PDA

View Full Version : Site gezilerinde sorumluluk üstlenecek kişiler aranıyor

malina
28-03-2005, 12:36
Siteye aktif katılımda bulunmayı isteyen,
doğada bulunmayı seven,
tercihan ağaçlar konusunda bilgili ve fotoğraf çekmeyi sever
İstanbul'da yaşayan
gerekli gezi bağlantıları kurabilecek ve
alacağımız kararlar doğrultusunda örgütleyecek arkadaşlar aranıyor

Divinity
18-05-2005, 20:39
Birşeyleri organize etmeyi seven biri olarak bu konuda yardımcı olabilirim, tabi konu doğa gezileri olunca daha bir istekliyimdir :p

backyard
18-05-2005, 20:46
o zaman alıştırma olması açısından ilk (senin için) ağaçlar.net istanbul gezisini düzenlemeni bekliyorum ben :)

Divinity
18-05-2005, 20:50
Elbette, öncelikle herkese uyacak bir gün olmalı, pazar günü herkese uygun ise bu hafta değil bir dahaki haftasonu için bir gezi, piknik planı yapabilirim, yer olarak birden fazla seçenek var fakat, Neşet suyu ve belgrad ormanı 1.tercihimdir. :)

aybala
24-05-2005, 14:23
YD deki Gezgin arkadaşımızın ağaçlar.net e bir katkısı olamaz mı ?
:rolleyes:
Gerçi o kendi dünyasında mutlu ama ;)

backyard
24-05-2005, 14:49
anıt ağaç turizmi konusu önerilebilir aslında

Gezgin
27-05-2005, 17:41
aybala selam,

ben bir fikir geliştirmeye çalışacağım. bakalım bakalım :)

Gezgin
27-05-2005, 17:42
backyard selam.

anıt ağaç turizmi konusu güzel fikir.

bence tüm üyeler olarak bu konuyu da daha detaylandırmaya çalışalım.

malina
27-05-2005, 17:46
Konu üzerinde birinin fikri ve önerisi olmalı, sonra eksikler giderilir. Hiç bir yerde ilk fikir için ortak karar alınmamıştır. Yani niyetin varsa, sen yaz :)

Gezgin
27-05-2005, 17:59
malina selam.

bakalım bakalım demem o nedenle yani bakalım bakalım :)

bir fikir geliştireceğim.

backyard'ın fikri de güzel.

Gezgin
27-05-2005, 18:00
Meşhur resmimi buraya da yükledim. Neden çıkmıyor :(

aybala
16-06-2005, 12:25
Resmini yüklersek/n, geziler konusunda fikir üretme sürecin kısalır mı ?
:)

Düşünmeye şuradan başlayabilirsin;
-Elinde farklı illerde ikamet eden 10-15 kişi var.
Bunlar ağaçları ve doğayı seviyor ve aktif olarak bir şeyler yapıp ağaçları ve doğayı tanımak ve tanıtmak istiyor.
-Bir de yine farklı illerde yaşayan ve yine ağaçları, doğayı seven daha kalabalık bir kitle var ama bunlar biraz daha çekingen.

Bu iki grup hangi noktalarda, nasıl ve ne zaman karşılaşabilir..?

Orman Mühendisi
16-06-2005, 19:09
Aybala bu 15 puanlık uzman sorusu oldu biraz. Havuz problemlerinden daha zor bir soru bu :)

aybala
16-06-2005, 20:38
Sen merak etme yılmaz..arkadaş turizm düşünürü olduğundan ona basit gelir :)

Şu aralar meşgul biraz..kitap falan yazıyor bildiğim kadarı ile..
Acaba biz geziler konusunda fikir üretmeye başlasak mı?
Şimdi gezilmeyecek de ne zaman gezilecek..

Gezgin
17-06-2005, 12:35
Merhaba Aybala, öncelikle linki bana göndererek bilgilendirdiğin için sağol. Aşağıda üzerinde düşünülebilecek bir fikrim var. Bu aynı zamanda turizmle ilgili bir projemden uyarlama ve bu yazım www.turizmhabercisi.com sayfası beyin fırtınası kısmında var: Turizmin manevra kabiliyeti: Uzaktan Turizm isminde bir yazı. Ağaçlar için önerdiğim kısım ise bir sayfa açılması ve bu sayfada otellerin sanal odaları olması. Örneğin sponsor olan diyelim "Ertuğrul Semra'yı Çok Seviyor" otelinin burada sanal odaları olacak ve oradaki her sanal geceleme için otel belirlenen alanda bir fidan dikecek yada belirlenen hesaba para aktaracak. Bunun için sayfa yapılmasa bile www.agaclar.net içerisinde özel bir bölüm açılır ve buraya da sponsor oteller bulunur. Proje aslında turizmle ilgili olduğu için bu şekilde sanal oda ve benzeri diyorum, gerekirse sanal oto, sanal hastane vb her tür sponsor uyarlaması olabilir. Sizce nasıldır fikir?

aybala
17-06-2005, 13:46
Aslında bizim derdimiz sanaldan kurtulup azıcık doğa gezmek ve bu işi nasıl organize ederize cevap bulmak.
A-Tarihinde
B-Yerine
C-Yapmak için
D-Ücrete
E-Kadar kişi bulmak..

ve bunu organize edecek F kişiyi bulmak.

malina
17-06-2005, 17:30
http://www.festtravel.com/

Menü: tur liderlerimiz / Orman Yüksek Mühendisi Necmi Aksoy

Linki kopyalayınca ilgili sayfaya gitmiyor diye böyle yazdım. Onun için açtığım yerde sorabiliriz. Yani birilerine katılmamız bu aşamada daha kolay.

Orman Mühendisi
15-11-2005, 08:01
Benim gezi konusunda bir fikrim var. Bursa birçoğumuzun rahatça ulaşabileceği merkezi bir yerde. Sevelimden rica etsek gerekli organizeleri yapsa da bizi Bursa'da misafir etse. Ne derseniz.

Bunu ben Bursa'ya yakın olduğum için söylemiyorum inanın:D

aybala
15-11-2005, 14:49
Bilmez miyiz...?
sonra da sitecek Kütahya'ya geçsek di mi?
Bütün yaz pinekleyip kışın gezme fikri de ancak yılmaz beyden çıkar
tebrik ediyorum efendim

Orman Mühendisi
15-11-2005, 14:55
Ben yazın gezmeyi düşünemem ki. Zorunlu haller dışında izne de ayrılamam. Doğal olarak bu zamanlarda gezmek geliyor aklıma.

kaansavas
15-11-2005, 18:35
sonuc olarak gezi olmuyor mu :)

BayMineral
15-11-2005, 22:13
İzmit tarafına (Kartepe, Maşukiye, Yuvacık, Sapanca) ve Kandıra kıyılarına yapılabilecek gezilerde sizlere yardım edebilirim. Neredeyse elinden fotoğraf makinesi düşürmeyen bir gencim. Bir süre izcilik yapmıştım, yeterli doğa bilgim var. Bu çevreye grup ya da tekil olarak gelebilecek olanlara yardıma hazırım.

BayMineral
15-11-2005, 23:12
Ha bu arada deminki iletim 100. iletimdi. Nice yüzlerime inşallah.. Kısa sürede yüzledim. Umarım site alışılageldikleri olan 600lü ileti rakamlarına en kısa sürede ulaşırım.

Sevgiyle k@lın..

Sevelim
16-11-2005, 00:11
Niye Bursa'ya gelmiyorsunuz arkadaşlar. Sizi yarı yolda bırakacağımı mı sanıyorsunuz? Hem gelirseniz size pasta börek türünden bir takım şeyler de yapardım belki.

Cihangir
16-11-2005, 00:41
Eğer bir kez daha Sevelim'e uğramadan geçer gidersem Bursa'dan, artık başıma neler gelir bilmiyorum.. Pasta börek v.s. misafirperverlik konusunda hiç tereddütüm yok.. Bursa bana çok yakın.. Uzak olanlar düşünsün.. Kütahya da öyle çok yakın sayılmaz.. En azından İstanbul kadar vardır..
Herkes arabayla gelsin, bahaneyle arabaların kışlık bakımlarını da yaptırırız Bursa'da !! Di mi Yılmaz ? :D

Sevelim
16-11-2005, 01:39
Ben Bursa'dan gitmeden gelin diyorum işte. Daha ne diyeyim. Yoksa size küsüp gidicem Bursa'dan.

BayMineral
16-11-2005, 03:29
Sevelim ablacım acaba neler ima ediyorsun bu küsüp gideceğim sözleriyle:)

Orman Mühendisi
16-11-2005, 09:03
Di mi Yılmaz ? :D

Di tabii.
Bursa nereeee Kütahya nere?:)

arda taştan
20-11-2005, 15:36
selam ben daha yeniyim tanışmak istiyorum sizinle

malina
20-11-2005, 16:36
Arda,

Yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=157)

bölümünde kendini tanıtırsan, tanışma işlemi hızlanabilir...

delimengi
16-04-2006, 18:37
Aslında bizim derdimiz sanaldan kurtulup azıcık doğa gezmek ve bu işi nasıl organize ederize cevap bulmak.
A-Tarihinde
B-Yerine
C-Yapmak için
D-Ücrete
E-Kadar kişi bulmak..

ve bunu organize edecek F kişiyi bulmak.

eğer böyle bir şey yapmak adına ciddi bir niyetiniz olursa
böyle bir organizasyon yapmak isteyipte ,yeterli bilgi ve deneyimi olmadığı için yapamayan ama elinden gelse yapmak isteyen bir arkadaşa yardımcı olabilirim
yardım kelimesini basit bir kelime olarak görmeyin ,gezi konusunda yeterli deneyim sahibi biriyim evim istanbul kadıköy rıhtımda ,ciddi olan bir arkadaşa yerden tutunda yeme içmeye kadar araç bulmaya kadar yardım ederim

bu arada sitenizi katmandu seyahati için araştırma yaparken tesadüfen buldum ,buraya cevap yazılırsa görmeye bilirim ,sağlama almak için admin@gezginmotorcu.com adresine mail atarsanız mutlaka cevap veririm

malina
16-04-2006, 19:13
buraya cevap yazılırsa görmeyebilirim

Delimengi, şimdi olmadı ki :)
Hem gezi işleri sorumluluğunu paylaşacaksın hem sana ulaşmak için mail yazmak zorunda kalacağız.

delimengi
16-04-2006, 19:34
Delimengi, şimdi olmadı ki :)
Hem gezi işleri sorumluluğunu paylaşacaksın hem sana ulaşmak için mail yazmak zorunda kalacağız.

dur hocam hemen kızma ,zaten sorunda çözülmüş aslında
sen cevabı yazınca oldu :confused: topiğe cevap yazılınca mail adresime mail geliyormuş ,bu durumda işi kurtardık demektir

gün itibarı ile siteyi yaklaşık 2 saat kadar inceledim ,gerçekten pek şahsi gezi yazısı göremedimde ,bu tür organisyonları yapmak genelde zordur o yüzden kimse elini taşın altına uzatmak istemez
aslında herkesin bildiği yüzlerce güzel yer vardır
gerçi ben sakaryada oturupta ,maşukiyenin adını bile duymamış insanlar da bilirim ya ,ayrı konu:D
ben daha hiç kimseyi tanımayan biri olarak bulunayım bir gaflette ve söz vereyim ,eğer varsa yardıma ihtiyacı olan bir arkadaş ,elimden geldiğince yardımcı olurum

yalnız pek ağaçtan falan anlamam ama ekseri ormanlık yerlere gittiğimizden ,genede gittiğim yerlerde ağaç olur
hatta birde kanıt fotograf sunayım size:D

http://img217.imageshack.us/img217/9759/yusufsmall9kw.jpg (http://imageshack.us)

malina
16-04-2006, 19:41
Evet haber verme servisimiz var :)

Yeni yükleyeceğin fotoğraflar için enini 650 piksel olarak küçültürsen, yukarıdaki gibi genişlemeler olmaz :)

Bu arada sizin sitede okuduğum gezi duyurusunu (Dask) buraya ekledim...

delimengi
16-04-2006, 19:51
Evet haber verme servisimiz var :)

Yeni yükleyeceğin fotoğraflar için enini 650 piksel olarak küçültürsen, yukarıdaki gibi genişlemeler olmaz :)

Bu arada sizin sitede okuduğum gezi duyurusunu (Dask) buraya ekledim...

fotograf için kusura bakma ,başkalarının eklediği resimleri saatlerce uğraşıp düzelten biri olarak nasıl böyle bir hata yaptım kendime şaştım kaldım ,ama hemen düzelttim

bahsettiğin organizasyon üzerinde çok fazla emek harcanan bir organizasyon ve mümkün olduğunca iyi geçmesi için resmi makamlarında üzerinde çalıştığı ve teknik anlamda destekde verdiği bir iş
çok iyi geçeceğinde eminim ,imkanı olan herkesin katılmasınıda şiddetle tavsiye ederim

memet
17-04-2006, 15:58
izmir narlıderede alionbaşı deresinde bir yürüyüşe ne dersiniz.
eskiden sıksık giderdik.
izmirdeki arkadaşların cevabını bekliyorum.
onbeş yirmi kilometre ..tam olarak bir yol yok..derelerin ve bayırların arasından yürünüyor. sabah on civarında başlanırsa. akşam altı gibi dönülebiliyor

artra
09-05-2006, 16:46
Yurtdışı gezi ve doga fotografları ile ilgili yardımım olabilir. Afrikanın büyük bölümü ve Latin amerikayı iyi biliyorum

arsakay
09-05-2006, 17:04
Hoşgeldiniz Artra,
yeni üyelerle ilgili bölümde
kendinizi tanıtmaya ne dersiniz?

fafoli
09-05-2006, 23:11
merhaba malina

haziran ayı itibariyle doğu karadeniz gezilerinizin bazı bölümlerinde size yardımcı olmak isterim...
kış aylarında istanbul'da yaz aylarında baba toprağım olan rize pazar çingit köyünde doğayla başbaşayım...
doğayı, köy hayatını,gelenekleri,tarihi,yaşam tarzlarımızı paylaşmak isterim..
dostçakalın

malina
09-05-2006, 23:32
Kaç kişi için kalacak yer bulabiliriz?

-Black-
03-06-2006, 10:47
ağaçlar konusunda çok bilgili değilim maalesef, ancak fotoğraf çekmeyi severim... Bu taraflara ( Köyceğiz ) yolunuz düşerse, elimden gelen yardımı yapacağıma emin olabilirsiniz...

Saygılarımla,

Orman Mühendisi
03-06-2006, 14:48
Madem Köyceğiz'lisiniz ve fotoğraf çekmeyi seviyorsunuz. Sığla Ağacı fotoğrafları çekip galeriye ekleyin.
Yardıma hemen başlamış olursunuz

-Black-
03-06-2006, 20:41
Mümkün olan en kısa sürede yollayacağıma emin olabilirsiniz...:)))

caucasus
04-06-2006, 18:05
Aslında tam benlik bir konu doğayı ve doğaya dair herşeyi severim ama hem bilgi kapasitesi hemde çalışma standardı olarak size ayak uyduramam.

aykut810
07-06-2006, 15:49
selam arkadaslar

-Black-
08-06-2006, 16:46
Madem Köyceğiz'lisiniz ve fotoğraf çekmeyi seviyorsunuz. Sığla Ağacı fotoğrafları çekip galeriye ekleyin.
Yardıma hemen başlamış olursunuz

Sığlanız geldiyse; sığlanız geldi...:p Şöyle buyrun (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=-Black-)

Mahmut Leventoğlu
26-10-2006, 11:33
selam arkadaslar
Aykut Sütçülerde öğrencimisin?

Mahmut Leventoğlu
27-10-2006, 11:04
Sevgili Aybala,
Yıllarca Eğirdir-Sütçüler-Yazılı Kanyon-Karacaören Baraj Gölü-Tota Dağı-Adada Antik Kenti-Kovada Gölü bölgesine fotograf ağırlıkla turlar organize ettim. Yöreye İstanbuldan Sütçüler Belediyesi otobüsü ile ulaşım ve Sütçülerde konaklamak için kalöriferli pansiyon ve çadır kurma olanakları mevcut.Ayrıca istenilirse Eğirdir de ki otel ve pansiyonlarda da konaklanabilinir. Dilerseniz en az 15 en çok 23 kişilik gruplar la yada her türlü grupla yöreye gezi organize edebilirim. Ayrıca dilerseniz
bu tur proğramından daha önce yaptığım organizasyonun örnek proğramını yollayabilirim.
Mahmut Leventoğlu

malina
27-10-2006, 11:25
Ayrıntılı bilgiyi gönderin bölüme ekleyelim. Grup olarak yeterli sayıya ulaştığımız zaman bir gezi düzenleriz.

Mahmut Leventoğlu
02-11-2006, 12:37
Sevgili malina Sütçüler ve Eğirdir bölgesi örnek tur proğramını e-mail adresinize yolladım. Çünkü buraya yollamayı bir türlü beceremedim.

Erguvan Muhibbi
02-11-2006, 23:55
Sevgili Leventoğlu
Şu programı bana da yollasana dostum.

malina
03-11-2006, 09:43
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2248

buraya ekledim