PDA

View Full Version : Ev ekmeği (yaş ya da kuru mayalı)




malina
04-02-2011, 17:22
Bugün ekmek günü sanırım :)

Ben klasik biçimde yaptığım için mayalamaya öğleyin başladım. İkinci ekmek 10 dakikaya pişmiş olur :)




Mine Pakkaner
04-02-2011, 17:33
Mis, mis :))

Sade ekmek mi?

malina
04-02-2011, 17:53
Sade ekmek; biri beyaz un, diğerinde çavdar unu da var o kadar :)

191442

Mine Pakkaner
04-02-2011, 18:13
Oy oy oy :)) Eline sağlık harikalar.

Müjgan
04-02-2011, 19:46
Kokusu geldi valla. :)) Eline sağlık.
Maya olarak ne kullandındı? Orada olsam yarısını ben götürmüştüm onların ya neyyse, ben geldiğimde yine yaparsın. ;)
Afiyet olsunn.

malina
04-02-2011, 22:31
Forumda normal, "sıradan" ekmek yapma başlığı yok diye burada yazıyorum, sonra taşıyayım :)

Yaş maya kullandım, kuru maya da aynı işi görüyor...

Not: sözünü ettiğim konu başlığı ne olsun bilemedim :) Her türlü ekmek başlığı var, buna ne denir ki? :)

Sevgi Durul
04-02-2011, 22:48
Sayın malina elinize sağlık. Bizim burada ev ekmeği diyorlar.

Eskiden kayınvalidem sürekli yapardı. Ve her yaptığı ekmekten, mayalık hamur ayırır, buzdolabında saklar, bir sonraki yaptığı ekmekte o mayayı kullanırdı.

malina
04-02-2011, 23:29
Kayınvalidenizin yaptığı bu sanırım:

Ekşi Hamurlu Ekmek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11569&highlight=ekmek)

Ozlem A
13-12-2013, 11:55
Tadı ve görüntüsü ufaklıklara çok cazip geldi. Aktif kuru hamur mayası ve su yerine süt kullanarak ve bir de yumurta kırarak yaptım.