PDA

View Full Version : Kardelen (Galanthus sp.)

hince
01-11-2006, 23:18
Arkadaşlar kardelen hakkında bilgi almak istiyorum. Bilginizi paylaştıgınız için teşekkür ederim şimdiden.

Hasan Lalezar
15-12-2006, 23:30
KARDELEN (Galanthus)

Baharın ilk müjdecisi olan kardelenlerin anavatanı Anadoludur.Yetiştirmesi gayet kolaydır. Ancak soğanları kurursa tutmaz. Onun için başlangıçta hazır yetişmiş almalı,daha sonra usulüne uygun olarak çoğaltmalıdır.

Bitki çiçekleri bittikten sonra yaprakları henüz yeşilken dikkatlice sökülür.Kökleri ayrılır ve bekletmeden dikilir.

Kardelen yarı gölge ve nemli topraktan hoşlanır.Çimlerin arasına ve ağaç altlarına dikilebilir.
http://www.humeyraozdamar.net/

beyaz orkide
16-01-2008, 11:30
Benim kardelenim bu yılda bana merhaba dedi sevincimi paylasmak ıstedım sızlerle

fevziye
16-01-2008, 14:35
Beyaz orkide gözünüz aydın. Ne yazık ki ben çiçeklendirmeyi başaramadım.

beyaz orkide
16-01-2008, 17:40
Acele etmeyin normal şartlarda subatta cıceklenıyor zaten daha zaman var.

ismetkenar
26-01-2008, 22:27
Selamünaleyküm kardelenseverler.
Bahçede bol miktarda kardelen üretimim var.
Değerlendirilmesi konusunda yardımcı olacak olanlardan yardım bekliyorum.
İsmet Kenar

şükran ünal
01-03-2008, 19:25
Bahçemizde açan kardelenlerden birkaç fotoğraf.

COYOTE
01-03-2008, 19:30
Şükran hanım ne kadar güzeller:)

berduray
05-03-2008, 16:17
Çok zarif, mutlaka bundan da edinmeliyim, yoksa uyuyamam...

Oğuzhan
05-03-2008, 17:25
Şükran Abla çok güzeller.:)
Kokusu nasıl .

BENBEN1967
06-03-2008, 08:16
Muhteşemler ya tek kelime ile muhteşemler;)Ama hiç bir yerde bulamadım nerden sahip oldunuz kardelenlere?

şükran ünal
06-03-2008, 10:18
Arkadaşlar, bunu iki kök olarak annemlerin bahçede kendiliğinden olmuştu ,bende çok sevdiğim için alıp bahçeme dikmiştim. Şu an bir sürü oldular yani çoğaldılar. Zamanı gelince eğer hatırlatırsanız bende size seve seve soğanlarından yollayabilirim. sevgiler..

berduray
06-03-2008, 10:23
Paylaşımcı ruhunuz için teşekkürler Şükran Ünal.
Şükranlarımla...

Fatma E.
06-03-2008, 10:24
Şükran Hanım kardelenler çok güzel. Listeye hemen adımı yazdırabilir miyim? :)

denizakvaryumu
06-03-2008, 10:25
Şükran Hanım ben de listeye dahil olayım :)

şükran ünal
06-03-2008, 10:42
Seve seve kabulümdür. Hiç değilse bizde yetiştirdiklerimizden paylaşmanın mutluluğunu tatmış oluruz. Kardelenlerin soğanlarını ne zaman almamız gerekir? Bu derse çalışmam lazım. Oğuzhan cığım çok bariz bir kokusu nu aldım desem yalan olur. çinkü koklayacak kadar eğilemedim ama bugün ne yapıp edip koku kontrolünü yapayım.

ekin97
06-03-2008, 11:12
Şükran hanım beni de listeye eklermisiniz, çok zarifler:)

denizakvaryumu
06-03-2008, 11:41
"Kardelenler çoğaltılırken yapraklarının solmasını beklemeden, daha yeşillerken çıkarılmalı, bölünmeli ve hemen yeni yerlerine ekilmelidir. Ticari satılanların dışında diğer soğanlar gibi topraktan çıkarıp, saklayıp ertesi yıla ekiyim diyemezsiniz, kural bu!!!"

Melike Şahiner

.

COYOTE
06-03-2008, 12:27
Şükran Hanım acaba ben de rica edebilir miyim?(utandım isterken ama dayanamadım çokk güzeller)

şükran ünal
06-03-2008, 13:11
Tabi ki sizede yollarım sevgili coyote. Denizakvaryumunun yazdığına göre çiçekleri geçince bunlardan size yollayabilirim (şayet yanlış anlamadıysam)

nazlı06
06-03-2008, 14:29
Şükran abla çok güzeller ya.

COYOTE
06-03-2008, 14:34
Teşekkür ederim Şükran hanım. Çok sevinirim.:D:D

ilknur aşık
06-03-2008, 16:06
Şükran hanım kardelenlerden bana da yollayabilirseniz sevinirim.

şükran ünal
06-03-2008, 17:30
Sevgili İlknur, inşallah o aşamada hepinize yollayacak kadar soğanı olacaktır. Tabiki seve seve bende yollarım.

ibrahim37
06-03-2008, 17:52
Anlaşılan Şukran hanımın soğanların talibi çok...
Buda benim saksıdaki kardelenlerim geçen hafta çekmiştim.
Galanthus plicatus byzantinus.

NİDA
19-03-2008, 10:54
buda benim kardelenim, gerçi artık çiçekleri solmak üzere

abk
19-03-2008, 11:04
Çocukluğumun bahçesinde açan ilk çiçekti kardelenler. Beyaz, boynu bükük, narin çiçekleri ve harika kokusuna bayılırdım. Biz "akçebardak" derdik ona. Kardelen adını yıllar sonra öğrendim.

ardabora
19-03-2008, 21:07
Sevgili abk,biz de akçebardak deriz buna,trakyalılar böyle diyor...ben de yıllar sonra kardelen olduğunu öğrendim.:(

Benim de kardelenlerim var ama resimlerini çekemedim..üüüühühü :( Şimdi bazılarının yavruları oldu,onları nasıl muhafaza edeceğimi bilmiyorum.

Silivri'nin Kurfallı köyünde tren istasyonun etrafı kardelen doludur.çocukluğumuzda gelip geçerken onlara bakmaya doyamazdık.

dah-lia
20-03-2008, 09:57
bunlarda benim 32632 kardelenlerim galanthus elwesii

NİDA
20-03-2008, 11:48
Müthişler dah-lia.Tebrikler

ismetkenar
24-03-2008, 23:33
Selamünaleyküüüm kardelenseverler.
Bunlarda benim kardelen ve terslale lerim.
Yeni yerlerine soğan ve ayırma halinde gecikmeli ekim yapabilmiştim.
Gösterişli olmasa da kardelen ve terslalelerin fotoğraflarını çekebildim.
Eklemeye çalışacağım.
Kardelen tohumları olgunlaştığında toplayıp sayılarını daha da arttırmaya çalışacağım.

moso
17-04-2008, 22:39
Bunlar da İbradı da çekilmiş kardelen fotoğrafı... Kendi doğal ortamında çekilmiştir. Gazeteci bir abimizin çekmişti..

http://img396.imageshack.us/img396/443/11jz8.jpg

ibni-avvam
29-04-2008, 23:29
bunlarda benim kardelenlerim

http://www.agaclar.net/galeri/files/9640-kardelen03.jpg

http://www.agaclar.net/galeri/files/9640-kardelen04.jpg

SEMRA-26
23-05-2008, 14:29
Hepinize merhaba

Şükran hnm kardelenleri bitti sanırım, dah-lia nın bahçesindekiler çok fazla çoğalmışlar, bana da verirseniz sevinirim.

çok güzeller

Anjel
17-09-2008, 03:21
merhabalar. ben yaklaşık 8 senedir kardelen yetiştirmek istiyorum. 2 defa da girişimde bulundum ama başarısız oldum. ilki ankaradaydı. yaprakları fln vardı ama çiçek açmadı. öteki ise istanbuldaydı, yaprakları vardı yine, sapı fln da çıktı ama yine de o melek gibi beyaz çiçeğini göremedim ardından da bir daha çıkmadı.

bu forumu görünce yine kardelen yetiştirme sevdam ateşlendi. arada bir çiçekçilere kardelen soğanı olup olmadığını sorduğumda bana kasımda gelir cevabını verdiler hep. o yüzden hazır vakti yaklaşmaya başlamışken bende araştırmamı yapayım istedim.

ben hala istanbuldayım. ve bahçemiz fln yok ne yazıkki. sitede oturduğum içinde kafama göre oraya buraya çiçek dikemeyeceğimi biliyorum. sonunda gidip koparmaları muhtemel çünkü gereksiz sıkı kurallar var. ama balkonda yetiştirmeme kimse karışamaz sonuçta.

güzel bir kardelene sahip olmak için neler yapmam gerekir? daha önce hiç çiçek yetiştirebilmişliğim yoktur bu yüzden toprağın ne kadar derinin dikmek gerektiğinden tutun ne sıklıkla sulamak gerektiğine kadar hiç birşey bilmiyorum.

beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. çünkü kardelen çiçeklerine aşırı bir sevgi duyuyorum. internetten resimler, hikayeler ve şiirler topluyorum, yine de yetiştirmekten hiç birşey anlamıyorum.

şimdiden teşekkürler

Anjel (Kardelen)

denizakvaryumu
17-09-2008, 08:35
Bauhausda kışlık soğanların içinde kardelen soğanları mevcut.

Anjel
20-09-2008, 00:58
teşekkür ederim
peki hangi mevsimde ekilmesi gerektği ya da ne sıklıkla sulanması gerektiğine dair bir bilgisi olan var mı?

berduray
20-09-2008, 01:34
Hepinize merhaba

Şükran hnm kardelenleri bitti sanırım, dah-lia nın bahçesindekiler çok fazla çoğalmışlar, bana da verirseniz sevinirim.

çok güzeller

Valla biz almadık, Şükran Hanım günlük işler arasında bizi unuttu galiba....

çiçeksever
22-09-2008, 17:37
15 gün önce Mısır Çarşısından 0,5 Ytl den 4 tane aldım.Bu sene deneme yapacağım.

Kharel
22-09-2008, 19:01
Sayın çiçeksever acaba bahsettiğiniz mısır çarşısı eskişehirdeki mi? Öyleyse yarın uçarak gideceğim de :D

ismetkenar
23-09-2008, 11:22
Sayın çiçeksever acaba bahsettiğiniz mısır çarşısı eskişehirdeki mi? Öyleyse yarın uçarak gideceğim de :D

Sayın kharel: 0-542-7164895 nolu telefonda benimle buluşabilirmisiniz?

Kharel
23-09-2008, 15:49
tabi

şükran ünal
10-10-2008, 17:19
Değerli arkadaşlar, uzun bir süredir forumla ilgilenecek durumum olmadı. Bunun nedeni, hem sağlık sorunlarım, hemde işmin çok yoğun olması. Kardelen söz verdiğim arkadaşlarımın adresleri çantamda taşınmaktan zedelendi ama ben bu hafta ilk fırsatta yeniden adres yollayan arkadaşlarıma ne kadar kardelen soğanı varsa yollayacağım. Lütfen beni bağışlasınlar. Adreslerinizi özelimden bekliyorum. Herkese sevgiler.

şükran ünal
10-10-2008, 17:25
Tabi ki..

BENBEN1967
10-10-2008, 22:12
Bende istesem arsızlık etmiş olurmuyum?

şükran ünal
28-10-2008, 11:54
Sevgili arkadaşlar, bana özelden adres bildiren her arkadaşa çam sakızı çoban armağanı kardelen yolladım. (Bugün itibarıyle havalı zarflarla posta aracılığıyla) Alan arkadaşlar onları ya bahçelerine ya da biraz büyükçe saksıya kendi boylarının iki katı derinlikte hemen eksinler ve serin hatta soğuk bir yerde muhafaza etmeye çalışsınlar. Ne yazıkki başka kalmadı. Ama her sene çoğaldıkça seve seve paylaşacağım...

Minem
12-11-2008, 22:55
Kardelenler çok güzel.. Elinde olan varsa ve benimle paylaşabilirse çok sevinirim

şükran ünal
13-11-2008, 10:40
sevgili Minem hafta sonu bakıp yollayıp yuollayamayacağımı buradan bildiririm. varsa tabiki yollarım...Bu sitede bunun için varız..

Minem
13-11-2008, 10:44
Çok teşekkür ederim Şükran Hanım...

berduray
13-11-2008, 11:00
Minem de seneye çoğaltır, o da bana yollar :)

şükran ünal
13-11-2008, 13:54
Sevgili Berduray sana ben yollamadım mı yoksa istemedin mi anlamaya çalışıyorum ..sanki bir ufacık sitem geldi soldan soldan .. Artık kime ne yolladım ,kimden ne istedim hatlar karışıyor mazur gör canım eğer istiyorsan bakarız senin içinde..Sevgiler..

Minem
13-11-2008, 13:58
Hiç merak etmeyin elimde ne varsa kardelen, cyclamen, sardunya, kaktüs, sukulent hepsinden büyüttüğümde yollarım mutlaka. Yeter ki büyüsünler...Her isteyenle paylaşmaya hazırım.

cevreizcisi
13-11-2008, 22:48
merhaba arkadaşlar ben yenilerde üye olduğum için daha bütün forumu gezemedim fırsat buldukca gezmeye ve katılmaya çalışmaktayım.Kardelenleer gerçekten güzel,elbetteki yeşillikleri geçtikten sonra soğanını almak lazım.Bende kardelenlere sahip olmak isterim ama soğanları ne zaman almak gerekiyor acaba bilmiyorum.Kardelen sahibi olan arkadaşlardan hangisinin elinde mevcut olursa soğanından edinmek isterim

şükran ünal
14-11-2008, 10:16
Sevgili çevreizcisi, senin içinde bu hafta sonu bakıp yollayıp yollayamayacağımı burada belirtirim.

berduray
14-11-2008, 15:55
Artık kime ne yolladım ,kimden ne istedim hatlar karışıyor mazur gör canım eğer istiyorsan bakarız senin içinde.

Merhaba Sayın Şükran Ünal, mart ayında görüşmüştük, zamanı gelince yollayacağım demiştiniz, ama ben almadım.

Lütfen yanlış anlaşılmasın, kimseden alacağım yok tabii.

Ben bu sene isteyenlere yolladınız, elinizde fazla, dağıtabileceğiniz kalmamış olabilir düşüncesiyle öyle yazdım.

Yine de teşekkür ederim, vakit ayırdğınız için.

şükran ünal
14-11-2008, 16:57
Sevgili Berduray, notlarıma yeniden baktım galiba isteyen listesini güncellerken geriye de dönüş yapmadığımdan olacak ki size yollamadığım anlaşılıyor.Ben size kendimi affettireceğim. Bana adresinizi yollar mısınız..Artık bahtınıza kardelen mi olur yoksa başka çiçek yada böcek mi göreceksiniz.

berduray
14-11-2008, 17:01
Çok teşekkür ederim Sayın Şükran Ünal, elinizde fazla yoksa ben Minem'inkilerin büyüyüp soğan çoğaltmasını bekleyebilirim gerçekten.

Ama yine de var 1-2 soğan derseniz adresimi özele yazıyorum, tekrar teşekkür ederim.

şükran ünal
14-11-2008, 17:03
Haydi yaz yaz .. Gerekirse olanları sökeceğim. Bir kere sözümüz var. Sevgiler yolluyorum...

şükran ünal
14-11-2008, 17:07
Sevgili Berduray, adresi özelden görür görmez kesinlikle yolladığımı çok iyi hatırladım ama başına bir iş gelmiş olabilr.Yani meraklı birileri sizin yerinize almış olabilir ( havalı zarfla normal posta olarak postaladım)veya hala yollardadır. Ne yazıkki böyle şeyler bu ülkede gayet normal Ben adresinize yine yollayacağım..

berduray
14-11-2008, 17:14
Eyvah onları da çalarlarsa naparım ben?Dilerseniz ben size aps havalesi çıkartayım garanti olsun, benim yollarda çok postam kayboldu çünki.

Kuşadası'ndan 1 ayda geldi mesela normal posta...

Ülkemin ayıbı işte... Nasipte varsa alırız diyerek tekrar teşekkür ediyorum.

şükran ünal
14-11-2008, 17:16
Ben pazartesi inşallah halledeceğim.

berduray
14-11-2008, 17:24
Acelem yok, lütfen telaşlanmayınız , teşekkür ederim tekrar tekrar.

cevreizcisi
15-11-2008, 00:00
iyi akşamlar ,herkese kolaylıklar dilerim arkadaşlar.
Doğru ben de bir arkadaşa aps evrak gönderdim resmi evrak 1 ay oldu hala ulaşmadı yenisini gönderdik o ulaştı ama eskisi hala kayıp,ama bazende bir günde ulaşabiliyor bazı evraklar da yanlış adrese gidiyor maalesef,hepsi neysede soğanlara yazık olacak,kıymet bilen birinin eline geçsede bari yeniden yeşerebilse

zerrinsrt
18-11-2008, 11:57
Kardelenleri bu mevsim sökmek uygun mu? Benimkilerde 2 cm sürgün var.

cevreizcisi
18-11-2008, 13:36
soğanlı bitkileri genelde yeşermeye başladığı zamanlarda sökmemek en doğru davranış olacaktır.Ama toprağı ile çıkarabilir ve kısa sürede tekrar ekerseniz sorun teşkil etmez.Ben bu şekilde yaptım ve olumlu sonuç aldım.Ama sadece soğanı çıkarrısanız kesin birşey diyemem.

şükran ünal
18-11-2008, 13:44
Sevgili arkadaşlar, kardelenlere bakmak için hafta sonu fırsatım olmadı ( annemin rahatsızlığıyla ilgilendik) Ama unutmadığımı bilmenizi isterim. Bir kere söz verdik yerine öyle ya da böyle getirmek boynumuzun borcu...

Sevgili zerrinsrt, bence siz onları sökmeyin kendi haline bırakın. Üzerlerine kar yağdığında onlar da biraz gelişmini frenleyeceklerdir.

cevreizcisi
18-11-2008, 13:50
Geçmiş olsun şükran hanım,önemli olan sağlıktır gerisi bir gün sonrada olur üç gün sonrada.

zerrinsrt
18-11-2008, 14:57
Kardelenlerim 9 yıldır aynı yerdeler. Onları bu mevsim unutuyorum bile.Bana sizler hatırlattınız. Birkaç kök gönderebilirmiyim diye bakmıştım.Yeşerdiklerini gördüm. Sanırım seneye bende birkaç arkadaşa gönderebileceğim.
Özel bir bakım istemiyorlar. Çok sıkıştılar.Önerileriz için teşekkürler.

cevreizcisi
18-11-2008, 15:50
Seneye kardelenlerinizi bekleriz.Umarım biraz daha çoğalırlar.

Minem
18-11-2008, 16:13
Şükran Hanım annenize geçmiş olsun. Lütfen acele etmeyin. Bekleriz önemli değil..

zerrinsrt
18-11-2008, 17:53
Umarım cevreizcisi.Elimdeki bitkileri paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Pek çoğunun yerel isimlerini biliyorum. Bu nedenle bazen bitkiyi tanımam zaman alıyor.Site sayesinde pekçok şey gibi çiçek isimlerinide öğreniyorum.

altinediz
18-11-2008, 20:56
Elinde kalan varsa bende rica edebilirmiyim bilmiyorum ama farkındayımki geç kaldım. Ama seneye bende rica edeceğim sanıyorum. Bu arada şükran hanım sizede geçmiş olsuN.
Saygılar sunarım...

cevreizcisi
18-11-2008, 23:19
Evet ,bir çok bitki türü yöresel ifadelerle anıldığı ve sitelerde de latince isimleri veya farklı isimlerle söylendiği için bilemeyebiliyoruz.Ancak resimlerini görünce aaa bu çiçek bende varmış diyebiliyoruz.Artık bir nebzede olsa bazı şeyleri burada yavaş yavaş öğreneceğiz.

altinediz
18-11-2008, 23:24
Evet size hak veriyorum sayın cevreizcisi. Ben mesleğim olmasına karşın halen bir çok şey öğreniyorum. Uzun bir müddettir giremiyor yada seyerek giriyordum. Sağlıklı bir şekilde paylaşım yapamıyor ve paylaşımlardan yararlanamıyordum. Fakat sanıyorum ki bundan sonra daha çok vakit ayırabilecek ve paylaşım yapabileceğim. Dolayısı ile hem öğrenecek hemde bilgiler sunabileceğimi umuyorum.

cevreizcisi
19-11-2008, 21:24
Ben gün ,içinde dinlenme saatlerinde sık sık girip kontrol etmeye çalışıyorum ama bazen bakıyorum kaç gün olmuş bir konu ile ilgili yazılalı ben daha önce farkedememişim.Forumu sağlıklı kullanmayı da öğreneceğiz elbette o zaman daha kolay olacak.Mümkün olduğunca yazdıklarımı kontrol etmeye çalışıyorum ama arada hata yapıyor olabiliriz.

şükran ünal
24-11-2008, 11:49
Pazar günü yaş yağmur demedim eldivenleri takıp bahçedeki yerlerinde kardelen var mı diye baktığımda ne yazıkki birkaç adet kaldığını gördüm. Zaten çok fazla değillerdi. Bu yüzden işlerim bitince sırf söz verdiğim arkadaşlara yollayabilmek adına praktiker e gittik ama hayal kırıklığı yaşadım Aramadığın kadar çiçek soğanı mevcut gel gör ki kardelen soğanı yok. Yetkili birisine sordum ne yazıkki o da henüz gelip gelmeyeceğini bilmediklerini söyledi. Benim kardelen soğanlarının takipçisi olduğumu bilin sevgili arkadaşlar.

Minem
24-11-2008, 11:59
Şükran Hanım lütfen bizim için kendinizi zahmete sokmayın. Şartlarımızı zorlamayalım. Elbet birgün kavuşuruz kardelenlerimize..
Özellikle kendi adıma söyleyim, sakın ha dışarıda bizim için kardelen aramayın lütfen. Sizi zahmete sokmak istemiyorum.

cevreizcisi
24-11-2008, 13:27
Kesinlikle bende minem le aynı düşüncedeyim,kısmet şuanda mümkün olmadı başka zamana siz uğraştınız ama yok ne yapalım.yeterince emek vermiş oldunuz hatta bizleri düşünüp söylemeniz bile yeterlidir.Dışarılarda aramanızı bende istemem.Seneye sizde olursa o zaman gönderirsiniz.Başka arkadaşlarda olursa onlar gönderir.Yada zerrinsrt arkadaşımız ekti şuanda olursa o bizlerlepaylaşır seneye.O yüzden siz kendinizi ferah tutun.

altinediz
24-11-2008, 13:45
Şükran Hanım lütfen bizim için kendinizi zahmete sokmayın. Şartlarımızı zorlamayalım. Elbet birgün kavuşuruz kardelenlerimize..
Özellikle kendi adıma söyleyim, sakın ha dışarıda bizim için kardelen aramayın lütfen. Sizi zahmete sokmak istemiyorum.

Sizinle aynı düşüncedeyin sayın Minem hanım.
Sayın şükran hanım kendinizi yormayınız. Bir şekilde nasıl olsa buluruz elbet. Sırf bu yüzden zahmete girmeyin.

Günüm
24-11-2008, 14:38
Sevgili Minem,
Eminönü size yakın. Orada bulabilirsiniz. Tanesi 1 liradan satılıyor.

Minem
24-11-2008, 14:43
Günüm ; ben dün Eminönü'ndeydim sordum satıcılara ama ellerinde yoktu malesef :( Bir satıcı tarif ettiler ama o da kapalıydı... Bulursam herkese alır dağıtırım...

Günüm
24-11-2008, 14:48
Arka taraftaki dükkanlara bakın özellikle. Çay bahçeleri tarafında olanlar. Benim yolum sık düşer oralara. Aklımın bir köşesinde bulunsun aradığınız.

cevreizcisi
24-11-2008, 16:54
Biraz şans işte ,aslında dağlara çıkmak lazım .Oralarda kesin bulunur

selda3444
24-11-2008, 17:54
sevgili berduray, notlarıma yeniden baktım galiba isteyen listesini güncellerken geriye de dönüş yapmadığımdan olacak ki size yollamadığım anlaşılıyor.ben size kendimi affettireceğim. Bana adresinizi yollar mısınız..artık bahtınıza kardelen mi olur yoksa başka çiçek yada böcek mi göreceksiniz.

şükran hanım siteye sizin sayenizde üye oldum yani şöyle bu çiçeği ararken yazılarınızı farkettim ve üye oldum.sanırım bir kere daha mesaj yollamıştım size lütfen çok rica ediyorum bana yollayabilirmisiniz.eyer yollarsanız özelinize yollayacağım adrese meal atabilirseniz çok sevinirim.
Gidip alırım hemen.lütfen beni unutmayın.

şükran ünal
25-11-2008, 14:12
Selda 3444, bana özelden adresiniz bildirirseniz diğer arkadaşlarla birlikte temin ettiğimde yollayacağım. Şu aşamada zaten olmadığını belirttim Not aldığım adresin birisinde avatarla bir karışıklık yaşadım o nedenle belirtmenizi istiyorum