View Full Version : Kadife çiçeği hastalıkları
arkadaşlar saksıma ektiğim kadifelerim kurumaya başladı.Hastalığı konusunda fikri olan yardımcı olabilir mi?
Sayın kadife,
Kadife çiçeği nazlı veya hastalıklara açık bir bitki değildir.
Sanırım sizinki bir geçiş dönemi yaşamış. Örneğin vakitsiz saksı değişimi, yer değiştirme veya aşırı sulama gibi; belki aşırı güneşte yapmış olabilir.
Doğru görmüşsem son resimde yaprak diplerinden yeni yaprak çıkartıyor; altlarda yeşil yapraklar da var. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla bitkiniz kurumuyor.
hokkabaz
16-06-2010, 08:35
Yapraklar da renk açılması ve morarma var besin eksikliği olabilir.
besin eksikliğini nasıl tedavi edebilirim ne yapmam gerekir yardımcı olabilirmisiniz ?
marjinalmenekse
25-06-2010, 12:18
arkadaşlar bende bu sene bu çiçekten bahçeme bol miktarda ektim her biri 40 / 50 cm oldular ama çiçek açmıyorlar hiç aceba sebebi ne olabilir
Sayın marjinalmenekse
Uzun boyluları geç çiçekleniyor galiba. Bahçedeki uzun boylu kadifelerde tomurcuklar oluşmaya başladı; yakında açacaklar.
Sayın üyeler,
Bende de benzer bir sorun var. Yükseltilmiş yastıklarda domateslerin yanına ektiğim kadife çiçerklerim ya soldu, ya da büyümüyor, gelişmiyor.
zeynep dila
15-07-2010, 03:26
Arkadaşlar,
Benim kadifelerimde de yaprak kuruması var. Hiç keyifli görünmüyorlar. Keyfi yerinde olan birkaç tanede de hiç bir çiçek açma girişimi yok.
mavisedir
25-08-2010, 12:54
Bu sene kadife çiçeklerinden bende verim alamadım ilk başta çok güzel çiçeklendiler ,sonra yaprak kuruması başladı ve bitlendiler.Diğer çiçeklere bulaşmasın bitler diye attım kadifeleri.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.