PDA

View Full Version : Ardıç üretimi




CEREZAGA
29-10-2006, 20:11
Bana Mazi Ve Yayilici Ardişin Celikle Hormon Kulanmadan Nasil Köklendirecegim Hakinda Bilgi Verebilir misiniz .




Ela
29-10-2006, 21:04
mazının çelikle çoğaldığını hiç duymamıştım eminmisiniz gerçekten.tohumdan üretiliyor sadece diye biliyordum

Ela
29-10-2006, 21:22
yayılıcı ardıç da tohumla üretiliyor. Ama fidanları satılıyor.

Mine Pakkaner
29-10-2006, 21:49
Zerrin Hanım ,
Ardıç ta , mazı da çelikle üretilirler. Özellikle ardıcın tohumla üretimi zordur. Dormansiyi kırmak güçtür,tohumdan fidana yetiştirmek uzun sürer.

Her iki bitkinin de çelikten üretimi kolaydır ve yaygın yöntemdir.

Ela
29-10-2006, 21:55
çok teşekkür ederim bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış.Çok güzel bilgiler öğreniyorum. bu konuda birşeyler öğrenmek beni mutlu ediyor. İnsanların doğayla tekrar barışmaları gerektiğine inanıyorum.Elimden geldiği kadar kızıma da doğa sevgisini aşılıyorum.

Mine Pakkaner
29-10-2006, 22:00
Sayin Mine Hanim
Bana Mazi Ve Yayilici Ardişin Celikle Hormon Kulanmadan Nasil Köklendirecegim Hakinda Bilbi Verebilirmisiniz .
Teşekkürler

Cerezaga hoşgeldiniz,

Ancak sorularınıza cevap alabilmeniz için önce mutlaka yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtmalısınız. Doğru soruyu doğru başlığa sormalısınız (bu mesajı berberis üretiminden taşıdım , konuyu ise süs bitkilerinden üretime taşıdım).

Türkçeyi doğru kullanmalı ve yazım kurallarına da azami dikkat etmelisiniz. Büyük harfi her kelime başında kullanmayınız.

Yeni üyeler için kullanma kılavuzunu okursanız kurallarımızı öğreneceksiniz. İmzamın altında linkleri bulacaksınız.

Profilinizden ziraat mühendisi adayı olduğunuzu gördüm,bu başlığa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=964&page=15)da uğrayınız.

Todor
25-12-2006, 15:56
Hoş geldiniz çınaraltı.
Kendinizi Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın... (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) başlığında bizlere tanıtırsanız çok seviniriz:)
İkinci olarak Thuja sp./ Mazı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=647) başlığına bakmanızıda öneririm.:)

Siz kendinizi tanıttıktan sonra konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız size cevap verecektir. :)

mdilek
13-01-2007, 20:04
mazı ve ardıç çelikle hangi mevsimde nasıl üretilir? çeliği neresinden almalı? ne yapıp nasıl ekmeli? bbundanda bahsedebilirmisiniiz?

Mine Pakkaner
13-01-2007, 23:36
Sayın mdilek hoşgeldiniz.

Lütfen şu başlığa bakınız.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2001

brody
14-01-2007, 00:10
Dün apartmanın bahçesindeki yayılı ardıçtan bir dal koparttım. Şimdi suda bekliyor. Onu köklendirmek için suda bekletmek mi daha iyi yoksa hemen toprağa dikmeli miyim? Toprağa dikersem balkonda soğukta mı dursun, yoksa içerde kaloriferli ortamda sıcakta mı dursun? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

brody
16-01-2007, 23:20
Dün apartmanın bahçesindeki yayılı ardıçtan bir dal koparttım. Şimdi suda bekliyor. Onu köklendirmek için suda bekletmek mi daha iyi yoksa hemen toprağa dikmeli miyim? Toprağa dikersem balkonda soğukta mı dursun, yoksa içerde kaloriferli ortamda sıcakta mı dursun? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu, benim ardıç hala suda bekliyor.

Mine Pakkaner
16-01-2007, 23:36
Ardıç çeliğinizi torf veya perlite dikmenizi öneririm.

Plumbago
17-01-2007, 00:31
Ardıç ve mazı üretiminde çelikleri bir yıllık sürgünden almak verimi arttırır. Mümkünse çelik yarı odunsu özellikte olmalı.

Mine Hanım'ın da dediği gibi perlit veya torf köklenme aşamasında çeliğe uygun şartları sağlar. Çelik köklendikten sonra bitkiyi geçirgen bir toprağa aktarmanız bitkinin gelişmesini hızlandırır ancak şaşırtma sırasında bitki kökünün hava almamasına özen göstermeniz gerekir.

nemesisx
09-06-2007, 15:50
Bu arada bir miktar ardıç kozalağım var bunları nasıl ekmeliyim taşekkürler...

mt55
23-08-2009, 16:22
Mine Hanım Mazı üretiminde çelikle üretimi ile ilgili detaylı bilgi verirmisiniz acaba ?

Ben kendi seramda tohumla üretimle çok kolaylıkla üretiyorum çelikle yaptığım denemeler ne yaptıysam hüsran oldu bu kadar zahmetli bir çaba göstermektense tohumdan üretmek daha mantıklı değilmi.

Bilmeyen arkadaşlar için bölgeden bölgeye değişebilir ama genel itibariyle Ağustos ayının sonlarında ve Eylül başlarında tohumlar toplanır muhtemelen tohumlar olmuştur yeşil kozalakların içinde isterseniz kozalağı yarıp içinde tohumu dişinizle ısırp bakabilirsiniz tohum kabuğu koyu renktir ve içi olmuştur.
Toplanan bu tohumlar plastik saksı altlığı gibi büyükce bir kaba konulur ve hiçbir işleme tutulmaksızın tamamen kurumaya ve beklemeye bırakılır zaman içinde o kozalaklar açılıp tohumlar içinden bulunduğu kaba dökülecektir .
İlkbahar geldiğin de mart donlarından korumak için en garantisi nisan ayında üretim fıçılarına en büyük boy plastik saksılara dibinde kumlu toprak üst 30 cm lik bölümünde su tutması için torf ve en üst bölüme ince elenmiş kumlu toprak ve yine elek yardımıyla üstü kapatılır tohumun ince elenmiş kestane ormanlarından gelen siyah toprakla örtülür ve 1-2 hafta içinde çimlenme başlar.. çimlendikten 7-8 ay sonra poşete alınan mazılar 1 sene burda bekletildikten sonra ister saksılara alınıp isterse toprağa gömülüp en ideali topraktır büyümeleri gözlenir en ideal boy 50 cm - 150 cm arası boylarda dikilmeli veya satışa sunulmalıdır..

zemlek
26-08-2009, 23:29
Değerli üyeler ben ormandan söktüğüm birkaç küçük ardıç fidesinin birtanesini saksıya diğerleini de toprağa diktim.Bu calışmayı daha önce de denedim ama olmamıştı.Bu defa isabetli oldu ve kurumadılar.Ama biraz ağır gelişiyo.