View Full Version : Likör
Sirke gibi likör yapmayı da hiç denemedim...
Kimler denemiş olabilir acaba? :)
vişneler çekirdekleri çıkarılıp kavanoza konuyor üstüne şeker kapağı kapatılıyor.. sulanıyor, şeker eriyor, alkolleniyor..bir kaç ay beklemesi gerekiyor.Bunu yeğenim yapar denemedim..
votka alıyorum istediğim reçelle karıştırıyorum. 20 gün kadar sonra hazır..
Mahmut Leventoğlu
13-11-2006, 16:31
:)))) Tembel memet :)))) sevgiyle ve dostlukla
olduu ..tamam....... yazdım bunu........ siz buraya gelince incir likörüde kalmamış olur....
nar likörüde bitmiş olur....
bu kış kesinlikle mersin likörü denemek istiyorum...
Mahmut Leventoğlu
13-11-2006, 16:36
memet söyleyecek çok şey var da burada mundar etmeyelim. Kesin bir araya geleceğiz. Ödemiş Birgi de ninemin evinde ve ve ve görcez bakalım efeliğini :)) bunlar şaka dostum gerçekten en kısa zamanda bir araya gelelim bakalım ne olcek?
benim çabuk tarif çok sert oluyor.. denemek isteyenleri uyarayım..
Mahmut Leventoğlu
13-11-2006, 16:59
Tavsiye mersinin meyvesini rakıya yada cin tonik e ezip bardağa at bakalım noluyo yada mersin yaprağını birkaçkez kırıp kadehe at bakalım rayihası nasıl :))))
Benzer bir vişne likörü tarifi de benden.1 kg vişne yıkanıp , sapları ayıklandıktan sonra (çekirdekleri çıkartılmıyor) , büyük bir cam kavanoza bir sıra vişne bir sıra şeker , bir sıra vişne bir sıra şeker olarak dizin.Ağzını kapayıp , güneş gören bir yere bırakın .3 - 4 günde bir kavanozu iyice çalkalayın.
2-3 ay sonra kavanozun kapağını açıp içine bir şişe votka dökün ve bir adet de çubuk vanilya atın.15 gün de böylve beklesin , içime hazırdır.Daha ince ve tortusuz bir likör istenirse kahve filtresi kağıdıyla süzülebilir.
renovatio
12-12-2006, 23:30
ödev olarak harnup u alsaydım harnup likör ü yapacaktım.ama yine malzemeyi bulundurduğumda yapacağım,o zaman deneyimimi paylaşırım :)
lerdemir
13-12-2006, 11:49
İzmir'de üniversitede okurken, İzmir'in tarihi ile ve eski İzmirliler ile yakından ilgilenen Aykan adında bir arkadaşım eski bir taş evde yaşlı bir Rum teyzeden bir likör tarifi almış ve bana da vermişti. Ama aradan yıllar geçti, tarifi kaybettim; irtibatlar da yitti gitti.
Fakat o vişne kavanozun içine kabuk tarçın da atıldığını hatırlıyorum... Diğer detayları ise maalesef... :(
Kabuk tarçın atınca, aroması siner ama tortu yapmaz. Aynı şekilde sıcak şarabada kabuk (çubuk) tarçın atılabiliyor. Aktarlarda bulmak mümkündür:)
Mahmut Leventoğlu
13-12-2006, 14:28
Yılbaşı yaklaşıyor ya inşallah tarifler de artar. İçimizden bir DEGÜSTATÖR seçmeliyiz bunu da en iyi tüketiciler yapar.
Kabuk tarçın atınca, aroması siner ama tortu yapmaz. Aynı şekilde sıcak şarabada kabuk (çubuk) tarçın atılıabiliyor. Aktarlarda bulmak mümkündür:)
Bu da sıcak şarap tarifi:
1 su bardağı su ,
2 adet çubuk tarçın ,
1 adet çubuk vanilya ,
2 dilim limon ,
1 adet elma kabuğu ve
3-4 çorba kaşığı toz şeker (miktarı isteğe bağlı) karıştırılır ,
kaynama başladıktan sonra 5 dak kaynatılır , 1 şişe sek şarap eklenir, kaynama noktasına kadar (üzerinde buhar oluşana kadar) ısıtılır, kaynamadan altı kapatılır süzülür , servis yapılır.
Pahalı şaraptan daha güzel sıcak şarap olur diye bir şey yok , ucuz şarap kullanımı tavsiye edilir.
hassoman
16-05-2007, 15:04
Şimdi vişne zamanı...
Pazarda hemen görünüp kaybolan bir meyva bu vişne...
O yüzden fazla oyalanmayın derim..
Evet aşağıda tarifini vereceğim içkiyi ben her sene yapıyorum. Bu likör müdür bilmem. Ama sonuç olumlu..
- 3 kg kavanozu dolduracak kadar sapları çıkarılmış vişne (çekirdekler çıkarılmıyor)
- üç kaşık şeker ( tatlı olsun diyen bu miktarı daha da artırabilir)
- iki-üç parça büyük tarçın kabuğu
- on adet kadar tane karabiber...
- on adet kadar karanfil...
- Aldığı kadar votka...
-Kavanoza katlar arasına tarçın+Karabiber+Karanfil serpiştirelerek vişne doldurulur. (Sıkıştırmaya çalışmayın)..
- Üzerine şeker dökülür. Vişneleri kapatacak kadar votka eklenir. Kavanoz sallanarak hava kabarcıkları çıkarılır. Kapak hava almayacak şekilde kapatılır. (Emin olmak için kavanoz ağzına streç gerdikten sonra kapağı sıkıca kapatabilirsiniz.)
- Kapağın üzerine, yapım tarihini atın. Siyah bir poşetin içine koyun. Üç ay gölgeli, serince bir yerde unutun.
- Üç ay sonunda (daha fazla unutulmasında bir mahsur yok). Kavanozu süzün. İçkiyi güzel yaraşır bir şişeye doldurup buzdolabına kaldırın.
Kavanozda kalan vişne tanelerini atmayın. Bu defa üzerine cin koyun. ağzını kapatın. Güzel şişedeki içkiniz bitince (öyle oturup büyük bir rakı içer gibi içmeyeceksiniz bunu. Gün batımında, yemek öncesi, ayaklı bir bardakta bol buzlu, ağzınızda gezdirerek içeceksiniz.
Az buçuk viski kültürüne benzer şekilde.
Günde iki parmak.
(Fazlası emeğinize acımamak olur)
Bir-iki ay sonra ayrı bir tatda (cinli) bir içeceğiniz daha oldu demektir.
Her iki içkiyi de (Işığa tuttuğunuzda harika bir renk göreceksiniz. Bardağınız içinde çalkaladığınızda kenarlardan gözyaşı şekilde aktığını da. Kokladığınızda nefis bir koku alacaksınız. Tadını ise sanırım hayal edebiliyorsunuz... Bir içkide başka ne özellik aranır ki...)
NOT: Kavanozdan çıkan vişne tanelerini bir defada iki üçünden fazlasını yemeye kalkışmayın.
Billur Korkmaz
17-05-2007, 23:43
Sn. Hassoman, tarifiniz ilgimi çekti ve özendim açıkcası.. Vişne sevmeyenler için alternatif olarak hangi meyveyi kullanmamız daha münasib olur acaba? Bizim sevdiklerimiz değil de sizin önerecekleriniz?
hassoman
18-05-2007, 01:03
Sayın Korkmaz,
Önerebileceğim iki meyva var:
- Kızılcık
- Çilek
Her ikisiyle de denedim. Siz de denerseniz hayal kırıklığı yaşayacağınızı sanmıyorum. Her ikisinden de olumlu sonuç aldım.
Yalnız itiraf etmeliyim, vişnenin yeri ayrı.
Vişne sevmeyenler bu içkiyi vişne suyu gibi düşünmesin.
Bakın aklıma ne geldi!
İsterseniz, bir kavanoz vişneden, bir kavanoz da çilek veya kızılcıktan yapın...
Böylece Konuklarınıza dilediklerini ikram etmiş olursunuz...
Billur Korkmaz
18-05-2007, 11:58
Teşekkürler Sn. Hassoman.. :)
Ferda Ülkümen
18-05-2007, 20:59
Bizim buralarda(pangaltı) mevsiminde'likörlük zerdali' satılır.bir de onu deneseniz.
hassoman
19-05-2007, 12:58
Bizim buralarda(pangaltı) mevsiminde'likörlük zerdali' satılır.bir de onu deneseniz.
Sayın Ülkümen,
Zerdali hoş kokulu bir meyva. İçkisinin de güzel olacağını sanıyorum.
Ancak üç ay gibi bir bekleme süresinin zerdaliye fazla geleceğini sanıyorum.
Siz denediniz mi? Elinizde bir tarif var mı?
Merakla bekliyorum:
Billur Korkmaz
19-05-2007, 13:15
Aslında en çok sevdiğim likör çeşidi nane ve ahududu likörüdür. Bazan de muz likörü. Diğer çeşitlerine pek itibar etmedim ancak yenilikleri ve değişikliği seven biri olarak zerdali likörü de olabilir, hiç denemedim..
Forumlarda izlediğim kadarıyla Sn.Hassoman'ın engin bilgi ve tecrübeleri bize ışık tutacak gibi görünüyor yine bu mevzuda da..:)
Ferda Ülkümen
19-05-2007, 13:39
Zerdali likörü yapmayı denemedim.Güneşte bekletilerek hazırlanan bir vişne likörü yapmıştım,çok güzeldi ama konyakla yaptığımı hatırlıyorum.
zerdali likörünü komşularımız yapar,tadını oradan biliyorum.Onlar bu işi iyi biliyorlar,tarifini öğrenmeye çalışayım.
hassoman
19-05-2007, 13:45
Aslında en çok sevdiğim likör çeşidi nane ve ahududu likörüdür. Bazan de muz likörü. Diğer çeşitlerine pek itibar etmedim ancak yenilikleri ve değişikliği seven biri olarak zerdali likörü de olabilir, hiç denemedim..
Forumlarda izlediğim kadarıyla Sn.Hassoman'ın engin bilgi ve tecrübeleri bize ışık tutacak gibi görünüyor yine bu mevzuda da..:)
Sayın Korkmaz,
İnanın yüzüm kızardı. Bani mahçup ediyorsunuz.
Siz hakkımda böyle yazınca kendimi bu konuda bir şeyler yazmak zorunluğunda hissettim. Zerdali, votka, şeker üçlemesinin ancak bir-iki hafta beklettin sonra süzülmesinde fayda olacağını sanıyorum. Yoksa sirke niyetine bile kullanamazsınız gibi geliyor. Bunu denersem sonucunu sizinle paylaşacağımdan emin olun derim.
Ha sahi aklıma gelmişken;nar taneleriyle de yaptım likörü... Aynı vişne likörü tarifinde olduğu gibi... Üşenmemiş nar tanelerini özenle ayıklamıştım.
Bakın işte ne güzel seçeneklerimiz artıyor:)
Mahmut Leventoğlu
21-05-2007, 11:50
Sevgili Hassoman bizim yörede KIZILCIK bol miktarda mevcut. İnsanlar Reçelini,marmeladını yapıyorlar. Acaba likörünü denedinizmi ? Acaba nasıl olur ? Bu konuda tavsiyeniz olabilirmi? Sevgiler
hassoman
21-05-2007, 12:15
Sevgili Hassoman bizim yörede KIZILCIK bol miktarda mevcut. İnsanlar Reçelini,marmeladını yapıyorlar. Acaba likörünü denedinizmi ? Acaba nasıl olur ? Bu konuda tavsiyeniz olabilirmi? Sevgiler
Sayın Leventoğlu,
Evet denedim.
Aynı yukarıda tarifini verdiğim vişne likörü gibi yapacaksınız.
Siz de deneyin derim.
Selamlar...
Mahmut Leventoğlu
21-05-2007, 13:25
Hassoman kesin yapacağım ve iyi sonuç alacağımı umuyorum. Yöredeki dostlarıma da öğreteceğim.
Teşekkür ederim.
Türkiye'de likör yapımı ve likör çeşitleriyle ilgili bir yazı.
http://www.sihirlitur.com/icecekler/index.html
Billur Korkmaz
24-05-2007, 21:41
Türkiye'de likör yapımı ve likör çeşitleriyle ilgili bir yazı.
http://www.sihirlitur.com/icecekler/index.html
Ne güzel adresler bunlar böyle, bayıldım doğrusu. Hatta alttaki adresi sık kullanılanlara ekledim, teşekkürler sevgili zenfree..:cool:
Evet harikadır. Haluk Bey her perşembe 17:30 civarı TRT FM'de gezilerini anlatıyor. Dinlemenizi tavsiye ederim.
hassoman
09-06-2007, 00:54
Bu tarifimden ne yazık sadece armut ağacı olanlar yararlanabilecek...
Aslında bu tarif de değil. Bir çeşit uygulama...
Nicedir bu uygulamayı yazmayı düşünüyordum. Her defasında atladım. İnşallah geç kalmamış ve dallarda hâlâ şişe ağzından girebilecek çapta ham armut kalmıştır.
Malzemeler:
temiz bir şişe (70'lik rakı şişesi ölçülerinde)
Armut ağacı:)
Votka veya benzeri...
Yapılışı:
Şişeyi dibine yakın kısmına iple (yanlardan iki eşit uzunlukta sarkacak vaziyette ) sıkı bir düğmük atıyoruz.
Bu şişeyi henüz olgunlaşma aşamasındaki armutu dalıyla birlikte zedelemeden şişenin ağzından içeriye sokuyoruz ve dikkatlice şişenin ağzı aşağı gelecek şekilde sarkan ipleri kullanarak başka bir dala ya da dallara bağlıyoruz. Böylece armut şişe içinde büyümesine devam edecektir. (Şişenin ağzı aşağıya getirmemizin nedeni yağmur suyunu içine almasına engel olmak.)
Armut şişenin içinde büyüyüp olgunlaşınca (herhalde Ağustosu bulur) sapı uzun olacak şekilde koparılır (kesilir) içine votka ve benzeri alkollü içki konur ağzı kapatılır. İster bu şekilde vitrinde tutulur, eşe dosta gösterilerek armutun şişe içine nasıl girdiği konusunda zeka testi yapılır.;) İsterse makul bir süre sonra içindeki votka servis edilir. :D
Bu uygulamayı dilediğiniz kadar şişeyle yapabilirsiniz.İçine konulacak içkiyi çeşnilendirmek hayal gücünüze kalmış artık.
Şişe içinde armutlu içkinin Fransa'da hayli pahalıya satıldığını ve özel olarak üretildiğini bu arada belirtmeliyim. Bir de Kıbrıs'ta olurmuş. Ağaçlar şişeler yüzünden pırıl pırıl parlarmış.
Bilgi için şuraya bir göz atın derim:
http://www.internetwines.com/spirits-liqueur-pear.html
Şişe içinde meyvanın nasıl büyütüleceği konusunda koşullarınıza uygun gelen daha uygun bir yöntem bulmakta elbette serbestsiniz...
İnşallah arkadaşlarımızdan deneyenler çıkar ve belki de olmuştur. Göreceğiz efendim:rolleyes:
Sn hassoman
Öyle bir anlatmışsınız ki, şimdi çıkıp armut ağacı arayasım geldi.
Benim de çok uzun yıllar önce duyduğum ama tam hatırlayamadığım bir içki; cin veya votkanın içine şeftali dilimleri eklenip bekletmekti. O zamanlar işlerin yoğunluğundan yapamamıştım. Şimdi ise yapmak istiyor ama hatırlayamıyorum:rolleyes:
denizakvaryumu
10-06-2007, 18:45
arkadaşlar vişne zamanı geldi mi...2 yıldır pazara çıkmıyorum...market insanı olduk :D
markete de vişne gelir mi bilmem ama bu tarif ilgimi çekti mutlaka yapacağım...yalnız şeker oranı bana az geldi 3 kaşık olduğuna eminmisiniz?
.
hassoman
11-06-2007, 13:56
Şeker miktarını dilediğiniz tada ulaşıncaya kadar artırabilirsiniz.
O kadar da katı kuralcı değiliz canım.:p
Yeri gelmişken şunu belirtmeden geçemeyeceğim.
Yemek tariflerini bire bir uyguladığınızda genel olarak beklediğiniz sonucu alamazsınız. Yemek tariflerindeki malzemeleri size verilen ip uçları olarak düşünün. Gerisi sizin düş gücünüze, gurme becerinize kalmış...:rolleyes:
500 gr. Vişne
500 ml. Kahverengi Rom
200 gr. Kahverengi Şeker
100-150 gr. ayıklanmış kuru badem
Vişneleri çekirdeklerinden ayırın. Bir cam kavanoza yerleştirip, üstlerine 200 gr. şeker, 100-150 gr. badem ve 500 ml. romu koyup serin ve karanlık bir yerde saklayın.
Bu tarifi denemek için vişenlerin olmasını bekliyorum.;)
Tarifi bir blogdan almıştım ama malesef hatırlamıyorum. O nedenle linki ekleyemedim.
hassoman
11-06-2007, 14:02
Öyle bir anlatmışsınız ki, şimdi çıkıp armut ağacı arayasım geldi.
Ah ne yazık, bu sene ancak üç şişeye armut yerleştirebildim. Daha fazla olsaydı bir şişesini sizin için ayırabilirdim.:(
Cin, votka, şeftali pek çok kokteyl için muhteşem bir üçlüdür. Keşke bu içkinin yapılışını anımsayabilseydiniz. Çevrenize bir sorun bakalım; bel ki bir bilen çıkar...
1/2 litre (pastörize) Süt
300 gr. Toz şeker
150 ml. Alkol
1 Paket vanilya sekeri
1/2 Limon suyu ve kabuğunun rendesi
2 Kivi
Limonu rendeleyin. Kivilerin kabuklarını soyup, çok ufak parçalar halinde kesin. Bütün malzemeleri bir cam kavanoza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Hergün karıştırın, bir kaç gün sonra likörünüz olmuştur.
hassoman
11-06-2007, 14:07
500 gr. Vişne
500 ml. Kahverengi Rom
200 gr. Kahverengi Şeker
Vişneleri çekirdeklerinden ayırın. Bir cam kavonoza yerleştirip, üstlerine 200 gr. şeker, 100-150 gr. badem ve 500 ml. romu koyup serin ve karanlık bir yerde saklayın.
Tarifi bir blogdan almıştım ama malesef hatırlamıyorum. O nedenle linki ekleyemedim.
Bakın işte bu güzel bir reçeteye benziyor;)
Sayın zenfree,
Saklama süresi konusunda bir ayrıntı var mıydı? Heralde kahverengi rom kolay bulunur....mu?
Sevgili hassoman,
Ne kadar durursa o kadar berrak olduğundan bahsediliyor. Bulup link'i mutlaka ekleyeceğim.
hassoman
11-06-2007, 14:11
300 gr. Toz şeker
150 ml. Alkol
1 Paket vanilya sekeri
2 Kivi
Limonu rendeleyin. Kivilerin kabuklarını soyup, çok ufak parçalar halinde kesin. Bütün malzemeleri bir cam kavanoza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Hergün karıştırın, bir kaç gün sonra likörünüz olmuştur.
sayın zenfree,
Bugün çok verimlisiniz. teşekkürler:D
Bu reçeteyi denediniz mi?
Süt, alkol ve limon yüzünden kesilmez mi?:confused:
Ben denemedim ama deneyenler sizin gibi endişe duymuşlar. Sütte bozulma olacağını düşünmüşler. Ama nefis olduğunu söylüyorlar.;)
hassoman
11-06-2007, 14:23
Ben denemedim ama deneyenler sizin gibi endişe duymuşlar. Sütte bozulma olacağını düşünmüşler. Ama nefis olduğunu söylüyorlar.;)
Tezcanlılığımı hoş görün,
Deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak?
Macera ille de egzotik yerlerde yaşanmaz.
Bunlar da egzotik yolculuk, bunlar da maceradır. Değil mi ama;)
Teşekkürler efendim..
Kesinlikle size katılıyorum hassoman.
Ben de deneyip fotograflarını yükleyeceğim.
denizakvaryumu
11-06-2007, 16:39
500 gr. Vişne
500 ml. Kahverengi Rom
200 gr. Kahverengi Şeker
Vişneleri çekirdeklerinden ayırın. Bir cam kavanoza yerleştirip, üstlerine 200 gr. şeker, 100-150 gr. badem ve 500 ml. romu koyup serin ve karanlık bir yerde saklayın.
votkayı kolay buluruz da bu kahverengi romu nereden bulacağız...bulsak bile hayli pahalıdır, likör için heba edilir mi bilmem...en iyisi yine votka gibi :)
Bademli vişne likörü ile ilgili ayrıntlar aşağıdaki linkte.
http://www.soframiz.de/?p=414
Sevgili denizakvaryumu fiyatlar konusunda malesef hiç bilgim yok. Ama tarifi uygulayan kişi sanırım Almanya'da yaşıyor.
soframiz
11-06-2007, 18:26
sayın zenfree,
Bugün çok verimlisiniz. teşekkürler:D
Bu reçeteyi denediniz mi?
Süt, alkol ve limon yüzünden kesilmez mi?:confused:
ben denedim, tarifi sitem de (www.soframiz.de) görebilirsiniz, cok nefis oluyor ve süt keksilmiyor yalniz buzdolabin da saklanmasi gerekli en az 1 hafta bozulmadan dayaniyor.
soframiz
11-06-2007, 18:33
Bademli vişne likörü ile ilgili ayrıntlar aşağıdaki linkte.
http://www.soframiz.de/?p=414
Sevgili denizakvaryumu fiyatlar konusunda malesef hiç bilgim yok. Ama tarifi uygulayan kişi sanırım Almanya'da yaşıyor.
Tesekkür ederim Zenfree tarif icin siteme link vermissiniz. Böylelikle ben de üye oldum ve araniza katildim. Almanya da rom ickisi pahali degil, Türkiye fiatlarini bilemiyecegim, votka ile de yapilabilir bu likörler, ben her ikisi ilede denedim. Rom ile daha cok deneme yapmamin sebebi hem tat bakimindan ve hem de daha hafif olmasindan dolayi. Ayrica sitem de arama kismina likörler diye yazarsaniz bütün denedigim likörleri görebilirsiniz.
soframiz
11-06-2007, 19:01
bir de bunu deneyin, benim en cok begendigim likörlerden biri, bekleme süresi cok kisa.
Zencefilli cilek likörü
500 g Cilek
1 paket 8 g Vanilya sekeri
5 YK Natur seker
250 ml beyaz Rum
1 TK büyüklügünde zencefil
Ufak bir kavanoza cilekleri dograyin. Vanilya sekeri, Rum, Natur sekeri ve ufak dogranmis zencefilleri ilave edip agzini kapatip 1,5 - 2 hafta beklemeye birakin. Arada bir siseyi calkalayin. En gec 1 hafta sonra icime hazir.
Sevgili soframiz aramıza sitemize hoş geldin.;)
Likör tarifleri için teşekkürler. Denemelerimiz sırasında yardımlarını bekliyoruz.:o
İtalya'dan gelen limoncelloyu çok sevmiştim. Limonata gibi tadı vardır. Bir sitede yapımını buldum. Ama bir ara bir gazetede, İtalyan olan Donatella adında bir bayanın tarifini okumuştum (şimdi ayıp olacak ama yine hatırlayamıyorum) . O tarif bundan farklıydı ve bana oldukça zor geldiği için yapmaktan vazgeçmiştim. Bir yerlere sokuşturmuşumdur, bulursam onu da yazarım. Bu kolay yapılabilir.
Malzemeler
• 4 litre su
• 500 gr. tozşeker
• 2 litre saf alkol
• 8 kilo limon
Yapılışı
Limonların kabuklarını keskin bir ince bıçakla soyup saf alkolün içine atın. 15 gün sonra bu karışıma 4 litre su ve 500 gr şekeri ekleyip 2 saat kaynatın. Soğuduktan sonra bir şişeye koyup buzdolabına yerleştirin, içkiniz istediğiniz zaman servise hazırdır. Aman dikkat, içinde şeker olduğu için dikkatli içmenizde fayda var, sakın ölçüyü kaçırmayın.
Not: Adının limon olduğuna bakmayın, isterseniz çilek, Bodrum mandalinası veya portakala da aynı tarifi uygulayıp sonuna çello ekleyebilirsiniz.
http://www.yemek-tarifi.info
soframiz
11-06-2007, 20:53
Sevgili soframiz aramıza sitemize hoş geldin.;)
Likör tarifleri için teşekkürler. Denemelerimiz sırasında yardımlarını bekliyoruz.:o
Hosbulduk Zenfree, memnuniyetle yardim ederim, ben de degisik likör tariflerini beklerim sizlerden.
bibibitanem
17-06-2007, 22:36
evde yapılan likörler hangi ortamda saklanmalı?
ne kadar zamanda tüketilmeli?
soframiz
17-06-2007, 22:42
evde yapılan likörler hangi ortamda saklanmalı?
ne kadar zamanda tüketilmeli?
Merhabalar, likörleri meyvalarina göre beklettim, mesela incir ve bademli visne likörü en uzun beklettiklerim oldu. Diger likörler en fazla 1 hafta sonra icilmeye hazir oluyor.
Hergün karistirmak gerekli, sekerleri eridikten sonra tadina bakarak karar verebilirsiniz. Meyvalar ne kadar olgun olursa bekletme müddeti o kadar kisa oluyor. Elma, armut gibi sert olan meyvalari uzun bekletin.
bibibitanem
17-06-2007, 22:47
yok ben onu sormadım.
likörü yaptık şişeledik nerede saklıycaz? buzdolabında veya normal bir dolapta mı? ışık görüp görmemesinde zarar var mı?
ayrıca likörün son kullanma tarihi var mıdır? yani en geç 1 ay içindemi tüketicez yoksa 1-2 senede kalsa bozulmaz mı?
bunu sormak istemiştim
soframiz
17-06-2007, 22:54
yok ben onu sormadım.
likörü yaptık şişeledik nerede saklıycaz? buzdolabında veya normal bir dolapta mı? ışık görüp görmemesinde zarar var mı?
ayrıca likörün son kullanma tarihi var mıdır? yani en geç 1 ay içindemi tüketicez yoksa 1-2 senede kalsa bozulmaz mı?
bunu sormak istemiştim
Normal bir dolapta, fazla sicak yer olmasin, isik görmesinin hic bir zarari yok ama cok günes alan bir yer olmasin. Tüketim müddeti: Incir likörümü 2 sene evvel yapmistim halen bozulmadan duruyor. Hava almamasina dikkat edin.
300 gr. Toz şeker
150 ml. Alkol
1 Paket vanilya sekeri
2 Kivi
Alıntıladığım tarifi bugün uyguladım. Ama süt kesildi galiba. Çünkü şişenin üst tarafında saydam bir sıvı varken süt toru şeklinde dibe doğru çöktü.:(
Şişeyi çalkalayınca normale dönüyor. Böyle olması normal mi sevgili soframız?
soframiz
20-06-2007, 01:53
Alıntıladığım tarifi bugün uyguladım. Ama süt kesildi galiba. Çünkü şişenin üst tarafında saydam bir sıvı varken süt toru şeklinde dibe doğru çöktü.:(
Şişeyi çalkalayınca normale dönüyor. Böyle olması normal mi sevgili soframız?
Merhaba Zenfree, yok olmamasi lazim, hic bir degisiklik olmamasi lazim. Hemen hazirladigin anda mi oldu bu cökme islemi, yoksa bekledikten sonra mi? kattiyen disarida birakma, havalar sicak cünkü. Tahminim süt kesildi. Kokusu tadi nasil?
Sevgili Soframiz tarifi hazırladım. Şişeye doldurdum, karıştırdım ve buzdolabına koydum. Bir kaç saat sonra baktığımda kiviler şişenin üst kısmında duru bir suyun içinde alt kısım ise tortulu idi.
Mesajını okuduktan sonra şişeyi çalkalayıp biraz bardağa aldım.Tadı harika. Koyu bir kıvamı var ve içinde beyaz minik tortular var.
Kullandığım süt yağsız pastörize süttü ve kutuyu, kullandığım anda açtım. Bildiğimiz normal şeker kullandım. Alkol olarak da votka kullandım.
soframiz
20-06-2007, 23:34
Sevgili Zenfree, süt kesilmis o yüzden tortular var alt kisimda, benim yaptigimda kattiyen tortu yoktu site de resimden belli sadece votkadan dolayi sütün beyazligi biraz degismisti, acaba yagsiz süt oldugu icin mi? anliyamadim. Benim likör 1,5 hafta dayandi. Ben de pastörize süt kullandim. Ben sana bir deneme daha yap derim.
Teşekkürler Soframız. Tam yağlı pastörize sütle yeniden deneyeceğim.:)
soframiz
20-06-2007, 23:49
Teşekkürler Soframız. Tam yağlı pastörize sütle yeniden deneyeceğim.:)
Birsey degil Zenfree, neticeyi merak ediyorum. :confused: Ben de bir daha deniyecegim, sanirim bu hafta sonu.
Tarife uygun olarak daha önce benim yaptıklarım. Ekşi nar, yeşil incir reçeliyle.
Denemek istediğim, mersin.
oldrower
01-07-2007, 15:03
300 gr. Toz şeker
150 ml. Alkol
1 Paket vanilya sekeri
2 Kivi
Arkadaşlar Alkol saf Alkolmü Nerede Satılır? Eczaneler vermiyorlar:mad:
Mahmut Leventoğlu
01-07-2007, 17:31
Memet Sütçüler de mersinler daha yeni çiçeğe durmuşlardı. Yani sanırım Ağustos gibi meyveleri çıkar ozaman bende deneyeceğim.Fotografı YazılıKanyon girişinde çektim geçen hafta.
Kokulu iri eriklerle yaptım, arkadaşlar geldi az önce bitirdiler.
Az önce zerdeçal, hindistan cevizi, kabuk tarçın, vanilya kullanarak bir harman Eski erik likörü denedik...
DENEYİN...
Arkadaşlar Alkol saf Alkolmü Nerede Satılır? Eczaneler vermiyorlar:mad:
Votka ya da rom kullanabilirsin.
Ben votka ile yaptım. Süt kesildi.:( Tekrar deneyeceğim.
Vişneleri bekliyorum. Bademli vişne likörü için.;)
hassoman
03-07-2007, 22:06
....Vişneleri bekliyorum. Bademli vişne likörü için.;)
Sayın Zenfree, her yer vişne... Aman elinizi çabuk tutun. Vişne nakliyeye dayanmadığı için midir nedir, tezgahlarda görünür görünmez yok oluyor. Ben 5 Lt'relik Paşabahçe cam kavanoza sadece vişneli yaptım. Şimdi iki litrelik bademli vişne likörünü deneyeceğim. Bakalım hangisi daha güzel olacak...
Vişne çıktı mı?:eek:
Tezgahlardaki vişneleri kiraz sanıyorum demek ki.:o
hassoman
03-07-2007, 23:53
Vişne çıktı mı?:eek:
Tezgahlardaki vişneleri kiraz sanıyorum demek ki.:o
:( :rolleyes: :eek: :D
soframiz
04-07-2007, 00:10
Votka ya da rom kullanabilirsin.
Ben votka ile yaptım. Süt kesildi.:( Tekrar deneyeceğim.
Vişneleri bekliyorum. Bademli vişne likörü için.;)
Ben tekrar deneme mi yapamadim :( hafta sonuna bilhassa denemek icin kiwi aldigim halde. Denemeyi tekrarlayinca neticeyi yazacagim.
soframiz
04-07-2007, 00:12
Sayın Zenfree, her yer vişne... Aman elinizi çabuk tutun. Vişne nakliyeye dayanmadığı için midir nedir, tezgahlarda görünür görünmez yok oluyor. Ben 5 Lt'relik Paşabahçe cam kavanoza sadece vişneli yaptım. Şimdi iki litrelik bademli vişne likörünü deneyeceğim. Bakalım hangisi daha güzel olacak...
Bademli olan visne likörünü muhakkak cok uzun bekletin. Bademlerin likörü icine tam cekebilmesi epey zaman aliyor.
hassoman
04-07-2007, 00:45
Bademli olan visne likörünü muhakkak cok uzun bekletin. Bademlerin likörü icine tam cekebilmesi epey zaman aliyor.
Sayın zenfree, bu reçetesinde kuru badem önermiş; ama, sanki taze badem daha iyi sonuç verecekmiş gibi geliyor bana...
soframiz
04-07-2007, 01:02
Sayın zenfree, bu reçetesinde kuru badem önermiş; ama, sanki taze badem daha iyi sonuç verecekmiş gibi geliyor bana...
Sayin Hassoman, kuru badem ile taze bademin aromalari tamamen degisik. Taze badem ile ayni netice alinmasi bence imkansiz. Bence hem taze hem de kuru badem ile deneyin. Bizim buralarda maalesef taze badem bulunmuyor benim denemem imkansiz. Ben kuru badem ile denedim, taze badem ile denerseniz neticeyi bilmek isterim.
Sayın Hassoman reçete " soframiz" a ait. Ben ondan alıntılamıştım. Kendisi daha iyi bilir.;)
hassoman
05-07-2007, 00:23
Sayın Hassoman reçete " soframiz" a ait. Ben ondan alıntılamıştım. Kendisi daha iyi bilir.;)
Sayın zenfree,
Şimdi topu -soframız-a atmayın.
Bu reçeteyi aklıma sokan sizsiniz. Soframız'ın kabahatı yok.
Kahverengi rom aramaktan helak oldum.
Ne bulunmaz içkiymiş bu yahu. :( Sonunda aramaktan vazgeçtim, oturup kendim yapmaya karar verdim:p
Arkadaşlar, konuyu yanıtla bölümünü neden kullanmıyorsunuz? Bir önceki mesajı, altta tekrar okumak size sıkıntı vermiyor mu?
Tutun ki, alıntılaya tıklamak size daha kolay geliyor, o zaman oraya tıklayın, tamam... Ama yazıyı silin ve yazacağınızı yazıp öyle gönderin.
Bugün vişne likörü yaptığımı yazacaktım. Okurken keyfim kaçtı... İsterseniz bu sayfayı bir de bu gözle okuyun. İkişer kez aynı şeyi okumak nasıl oluyor görün...
hassoman
05-07-2007, 13:25
Bugün vişne likörü yaptığımı yazacaktım. Okurken keyfim kaçtı... İsterseniz bu sayfayı bir de bu gözle okuyun. İkişer kez aynı şeyi okumak nasıl oluyor görün...
Sevgili malina,
Sizi biraz huysuz gördüm:D Valla ben aynı şeyleri okurken hiç sıkıntı duymuyorum. Kendimi dostlar arasında hisetmemin nedeni de bu... Bu sıcaklık olmasa bu forum Resmi Gazete'den farkı olmaz. Hadiii, bırakın şimdi kaprisi de vişne likörünü nasıl yaptınız bizimle paylaşın;)
O zaman siz sayfayı iki kez okuyun :)
Bana ya da benim gibi düşünenlere neden eziyet ediyorsunuz? :)
"Anlatmıcam işte", küstüm ! :)
Vişne geldi nihayet pazara.
Hadi kimler yaptı? Malina yapmış ama küstüğü için söylemiyor:p
Ben votka almak için (saf alkol nereden alınır bilenler lütfen bir söylesin) hesap kesimini beklemekteyim de.
Bugün pazara vişne almaya gittim, yok olmuş. Tam üç kez dolandım yok. Neyle yapabilirim deyip, beynimden sevgili Hassoman'ın tariflerini geçirdim. Bir yerde kızılcık vardı, bari votkam boşa gitmesindiye 1 kg. aldım. Geri döndüm tam çıkarken bir yerde, körlüğümden daha önce görmediğim bir vişne kasasını farkettim. Az kalmıştı hemen 1 kg. da ondan aldım ve Hassoman'ın tarifini (karanfil hariç) uyguladım.
Evin içinde var olduğunu bildiğim ama bir türlü bulamadığım karanfillerin yerine, kurutmuş olduğum limonotlarından ilave yaptım. 3 ay sonrasını takvimde işaretledim. Kasımın 24ünde sonucu yazarım.
Kızılcıklar ne oldu derseniz, yeni votka alınana dek vakumlu kapta saklanıyorlar.
Billur Korkmaz
24-08-2007, 23:13
Elinize sağlık Nevsune Hanım,
Azmin elinden hiçbirşey kurtulmuyor, Bravo!..
Vişneler tamam, kızılcıkları da fazla bekletmeden yaparsanız iyi olur, o vakumlu kaplara pek güvenmiyorum ben bazı meyveler sözkonusu olduğunda, topperlardan sanırım..
Vişne likörleri oluncaya dek Hassoman tatilden döner umarım, geçen gün görüştükde sizlere selamları var, ekime kadar kalacaklarmış. Gelsin de kesin sizden isteyecektir likörünüzden tatmak için, nasıl olsa aynı diyardansınız.. :D
Hangi meyve kaldı likör yapmadığınız durun bir bakayım da başka meyve önereyim size, nasıl olsa üşenme mefhumu yok sizde.. ;)
Sevgiler.
Billur Korkmaz
24-08-2007, 23:30
Buldummm şimdi tam mürdüm eriği zamanı bol bol, ya da armut.. ;)
Bilseydim, bugün pazarda olağanüstü güzel mürdümeriği vardı kızılcık satılan tezgahta. Tüh almadım, şimdi nasıl kızdım kendime.
Armutu nasıl yapacağım? Minicik armutlar çıkmış. Yine Hassoman'ın dalı şişeye sokma tarifi vardı da, öyle olmayacağına göre vişne gibi mi yapılıyor o da?
Billur Korkmaz
25-08-2007, 00:10
Armut likörü tarifi bulamadım, şimdi tam böğürtlen zamanı isterseniz haftasonu kırlık bir yerden toplayıp böğürtlen likörü yapıverin en iyisi.. Haftaya da pazardan mürdümeriği alırsınız eylüle kadar var o eriklerden; memet te kokulu erikten yapmış ilhamı ondan alıp size tavsiye ettim..
Mahmut Leventoğlu
25-08-2007, 14:35
Hassomannnnnn nerdesin?
Billur hanım Sütçülere Kızılcık siparişi verdim bu gece yola çıkacaklar sabah elimdeler. Bir kısmı marmelat,birkısmı likör olacak. Hassoman tarifine göre.
Billur Korkmaz
25-08-2007, 15:48
Ören'de tatilde.. Siz kızılcık likörlerini yapadurun olasıya Hassoman nasıl olsa döner.. :D
Çok mahyoş olmayacak mı kızılcıktan acep Mahmut Bey? :( Iyykk dişlerim gıcır gıcır oldu.. :D
Hassosman arkadaşın yazdığı vişne likörünün 3 aylık bekleme süresinde bozulma ihtimali var mı? Zehirleme yapar mı?
Ben yıllarca önce yapanları da biliyorum. Hiç zehirleneni duymadım.
Benmkiler şu anda olmakta. Bir bozulma işareti yok görünürde. Bekleyin bakalım 24 kasım gecesini sağ çıkartırsam:rolleyes:, gelecek yıl siz de denersiniz.
Benim 3 aylık süre doldu. Görüntüsü gayet iyi. Bir arkadaşıma hediye edicem ama öncesinde sormak istedim.
Arkadaşım zehirlensin istemem.
Gerçi içinde alkol(votka) olan birşey bozulur mu bilmiyorum?
Hassoman'ın yazdığından benim anladığım, kendisinin bu likörün tadına baktığı;)Şu anda hala tatilde sanıyorum.
Dönmesini ben de dört gözle bekliyorum (benim mutfak üstadlarımdan biridir). Gelinceye dek bekletin isterseniz.
Selamlar Hassomanın tarifini (ancak içinde şeker ve karabiber yok) 3 yıldır yapıyorum.Bize ve ikram ettiğimiz konuklara şu ana kadar birşey olmadı.;)
Size de arkadaşınıza da afiyet olsun.
hassoman
03-10-2007, 15:40
Benim 3 aylık süre doldu. Görüntüsü gayet iyi. Bir arkadaşıma hediye edicem ama öncesinde sormak istedim.
Arkadaşım zehirlensin istemem.
Gerçi içinde alkol(votka) olan birşey bozulur mu bilmiyorum?
Şu anda bir internet Kafeden yazıyorum. Bu nedenle rahat yazamıyorum. Muradımı tam anlatamazsam hoşgörülsün. Ben on senedir bu içkiyi hazırlarım. Tüm dostlarım tatmıştır. Kimseye bir şey olmadı. Kullandığınız votka taklit değilse kimseye bir şey olmaz.
Gönlünüz rahat olsun.
Teşekkür ederim. Votkayı tansastan almistim sanırım orada sahte olanı satmazlar.
Hassosman'ın tarifini bire bir uyguladim. İnşallah arkadaşım beğenir.
Ben vişneli içkimi şişeledim. Hassosman'in dediği gibi rengi muhteşem. Bardağa koyun, içmeden seyredin. Kalan vişneleri dondurucuya koydum. Meyve suyu ile ikram etmeyi düşünüyorum.
Hassosman teşekkür ederim.
Son bir soru sorsam? Şişeyi buzdolabina koymadan saklama imkanı var mı?
Hala içkilerde methanol olma korkusu olanlar varsa, En kolay yöntemlerden kaynama noktasını ölçmelerini salık veririm. Ancak bu testi açık alevde ve kaynama taşı koymadan denemek sakıncalı olabilir.
Methanol'un kaynama derecesi ethanola a göre daha düşüktür. Tam değerler şu an aklımda değil. Bir de su ile azeotrop değerlerine bakmak gerek.
Ben bir de nane likörü yapmaya karar verdim. marketten tam votka alıcakken mey içkinin alkol şişesini gördüm. Şişenin üzerinde %95 alkol bulunur yazıyor. Tarifte %45 lik alkol kullanın demiş. %95'i %45 oranına indirmem mümkün müdür? Fikir verirseniz sevinirim.
Dün vişneli likörümün 3. ayı doldu. Bugün şişesini hazırlayıp açtım. Muhteşem bir aroması var, henüz tadına bakamadım ama bana fazla ağır gelecek gibi. İçerken biraz seyreltmek gerekir, ama neyle acaba?
Hassoman'ın "Çabuk bozulur, onu da artık süzün" dediği küçük trabzon hurmalı likörü de açtım ve süzüp, şişeledim. Rengi çok güzel olmuş. Bunu da içmedim ama süzerken tülbentte kalanının tadına baktım. Biraz sanki konyak/kanyak gibi.
Şimdi yalnızca kızılcıklı bekliyor. Onu 19 Aralıkta açacağım.
soframiz
15-01-2008, 22:43
Ben de 2 hafta evvel hazirladigim zencefil likörümü actim, isterseniz siteme koydugum tarif ve resmi görebilirsiniz. Hem zencefil ile likörü denemis oldum, hem de epeydir düsündügüm, planladigim akolün sert tadini kaldirmasi icin su karistirarak likör hazirlamayi.Tadi nefis, likör su ile karistirlip hazirlanirsa cok daha hafif ve güzel oluyor.
http://www.soframiz.de/likorler/zencefil-limonotu-likoru/
hassoman
18-06-2008, 16:51
Sonunda nane likörü de yaptım...
Galiba vişne likörünün papucu dama atılacak...:(
Ama yok o benim ilk göz ağrım... :p Önümüzdeki günlerde onun için de kolları sıvayacağım.
Evet, nane likörü umduğundan çok çok güzel oldu...
Koku ve tat harika... Renk için gıda boyası kullanmadım. Rengi bulanık... O da kullandığım nane şekerinden olsa gerek.
Ama keyfe keder...
İşte fotoğrafı... (Kedinin orda ne işi var değil mi?:D)
denizakvaryumu
18-06-2008, 16:59
Afiyet olsun.
Balkonda nane yetiştiren biri olarak hemen sizden tarifi alalım .
47582
kahve likörü tarifleri de benden :)
Tarif:
4 bardak şeker
2 bardak kaynar su
1 bardak hazır granül kahve (neskafe cinsi kahve)
1 şişe (750ml) vodka
3 yemek kaşığı vanilya özü (sanıyorum ki 2 - 3 paket vanilin de kullanılabilir, ama emin değilim)
Yapımı:
Şeker ve kahveyi iyice karıştırın, Üzerine kaynar suyu dökün. Eriyene kadar iyice karıştırın ve soğumaya bırakın
Büyükçe bir sürahiye bir mutfak bezinden süzerek aktarın ve üzerine vodka ve vanilyayı ekleyin
İyice karıştırın ve tekrar bezden süzerek şişelere boşaltın (vodka şişesi yeterli olmayacağı için ekstra bir şişe bulundurmayı unutmayın)
Unutmayın: bekledikçe tadı daha da güzelleşecek, hemencecik bitirmeyin!
http://www.yogurtland.com/turkce/2006/01/02/kahve-likoru/
----------------------------
Malzemeler:
-1/2 litre su
-2 su bardağı şeker
-8 ymek kaşığı nescafe
-1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
-1 şişe 35cl'lik votka
Yapılışı:
Suyun içine kahve ve şekerimizi ekleyip, karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca vanilyamızı ekleyip, ılımasını bekliyoruz. Ilıyan karışıma votkayı da ekleyip soğutuyoruz. Likörü bu şekilde de içebiliriz. Ama tavsiyen en az 30 gün dinlenmesidir. Afiyet olsun
http://www.neslos.com/2007/04/kahve-likr-ve-ev-yapimi-ikolatalar.html
.
Hassoman tarifli vişne likörümü bu yıl yeniden yaptım ama şimdiden bize de bir şişe verirsin diyen talipleri çıktı. Zaten en fazla 2 şişe olucak. O muhteşem kokulu ve eşsiz renkli içkimi kimseye vermek istemiyorum. :( 3 ay içinde bir yol bulup içkimi kurtarmam gerek.
Yazdım sanıyordum ama bulamadım.
Pepino likörü çok başarılı oluyor. Yani tortusuz ve kokusu belirgin... Öneririm...
Geçen sene annem vişneleri dalından toplayıp şekerle birlikte kavanoza koymuştu hoşaf yapmak için ben onu getirdim ama unuttum kışın ortasında aklıma geldi açtık ki içki kokuyor.Eşime nasıl olduğunu sordum oda bilmiyor.Keşke biraz votkayla içseydik. Üzüldüm şimdi. Bu sene tekrar isteyip votkalı yapayım bari. Tarifler iştah açıcı.
tourkana
30-06-2008, 00:33
Bonsai yarışması gibi ,likör yarışması da düzenlenebilir mi acaba? Ben seve seve jüri üyesi olurum.
Yaban Mersini ve Dağ çileği gibi meyvelerden de ilgilenenlere yapmalarını öneririm.
Benim likör süper oluyor ama ben katılmam. likör benim için tektaş değerinde kimseyle paylaşmak istemiyorum.:)
Hassoman nane likörünü anlatacak mısın? :)
Böğürtlenlerim olmak üzereler. 1 kg kadar ancak çıkar. Küçük bir kavanozda deneyeyim diyorum. Ona da karanfil-kabuk tarçın- tane karabiber ekleyeyim mi?
hassoman
04-07-2008, 00:45
Hassoman nane likörünü anlatacak mısın? :)
Hay hay::D
Nane Likörü
- Yarım votka şişesi miktarında iyi su
- İki çay kaşığı sirke
- Bir demet nanenin yaprakları (fazla abartmatılmasın; iki avuç yeter)
- Bir şişe 70 lik votka (Sonradan cinden yapılmasının çok daha uygun olacağına karar verdim)
- 2 Su Bardağı şeker
- 1 rulo ya da bir paket olips naneli-mentollü şeker (Ben Kentşekerlemeden koydum)
- 1 adet limon kabuğu rendesi (şerit halinde kesseniz de olur)
Dalından kopardığınız nane yapraklarını yıkayın, süzün; likör yapacağınız kavanozun içine koyun.
İki çay kaşığı sirkeli suyu şekerle kaynatın...
Şekerli su ılınınca nane yapraklarının üzerine dökün. Kapağını kapatın. Bir gece öyle beklesin.
Ertesi gün votkayı (cini) bunun üzerine boca edin. Limon kabuklarını ve nane şekerlerini ekleyin… Kavanozun kapağını sıkıca kapatın (Kapağını kapatmadan önce kavanozun ağzını bir streç veya naylonla örterseniz hava giriş çıkışı olmayacaktır…) Üzerine Cd kalemiyle tarih atın. Ara sıra, aklınıza geldikçe kavanozu şöyle bir çalkalamak üzere iki ay bekletin, bakalım nasıl bir şey olacak?..
Ne var ki ben iki hafta dayanabildim ve gerçekten çok güzeldi. Eş dost sağolsun tez zamanda tükettik...
Şimdi kavanozun ağzı sıkıca kapatılmış halde beklettiğim diğer nane likörüm iki ay sonra (aslında daha kısa bir süre kaldı) bakalım nasıl olacak diye yaman bir merak içindeyim... Önümüzdeki günlerde de ahududu likörü de deneyeceğim.... Yani özetlersem: Kış günlerine gül, nane, vişne ve ahududu likörüm hazır omuş olacak;)
hassoman
04-07-2008, 01:02
Böğürtlenlerim olmak üzereler..... Küçük bir kavanozda deneyeyim diyorum. Ona da karanfil-kabuk tarçın- tane karabiber ekleyeyim mi?
Gelin bu defa rayihaya ve tada biraz daha gizem ve egzotik hava verelim...
karanfil, kabuk tarçın, karabiberin yanı sıra bir adet muskat ile üç-dört adet kakula da katalım...
Yakışır bence:)
Benim likör süper oluyor ama ben katılmam. likör benim için tektaş değerinde kimseyle paylaşmak istemiyorum.:)
Madem paylaşmayacaksınız bu satırları niye yazıyorsunuz?.
Burası forum değil mi?
Forum nedir :) Forum kocaman ortak bir sofradır. Hadi kimin nesi varsa paylaşalımdır.
Madem likörünüzü anlatmıyacaksanız kalkın sofradan ya da hemen gidip getirin demezler mi adama he :p
Kaju fıstığı, tuzlayayım da kokma emi :)))))
(ha bu arada tek taşımı kendim aldım.) :D
Saygılar... :o
şükran ünal
04-07-2008, 11:52
Sevgili Kaju, Habibe hanım doğru söylüyor bence de, ya sofraya getirin hep birlikte tadına bakalım yada '' kim gitsin.. kaju'' ... deriz. Sayın Hasan abi, yine döktürmüşsün vallahi likörleri. Eh bende votkaları alabilirsem yapmaya başlayacağım. Sevgili limon böğürtlenden de eminim çok güzel olacaktır.
Sadece 2 kilo vişneyle yaptım. Azıcık kime yeter ki :)
Şimdiden bize de likör verirsin diyenlere marketten likör alıcam içine biraz tarçın koyup çalkalıycam biraz da vişne suyu katıcam. Normal şişeye koyup vericem. Kendi likörümü vermem :)
Adım cimriye çıkmasın diye yarışmaya yarım çay bardağı gönderebilirim. :)
Likör yerine ben size iki süper tarif verim.
Vişne likörünü süzünce vişne taneleri kalıyor ya işte o vişne tanelerinden harika çikolata oluyor.
Bitter veya sütlü çikolatayı eritin. Vişne tanelerini bu çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine koyun. Normal vişneyle de oluyor ama likörden kalan vişnelerle mmmhhh süper oluyor. :)
Şeftali şarabı yapan oldu mu ?
4 şeytaliyi dilimleyip beyaz şarap içine koyuyorsunuz birde 2 yemek kaşığı şeker. Bir hafta buzdolabında bekletip süzüyorsunuz ondan sonra içerken beni hatırlıyorsunuz. :)
Hem şarap ucuz hem de şeftali neredeyse her mevsim bulunuyor.
Sn.Kaju, şaraplı tarifte 4 şeftaliyi bir şişe şarapla mı karıştırıyorsunuz acaba..?
Yani şarabın ölçüsü nedir ?
Aslında 2 şişe şarap kullanan da duydum ama ben şeftali aroması fazla olsun diye bir şişeye 4 şeftali koydum. Siz isterseniz bir şişeye 2 şeftali deneyin.
Teşekkür ederim.. Deneyeceğim :) Evde bir sürü beyaz şarabım var ve ben beyaz şarabı pek tercih etmediğimden hep kırmızılar bitiyor :)
Sn.Kaju'nun şeftali şarabını denedim,içtim hatta bitti bile ..Gerçekten meyveli şarap tadı verdi şeftaliler..
Sn.Hassoman'ın vişne likörünü de yaptım, zamanın dolmasını dörtgöz bekliyorum :) Hatta bu hafta bir kilo daha vişne aldım, yine yapacağım..
oyaağacı
22-07-2008, 17:51
Çevrem de evde likör yapıldığını duyuyordum .Sonunda ben de sevgili Hassomanın vişneli ve naneli tariflerini denedim. 2 ay sonra sonuçları paylaşırım artık .Şu anki görüntü iyi görünüyor.
Mahmut Leventoğlu
28-07-2008, 00:01
Buranın adını DEGÜSTASYON mu koysaydık acab :)
Eh Degüstatörümüzde Sevgili Hassoman olmalı :)
hassoman
28-07-2008, 12:43
Aman efendim, bunu iltifat olarak kabul ediyorum sevgili dostum...
Ama insanın hoşuna gitmiyor değil hani::D
Mahmut Leventoğlu
28-07-2008, 13:48
Sevgili Hassoman bir zamanlar Beyoğlunda DEGÜSTASYON varmış ve ben hayal meyal anımsıyorum.Bir ara sevgili kayınbiraderim beni TEKEL in degüstasyon kurslarına yollamak istedi (Ki kendi o sıralar Tekelde kimya Mühendisi idi ve halen o kurumda Gn.Md.Yardımcısı).Eşim kabul etmedi ;fakat ben Anadolumun muhteşem içeceklerini,içkilerini araştırmaya devam ettim ve ediyorum.Şarap konusunda kendimi epey geliştirdim(degüstasyon),epey kitaplar buldum(eski-yeni) ve bu araştırmalarım ile tadımlarım keyifle devam etmekte.Ayrıca Güzel Anadolumuzda onyüzyıllardır üretilen ev şarapları,yöresel şaraplar ve bunlara eşlik eden muhteşem yöresel peynirleri araştırıyorum tadıyorum.
Bu arada sitemizin bence DEGÜSTATÖR ü sizsiniz. Kaldıki bunu üretimleriniz ve paylaşımlarınızla zaten hakediyorsunuz.
Selam ve sevgilerimle
denizakvaryumu
28-07-2008, 14:32
Mahmut Bey,
merak ettiğim bir konu da, piyasada satılan şaraplar içinde SO2 (kükürtdioksit) siz şarap olup olmadığı.
Organik denilen şaraplarda bile SO2 var (bu durumda nasıl organik olduğunu da anlamış değilim)
Acaba gerçekten SO2 siz şarap bulmak mümkün değil mi , ya da meraklıları biliyor da ben mi bilmiyorum.
Not:Bazı kişilerde en ufak miktardaki SO2 bile alerji yapabilmekte :)
Mahmut Leventoğlu
30-07-2008, 16:33
Sevgili Deniz akvaryumu
Soru çok güzel .Evet Türkiyede şaraplarda Kükürt dioksit kullanılmakta.Kullanımının çoğu zarar azı ise karar dır. Kükürt di oksit SEK şaraplarda kullanılmazsa eğer şişelendiği halde şarap kendi kendine yeniden fermantasyona uğrar.Haddinden fazla kükürt dioksit kullanılmışsa şişe açıldığı zaman keskin bir kibrit yanığı kokusu duyumu oluşur.Bu tür şarapları tercih etmeyin.
Kükürt dioksitin şarabın mayalanması esnasında mayalanmayı sağlayan asıl bakterilerin dışında,küf,sirke bakterileri ve mantar bakterilerinin şıra içerisinde oluşmasını engellemektedir.Belirli bir oranda kullanıldığı zaman insan sağlığına hiçbir zararı yoktur. Yıllandırılması düşünülen şarapların büyük bir çoğunluğunda kullanılır ve kullanılmazsa şarabın dayanıklılığı azalır.
İtalyada,Fransada ve şarap konusunda çok ciddi konumdaki üretici ülkelerde bu konu devlet tarafından çok sıkı denetlenmektedir.
Ama ne yazıkki ülkemizde malesef böyle bir denetim mekanizması yok.Yada ben bilmiyorum.
Litrede 30mg/L gibi ölçüyü kesinlikle geçmemelidir.
Ama kaldıki bağcılıkta üzümler yetiştirilirken bile kükürt bileşenleri kullanılmaktadır. Şarapta bence %100 organik biraz abartıdır. Bunu elde etmek bence mümkün değil. Üzümün ve şarabın doğasına aykırı geliyor sanki :)
Şimdilik bu kadar aydınlatabildiysem ne iyi, her türlü sorularınızla sizleri bu konuda aydınlatmaya hazırım.
Yukarıda belirttiğim bütün anlatı üzüm şarapları için geçerlidir.
Mahmut Leventoğlu
30-07-2008, 16:52
Sevgili Hassoman ;
iki gündür dünyayı VİŞNE VİŞNE ve birazda BAMYA BAMYA görmeye başladım.Bir yakınım Uşak bölgesinden Vişne ve Bamya getirdi.
Vişnelerin bir bölümü çekirdekleri ayıklanarak reçel yapıldı.Diğer bölümüde her tanesinde kulaklarınızı çınlatarak likör için ayıklandı,temizlendi,yıkandı ve tarifiniz üzre kavanozlara yerleştirilip gerekli katkılarıda yapılıp LİKÖR olabilmesi için bekletilmeye alındı.
Tarif için tekrar teşekkürler
Bu arada bamyaların iri olanları kızartma için ayıklandıktan sonra limon ilave edilerek haşlanıp soğutuldu ve derin dondurucuda yerlerini aldı.Küçük ebatlı olanlar ise eşimin ellerinden öperek ayıklandı ve onlarda aynı işlemle derin dondurucuya aktarıldı.
Ne yalan söyleyeyim bir süre gözüm BAMYA ve VİŞNE görmek istemiyor. :)
Anton Çehof un yerli versiyonu FİŞNE BAHÇESU na döndüm :)
Selam ve sevgilerimle
hassoman
30-07-2008, 20:15
Sevgili dostum,
Vişne kimi yer var adamı bıktırır, kimi yer va, 'ne zaman gelecek?' diye yollara baktırır, 'ne çabuk bitti!..' diye ağzı havaya açtırır... Uzun bamya deseniz ona keza... Size ne mutlu... Kısmetinizin kıymetini bilin...
solargrup
07-09-2008, 20:09
sevgili ağaç dostları,
%100 (absolü) etil alkol arıyorsanız eğer gideceğiniz doğru yer eczaneden ziyade medikal laboratuvar malzemeleri olacaktır, nacizane.. özellikle MERCK diye bir marka mevcut ki smirnoff votka ile ayırt edilemiyor tadı :D
Hatta konya şeker fabrikasının satışa sunduğu sıvı şeker kullanırsanız, kaynatıp soğutma sorununuz olmuyor ve kesinlikle şekerlenme denilen çökelmeler olmuyor.
yalnız benim bir sorum olacak eğer ikisini de deneyen varsa, merak ediyorum acaba hangisi daha iyi sonuç verir:
1. önce şekerli suyu döküp, ertesi gün alkolü dökmek
2. önce %100 alkolü döküp, sonra şekerli su eklemek
3. önce şekerli su, sonra 100% alkol, bir süre bekledikten sonra su ile seyreltmek
aslında 100% alkolde kalması meyveleri daha hızlı likörleştirecektir diye düşünüyorum ama acaba böyle olunca da çok mu sert olur, acı olur ve yenmez??? :confused: gibi gibi.. sağlıkla kalın
Tamtutulma
07-09-2008, 20:50
Bir arkadaşım aynı sizin anlattığınız gibi likör yapardı. Farklı olarak; cam kavanoza ya meşe ya da çam parçaları atıyordu. Likör kokusunu alıyormuş. Tatlı olarak hiç bir şeyi sevmediğim için yaptığı likörleri hiç denemedim.Ama arkadaşlar güzel olduğunu söylerdi.
Bizim likör ustası sonradan kendini dine verdi içki yapmayı da bıraktı :D
Ben de her yıl vişne likörü yaparım.Sanki tadı yıllandıkça güzelleşir.
Benim tarifim şöyle:
2 kg. vişne
15-20 adet kesme şeker
1-2 cubuk tarçın
3-4 karanfil
70 cl. cin
70 cl. votka
Şu sıralar pepino bulmanız kolay. Geçen yıl denemiştim. Hobi bahçesinin ilk ürünlerinden bugün tekrar yaptım. Tavsiye ederim :)
Bir senedir çok çeşitli likörler deniyorum. Size ilginç bir tanesinden bahsetmek istedim. Sığla likörü. Sığla ağacının akmalı siyah kabuklarını 350 ml votkada 1 ay bekletip, 150 gr şeker ilave ettim. Renk simsiyah ve koku muhteşem. Ayrıca pasoa likörümdende gayet iyi sonuç aldım.
Mahmut Leventoğlu
18-09-2008, 13:59
Önümüzdeki günlerde Kızılcık çıkacak piyasaya. Ben Hassomanın tarifi ile Kızılcık Likörüde deneyeceğim.
Sevgili Teomang,
Sığla ağacı bizim ilçemiz Sütçülerde Sığla Ormanı Tabiatı Koruma alanında çok fazla mevcut. Yani Karacaören Baraj gölünün Antalyadan gelirken bitiminde sağa bir yol ayrılır Eğirdir diye ,
Oradan itibaren büyük bir alandır. Devasa sığla ağaçları mevcut. Sütçülere ilk gidişimde tarifniz üzerine Sığla ağacı kabuğu toplayacağım. Yalnız ricam votka ve şeker ölçüsü vermişsiniz ama sığla kabuğu için bir ölçü koymamışsınız. Biraz daha detaylı anlatırmısınız?
denizakvaryumu
18-09-2008, 16:12
Eskiden ev yapımı vişne likörleri , içine votka-cin-rom vs.katılmadan yapılıyor, yani vişne ve şeker 4-5 ay bir arada durup, fermantasyona uğradığında alkol ortaya çıkıyormuş.
Acaba bu bilgi doğru mu?
Mahmut Leventoğlu
18-09-2008, 23:04
Kahve likörü 100 nolu mesaja bakın :)
Mahmut Bey toz vanilya mı kullanılıyor? Ben de deneyeceğim.
sevgili ağaç dostları,
%100 (absolü) etil alkol arıyorsanız eğer gideceğiniz doğru yer eczaneden ziyade medikal laboratuvar malzemeleri olacaktır, nacizane.. özellikle MERCK diye bir marka mevcut ki smirnoff votka ile ayırt edilemiyor tadı :D
Hatta konya şeker fabrikasının satışa sunduğu sıvı şeker kullanırsanız, kaynatıp soğutma sorununuz olmuyor ve kesinlikle şekerlenme denilen çökelmeler olmuyor.
yalnız benim bir sorum olacak eğer ikisini de deneyen varsa, merak ediyorum acaba hangisi daha iyi sonuç verir:
1. önce şekerli suyu döküp, ertesi gün alkolü dökmek
2. önce %100 alkolü döküp, sonra şekerli su eklemek
3. önce şekerli su, sonra 100% alkol, bir süre bekledikten sonra su ile seyreltmek
aslında 100% alkolde kalması meyveleri daha hızlı likörleştirecektir diye düşünüyorum ama acaba böyle olunca da çok mu sert olur, acı olur ve yenmez??? :confused: gibi gibi.. sağlıkla kalın
Abartmayın...
% 100 lük susuz absolout ethanol ciddi bir olay vede diğer ethanolere oranla gereksiz pahallı... ciddi analizlerde kullanılır. açık kaldığı anda alkol zaten havada nemi kapıp aceotropik oranı olan % 95 seviyesine düşer.
zaten ekliyeceğiniz şekerdeki ve meyvenin suyu onun oranını düşürecektir.
Hangi aklı evvel % 100 lük ethanolu içmeyi akıl etti bilemem ama bu hali ile insanların tüketimi SAKINCALIDIR...
Methanol veya Methylalkohol dan umarım bahsedilmiyordur.
% 100 lük alkol düz faksyonlu bir destilasyonla elde edilemediğinden absoloutlanması değişik kimyasal tepkimelerin akıbında destillenmesi gerektiğinden vede üzerine vergi eklendiğinden pahallıdır.
Eczaneden saf alkol alın % 95 liktir likör v.s. için uygundur. seyreltmeyi de hacmen % 45 -40 arasına gelecek şekilde ayarlayın.
Mahmut Leventoğlu
18-09-2008, 23:33
Evet sevgili Zenfree toz vanilya kullanılıyor.
lerdemir
19-09-2008, 09:25
Bana verilen bir tarifte "Çubuk Vanilya" kullanılıyordu -tortu olmasın diye-.
Aktardan almıştım.
Mahmut bey, kaşık ölçüsü çorba kaşığı mıdır? Bir de, gold Nescafe yerine klasik olanını da kullanablir miyiz?
Bir soru da Sayın Lerdemir' e: çubuk vanilya daha sonra çıkarılacak sanırım, değil mi? Tortu yapmaması bakımından çok daha uygun ama toz olanının likörün içinde karışacağını düşünürsek, çubuktan kazanacağı aroma sanki biraz eksik kalacakmış gibi geldi bana. Teşekkür ederim.
Mahmut Leventoğlu
19-09-2008, 11:16
Kaşık ölçüsü çorba kaşığıdır.Eğer klasik nescafe kullanacaksanız tadı malum biraz daha acı kahve gibi olur. Tercih sizin
denizakvaryumu
19-09-2008, 11:16
Sn.malbman
100 nolu mesaja bakınız.
Çubuk vanillia ile likör çok daha güzel olacaktır. Vaniya tozu vanilin isimli kimyasal bir aldehyt bileşenidir. ama burbon vanilya metodu ile işlenmiş Vanillia planifolia orkidesinin meyvesi çok da aromatiftir ve doğaldır. Çubuğu baştan aşağı çizmeniz gerekir. İçinde siyah kumdan da ince yapıda tohumları çıkacaktır. süzebilirsiniz zordur ancak tadı değer.
Süt likörü tarifinde bu vanilyayı yaparsanız enfes bir süt likörü elde edersiniz. Hatta tek bu vanilya çubuğu ile harika likörler elde edilebilir.
Mahmut Leventoğlu
19-09-2008, 11:20
Sevgili Deniz akvaryumu kusura bakmayın bende hemen hemen aynı tarifi vermişim farkında olmadan. Ben onu iptal edeyim. :))
lerdemir
19-09-2008, 11:29
Tek bir vanilya çubuğu, bütün mutfakta hoş bir koku yarattığı gibi buzdolabının içini de mis gibi kokuttu.
Evet Sn. malbman; çubuk çıkarılacak likör olduktan sonra. Sevgili praecox'un da söylediklerini uygulamalı...
denizakvaryumu
19-09-2008, 11:36
Vanilya çubuğu , tarçın çubuğu gibi aktarlarda bulunuyor mu?
lerdemir
19-09-2008, 12:02
Evet, ben aktardan aldım.
1 adet çubuk 8 ya da 9 YTL idi Göztepe'de.
Keçiboynuzu bilir misiniz? Sanki onun çok çok daha ince ve dar hali gibi. Bir körpe taze bezelye zarfı boyutunda; kuru ve koyu kahverengi gibi.
Likör yaparken doğal vanilya özütü kullanılsa daha iyi bir sonuç almaz mıyız?
Sn. denizakvaryumu, alırken kurumamış olmasına dikkat edin. Büyük marketlerin baharat bölümünde ince uzun kavanoz içinde satılılabiliyor, markasını hatırlayamadım..
Ben Mısır Çarşısı'ndan alıyorum, en son aldığımda bir adetini 5 YTL gibi bir fiyata almıştım.
Sonsuz teşekkürler sevgili dostlar. Sanırım çok güzel bir kahve likörüm olacak.
Mahmut Leventoğlu
19-09-2008, 16:51
Sevgili Malbman bence bir tülbent vasıtası ile süzerek şişeleyin daha berrak olacaktır,ben öyle yaptım.
Türk kahvesi ile olur mu?
yaklaşık bir saattir tüm mesajları dikkatle inceliyorum.tarifleri yazıyorum..gecenin bu vakti olmasa gidip likör alacak kadar oldum.( Tabiki birde ramazan faktörü var ) :) Vişneyi kacırdım ama kızılcık likörü için bu hafta bir pazar alışverişine çıkıcam,hatta likör yapılabilecek tüm meyvaları toplayıp kışa hazırlık yapmayı düşünüyorum.tarif reçetelerini veren herkese teşekkürler..
Mahmut Leventoğlu
20-09-2008, 00:33
Sevgili Amalia ,
Antalyada yayladan gelen küçük boylu Kızılcıklar olur(Ergen)onları tercih ederseniz aroması daha yüksektir.
Birde bu yıl eğer getirtebilirsem (Bu günlerde pazarda vardır) Mersin ile likör yapımını deneyeceğim.
berduray
20-09-2008, 00:34
Ben de bir deneme yaptım.
Elimde çok da kalite olmayan bir şişe viski vardı, 2 tane olgun muzu boylamasına ikiye ayırdım şişenin içine koydum, beklemedeyim.
Daha önce (cinle mi votka ile miydi tam hatırlayamıyorum) denemiştim güzel bir muz likörü elde etmiştim, viski ile nasıl olacak bilmiyorum, göreceğiz.
Mahmut Leventoğlu
20-09-2008, 00:39
Likörde çeşitli aromaları denemekte fayda var bence.
Sevgili Berduray, yazık olmuş viskiye.:)))
bencede yazık olmuş olabilir viskiye ama beklemekte ve tatmakta fayda var..belki güzel bir şey çıkar diye umut edelim.
Sn. Mahmut bey bahsettiginiz türü bulmaya çalışıcam kesinlikle ve mersin de bulunuyor ama zamanımı onu bilmiyorum.Pazarın altını üstüne getirme zamanı geldi...likör için degil ama :)
berduray
20-09-2008, 01:21
Sevgili Berduray, yazık olmuş viskiye.:)))
Yapma ya...Neyse deneme yanılma yaparız biz de.
Hiç, İtalyanın belirli bir bölgesinde yapılan, Limoncello likörü yapan oldumu ? Ağırlıklı olarak limon kabuğu,alkol veya votka ile yapılan bu likör bugünlerde Migroslarda boy göstermeye başladı. Yıllardan beri niyetleniyorum bir türlü yapamadım. Ayrıca mandalin, portakal kabuğu ve limon suyu ile yapılan türleri de var sanıyorum. Daha önce yapan bir arkadaş varsa yönlendirici olabilir.
Hiç, İtalyanın belirli bir bölgesinde yapılan, Limoncello likörü yapan oldumu ? Ağırlıklı olarak limon kabuğu,alkol veya votka ile yapılan bu likör bugünlerde Migroslarda boy göstermeye başladı. Yıllardan beri niyetleniyorum bir türlü yapamadım. Ayrıca mandalin, portakal kabuğu ve limon suyu ile yapılan türleri de var sanıyorum. Daha önce yapan bir arkadaş varsa yönlendirici olabilir.
Ben geçtiğimiz aylarda yaptım, yabancı sitelerde çok fazla tarifle karşılaştım bende en sonunda tarifleri karşılaştırıp kendi ölçülerimle yaptım :) Şeker miktarını azaltmama rağmen gene de şekerli oldu. Şekerli içkileri sevmiyorsanız tariflerde yazan şeker miktarını kendiniz ayarlamanızı öneririm. Dediğiniz gibi diğer kabuklu meyvelerle yapılabiliyor. Dikkat etmeniz gereken en önemli puf noktası, kabuğu keserken çok ince kesip beyaz kısmını kullanmamanız. Yaptığım ölçüleri yazmıştım ama bulamadım, bulursam yazarım. Ben Absolut Vodka ile yaptım çünkü iyi kalite votka ile yapılması öneriliyordu.
Sevgili Mahmut Leventoğlu, tülbent iyi fikir. Çubuk kullanmayacak olursam aklımda bulunsun. Teşekkür ederim.
denizakvaryumu
21-09-2008, 00:05
Likör yapımında --votka--deniyor ama markası belirtilmiyor, yerli votkalarda hangi markanın kullanılmasını önerirsiniz?
Likörde votka yerine (votkada sitrik asit ve gliserol var) kanyak kullanılsa iyi mi kötü mü olur?Özellikle kahve liköründe kanyak için ne dersiniz?
Mahmut Leventoğlu
21-09-2008, 00:29
Kahve likörünü votka ile yaptım ama henüz denemedim. Aslında kahve likörüne kanyak daha yakışır gibime geliyor. Çünkü kahve kanyak karışımı çok lezzetli ve keyifli oluyor. Bir dostumda (Fotograf Ustam İsa Çelik ) Ihlara Brendi ile yapardı.Çok güzel oluyordu.Tarifini bilemiyorum ne yazıkki ama bence yukarıdaki kahve likörü tarii ile yapılabilinir.
Mahmut Leventoğlu
01-10-2008, 15:06
Efendimmmm Bayram nedeni ile likörlerin açılışını yaptık konuklarla birlikte. Kahve ve Vişne likörlerim muhteşem olmuşlar. Sevgili Hassomana çok teşekkür ederim.
lerdemir
01-10-2008, 15:58
Afiyet, bal-şeker olsun :)
Mahmut Leventoğlu
01-10-2008, 16:03
Bekleriz efeendimmm. :)
merhaba yaz meyveleri ile likor oluyorda kış meyvelerinden olmuyormu acaba
berduray
27-10-2008, 21:26
Portakal likörü var.
oyaağacı
21-11-2008, 20:31
Sayın Hassoman'ın tarifleriyle yapmış olduğum vişne ve nane likörlerini içmeye başladım. Çok güzel oldular nane likörü biraz şekerli oldu. Önümüzdeki sene şekeri azaltacağım. Tarifler için teşekkürler.
Arkadaşlar portakal zamanı geldi, peki ama likörünü nasıl yapacağız?
Cumhur Tonba
20-12-2008, 23:08
Burada neler yapılıyormuşda haberimiz yok. Dur bakalım daha ne bölümler bulacağız. Arkadaşlar hepinize kolay gelsin. Şarapcılık dersimizde Tükenmez Şarap diye bir konu vardı. Üstten suyu doldur, alttan şarabı al. Bende size onu mu yazsam acaba?
Hepinize afiyet şeker olsun.
Kalın sağlıcakla. Sevgi ve selamlar.
Cumhur Bey, o eski tükenmez mi yoksa*
Cumhur Tonba
21-12-2008, 01:50
Evet sayın katmer. Ne dersiniz. Yazalım mı? Fakat bir taraftanda bu nasıl olsa bitmiyor deyip devam edrlerse işimiz zor. Siteyede girmezler. Bizi unuturlar.
Bence de.. Malzemeleri tek tek yazmakta yarar var Cumhur Bey. Tabii mevsim geçmeden de bitirmek gerekir değil mi?:p:p:p Tam da mevsimi ....
Eskiden babaannem yaparmış musluklu bidona....Sonra da annemlere miras kaldı, babaannemin diğer tarifleri gibi..
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.