PDA

View Full Version : Site için öneriler

malina
23-08-2004, 01:21
Aklımıza gelenleri yapmaya çalıştık ama daha çok eksiğimiz var.

Eklemem için, önerilerinizi yazarsanız sevinirim. Lütfen önerdiğiniz şeylerin içeriklerini sağlama konusunda çalışıp çalışmayacağınızı da belirtin.

kaansavas
23-08-2004, 01:31
Merhaba
Bence site sadeliğini koruyarak bir seyler yapalım.konu ağaç olunca akla bir çok sey geliyorr. galeri diye bir bölüm olabilir.:lightbulb :lightbulb

uzaytek
23-08-2004, 09:50
kaan eğer tamamlayabilirsem olacak. sanırım burayı görmedin henüz :)

http://www.agaclar.net/index.php

backyard
26-08-2004, 19:11
Özel mesaj servisini denediğimde bir kaç aklıma takılan nokta oldu :question:

Bugün gönderdiğim bir mesaj bir süre gönderilmemiş mesajlar içinde bekledi, daha sonra giden kutusuna düştü.

Giden kutusunu açtığımda, Gönderen kısmında benim gönderdiğim kişinin adı çıktı. Mesajı tıklayıp içine girdiğimde Mesajı cevapla bölümü de vardı ve buna da tıkladığımda Alıcı ben gözüktüm . Yani benim x kişiye gönderdiğim mesaj için gönderenin x kişi olduğunu gösterdi ve buna yanıt hakkım olud, yanıt vermeye kalkınca da kendi kendime mesaj gönderiyor oldum. (Çok karışık mı anlattım?)

Ayrıca özel mesaj yazarken Alıcı nın yanında herhangi bir üye listesi çıkmıyor. Acaba bunu ekleyebilir miyiz? Belki de ben görememiş olabilirim.

Bir şey daha foruma yazılan yeni mesajları görebileceğimiz bir yer var mı?

mow
26-08-2004, 23:09
o karışık olay normal prosedür :) öyle olması gerekiyor bir nevi karşı tarafın inboxu oluyor gerçekten karışık ama bir hata yok.

üye listesi çıkmıyor doğru, nasıl birşey olabilir bir örnek?, hemen halledeyim.

*aktif konular* diye en yukarıda solda bir link var http://www.agaclar.net/forum/index.php# ;)

malina
27-08-2004, 10:19
mesaj yazarken çıkan üye listesi için örnek

http://www.wdyd.com/privatesend.asp?method=Topic&mname=FarisB.

faris
28-08-2004, 21:25
Deneme turları sonunda, nasıl mesaj yazılacağını öğrenmiş bulunmaktayım.:colgate:
Ama hala anlamadığım bir sürü tuhaf buton var valla!:huh:

malina
28-08-2004, 21:29
Yabancı yer sayılmaz faris,
Patron (!) yine benim :))

Senin adının geçmesi ise tümüyle bir rastlantı... İyi ki arkandan dedikodu yapmamışım, yakalanacakmışım .. :)

faris
28-08-2004, 22:07
:D
Şaka bir yana, inanılmaz güzel bir proje.
Ağaçlarla ilgili, yazı olarak ne üretebilirim diye düşüneceğim.

ikinci_bahar
06-09-2004, 15:58
Bir ara burada forumun dışında başka bölümler de vardı. Nerde şimdi onlar?
Çalışmaları devam ettiği için mi kaldırıldı?
Sitede geziniyordum ne güzel, şimdi sadece forumda gezinmek zorundayım. :(

malina
02-10-2004, 10:33
Biolight, bu senin ellerinden öpüyor:)

http://www.agaclar.net/index.php?fuseaction=home.display&section=anit_aga clar&item=0,59

İçerikte neler olacağını netleştirmek gerek, bir orman mühendisimiz olsaydı sorardık :)

malina
02-10-2004, 10:41
uzaytek,

http://www.agaclar.net/index.php?fuseaction=home.display&section=anit_aga clar&item=0,103,106

Haberleri anıt ağaç altına statik bölüm gibi eklemişim.. Bu başlangıçta yaptığım bir denemeydi... Haberlerin çalışma sistemini nasıl hazırladın?

ihtimalleri yazıyorum:

1. bir bölüme ait haberler, o bölümün sol menüsünde görünecek...
2. Haberler tümüyle ayrı bir bölüm, sadece üst menüde yer alacak, diğer konuların sol menülerinde hiç bulunmayacak

Hangisi doğru? Bir de haber girerken seçtiğimiz haber, douyuru, etkinlik, gündem vb seçenekler var. Bu durumda bu seçeneklerin haberler bölümüne ilk tıkladığımızda sayfa ortasında menü olarak görünmesi gerekmez mi? Kısaca tam anlamadığım bir işleyişi var. Bunlar netleşmeyince içerik giremiyorum çünkü üzerinde tekrar çalışılınca eski bilgilerin silinme ihtimali yüksek.. Daha önce girdiğim haberlerden hareketle bunu söylüyorum.

malina
02-10-2004, 10:46
resimli öyküler ve buna benzer bölümler için, database bağlantısı olmadan tümüyle ayrı sayfalarda çalışma yapmak daha iyi olacak gibi... bir öyküye tıklar ve ayrı bir pencerede okur...

ne diyorsunuz?

uzaytek
02-10-2004, 11:03
Originally posted by malina

uzaytek,

http://www.agaclar.net/index.php?fuseaction=home.display&section=anit_aga clar&item=0,103,106

Haberleri anıt ağaç altına statik bölüm gibi eklemişim.. Bu başlangıçta yaptığım bir denemeydi... Haberlerin çalışma sistemini nasıl hazırladın?

ihtimalleri yazıyorum:

1. bir bölüme ait haberler, o bölümün sol menüsünde görünecek...
2. Haberler tümüyle ayrı bir bölüm, sadece üst menüde yer alacak, diğer konuların sol menülerinde hiç bulunmayacak

Hangisi doğru?

haberler ayrı bir bölüm girilen haberlerden son 10 tanesi haberler linkine tıklandığında gösteriliyor. üsttede sayfalama linkleri bulunuyor eskilere ulaşmak için sol taraftaki menüde o sayfadaki haberlere link var anchor ile.

Bir de haber girerken seçtiğimiz haber, douyuru, etkinlik, gündem vb seçenekler var. Bu durumda bu seçeneklerin haberler bölümüne ilk tıkladığımızda sayfa ortasında menü olarak görünmesi gerekmez mi? Kısaca tam anlamadığım bir işleyişi var.

kategorilendirme için onları yaptım ama gösterimde kullanmadık hiç :). bu alt tiplere dediğiniz gibi ilk girişte link verebiliriz. yada mesela duyurular ana sayfada kendilerine ayrılan bir bölümde gözükür. görsel konu kararı sizler verin diyeyim ben programlayım diyeyim(daha kolay oluyor böyle söyleyip kaçmak :) ).

Bunlar netleşmeyince içerik giremiyorum çünkü üzerinde tekrar çalışılınca eski bilgilerin silinme ihtimali yüksek.. Daha önce girdiğim haberlerden hareketle bunu söylüyorum.

evet şu an daha çok rastgele veri girip işleyişe karar vermeniz,vermemiz gerekiyor. düzgün veriler girmemeniz daha iyi olur.

malina
11-10-2004, 11:25
Üye olan arkadaşlardan fikirlerini bekliyoruz..

arodopman
12-10-2004, 23:51
Merhaba arkadaşlar,

İlk gördüğüm andan beri içimi ısıtan bu proje için, bir çok bilgilerimi tazelemek için okurken bir dolu da konuyla ilgili özel deyimler ve yabancı sözcüklerle karşılaştım. Kendime göre bir sözlük oluşturmaya başladım. Gelecekte bu sitede yazılan yazılarda da geçebilecek olan bu özel terimlerden oluşmuş bir sözlüğü de siteye koymayı düşünebilir miyiz?

Ahmet Rodopman

DarkYES
15-10-2004, 05:32
Şu an saat: 5:32 fakat bu mesajı gecenin 2:30 da attığımı sanacaksınız. Acaba niye :)

aybala
21-10-2004, 17:03
Zor ve uzun süreçli çalışmanızda bende bi tarftan tutabilirim belki..
Hiç bişeyyapmazsam ağaçlara su veririm :)

malina
21-10-2004, 17:57
hoşgeldin :)

aybala
21-10-2004, 21:08
Hoşbuldumm..
önce bi etrafı karıştırabilir miyim..?
mesaj yazabilmek için yarım saat dolaştım..
bir ara yardım almayı düşündüm ama utanıp, azmedip başardım :)

MGzzY
22-10-2004, 20:44
Bir sitede çocuklar için güzel flash oyunlar gördüyseniz bana linkini verebilrimisiniz? Fikir lazım da :)

malina
22-10-2004, 21:47
Neler yapılabilir onları konuşalım mı?

1. boyamalar
2. soru cevaplayarak ya da yaprak, meyva resimlerinin doğruları seçilerek bulunan ağaçlar
3. puzzle

başka?

Biolight
22-10-2004, 22:21
4. animasyonlu e kart lar olabilir

@MGzzY
http://www.afacancocuk.com/frame/oyna_boya.asp
bu adreste belki biraz fikir verebilir.

oyun olarak şöyle bişi geldi aklıma ama gülmeyin :)
amaç fidan dikmek ve büyütmek olsun
ama bunu yapmamıza engel olarakta pis tırtıllar olsun
tamam sustum ...

malina
22-10-2004, 22:23
Sadece pis tırtıllar değil ağacın büyümesine engel olan herşey olsun :)

Biolight
22-10-2004, 22:53
tamam sadece pis tıtıllar olmasın
çok fazla güneşte kalınca boynu bükülsün su kovasıda olsun yanında.

online resim olayı olabilir mi isterse bu çizdikleri resimler kaydedilebilsin
kaydedilen resimlerde oylamaya sunulsun her haftanın birincisinin resmi
çocuk sayfasının ana penceresinde gözüksün

hatta başka bir resim yapma yöntemi olsun
belirli objeler olsun agaç gövdeleri, dalları, yaprakları, meyveleri, sincap yuvaları, kuş yuvaları, arı kovanları vs.
çocuk hayal ettiği gibi bir agaç resmi yapıp dilediği renklere boyasın
hatta ağaça kendi bulacağı bir isimde verebilsin
ve yarışmaya katılsın ;)

backyard
23-10-2004, 12:30
http://www.flashplayer.com/games/baloonoverride.html
http://games.funschool.com/games.php

games.funschool.com da güzel flash oyunlar var
her dereceye hitap eden

MGzzY
23-10-2004, 20:30
Ben zaten online boyama yapacaktım.

malina
24-10-2004, 19:53
Oyunlar için öneride bulunacak yok mu?

Düşündüğünüzü 3-5 cümle ile özetlerseniz gerisini düşünürüz...

Aslında bunun tümünü de düşünürüz ama madem buraya üye oldunuz işin bir ucundan tutabilirsiniz :)))

esimis
24-10-2004, 20:43
Yasak bir şekilde agacları kesmeyi planlayan bir ceteye
karsı savasan MALINA karakterinin seruvenleri olsa cokmu
fantazi olur !?

yada eskiden vardı boyle dinazor, kopek, kedi gibi hayvanları kucuk elektornik bir alet içinde besliyoduk, altını falan degiştiriyorduk, hasta olunca aşı falan vuruyorduk, tomagachi mi neydi adı, tam hatırlayamadım, onun gibi bizde agac yetiştirme oyunu yapıp en iyi ağaç yetiştiricilerini sıralarız belkide kucuk bir iki odul bile verebiliriz

:cool:

umarım cok abartmamısımdır, aklıma geldi yazmak istedim..

kolay gelsin.

iyi aksamlar

MGzzY
24-10-2004, 21:59
:D

softmailer
25-10-2004, 16:11
Yapılması gerekli işler ve projeler konusunu tek bir foruma toplasak daha kolay olmaz mı..?

malina
25-10-2004, 17:20
Burası bu iş için açıldıya işte :)

Ama farklı başlıkları da ayrı yerde açmak gerek. Çünkü bir konu olursa çok sayfalı olacak, özellikle sadece bir kaç kişiyi ilgilendiren konular dağılacak...

cemal.S
28-06-2007, 16:30
Sayfayı yeni farkettim. Oysa her sayfayı okuyorum diye kendimle çaktırmadan övünüyordum. Ancak sayfanın ismini değiştirmeyi teklif ediyorum ne dersiniz. 2004 ten beri çok şey değişmiş olabilir. Benim önerim." Site için yeni öneri görüşmeleri" ne dersiniz bilemiyorum.

Saygıyla kalın.

Balıkcı
28-06-2007, 17:08
Ben de acaba konu dışı da olsa, genel, uyarı, bilgilenme ve benzeri mesajlar, bir başlık altında toplansa diyordum.

Mesela, deniz mevsimi geldi, denizdeki tehlikeli balıklara dikkat kabilinden bir mesaj yazmıştım kahveye.(İlgili başlık bulamadığım için).
Şimdi artık ben de bulamam, mesaj yığını arasında kaynadı gitti. Oysa ki her an el altında olsa dostlarımıza faydalı olabilirdi.
Son günlerde sıcaklarla birlikte boğulmalar da arttı maalesef.
Yüzme bilmeyenler hadi neyse de iyi yüzme bilenleri de bekleyen bir tehlike var.
Rip akıntısı.
Doğrusu, bunu da kahveye yazsam, en fazla bir iki gün gündemde kalır ve kaybolur, dolayısıyla pek faydalı olmaz diye tereddütteyim.

Selam ve sevgiler

malina
24-07-2007, 16:14
Yazıları buraya taşıdım:
Yaşadığımız ya da gittiğimiz köyler (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=109)

Yaylacı
10-09-2007, 22:32
Bir teklifim var.Bu sitede bayağı üye var ve sanırım üyeler birer doğa sever olarak gezi yapıyorlardır.Tahmin ederim ki gezi için bir yerlere gidenler çoğunlukla ormanlar ve dağlara gidiyor olmalılar.Ormanlardaki bitki çeşitliliğini sanırım farkediyorlardır.Ben geçen Pazar günü Kırklareli ili dahilindeki Longoz Ormanlarına gittim, Dupnisa Mağarasını gezdim.Bu civardaki bitki çeşitliliği ve renk tonları müthiş,insan yeniden doğmuş gibi oluyor.Burada üyeler gittikleri yerlerdeki izlenimlerini anlatabilirler, sanırım doğa sevgisi ve doğayı koruma adına daha olumlu düşünceler doğabilir diye düşünüyorum.Ne dersiniz....

zenfree
07-11-2007, 00:49
Bu başlıkta yazmak doğru mu bilmiyorum ama en uygun yer burası göründü.

Sitenin ana sayfasına girdiğimizde " Yeni Yazılar" ve " Son Haberler" bölümleri var. Bu bölümlere eklenen yazıların tarihlerine baktığımızda 2006 yılında eklenmiş oldukları görülüyor. İlk defa giren birisi sitenin güncel olmadığını, tozlu sayfalar arasında dolaştığını düşünebilir.:) Ben girsem öyle düşünürüm. Her ay dergi çıkıyor. Her ay yeni yazılar hazırlanıyor. Ana sayfada görünenlerin tarihi 2006!

Oysa buraya hergün binlerce kişi geliyor. Üstelik aktif olarak katılıyor.

Uzun lafın kısası, sitenin ana sayfasının forumdaki aktif yapıyı ve hareketi yansıtmadığı kanısındayım.

Umarım bu eleştiride çizmeyi aşmadım.

malina
07-11-2007, 08:51
Hay Allah, biz nasıl oldu da farketmedik :)

zenfree
07-11-2007, 08:56
Hımm. Özür kabahatten büyük yani. :)))

mehtap051
07-11-2007, 12:06
Çocuklarında ilgileneceği çocuklar köşesi yapalım.çocuklarla yapılacak deneyler,çiçek dikmeyi,bitkilerin çimlendirilmesi,ağaç dikmeyi anlatan resimli yazılar olabilir.içinde ağaçların ve çiçeklerin olduğu masallar köşesi veya doğayla ilgili şarkılar olabilir.geçenlerde çocuk şarkılarının sözleri vardı.sadece söz değil seste olursa daha dikkat çekeceğini düşünüyorum..bu bölümdeki bilgiler sayesinde sonra çocuklar mesela tek başına ağaç veya çiçek dikecek hale gelmeliler.yani hobileri arasında bitkiler olsun istiyorum.diğer arkadaşlar böyle bir şey istedi mi bilmiyorum ama ben bir anne olarak bunu yapılmasını isterim.görevde verilirse elimden geldiğimce yaparım.çocuklar bilgisayar başında oyun çok oynuyorlarbilmiyorum ama varsa içinde bitkilerin olduğu bir oyun olabilir.ağaç resimleri,çiçek resimleri olur.bizler için bu bitkinin adı nedie bölünü onlar içinde olabilir.bir çiçeğin resmi verilir ve ismini bulmalrı istenebilir.benim bu düşüncelerim 7 yaşındaki oğlumun ilgisini çekebileceğini
düşündüğüm fikirler.çocuklarının yaşı büyük olanlarda çocuklarının ilgilerine göre fikirler verebilir.
bir anne olarak benim isteğimde bu.diğer arkadaşlarda umarım bana destek olur.
AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

karaselvi
10-11-2007, 18:58
Neden ağaçlar net ambülemli bonsai saksısı yaptırmıyoruz. en fazla ihtiyaç saksı. Düşünüyorumda bembeyaz bir seramik üzerine yeşil ambülem İçinde bonsai....

KIRLARIN SESI
14-02-2008, 12:20
selamlar
ben gercekten bilgi olarak sifirin altindayim. ve bana latinn isimlerden daha cok bitkilerin resimleri ilgimi deprestiriyor. Ornegin evimde bir kosede bir cicek var ama ismini bilmiyorum. Nasil arayacagimi da bilmiyorum tabi. benim gibi kisiler icin belkide kucuk olsa bile ismini bilmeyip de gordugunde cicegi taniyacak kisiler icin resim galerisi yapilabilir. Ama sadece cicekler ve agaclar adi altinda. cunku cok alt baslik olunca da karisik oluyor. Merak edenler o galerilerde keyifli vakitler gecirebilirler degilmi:)
simdiden ilginize tesekkur ederim.

memet
14-02-2008, 13:38
Adını bilmediğmiz bitkileri sorduğumuz bir başlığımız var. Galeriye eklediğimiz fotoğraflara bitkileri adlarıyla ekliyoruz. Adını öğrenmek istediğiniz bitkinin fotoğrafını uygun başlıkta ekleyip öğrenmek ömümkün. Daha sonra da bunu galeriye ekleyebilirsiniz.

KIRLARIN SESI
14-02-2008, 13:47
tesekkur ederim ekledim sorularimi :)

malina
16-03-2008, 19:31
Bunların takibini biraz da atölye çalışmasını yapan arkadaş yapmalı...
Bana yazacağı özel mesajla yer açabilirim. Farkettiğim zaman foruma fotoğraf eklendiğini gördüğüm için, ikinci iş çıkmasın diye ayrıca galeride yer açmamıştım.

Buket Aknar
16-03-2008, 20:47
Özür diliyorum. Ben, sizi galeriye ilgili bölüm açma konusunda uyarmam gerektiğini bilmiyordum. Daha önceki toplantımızda fotoğraflar, sonradan galeriye taşınmıştı diye öyle olacak sandım.

malina
16-03-2008, 22:56
Ekleyecekseniz yine açabilirim. Foruma yükleyenler tekrar yüklemek istemeyecekleri için açmamıştım...

Tekin
16-03-2008, 23:04
Selamlar bence bu tür etkinliklerin anlışabilir olması için foruma yüklenmesi daha açıklayıcı oluyor fotoraflar ayrı bölümde olunca sanki konu dağlıyorgibi.
Ayrıca foruma yüklenirse daha net resimler görürüz.
Benimki sadece fikrimi belirtdim.

malina
17-03-2008, 09:55
uzman16,

Bunlar herhangi bir sıralamaya göre yayınlanmıyor ki. Ne en katılımcı, ne en çok bilgili, ne en eski, ne en güzel, en yakışıklı :)

Bu yüzden sıralama yapmak yanlış bir etki yaratabilir. Eklenme tarihi de yazının eklenme tarihi göründüğü için başlığa yazılması gereksiz bir ayrıntı.

O önemli değil, bu önemli değil dedim ama her şey önemsiz değil. Birincisi arkadaşlardan verdikleri cevapları göndermelerini bekliyorum. İkincisi; şimdiye kadar olduğu gibi her pazartesi bana, "bugün yeni yazı günü" diye hatırlatmaya devam etmeni bekliyorum :)
Sayende, saati belli olmasa da her pazartesi yayınlamayı başarabildim. Teşekkür ederim :)

Süleyman KOÇAK
17-03-2008, 11:57
NOT: BU YAZI BİR REKLAM DEĞİLDİR. KİMİN TEKNİK SORUMLU OLDUĞUNU BİLMEDİĞİM İÇİN GENELE YAZMAK ZORUNDA KALDIM.
Merhabalar değerli site yöneticileri.
Geçtiğimiz birkaç gün siteye erişemedim. Hatanın nereden kaynaklandığını bilemiyorum. Bu işlerden de çok anlamam. Ancak, kanaatimce bu sitenin hazırlanmasında kullanılan tasarım dili ihtiyaca cevap veremiyor. Veya servis sağlayıcı ile bir sıkıntı yaşandı.
Bildiğiniz gibi bu işte en son nokta, asp dil desteği olan serverlar ve bu sitelerin hazırlanmasında kullanılan ''.net '' ortamı.
Bu ortamda hazırlanmış yüksek güvenlikli ve kullanışlı site tasarımları yapan bir öğretmen arkadaşım var. Tamamen kendi bilgi ve becerisi ile, kendisi kodlar yazarak site hazırlıyor.
Site tasarımına ne kadar ücret ödediğinizi bilemiyorum. Ancak Anadolunun ücra bir köşesinde, kendi imkanları ile asp ve ''.net'' ortamında site tasarlayan bu arkadaşımın sizinle irtibata geçmesinin uygun olabileceğini düşündüm.
Eğer servis sunucunuz asp yi destekliyorsa en güncel ve en güvenli dil olan .net ile hazırlanmış bir site sizin için en iyi seçim olacaktır.
Umarım bu mesajım yanlış algılanmaz. Maksadım sadece, böyle bir imkanın varlığından yöneticileri haberdar etmekti.
Selametle...

malina
17-03-2008, 12:40
Sunucumuz php'yi destekliyor.

polatuz
18-03-2008, 23:05
Bildiğiniz gibi bu işte en son nokta, asp dil desteği olan serverlar ve bu sitelerin hazırlanmasında kullanılan ''.net '' ortamı.
Bu ortamda hazırlanmış yüksek güvenlikli ve kullanışlı site tasarımları yapan bir öğretmen arkadaşım var. Tamamen kendi bilgi ve becerisi ile, kendisi kodlar yazarak site hazırlıyor.
Site tasarımına ne kadar ücret ödediğinizi bilemiyorum. Ancak Anadolunun ücra bir köşesinde, kendi imkanları ile asp ve ''.net'' ortamında site tasarlayan bu arkadaşımın sizinle irtibata geçmesinin uygun olabileceğini düşündüm.

Süleyman Bey,
Asp ve .net Microsoft'un ticari yazılımlarıdır. Microsoft, özellikle Avrupa'da tekelcilik girişimleri yüzünden sürekli AB tarafından takibata uğrayan, İnternet'in kontrolünü (en azından kodlama anlamında) eline geçirme şüphesini üzerinde taşıyan bir firmadır.
Buna karşılık PHP ise tüm dünyadan binlerce hatta onbinlerce gönüllü yazılımcının katkılarıyla geliştirilen, tüm kaynak kodları herkese açık bir yazılımdır. Siz "bu işte en son nokta, asp dil desteği olan serverlar ve bu sitelerin hazırlanmasında kullanılan ''.net '' ortamı" söylemiyle, istemeden de olsa Microsoft'un ve "dünyanın en zengin adamı" ünvanını bu yıl kaybeden Bill Gates'in reklamını yapmış oluyorsunuz. Gerçek böyle değildir. Bence programlama yeteneği olan arkadaşınıza bir an önce PHP platformunda çalışmaya başlamasını önerin.

mahon67
25-03-2008, 20:02
Merhabalar; sitenin "Diğer bitkiler" bölümüne "Eğreltiler" veya "sporla üreyen bitkiler"başlığının açılması uygun mudur? Zira benim gibi eğrelti sevenler olabilir :)

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.ii-okinawa.ne.jp/people/fern-gen/Fern/others/37MARSILEACEAE/Marsilea%2520mutica%2520030628_R.jpg&imgrefurl=http://www.ii-okinawa.ne.jp/people/fern-gen/culture.html&h=270&w=360&sz=25&hl=tr&start=5&tbnid=m3dPG0s4nT0DaM:&tbnh=91&tbnw=121&prev=/images%3Fq%3DMarsilea%2Bmutica%2B%26gbv%3D2%26hl%3 Dtr%26sa%3DG

ağaçsever2
27-03-2008, 17:05
merhaba bence sitede üyelerle daha hızlı ve faydalı yazışmalar için bir chat odası olsun, çok güzel olabilir bi düşünün güzel fikir:p

Penelophe
27-03-2008, 17:19
E o zaman faydalı yazışmalar kalıcı olmaz ki?

ağaçsever2
30-03-2008, 16:30
neden olmasın sevgili arkadaşım.Sorularımıza daha hızlı cvp alabiliriz ve aktif olan bütün üyelerle daha iyi tanışabiliriz

Tekin
30-03-2008, 16:36
Bu tür sohbetler için bir odamız var zaten http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6618&page=241 (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=179869&highlight=kahvehane#post179869)

hamibasoglu
08-05-2008, 16:48
Palmiyelerin Ağaçlar konu başlığında tek başına bir alt konu olmasını talep ediyorum.
şu anda
AĞAÇLAR,
-Ağaçlar Hakkında genel konuşmalar,
--Palmiye
şeklinde ulaşabiliyoruz Palmiyelere.
Siz de incelerseniz Gayet verimli bir başlık olduğunu göreceksiniz.
Teşekkürler + Saygılar

malina
08-05-2008, 20:56
Sizin isteğinizi yaparken, ne zamandır düşündüğüm değişimleri de gerçekleştirdim. Henüz bitmedi ama kalkışmamı sağladığınız için sağolun :)

MSaygin
08-05-2008, 22:01
Palmiyeler, plumeria vs. tropik ve yarı tropik bitkiler başlığında da toplanabilir.

hamibasoglu
09-05-2008, 08:59
Sizin isteğinizi yaparken, ne zamandır düşündüğüm değişimleri de gerçekleştirdim. Henüz bitmedi ama kalkışmamı sağladığınız için sağolun :)

Teşekkürler,
böyle daha iyi oldu.
selamlar

Organik
17-07-2008, 19:26
İlk sayfa açıklayıcı ve menülerine kolay ulaşılabilir olmalıdır. Küçük menü yazıları olduğu için çoğu kişinin dikkatini çekmiyordur. Bütün olaylar forumda oluyor ancak diğerleri gibi pire boyutunda, böyle birşey olmalı ancak, diğer taraftan forum ayrı bir menü içerisinde belirtilmeli. Kaliteli bir siteyi görünüş ve anlaşılabilirlik açısından daha iyi değerlendirmek lazım.

İlk sayfanın daha geniş kapsamlı olması gerekir, tabi tasarımda kaliteyi unutmadan. Hem sade hem açıklayıcı olmalıdır. Zaten sadelikle açıklayıcılık yan yanadır. Arka fon güzel, yeşil oluşu bir derinlik hissi kazandırmış.

Ayrıca aşağıdaki doğal yaşam alanıyla ilgili sürekli azalan sayılar yararı başka, ilk sayfa açısından düşünüldüğünde başka.. çünkü bir an evvel insan çıkıp gitmek istiyor.

ilgililere duyrulur, ayrıca bu mesajı okuduktan sonra imha edebilirsiniz.:D

malina
17-07-2008, 20:17
Niye imha edelim :)

Ayrı başlık açmak yerine, bu amaçla açılmış yere yazmalıydınız, neyse, asli görevimiz olarak taşıdık :)

Site sanırım 2 yıldır kullanılmıyor yani içerik yazılmıyor. Forumu kullanıyoruz. Bu nedenle hemen foruma yönlendirmeye yarayan tarzda düzenlendi.

Allah izin verir de yaparsak önerilerinizi dikkate alacağız, teşekkür ederiz.

Adalet Yağcı
25-07-2008, 09:39
Merhaba;
Ben de bir öneride bulunmak istiyorum.
Site üyelerinin çoğu benim gibi amatör, zirai terminoloji konusunda bilgim olmadığı için bir çok şeyi anlamakta zorlanıyorum.
Az önce şeftali zararlıları bölümünde incelemeler yaparken muğlak ifadelere rastladım.

"Meyve gözleri kabarmadan"tabirinden çok şey anlamadım, anladığım kadar bu konu oldukça önemli, bir kaç gün bile çok şey değiştiriyor.

Bunu bir fotograf yada çizimle anlatırsanız daha doğru anlarız diye düşünüyorum.

Ayrıca konu başlıkları çok güzel anlatılıp bilgi verilmiş ama, mesela yaprak deliği yada çil hastalığı dendiğinde bunu daha iyi anlayabilmemiz için fotograflar eklenemezmi girişte.

Buna benzer budama konusuyla ilgili basit şemalar verilemezmi?

Site yöetimi tarafından yüklenecek fotograf ve şemalar bizleri daha çabuk ulaştıracaktır aradığımız bilgiye, bizim amatörce çektiğimiz fotograflar bu kadar başarılı olamayabiliyor.

Saygılar...

malina
25-07-2008, 11:38
"Meyve gözleri kabarmadan"tabirinden çok şey anlamadım, anladığım kadar bu konu oldukça önemli, bir kaç gün bile çok şey değiştiriyor.

Bilenler bunları ayrıca söyleme gereği bile duymazlar.

Mesela siz birine yemek tarif ederken, "soğanı yağda pembeleştir" dersizin en fazla. "Soğanın kabuğu kahverengidir, en dıştaki bu bölüm soyulur. Başı ve alt tarafı kesilir" demek aklınıza bile gelmez. Bunun gibi yani :)

Sizden ve sizin durumunuzdakiler bu tür öğrenmek istediklerini listeleyebilir mi? Siz önderlik yapabilirsiniz. Ayrı başlık açıp yazmaya başlayın daha sonra bunlarla ilgili bilgi hazırlarız.

Adalet Yağcı
25-07-2008, 14:22
[QUOTE=malina;262046]Bilenler bunları ayrıca söyleme gereği bile duymazlar.

Sevgili Malina;
Hemen ilk aklıma gelenlerle başlıyorum, umarım en doğru şekilde kendime ve benim gibi olanlara yardım edebilirim.
Sevgiler...

Adalet Yağcı
25-07-2008, 15:47
Sevgili Amatör Arkadaşlarım
Merhaba;
Bu siteden azami faydayı edinebilmek için bazı bilgilere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Zirai anlamdaki terminolojik deyimleri anlamakta zorlanıyorum.

Örnek:Süzek toprak deniliyor, bilenler bunu anlıyor, yada hastalık için kullanılan deyimler var, kıvrık külleme vb.

Afitler, yada bunun gibi, kelimeler çok fazla bir şey ifade etmiyor, ben afitin neye benzediğini bilmiyorum, belkide bildiğim bir şeydir.

Önerim şu: Ağaçlar, bitkiler, çiçekler konularındaki ön açıklamalara hastalıkları ile bilgi verilirken, o hastalıkla ilgili temiz anlaşılır bir fotografla bilgi desteklensin.

Böylece bizlerde acaba şumu, yoksa bumu diye endişenmeyiz.

Bizler ilaç kullanırken, küçücük balkonlarımızda bahçelerimizde devasa ölçülerle karşılaşabiliyoruz, amatörlere uygun ölçüler verilebilir.

Aşı ve budama uygulamaları uygun ve basit çizimlerle gösterilebilir.

Mesela yaprakdelen diye bir hastalık var, bu nasıl birşey neye benziyor, böceklermi yapıyor yoksa ağacın kendi hastalığımı.

Bir aydır günümün en az dört saatini site içindeki aramalarla geçirmeme rağmen, aradığım sorunun cevabını bulmakta zorlanıyorum.

Bir çok konuyu okuyup incelemem gerekiyor, sorulmuş olan soruları tekrar sormamak için.

Eminim sizin aklınızada bir çok soru takılıyordur, burada ihtiyacını duyduğunuz şeyleri paylaşırsanız Sevgili Malina bize yardımcı olacak.

Hepinize kolay gelsin.
Sevgiyle kalın...

Adalet Yağcı
25-07-2008, 15:52
Sevgili Malina;
Yaklaşık bir saattir açtığım yeni konu başlığına bu mesajı kaydetmek için uğraşıyorum.

Maalesef etiket açma yetkiniz yoktur gibi bir uyarı veriyor ve uygun sayfaya yükleme yapmıyor.

Belki sitede bir sorun vardır, yada ben yanlış birşey yapmış olabilirim, biliyorsunuz bilgisayar konusunda çok acemiyim :o :o

Mesajı buraya kopyalamak zorunda kaldım, uygun buluyorsanız siz olması gereken yere taşıyın.

Saygılar...

Organik
25-07-2008, 16:06
Merhaba Adalet hanım online olma süreniz zaman aşımına uğramıştır, her halde 1 saatte oluyor.. Ayrıca birine özel bir soru sormak istiyorsanız eğer resminin üstündeki isim rumuzuna sol tuşla tıklayın, özel mesaj göndere basarsanız, tıkladığınız isim hangisi ise ona özel mesaj gider. Size mesaj gelmişse sayfanın en üstündeki sağ tarafta, hoşgeldiniz yazar yanında da rumuzunuz, yine orda özel mesajlarınız yazar ona tıklayıp gelen mesajı okursunuz, bakın ben size bu mesajın aynını özel mesaj olarak attım.

Adalet Yağcı
25-07-2008, 16:19
Merhaba Organik;
Haklısınız zaman aşımına uğramıştır, bir taraftan yemek yapmaya çalışıyorum diğer taraftan yazmaya olacağı buydu.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler yazımı yeni açtığım bölüme kopyalayıp tekrar deneyeceğim.

Ayrıca Malina ya yolladığım mesajıda özelden göndermem gerekirdi değilmi :(

Sevgiyle kalın...

turco
25-07-2008, 16:39
Sitede bir problem var herhalde bende yarım saatten fazladır yeni konu başlığı açamıyorum.

Adalet Yağcı
26-07-2008, 20:53
Merhaba arkadaşlar;

Daha fazla yardıma ihtiyaç duyuyormusunuz
adlı başlığı nihayet açabildim:eek::eek::eek:

Önerilerinizi ve isteklerinizi yazarsanız, sevinirim.

Herkese sevgiler...

tugo
27-07-2008, 19:23
Merhabalar,

Tesbit edebildiğim kadarıyla, süs havuzları ve yapay şelaleler ile ilgili farklı başlıklarda yer alan yazışmaların bağlantılarını aşağıya çıkardım.

Bunların “Peyzaj, Bahçe Düzenleme” bölümü altında uygun bir başlıkda toplanmasını yararlı bulurmusunuz?

Ayrıca galeride de süs havuzu resimleri ayrı ayrı bölümlere dağılmış gibi, gerek görürseniz onları da tesbit etmeye çalışırım.

Saygılar

www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6501 peyzaj, bahçe düzenleme

www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3206 peyzaj, bahçe düzenleme

www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7102 peyzaj, bahçe düzenleme

www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6046 sucul bitkiler

www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5121 sucul bitkiler

www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9469 sucul bitkiler

malina
28-07-2008, 17:59
B5A kullanımıyla ilgili bilgiler epey dağınık. Mesela, ürünün son kullanma süresi, güneş batımından sonra kullanılması gerektiği gibi bilgiler, daha sonra başka yazışmaların içinde görüldü.

Denizakvaryumu, ilk mesaj sana ait olduğu için, daha da önemlisi konuyla ilgili olduğun için; bu bilgileri bir araya getirip, mesajına ekler misin?

Bu ilk mesaj olayı forumun başından beri savunduğum bir olay.

Forumda artık 100 sayfayı aşan çok sayıda konu var, her foruma giren yeni üyeye "önce bi 100 sayfayı oku, sonra sor" mantığı da yanlış çünkü bugün 100 sayfa olan konu yarın 500, 3 yıl sonra 1000 sayfa olacak :)

Bu nedenle 1. mesaj çok büyük önem arz etmekte ve konuyu açan kişi daha sonra o konuda biriken önemli mesajları kendisi 1. mesaja özetlemeli...Foruma yeni giren kişi o güne kadar yazılan mesajların özünü burada bulabilmeli.

1.mesaja aynı zamanda mod.ların da katkı sağlaması çok önemli.(konuyu açan kişi bu özetleme olayını 1.mesaja yapmazsa ya da özetleme yeteneği yoksa, özetleme olayı o konudan sorumlu mod.lar tarafından yapılmalı)

Bu tür bir uygulamayı yabancı bir forumda görmüştüm.

Ancak arıcılık gibi genel konu başlıklarında bu olay yapılamaz çünkü aynı başlık altında bir çok önemli başlık da var böyle genel başlıklar altındaki önemli başlıkları ayrı bir konu başlığı açılmalı.

Arıcılık-arı hastalıkları-arı türleri-kovanlar vs. gibi.
[/URL]

İlk mesajı düzeltme yerine, bitki veritabanına içerik girmek daha mantıklı değil mi?

[URL="http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=164"]Arıcılık (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=164) için yeni alt bölüm oluşturdum.

denizakvaryumu
28-07-2008, 22:05
Gelen yeni mesajlara göre, yeni yorumlara göre ilk mesajdaki bilgiler değişebilir, derlenip toplanabilir yani sabit bilgiler olmamalı,örneğin B5a için şimdilik kesin bir sonuca varamıyoruz belki 3-5 ay sonra net sonuçlar çıkacak , bu durumda 1.mesajdaki olumsuz yargıları sileceğim :) Yine belki 1 yıl sonra TÜGEM in listesinden bu ürün çıkacak bu durumu 1.mesajda belirteceğiz.

Bitki veri tabanı ise kesin net bilgileri içeren bir banka.Yorum yok zaten olmamalı bir bitki ph 4-5 de yetişiyorsa ph 4-5 yetişiyordur ...Üstelik bitki veri tabanında ne B5a yı ne de arıcılık ile ilgili bilgileri bulabiliriz :) forumun yüzde kaçı doğrudan bitkilerle ilgili bilmiyorum ama bitki veri tabanı onlarca örneği olan yurt dışı örneklerine bakılarak doldurulabileceği gibi latince ismi giren bir kişi yabancı veri tabanlarından da çok rahat yararlanabilir,online çeviri sözlüğü ile de yabancı veri tabanından aradığı bitkinin istek ve özelliklerini öğrenebilir.

malina
28-07-2008, 22:53
Forumun ağırlıklı konusu bitkiler için dememiş miydin bunu?
Bu ilk mesaj olayı forumun başından beri savunduğum bir olay. Forumda artık 100 sayfayı aşan çok sayıda konu var. Bu nedenle 1. mesaj çok büyük önem arz etmekte ve konuyu açan kişi daha sonra o konuda biriken önemli mesajları kendisi 1. mesaja özetlemeli...

Şimdi olayı B5A'ya indirgedin. Bu tür ilk mesajı düzenlenecek kaç konu var? :)

Bitki sistematiği (yani latincesi falan da dahil) tek elden yazılıyor. İçerik girecek kişi bu bölümlerle ilgilenmiyor. Ayrıca bu bilgilerden, latincesini bilip yazan kişi değil, ingilizce bilmeyenler yararlansın diye hazırlamaya çalışıyoruz.

B5A'ın senin de sözünü ettiğin durumunu bildiğim için ilk mesaja ek yapman iyi olur demiştim.

Emine Aktaş
30-07-2008, 13:35
Benim önerim;
Cevaplanmamış soruların, forumun ilk sayfasında görülmesi. Araya karışmış ciddi sorular olabiliyor.
Kolaylıklar diliyorum.

nilüfer.j.s.
31-07-2008, 16:02
Merhaba, bu sitemizde yeni bir konu "TOPRAK" diye acabilirmiyiz lütfen , farklı ev süs bitkilerin farklı toprak karışımlara ihtiyacları vardır, bazı çiçekseverler bitkilerin neden hastalandıklarını veya neden istedikleri gibi yetişmediklerini,çiçek vermediklerini vs.vs. bilmiyor , oysa her farklı bir tür için toprak karışımı çok onemlidir
saygılarımla
nil.j.s.

hamibasoglu
31-07-2008, 17:05
değerli moderatörlerizden bir ricam var
bitki dünyasındaki Palmiyeler konusu alt bölümlerinde "palmiye üretimi ve palmiye tohumu nasıl ekilir" adlı 2 başlık var bunun "PALMİYE ÜRETİMİ"Başlığında birleştirilmesini ve yeni sıralamanın aşağıdaki şekilde olmasını rica ediyorum
Bitki dünyası
**PALMİYELER
***Palmiyeler genel
***Palmiye üretimi
***Palmiye hastalık ve zararlıları
***Cycaslar

hamibasoglu
01-08-2008, 21:31
Önerimi dikkate alan site yönetimine teşekkür ediyor,
saygılar sunuyorum.

malina
01-08-2008, 21:55
Rica ederiz :)

Yaptığımızı buraya yazacaktım, unutmuşum kusura bakmayın :)

nejdet68
14-08-2008, 18:49
Herkese merhaba. Yeni bir üye olarak eğer yanlış anlamazsanız .tüm mesajların yerini daha iyibulması için bir öneride bulunmak istiyorum. Oda şu. Hangi konuda olursa olsun ,mesaj yazan üyelerimiz mesajlarının altına veya başlangıcında, o günkü tarihi atmış olsalar, okuyanlarında, onların özellikle aşı. ilaçlama ,budama,veya hastalıkların görülme tarihleri açısından daha iyi bilgiye sahip olacaklarını düşünüyorum.Mesajın yazıldığı tarih belli olmayınca,mesajın neticesinide bilemiyorsunuz. Mesela ben bu hafta şu işi yapıyorum diyen bir üyenin o işi nezaman yaptığını ve o tarihte o işin yapılması gerektiğini çözemiyorsunuz.Acizane önerim arkadaşların eğer mümkünse mesajlarına tarih atmalarıdır.Sağlıklı günler dileğiyle.14.08.2008.

Todor
14-08-2008, 19:20
Mesajınızın sol üst köşesinde yazım tarihiniz gözüküyor.

nejdet68
14-08-2008, 20:01
Mesajınızın sol üst köşesinde yazım tarihiniz gözüküyor.

sayın tador. yanılıyorsam kusura bakmayın orada mesajın saati yazılı . Tarihi göremedim.

Todor
14-08-2008, 20:17
Siz bugün yazdığınız için tarih bugün olarak geçiyor. Bir kaç mesaj yukarı bakarsanız, yani daha eski mesajlara, mesela 84 nolu Malina'nın mesajına 01-08-2008, 21:55 ifadesini göreceksiniz.

nejdet68
15-08-2008, 17:50
siz haklısınız. siteyi yanlışlıkla meşgul ettiğim için özür dilerim.

malina
15-08-2008, 18:55
Meşgul etmek sayılmaz :)

Önerilerinizi her zaman bekleriz.

Baldaş
25-08-2008, 14:17
Sayın Site Yöneticileri ; Konuyla uyuşan başlık bulamadığımdan yeni başlık açtım kusura bakmayın...

Ağaçlar net sitesiyle ( sitemizle ) ilgili, tamamlansa çok güzel olur diyebileceğim bir eksiklik var. Site çok sessiz bence. Hani şu meditasyon yapanların dinlediği (piyasada CD olarak da satılan) sesler var ya.. Okyanus sesi işte ne bileyim orman sesi , kuş sesleri falan gibi. Teknik olarak ağaçlar nete de böyle birşey yapılamaz mı ? Tabi işin maliyet ve teknik boyutunu hiç bilmiyorum :p

Bir de site video paylaşımına açık olursa daha eğitici olabilir diye düşünüyorum. Burada uzun uzun bazı şeyleri tarif etmeye çalışmaktansa küçük video görüntüleri yollayabiliriz. Youtube ya da ona benzer sitelerden eklediğimiz eğitici görüntüleri paylaşabiliriz...

Aslında denemedim de doğrudan video ekleyebilir miyiz yoksa link olarak mesaj panomuza mı yazıyoruz sadece...

Todor
25-08-2008, 15:50
Fonda müzik çalması ilk olarak bilgisayarlar için yorucu olur. Servera çok büyük yük getirir. Zaten bir çoğu kırsal kesimden bağlanan arkadaşlarımızın internet hattında büyük bir veri kaplar. Kota aşımı ise yanında cabası.

Telif hakları ise ayrı bir konu. Siz piyasadan satın aldığınız bir cd için, bireysel dinleme bedeli ödüyorsunuz. Bunu umuma yayınlayacaksanız ayrı bir bedel ödemeniz ve yazılı izin almanız gerekir.

Video için, bir çok video paylaşım sitesi var. Videoyu oraya yükleyip, forumdan linkini verebilirsiniz. Video yüklerken, genel olarak erişime izin verilen siteleri tercih etmekte fayda var. :)

Baldaş
25-08-2008, 16:23
Doğru haklısınız konuyla ilgili yasal düzenlemeler getirilmişti. Umuma açık yerlerde müzik yayını ile ilgili...

Son paragrafa da katılıyorum elimizden geleni yaparız ama daha tecrübeli üyelerden daha güzel sonuçlar alınır tabi...Onların yanında bizim yüklediklerimiz çok amatör kalır.

Yanıtladığınız için teşekkürler.

Faralya
01-09-2008, 08:11
Hosting hizmetini Türk Telekom'dan almak mümkün değil mi? Ben kendi web sitemde Türk Telekomun hosting hizmetinden yararlanıyorum.Oldukça ucuz ve etkin.Ağaçlar.net web sitesiyle ilgili çok detaylı bilgim olmadığı için fazla bir şey söyleyemiyorum ama değerlendirilebilirmi diye düşünüyorum

malina
01-09-2008, 11:08
Oldukça ucuz ve etkin.
Hosting hizmeti almak ile hosting hizmetini dedicated server üzerinden almak arasındaki farkı biliyor musunuz?

Faralya
01-09-2008, 13:23
Forum üyeleri arasında daha ölçülü soru/cevap veya tartışma yapılmasının gerekli olduğunu sanıyorum.Sorduğunuz sorunun cevabı göndermiş olduğum mesajda zaten var. Neden bu kadar rahatsız oldunuz ?

Faralya
25-09-2008, 20:24
Sayın yöneticiler,
Forum anasayfada "Çıkış yapın" başlığı yerine "Çıkış" nasıl olur acaba ? Ayrıca altta kullanıcı adıyla "Çıkış yapın Faralya" ibaresini görünce her seferinde irkiliyorum. Üye olduğum ilk gün "Acaba hata mı yaptım?" forumdan çıkmamı istiyorlar diye düşündüm.

malina
26-09-2008, 11:57
Rahatsız olduğumu nereden çıkardınız? :) Ayrıca neden rahatsız olayım?
Sorduğum soru, sizin mesajınızda yer almıyor.

"Çıkış Yapın" Çıkış olarak değiştirdi.

"Çıkış yapın Faralya" ise, Faralya, forumla bağlantınızı kesmek için buraya tıklayın. Tekrar görüşmek üzere :) olarak değiştirildi.

Yeni önerilerinizi bekliyoruz.

Faralya
26-09-2008, 12:29
Anasayfada yapılan değişiklik düşündüğümden güzel olmuş. Teşekkürler. Diğer konuda fazla incelemeden yorum yapmam benim hatam. Fakat siteyle ilgili bilgim olmadığını ilk mesajda vurguluyorum. Biraz acele öneri yapmışım. Türk Telekom'un "server barındırma" hizmetini "server tahsisi" gibi hatırladım. Bu tür yazışmalara yeni yeni ısındığım için aklıma gelen web hosting gibi bir kavramla öneri yaptım. Şunu da eklemeden geçmeyeceğim. Sizin cevabınız "şık" değildi. Ben her hangi bir konuda "zır cahil" olabilirim. Benim bilgisizliğimi vurgulamak yerine, yönetici olarak sizin daha makul bir bilgilendirme yapmanız yeterli olurdu sanıyorum. Ayrıca bu konuda mesleğim gereği bilgim olduğunu da itiraf etmem gerekiyor. Devirdiğim çam büyük olduğu için sonradan bir şey söyleyemedim. Bu konuyu bir Norveç atasözüyle bitirelim "İyi biten şeyler, iyidir".

malina
26-09-2008, 13:04
Yanlışınızda ısrar ediyorsunuz.
Size "Hosting hizmeti almak ile hosting hizmetini dedicated server üzerinden almak arasındaki farkı biliyor musunuz?" diye sordum.

"Hosting hizmeti almak ile hosting hizmetini dedicated server üzerinden almak arasındaki farkı bilmiyorsun, öylesine konuşuyorsun" deseydim siz haklı olurdunuz.

Sorumda, yazdığım ikinci anlamın da yer aldığı sizin kuruntunuz. Bilen birine tekrar anlatmak gereksiz, biliyorsunuzdur ama atlamış olabilirsiniz diye sormuştum ve cevabınıza göre devam edecektim.

Önyargılarınızdan arınmanız umuduyla...

Faralya
26-09-2008, 13:37
Sn. Malina,
Susmasını bilmek gerçekten büyük bir erdem. Büyük düşünür Mevlana tüm hayatını üç kelimeyle özetlemiş; "Hamdım, piştim, yandım". Bizler acaba hangi aşamadayız?
Sizin devamlı bir şeyler söyleyeceğinizi düşünerek forum üyeliğini devam ettirmek istemiyorum. Lütfen üyeliğimi iptal edin

füsunANK
09-11-2008, 22:50
Sn Malina ; Forumda görevli Admin / Moderatör gibi yetkili kişilerin kimler olduğunu ve kaç adet olduklarını öğrenmek istiyorum mümkünse. Forumu biraz araştırdım ama böyle bir şeye rastlamadım. Varsa , gözümden kaçtıysa kusura bakmayın. Link yada bilgi verirseniz memnun olurum.

Bir de siz mesaj yazarken bir başka üye aynı konuya mesaj yollamış ise uyarı yazısı gelmiyor. Bazı forumlarda bu var. Vbulletin de bu yok mu ? Varsa uygulamaya konulabilir mi.

malina
10-11-2008, 15:03
İlgilendiğiniz alt kategoriye tıklayın. Mesela: Daha İyi Bir Yaşam İçin (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=84)

Sayfayı kaydırın, sağ altta moderatörler yazıyor. Eğer yazmıyorsa, Mine Pakkaner, Todor ve ben ilgileniyorumdur.

Bir de siz mesaj yazarken bir başka üye aynı konuya mesaj yollamış ise uyarı yazısı gelmiyor. Bazı forumlarda bu var. Vbulletin de bu yok mu ? Varsa uygulamaya konulabilir mi.

Önceki mesajlarda görmüş olmalısınız. Bu özellik belirsiz bir nedenle zaman zaman devre dışı kalıyor. Konuyla tekrar ilgilenelim.

füsunANK
10-11-2008, 15:09
Teşekkür ederim cevap için. Bir kaç önerim olacak bu konu ile ilgili. Ama belirttiğiniz incelemeyi yaptıktan sonra.

uzman16
04-12-2008, 22:40
Mutfak bölümünün yeri sılalamada çok başlarda, bitkiler, ağaçlar daha altlarda kalmış. Kuruluş amacı dikkate alınarak yeni sıralama yapılmalı diye düşünüyorum.

Mutfak bölümünü en alt kısımlara alabilir misiniz?

malina
04-12-2008, 23:57
Düzenlemeyi bitirince indireceğim. Yoksa bakmak için sayfayı her seferinde epey aşağı kaydırmam gerekiyor. Sen en üste koymadığıma şükret :)

turco
20-12-2008, 16:13
Sitede müzisyenler olarak bir konu açıldığını gördüm çok hoşuma gitti müzikle uğraşan arkadaşların buluştuğu bir ortam olmuş.
Önerim; Müzik sevenlerin bir araya geleceği bir başlık açılması şöyleki: Ben uzun senelerdir her türlü müziği dinlerim gençlik yıllarında hızlı bir Beatles,Rolling Stones tutkunuydum, daha ilerki yıllarda Türk Sanat Müziği ağırlık kazandı şimdilerde her türlü müzik benim için geçerli.
Bu konuda ortak fikirlerin bir araya gelmesini kısaca müzik zevklerinizi sevdiğiniz grupları vs.bilmek istiyorum.