Benol Hazaroğlu
24-12-2010, 12:41
Hamur:
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım bardak su
az tuz
Eski kaşar
Un
İç malzemesi:
Közlenmiş patlıcan
karabiber
Kaşar
YAPILIŞI
1 bardak sıvı yağ, yarım bardak su, az tuz ve aldığı kadar un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Eski kaşar rendelenir poğaça kıvamında hamur yapılır.
Közlenmiş patlıcana eski kaşar rendelenir (göz kararı), karabiber.az tuz eklenir çok cıvık olursa ekmek içi az ilave edilir. Bu harç poğaça gibi elde açtığımız hamurun içine konur ve kapatılır. Üzerine tekrar kaşar rendelenir. Fırında pişer. Çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.
Not: Hazır közlenmiş patlıcan kullanacaksanız suyunu süzdürün.
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım bardak su
az tuz
Eski kaşar
Un
İç malzemesi:
Közlenmiş patlıcan
karabiber
Kaşar
YAPILIŞI
1 bardak sıvı yağ, yarım bardak su, az tuz ve aldığı kadar un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Eski kaşar rendelenir poğaça kıvamında hamur yapılır.
Közlenmiş patlıcana eski kaşar rendelenir (göz kararı), karabiber.az tuz eklenir çok cıvık olursa ekmek içi az ilave edilir. Bu harç poğaça gibi elde açtığımız hamurun içine konur ve kapatılır. Üzerine tekrar kaşar rendelenir. Fırında pişer. Çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.
Not: Hazır közlenmiş patlıcan kullanacaksanız suyunu süzdürün.