PDA

View Full Version : Midye Köftesi




Güler
20-12-2010, 19:22
Midye dolmasını, midye tavasını yemişsinizdir ama midye köftesini yediniz mi bilmiyorum?

Ballı karidesin tarifini verirken orada midye köftesinden de bahsetmiştim. Bazı arkadaşlar tarifini istemiş. Bugün yaparken sizin için fotoğrafladım.


Ben bunu, Gelibolu-Güneyli köyünde Orfoz Restoran da yemiştim. Çok hoşuma gidince de tarifini aldım.

1 paket temizlenmiş iç midye
1 iri kuru soğan
1 demet maydanoz

tuz, karabiber, yenibahar.

Un, süt, yumurta.

İç midyelerin siyah kenarını keserek atın. Diğer kısmını iki ve ya üçe bölün.
Kuru soğanı ince ince çeltin.
Maydanozu ince ince doğrayın.

Tencere içine çok az sıvı yağ koyup (2 çorba kaşığı kadar) soğanları hafifçe pembeleştirin ve üzerine küçük küçük doğranmış midyeleri ve maydanozu ilâve ederek kavurun.
Üzerine biraz karabiber, tuz ve yeni bahar ilave ettikten sonra isterseniz 2-3 çorba kaşığı şarap ilave ederek bir taşım da kapaksız kaynatarak altını kapatın.

Başka bir tencereye 4 çorba kaşığı kadar un koyarak hafifçe pembeleştirin buna biraz süt ilave ederek koyuca bir beşamel sos yapın ve hızlıca çırpın, daha sonra ılınınca bu beşamel sos içine 1 yumurta (tamamı) kırın ve karıştırarak bu malzemeyi midyeler ile birleştirin.

Müjver havasında bir malzemeniz oluyor. Çok cıvık olursa az bir unla biraz daha koyulaştırabilirsiniz.

Mermer tezgahınızın üzerine bol un serperek, 1 tatlı kaşığı dolusu olarak aldığınız bu müjverimsi karışımı unun üzerine koyarak baş parmağınız kalınlığında ve boyunda köfteler meydana getirin. Malzeme biraz cıvık olduğu için avuçlarınızı da unlayarak şekil verin. Daha sonra kızgın sıvı yağda kızartın.

Midyeler, soğan ve maydanoz.

185036

185037

185038




Güler
20-12-2010, 19:24
Midyelerin kavrulmuş hali ve beşamel sos ilavesi.

185040

185041

Güler
20-12-2010, 19:28
Köfte şekli verilişi.

185043

185044

185045

zenfree
20-12-2010, 19:29
Güler Hanım harika görünüyor afiyet olsun.:)

Not: Diyete başlayınca kendinizi yemek tariflerine adadınız galiba.:)))))

Güler
20-12-2010, 19:30
Ve köfteler.... Levrek fileto kızartması eşliğinde.

185046

Güler
20-12-2010, 19:34
Sevgili zenfree, çok haklısın.
Bugün kendime Izgara balık yapacaktım ama baktım levrek güzel bir tane alıp geldim. Bol salata eşliğinde tava olarak yedim. Ama çok lezzetliydi.
Baksana... Kılçıksız, börek gibi. Evde mısır unu yoktu, bir de mısır unu olsaydı. Offf, offf.

185048

185049

COYOTE
20-12-2010, 20:02
Elinize sağlık, çok leziz görünüyor. Levrekleri nasıl yaptığınızı merak ettim doğrusu..

Güler
20-12-2010, 20:21
Aldığınız levreğin filetosunu çıkartın veya balıkçınızda çıkarttırın. Orta kılçığı ve yanak kılçıkları atılıyor, derisi de tabii.
Elinizde iki parça löp balık eti oluyor.
Bir parçasını soğan doğrama tahtası üzerine yatırarak verevine ufak parçalar haline getirin. Sonra bu parçaları yıkayıp, havlu kağıt üzerine koyarak sularını emdirin. Üzerlerine az miktarda tuz atın.

Çukur bir kap içinde iki adet yumurtayı çırpın, biraz su ilâve edin. Önce una (mısır unu daha lezzet veriyor) sonra yumurtaya buladığınız levrek parçalarını kızgın sıvı yağda kızartın ve bunları yine fazla yağlarını emmesi için havlu kâğıt üzerine alın.

zenfree
20-12-2010, 20:26
Güler Hanım bu levrek tarifi diyet tarifi mi oluyor?;)

Güler
20-12-2010, 20:45
Bu biraz kaçamak! Esasında ben Levreği Oğuz için hazırladım desem, desem de kim inanır? :D

COYOTE
20-12-2010, 21:10
Bana da ızgara yemekten gına geldi, güzel kaçamak olur bu...

pria
02-11-2013, 19:20
Midyeseverlere:

Levent Artüz: Midye yerine pil emin daha az zarar görürsünüz! - Yaşam - T24 (http://t24.com.tr/haber/levent-artuz-midye-yerine-pil-emin-daha-iyi/240862)