PDA

View Full Version : Halep Keçisi




maximus50
10-01-2011, 17:50
4.5. ayda 100 adet Halep keçisi almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz.Amacım süt keçiciliği yapmak fikirlerinizi bekliyorum saygılarımla..




garlangufa
10-01-2011, 18:01
Neden halep keçisi ?...Evet halep keçisi de oldukca verimli ve ülkemize uyum sağlamış bir keçi cinsi fakat süt keçisi için daha çok saanen kullanılıyor. Eğer halep keçisini neden tercih ettiğinizi yazarsanır bizde birşeyler öğrenme şansını elde ederiz.

Saygılar, Kolay gelsin

maximus50
10-01-2011, 19:07
Halep keçisini tercih etmemin ilk amacı o yaşadığı bölgeye uyum sağlaması ve saanen gibi sütçü olması
Saygılar Sevgiler

engraulis
10-01-2011, 20:04
Aslında saf ırk saanen keçisi daha verimli. Ancak Türkiyede bulmak neredeyse imkansız. Türkiyede saanen keçisi melez ırk ve süt verimi çok düşük. Ben de 10 tane almayı düşünüyorum halep keçisiyle saanen arasında kararsızım.

AÇakıcı
10-01-2011, 20:47
Sarıkeçililer'i duydunuz mu? Sarıkeçililer Yörük Türk kültürünün yaşayan son temsilcileri fakat ülkemizde iki yıldır yerleşik düzene geçmeleri için çalışmalar yapılmakta. Yaşadıkları çoğrafyada bütün arsalar satıldı, işgal edildi. keçilerinden dolayı da ormanlık alanlar yasak. Atatürk, ''Arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez’'demiştir. Fakat bu yörük çadırları çok yakında tarih olacaktır.

Saanen'in ülkemizde çok şımartılmış bir keçi türü olduğunu düşünüyorum. Ormanlık alanlarda Saanen keçisinin zararsız olduğu görüşü ne kadar doğrudur? Eğer doğru ise Sarıkeçililer'in kurtuluşu olabilir. Belki de Halep keçisi de ormanlık alanlarda Saanen kadar zararsız bir türdür. Sanırım iklim şartlarına göre Halep keçisinin artıları daha çok.

Maceristan yaklaşık yarım asırdır bir Türk boyu olduğunu kabul etmektedir. Maceristan kültürünü korumak için 8 çadır köyü kurmuştur. Bunlardan biri kazak ve biri de Türk yörük çadır köyüdür. Kültürlerini hatırlatmak için okul öğrencilerine bu köylerde kamp imkanı sunuyorlar. Onlar kendi kültürlerini korumak için yatırım yaparken; biz, hazırda bulunan son Yörük kültürümüzü silip atmak üzereyiz.

Ayrıca Keçi sütü ürünleri yıllardır sadece şifa amaçlı göründüğü için çok iyi işlenmiyordu. Yakın zamanda ünlü bir firmanın keçi peynirini aldım ve inanın aynı ezine peyniri tadında ve kıvamında hazırlanmıştı. Keçi sütü üretimi ekonomik düzeyde artarsa ürünlerinin de talep edilebilir kalitede çeşitleneceğini düşünüyorum. Bir yerli dondurma firması da yakın zamanda kendi keçi üreticilerinin arıyordu. Firmalar, Keçi Türleri ve Sarıkeçililer'i bir araya getirerek Sarıkeçili'ler için bir "Kazan Kazan" projesi hazırlanabilir.

ozguraga
16-05-2011, 03:48
sana tavsiyem bilirkişiden yerinde sağlamsa halep keçisine yönelmen ve bilinçili bir şekilde yapman yoksa zarar kaçınılmaz ilgi alaka ister emek ister bu hayvancılık olayında şu an çok dolaplar dönüyor dikkat et keçide ise saaneni unut paran çoksa bir veteriner gibi ilgileneceksen hevesin kalmasın bir bak AMA BEN TAVSİYE ETMEM daha sonrada açıklarım bu konunun maddi ve manevi tarafını şimdilik bu kadarı kafi http://www.halepkecisi.com/halep_kecisi.html buraya bir bak incele iyice okursana sana izahat bulunmamada hacet kalmaz

ozguraga
16-05-2011, 03:52
arkadaşım sarı keçiler dediğin ırk yörüklerden sarı keçi ve kara keçi yörüğü derler bunlar ege ve akdenizin çeşitli bölgelerinde barınmış orta asyadan beri kendileri gibi hayvanlarıda farklılık göstermiş bir husustur kıl keçisi namı diğer kara keçi maltız ada keçisi namı diğer sarı keçi o hususta isme takılı kalma menşey olarak hepsi kıl keçisi uzun vadede kilis keçisi ki bu halep keçisi dediğimiz ırkla melezlenen kıl keçisi türüdür lütfen bilinçli inceleyelim http://www.kiliskecisi.gen.tr/kil_kecisi.html buradan gerekli metni bulabilirsin detay sana kalmış

AÇakıcı
16-05-2011, 10:40
Sarı keçi diye bir ırktan bahsetmedik... Sarıkeçili yörükleri göçlerine son veriliyor. yani bu Türk kültürü yok ediliyor. bunun çözümü olarak ormana zarar vermeyen keçi ırkları sarıkeçililerin keçileri ile değiştirilebilir... çünki sarıkeçili yörüklerinin meraları tamamen özelleştirildi diyebiliriz. sarıkeçililere ise orman diplerindeki otlaklar kaldı. keçileri nedeni ile de orman içleri yasak. bu nedenle sarıkeçililerin göçlerine son vermek isteniyor ve hatta toplu konut idaresi bile işin içine girmiş durumda. eğer saanen ve benzeri ormana zarar vermeyen keçi türleri ile sarıkeçili yörüklerinin keçileri değiştirilirse **** döllü yumurta aşılanarak yeni nesil değiştirilirse orman içlerinde yine göçlerine devam ederler. bu Türk kültürü de yok olmamış olur.

seyyah53
16-05-2011, 12:34
4.5. ayda 100 adet Halep keçisi almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz.Amacım süt keçiciliği yapmak fikirlerinizi bekliyorum saygılarımla..

Halep keçisi olur hemde çok güzel olur...Damaskus diye dünyada satılan keçinin en güzel gen kaynakları ülkemizde bulunur...

Irkın içinde kilis keçisi kanı olduğu söylenirki..uzak ihtimal değildir...

Bu yüzdendir ülkemize tamamiyle adapte olmuş...mükemmel bir ırktır...

Bir hayvanda verimin ne kadar ıslah edilerek arttırıldığını ve bunun sonucunda hastalıklara yakalanma yüzdesi o kadar fazla olacağını düşünürsek...halep keçisinde en büyük şansı yakalamış oluruz...

Eğer erkek oğlakların satılacağı yeri bulduysanız...

Yeterli arpa ve yoncayı(v.b) ucuza temin edebiliyorsanız...

Sütünü satacak yer bulduysanız(ki satamayacağınızı tahmin etmiyorum)...

Birazda heves devam ederse...sizi zevkli ve bol kazaçlı günler bekliyor...

Yalnız 100 tane fazla olduğunu düşünüyorum..başlangıç olarak 40-50 yeter...mutlaka 2 tane mükemmel teke almayı unutmayın ...gerekirse en çok parayı tekelere verin...saygılarımla

AÇakıcı
17-05-2011, 00:03
Kesinlikle yerli türler kullanmaya ben de katılıyorum.
Deri ve tüylerinin boyanarak kullanım alanlarının fazlalaştırmak için beyaz hayvanlar daha çok seçilir ve üretilir. Fakat beyaz renk genellikle Kanser ihtimalini de arttırır. Beyaz hayvanlarda Kanser daha yaygın görülüyor. Ve aslında saanen saf olarak değil de verimi az olan yerli türleri melezleştirerek verimini arttırmaya yönelik kullanılabilir(di). Fakat tüccarlar pazarı kızıştırmak için "saf ırk" mesajını kafalara kazıdılar. Bunun bir de diğer bir yüzü var. saanen keçisi ilk kez kliseler aracılığı ile Türkiye'ye getirildi. Yıllar sonra bize "sizin beşpara etmez keçi ırkınızı bizim gönderdiğimiz saanenler ile zenginleştirdik" toz pempe klise mesajını yerleştirecekler. sempati her şekilde nasıl olursa olsun sempati. Saanen ırk olarak bir çok Türkiye yerli keçi türleri ile yarışamayacak durumdadır. sadece kıl keçisinin süt üretimi ile yarışabilir. fakat bunda da sütteki yağ oranında bazı bölgelerimizle yarışamaz. Kıl keçisi üretimi olan yerlerdeki kıl keçisini melezleştirerek; %20~%40 saanen keçisi %80~%60 yerli kıl keçisi melezleri üretirsek Kıl keçisinin normal süt oranında %50 artış gösterirse bizim için yeterli olacaktır.

mbordinc
20-05-2011, 14:15
Damızlık Halep keçileri nerden,kaça alınabilir.Kıbrıs'ta varmış,ithal etmeye izin var mı?Türkiye'de büyük sürü (600-700 baş gibi) oluşturacak şekilde damızlık bulunur mu?

Arkadaşlardan bilgi bekliyorum.Saygılar.

AÇakıcı
20-05-2011, 14:33
Ben Adıyaman'da Halep (burnu kambur olan, çirkin suratlı :)) ve Saanen keçilerini ve bunların melezlerini bir sürüde gördüm. Fakat en fazla 200 hayvan. sanırım güneyde daha saf ırklar bulabilirsiniz.

mbordinc
20-05-2011, 14:39
Teşekkürler AÇakıcı.
Kıbrıs hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
Saygılar.

AÇakıcı
20-05-2011, 14:51
Sanırım Suriye'den getirmek daha uygun olur. Suriye'de Şami denilen Halep keçisini Hindistan Boer Keçilerinin et verimini arttırmak için damızlık olarak kullanmaktadır. Suriye'den getirmek hem maliyeti düşürecektir, hem de resmi olarak daha az uğraştıracaktır. Halep Keçilerini Suriye'ye gidip görerek almanız da mümkün. Bazı sürülerde hiç boynuz bulunmuyormuş...

mbordinc
25-05-2011, 13:20
maximus50,halep keçisi aldınız mı?

ensar
25-05-2011, 13:34
Sanırım Suriye'den getirmek daha uygun olur. Suriye'de Şami denilen Halep keçisini Hindistan Boer Keçilerinin et verimini arttırmak için damızlık olarak kullanmaktadır. Suriye'den getirmek hem maliyeti düşürecektir, hem de resmi olarak daha az uğraştıracaktır. Halep Keçilerini Suriye'ye gidip görerek almanız da mümkün. Bazı sürülerde hiç boynuz bulunmuyormuş...

Sayın AÇakıcı,

Şamdan yaasal yollarla keçi getirmenize izin verilmez.

Boer keçisinin menşei Hindistan değil Güney Afrikadır. Et verimide Halep keçisinden en az % 50 fazladır. Etçi bir ırk olmayan halep keçisinin etçi bir ırk olan Boer keçilerinin et verimini arttırdığını nerde gördünüz ya da okudunuz ? Bilgi verirseniz sevinirim.

Sevgiyle kalın

AÇakıcı
25-05-2011, 15:13
http://www.halepkecisi.com/halep_kecisi.html

ensar
25-05-2011, 15:26
http://www.halepkecisi.com/halep_kecisi.html

Sevgili AÇakıcı,

Verdiğiniz siteninm sahibi Cengiz Torun çok iyi tanıdığım bir arkadaş hatta dostum diyebileceğim bir arkadaşım. Kendisi şu an isteyen kişi ve kurumlara damızlık halep keçisinin satışını yapmakta.

Boer keçisi ile ilgili yapılan çalışmayı Hindistan ayağından takip edeceğim ve de Cengiz kardeşimden de bilgi isteyeceğim.

Haziran 14 ünde Hindistanda süt hayvancılığı ile ilgili bir toplantıya katılacağım bu melezleme konusundaki çalışmalarla ilgili bilgi ve de araştırma sonuçları hakkında bilgi alırım diye düşünüyorum, Ne öğrenirsemde burada paylaşırım.

Teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın,

maximus50
26-05-2011, 23:56
mbordinc halep keçisi almadım.neden dersen ? süt pazarı yok x bi firmaya sordum 3-4 ton olursa gelir alırız diyor..

maximus50
27-05-2011, 00:01
teşekkür ederim seyyah kardeşim..dediğim gibi pazar sorunu var çok hevesliydim bu yüzden alamadım kangal cinsi erkek kuzu aldım 100 adet

mbordinc
27-05-2011, 08:41
maximus50,emeğinizin karşılığını almasını diliyorum.Ben en az 500 anaçla başlamayı planlıyorum.Başlangıç için bu miktar sütü satabileceğimi düşünüyorum.

seyyah53
27-05-2011, 14:21
teşekkür ederim seyyah kardeşim..dediğim gibi pazar sorunu var çok hevesliydim bu yüzden alamadım kangal cinsi erkek kuzu aldım 100 adet


Nevşehir tabi pazarını hiç bilmiyorum fakat trakya farklı...hatta çanakkaleye indin mi oğlak iyi para eder...keçi sütü ezine peynirine girer..fakat onada şimdi bölgesel menşeii aldılar sıkıntı var sanırım...sende sağol...umarım herşey istediğin gibi olur..

ensar
28-05-2011, 00:45
maximus50,emeğinizin karşılığını almasını diliyorum.Ben en az 500 anaçla başlamayı planlıyorum.Başlangıç için bu miktar sütü satabileceğimi düşünüyorum.

Sevgili mbordimç,

Daha önce hiç yetiştiricilik yapmadıysanız sakın ola ki 500 anaç gibi çok ciddi rakkamlarla ve bu fiyatlarla hayvancılığa başlamayın derim.

Sevgiyle kalın

ozguraga
08-06-2011, 04:31
mbordinc halep keçisi almadım.neden dersen ? süt pazarı yok x bi firmaya sordum 3-4 ton olursa gelir alırız diyor..

efendi bu dediğiniz heleki cengiz bey duymasın pazarımı yokmuş gözünüzü seveyim dondurma bebek mamalarının ham maddesidir keçi sütü hele ki halep keçisinin yağ oranı yüzünden fiyatıda pazarlama köy usulu 1,25 çiftlik tarifesi anlaşmalı 1,50 dir perakendede 3,50 dşr saygıdeğer isimlerini zikretmek istemiyorum bu işe girmişlerdir et sorununa kısa vadede çözüm ve sütünün kalitesi peynir ve yoğurt bilhassa kanserin önlemeninde anahtarı görüldüğünden avrupada dahil dünya çapında sükse yapmıştır çok merak ediyorum size kim dedi 3 ton olayını çakallar 1 hafta soğutuculu kazanda bekletip akıllarınca kara borsadan sütü pazarlıcaklar selam söleyin onlara benden maraşlı amcalarda duymasın adamlar taaa egeye geliyorlar kamyonla ohoooo herkes laf ebesi olmuş alırsın 5 tonluk krom kazan soğutuculu sistemle sağar orda bekletir resmi kanaldan pazarlığını eder satarsın 100 baş olsa 3 günde bir versen ortalama gayvan başı3-5 kilo arası süt veriyor sen 4 hesapla 4*100=400*3 gün 1200 kg *1,5 tl= 1800 tl yapar ok neymiş 3 ton biriktir alalım eee parası yaz tahtaya al haftaya bu işler böle yürür haftalık resmi kanaldan sözleşme yapılır gerekirse haftada 1 dökülür süt hesaplatma şimdi 4200 tl yapar haftada ya şirket çeki **** bankaya havale olur kimseylede yüz göz olmazsın senin dediğin olayı ne yazıkki cahil köylü hesabı kekleriz diyerek sölüyorlar lafla ekmek teknesi yürümez sana karşı bir tutumum yok lakin iyi hesap et iğyi düşün yerini sistemini kur 4*4 lük sonra çek besmeleni adanadan cezgin torun beyide bul uyarsa süt satımınıda ayarla gir işe yoksa zaten unut gitsin ok kolay gele

maximus50
08-06-2011, 12:47
tesekkür ederim ozguraga ..bunu söyleyen sütas firması 3 ton süt olursa gelir alırız..nevsehirdeyim ben bizim burda keci sütü pazarlaması cok sorunlu kayseri bize yakın
x bir dondurmacıya sordum keci sütü alırmısın diye 90krs dedi internette arastırıyorum cok abartıyorlar ha birde sütas inek sütünün 1,5 katına alıyorlarmıs bizzat görüstüm Cengiz beyi tanıyorum yanına gittim adanada tanıstım iyi birisi sanırım büyükbas hayvancılıga dönecem tsk ederim saygılar

ozguraga
17-06-2011, 04:14
tesekkür ederim ozguraga ..bunu söyleyen sütas firması 3 ton süt olursa gelir alırız..nevsehirdeyim ben bizim burda keci sütü pazarlaması cok sorunlu kayseri bize yakın
x bir dondurmacıya sordum keci sütü alırmısın diye 90krs dedi internette arastırıyorum cok abartıyorlar ha birde sütas inek sütünün 1,5 katına alıyorlarmıs bizzat görüstüm Cengiz beyi tanıyorum yanına gittim adanada tanıstım iyi birisi sanırım büyükbas hayvancılıga dönecem tsk ederim saygılar

bunu birde cengiz beyle görüşeyim ben ki egeden söz sahibi biriyim aslı astarını keçi sütü olayını ve inek e yönelme olayını ....... bakalım neymiş vehbinin kerrakisi saygılar

AÇakıcı
17-06-2011, 15:54
Mado yıllarca Türk yatırımcı aradı ve sonunda Malezya'da 40 Milyon dolarlık yatırım ile 2000 dönüm arazi üzerinde keçi çiftliği kuruyor. Yeni Zelanda ve Avustralya'dan getirilecek olan ana keçilere Kahramanmaraş'taki kendi üretimleri olan verimliği yüksek ve sıcak bölgelerde yaşayabilecek Madobeyazı(Bir çeşit Saanen Melezi) ırkı keçilerden 3 bin 500 tane embriyo transfer ederek aşılayacaklar.

Türkiye'de Sarıkeçililer denilen bir yörük boyu var. Hala konar göçer yaşıyorlar ve devletimiz onları dağlardan indirmek için yatırım yapıyor. sarıkeçililerin kıl keçileri ormanlık alanda otlatmaları yasak, diğer otlakları ise özelleştirildi ve oralarda da otlamaları yasak. saanen keçisi ise ormanda otlaması serbest olan bir keçi türü... !? Sarıkeçililerin ellerindeki kıl keçilerine saanen keçisi empriosu verip ormanlarda otlatmayı serbest etseler çok daha ucuza her iki soruna da çözüm bulmuş olacaklardı...

http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?tarih=07.06.2011&Newsid=120381&Categoryid=5

yusufmgn
25-07-2011, 14:42
Kilis keçisi (http://www.kilis-kecisi.net) süt verimi yüksek bir keçi türüdür.Kilis keçisi (http://www.kilis-kecisi.net) Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz Bölgesinde yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir.Bu bölgelere geçmişte halep keçileri getirilmiş ve ve bölgedeki kıl keçileriyle melezleme yapılmıştır. Bu melez keçilerin kendi aralarında yetiştirilmesi sonucu kilis keçileri (http://www.kilis-kecisi.net) meydana gelmiştir.Kilis keçileri küçük guruplar halinde aile işletmelerinde yetiştirilmektedir. Son yıllarda büyük Kilis Keçisi çiftlikleri (http://www.kilis-kecisi.net) kurulmaktadır.Kilis Keçisinin (http://www.kilis-kecisi.net) teke ve keçileri genellikle boynuzludur. Uzun kulaklı ve sarkık bir kulak yapısına sahiptir.Vüzut kılları düz ve uzundur.Diğer süt keçilerine göre daha dayanıklı yapıdadırlar.

ibo3535
12-10-2011, 23:24
selam yazılarınızı okudumda büyük şehirde olsanız kaç litre olursa olsun keçi sütü alırlar hatta ben bazen manisa bazen izmirde kalıyorum izmirde keçi sütünü birliği var anlaşıyorsun onlar her gün senden gelip alıyor aylık para tıkır tıkır geliyor hemde belirli bi oran yok ne kadar olursa gelip alıyorlar ayrıca bende halep keçisi almayı düşünüyorum bi ara sanen dedim cok araştırdım kırık saanen alacağıma o paraya saf ırkı türkiyede olan halep keçisi alırım hiç olmasa et randımanı daha cok gecen gün izmir tarım fuarına halep teke geldi midili at gibi en az 100 kilo belkide daha fazla süt verimleride yerli saanen kadar artık yerli saane die yazmaya başladık üretilerimiz sağ olsun hemen yerli ırkla kırıp her beyaz keçiyi saanen die satıyorlar

ibo3535
12-10-2011, 23:27
şubat ayında cıkan torba asada orman bakanlığının belirlediği yerlerde ormana hayvan girmesi serbest oldu ilk önce orman müdürlüğüne başvuru yapılıyor sanırım

ibo3535
17-10-2011, 18:18
TORUNOĞLU çifliğiyle ilgili bilgisi referans verecek bire bir görüşmüş kimse varmı ? Ben halep keçisi almayı düşnüyorum da.

mrduran
18-10-2011, 00:42
Merhabalar,

Kolay gelsin, hayırlı olsun uğraşın. Ama keçi, ama koyun, ama sığır vaz geçme arkadaşım.
Sağa sola saldır, senin gibi olanları bul çevrende, kendiniz, ufak bir mandra, soğuk hava tesisli kurma için araştırmaları yap. Çevre köydekileri de aydınlat, birlik olun. Marka üretin. Malını telefon ile satarsın. 2-3 sene sonra yok satarsın inşallah.
Kooperatiflere danış, bilgi al lütfen. Kuracağınız yerin büyük olması gerekmez. Ana bilimsel olsun, hijyenik şartları sağlansın.

Birleşin, toplu olun, iki elin sesini verin.
Her şeyin zabıtlı olsun, sözleşmeler falan sağlıklı olsun. Baban olsa kağıda bağla.
Başarılar inşallah.

Saygılarımla lütfen.

ibo3535
18-10-2011, 17:15
Selamlar arkadaşlar Ben halep keçisi almak istiyorum. Torunoğlu çifliğinine giden oldumu acaba ? giden varsa eğer bana bilgi verebilir mi ?

mbordinc
20-10-2011, 16:16
Sayın ibo3535;
Gaziantep'te bulunan PAN hayvancılık işletmesine bu ay sonuna kadar ziyarette bulunacağım.Dönüşte izlenimlerimi ve bilgilerimi paylaşırım.

ibo3535
21-10-2011, 12:32
Teşekkür ederim bekliyorum bilginizi paylaşmanızı ufaktan 50 baş gibi başlamak istiyorum bu işe

çakıcı
21-10-2011, 13:42
Sayın ibo3535,
Dün akşam üzeri Cengiz Torunoğlunun çiftliğini ziyaret ettim.Benim de keçi almaua niyetim var kendisi ile görüştüm keçileri gördüm.Bu işten amlamayan biri olarak güzel hayvanları var ama genede anlayan biriyle gidip seçmek lazım.Kendine sorarsan hepsi halep keçisi ancak internetten edindiğim bilgiler doğrultusunda halep keçilerinin burun ve alın yapıları diğer keçilere göre farklı.Diyeceğim o ki orijinale benziyen tipler de var düz burunlu tiplerde.Ancak samimi bir arkadaş her sorduğunuz soruya içtenlikle cevap veriyor.

Ali_askn
21-10-2011, 14:30
Bizde sn cengiz beyin(Torunoğlu) çiftliğini ziyaret ettik gezdik gördük ve 50 tane keçi 2 teke aldık. ( yaklaşık 5 ay önce) çok memnunuz zaten bizi cezbeden cengiz beyin ve eşinin bu işi severek gönülden yapmasıydı inanın çoğu çiftlik sahibi hayvanlarını para olarak görür ve onun için değer verir. Ama cengiz bey keçilerini çok seviyor hatta eğitimli birde keçisi vardı köpek gibi yaklaşıyordu insana. sağolsun cengiz bey elleriyle tek tek seçip verdi bize keçilerimizi ve tekelerimizi. Kesinlikle cengiz beyden almanızı tavsiye ederim çünkü kendi yetiştirdiği damızlıklar en azından çoğu çiftlik hatay,kilis gibi illerin köylerinden toplayıp getirip çiftliğinde satıyor bu ne kadar sağlıklı olur siz düşünün.

ibo3535
21-10-2011, 16:32
Bende kısmetse keçi alacam Ali bey peki keçilerden memnunmusun ? Günlük süt verimi ne kadar acaba ?

Ali_askn
21-10-2011, 16:41
sn ibo3535 keçilerimiz şuan ağır gebeler daha süt verimlerini tespit edemedim. ocak sonu gibi doğumlar başlayacak inşallah o zaman görücez yalnız biz cengiz beyden iki tane sütlü rica etmiştik oda bizi kırmayıp zamansız doğum yapıp oğlanı kaybetmiş iki adet keçi vermişti onların süt verimi günlük keçi başına 2- 2.5 kg arası değişiyordu. Araştırmalrıma göre bu hayvanların ikinci doğumlarında süt ve oğlak verimi yüksek oluyor. Bunun dışında keçilerden çok memnunum. Eğer kafanıza takılan başka şeyler varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

ibo3535
21-10-2011, 16:59
sn Ali bey ilk doğumunu yaptıysa aldığınız keçi 2-2.5 litre süt veriyorsa cok iyi ikinci doğumda 4 litreye alırsınız sütü sanırım .Benim merak ettiğim çifik cok büyük mü neden ikinci doğum yapmış keçi almadınız birde ne kadar mal oldu size sağmal keçiler saygılar

Ali_askn
21-10-2011, 17:10
çiftlik Hayal ettiğiniz kadar büyük değil yani ben gittiğimde 700-800 baş hayvan vardı. Benim gittiğimde ikinci doğumlu hayvanların satışı yoktu bende onun için doğum yapmamış hayvan aldım süt verimine gelince bende sizin gibi düşünüyorum umarım 4-4.5 civarı olur. Ama net bilgim yok. Fiyata gelince sağmal hayvanlarında satışı yoktu rica etmemizden dolayı onlarıda doğum yapmamış hayvanlarla aynı fiyat üzerinden hesapladı.

ibo3535
21-10-2011, 17:14
Ben manisa oturuyorum burda 2 lira toptan süt alımı yapıyorlar ufak bi ahıl budum oturduğum eve yakın bu işi ufaktan yapmaya karar verdim İşallah hayırlı olur .Sizi ara sıra rahatsız edecem kusura bakmayın artık

Ali_askn
21-10-2011, 17:44
yok estağfrullah ne demek abicim ne zaman isterseniz. Hakkınızda hayırlısı olsun ama bence güzel olur bizim burdada toptan 1.750 ye alıyorlar dondurmacılar.

ibo3535
21-10-2011, 20:13
Ara sıra yazarsın Ali bey keçilerin davranışlarını doğumunu yeni doğmuş oğlakların resimlerini koyarsın bigimiz artar

çakıcı
21-10-2011, 20:26
Ali bey,aldığınız keçiler eğri burunlu olan resimlerdeki orijinal keçilere benzeyen tiptenmi?Affınıza sığınarak bir soru daha soracağım.Gaziantepte pan çiftliği var diyorlar orayı ziyaret ettinizmi?Gaziantepli olarak panı atlayıp cengiz beyden almanız ilgimi çekti.

Ali_askn
21-10-2011, 20:51
Ali bey,aldığınız keçiler eğri burunlu olan resimlerdeki orijinal keçilere benzeyen tiptenmi?Affınıza sığınarak bir soru daha soracağım.Gaziantepte pan çiftliği var diyorlar orayı ziyaret ettinizmi?Gaziantepli olarak panı atlayıp cengiz beyden almanız ilgimi çekti.

sn çakıcı geneli eğri burun tekelerimizde eğri burun ama düz burunlu olanlarda var.sorunuza gelince benim aldığım sıralarda Pan hayvancılığın keçilerinin sürekli toplu ölüm haberleri geliyordu( Doğru yanlış bilmiyorum) hani derler ya sinek küçük ama miğde bulandırır diye o yüzden adanadan aldım.

Ali_askn
21-10-2011, 20:52
Ara sıra yazarsın Ali bey keçilerin davranışlarını doğumunu yeni doğmuş oğlakların resimlerini koyarsın bigimiz artar

Bu hafta çiftliğe gidince bol bol resim çekip ekleyeceğim. Merak etmeyiniz

mbordinc
22-10-2011, 11:00
Sayın Ali Aşkın;
Nasıl ve ne ile beslediğinizi ve keçi başına günlük besleme maliyetinin ne kadar olduğunu yazarsanız çok seviniriz.Saygılarımla.

ibo3535
22-10-2011, 11:09
Sayın Mbordinç biraz yöreye göre değişir maliyet ama genede size katılıyorum bende merak ettim çünki

Ali_askn
22-10-2011, 14:52
Sayın Ali Aşkın;
Nasıl ve ne ile beslediğinizi ve keçi başına günlük besleme maliyetinin ne kadar olduğunu yazarsanız çok seviniriz.Saygılarımla.

sn mbordinc biz keçileri mercimek samanı ve arpa ile besliyoruz ve tabi ki bunun yanı sıra otlatılıyorlar bu yem maliyetini baya düşürüyor buna rağman ortalama keçi başına günlük 300 gram arpa ve 700-800 grama yaklaşık mercimek samanı yiyorlar bu yemi sabah akşam olmak üzere ikiye bölüp veriyoruz.Yani arpanın kg 650 krş şuan samanda 550-600 krş buna göre hesaplayabilirsiniz maliyeti.

mbordinc
22-10-2011, 16:35
Teşekkürler Ali askn.

Ali_askn
22-10-2011, 18:41
Ne demek kafanıza takılanları sorabilirsiniz keyifle yanıtlarım...

ibo3535
22-10-2011, 20:56
En fazla 1,5 lira olur bence günlük yem maliyeti 1 keçinin tabi 3 -4 litre süt alırsanız. Litresi 2 lira sütün birde oğlak alacaksınız bir yılda baya karlı gibi görünüyor

Delimus
22-10-2011, 21:00
Ali bey adanadan nereden aldınız bizde kurban bayramından sonra 1 tane almak istiyoruz uygun gelirsede yanında 2 oğlakta alıcaz.

ibo3535
22-10-2011, 21:03
Satılık Şami Keçisi,çiftliği, Keçi, Oğlak, Halep Keçisi, Şam, Saanen, Kilis Keçisi, Satışı, Süt Keçisi, Fiyatı, Keçi satışı, tiftik keçisi, Kaşmir Keçisi (http://www.samikecisi.com) bu adreste çiflik var Adanada odan aldılar bildiğim kadarıyla

Ali_askn
22-10-2011, 21:03
Ali bey adanadan nereden aldınız bizde kurban bayramından sonra 1 tane almak istiyoruz uygun gelirsede yanında 2 oğlakta alıcaz.

Adanadan torunoğlu çiftliğinden aldık sn delismus internete yazarsanız torunoğlu keçi çiftliği diye telefona adrese felan ordan ulşabilirsiniz. yavrulu bir keçi çok güzel olur zamanla 3-4 sene sonra 10-15 hayvanlık bi sürünüz olur;) sanırım öyle 1 taneyle başlayıp çoğaltmakta çok zevkli olur.

Ali_askn
22-10-2011, 21:04
Satılık Şami Keçisi,çiftliği, Keçi, Oğlak, Halep Keçisi, Şam, Saanen, Kilis Keçisi, Satışı, Süt Keçisi, Fiyatı, Keçi satışı, tiftik keçisi, Kaşmir Keçisi (http://www.samikecisi.com) bu adreste çiflik var Adanada odan aldılar bildiğim kadarıyla

evet bu çiftlik:D Benden önce davrandınız sn ibo3535

ibo3535
22-10-2011, 21:08
Bu keçi işi beni heycanlandırıyo işallah yılbaşından sonra gidip bende alacam kısmetse

Delimus
22-10-2011, 21:15
Bizim niyetimiz , zaman geçirmek , yoğurt peynir yapmak ilerde çoçuklar filan iyi olur ticari olmuyacak yani ....
Çiftlikle görüşücem gine bakmamda yardımcı olursanız sevinirim . Otlatamam yanlız sadece arka bahçemizde filan gezinmesi için çıkarabiliriz okadar.

Tek başına olursa ilk zamanlar yemiyor içmiyor hep ses çıkarıyor yadırgıyormuş 2 tanesinide sağamam, ayrıca oğlak almayı o yüzden düşünüyorum.

ibo3535
22-10-2011, 21:19
Bence de oğlak aln madem hobi için alıyorsunuz hem size alışırlar hemde süt içerseniz

Ali_askn
22-10-2011, 22:38
Bizim niyetimiz , zaman geçirmek , yoğurt peynir yapmak ilerde çoçuklar filan iyi olur ticari olmuyacak yani ....
Çiftlikle görüşücem gine bakmamda yardımcı olursanız sevinirim . Otlatamam yanlız sadece arka bahçemizde filan gezinmesi için çıkarabiliriz okadar.

Tek başına olursa ilk zamanlar yemiyor içmiyor hep ses çıkarıyor yadırgıyormuş 2 tanesinide sağamam, ayrıca oğlak almayı o yüzden düşünüyorum.

sn delismus tabi ki yardımcı olurum elimden geldiği kadar. Zaten arka bahçeniz mutlaka yetecektir keçi ve 2 oğlağa.Oğlaklar olmazsa doğrudur çok bagırıyorlar bizim keçilerden birtanesine köpek saldırdı fazla yarası yoktu ama yinede veterinere götürdük özel bakım gerektirdiği için şehirdeki evimizin garajında baktık 1 hafta kızılca kıyameti kopardı gece gündüz.

Ali_askn
22-10-2011, 22:40
Bu keçi işi beni heycanlandırıyo işallah yılbaşından sonra gidip bende alacam kısmetse

O heyecanı çok iyi bilirim tabi alıncada bitmiyo çiftleşmeleri,hamilelikleri,doğumları hep heyecanla bilrşeyler bekliyoruz. mesela bende doğumları yaklaştıkça çok heyecanlanıyorum.

çakıcı
24-10-2011, 08:00
Ali bey,anladığım kadarıyla siz bu işten anlıyorsunuz.Benim bir sorum olacak;Keçileri halep alsak tekeyi saanen alsak çiftleşme neticesi doğacak oğlaklar gen olarak annenin mi babanınmı genini ağırlıklı taşırlar.

Ali_askn
24-10-2011, 09:48
Ali bey,anladığım kadarıyla siz bu işten anlıyorsunuz.Benim bir sorum olacak;Keçileri halep alsak tekeyi saanen alsak çiftleşme neticesi doğacak oğlaklar gen olarak annenin mi babanınmı genini ağırlıklı taşırlar.

sn Çakıcı bu işten fazla olmasada biraz anlıyorum bakım,beslenme,üreme vs. yalnız bu soruyu cevaplayabilmek için bilimsel çalışma gereklidir.Renk olarak büyük ihtimalle annenin genini taşır çünkü koyu renkler baskın beyaz renk resesif(çekinik) gendir.Ama verimlilik, dayanıklılık vs gibi şeyleri ancak deneyler sonucu cevaplanabilir.

ibo3535
24-10-2011, 11:41
sn.Ali bey resimler bilgiler yok mu ara sıra bakıyorum bişeyler var mı die burda

Ali_askn
24-10-2011, 21:54
sn.Ali bey resimler bilgiler yok mu ara sıra bakıyorum bişeyler var mı die burda

En yakın zamanda resimleri ekleyeceğim.

emre şevk
26-10-2011, 20:25
bende alacağım yüz tane halep keçisi.bizim ilçede biri satıyor.o da geçen yıl cengiz beyden almış.vakit oldukça gidiyorum ve içinde bulunuyorum.o hepsini ilkine doğum yapacak şekilde gebe diye almış,ancak yarısı hamileymiş.dolayısıyla şuanda yarısı birinciye hamile,yarısıda ikinciye hamile.

ibo3535
27-10-2011, 07:40
Sevgili emre bey bence cengiz beyden alın hatta onun çifliğini görün.Bence çünki dediğine göre bazıları onun ismini kulanıyormuş gene siz bilirsiniz bende 50 baş alıp başlamak istiyorum gittiğiniz arkadaşınız çifliğinden ,bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirin ne yerler ne kadar süt veririler ilk doğumda kaç litre veriyor ikinci doğumda ne kadar süt veriyor die

emre şevk
27-10-2011, 10:50
Sevgili emre bey bence cengiz beyden alın hatta onun çifliğini görün.Bence çünki dediğine göre bazıları onun ismini kulanıyormuş gene siz bilirsiniz bende 50 baş alıp başlamak istiyorum gittiğiniz arkadaşınız çifliğinden ,bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirin ne yerler ne kadar süt veririler ilk doğumda kaç litre veriyor ikinci doğumda ne kadar süt veriyor die

yok yok cengiz beyden almış,hatta yanımda aradı.ben ara sıra yanına gidiyorum burada keçilerin.dediğim gibi yarısı hamile çıkmamış.yarısını sağıyor ancak.yani 50 keçiden minimum 90 maximum 112 kg süt sağmış.başka sorularınız varsa cevaplayayım.

mbordinc
27-10-2011, 11:12
Emre Bey,
Keçilerin ne ile nasıl beslendiği konusunda bilginiz var mı?

mbordinc
27-10-2011, 11:13
Ayrıca bir de,makinalımı yoksa elle sağım mı?

ibo3535
27-10-2011, 12:06
sn Emre bey 50 keçinin hepsi sağıldığı zaman mı 112 litre oluyor peki keçilerin ilk doğumlarımı ilk doğumları ise kaç litre ikinci doğumda bir litre kadar artar tahminimce keçi başına genede sizden daha net bilgi almak istiyorum

emre şevk
27-10-2011, 12:31
makinayla sağıyor.zaten 10 gün önce getirdi yaylalardan.orada merada otluyordu.şuanda fasülye samanı ve arpa veriyor.devamlı ağılda kalıyor şu anda.benim gördüğümde akşam yemlemesinde 3 çuval fasülye samanı verdi bir çuvalda arpa verdi.50 keçiden sağıyor şu anda.

ibo3535
27-10-2011, 12:34
Bende almaya niyetliyim torunoğlu çifliğinden almayı niyetliyim cengiz beyle ilgili bilginiz varmı gördünüz mü çifliği . ?

emre şevk
27-10-2011, 12:37
yok gitmedim oraya.bende oradan alcaktım ama sonuçta dibimde varken neden oradan alayım ki,hem benim alcağımda cengiz beyden almış

emre şevk
27-10-2011, 12:40
cengiz bey fiyat için ne diyor

ibo3535
27-10-2011, 12:41
Doğru haklsın günlük maliyeti ne kadar 50 keçinin yem gideri ondan haberiniz var mı ?

emre şevk
27-10-2011, 12:43
1 keçi 1 liraya yaklaşıyor

ibo3535
27-10-2011, 12:45
Ne kadar mal olacak kaç keçi almayı düşnüyorsunuz mesela bi keçi ne kadar alacaksınız

emre şevk
27-10-2011, 12:47
tanesi 800 milyon.80-100 arası alacağım.ama ben 12 ay merada bakacağım.sadece günlük yarım kilo kesif yem vereceğim keçi başına.

ibo3535
27-10-2011, 12:53
Tabi güzel olur ama merada ne kadar besin aldığını hesap edemezsiniz buda sütte biraz düşüş olabilir ama maliyeti cok düşürür

emre şevk
27-10-2011, 12:56
onlar alması gerekeni alır ibrahim bey

ibo3535
27-10-2011, 16:56
İkimiz içinde hayırlı olur işallah Emre bey

ibo3535
28-10-2011, 10:41
sn Emre bey cengiz bey bana dediği fiyat 650 lira ilk doğum yapanlar tekeler sanırım 1000 liranın üstünde

emre şevk
28-10-2011, 15:52
bugün yine arkadaşın çiftliğindeydim saatlerce.cengiz beyin elinde mal olmaz çoğu zaman.sen sipariş verirsin.o toparlar sağdan soldan,1 ay sonra falan verir sana.tabi her zaman böyle olacak diye birşey yok.

Ali_askn
28-10-2011, 17:30
bugün yine arkadaşın çiftliğindeydim saatlerce.cengiz beyin elinde mal olmaz çoğu zaman.sen sipariş verirsin.o toparlar sağdan soldan,1 ay sonra falan verir sana.tabi her zaman böyle olacak diye birşey yok.

Cengiz beyin çiftliğini ziyaret etmediğiniz belli kulaktan dolma emin olmadığınız şeyleri bu şekilde yayınlamanız çok çirkin.Sağdan soldan toparlama değilde kendisinin sattığı damızlıkların yavrularını tekrar ihtiyacı olduğunda satın aldığını biliyorum hem satıcının işi görülüyor hemde kendisinin.

ibo3535
28-10-2011, 17:57
En güzeli cengiz beyle bire bir görüşmek o daha aydınlatıcı olur toplama olursa sağdan soldan bu iş biraz yaş yani ben almayı düşünüyordum şimdi bi daha düşünücem cünki kendim özenle yetiştiriyordum diyordu

emre şevk
28-10-2011, 18:17
Cengiz beyin çiftliğini ziyaret etmediğiniz belli kulaktan dolma emin olmadığınız şeyleri bu şekilde yayınlamanız çok çirkin.Sağdan soldan toparlama değilde kendisinin sattığı damızlıkların yavrularını tekrar ihtiyacı olduğunda satın aldığını biliyorum hem satıcının işi görülüyor hemde kendisinin.

genelde öle yapıyor dedim.hem 100 tane istedim,1 ay sonrasına sipariş verdi.ezbere konuşmuyorum yani,ortada çirkinlikte yok.hem nasıl yetiştirecek tüm türkiyeye o kadar hayvanı?mutlaka toplamada yapacak

emre şevk
28-10-2011, 18:21
Cengiz beyin çiftliğini ziyaret etmediğiniz belli kulaktan dolma emin olmadığınız şeyleri bu şekilde yayınlamanız çok çirkin.Sağdan soldan toparlama değilde kendisinin sattığı damızlıkların yavrularını tekrar ihtiyacı olduğunda satın aldığını biliyorum hem satıcının işi görülüyor hemde kendisinin.

arkadaşım aldı 100 tane,35 gün sonra alabildi.hepsi gebe diye aldı güya,53 tanesi doğum yaptı.

ibo3535
28-10-2011, 18:33
En güzeli gidip kendin yüz yüze bakmak görmek konuşmak

Delimus
28-10-2011, 18:57
Bu işlerde hep böyledir , herkes birbirini taşlar ama iş yapmasın diye ama kıskandığından, yerinde görmek lazım ... Kulak numaralarından kime ait olduğu filan ortaya çıkmıyor mu ?

Bayramdan sonra kısmet olursa gidicem şimdi 1 keçi 2 oğlak alırız diyorduk, oğlaklar yerine 1 keçi daha alıcaz , 2 keçi almaya karar verdik kısaca... Umarım 2 keçi olunca, bağırıp huzursuzluk çıkarmazlar..

emre şevk
28-10-2011, 19:41
neyse,burası cengiz torunun tartışılacağı bir platform değil...

Ali_askn
28-10-2011, 22:14
Bu işlerde hep böyledir , herkes birbirini taşlar ama iş yapmasın diye ama kıskandığından, yerinde görmek lazım ... Kulak numaralarından kime ait olduğu filan ortaya çıkmıyor mu ?

Bayramdan sonra kısmet olursa gidicem şimdi 1 keçi 2 oğlak alırız diyorduk, oğlaklar yerine 1 keçi daha alıcaz , 2 keçi almaya karar verdik kısaca... Umarım 2 keçi olunca, bağırıp huzursuzluk çıkarmazlar..
İki tane olunca sorun çıkacağını sanmıyorum sn delismus :) Kulak numarasından ne yazıkki net birşey anlaşılamaz kolaylıkla değiştirilecek birşey yani yeni alınan hayvanlarınızın isterseniz kulak küpesini değiştirip kendinize ait küpeler takılabilir.

ibo3535
29-10-2011, 06:53
En güzeli kan testi sanırım cengiz bede ultrasyon cihazıda var ordan keçileri hamile olup olmadığı anlaşılır birde biraz işi bilen birini almak lazım cok alım yapılacaksa eğer

Delimus
29-10-2011, 07:24
emre şevk, bana saman konusunda yardım edebilir misiniz ?

emre şevk
29-10-2011, 10:53
emre şevk, bana saman konusunda yardım edebilir misiniz ?

nasıl mesela?

ibo3535
29-10-2011, 12:10
Aslında saman pek işe yaramaz keçi için ama genede siz bilirsiniz sadece işekembeyi tok tutuar başkada hiç bi fayadı yok doldur boşalt yapar sadece o yani süte katkısı olmaz

Delimus
29-10-2011, 20:17
Satın alıcam sizde mersindesiniz belki yardımcı olursunuz diye sordum ... Buralarda buğday samanı oluyor oda zamanı gelmesi lazım, depolayıp satan yok çevremde , belki komşulardan alırım fakat herkes kendine yeticek kadar stokluyor.
Arpa ve samanla beslemeyi düşünüyorum , arasırada işte bahçede otlanırlar...
Süt ne verirse kabul zaten satmıyacağım.Belki süt yemi filanda alıp denerim bilmiyorum.
Keçi 'ye Slaj yem verilmiyormuş. Arpa ezme olması daha mı iyi olur ?

Ali_askn
29-10-2011, 22:22
Satın alıcam sizde mersindesiniz belki yardımcı olursunuz diye sordum ... Buralarda buğday samanı oluyor oda zamanı gelmesi lazım, depolayıp satan yok çevremde , belki komşulardan alırım fakat herkes kendine yeticek kadar stokluyor.
Arpa ve samanla beslemeyi düşünüyorum , arasırada işte bahçede otlanırlar...
Süt ne verirse kabul zaten satmıyacağım.Belki süt yemi filanda alıp denerim bilmiyorum.
Keçi 'ye Slaj yem verilmiyormuş. Arpa ezme olması daha mı iyi olur ?

sn Delismus keçiye bugday,arpa samanıda verilmez saman olarak mercimek samanı verilir veya saman yerine kuru ot balyası kullanılabilir.(yonca)

Delimus
29-10-2011, 22:39
Yonca kuru ot verildiğini biliyorum , buğday arpa samanı neden verilemiyor ali bey , Kalın sert filan mı geliyor , sindiremiyorlar mı ?

AÇakıcı
29-10-2011, 23:54
aşağıdaki firma bir çeşit arpa serası yapmış uygun ortam hazırlayarak, tohumları çimlendiriyor kısa sürede uzamasını ve taze yem olarak hayvanlara verilmesini sağlıyor. tabi bunun benzeri bir makina yerine kendi hobi amaçlı tohum çimlendirme seramızı yapmamız mümkün belki onların 6 günde aldığı sonucu 15 günde alırız ama taze yem için de mükemmel bir yol bulmuş oluruz. Agri Makina - Beslemede En yi Verim | AGRTOM | 7/24 Taze Yem | Tel: +90 232 458 08 62 - Email: info@agrimakina.com | yem makinas (http://www.agrimakina.com/)

Örnek; 2mt yüksekliğinde, 50cm genişliğinde ve 1mt eninde raf demirlerine aşağıdan yukarıya 30cm'de bir raf konur, bu raflara 50cm x 1mt'lik tepsiler yapılır. bu rafın dışına bulabilirsek sera bulamazsak normal naylon ile kapatırız. raflara arpa doldurur sularız. açık havada az miktarda da olsa yeşil yem üretmiş oluruz.

Delimus
30-10-2011, 06:34
Açakıcı, Forumda bu konuyu epey tartıştık , http://www.agaclar.net/forum/balkon-ve-bahcede-topraksiz-tarim/15733.htm Topraksız tarımda, hayvan yemi olarak arpa çimlendirme

Mercimek samanı veya kuruot yonca nereden bulabilirim acaba Adana, Mersinde ?

emre şevk
30-10-2011, 07:47
mesela hayvan pazarlarında satılabilir yonca.kurban bayramına doğru pazarlar kuruluyor.birde 2 tane keçiyi neyle olsa beslersiniz.yemek artığı verebilirsin.birde internettende bulursun istediğin ürünü.

ibo3535
30-10-2011, 07:57
Bizim burda mısır slajıda veriyorlar keçilere karışık farklı otlara karıştırıp

Delimus
30-10-2011, 09:58
Yani normal samanda olur ...

emre şevk
30-10-2011, 10:55
en güzeli 600 gr yonca 1.5 kg mısır slajı,0.5 kg kesif yem.50 kg ağırlığında bir keçiye verilebilecek yem

ibo3535
30-10-2011, 11:46
Buralarda yonca slaj yapmıyorlar anca taze olursa biçerlerse bulunur oda herkez kendine göe yapıyor satmıyorla keşke satsalar yksa cok besleyici yem

Ali_askn
30-10-2011, 16:42
Yonca kuru ot verildiğini biliyorum , buğday arpa samanı neden verilemiyor ali bey , Kalın sert filan mı geliyor , sindiremiyorlar mı ?

sn delismus sindiremediğini söylüyorlar tecrübeli kişiler ama ben denemedim

ibo3535
30-10-2011, 17:24
Ben arpa çimlendirme işiyle biraz uğraşacam keçileri alınca amatörce becerebildiğim kadar artık ama keçilere yetecek kadar yaparım sanıyorum

Delimus
30-10-2011, 17:51
Yonca köyümde çevre köylerde hiç yok , çalarlar ne yazık ki burada zor bulmam belki adana ceyhandan filan ayarlarım.
Cengiz Beyin sitesinde Silaj için yazılanlar;
Halep Keçisi Mısır Silajı Yermi ? Mısır silajı keçiler için son derece sakıncalı bir yemdir,keçilere verilmemelidir.Keçilerde yavru atma ve telefatlara neden olur.Mısır silajı içinde zararlı bakteriler gelişir.

Sağımı biz elle yapıcaz , 2 meme var aynı andamı sağmalıyım sıra sıra sağım yapabilirmiyim?

Ali_askn
30-10-2011, 18:14
Yonca köyümde çevre köylerde hiç yok , çalarlar ne yazık ki burada zor bulmam belki adana ceyhandan filan ayarlarım.
Cengiz Beyin sitesinde Silaj için yazılanlar;
Halep Keçisi Mısır Silajı Yermi ? Mısır silajı keçiler için son derece sakıncalı bir yemdir,keçilere verilmemelidir.Keçilerde yavru atma ve telefatlara neden olur.Mısır silajı içinde zararlı bakteriler gelişir.

Sağımı biz elle yapıcaz , 2 meme var aynı andamı sağmalıyım sıra sıra sağım yapabilirmiyim?

sıra sırada sağılabilir ama keçinizi ne kadar çok sağım yapar ve memeyi tamamen boşaltırsanız (oğlak yoksa) sütü o kadar artar. Günde iki sağım uygundur sabah akşam olmak üzere ama 3 kezde sağılabilir bu sütü bir miktar arttırır.

ibo3535
31-10-2011, 06:36
Gece gündüz sağacaz desene devamlı acaba maksimum ne kadar alırız böyle yaparsak ?

Ali_askn
31-10-2011, 10:13
Gece gündüz sağacaz desene devamlı acaba maksimum ne kadar alırız böyle yaparsak ?

Sanırım bu soruyu yanıtlamak için bilimsel çalışma gerek ama benim aldığım en çok süt miktarını sorarsanız 4 litre (ilk doğum yapmış hayvan)

ibo3535
31-10-2011, 11:04
4 litre ilk doğumda verdiyse süper demek lazım o hayvan için şimdilerde saanen keçileri bile bu kadar vermiyor tabi saf ırk için demedim yerli karışık beyaz keçileri saanen die yutturanlar için dedim ama yerli hayvandan 4 litre mütiş hatta ilk doğumda 3 litre verse o bile süper

Ali_askn
31-10-2011, 11:27
4 litre ilk doğumda verdiyse süper demek lazım o hayvan için şimdilerde saanen keçileri bile bu kadar vermiyor tabi saf ırk için demedim yerli karışık beyaz keçileri saanen die yutturanlar için dedim ama yerli hayvandan 4 litre mütiş hatta ilk doğumda 3 litre verse o bile süper

Bence de çok iyi. Ben saanenin kırmasınında saf ırkınında TÜRKİYE DE yüksek süt verimi olduğuna aslaa inanmıyorum çünkü bu keçi bizim ülkemize uyum sağlayamıyor.Her hayvan kendi ülkesinde kendi yöresinde verimli oluyor ülkeler arasına bile gitmeye gerek yok ben size şöyle bir şey anlatayım, ben internette araştırırken sakız koyunlarının çok verimli olduğunu öğrendim 2-3-4 yavru doğurabildiğini duyunca 5 adet aldım bunun yanı sıra bizim yöremizin Gaziantebin koyunu olan ivesilerimde vardı bu koyunların verimi düşüktür(kuzu,süt) ama inanın sakızlarımdan elde ettiğim kuzu ve süt verimi ivesilerimin yarısıydı.. Ondan sonra anladım ki her hayvan kendi yöresinde verimli Tabi bazı istisnalar vardır mutlaka.

ibo3535
31-10-2011, 12:03
Yurt dışındaki imkanları sağlarsak belki onlara yakın olruz ama saf zaten saanen cok az türk saanenler onlarada saf türk saaneleri diyorlar onlar halep keçilerinden daha az süt veriyor neden yabancı ırk olsun madem bizim yerli ırkımız daha cok et verimi var hemde daha cok süt verimi var 4 litre deyince sizin keçiler beni cezbetti cengiz beyin çifliğine en kısa zamanda gidecem

Ali_askn
31-10-2011, 12:25
Yurt dışındaki imkanları sağlarsak belki onlara yakın olruz ama saf zaten saanen cok az türk saanenler onlarada saf türk saaneleri diyorlar onlar halep keçilerinden daha az süt veriyor neden yabancı ırk olsun madem bizim yerli ırkımız daha cok et verimi var hemde daha cok süt verimi var 4 litre deyince sizin keçiler beni cezbetti cengiz beyin çifliğine en kısa zamanda gidecem

Dediğiniz gibi herşeyin başı bakım ne kadar iyi bakarsak verim o kadar artıyor.

Poyrazz
31-10-2011, 12:50
Delimus, ben bu işlerden pek anlamam, ama merak ettim. Sadece iki keçi alacağınızı söylüyorsunuz, teke olmadan hayvanlarınızı nasıl gebe bırakmayı düşünüyorsunuz?

ibo3535
31-10-2011, 13:04
Sanrım alacağı keçi hamile olur bu ihtimal var

Delimus
31-10-2011, 19:06
Evet , hamile alıcam ayrıca sonrası içinde suni döllenmeyi düşünüyoruz.Pahalı gelirse geçici teke filan ayarlıyacaz artık ...

yarenimex
31-10-2011, 21:17
Aslında saman pek işe yaramaz keçi için ama genede siz bilirsiniz sadece işekembeyi tok tutuar başkada hiç bi fayadı yok doldur boşalt yapar sadece o yani süte katkısı olmaz

Arkadaşlar keçiler de işkembeli hayvanlardır,yani geviş getirenlerdendir. Rumenin sağlıklı olması için kuru ot **** saman verilmesi gerek hayvana. Rumen sağlıklı olmazsa ne yedirseniz istediğiniz verimi alamazsınız. Saman konusuna bu açıdan bakmalısınız.Besin değeri olarak fazla katkı sağlamadığı doğrudur, ancak diğer yemlerle bu açık kapatılabilir ve istenen verim alınabilir.Bir de buğday samanı daha serttir ve sindirimi daha geç olur.Bu yüzden de halk arasında buğday samanının hayvanı tok tuttuğu gibi yaygın bir inanç vardır. Arpa samanı daha yumuşaktır ve hayvanlar daha iştahlı yerler..

yarenimex
31-10-2011, 21:24
Buralarda yonca slaj yapmıyorlar anca taze olursa biçerlerse bulunur oda herkez kendine göe yapıyor satmıyorla keşke satsalar yksa cok besleyici yem

Yoncadan kaliteli silaj yapmak bayağı bir beceri ister,mısır silajına göre küflenme daha sık rastlanan bir durumdur.Bu da yonca gibi çok değerli bir yem malzemesinin israf edilmesi demektir.Kurusu da son derece besleyici olan yonca için bu yüzden böyle bir risk almaya gerek görülmüyor.

yarenimex
31-10-2011, 21:42
Yonca köyümde çevre köylerde hiç yok , çalarlar ne yazık ki burada zor bulmam belki adana ceyhandan filan ayarlarım.
Cengiz Beyin sitesinde Silaj için yazılanlar;
Halep Keçisi Mısır Silajı Yermi ? Mısır silajı keçiler için son derece sakıncalı bir yemdir,keçilere verilmemelidir.Keçilerde yavru atma ve telefatlara neden olur.Mısır silajı içinde zararlı bakteriler gelişir.

Sağımı biz elle yapıcaz , 2 meme var aynı andamı sağmalıyım sıra sıra sağım yapabilirmiyim?

Mısır silajı hayvanlarda yavru atmaya ancak hayvanın tolere edebileceğinin üzerinde küflü ve bozuk verilirse ve (açıktaysa) üzerinde kırağı(don) olan mısır silajı yedirilirse neden olur.Bir de gebe hayvana normal olarak pek silaj verilmez,mutlaka verilmesi gerekiyorsa da çok kontrollü verilmelidir.Sağılan hayvandan çok daha az verilmelidir. Usulüne göre yapılmış silajda zararlı bakteriler niye olsun ki.Silajda bozulmaya neden olan şey iyi sıkıştırılmadan kapatılması , veya kapatmanın sağlıklı yapılmayıp hava alması, ya da herhangi bir nedenle hava almış olmasıdır.Böyle bir durumda küflenme olur ve o silaj hayvana verilmez zaten..

yarenimex
31-10-2011, 21:57
Bizim burda mısır slajıda veriyorlar keçilere karışık farklı otlara karıştırıp

Mısır silajı, besin değeriyle kıyaslandığında en ucuz hayvan yemidir.Bizim buralarda da eskiden koyuncular koyunlarına yedirmezlerdi, son üç yıldır hepsi de silaj yapıyorlar artık.

yarenimex
31-10-2011, 22:04
Gece gündüz sağacaz desene devamlı acaba maksimum ne kadar alırız böyle yaparsak ?

Sağımı günde iki kere ve mümkün olduğunca aynı saatlerde yaparsanız daha fazla verim alırsınız. Çok aşırı sütlü bir hayvanınız olursa doğumdan sonra bir süre hayvanı rahatlatmak adına üçüncü bir sağım daha yapabilirsiniz.

ibo3535
01-11-2011, 06:20
sn; Yarenimex cok güzel paylaşımlar için teşekkür ederim cok haklı yazılarınız bende arpa çimlendirmek istiyorum işte bu yüzden yonca slaj yapılması için yonca bicildikten sonra sıkıştırılmaya alınmadan önce ya buğday kırığı ya eksi un **** mısır kırığı konursa birde slaj aşıları cıkmış bundan konursa güzelce sıkıştırıp korunursa bunda sorun olacağını sanmıyorum ama çifcilermiz bu işi yapmıyo bi sürü yonca tarlada kuruyup gidiyor bir kaç biçimden sonra boşa giden onca besin değeri yüksek yem işallah yılbaşına kadar bende halep keçisi almayı düşünüyorum bakalı işallah kısmet olur

emre şevk
03-11-2011, 15:05
Arkadaşlar bu halep keçisinin sütünden olan yoğurt için iyi olmaz diyorlar.bu konuda bilgisi olan varmı?

Ali_askn
03-11-2011, 16:19
Arkadaşlar bu halep keçisinin sütünden olan yoğurt için iyi olmaz diyorlar.bu konuda bilgisi olan varmı?

iyi olmaz derken emre bey bu göreceli sanırım şöyle izah edeyim; Sadece keçi sütünden mayalanan yoğurt çok yoğun kıvamlı olmaz yani bir kaşık aldığınızda kalıp gibi kaşıkta durmaz ama tadı çok mükemmeldir ayranıda öyle (buda göreceli tabi) ama sanırım iyi olmaz dedikleri koyu kıvamlı olmamasıdır. Ama eğer imkan varsa ve koyun sütü ile karıştırılıp yoğurt yapılırsa o zaman mükemmeliteyi yakalamış olursunuz hem koyu kıvamlı kalıp gibi hemde çok lezzetli bir yoğurt olur.

emre şevk
03-11-2011, 23:05
iyi olmaz derken emre bey bu göreceli sanırım şöyle izah edeyim; Sadece keçi sütünden mayalanan yoğurt çok yoğun kıvamlı olmaz yani bir kaşık aldığınızda kalıp gibi kaşıkta durmaz ama tadı çok mükemmeldir ayranıda öyle (buda göreceli tabi) ama sanırım iyi olmaz dedikleri koyu kıvamlı olmamasıdır. Ama eğer imkan varsa ve koyun sütü ile karıştırılıp yoğurt yapılırsa o zaman mükemmeliteyi yakalamış olursunuz hem koyu kıvamlı kalıp gibi hemde çok lezzetli bir yoğurt olur.

ali bey demek istediğim halep keçisinin sütüne has bişey değil yani değil mi?

Ali_askn
03-11-2011, 23:47
ali bey demek istediğim halep keçisinin sütüne has bişey değil yani değil mi?

Hayır halep keçisine özel değil tüm keçi sütleri için geçerlidir bu

emre şevk
04-11-2011, 11:01
12 ay merada bakılsa,yani çalılık ve makilik olarak..günlük belli miktarda da kesif yem verilse istenilen verimler alınırmı yoksa başka bir yemleme gerekir mi?

Ali_askn
04-11-2011, 16:54
12 ay merada bakılsa,yani çalılık ve makilik olarak..günlük belli miktarda da kesif yem verilse istenilen verimler alınırmı yoksa başka bir yemleme gerekir mi?

Eğer mera yeterli ise hayvanlara kesif yemde verilirse ağırlıklarının %1 oranında başka yemlemeye gerek yoktur. İstenilen verim alınır.

ibo3535
04-11-2011, 17:02
Bence cok calılık alanda dolaşaması sakıncalı süt keçilerini memeleri calılara takılır zarar görebilir bence

Ali_askn
04-11-2011, 19:18
Bence cok calılık alanda dolaşaması sakıncalı süt keçilerini memeleri calılara takılır zarar görebilir bence

ewet çok önemli bir konuya değinmişsiniz mutlaka memelerine torba diktirin!!

emre şevk
04-11-2011, 22:00
Eğer mera yeterli ise hayvanlara kesif yemde verilirse ağırlıklarının %1 oranında başka yemlemeye gerek yoktur. İstenilen verim alınır.

mera derken yerde ot yok hiç..çalılık ve makilik.bu şekildede yeterli olurmu?

Ali_askn
04-11-2011, 22:04
mera derken yerde ot yok hiç..çalılık ve makilik.bu şekildede yeterli olurmu?

Ewet yeterlidir. Keçiler ne bulursa yerler dikenlik merada bile karınlarını doyurabilirler.

emre şevk
05-11-2011, 10:35
Ewet yeterlidir. Keçiler ne bulursa yerler dikenlik merada bile karınlarını doyurabilirler.

bir de %1 kesif yem demişsiniz.50-60 kg ağırlığında 2.5-3 kilo süt veren bir hayvana 500-600 gram yem yeterlimi?çünkü kaynaklarda 1 kg süt için 400-600 gram kesif yem diyorlar.

Ali_askn
05-11-2011, 15:46
bir de %1 kesif yem demişsiniz.50-60 kg ağırlığında 2.5-3 kilo süt veren bir hayvana 500-600 gram yem yeterlimi?çünkü kaynaklarda 1 kg süt için 400-600 gram kesif yem diyorlar.

ama sadece yem değil meradada otlanıcak ya mera olmazsa %3 oranında yeterlidir.

emre şevk
05-11-2011, 16:39
tamam merada otlayacak.ama kaynaklarda yazan şu..merada otlasada 12 ay ağıldada olsa,her 1 kg süt için ekstra olarak yarım kg kesif yem verilmelidir diyor.

Ali_askn
05-11-2011, 20:52
tamam merada otlayacak.ama kaynaklarda yazan şu..merada otlasada 12 ay ağıldada olsa,her 1 kg süt için ekstra olarak yarım kg kesif yem verilmelidir diyor.

Valla benim deneyimlerime ve cevremdeki gözlemlerime göre böyle :S

yarenimex
06-11-2011, 18:59
sn; Yarenimex cok güzel paylaşımlar için teşekkür ederim cok haklı yazılarınız bende arpa çimlendirmek istiyorum işte bu yüzden yonca slaj yapılması için yonca bicildikten sonra sıkıştırılmaya alınmadan önce ya buğday kırığı ya eksi un **** mısır kırığı konursa birde slaj aşıları cıkmış bundan konursa güzelce sıkıştırıp korunursa bunda sorun olacağını sanmıyorum ama çifcilermiz bu işi yapmıyo bi sürü yonca tarlada kuruyup gidiyor bir kaç biçimden sonra boşa giden onca besin değeri yüksek yem işallah yılbaşına kadar bende halep keçisi almayı düşünüyorum bakalı işallah kısmet olur

Sayın İbo3535, umarım Halep Keçisi alma isteğiniz gerçekleşir. Yoncanın kurusu da yaşı da silajı da değerli yemdir. İçine ekstra tahıl ezmesi veya kırması atmasanız bile tatminkar bir yemdir.Arpa çimlendirmeyi gerekli ortamı hazırlamadan sürekli yapamazsınız.Onun yerine arpanın yeşil ot olarak silajını yaparsanız sürekli verebileceğiniz yeşil yeminiz olur.Arpayı ekip başaklandıktan sonra tanelerin peynirlenme döneminde biçip silaj yapabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. Herkese mutlu bayramlar..

ibo3535
12-11-2011, 05:17
16-19 Kasım arası Manisa tarım hayvancılık fuarı var gelmek isteyen arkadaşlar gelebilir ben 17 kasımda orda olacam İşallah bakalım son yenilikler neler yapılmış.Yer Manisa fuar alanında

emre şevk
16-11-2011, 14:07
an itibariyle 130 başlık halep keçisi sürüm var

Kaan903
16-11-2011, 15:16
Tebrikler Emre Bey, geliriniz bol olur inşallah. Sürüyü nerden aldınız? Tecrübelerinizi de burada paylaşırsanız seviniriz.

ibo3535
16-11-2011, 15:55
sn Emre bey sanırım doğum yaptı keçiler

emre şevk
16-11-2011, 18:08
teşekkürler arkadaşlar.92 gebe keçi,35 oğlak 3 teke var.oğlaklar geçen sezonun oğlakları.sürüyü buradan bir yerden aldım.o da adanadan cengiz torundan almıştı

Delimus
16-11-2011, 19:03
Hayırlı olsun emre bey , Bol Kazançlar ...

idris şenol
16-11-2011, 19:24
sayın emre şevk bey ,bende halep keçisi hayranıyım umarım sizden temin edebilirim

emre şevk
16-11-2011, 21:06
isteyene istediği zaman verebilirim,ama erkek oğlak.ister 8-9 aylık olanlardan ister yeni doğacak olanlardan.

ibo3535
17-11-2011, 15:49
Yakın olsak bende alırdım ama yakın değiliz

selım
21-11-2011, 19:24
arkadaşlar bende bu konu araştırmalar yapıyorum.bu siteyi yeni buldum.bütün arkadaşlara merhaba,herkes bilgilerini paylaşmış sağolsun.keçi sütü fiyatları nasıl.bölgenizde kimler alıyor.araştırmalarıma göre 1,8 tl civarında.ancak koyun sütü 2,2 tl.700-800 kg süt veren koyun yok türkiyede bildiğim kadarıyla.siz ne diyorsunuz bu konuda.malum kar önemli burda.ali bey hayırlı olsun sürünüz.inşallah istediğiniz gibi olur herşey

mbordinc
22-11-2011, 08:04
Sn.Emre Şevk;
İzninizle birkaç sorum olacak:
-Sizin önceden ruhsatlı ağılınız varmıydı? Ruhsatı yeni aldıysanız ne kadar sürede aldınız? Ben 4,5 aydır araziye imar izni çıkarttırmaya uğraşıyorum,iyi ihtimalle Aralık sonu,yoksa Ocak sonuna alabileceğim.
-Ağılı nasıl planladınız,resimler mümkünmü?
Selamlar.

selım
29-11-2011, 21:50
arkadaşlar kimseden ses çıkmıyor.nasıl gidiyor işler ***.iyidir.tecrübelerinizi paylaşırmısınız?

ibo3535
30-11-2011, 17:06
Bende merak ediyorum acep neler oluyor günlük süt verimlerini

protarım
28-01-2012, 14:10
adam 50 keçiye uzman kadromu kursun yeri ve konumuna göre fizibilete yapmak lazım laf olsun diye birşeyler yazılmaz

duvartarimi
08-02-2012, 10:40
23 yıllık reklamcılık işyerimi kapatım mayıs ayında Allah nasip ederse bucadaki evimin bahçesinde bir ana ve 2 yavrulu saanen keçisi yetiştirmeye başlıycam benim yaklaşık 1 yıldır bilhassa köylü kardeşlerimizden vede bereket tv den edindiğim duyumlarda en önemli faktörün yem problemi olduğudur

Bunun için küçük ebat arpa çimleme makinası yapmakla başladım ve başarılı sonuçlar aldım bugün 2. mahsulü aldım bu pazar günü buca civarındaki köylere gittim ve bu çimlenmiş arpadan bahsettim köylülerin söylemesi bu çimlenmiş arpayı eğer verirsem senede 2 doğum yapabilir dediler bu keçilerin özelliğide çift doğurmaları hatta kimisi beslenme güzel olursa üçüz doğurduklarını söylediler


süt verimine gelince köylerdeki keçilere verilen yem sadece çalı yaprakları köylüler çalıları kesip önlerine atıyorlar buda hayvanın verimini çok etkiliyor

benim ilk tavsiyem çok hayvan alınacağına böyle küçükten başlanıp kendi sürüsünü kendisi oluşturmak daha iyi olur derim çünkü hayvanın hareketlerini öğrenirler bu hafta yaklaşık 300 kg verimli yem makinasını yapmaya başlıycam ve bu formda keçilerle geçen maceralarımı an ve an aktarıcam

madlord
10-02-2012, 11:42
sayın duvar tarımı sakıncası yoksa keçileri ne kadara aldığınız yazabilir misiniz ? ayrıca yaptığınız arpa çimlendirme makinesini detaylarını yazıp resimlerini eklerseniz çok yardımcı olursunuz. Hayvanlarınızla mutlu günler geçirmeniz dileğimle

duvartarimi
11-02-2012, 09:39
sayın duvar tarımı sakıncası yoksa keçileri ne kadara aldığınız yazabilir misiniz ? ayrıca yaptığınız arpa çimlendirme makinesini detaylarını yazıp resimlerini eklerseniz çok yardımcı olursunuz. Hayvanlarınızla mutlu günler geçirmeniz dileğimle

şu an keçileri almak için araştırıyorum daha almadım fakat sizlere tiyo vereyim sakın olaki keçi alırken sütüne bakmayın oğlaklarına bakın eğer oğlaklar gürbüz ise öyle alın makina için detaylar ise ben bunda farklı bir teknoloji kullandım enerji harcaması minimum seviyelerde şu an patent işlemlerine başvurdum o yüzden deteyları veremiycem kusura bakmayın

selım
15-02-2012, 22:22
özellikle hayvan sahibi arkadaşlar tecrübelerimizi paylaşsın lütfen.ticaretini yapan arkadaşlar haklı olarak reklam yapıyor.ancak üretici arkadaşların tecrübeleri önemli.

6litre
09-03-2012, 01:05
Hayirli isler bol kazanclar.
Avusturyadaki hayvan dergisinin bir sayisi, keciler ve koyunlar üzerine bazi rakamlar mevcut, herhalde tercüme istemez, okudugum kadariyla, her ciftligin bir defteri var, oraya hayvanlarin analarini babalarini, hangi amacla tutuldugu süt verimliligi vs. vs. yaziliyor, bölgede bulunan dernege (ne dernegi deniyor ona haniya ciftcilerin kayitli oldugu dernek ( Türkcem yerle yeksan olmus, eyvah) ) onaylaniyor, degistirilmesi sadece ölüm ve satis halinde mümkün, o dernegin cikardigi bir dergi, yarismalar vs. yapilmis, acik artirmalar vs. kecilerin ve koyunlarin haklari, yetistiricilikte kücük püf noktalari, mesela orada okudugum enteresan bir olay (Türkiyede kac üretici dikkat eder bu olaya merakliyim.) Agirlarda kecilerin nasil yer aldiklarini sosyal alanlarinin tespiti icin 6 hayvan agirinda cesitli agir ici yerlestirmesi yapilmis, ve hayvanlarin tek tek yüksekte yatabilicegi (Duvar kenarinda merdiven gibi basamaklarda olabilir) yerlere daha cok ragbet ettikleri gözlenmis ve tavsiye edilmis (Duvara yaslanma ic güdüsü). (Tavsiyedir) satis fiyatlarindanda bahsedilmis.
www.alpinetgheep.com/files/bei_uns_am_hof_1_2011_1.pdf

orderbandit
11-03-2012, 21:47
selam arkadaşlar.
100 baş ile bende bu işe girmeyi düşünüyorum.
17 sinde adana dayım torunoğullarının çiftliğini ziyaret edecem.
18 inde konya tarım ve hayvancılık fuarına gidecem.
ziyaretlerden sonra biraz hesap biraz araştırma ile bismillah diyeceğiz inşallah.
şimdilik sorum yok ama sorusu olan varsa gitmişken sorularınızın yanıtlaınıda araştırabilirim.

rumelili
23-06-2012, 11:56
halep te kasaplık durumu nedir süt olrak tamam da et olarak piyasası var mı?

rumelili
28-06-2012, 13:19
halep in et randımanı saanene den fazla fakat saanen inde süt randımanı daha fazla halep daha kombine bir ırk birde saanen her şeyi yemz halep öyle değil ne versen yer

rumelili
09-07-2012, 00:37
keçide süt parada et para etmez

rumelili
09-07-2012, 00:37
zaanenden daha iyi zaanen hassas

ucgun
08-08-2012, 14:23
halep keçisinin özelliklerinden biride büyükbaş hayvanlar gıbı açık geniş bahçelerde avlularda beslenebılmesıdır.saanen de bu şekilde beslenır.bol sütlü ırklarda genelde meme yapısı çanta tabir edılen yapıda oldugu için açık ve sarp kayalık çalılık makılık alanda beslenmesı meme saglıgı açısından sıkıntılıdır.sarkık ve kenara dogru açık memeler dıken keskın kaya parçalarına temas halında yıpranır ve zarar görürler. halep keçilerinde orta uzun kıl yapıları nedenı ıle saanenler kadar memeleri yıpranmasada belli oranda yıpranma ve yaralanmalar oluşacaktır.bu sebeple etrafı çevrili büyük alanlarda bakılmaları daha faydalı olacaktır. saanenler kadar nazık degıllerdır. fakir meralardan faydalanırlar ne bulurlarsa yetınırler. genel anlamda olumsuz kosullardan çabuk bozulmazlar,ancak saanen nazıktır. olumsuz kosullardan çok hızlı etkılenır.bu sebeplede genelde bızım ırklarımızla melezlenırler.az sütlü ırklarımızla çiftleştirilerek sürünün süt randımanı arttırılır ve bagısıklık sıstemı belli oranda kuvvetlenır.saanen genel olarak kısa tuyludur.ama ülkemızde satılan saanenlere bakarsanız, uzun bölgesel tuyler sarı veya benzerı krem tonlarda çok hayvan görürsünüz.halep keçilerinin süt veriminde saanenlerle yarışabıleci öngörülüyor.ancak kesin bir rapor ve bu konuda yayınlanmış güncel bır araştırma yok.insanlar bilinçlendikçe örnek olarak 80 kg teke degil de 110 kg teke yi tercih ediyorlar bedelı daha fazla olmasına ragmen. dişilerde ikizlik üçüzlük hatta dördüzlük sorar olduk buda bizi seleksiyon sonucuna götürüyor.daha üstün hayvanların birlikteligi sürünün kalıtesını arttırıyor. neticesinde en yüksek verimi daha az hayvanla elde etmiş oluyoruz.elımızde zengın bu gen kaynagı varken elbette halep keçisi, ancak nıye saanende de başarıyı yakalmış çiftlikler üreticiler var,sorun şu bu çiftlikler belki uzun zaman zarar ettıler ve saanen ın uyum sagladıgı ortamı kosulları sagladılar.ama halep keçisi için böyle özel bir çalışmaya gerek yok. soru şu biz aynı sabrı gösterebılırmıyız ,maddi ve manevi dayanma gücümüz bir profesyonel çiftlik seviyesınde olabılır mı? neticede 30 -50- 100- hayvandan bahsediyoruz.çiftlıklerde 300- 500- lerden 1000 lerden bahsedılıyor.bu noktayı çok ıyı analız etmek gereklı.
saanen üzerinde durulması geren bır sütçü keçi ırkıdır.genetop olarak baskındır.sadece bu ıkı neden bıle üzerinde çalışmaya deger ancak kımler için? saygılarımla

ucgun
14-08-2012, 10:11
Degerli dostlar bulundugumuz ilde veya ilçede ki tarım ve hayvancılık fuarları tarihlerini paylaşalım ki buralarda buluşma şansımız olsun. Saygılarımla

ucgun
20-08-2012, 11:59
Degerli agaçlar.net katılımcılarının ramazan bayramı mübarek olsun.

kordelyalı
29-08-2012, 21:19
İzmir-Urlada sakız koyunu üreticiliği yapmaktayım,şu an 150 cıvarı hayvanım mevcut ve koyunculuğa devam edeceğim.Süt keçiciliğide yapmak istiyorum ırk konusunda ciddi tereddütlerim var.Çevremde saanen keçi besleyen oldukça fazla halep keçisi hakkında net bilgi alabileceğim kaynak varmı. Saygılarımla

serkanm54
10-09-2012, 19:08
Halep keçisi almayı düşünüyorum. Sakarya da keçi sütü alan yerler var mı acaba. Birliğe sordum biz almıyoruz dedi. Dondurmacı bakıcam ama kış geldi alırlar mı acaba :)

kirazcı35
24-11-2012, 21:53
Bende bir anne ve üç yavrusu olan bir keçi aldım.Şimdi bunlara ezme saman veriyorum ama başka ne verilir bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz?

çiftçi5234
24-11-2012, 21:58
Hayvanları aldığınız yerde ne yiyorlardı ? onu bilmeniz önemli.Eğer orada yedikleri yem sizin bulamayacağınız **** erişemeyeceğiniz bir şeyse biraz o yemlerden, birazda kendi vereceğiniz yemlerden vererek alıştırın.Ani değişimlerde hayvanlar çok etkilenir.Fabrika yemleri, kaliteli yeşil ve kuru ot bulabilirseniz veriniz.Yeşil otları güneşte soldurarak vermeniz daha iyidir

kirazcı35
25-11-2012, 20:58
İlginize teşekkür ederim,benim birsorum daha olucak bunun yavruları büyümüş ,çünkü onlara vuruyor yem yerken bu ne zaman tekeye gelir. Birde erkek var aralarında o ne zaman kokmaya başlar onun kokmaması için bir çare varmı?

çiftçi5234
25-11-2012, 21:24
Kokmak görecelidir.Koku bir salgı bezinden salgılanır.Tüylere siner, ve daha çok kokar.Sakal ve kuyruk dışında tüyleri kısaltın, kokusu azalır. yavrular kaç aylık ? Tekeye gelmesi için 15-16 ayı rahat doldurması gerek

kirazcı35
30-11-2012, 19:50
çiftçi 5234teşekkür ederim daha mayıs dogumlular diye söyledi, ama bunlar saanen maltız kırma onlarda aynı zamandamı tekeye gelir? Aldıgım yere sordum ben sadece otlatıyordum dedi .Ben kuzu büyütmeyemi veriyorum,ama azaz otlatıyorumda.

kirazcı35
17-12-2012, 18:38
İyi akşamlar benim koyunlarımdan bir tanesi hem öksürüyor,hemde burnu akıyor.Burda koyun besleyenlere sordum ohayretmez ya sat yakes dediler.Ama yem yemesi iyi düşünmüyorda bahçeye saldımmı en önde o ben buna ne yapayım digerlerine bulaşırmı bilgilerinizi bekliyorum.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

çiftçi5234
17-12-2012, 19:05
Kokmak görecelidir.Koku bir salgı bezinden salgılanır.Tüylere siner, ve daha çok kokar.Sakal ve kuyruk dışında tüyleri kısaltın, kokusu azalır. yavrular kaç aylık ? Tekeye gelmesi için 15-16 ayı rahat doldurması gerek

Çok çok özür diliyorum, ben büyükbaşlarla karıştırmışım boşta bulundum sanıyorum..7 aylık oğlaklar tekeye gelirler.Kuzu büyütme yeminden normal yeme geçin,

kirazcı35
18-12-2012, 20:11
İlginize teşekkür ederim,onlar her halde artık hamile mayıs gibi gelecekler inşallah iki kızım birde anneleri var. Benim koyunlarımda var 9 tane bunlardan biri hem öksürüyor,hem burnu akıyor ne yapayım teşekkür ederim .

çiftçi5234
18-12-2012, 20:47
hastalıklardan pek anlamam ama kuru saman veriyorsanız biraz ıslatarak ama şişirmeyecek kadar verin yemini

nano2
30-12-2012, 19:24
Merhaba arkadaslar
ben foruma yeni uye oldum bir selam vereyim dedim
Yunanistanda yasayan Yunan vatandasi BATITRAKYALI bir Turk olarak aranizdayim
halep kecisi hakkinda bilgilendirici tum yazilanlari okudum ve gercekten yeterince soruya cvp buldum
saygilar

pria
04-01-2013, 10:29
şubat ayında cıkan torba asada orman bakanlığının belirlediği yerlerde ormana hayvan girmesi serbest oldu ilk önce orman müdürlüğüne başvuru yapılıyor sanırım

Yusuf Yavuz: 60 yıllık 'günah keçiliği' bitiyor

Yusuf Yavuz: 60 yıllık 'günah keçiliği' bitiyor (http://www.odatv.com/n.php?n=60-yillik-gunah-keciligi-bitiyor-0301131200)

kirazcı35
05-01-2013, 20:31
Herkese iyi akşamlar :Bende 8 aylık teke ve dişiler var,son bir aydır çiftleşiyorlar dişiler hamile kalırmı? teşekkürler.

almira
09-02-2013, 22:51
On halep keçimizden altı tanesi yavruladı. Şimdilik on oğlağımız var.;)

kirazcı35
15-02-2013, 22:56
Gülegüle büyütün hepsi çok güzel maşallah

h0cA
22-02-2013, 18:49
Veteriner.CC (http://www.veteriner.cc/)

Bu site'de keçi ve koyunlarla ilgili temel bilgiler alabilirsiniz, bir çok tür hakkında bilgi var. Umarım yıllar önce bu işlere girmiş arkadaşlar foruma tekrar döner ve bizleri bilgilendirmeye devam eder.

pria
24-02-2013, 09:22
Sarıkeçililer'i duydunuz mu? Sarıkeçililer Yörük Türk kültürünün yaşayan son temsilcileri fakat ülkemizde iki yıldır yerleşik düzene geçmeleri için çalışmalar yapılmakta. Yaşadıkları çoğrafyada bütün arsalar satıldı, işgal edildi. keçilerinden dolayı da ormanlık alanlar yasak. Atatürk, ''Arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez’'demiştir. Fakat bu yörük çadırları çok yakında tarih olacaktır.


Devran dönsün, Sarıkeçililer yürüsün (http://www.odatv.com/n.php?n=devran-donsun-sarikecililer-yurusun-2402131200)

h0cA
26-02-2013, 22:13
On halep keçimizden altı tanesi yavruladı. Şimdilik on oğlağımız var.;)

halep keçisi 1 yılda 1 kez mi yavruluyor yoksa 2 kez mi?

hexus
05-03-2013, 15:24
Arkadaşlar ben Kaşmir ( Cashmere ) Keçisi ile ilgileniyorum yüksek rakımlı bir yaylada yaşıyorum. Türkiyede temin edebileceğim bir firma bilen varsa benimle iletişime geçerse sevinirim.

adembaba1
06-03-2013, 22:26
Akdeniz ikliminde 1 dekar yapay merada 1 kecinin 6-7 aylik yesil ot ihtiyaci karsilanabilirmi?

kirazcı35
31-03-2013, 21:39
Benimde keçilerim ve koyunlarım var.Bahçeye bırakıyordum,otluyorlar aradada öyle güzel budak yapıyorlardıki alt dalları traktörün gececegi yerleri kemiriyorlardı.Şimdi kapatmak zorunda kaldım çünkü kirazların çiçeklerinide yiyorlar ama onların yaptıkları budagı kimse yapamaz.Hani budak nasıl yapılır diye televizyonda gösteriyorya aynı öyle.Birde keçilerde dış parazit var ne yapmam gerek gebe oldukları için igne yapmaya korkuyorum bilgisi olan yardım ederse sevinirim.

erhanbulbul
03-09-2013, 16:02
arkadaşlar öncelikle merhaba herkese...

FORMU BİR KAÇ GÜNDÜR TAKİP EDİYORUM.AŞŞAGI YUKARI HERKESİN YORUMUNU OKUDUM.
ONA GÖRE YARDIMCIMCI OLACAK BİR ÇOK İNSAN VAR. BENİM GİBİ BİLGİSİ TAM OLMAYAN İNSANLARI AYDINLATMATYA ÇALIŞMIŞLAR TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE..
BEN 2013 **** 2014 BAŞLARINDA TECRÜBE EDEBİLMEK ADINA 50- **** 100 BAŞ HALEP KEÇİSİYLE İŞE BAŞLAMAK İSTİYORUM.
BU KONULAR HAKKINDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
SORU 1: MERADA OTLANMADAN 1 KEÇİ GÜNDE KAÇ KİLO YEM İLE BESLENİR.BUNU ORTALAMA OLARAK ALIRSAK.
SORU 2:BAKIMDA YEM MALİYETİN DIŞINDA AŞI SAGLIK VS... ÜCRETLERİ NELERDİR.
SORU 3:BÖLGELERE GÖRE SÜT FİYATLARI DEĞİŞİYOR. TAM BİLGİYE SAHİP OLANLAR VAR İSE BU İLLERİ **** KENDİ BULUNDUĞU İLLERİ YAZABİLİRMİ.
SORU 4: KEÇİ ETİNİ KARGAS YANİ KASAPLIK TOPLU HALDE SATABİLİYORMUSUNUZ VE FİYATI NEDİR İLLERE GÖRE DEĞİŞİKTİR.
SORU 5: FİRMALAR KEÇİ SÜTÜNÜ ALIRKEN IRK GÖZETMEKSİZİNMİ ALIYOR YOKSA ONLARINDA IRK AYIRMA GİBİ BİR SORUNU VARMI
SORU 6:BİR KEÇİ İLK DOGUMMUNDA KAÇ KİLO SÜT VERİR
SORU 7:50 KEÇİ AYLARA DAGILDINDA KAÇ LİRA GETİRİSİ OLUR.BİR KİŞİ HESAPLAMASINI YAPARSA SEVİNİRİM.. ÖZELLİKLE GERÇEKTEN KEÇİ BESLEYEN BİR SAHIS OLURSA.
SORU 8:ANKARADA KEÇİ SÜTÜNÜ DEVAMLI OLARAK ALAN MANDIRALAR VEYE FİRMALAR VARMIDIR.

ŞİMDİLİK BUKADAR DAHA ÇOK SORUMUZ OLACAK BİRBİRİMİZE GALİBA :)

manyetika
03-02-2014, 23:48
sa arkadaşlar merhaba ben ilk önce halep keçisi almayı düşünüyordum ancak oğlakların piyasası düşük diye aldığım duyumlar nedeniyle koyun sektörüne yönelmeyi düşünüyorum acaba sizce keçide devammı yoksa koyun sektörü daha mı iyi :)

SAHIRE
16-09-2014, 21:37
Akdeniz ikliminde 1 dekar yapay merada 1 kecinin 6-7 aylik yesil ot ihtiyaci karsilanabilirmi?

Cevaba ulaştınız mı , bana karşılanamaz gibi geliyor. 1 keçi 1 dekar otu tabii otun uzunluğu niteliği de önemli ama sanki 1 ayda bitirir gibi. Bizimkiler 1 günde 30 m2 ot yiyorlar.30*30 ayda 900 m2 ot eder. Hadi otlar çok uzun desek en fazla 2 ay gider gibi geldi...

SAHIRE
16-09-2014, 21:50
Benimde keçilerim ve koyunlarım var.Bahçeye bırakıyordum,otluyorlar aradada öyle güzel budak yapıyorlardıki alt dalları traktörün gececegi yerleri kemiriyorlardı.Şimdi kapatmak zorunda kaldım çünkü kirazların çiçeklerinide yiyorlar ama onların yaptıkları budagı kimse yapamaz.Hani budak nasıl yapılır diye televizyonda gösteriyorya aynı öyle.Birde keçilerde dış parazit var ne yapmam gerek gebe oldukları için igne yapmaya korkuyorum bilgisi olan yardım ederse sevinirim.

Flutron F damla var dış parazit için sırtına dökülüyor ve 1 ay etkili.

İbo
21-09-2014, 13:44
Bir dekar alan süt inekleri içindir

adembaba1
12-01-2015, 02:58
Bir dekar alan süt inekleri içindir

buna inanamadim, donum otlak 1 inege 6 ay yetmez,belki 2-3 hafta

oguzhan43
24-01-2015, 20:50
merhaba arkadaşlar.Formda yeniyim.Şu otlak hakkındaki verilere baktım.Pek aklım almadı.3 sene kıl keçi besisi yaptım.15 Senede süt ve et besisi yaptım büyük baş hayvanda.Yazın yaylakta,kışın ahır besisi.Bir dönüm otlak bir ineğe bir hata ancak yeter.Hayvanların geneli çiğnenmiş otu severek yemez.Bir haftada bir dönüm otlakta ayak basmadık yer bırakmaz inek.Miktarlar pek tatmin edici değil.

metin_06
29-01-2015, 18:13
keçi sütüne pazar yok diyen arkadaşlar..güldürmeyin .)

metin_06
29-01-2015, 18:31
ankara civarı hertürlü hayvancılıga meraklı ticari düşünen arkadaşlarla görüşebiliriz..uygun arazi mevcut...