View Full Version : Ev ekmeği (yaş ya da kuru mayalı)
Bugün ekmek günü sanırım :)
Ben klasik biçimde yaptığım için mayalamaya öğleyin başladım. İkinci ekmek 10 dakikaya pişmiş olur :)
Mine Pakkaner
04-02-2011, 17:33
Mis, mis :))
Sade ekmek mi?
Sade ekmek; biri beyaz un, diğerinde çavdar unu da var o kadar :)
191442
Mine Pakkaner
04-02-2011, 18:13
Oy oy oy :)) Eline sağlık harikalar.
Kokusu geldi valla. :)) Eline sağlık.
Maya olarak ne kullandındı? Orada olsam yarısını ben götürmüştüm onların ya neyyse, ben geldiğimde yine yaparsın. ;)
Afiyet olsunn.
Forumda normal, "sıradan" ekmek yapma başlığı yok diye burada yazıyorum, sonra taşıyayım :)
Yaş maya kullandım, kuru maya da aynı işi görüyor...
Not: sözünü ettiğim konu başlığı ne olsun bilemedim :) Her türlü ekmek başlığı var, buna ne denir ki? :)
Sevgi Durul
04-02-2011, 22:48
Sayın malina elinize sağlık. Bizim burada ev ekmeği diyorlar.
Eskiden kayınvalidem sürekli yapardı. Ve her yaptığı ekmekten, mayalık hamur ayırır, buzdolabında saklar, bir sonraki yaptığı ekmekte o mayayı kullanırdı.
Kayınvalidenizin yaptığı bu sanırım:
Ekşi Hamurlu Ekmek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11569&highlight=ekmek)
Tadı ve görüntüsü ufaklıklara çok cazip geldi. Aktif kuru hamur mayası ve su yerine süt kullanarak ve bir de yumurta kırarak yaptım.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.