View Full Version : Zerrin Uslu
bonzai adaylarım nasıllar
neydiler ne oldular
4672
4673
başka bonzai adayı var mı çiçeklerimin bazıları
4674
4675
bu resim göndermek ne zormuş
bütün günüm bonzaiyle geçti
bonsaireef
29-10-2006, 22:32
Sayın Zerrin Uslu aramıza hoşgeldiniz. :)
23. mesajdaki bonsai çalışmanız için yorum yapamadım. Biraz daha geniş açıdan çekilmiş bir fotoğraf eklerseniz daha rahat yardımcı oluruz.
Yalnız kullandığınız rafyanın rengi biraz göz yoruyor.:o Rafya yerine tel kullanırsanız hem görüntü daha iyi olur hem de rahat şekil verirsiniz.
teşekkür ederim bugün bu konuda ilkleri yaşadım bu yüzden resimi tam beceremedim,telim yetmedi işe başlamış bulundum yarım bırakmak olmazdı bayramda gelen hediyelerin rafyalarını saklamıştım.Bu seferlik kullandım zaten birkaç ay bu konumda kalacak sanırım.Daha sonra malzemelerimi tamamlamış olurum.
bonsaireef
29-10-2006, 23:00
Hepimiz malzeme sıkıntısı yaşıyoruz. Bu konuda sizi çok iyi anlayabiliyorum. Örneğin bugün bütün gün tanuki bonsai yapmakla uğraştım. Her şeyi bitirdim. Ağacı ölü gövde ile birleştirdim ama şekillendirmeyi yapamadım çünkü elimde hiç ince tel kalmamış. Kalın telle denedim ama olmadı. Şu an şehir dışındayım ve uzunca süre böyle kalacak sanırım.
İlk denemeniz olmasına rağmen oldukça cesur davranmışsınız. Görebildiğim kadarıyla gövdeye bayağı şekil vermişsiniz. Sizi tebrik ederim. Bonsaide eli korkak alıştırmamak lazım. Bonsai öğrenmek için bol bol pratik yapmak lazım. Bonsai öğrenmek için iyi bir adım atmışsınız.
Mazı ve servi dış mekan bitkileridir. Kış uykusuna ihtiyaçları vardır. O nedenle bu ağaçlarınızı dış mekanda tutarsanız daha iyi olur. Evin içinde olduklarını düşündüm. Dışarıdalarsa uyarımı dikkate almayın lütfen :)
çok teşekkür ederim içerdelerdi onları kapalı bir balkona alayım.Tamamen dışarı bırakamam daha çok küçükler soğuga dayanamayabilirler ben Ankara'da yaşıyorum.
bonsaireef
29-10-2006, 23:13
Zerrin Hanım eğer açık balkonunuz varsa şimdilik orada dursunlar. Çok soğuk olduğu zaman içeriye alırsınız. Önemli olan köklerinin donmaması. Kökleri donduracak kadar soğuk olmadığı sürece dışarıda kalmalarında fayda var. Bu sayede latent peryoda girerler. Latent dönem geçirmeyen dışmekan bitkilerinin sağlığı bozuluyor ve ölebiliyorlar.
Şu an Ankara'da ne kadar soğuk var bilmiyorum.
Ankara'da 9 yıl yaşadım. Ankara'nın soğuğunu bilirim. AÜTF de okudum. İnşallah nisanda TUS u kazanırsam tekrar Ankara'ya geleceğim.
çok sağolun şu anda Ankara çok soğuk değil dediğiniz gibi onları açık bir balkona alacağım.Ben de Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1992 mezunuyum bu yüzden elimiz bu tür şeylere yatkındır söylemesi ayıp.
Zerrin hanım önce başarılar dileyeyim. Umarım istediğiniz gibi bonsailere sahip olursunuz. Daha doğrusu hepimiz oluruz. Ankara'dan başka kişilerinde katılması güzel.
Ali H. ALI
30-10-2006, 13:46
Aramızda yeni bonsai sevenleri görmek ne güzel , Zerrin uslu bonsai dünyasına hoş geldiniz. Bonsai yaşam boyu sürecek bir uğraştır, içinize sindire sindire okuyarak başlayın .
Bonsaileriniz dilediğiniz gibi olsun.
Zerrin hanım önce başarılar dileyeyim. Umarım istediğiniz gibi bonsailere sahip olursunuz. Daha doğrusu hepimiz oluruz. Ankara'dan başka kişilerinde katılması güzel.
çok naziksiniz teşekkür ederim.Bu siteyi de bütün arkadaşlarıma tanıtıyorum bu arada.
Aramızda yeni bonsai sevenleri görmek ne güzel , Zerrin uslu bonsai dünyasına hoş geldiniz. Bonsai yaşam boyu sürecek bir uğraştır, içinize sindire sindire okuyarak başlayın .
Bonsaileriniz dilediğiniz gibi olsun.
Ali Bey ilginize teşekkür ediyorum.Söyledikleriniz de sonuna kadar haklısınız. Doğa sevgisi olan insan için bence bu uğraşlar zevktir.
bahcıvan
19-11-2006, 17:20
Sevgili zerrin uslu arkadaşım öncelikle bonsailerinde kolay gelsin diyorum. Ve darılmazsan bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Çünkü dikkat ettim size cevap yazan arkadaşlar özenle bonsai kelimesine renk verip, dikkatinizi buraya çekmek istemişler. Oysa sizin başlığınızda bonzai yazıyor. Umarım bana kırılmazsınız amacım eleştirmek değil, hepimizin hataları olabilir, birbirimizin yanlışlarını görüyorsak onu belirterek düzelttebiliriz diye düşünüyorum.
Nice sağlıklı bonsailer dilerim :)
Arkadaşım çok teşekkür ederim.O zamanlar çoook acemiydim bonzailerle tanışmanın heyecanı sarmıştı.Eleştirilmekten çok hoşlanırım çünkü kendimi geliştirme fırsatı verdiği için.Canım çok sağol ,çok iyisin.
Arkadaşım çok teşekkür ederim.O zamanlar çoook acemiydim bonzailerle tanışmanın heyecanı sarmıştı.
Zerrin hanım anlaşılan heycanınızdan hiçbir şey kaybetmemişsiniz. Bu çok güzel birşey aslında. Bonsai çalışmalarınızda başarılar.;)
Murare teşekkür ederim :D :D
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.