View Full Version : Yalova
Hadi bakalım Yalova var mı?
Hadi bakalım Yalova var mı?
var :D
Ben varım ve bununla gurur duyuyorum. Biliyorsunuz ki Türkiye'nin tek özel arboratumu Yalova'da. O yüzden ağaç fotoğrafları için malzeme çok buralarda.
(bu arada reklam yapmak yasak değildir inşallah) :):)
gysophila
12-12-2006, 02:19
arkadaşlar 2 yıl yalovada kaldım seracılık ve süs bitkileri yetişt. mezunuyum yalova kadar güzel bir kent yok lütfen kıymetini bilin...gerçekten harika hele ki bizim mesleğimiz için ideal tek kent !!!süper bir şehir herşeyiyle mükemmel...ilk başlarda sevmediğim ancak ilerde yerleşmeyi düşündüğüm şehir..orda olsam mesleğimi yapabilirdim ama istanbulda maalesef yapılmıyor!!!
mekecelim
22-12-2006, 22:08
ben izmitteyim ama fırsat buldukca yalovaya seralara giderimgeçen hahta 5 kivi fidanı aldım don olur diye poşette bekletiyorum bahara girerken ekeceğim birde arkadaşlar sizlere maşukiye yi de tavsiye ederim hem seralar hemde doğa ağaçlar süper ötesi:)
Yalova'lı arkadaşlar, biz de burda buluşsak diyorum. Yavaş yavaş kalabalıklaşıyoruz:)
Ben de varım. (Ben hiç eksik kalırmıyım zaten :) ) Yalova şirin, deniz kenarı ve en önemlisi yeşil bir şehrimiz. Gezip görmenizi tavsiye ederim. Attığınız her adımda bir fotoğraf karesi yakalıyorsunuz.Bu özellikle benim için çok önemli...
Merhaba hoş geldin. Yalova'nın neresinde oturuyorsun?:)
yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) başlığına baktığını umuyorum:)
.
Hoşbulduk.Altınova dayım ama hergün okul dolayısıyla merkezdeyim.
Ben de Altınova Karadere köyündeyim. Altınova'dan içeri girince 8 km sonra:)
dost.bahcivan
20-01-2007, 22:51
Yalovalı olmak şart mı? Gönüller bir olsun. Hoş; ayağımızın biri orada.
Zaten Altınova önceden Karamürsel'e bağlıymış. İl olunca Yalova'ya bağlanmış.
Dediğiniz gibi, gönüller bir olsun.:)
Bu arada, Yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595&page=74) başlığında kendinizi tüm arkadaşlarımıza tanıtırsanız seviniriz. :)
hikmetözer
22-02-2007, 23:50
Bütün herkese ve Yalova'lılara merhaba.Yalova'mız ağaçlar ve çiçekler için bulunmaz bir kent onun için öncelikle kıymetini bilelim. Yalova'lı olarak Yalova'mıza ve doğaya sahip çıkalım. Bu arada en son duyduğum kadarıyla Aksa fabrikası kömüre dönüyormuş, doğruluk payı var mıdır? Bilen varsa yazarsa çok sevinirim. Herkese iyi akşamlar.
hikmetözer
22-02-2007, 23:52
Sevgili todor özellikle senin bu konu hakkında bilgi sahibi olduğunu umarım. Tabi denilenlerin doğruluk varsa.
Hayır bir bilgim yok bu konuda. İnşallah söylentiden ibarettir.
evet aksanın öyle bir düşüncesi var ama şiddetle karşı çıkıyoruz ve bu yönde kamuoyu oluşmuş durumda.inşallah açmazlar.
Hoş geldin Cenk.:)
Seninle Yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=2595) başlığında tanışalım mı? Sonra burada devam ederiz gene:)
Ben de Yalova-Kılıç 'tan . Herkese selam
Merhaba Kuyucu. :)
Yalova'lı üyeler bayağı çoğalmaya başladık. Artık yavaş yavaş hareketlenmeye başlasak diyorum.:)
richirich2
16-03-2007, 19:08
merhaba bende altınova yalova'dan.
Sevgili richirich, mevsimlik bitkiler üretiyordun herhalde.
Başka neler üretiyorsun?
richirich2
17-03-2007, 21:02
Sevgili richirich, mevsimlik bitkiler üretiyordun herhalde.
Başka neler üretiyorsun?
Yapmaya çalıştığım (şimdilik amatör) aşılı sedir, ve ladin. Biraz yaptım aşı dahada çoğaltmalıyım. Bu arada tanışıyormuyuz acaba çok yakınız? Siz ne üretimiyle uğraşıyorsunuz?
Ben hayvancılıkla uğraşıyorum. Şu sıralar vaktim ve yerim müsait olduğu için bir miktarda süs bitkisi üretmeyi düşünüyorum.
5 senedir Karadere Köyü'nde oturuyorum, yerlisi değilim. Tavşancı derler bana civarda. Çünkü ilk taşındığımda Angora tavşanlarım vardı. Sonradan bir kısmını dağıttım, bir kısmını doğaya saldım ama adım tavşancı kaldı.:)
Senin yerin nerdeydi, Altınova'nın içinde mi?
richirich2
18-03-2007, 19:46
Evet şimdi bildim. :) Şahsen tanımıyorum sizi ama biliyordum angora tavşancısı olarak. Ben akın mahallesindeyim.
Ziyaret etmek isterim, ayrıca bende beklerim tabi.
Yerim Karadere mezarlığının arkası. :)
mrb
ben çiftlikköyden yalovalı arkadaşlara slm
Tekrar hoş geldin Bolubey14.:)
Dış mekan üretiyorum demişsin, yerin Çiftlikköy'de mi?
Bu arada, mesajlarımızda Türkçeyi düzgün kullanmaya gayret ediyoruz ve kesinlikle mrb, asl pls gibi kısaltmalar kullanmıyoruz. Sanırım sen de bize hak verirsin bu konuda.:)
Hoşbulduk Todor. Evet, yerim Çiftlikköy'de.Bu arada Türkçeyi düzgün kullanmaya dikkat edeceğim.
Neler üretiyorsun Bolubey14?
leylandi,mimoza,hedera,erguvan,limoni selvi,ginko....üretiyorum.ufak çaplı.başa çıkabileceğim kadar.
Bazı zaman, bazı arkadaşlarımız çeşitli bitkiler arıyorlar. O sebeple sordum.:)
Malum diğer şehirlerde fiyatlar uçuyor. O yüzden kimde ne var, bilirsek herkes için faydalı olur. Zaten ben de, işlerim biraz azalsın, motorla bütün üreticileri dolaşıp, kim ne üretiyor, ne satıyor, fiyatları nasıl şeklinde bir indeks oluşturmayı planlıyorum. Ama çoğu firmanın yardımcı olmayacağınında farkındayım.:)
Böyle bi araştırma iyi olur ama dediğiniz gibi bazı firmalar yardımcı olmayabilir.Bence en iyi yardımcı olacak üreticilerdir.Zaten firmalar fidanların çoğunu üreticiden topladığı için fiyat biraz daha yüksek olacağını düşünüyorum.
Buradaki fiyatlarla İstanbul'daki fiyatlar arasında iki kattan fazla fark oluyor. Benim buradaki bir firmadan aldığım 15 YTL'ye aldığım stephanotisin, İstanbulda yarısından küçük boydakini 30 milyona gördüm. Hem boyu yarısı kadar, hem fiyatı iki katı.
Üstelik bazı firmalar, agaclar.net üyelerine özel inidirim de yapıyorlar. En azından şimdilik bir firma yapıyor.:)
Evet bunu bende gözlemledim.anadolunun farklı bölgelerinde aynı özellikte fidan 4-5 kat daha pahalı
Todor bu hafta Kılıç'a gelmeyi planladım fakat arabamda problem çıktı yine gelemiyorum. Kısmet diyorum artık. Gelip kaymak ağacı alıp dikmeyi planlıyordum artık inşallah başka bir güne. Ayrıca Sülün ve Keklik konusundaki projelerini benimle paylaşabilir misin?
iyi günler
Başka bir haftaya kısmetmiş artık.:)
Sülün ve keklik için şöyle düşüncelerim var.
Benim yaşadığım yer av bölgesi. Göçmen kuşların yolu üzeri kalıyor.
yani kuşları ürettikten sonra, avı yasaklatmam gerekiyor. Üretmek kolay kısmı. Zor olan sonra yaşatmak. 250 yumurtalık kuluçka makinamda var. Tabi keklik yumurtası olunca daha fazlada sığar.
Ayrıca elimde 1X1X0.5 m.lik kafeslerde var. Bunlarda bıldırcın için ideal.:)
Yaşadığım yerde yoğun olarak sürdürülen bir zirai faliyet yok. Bir kaç meyve bahçesi var. Genelde meşe ve akçaağaçlardan oluşan ormanlık bölge. Yer yer kayalık. Zaten köylülerin anlattığına göre eskiden çok fazla keklik varmış. Şimdi nesli tükenmiş. Yani çok fazla bir uğraş gerekmiyecek.
Av yasağını hallettikten sonra gerisi kolay gibime geliyor. :)
Bugün Eminönü' de sülünlere ve kekliklere baktım. Yasaklatma konusunu nasıl araştırabiliriz düşünmemiz lazım.
Sanıyorum, köy heyetinden karar çıkması yeterli. Daha sonra o karar, ilgili mercilere gönderiliyor. Tabii damızlıkların salınacak kadar üremesi en az 2-3 sene sürecektir. Ama yasak ne kadar sürüyor onu bilemiyorum. Tam sülünleri salınca, yasağın sona ermesi riskide var.:)
yucel ozbakis
05-04-2007, 09:16
merhaba Yalovalı dostlar
yucel ozbakis
05-04-2007, 09:28
sanırım buralara bu sıralar kimseler uğramıyor.
Yücel Özlem
05-04-2007, 10:01
sanırım buralara bu sıralar kimseler uğramıyor.
Sayın Yücel Özbakış, selamlar. Siz biraz kendinizden bahsedin, kendinizi tanıtmaya çalışın, tanışmak için gelenler olacaktır.
Sizinle sanırım daha önce tanışmıştık.:)
Merhaba.:)
Daha önce nerde tanışmıştık acaba? Hatırlayamadım şu an. http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon13.gif
Yeriniz nerde?
yucel ozbakis
05-04-2007, 15:02
Merhaba :)
Altınovada desem,Belediyede desem, yada Fen işlerinde desem acaba hatırlarmısınız.?
yucel ozbakis
05-04-2007, 15:10
[QUOTE=yücel özlem;92255]Sayın Yücel Özbakış, selamlar. Siz biraz kendinizden bahsedin, kendinizi tanıtmaya çalışın, tanışmak için gelenler olacakt
Ben memurum belediyede çalışıyorum.Dış mekan ağaçlar konusunda çalışmalarım var. leylandi mazı şimşir ve mavi ladin üretimi konusunda üretim yapmaya çalışıyorum..
yucel ozbakis
05-04-2007, 15:13
Hoşbulduk.Altınova dayım ama hergün okul dolayısıyla merkezdeyim.
öğrencimisiz?
Merhaba :)
Altınovada desem,Belediyede desem, yada Fen işlerinde desem acaba hatırlarmısınız.?
Ah, hatırlamam mı?:)
O zamanlar kepçe için bayağı bir başınızı ağrıtmıştım. Demek koca Altınova'da değil burada karşılaşacakmışız. :)
Nasıl buldunuz sitemizi, beğendiniz mi?
yucel ozbakis
06-04-2007, 09:46
Ah, hatırlamam mı?:)
O zamanlar kepçe için bayağı bir başınızı ağrıtmıştım. Demek koca Altınova'da değil burada karşılaşacakmışız. :)
Nasıl buldunuz sitemizi, beğendiniz mi?
Evet siteyi çok beğendim elinize sağlık.Baş ağrısı ne demek efendim bizim görevimiz işinizi halledebildiysek ne mutlu.
Todor ,
İnşallah yarın öğlene doğru Kılıç' a geleceğim. Tabii köydeyseniz önce size bir uğramak istiyorum.
Yücel bey, sizin seranız nerde, Altınova'nın içinde mi?
Todor ,
İnşallah yarın öğlene doğru Kılıç' a geleceğim. Tabii köydeyseniz önce size bir uğramak istiyorum.
Beklerim efendim.:)
yucel ozbakis
06-04-2007, 16:17
Yücel bey, sizin seranız nerde, Altınova'nın içinde mi?
Benim sera altınova nın içinde ama sera ne kadar denir bilmem çok ufak 20m2 falan ama bahçe kiraladım 3 dönüm 4000 adet leylandi çamı geçen sene diktim, bu yılda 5 dönüm kiralayarak 5000 adet diktim bekliyoruz işte büyüsünler diye;)
seramda ise leylandi ve altuni mazı köklendirmesi yapıyorum.....
Köklenenleri satıyormusunuz, yoksa sadece kendiniz içinmi üretiyorsunuz? Bana altuni mazı ve leylandi fidesi soranları size yönlendirebilir miyim?
yucel ozbakis
09-04-2007, 16:21
Köklenenleri satıyormusunuz, yoksa sadece kendiniz içinmi üretiyorsunuz? Bana altuni mazı ve leylandi fidesi soranları size yönlendirebilir miyim?
şu anda bende fide kalmadı kısmetse ekim ayında olacak ..bende köklenme aşamasında 10000 adet leylandi ve 10000 adet altuni mazı var.. o zaman inşallah olur..
Herkes adapazarından getirtiyor fideleri. Daha önceden haberim olsa idi size yönlendirirdim. Kısmetse bundan sonra inşallah..)
Peki önümüzdeki sene için başka bitkiler düşünüyor musunuz? Taflan gibi, alev ağacı gibi. Sanki leylandi satışı biraz zayıflayacak gibi geliyor bana. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ben de varım. (Ben hiç eksik kalırmıyım zaten :) ) Yalova şirin, deniz kenarı ve en önemlisi yeşil bir şehrimiz. Gezip görmenizi tavsiye ederim. Attığınız her adımda bir fotoğraf karesi yakalıyorsunuz.Bu özellikle benim için çok önemli...
Hımmm...Denizgören dediğine göre Subaşı kalıcı konutlardasın galiba.Bende Altınkent'teyim...
yucel ozbakis
12-04-2007, 13:07
Herkes adapazarından getirtiyor fideleri. Daha önceden haberim olsa idi size yönlendirirdim. Kısmetse bundan sonra inşallah..)
Peki önümüzdeki sene için başka bitkiler düşünüyor musunuz? Taflan gibi, alev ağacı gibi. Sanki leylandi satışı biraz zayıflayacak gibi geliyor bana. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Benim seram küçük olduğundan seneye inşallah yeni ürünler yetiştirebilirim.
Bu sene geçti artık..B arada siz neler yapıyorsunuz. Duyduğuma göre tavşan işini bırakmısınız.
Tavşan işini bırakmak zorunda kaldım. Çünkü yünleri alan yer battı. Benim gibi küçük çaplı yapanlarda yünü satacak yer olmadığından vaz geçtik. Bir kısım tavşanları eşe dosta dağıttım, bir kısmınıda ormana saldım. 3-4 ay önce bir tanesini yol kenarında görmüşler. Demek ki yaşamlarını sürdürüyorlar.:)
Şu an itibarı ile, damızlık büyükbaş yetiştiriciliği yapıyorum. Potansiyel sahibi dişi buzağı alıp, düve/gebe düve olarak satıyorum. Ayrıca yurdumuzda nadir bulunan bitkilerde yetiştirmeye başladım. Forumlarda okuduysanız turuncu renkli bal kabağı tohumu temin ettim bir yerden, geçen sene tohum ürettim, bu sene kısmetse 2-3 dönüm kadar da bu bal kabağından ekeceğim.
Günler yoğun yani.:)
yucel ozbakis
13-04-2007, 08:49
Valla ne diyeyim size kolay gelsin demekten başka bir şey aklıma gelmiyor.:)Pepino fidesi de üretiyorsunuz galiba? Bende geçen yıl bayağı ürettim arkadaşlarıma dağıttım. Bu hafta 2000 adet mavi ladin tohumu ektim şimdi onların çimlenmesini bekliyorum bende.Bu arada aşılama konusunda öğrenme çalışmalarım devam ediyor . Yurdumuzda nadir yetişen bitkiler konusunda bilgi paylaşımı yaparsak çok memnun olurum .. Selamlar.
Pepino fidelerini eşe dosta dağıtmak için üretmiştim. Şu anda elimde iki adet anaç kaldı. Son baharda kısmetse 100 adet falan üretirim. Çok arsız bir bitki, zaten havai kökleri var, toprağa değdiği yerden kökleniyor.:)
Şu anda Phyllostachys pubescens, Thunbergia alata, Vigna caracalla, Clematis tangutica, Billardiera longiflora, Eucalyptus ficifolia, liqiudamber oriantelis, Chimonanthus praecox üretmeye çalışıyorum. Bazıları ülkemizde ilk, bazıları unutulmuş, bazılarıda çok az üretilen bitkiler.
Önümüzdeki günlerde 7500 adet daha Phyllostachys pubescens (moso bamboo) çimleyeceğim. Yurtdışından tohumların gelmesini bekliyorum.
Kısmet ise sonbaharda çok değişik bitkiler sipariş etmeyide planlıyorum. Özellikle sarılıcı ve kokulu çalılar ilgimi çekiyor.
Aşılama konusunda forumlarda oldukça detaylı bilgiler mevcut, sanıyorum bulmuşsunuzdur. Bu arada, bir Altınova'ya indiğimde çayınızı içmek isterim, hep yüz yüze sohbet ederiz:)
yucel ozbakis
13-04-2007, 09:23
Beklerim, çok sevinirim.. çay ne demek kahve içeriz.:)
Zorla kendimi davet ettirdim ama, ilk fırsatta geleceğim. :)
yucel ozbakis
13-04-2007, 10:13
olurmu efendim ne demek, her zaman beklerim ,fırsatım olursa bende sizi ziyarete gelirim..
Ben akın mahallesindeyim.
Dün Sevgili Selahattin Yılmaz ile Akın mahallesine geldik. Etrafa sorduk Gloxinia üreten kim var diye, bilene rastlayamadık. Kısmet değilmiş, bir daha sefere inşallah.:)
richirich2
20-04-2007, 22:02
Dün Sevgili Selahattin Yılmaz ile Akın mahallesine geldik. Etrafa sorduk Gloxinia üreten kim var diye, bilene rastlayamadık. Kısmet değilmiş, bir daha sefere inşallah.:)
Olur mu sayın Todor? Ben hep ordayım. Gloxinialar büyüme aşamasındalar. 10,000 adet saksıya alındı. Biraz da viollarda var. Beklerim.
Keşke daha önceden haberleşseydik, fakat benimde program hakkında bilgim yoktu. Aslında bir programda yoktu ortada. Öyle rast gele dolaştık. Güney çiçekçilikten başlayıp, anayoldaki bütün iç mekan üreticilerine uğradık. Sonra Akın mahallesine girdik, en son Şile çiçekçilikte tamamladık turumuzu. Ben Akın mahallesinde, caminin oralarda bayağı bir debelendim ama, bulamadık sizin yeri. http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon13.gif
sencer202
02-05-2007, 15:36
herkeze merhaba phyllostachys pubescens hakkında bilgi veya bilgi alabileceğim adres rica ediyorum.nereden edinilir,yalova da nekadar büyür gibi.
Hoş geldin Sencer202.
Seni önce Yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) başlığında tanımak isteriz. Sonra sorunu Bir bilene soralım (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=10) forumunda yeni başlık aç, bilgisi olan arkadaşlar, sana yardımcı olmaya çalışacaklar.:)
Merhaba Arkadaşlar!
Bende aranıza katılalı 3-5 gün oldu. Yalovada yaşıyorum. Yalovada yaşamak inanın başlı başına bir ayrıcalık diye düşünüyorum. Şehir,Deniz,Köy yaşamının iç içe olduğu bir ilimiz.
Todor rumuzu ile yazan arkadaşımızın bambu ile ilgili bir yazısını siteyi dolaşırken okudum. Bambu üretimi ile ilgili geçen yıl bazı yazıları internette görmüştüm. Bir öğretim üyesi abimizin yıllar önce karadenizde çaya alternatif ürün diye bir tezi var. Şu anda ismini hatırlayamayacağım ama kapsamlı bir çalışma. Gazi cumhuriyetimizin o fakirlik yoksulluk yıllarında topraklarımızı analiz ettirerek üretme çiftlikleri kurduruyor. Yine o yıllardan sonra bir ziraat mühendisi abimiz Zihni bey(soyadını hatırlayamadım) Rusyadan çay tohumları getiriyor ve kendi kiraladığı 20 dönümlük bir yerde bunları deniyor ve bir bahçe oluşturuyor. İşte karadenizde bugün karadenizlinin ekmek yediği ve bir sektör haline gelen kapıyı aralıyor. Sonra Rize çayelinde düzenlenecek olan ilk çay festivaline giderken Kastamonu yakınlarında ailesi ile birlikte bir trafik kazası geçiriyor ve ailenin tamamı yaşamını yitiriyor. Kara haber çayeline ulaşıyor ve festival iptal edilliyor. Rahmetle anıyorum. Belki biraz uzun oldu ama bunları şunun için yazdım. Kendinizi yalnız hissetmeyin bu ülkeye gönül veren insanlar araştıranlar, birşeyler yapmaya çalışanlar dünde vardı bugünde olacaklar ve sonrada olacaklar. Çünkü toprak bir sevda, hemde çok güzel bir sevda. Ne üretirsek üretelim unutmayalımki insan olarak görevimizden birisini yerine getiriyoruz diye düşünüyorum. Ancak ürettiklerimiz insana ve doğaya faydalı ve saygılı olduğu sürüce.
Sevgi ile kalın hepinize selamlar.
Cemal Sansar / Yalova
Aramıza hoş geldiniz Cemal Bey.:)
Aramıza hoş geldiniz Cemal Bey.:)
Teşekkürler!
Bende hep mesajlara bakıyordum. Yalovadan birileri mutlaka cevap verir diye düşündüm. Hele sizden mutlaka bekledim. Üretmeye ve doğa sevgisine bizlerden daha fazla düşkün olduğunuzu tahmin ediyorum. Şu mevsimde belkide işleriniz bizimkiler gibi çok yoğun geçiyor eminim. Görevim gereği bazen karadere denilen cennetten geçip fevziyeye kadar gidiyorum. Bir gün sizi rahatsız edersem sakın şaşırmayın. Tabii Şehire yolunuz düştüğünde bende beklerim. Sizi ağırlamak bize gurur verir.
selamlar !
Beklerim Cemal Bey. Yerim çok kolay, eğer Fevziye'ye çıkıyorsanız zaten görüyorsunuzdur. Mezarlığın arkasındaki prefabrikler benim. Mezarlığın yanından sağdan devam edince benim avluya gelirsiniz.:)
Merhabalar!
Bugün Fevziye güreşleri ve bağzı etkinlikler için davetiye aldım.Gelebilirsem size uğrayıp tanışmak istiyorum. Bakalım bambular nasıl. Merak zor iş biliyorsunuz.
Selamlar..
Todor'u pazar günü kimse ziyaret etmesin, evde olmayacak :)
Yağlı güreşler bugün başlıyor.:)
Yağlı güreşler bugün başlıyor.:)
Merhabalar!
Dr Metin Oral önümüzdeki pazara olduğunu söyledi.Sanırım başlayanlar başka etkinllikler öğlende yazacaktım unuttum umarım programınız aksamamıştır.
Selamlar.
Ben haftaları karıştırmışım. Sonradan öğrendim.
Haftaya bekliyorum.:)
Ben haftaları karıştırmışım. Sonradan öğrendim.
Haftaya bekliyorum.:)
Günaydın!
Etkinliklerle ilgili davetiye şu an elimde ben bir gün sanıyordum ancak 1-5 haziran arası. Gelmeden önce gün kararlaştırırız diye telefon numaralarımı özele göndereceğim.
Selamlar.
Merhabalar Todor !
Müsayitseniz yarın öğleden sonra eşim ve kızlarımla birlikte uğramak istiyoruz.
Selamlar.
Merhabalar! Todor.
Kim demiş todor pazar günleri evde olmaz diye. Ben gittim bir güzel çayını içtim. Bana öyle şeyler ikram ettiki merak edenler belki buradan okur diye kaleme alıyorum.
Minik minik bambular!
Biraz büyük boy bambu!
Çok güzel doğa dostu hayvanlar!
Çeşit çeşit bitki denemeleri!
Tabiyatın ortasında harika bir cennet!
Daha neler neler ?
Her şeyden önemlisi gülen iki adet göz ve bir yüz bir dostun aradığı her şey. Verdiği bilgilerde ikramiyesi.
Sevgili Todorun cenneti pazar günleri dahil 365 gün orada duruyor haberiniz olsun. En kısa zamanda görüşmek dileği ile.
İyiki varsın Todor.
İyi çalışmalar.
Herkese merhaba, ben de Yalova Merkezdeyim...
Hoş geldiniz Erdem Bey.:)
Günaydın Erdem bey!
Aramıza hoş geldiniz. Yalova merkezde olduğunuzu yazmışsınız en kısa zamanda bir araya gelmek dileği ile.
Meraba Yalovalı ve Yalova sevenler..:D :cool:
Bende Yalova'lıyım..Görüşmek üzre..
Meraba Yalovalı ve Yalova sevenler..:D :cool:
Bende Yalova'lıyım..Görüşmek üzre..
Aramıza hoş geldiniz.
Kendisi İstanbul'da amma velakin ailesinin çoğu Yalova içi ve Güneyköy'de olan; ileride (aslında yeterli parası olsa hemen ;)) Yalova'nın köylerinden birine (Güneyköy ve Esadiye olması en yüksek ihtimaller gibi gözüküyor) yerleşmeyi planlayan biri olarak Yalova'ya gelişlerimden birinde sizleri ziyaret etmek isterim.
Hatta Sevgili Todor müsait olursan çiftliğini ziyaret ederken bir çayını içip yanında da bir tomar bilgi almaya gelmek isterim? :)
Merhaba Agartha, aramıza hoş geldiniz. Yalova'ya yerleşme düşüncelerinizin gerçekleşmesi dileğiyle iyi günler.
Merhabalar Agartha !
Yalovaya gelirseniz mutlaka beklerim tabii. Gıyıda göcekte içecek bir kahvemiz her zaman bulunur.
Saygıyla.
Hatta Sevgili Todor müsait olursan çiftliğini ziyaret ederken bir çayını içip yanında da bir tomar bilgi almaya gelmek isterim? :)
Her zaman beklerim. Çay kahve içeriz elbette, ama bilgi konusunu garanti edemem.:)
Todor arkadaşım selamlar, gloxinya şuan agapantus diye firma var Levent bey
onda bulabilirsin. Başka aradığın çicekli bitki ve salon bitkisi olursa yardımcı
olabilirim. Ben Antalya'da bu işle uğraşıyorum.
Merhaba Sayın Adz80.:)
Alakanız için teşekkür ederim. Gloxinya işini çözümledik. Fakat daha farklı bitkiler aradığımızda sizinle irtibata geçebiliriz.
Merhabalar !
Günaydın arkadaşlar.
Tüm Yalovalı ağaçlar net üyelerinin Zafer bayramını kutluyorum.
Saygıyla
Merhaba Cemal abi.
Yalova'daki üyelerimizin zafer bayramını kutlarız...
yucel ozbakis
13-09-2007, 14:26
Selam Todor uzun zamandan beri görüşemedik nasılsınız bu zamandar beri.
En son moso babbo tohumu ekeceğim demiştin ekebildinmi?
dev balkabağı işi nasıl gidiyor ?iğer değişik bitkilerle de uğraşlarınız vardı onlar ne alemde.Bu arada beklerim çay içmeye Bayramdan sonra...
Kabaklar yakında hasat olacak. Ondan sonra satmaya uğraşacağım. Moso bambu çimlendirme konusunda epey tecrübe kazandım ama bu tecrübeyi kazanmak için 5000e yakın çimi feda ettim. Şimdi yeniden çimleyeceğim.
Geçen gün Yalova'da Sevgili Cemal S. ile çay içerken kulaklarınızı çınlattık. Neden gitmiyoruz diye kızdık kendimize.:)
yucel ozbakis
14-09-2007, 13:36
Beklerim. Bende palmiyeleri saksıya alma işleriyle uğraşıyorum. Leylandi fidelerini yaktım bu arada. Piramit mazı fidelerini saksıya alacağım ama korkuyorum. Kışın iyice gelmesini bekliyorum.Onlarda yanarsa bu yıl boşa geçecek.Bu arada önümüzdekisene bende bal kabağı yetiştirmeyi denemek isterim ...
Sayın Bsa, bu hafta sonu için önceden verilmiş sözlerim vardı. Ama başka bir hafta sonu sizinle tanışmaktan mutlu olurum.
Bir sonraki hafta sonu gelmeyi ve size rahatsızlık vermemeyi umuyorum.
sinaninci1
27-09-2007, 03:51
Herkese Selam
Birkisi Daha Geldi
Hoş geldiniz Sinan bey. Yakın zamanda bir Yalova toplantısı tertip etmeyi planlıyoruz. Sizi de aramızda görmekten mutlu oluruz.:)
Forumdaki mesajlarınızı büyük harflerle yazarsanız, forum onu hata olarak kabul ediyor ve sizin mesajınız gibi sadece ilk harfleri büyük bırakıyor. Sadece cümle başlarında ve özel isimlerde büyük harf kullanırsanız böyle bir problem olmayacaktır.:)
Bir sonraki hafta sonu gelmeyi ve size rahatsızlık vermemeyi umuyorum.
Öbür hafta sonu görüşmek üzere diyelim o zaman. :)
sinaninci1
29-09-2007, 02:51
Hosbulduk
Bu arada benim bilgisayar turkce klavye degil yurt disindan almistim belki bu yuzdende olabilir bazi kelimeler dogru cikmaya bilir ... Bu arada yalovadan kac kisi var bu sitede
saygilar
8-10 kişi kadar varız sanırım.
En önemli sayfada link vermeyi unutmuşum.:)
6 Ekim 2007 Yalova toplantısı (Yürüyen Köşk) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5860)
sinaninci1
30-09-2007, 01:10
saat kacta olacak
Sevgili Sinan İnci tam net değil. Todor'un bir önceki yazısındaki linkten takip edebilirsin.
Sebahattin Sargın
14-10-2007, 22:38
Değerli Yalovalı Arkadaşlarım;
Uzun bir aradan sonra Bursa Ekibi toplantı yapacaktır. Bu toplantımızda çok sevdiğimiz Yalovalı arkadaşlarımızda aramızda görmeyi çok isteriz. Bizi kırmayacağınızı düşünüyorum ;). Toplantı ile ilgili gerekli bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=161686#post161686
Sevgiler ;)
İklimsiz
19-10-2007, 15:44
Yalova'lı tüm üyelere selamlar. Ben Giresun'da yaşıyorum ve burada iç mekan bitkileri konusunda hem çeşit çok az, hemde fiyatlar çok fahiş. Siz Yalova'lılar bu konuda çok şanslısınız. Özellikle edinmek istediğim, bu bölgede bulamadığım bazı türler var. İlgilenen olursa ücret ve nakliye bedelini ödemek koşuluyla:
Taşkıran ---- Safixraga stolonifera
Topçu çiçeği---- Pilea cadierei
Zümrüt dalgası---- Peperomia caperata
ve türkçe adını bilemediğim Pilea involucrata
snowman77
10-11-2007, 16:28
Merhaba, ben Yalova merkezden. Tüm dostlara selam.
Aramıza hoşgeldin snowman77.:)
snowman77
01-01-2008, 16:07
Hoşbulduk :))
slm;
Todor öncelikle herkes nasıl yazmak isterse yazsın die düşünüyorum.. herkes serbest olsun. gönüller bir olsun insanlar anlaşılsınlar yeter. fıstık çamı ile ilgilenen kişiler var mı?. saygılar herkese.
Sayın Facein, istediğimiz gibi yazma lüksümüz ne yazık ki, yok. Amacımız bilgiyi paylaşmak. Bilgiyi paylaşırken ise Türkçeyi kullanıyoruz. Paylaşımımızın sağlıklı olabilmesi için, Türkçeyi doğru kullanmak zorundayız. Gerek Forumda Türkçenin doğru kullanımı, gerek fıstık çamı hakkındaki bilgilere forumu gezdikçe ulaşacaksınız.
Profil bilgilerinizdeki ilgi alanları kısmını sağlıklı bir şekilde doldurursanız seviniriz.
Diğer forumlara kıyasla zor bir forumuz galiba:)
Mahmut Leventoğlu
08-02-2008, 10:29
Sevgili Yalovalı dostlar ömrünü ceviz ve ceviz yetştiriciliğine adamış,Yalova da ceviz üretimini sürekli teşvik etmiş Fikret MADARALI dan haberi,bilgisi olan varmı acaba?
Merhaba
Yalovaya çok gidip gelirim ama ilk kez bugün Sudüşen Şelalesi'ni duydum. Kısmet olursa bu pazar günü ailemle Sudüşen Şelalesi'ne gitmek istiyorum. Yolları nasıl, araba ile gidiliyor mu, şelaleye ulaşmak için çok yürümek lazım mı? Bu konularda bilgim yok.
Yalovalı arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
İyi akşamlar,
Yalova'dan aranıza yeni katılan üyenizim...
Güzel paylaşımlar dilerim...
Aramıza hoşgeldin fiona.:)
Hoş geldiniz Fiona. :)
Profilinizde ziraat mühendisi olduğunuzu belirtmişsiniz. Bir yerde çalışıyor musunuz?
Evet Yalovalılar hızla çoğalıyoruz. Şu hemşericiliği hiç sevmem ancak yinede bazen damarım tutuyor. İşin içinde Yalova olunca farklı oluyor. Oysa ben kendimi bildim bileli dünya vatandaşıyım. Nihayetinde aynı güneşe çamaşır asmıyormuyuz.
Fiona hoş geldiniz. Hepimizin kendimizi küçük bilgilerle tanıttığımız bir sayfamız var uğrarsanız seviniz.
Tekrar hoş geldiniz.
Bütün arkadaşlara selam olsun.
1 yaşından itibaren Çiftlikköy'ün çocuğu olmuş ve yaşımla eş seneleri orada devirmiş biri olarak beni de aranıza kabul eder misiniz?
Aramıza kabul ettik bile Günüm.:)
Çok tesekkur ederim. 94 mezunuyum. İlk Karaca'da başladım.:) Şu sıra başka bir firmada çalışıyorum.
Forum üyeleri olarak bir kaç kere ziyaret ettik Karaca fidanlığını ve ağaç müzesini. Ne zaman orda çalışıyordunuz.
Şu anda çalıştığınız firmanın isminide vermenizde bizim açımızdan bir sakınca yok. Belki çayınızı içmeye bile geliriz.:)
kiwici77
08-08-2008, 17:02
Herkeze merhabalar, ben Altınova'dan Emrah, kivi, deveci armutu, elma, zeytin, erik, hurma üretiyoruz, yücel abi ile tanışıyoruz, zannedersem richirich i de tanıyorum.
kiwici77
08-08-2008, 17:13
Acemiliğimi mazur görüverin, bu yaşımda ilk defa bir forum sitesine yazıyorum:))
Hoş geldinzi Kiwici77:)
Bende Altınova'nın Karadere Köyü'ndeyim. Yakınız yani.
FORUM KULLANMA KILAVUZU (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=102) bölümünde resim nasıl yüklenir, yazdığınız önceki mesajların bulunması gibi bir çok konuda bilgi mevcut. Eğer zorlandığınız, takıldığınız bir husus olursa her zaman biz buradayız.
Tekrardan hoşgeldiniz:)
snowman77
08-08-2008, 21:00
Hoşgeldiniz kiwici77 ve fiona...
Arkadaşlar sonbahar toplantısı için hazırlıklara başlasak mı? Ne dersiniz.;)
kiwici77
08-08-2008, 23:52
Hoşbulduk Todor ve Snowman. Sanırım foto ile ilgili sorunu çözdüm, kurallara uygun bir tane seçebildim:) Bu arada fotoğraf yetiştirdiğim deveci armutlarından;)
Arkadaşlar sonbahar toplantısı için hazırlıklara başlasak mı? Ne dersiniz.;)
Merhabalar Kudret Bey!
Yalovalılar bir araya gelebiliriz. Yer ve tarih konusunda öneride bulunursanız diğer arkadaşlarında görüşlerini almış oluruz diye düşünüyorum. Bana kalırsa en kolay toplanabilecek gruplardan birisiyiz diye düşünüyorum.
Sevgiyle.
Merhabalar Cemal bey.
Tarih için ramazandan sonra olsa iyi olur derim. Yer içinde Yalova'daki arkadaşlardan öneriler alalım derim.:)
Sevgiler...
Benim için fark etmez, ramazandan önce, ramazanda, ramazandan sonra.. Hepsi uygun.
Merhabalar Cemal bey.
Tarih için ramazandan sonra olsa iyi olur derim. Yer içinde Yalova'daki arkadaşlardan öneriler alalım derim.:)
Sevgiler...
Merhabalar Kudret bey !
Benim düşüncem büyük bir ihtimalle bayramı burda geçirmeyi planlıyorum. Eğer büyük çoğunluk Yalovada olursak çünkü oldukça kalabalıklaştık (Bu arada aramıza yeni katılan arkadaşlara teker teker hoş geldiniz diyorum) 30 EYLÜL 2008 PAZAR günü akşam (Bayramın birinci günü akşamı) ÇINAR ALTI kafede yemekten sonra Saat 18:00 gibi buluşmayı öneriyorum. Hem bayramlaşır hem dertleşiriz diye düşündüm bir an. Özelinize telefonlarımı yazıyorum. Ararsanız sevinirim.
Selamlar.
Önemli Not: Yukarıdaki öneri tamamen benim aklımdan geçenleri gösterir. Yeni her türlü görüş ve düşünceye açık olduğumuzu belirtmek isterim.
Ben bayramda büyük ihtimalle Bolu'da olucağım için katılamayabilirim. Ancak organizasyon konusunda yapabileceğim bir şey olursa elimden geleni yaparım.
Selamlar...
yucel ozbakis
26-09-2008, 15:42
Merhaba Kiwici 77 Sende hoşgeldin.
yucel ozbakis
26-09-2008, 15:42
Todor sizede selamlar uzun zaman oldu yazamadım. Bu arada nasılsınız?
Teşekkür ederim. Kışa hazırlanmaya çalışıyorum. Fuara (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10413) gelecek misiniz?
sinaninci1
26-09-2008, 22:18
Cemal bey
Birinci günü akşamı olursa ben katılamam, malum bayram ziyaretleri akraba ve büyükler çok olunca bayagı yoğun geçiyor,
2 veya 3 günü akşamı benim için uygundur, ama sizleride etkilemek istemem.
Mahmut Leventoğlu
26-09-2008, 22:30
Sevgili Cemal bir yanlışlık var tarihte. Bayramın birinci günü Pazar değil 30 Eylül Salı olarak düzeltmelisin. :)
sinaninci1
26-09-2008, 22:33
Sevgili Cemal bir yanlışlık var tarihte. Bayramın birinci günü Pazar değil 30 Eylül Salı olarak düzeltmelisin. :)
İftardan önce yazmış olacak o kadar.:D:D
sinaninci1
30-09-2008, 00:52
Toplantı ne oldu yazan çıkmadı.
sinaninci1
14-10-2008, 10:21
Sn İnci benim şarabım hazır tattırmak isterim.tanışalım.memet77
Tabi ne zaman isterseniz veya müsaitseniz tanışmak isterim.
Sn İnci mesajınızı aldım buluşmamız için tel. msj bırakın 532 275 46 89 . Çalışmıyorum her saat müsayitim.Saygılar.
Sn Todor sizi çok merak ediyorum.Ben balkankardan geldim.Tanışalım.memet77.Saygılar.
Merhaba Mehmet Bey. Tanışmayı ben de dilerim. Cuma ve cumartesi günleri fuarda olacağım. Eğer sizde gelecekseniz orada yüzyüze tanışabiliriz.
Diğer Yalovalı arkadaşlar, şu toplantı işini de bir açıklığa kavuştursak artık.
Kargalar bile gözünü açmadan yalova ya düşeceğim ben. (sabahın 6.30 da) Sebo 10.30 gibi gelecekmiş, eşlik etmek isteyen olursa bana, ben terminalde olacağım sevgili yalovalılar:))
Sabah 07:00'da terminaldeyim Sayın Cemo. Telefonumu özel mesaj ile yolluyorum.
Teşekkürler sevgili todor, görüşmek üzere.
Bulmuşsunuz cennet gibi coğrafyayı, bir de deprem korkusu olmasa! Yalova'nın doğası doğal arboretum, ama Karaca arboretum dışında ne durumu geldi Yalova yarımadası ormanları bilmiyorum? topraklarını çiçekçiler süpürmüştür, ağaçlarını işgalciler kesmiştir.
sahilleri yazlıkçılar yağmalamıştır. Hala duruyor mu ? Termalden Armutlu'ya doğanın zenginliği.
Sevgili nariçi, ne depremden, ne de deprem korkusundan eser göremiyorum Yalova'da. Ben 15 yıldır Yalova'da yaşayan biri olarak, ormanlarında talan edilmiş bir durum yok, topraklarını çiçekçiler süpürmüyor. Çiçekçiler genelde barajdan çıkan toprağı kullanıyorlar. Ağaç kesenler illaki vardır ama göz göre göre talan yok.
15 sene önce sahilller doluydu öncesini bilmiyorum.Depremde yıkılan siteler ise virane şekilde boş halde duruyor. Termal'den Armutlu'ya doğann zengiliği hala var ancak nüfus arttıkça yapılaşma doğal olarak iç bölgelere doğru yavaş yavaş kaymakta.
SEVGİLER, SAYGILAR.:)
Kutret bey genel bilgilendirdiğiniz için ve floranın durumu için hem sevindim, hem teşekkür ederim. Sevgi ve saygılar.
Bizimkilerden 7-8 yıldır gitmediğimiz Çınarcık'ın eskisi olmadığı, çok kalabalıklaştığı, denize girmenin mümkün olmadığını çok duyuyorduk.
Eylül ayı başında ailecek 7-8 yıldır uğramadığımız Çınarcık'a gelmiştik. Etraf sakinleşmiş denize giren 3-5 kişi, deniz tertemiz, berraktı. Kumsalda otururken, denizde kıpırtılar gördük. 5-6 tane Yunus, denizde kıyının 3-4 metre ilerisinde oyun oynuyorlardı. Yunuslar oynaya oynaya gözden kaybolup aradan yarım saat kadar geçmişti ki, İstanbul tarafından milyonlarca Leyleğin bize doğru geldiğini gördük. O kadar yakınımızdan geçtiler ki gölgeleri üzerimize düştü, arkadaki dağların eteklerinde toplanıp, yollarına devam ettiler. Bu kadar çok sayıda Leyleğin göçünü hayatımda ilk kez gördüm. Aynı günün içinde, İstanbul'un hemen yanıbaşında yaşadığımız bu iki güzel olay, hayatımızda unutamayacağımız anılarımızdan olacak. Keramet Eylül ayında mıydı bilmiyorum? :)
Tabi eklemeyi unuttuğum Altınova-Topçular arasında (verimlimidir verimsiz mi bilmiyorum ama) tarım arazilerine yapılan onlrca tersane, Aksa isimli firmanın yeşil mavi yol deyip Yalova'ya ve doğasını korumaya ve destek olmaya çalışırmış gibi yapıp, sonrada termik santral çalışmalarına başlaması Yalova'yı ve doğasını nasıl etkiler bilemiyorum.
Merhabalar !
Limonun bahsettiği leylekleri o tarihte Çınarcık marinada oturup çay içerken bende izlemiştim. Gerçekten muhteşem bir görüntü idi inanın bende unatamadım hala. Öyle büyük bir guruptiki geçişleri yaklaşık bir saat sürmüştü.
Benim düşüncem toplantı tarihinin 22 Kasımda olması yönünde. Demir tavında dövülür derler bizde. Toplantı çıkışı bizde İzmire hareket eder selamlarınızı arkadaşlara iletiriz diye düşündüm bir an.
Yer konusunu ne yapıyoruz bir önerisi olan yokmu. Şimdiden belirlersek iyi olacak.
Sevgili Kudretin yazdıkları o kadar doğruki ne denilir bilmiyorum. Yalovada yaşamak hem güzel hemde bir o kadar zor iş. Öyle şeyler yaşanıyorki.
Selamlar.
Merhaba Arkadaşlar,
Karamürsel civarında, meyve fidanı alabileceğim güvendiğiniz memnun kaldığınız, bana(acemi biri olarak) bilgi ve tavsiyeler vercek birikime sahip, bir fidanlık varmıdır.Tavsiyeleriniz bekliyorum.
İstanbul buluşması "İstanbul" başlığından bu başlığa yönlendirilmiş ama ben bu konuyla ilgili bir şeye rastlamadım?
Sayın Kagu, toplantı ile ilgili mesajları 30 Kasım 2008 Yalova toplantısı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11349) başlığına taşıdım.
Sayın Aslan K, toplantıya siz de katılırsanız, fidan işini ayrıntılı konuşabiliriz.
Şu sıralar, köyde internet ve elektrik problemi var, foruma çok fazla bağlanamıyorum. Haberleri Kudret veriyor sağ olsun.:)
ZECOTURK
27-11-2008, 15:59
Todor ilk hedefim seninle tanışmak...Sen çağır ben anında Karaderedeyim.
Sayın Kagu, toplantı ile ilgili mesajları 30 Kasım 2008 Yalova toplantısı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11349) başlığına taşıdım.
Sayın Todor, teşekkür ederim.
ZECOTURK
27-11-2008, 16:15
Haftasonu Aşırı yağış olmazsa ordayım.Siz Köyde olacakmısın?
ZECOTURK
27-11-2008, 16:22
Ben size sadece 5 km uzakta oturuyorum.Sizin engin bilgilerinizdende yararlanmak istiyorum doğal olarak.
Hafta sonu toplantımız var.:)
Günaydın!
Yalovalılar bir toplanırlar pir toplanırlar. Toplantıdan sonra kimse sayfanın yüzünü bile açmamış.
Hey Yalovalılar kimse yokmu yoksa varda benmi göremiyorum. Yaşlandıkmı ne?
Selamlar hepinize.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.