefes tüketiyoz burda. Şunu eyıce gafāna gat, parayla dirlik alamazsın, benden gözelini de bulamazsın. Paraya gandım sonunda yandım deme sakın. Bi bana bak ince baston gibi, bi ona bak geşmiş bostan gibi.. Tōbōsun seni düşünüyom. Yedi mehelle ol. Çeyizin yaylı arabalā doldursun. Hammalla bi halla galdırsın. Eyi düşün gararı vercek sensin, rabbıye emanet ol. Kestâne kebap acele cuvap...

Tāşircilerin Tāfik

İyi hit alırsam Ag Gız Aba’nın Zıddığın cuvabını da yazıverin buraya

Filiz
06-02-2008, 17:33
Bir de sözlük koysaydınız ya yanına Süleyman Bey hadi Mahmut Bey anlar belki ben de bi nebze ama okuyana işkencedir yahu :D

Süleyman KOÇAK
06-02-2008, 18:10
Bir de sözlük koysaydınız ya yanına Süleyman Bey hadi Mahmut Bey anlar belki ben de bi nebze ama okuyana işkencedir yahu :D

Merhaba Filiz.. Vakit bulunca bu mektubun İstanbul Türkçesine nasıl çevirilebileceğini deneyeceğim. Ama içinden çok şeyin eksileceğinden emin olun.
Selametle...

dost.bahcivan
08-02-2008, 00:27
Azına salık Süleyman KOÇAK. Sende benim gibi toprak gokusuna hasiret mi galdın gari. Sayende memleketi de hayalen gezmiş olduk. Teşekkürler.

feriha
08-02-2008, 00:47
Karbuz çeşmesiydi sanırım.. Suyuna, insanına herşeyine hasret kaldık.. Babam hala Angaraya geldik gari gari demeyelim gari diye gezer! Terastaki Isparta gülü açınca sanki havasını koklarız..

Süleyman KOÇAK
08-02-2008, 09:25
Azına salık Süleyman KOÇAK. Sende benim gibi toprak gokusuna hasiret mi galdın gari. Sayende memleketi de hayalen gezmiş olduk. Teşekkürler.

Evet dost.bahçıvan hakikaten hasret kaldım. Senede bir hafta şubat tatilinde, birkaç hafta da yaz tatilinde gidebiliyordum. Bu şubatta elverişsiz mevsim şartları nedeni ile gidemedik.
Bir anlık ileti proğramı vasıtası ile Antalya' daki bir hemşerimle görüşüyoruz. Yazışmalarımız hep mektuptaki şive ile ve bizim oralardaki olaylar üzerine oluyor. Tahmin edemeyeceğiniz kadar eğlenceli, bir o kadar da öğretici yazışmalarımız sayesinde hem kaybolmaya yüz tutmuş deyim ve kelimeleri canlandırıyoruz hem de memleket özlemimiz bir parça diniyor.
Bu arada geçen yaz Yalova'daydım, Kocaelinden de geçtik. Güzel yerler gerçekten.
Selametle..

dost.bahcivan
09-02-2008, 06:55
Görmeden de memleketi dolaşıyoruz. Buna da şükür. En azından, unutulanları tekrar hatırlıyoruz. Yazılarınızdan anladığım kadarı ile dikteniz çok düzgün. Bir hatamız olursa affınıza sığınırım.

Süleyman KOÇAK
09-02-2008, 11:58
Merhaba dost.bahcivan.
Estağfurullah. Haddimiz değil yanlış düzeltmek.
Mutlaka siz de kullanmışsınızdır. Google Earth programından Isparta ve civarını ayrıntılı olarak izleyebiliyorum. Gitmediğim yerleri de görebiliyorum. Tarlalarımızı, bağımızı bahçemizi, mesire yerlerini sanal alemde geziyorum.
Paylaşmak istedim...
Selametle...

Süleyman KOÇAK
19-02-2008, 11:29
Görmeden de memleketi dolaşıyoruz. Buna da şükür. En azından, unutulanları tekrar hatırlıyoruz.

dost.bahcivan, ve diğer Ispartalı hemşehrilerim.Görmeden dolaşmayın.30534 Fotoğraflara bakın, görerek dolaşın. 30535Bu proğram gerçekten çok güzel. Benim memleket hasretimi bir nebze de olsa dindiriyor. Ayrıca Isparta ve civarı oldukça ayrıntılı görüntülenebildiği için çok mutluyum. Her yerde bu kadar ayrıntılı görüntü almak mümkün değil.
Selametle kalın..

(Bu arada, Aggız Abanın Zıddığın, Taşircilerin Tafiğin mektubuna yazdığı cevap yakında burara olacak. Bilginize...)

Hunter07
06-03-2008, 16:09
Sevgili Mahmut abi kabuksuz yada ince kabuklu diye bildiğim bir badem var tohum için bulmama yardımcı olurmusun.sevgi ve selamlar.

Mahmut Leventoğlu
06-03-2008, 16:13
Hunter 07 Fethiyede bahçede var .Fakat şuan İstanbuldayım. Bu yaz Datça yada uzanacağım oradan (Fethiye ve Datça) yollarım :)

Mahmut Leventoğlu
06-03-2008, 16:14
İsparta ve cıvarındaki dostlar İsparta Belediyesi Park ve Bahçeler Md.lüğünden kontrollü İsparta Gülü fidanları edinebilirsiniz.

Hunter07
06-03-2008, 16:23
Sağolun mahmut abi yardımcı olacağını biliyordum.Sağlıcakla kal.

Hunter07
06-03-2008, 16:33
Mahmut abi bu güller Antalyada yaşar ise birkaç kök bizimkilere aldırmayı düşünüyorum.

İNCEEFE
11-03-2008, 18:28
Bütün hemşerilerim merhaba,
Foruma girip sadece kaktüslerin bölümüne göz atınca burayı görememişim uzun süredir. Forumda Isparta gülü diye arama yapınca gözüme takıldı. Geçde olsa sizleri bulmaktan keyif aldım.
Ben yaklaşık 11 senedir İstanbul'da ikamet etmekteyim. Osmanbey'de bir tekstil firmasında çalışıyorum. Isparta'da 1977 den 1995 e kadar bulundum. Ailem hala orada, bayramlarda bende fırsat buldukça gidiyorum. Helva kabune yemeyeli çok oldu :) Evimde kapalı balkonumda çoğunlukla kaktüs olmak üzerede birazda succulentlerim var.

Ömer CANIZ
İstanbul

Süleyman KOÇAK
15-04-2008, 15:48
Merhaba Isparta'nın gülleri.
Okulumun bahçesine dikmek üzere hakiki Isparta gülü fidelerine ihtiyacım var.Bütün gülleri Isparta Gülü zannediyor birçok insan.Hem buralardan gider isek bir hatıramız kalsın istiyorum. En pratik şekilde nasıl elde edebilirim. (Kargo yada posta).
Selametle..

Filiz
27-04-2008, 10:22
Helva kabune demişken...... sizin yerinize ben yerim üzülmeyin :D ..... Sayın Süleyman Koçak Mahmut abi gül fidanlarını nereden bulabileceğinizi yazmış.

Süleyman KOÇAK
29-04-2008, 09:38
Merhaba sayın Filiz.
Ispartalı olmama rağmen bu helva kabuneyi bilmiyorum. Acaba mahallî bir tatlı mı. Eğer biliyorsanız tarifini de rica edeyim. Bakalım nasıl bir lezzeti var.
Ayrıca Hızırbey Mah. oturuyorsunuz anladığım kadarı ile. Ben de oralarda çok bulundum. Asrî mezarlığın girişindeki apartmanlarda kaldım bir süre. Güzel bir mahalle.
Selametle..

Mahmut Leventoğlu
29-04-2008, 09:51
Günaydın kardeşlerim Nasılsınız?
Sevgili Sülüman gardeşim (memleket hasreti çekenler için yerel şive) Len bizim olan beri bak.Okulun bahçesine dikcesen eğer İsparta Belediyesi Web sitesine gir ordan Park Bahçeler Müdürlünün tilifonunu al. Garşına bi hanım gızımız çıkcek (Asuman Hn. Md.)ondan irica et biyol o sana nasıl temin etçeni yada nasıl gönderebilceni annatçek.Yok o şekilde değilde başka biyol deyosan Belediyenin Beyaz Masa deye bi bölümü vaaa oraya müraact et sana yol gösdercekle.
Sevgi ve selamlarımla :)))

Mahmut Leventoğlu
16-09-2008, 09:33
Bu günlerde İsparta ve Eğirdirde elma hasatı hazırlıkları başladı.Kasalar hazırlanıyor,buzhaneler bakıma alınıp temizleniyor.Bütün elmalıklarda inanılmaz bir telaş var.Acaba bu yıl elma kaç para edecek,ihracata gidenler bir problem yaşayacakmı? v.s v.s.
29 Ekime kadar her Pazar günü Eğirdir Pınarpazarında yöresel ürünlerin satıldığı panayır havasında büyük bir pazar kuruluyor.Bilenler bütün kışlık erzakını buradan temin ediyor.

feriha
16-09-2008, 19:32
Arkadaşlar merhaba.. Terastaki Isparta gülüm kışı sağlam atlatamayınca bende Isparta Belediyesi Web sitesine mail atarak anneme anneler gününde hediye olarak Isparta gülü fidanı vermeme yardımcı olmalarını rica ettim. Bir Ispartalı olarak memleket hasretini gülümüzü koklayarak azaltmaya çalışıyoruz ve annem için manevi değeri çok büyük olacaktı. Cevap bile gelmedi. Ki ben dünyanın bir ucundan bitki sipariş verebiliyorum. Hiç tanımadığım insanlar zahmet edip defalarca kargo ile bitki gönderdiler. Isparta gülü edinmek isteyip internet yoluyla başarılı olan var mı merak ettim!

Mahmut Leventoğlu
16-09-2008, 20:07
Sevgili Feriha e-mailini lütfen İsparta belediyesi beyaz masa ya at ve kanun gereği cevaplandırılmasını iste. Ayrıca Belediye Park bahçeler müdürü Asuman hanımada e-mail at ve telefon et kesin yardımcı olacaktır.
Bende belediye başkanı başdanışmanı Selim Müftülere telefon edeceğim.

Gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi.

odrii
22-09-2008, 15:16
Merhaba arkadaşlar bende Kerem. Ispatalıyım bende. Tanışma bölümünün il il olması güzel olmuş fakat forumda tanışmayı kısıtlamazmı ki :rolleyes: Doğrusu kısatlamış olsa şimdiye kadar bir önlem alınırdı sanırım. Neyse benden herkese selam olsun.