PDA

View Full Version : Göz alıcı yeni bir kuş

tetrilejyon
10-10-2006, 23:47
9631

İngiliz biyologların, Güney Amerika'da parlak renkleriyle göz alıcı yeni bir tür kuş bulduğu bildirildi.

Kolombiya'nın kuzeyindeki Yariguies dağlarındaki biyolojik araştırma sırasında yapılan keşfin, modern zamanlarda yeni bir kuş türünün bulunması dolayısıyla önemli olduğu belirtiliyor.

Gözalıcı siyah, sarı ve kırmızı tüyleriyle dikkati çeken ve siyah arka tüyleriyle kanatlarında beyaz işaret bulunmamasından ötürü yakın akrabalarından farklı görünen kuşun Latince ismi Atlapetes latinuchus yariguierum.

Mine Pakkaner
11-10-2006, 00:16
Tetrilejyon hoşgeldiniz.

Gönderdiğiniz linkten kuşu gördüm çok güzel gerçekten. Aramızda kuş gözlemcisi dostlar var. Bu haber ilgilerini çekecektir.

Bir ara yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=157&page=287)bahsine de uğramalısınız. ;)

Katılımınız sürerse mutlu oluruz. Yalnız uygun mesajı uygun başlığa yazmanız gerek. :)

Sefer GİRİŞEN
11-10-2006, 02:43
Gidip görmeye değecek kadar güzel.

malina
11-10-2006, 12:33
Foruma orman ekosistemindeki hayvanlar için bir bölüm açsak mı? :)

zehir17
19-11-2006, 18:46
çok güzel bir kuş geröekten yakından görmek farklıdır

anilozer112
24-11-2006, 00:00
minicicik birde çok renkli birşey..

Sebahattin Sargın
20-12-2006, 18:12
Biyologlar avusturalyada da bir çok yeni tür keşfettiler.Bu haberi görünce söylüyeyim dedim.
Avusturalyada şimdi yerini tam hatırlamıyorum bir kuş türü bulunmuş bu türden sadece iki tane kalmış allahtan onlarda bir dişi bir erkek.Fakat birbirlerinden çok uzaktaymışlar. Uzmanlar onları bir araya getirmeye çalışıyorlardı.Çok ilgimi çekmişti bu haber.

x12tr
21-04-2007, 09:09
yaw ondan içel in namrun yaylasında bisürüvar adı da kırmızı kafa çocukken avlardık biz,yabancı bilimadamları yenimi bulmuş?vahvaaahhhh

aybala
21-04-2007, 09:57
Çocukken bu canlıları avlanız, onların literatürlere girmesini sağlamıyor. Eğer bu kuş biz de vardı da ve biz bu canlıyı araştırmak yerine avlamışsak bu yapanları acımak yerine bence kendimize acımalıyız.

Hatırlatma: İmla hatalarına lütfen dikkat.

desberado
12-02-2008, 23:31
paylaşımın için teşekkürler

cevreizcisi
08-11-2008, 23:56
bizde daha bir çok türler var ama bilmediğimiz ,sormadığımız için bilinmiyor ,bir ot var mesela adı allahuekberüs ,yeşilken koparıp da üstünde bulunan bölümü sıyırınca dönerek hareket etmekte kendi etrafında Erzurumlu birisi bulmuş ve adını da bu şekilde geçmiş,şu güzelimmemleketimizde neler var ama haberimiz yok,öredek gagalı bir balık bulunmuştu bir bölgede bir balıkcının oltasına düşünce ama sonucu ne oldu hiç bir açıklama göremedim tekrar