PDA

View Full Version : Rottweiler




almira
09-04-2010, 12:19
Temel Özellikleri
Rottweiler'ın iri ve güçlü bir bedeni vardır. Adaleli ve atletik olan bu ırk, geniş bir kafaya ve yuvarlak bir alına sahiptir. çeneler iyi gelişmiştir ve dişler makas ısırışı ile kapanır. Gözler ırkın iyi huy ve sadakatinin ifadesini yansıtır ve koyu renklidir. Dengeli, sakin, itaatkar, cesur ve kolay eğitilir. Yalnızca efendisi ve ailesi saldırıya uğradığı zaman sertleşir.

Neler Yapar?
Rottweiler, sakin, eğitilebilir, cesur ve ailesine kendini adayan bir köpektir. Güvenilir bir karakteri vardır. Ailesini büyük bir kararlılıkla korur. Acıya karşı duyarsız ve güçlü köpeklerdir. Ciddi, kendinden emin ve güvenilirdir.

Dikkatli ve disiplinli bir eğitim şarttır, aksi takdirde güçlü ve saldırgan bir köpekle karşı karşıya kalınabilir. Ancak sabırlı bir eğitimle güvenilir, sadık ve sevgi dolu birer arkadaş olabilirler. Böylesine iri cüsseli bir köpeği kontrol edebilecek bir sahibe gereksinim duyar. Rottweiler, sakin yaradılışlı doğal bir koruma köpeğidir.

Oldukça zekidir ve pek çok ülke de polis, askeri ve gümrük gibi görevlerde kendilerini kanıtlamışlardır. Boyutlarından dolayı eğitim erken başlamalı ve köpeğin vahşileştirilmemesine büyük dikkat edilmelidir. Bu ırk, bol ilgi ve diğer hayvanlar ve insanlarla sosyalleştirilmeye ihtiyaç duyar. Diğer köpeklerle anlaşamayacağından toplum içinde tasmasız dolaştırılmamalıdır.

Rottweiler, tutarlı bir biçimde yetiştirilip eğitildiğinde çocuklar için iyi bir oyun arkadaşı olur. Henüz yavruyken onlarla olumlu tecrübeler yaşadığı sürece kediler ve diğer ev hayvanlarını kabullenir. Aile dostları ve akrabalar sevinçle içeri kabul edilirken yabancılar kaldırımdan öteye geçemez. Irk itaat yarışmaları ve iz sürme alanlarında başarılıdır.

çoban ve polis köpeği olarak kullanılır, daha önemlisi çok iyi bir bekçi ve muhafızdır. İnsana eşlik eden köpek olarak da değerlidir. özellikle aile üyeleriyle arası çok iyidir.

Rottweiler'ın bol egzersize gereksinimi vardır. Bu güçlü köpeğe ne kadar iş verirseniz verin memnuniyetle kabul edecektir. Ormanda koşturmak ya da açık alan yürüyüşleri yapmak onları çok mutlu eder ve yanınızdan ayrılma eğitilimleri yoktur.

Kısa ve parlak tüylerin bakımı kolaydır. Günlük tarama yıkamaya gerek bırakmayacaktır. Orta düzeyde tüy dökücüdür.

Bir batında 12 yavruya kadar doğurabilir.

Tarihçesi
Muhtemelen İtalyan Mastiff'inden gelmektedir. Ortaçağ'da çoban köpeği olarak kullanıldı. Wuttember'deki bir Alman kasabasında, Rottweil'da yetiştirildi. 1800'lerde nesli tükendi. 20. yüzyıl başlarında Stuggart'ta toplanan coşkulu köpek yetiştiricileri sayesinde, yeniden popüler hale geldi.




almira
09-04-2010, 12:31
Bu kardeşimin köpeği Juba.:D Gerçekten muhteşem bir köpek.

almira
09-04-2010, 12:35
Kızımız bu günlerde yeni doğum yaptı. Oniki yavrudan yedisi hayatta. Bu ilk doğumu. Bir oğlumuz altı kızımız var. Bebeklerimiz bir haftalık.
Çoook güzeller.:D

sevim4
09-04-2010, 12:53
Bebeklerini hayırlı olsun sevgili almira, negüzeller bunlar hepisine sizmi bakacaksınız.
Yoksa birilerine verecemisiniz benimde olum istiyor ama burası resmi bir yer oyüden alamıyoruz.

almira
09-04-2010, 13:01
Teşekkür ederim Sevimciğim. Keşke hepsine bakabilse. Bu güne kadar mustakil bahçeli bir evde oturuyorlardı. Şimdi yeni bir daire aldılar. Orada bakma imkanları olmadığı için sadece anneyi bırakıp yavruları satacak.
Hiç satmayı istemiyor ama başka çaresi yok.:(

Dudi
09-04-2010, 13:05
Çok güzeller hayırlı olsun, sağlıkla büyüsünler. Ben hayvanların satılmasından yana değilim. Daha çok ona bakabilecek birine ücretsiz verilmeli diye düşünüyorum. Alınmayın ama şahsi fikrim bu yönde ki, benimde 4-5 yıl önce değerli bir kedim vardı. Çinçila denen cinsti, yavruları olduğunda onları bakabilecek olan kişilere ücretsiz verdim. Saygılar...

köknar
09-04-2010, 13:59
Nedense dişi hayvanlar, özellikle de gebe olanlar ya da böyle emzikli olanlar daha sevimli geliyor gözüme. Feminist miyim neyim? :) Sağlıkla büyümelerini dilerim.

almira
09-04-2010, 14:45
Nedense dişi hayvanlar, özellikle de gebe olanlar ya da böyle emzikli olanlar daha sevimli geliyor gözüme. Feminist miyim neyim? :) Sağlıkla büyümelerini dilerim.

Teşekkür ederim. Çok güzeller değil mi? Baksanıza şunların keyfine.

Metin_Sarp
09-04-2010, 15:02
Mükkemmel Yavrular Maaşallah. Sağlıklı büyütmeniz dileğiyle.

nkoksal
09-04-2010, 23:29
Harikalar sevgili Almira, çok çok güzeller. Sağlıkla büyürler inşallah.
Ben hayvanların satılmasından yana değilim. Daha çok ona bakabilecek birine ücretsiz verilmeli diye düşünüyorum. Bence muhakkak bir miktar para karşılığı verilmeli. Bedavaya hayvan sahibi olan kişiler değerini hiç bilmiyor ve en küçük bir güçlükte hemen gözden çıkarıveriyorlar.Para verip pet shoplardan aldıkları hayvanları bile terk eden insanlar bedava ellerine geçen hayvanları hemen gözden çıkarabiliyorlar. Sokaklar böyle terk edilmiş hayvanlarla dolu. Tecrübeyle sabittir.

köknar
10-04-2010, 00:09
Bence muhakkak bir miktar para karşılığı verilmeli. Bedavaya hayvan sahibi olan kişiler değerini hiç bilmiyor ve en küçük bir güçlükte hemen gözden çıkarıveriyorlar.Para verip pet shoplardan aldıkları hayvanları bile terk eden insanlar bedava ellerine geçen hayvanları hemen gözden çıkarabiliyorlar. Sokaklar böyle terk edilmiş hayvanlarla dolu. Tecrübeyle sabittir.


Aynı fikirdeyim. Bedelsiz elde ettikleri canlılardan karşılaştıkları ilk zorlukta kolaylıkla vazgeçebiliyor insanlar maalesef.

nikomedia
10-04-2010, 09:53
Bedelli veya bedelsiz bazıları için hiç fark etmiyor. Çünkü onların içinde ne vicdan nede insanlık kırıntıları bile yok. Bir canlıya bedel biçmek binim için tuhaf birşey. Veya onu ucret karşılığı almakla alan kişinin düşüncesinin değişeceğini hiç sanmıyorum. Vazgeçen, gözden çıkaran her şartta bunu yapar.

Bu arada sevgili Almira, bebekleriniz harika. Ama onlardan ayrılmanız düşüncesi bir o kadar üzücü. Dilerim değer veren, onları gerçekten sevip bakabilecek kişilere gitsinler.

almira
10-04-2010, 13:09
Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim. Burada söz konusu olan bir canlının bedelli veya bedelsiz verilmesi değil. Rottweler bence çok özel bir köpek. Sahibine gerçekten çok bağlı ve sadık. Tam bir bekçi ve koruma köpeği.
Gözünüz arkada kalmadan evinizi ve içinde yaşayanları emanet edebilirsiniz.


Canlı hayvan beslemeyi düşünen insanlar ne tür sorunlarla karşılaşıp nelerle mücadele edeceklerini düşünerek karar vermeli. Bu köpeği çok sevdim dur bir alayım diye köpek alınmaz. Bir kere her türlü sorumluluğu üzerinize alacağınızı bilmeniz lazım. Beslenmesi başlı başına bir olay. Ben kardeşimin kaç tane kasaba ve şarküteriye abone olduğunu çok iyi biliyorum. Dolabının buzluğunun büyük bir bölümü köpeğin kemiklerine ait. İki gün arayla yaklaşık beş kilo kemik alıyor. Bu sadece bir kısmı... Veteriner konturolünden sürekli geçmesi gerekli. En ufak bir rahatsızlığında veterinere götürülüyor ve veteriner ücretlerini ben buradan söylemiyorum. Aşıları ve çeşitli parazitler için iğneleri ayrı... Bunun yanında Rottweilerlerin belli bir ayda veteriner tarafından kuyruk kesimlerinin yapılması gerekli. Bunlar maddi konular.

Bir kere kesinlikle yaşam şartları iyi olmalı. Yani bahçeli bir ev ve ya bir iş yeri olmalı. Apartman katındaki bir dairenin balkonunda besleyemezsiniz.
Bütün bunlar göz önünde bulundurularak alınacak bir canlının ben sokağa terkedilebileceğine inanmıyorum. Sadce çocuğunuz çok istedi, ben çok beğendim diye bir canlı alırsanız sonu ya ölüm ya da sokaktır.

Canlılara gösterilmesi gereken değeri ve ilgiyi sarfedebiliyorsanız canlı hayvan beslemelisiniz. Sevgiler.

Arnavut
10-04-2010, 20:11
Sayın Almira;

Kardeşinizin köpeği ve yavruları çok güzel, Umarım sorunsuz bir şekilde hepsi büyür.Benim dikkatimi başka birşey çekti. Köpeğiniz zincir ile bağlı sanırım? Yavru besleyen (Emziren) köpeklerin zincirle bağlanması bence pek sağlıklı değil.Geçmiş zamanda benim husky'im yavrulamıştı, Yavrusu tek ve çok sağlıklıydı fakat bir sabah baktığımda ölüsünü gördüm... Nedeni ise yavrunun annenin zincire bağlanıp dolanması ve boğulmasıydı :( Bu bana acı bir tecrübe oldu ve bunu elimden geldiğince dile getirmeye çalışıyorum.Ben o günden sonra yavrulayan hayvanlarımı zincire bağlamıyor, Mümkün olduğunca ferah bir ortamda rahatca dolaşmalarını sağlıyorum. Kendimce uyarmak istedim sizi yanlış anlamayınız.

Saygılar.


Bunlarda benim ufaklıklar :p ( Kont & Lady )

135413

135414

almira
10-04-2010, 21:34
Sayın Arnavut;
Maşallah sizin ufaklıklarda:D pek sağlıklı ve güzel. Annemiz normalde her zaman zincirli değil. O gün biz ordayız diye zincirliydi. Benim ufaklıktan nedense pek hoşlanmıyor. Oysa kızım seveceğim diye ölüyor. Ona bir zarar verebilir endişesiyle kardeşim zincirledi. Sonuçta çocuklar bahçede koşup oynuyor.

Dayısı küçük kızımın sevmesi için yavrulardan birini içeriye getirdi.;)

Arnavut
11-04-2010, 03:39
Sayın Almira;

Anladım, Köpeğiniz salma ve yavrular için tehlike teşkil edecek bir durum yok ise sıkıntı olmayacaktır. Resimlerdeki iki yavruda çok güzel :) Sağlıklı ve uzun ömürlü olsunlar.

Saygılar.

serhat_Önder
11-04-2010, 10:33
saldırgan huyları var diye biliyorum rot ların... ??

Arnavut
11-04-2010, 20:54
Sayın Serhat Önder;

Bana sorarsanız, On yıldan daha uzun süredir "Rotweiller" besliyorum. Ticareti ile uğraşmadığım halde elimden 20'den fazla bu ırk köpek geldi ve geçti.Saldırganlar evet ama bir o kadar da uysal ve uyumlular.Resimde gördüğünüz erkek köpeğimin en büyük özelliği mesela sırt üstü yatarak dört ayağınıda havaya diklemesi ve göğsünü kaşıtması... (Şuanda 90 Kg.) :)
Diyeceğim odur ki bu ırk ve diğer ırklarda dahil; " Nasıl eğitirseniz öyle olur".Ben bu zamana kadar eksi bir hareket görmedim.

Saygılar.

serhat_Önder
11-04-2010, 21:56
aslında dogru söylüyorsun. ben bahçeme almaya kalktım babam başımı belaya sokma tavuk felan ne varsa yer o dediydi (:

Arnavut
11-04-2010, 22:15
" Eğitim, Eğitim, Eğitim " ;).

agozce
12-04-2010, 01:01
" Eğitim, Eğitim, Eğitim " ;).

Artı sevgi, sevgi sevgi......

sting
12-04-2010, 01:22
Sayın Almira yavrularınız hayırlı olsun. Benim de 4 yaşında erkek bir rott'um var, adı Dick. Ama hala bekar. Çevrede de çiftleştirmek için bir dişi bulamadık ne yazık ki. 3,5 yıldır hala eğitimdeyiz. Çok iyi bir alan ve yakın koruma köpeği. Bu cins köpeklerde bir kerelik kısa süreli b,r eğitim yeterli olmaz.Rottun disiplinini kaybetmemesi için ara sıra aldığı eğitimleri tekrarlamakta yarar var. Ama sayın Arnavut'un köpeği 90 kilo imiş. Bu kilo bence çok fazla. Dengeli bir beslenme ve hareketli bir yaşamla zayıflatmakta yarar var. Çünkü bu cins köpekler fiziksel olarak çok güçlü olmakla beraber bünyeleri hassatır. Aşırı kilo ömürlerini kısaltmaya neden olabilir.Sayın Arnavut zincir konusunda haklı. Sürekli zincirlenen köpeklerin sonunda pisikopat olması kaçınılmaz. Saygılarımla,

Arnavut
12-04-2010, 01:23
Artı sevgi, sevgi sevgi......

Tabii ki haklısınız sayın Agozce, Fakat sevgi duymadan zaten hiç bir canlı edinilmemeli bence. Sevgi kesin ve katii kural sonrasında ise eğitim şart ;).

Saygılar.

küçük_bahçe
12-04-2010, 09:56
Kesinlikle çok asil köpekler olduklarına katlıyorum. Ama beni çok korkutuyor.:o
Komşumuzun köpeği yüzünden evimize bile girememiştik. Gerçi insanlara da bu konuda çok kızıyorum. Keyif için köpek besliyorlar. Kocaman köpekler zincire bağlı bir şekilde küçücük kulübeler de sürünüyor. Gerçi bizim komşu akşama kadar bağlı olan köpeğini, işten gelince serbest bırakıyordu. Serbest bıraktığı köpekte rot. Hayvancağız bunalımdaymış zaten çünkü ailesi bizim komşuya bırakıp gitmiş.
Üstelik kendisi de yanında değil köpeğin. Sonra sıkıysa bahçeye çık veya evine rahat rahat gir. Aklıma geldikçe ürperiyorum.

ensar
12-04-2010, 17:12
Bende yaklaşık 20 yıl Rot besledim.

Harika bir canlı. Kendisini ev halkından biri olarak görür. Çok ilgi ister verdiğinizi kat be kat geri verir.

Sevgiyle kalın

almira
03-05-2010, 15:35
Bizim minişleri bu hafta ziyarete gittik. Yaramazlar bayağı büyümüşler.141117

Kimi zaman kendilerine uygun bir yer bulup kestiriyorlar.141118

Kimi zaman boncuk boncuk etrafı gözlemliyorlar.141119

Kimi zaman da çocuklarla koşup oynuyorlar.141120

Çoook sevimliler.

dremre
02-10-2010, 14:29
Merhabalar sayın köpek sever forum sakinleri,
Elinde 2-3 aylık rotweiller yavrusu olup sahiplendirmek veya satmak isteyen varsa bana buradan mesaj atabilirse sevinirim. Ben Ankara'dayım bahçeli bir yerim var, rotweiller ırkını çok beğeniyorum. mesajlarınızı bekliyorum.

cihan_as
22-10-2010, 20:09
Komşu bahçedeki dişi rottweiler 4 ad yavru yaptı, 3 erkek,1 dişi dişi olanı ben alacağım şuan 2 aylık oldular.
Anneden ayrı kalan yavru ağladığı için almaktan şimdilik vaz geçtim 2 hafta sonra alacağım.
Ağlamaması için kısa sürede yeni yerine alışması için neler yapmalıyım. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşların önerilerini bekliyorum.

almira
22-10-2010, 22:36
Sayın Cihan AS; minişiniz hayırlı olsun. Komşudan aldığınıza göre büyük ihtimalle ufaklık annesinin sesini duyuyordur. Bu yüzden ağlayabilir. Mümkünse bir iki haftalığına biraz uzak bir yerde misafir edin. Bir süre sonra eve getirin. Bu arada kuyruk kesimi için en uygun zaman. İhmal etmeyin. Bundan sonra kuyruk kemiği sertleşir ve ameliyatı hayvan için eziyet olur. İyileşmesi gecikir.

furkan yıldız
22-11-2010, 23:28
arkadaşlar benim kızımda yakın bir süre içinde doğum yapacak
yavruları gerçekten bakabileceğine inandığım bahçesi olan ve alıp birkaç ay sonra sokağa bırakmayacağına inandığım kişilere verebilirim

cihan_as
24-11-2010, 17:55
10 gün oldu yeni evine geleli, ilk günlerde biraz huysuzlaştı kısa sürede evine alıştı. Teras da güvercinler ona arkadaşlık yaptığından yalnızlık çekmedi, akşama kadar çatıdan yere konan güvercinleri kovalıyor.
Gündüzleri çok yorulduğundan hava kararınca bir köşeye çekilip uykuya yatıyor.
Torunum melis, çiçek kız diye seviyor, adını çiçek kız koyduk.

furkan yıldız
24-01-2011, 09:20
Bunlar da benim torunlarımdan ikisi. İlki hepsine kök söktüren kızım, alttaki ise dünyayı umursamayan oğluşumuz

cihan_as
24-01-2011, 14:19
Sn furkan, benm çiçek kızla senin torunların arasında yüz hatlarında farklı oldugunu gördüm senin rottweiler daha siyah. Ben gezitiye çıkartdıgımda macarmı diye soruyorlar, yüz hatlarından macar olup olmadıgı belli olurmu?

furkan yıldız
24-01-2011, 15:17
Cihan abicim Rottweiler ırkı 2'ye ayrılıyor Alman ve Macar diye. Macarların burnu küt ve kafaları yuvarlak oluyor Almanların ise vücutları daha geniş oluyor. Yavrular fotoğrafta 47 günlük. Normal yavruya göre biraz gelişkin oldular 5 kardeş büyüdükleri için daha şanslı oldular. Renk olarak pek fark olmaz ikisi arasında tamamen gördüğü güneşle alakalı. Bizimkiler pek güneş görmedi. Halk arasında, petshoplarda Alman olsun Macar olsun hepsinin satışı koca kafalı Macar diyerek daha çok ilgi çekmek olduğu için hafızamıza yerleşmiş bir terimdendir Macar mı diye sormaları.

bernacyhn
24-01-2011, 15:26
Her canlının yavrusu güzel oluyor mutlaka :) Umarım yavrular ve anneleri hep sağlıklı hep mutlu olurlar :)

furkan yıldız
24-01-2011, 16:22
Yavrular güzellik ötesi. 4'ünü verdik diğerini de bu hafta sonu vereceğiz yeni sahibine. Verirken içimiz burkuluyor. Hele annesinin arkalarından bakışı hala gözümün önünden gitmiyor. Götürmeyin yavrumu dercesine baktı resmen. Son kalan yavru hepimizin gözdesi. Onu vermeye kıyamadık ama mecburuz. Bakışlarıyla insanı dövecek gibi sert bakıyor, çok hırçın. Aynı annesinin yavruluğunu hatırlatıyor bize. Ama kızım anne olunca sakinleşti, ağır başlı bir anne oldu :p

cihan_as
26-01-2011, 01:17
Teşekürler furkan.

ocean07
31-01-2011, 15:17
Belki yavru seçmede işinize yarayabilir. Rottweiler için yavru karakter testi. Buradan dosyayı yükleyemiyorum isteyene gönderebilirim.

marjinalmenekse
31-01-2011, 15:48
bizde istiyoruz bir tane erkek rot. ama yavru sahipleri 750 tl den ağzını açıyor daha bunun aşısı var bilmem nesi var. yani sahiplendirmeden niye kaçınıyor bu insanlar anlamıyorum. hadi hepsi ellerinde kalsa yavruların ne yaparlar çok merak ediyorum. bize sahiplendirme şeklinde verecek olan varsa alabiliriz şehir farketmez biz geliriz hemde gezmiş oluruz

serkanhoca
19-02-2011, 20:46
Bende büyütmek istiyorum ama işin için para girdiği için bir canlıyı para vererek almak hoşuma gitmiyor. Aslında sahiplerini de anlıyorum ama biraz da parayı çok istiyorlar, sembolik olarak masrflar karşılanabilir bence

Mavi_ay
28-03-2011, 23:12
Çifliğime herkezi beklerim www.rottweiller.org

cihan_as
29-03-2011, 01:16
Sn mavi ay, rottweiller'in burun yapıları neden farklı oluyor . Örnek olarak benim eklediğim yavru rodvaydırın burun yapısı sanin avatar resimde'ki rodvaydırın farklı.
Burnu küt olanlar alman ırkının özelliğinimi taşıyor.

ensar
29-03-2011, 06:49
Sayın Serkan Hoca VE Marjinal menekşe


''[B]Bende büyütmek istiyorum ama işin için para girdiği için bir canlıyı para vererek almak hoşuma gitmiyor. Aslında sahiplerini de anlıyorum ama biraz da parayı çok istiyorlar, sembolik olarak masrflar karşılanabilir bence''
''bizde istiyoruz bir tane erkek rot. ama yavru sahipleri 750 tl den ağzını açıyor daha bunun aşısı var bilmem nesi var. yani sahiplendirmeden niye kaçınıyor bu insanlar anlamıyorum. hadi hepsi ellerinde kalsa yavruların ne yaparlar çok merak ediyorum. bize sahiplendirme şeklinde verecek olan varsa alabiliriz şehir farketmez biz geliriz hemde gezmiş oluruz''
Sahibinden com da evcil hayvanlarını bedelsiz ya da cok cüzi ücretlerle yeniden sahiplendirmek isteyen Rot sahipleri var kendileri ile temasa geçebilirsiniz.

Sevgiyle Kalın

serkanhoca
29-03-2011, 09:37
Sayın Ensar Bey
Sahibinden com da baktım hatta bir kaç tanesi aradım gönüllü sahiplendirme yazmalarına rağmen fiyat istenince artık bakmaktan vazgeçtim.

Hayvan sahiplerine soruyorum aşı mama vb diyorsunuzda bir yavruya ne kadar masraf yapılıyor. Aşı ücreti ne kadar 750 TL mi?

Mavi_ay
29-03-2011, 19:43
Rottweiler alman ırkıdır sivas kangalın nasıl amerikan yunanı olmazsa rottweilerin da macarı filan olmaz. Bu çeşitlemelerin sebebi şudur rottweiler 80 li yılların sonunda türkiyeye giriş yapmıştır o yıllarda türkiyeye giriş yapan rottweiler sayısı az olduğu ve çiftleştirecek eş bulunamadığı için uzun yıllar bu köpekler dobermanlar ile çiftleştirilmiştir. bu çiftleşemeler sonucu doğan yavrular rott un tam özelliklerini taşımadığı için uzun burun gibi.. bu alman değil macar rott u ondan başka diyerek insanlara satılmıştır. Rottweiler küt burunlu ve tıknaz bir hayvandır yok 90 kilo yok şukadar uzun kangal kadar boyu var denilen rottlar ne yazıkki safkan değildir.

cihan_as
29-03-2011, 21:03
Sn mavi ay, verdiğin bilgiler için teşekkürler.

cihan_as
12-04-2011, 13:51
Rottweiler, çiçek kızımız 7 aylık oldu.

shapsough
14-06-2011, 01:19
Yeni yavrusu oLan var mı? :) .. Ben iki erkeğe bakabiLirim ;)

furkan yıldız
16-06-2011, 16:46
Rottweiler alman ırkıdır sivas kangalın nasıl amerikan yunanı olmazsa rottweilerin da macarı filan olmaz. Bu çeşitlemelerin sebebi şudur rottweiler 80 li yılların sonunda türkiyeye giriş yapmıştır o yıllarda türkiyeye giriş yapan rottweiler sayısı az olduğu ve çiftleştirecek eş bulunamadığı için uzun yıllar bu köpekler dobermanlar ile çiftleştirilmiştir. bu çiftleşemeler sonucu doğan yavrular rott un tam özelliklerini taşımadığı için uzun burun gibi.. bu alman değil macar rott u ondan başka diyerek insanlara satılmıştır. Rottweiler küt burunlu ve tıknaz bir hayvandır yok 90 kilo yok şukadar uzun kangal kadar boyu var denilen rottlar ne yazıkki safkan değildir.

Dediğinizden çıkan şu ki ''Macar Rottweiler türü Türkiye ürünü''. Seksenlerde Rottweiler ırkı azdı da Doberman ırkı kangal kadar yaygındı sanırım Rottweiler ile eşleştirildiğine göre ;) Ayrıca bir ırkın türü olmaz diyorsunuz sadece Kangal ile kıyaslama yaparak. Kangalında Akbaş'ı yok mudur ? Pitbullun türlerini biliyor musunuz ? Ya da Tazı ırkı tek tür mü ? Bir ırkın türü olmazsa Doberman ile King Doberman arasındaki farkları söyleyebilir misiniz ? Türleri olmuyorsa ikisininde aynı olması gerekir. İnsan da bir ırktır değil mi ? Siyah, beyaz, çekik gözlü, sarışın, esmer vs. olmaması gerekmez mi ?

Mavi_ay
18-06-2011, 16:02
Dediğinizden çıkan şu ki ''Macar Rottweiler türü Türkiye ürünü''. Seksenlerde Rottweiler ırkı azdı da Doberman ırkı kangal kadar yaygındı sanırım Rottweiler ile eşleştirildiğine göre ;) Ayrıca bir ırkın türü olmaz diyorsunuz sadece Kangal ile kıyaslama yaparak. Kangalında Akbaş'ı yok mudur ? Pitbullun türlerini biliyor musunuz ? Ya da Tazı ırkı tek tür mü ? Bir ırkın türü olmazsa Doberman ile King Doberman arasındaki farkları söyleyebilir misiniz ? Türleri olmuyorsa ikisininde aynı olması gerekir. İnsan da bir ırktır değil mi ? Siyah, beyaz, çekik gözlü, sarışın, esmer vs. olmaması gerekmez mi ?

Konuyu şu şekilde özetliyeyim bahsetmiş olduğunuz pitbul ve doberman cinsi köpekler bu yüzyılda oluşturulmuş insanlar tarafından melezlenerek meydana getirilmiş ırk geliştirildikten sonrada bu ırkdan doğan yavruların özelliklerini yavrularına kusursuz bir şekilde aktardığı kanıtlandıktan sonra adrk dan soy belgesi çıkarılıp ve yeni bir cins olarak kabul edilmiş köpeklerdir ayrıca pitbulun ve dobermanın tek bir lisanslı cinsi vardır king doberman veya blue pitbull gibi cinsler *** tarafından tanınmamakta ve hiç bir suretle yarışmalara ön elemelere dahi alınmamaktadır taşıdıkları özellikler direk diskalifiye özellikleridir. Rottweilere gelince rottweiler aynı kangal cinsi gibi soyu 1000 yıla dayanmaktadır insanlar tarafından geliştirilmemiş doğanın kendiliğinden getirdiği bir cinstir. adrk kurulmadan yüz yıllar öncede var olan bu cinsin kurum tarafından her cinstede olduğu gibi belli standardı belirlenmiş bu standadın dışındakiler ya safkan değil **** soyunun özelleğini tam olarak taşımıyor ifadesi ile adlandırılmışlardır. Kangala gelince kangalda akbaş ve karabaş olarak ikiye ayrılıyor ülkemizde bir çok araştırmacı kuruluş tarafından iki cinste kangal olarak nitelendiriliyor yapılan araştırmalar sonucu kangal ile akbaşın genetik olarak bir birleri ile %10 kadar bile akraba olmadıkları akbaşın kendi başına apayrı bir cins olduğu anadolu çoban köpeklerinden geldiği kanıtlanmıştır ve dünya çapında ki adrk olarakta ayrı bir cins olarak kabul edilmiş ve hakkında belgeseller çekilmiştir halk arasındada karabaş denilen kangalın akbaş denilen kangaldan kurt avında daha başarılı olduğu bilinmektedir. Gelelim insanlara :D insan denilen varlıkta aynı köpek gibi bir isim altında genelleme yapılarak insan adını alır insanlarda 3 ırktır sarı beyaz ve siyah ırk. köpeklerde ki doberman pitbull , rottweiler gibi. Şöyle bir örnek vereyim zenci anne ve beyaz babadan doğan veya tam tersi doğan çocuk melez olur ama bu doğan melez çocuğa bu melez değil almanya zencisi derseniz herkez size güle bilmemr anlatabildimmi :) sürç-i lisan ettiysek affola.

furkan yıldız
20-06-2011, 15:35
Konuyu şu şekilde özetliyeyim bahsetmiş olduğunuz pitbul ve doberman cinsi köpekler bu yüzyılda oluşturulmuş insanlar tarafından melezlenerek meydana getirilmiş ırk geliştirildikten sonrada bu ırkdan doğan yavruların özelliklerini yavrularına kusursuz bir şekilde aktardığı kanıtlandıktan sonra adrk dan soy belgesi çıkarılıp ve yeni bir cins olarak kabul edilmiş köpeklerdir ayrıca pitbulun ve dobermanın tek bir lisanslı cinsi vardır king doberman veya blue pitbull gibi cinsler adrk tarafından tanınmamakta ve hiç bir suretle yarışmalara ön elemelere dahi alınmamaktadır taşıdıkları özellikler direk diskalifiye özellikleridir. Rottweilere gelince rottweiler aynı kangal cinsi gibi soyu 1000 yıla dayanmaktadır insanlar tarafından geliştirilmemiş doğanın kendiliğinden getirdiği bir cinstir. adrk kurulmadan yüz yıllar öncede var olan bu cinsin kurum tarafından her cinstede olduğu gibi belli standardı belirlenmiş bu standadın dışındakiler ya safkan değil ya da soyunun özelleğini tam olarak taşımıyor ifadesi ile adlandırılmışlardır. Kangala gelince kangalda akbaş ve karabaş olarak ikiye ayrılıyor ülkemizde bir çok araştırmacı kuruluş tarafından iki cinste kangal olarak nitelendiriliyor yapılan araştırmalar sonucu kangal ile akbaşın genetik olarak bir birleri ile %10 kadar bile akraba olmadıkları akbaşın kendi başına apayrı bir cins olduğu anadolu çoban köpeklerinden geldiği kanıtlanmıştır ve dünya çapında ki adrk olarakta ayrı bir cins olarak kabul edilmiş ve hakkında belgeseller çekilmiştir halk arasındada karabaş denilen kangalın akbaş denilen kangaldan kurt avında daha başarılı olduğu bilinmektedir. Gelelim insanlara :D insan denilen varlıkta aynı köpek gibi bir isim altında genelleme yapılarak insan adını alır insanlarda 3 ırktır sarı beyaz ve siyah ırk. köpeklerde ki doberman pitbull , rottweiler gibi. Şöyle bir örnek vereyim zenci anne ve beyaz babadan doğan veya tam tersi doğan çocuk melez olur ama bu doğan melez çocuğa bu melez değil almanya zencisi derseniz herkez size güle bilmemr anlatabildimmi :) sürç-i lisan ettiysek affola.

Blue pitbull diye bir tür zaten yoktur. Blue köpeğin renginden ibarettir. Stafford Shire ve Amerikan Pitbull Terrier'ide standartlardan kesinlikle ayıramazsınız ki Pitbullu herkesle tartışabilirim. Tazıda da değişik türler vardır birbirinden üstün yönleri olan, Kangalında bir türü varsa onunda mutlaka en az bir yönü farklı olacaktır. Rottweiler ile ilgili kimsenin bilemediği kadar eskilere gitmişsiniz. Rottweiler doğada kendi kendine gelişen bir tür değildir. Bu ırkın İtalyan Mastiffi soyundan geldiğini İngiliz bilim adamları kanıtlamıştı National Geographic'te ve videosunu izledikten sonra hayranlığım artmıştı bu ırka. Ve bir dönem nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış ve (burası söylenti ama iddialar bu şekilde) İtalyan mastiffinin 2 ırka kırılması sonucu tekrar üretilmesi başarılmış. Ama araştırmacılardan daha çok araştırdım diyorsanız sizin dedikleriniz doğrudur.

Mavi_ay
21-06-2011, 21:31
Sn Furkan_yıldız ADRK nın Türkiye de ki 3 yetkili veterinerl hekiminden biriyim Almanya ve Türkiye de 2 Rottweiler çiftliğim var Türkiye de secereler benim kanalımla alınır köpek bana gelir ben onaylarım izmir e yolun düşerse buyur gel beklerim Rottürk.

bettyycim
21-06-2011, 22:35
Çok güzel bir köpek Rottweiler ama evde olmuyor malesef 1 hafta kadar bir yavru ağırlamak zorunda kalmıştım evimde bacaklarımı delik deşik etmişti maymun şey :D sürekli bacağımda yapışık (tabi ısırmış bir şekilde) aklıma o deli getirdiniz teşekkürler :D

cihan_as
26-06-2011, 11:01
Sn Mavi ay, amarikan secereli Rottweiler ile bilgilerini bizimle paylaşırmısın.
Komşuda erkek amarikam secereli oldugunu söylediği Rottweiler var zamanı geldiğinde benim dişi Rottweiler'den yavru almak istiyorum.

Mavi_ay
02-07-2011, 13:32
Sn Mavi ay, amarikan secereli Rottweiler ile bilgilerini bizimle paylaşırmısın.
Komşuda erkek amarikam secereli oldugunu söylediği Rottweiler var zamanı geldiğinde benim dişi Rottweiler'den yavru almak istiyorum.

ABD polis teşkilatı 1970 li yıllarda narkotik için güçlü yapıya sahip bir okadarda keskin burunlu köpek cinsi arıyordu rottweiler onlar için biçilmez kaftandı ama koku alma duyusu onlar için yeterli değildi rottweileri hassas burunlu cinslerle eşleştirerek rottweilerinde genetik ve karakteristik özelliklerini tam bozmadan ısmarlama bir ırk yarattılar. American Kennel Club (AKC) tarafından sahiplenilmiştir.

http://m.YollaYap.com/b95/7412421.jpg (http://m.YollaYap.com/b95/7412421.jpg)

Mavi_ay
02-07-2011, 13:45
Amerikan rottweilerlerin gentik yapısında kusurlar bulunduğu için kızıl renkte doğum oranı çok yüksektir. Kızıl rottlar doğuştan kalp hastasıdırlar üretilmeleri ve satılmaları avrupa ülkeleri ve amerikada kesinlikle yasaktır kızıl doğan yavrular ve aynı batımda doğan siyah kürklü yavrular aynı genetiği taşıdıkları için kuruluşlar tarafından kısırlaştırılır ama Türkiyede takip edilmedikleri için bir sorun yok herkez istediği gibi satar alır çoğaltır sorunda burda zaten :D bu renkte köpekleri çok nadide sakın kaçırmayın eşi benzeri yok diye satarlar sakın aldanmayın.

cihan_as
23-08-2011, 20:59
Sn Mavi ay, senin bahsettiğin erkek Rottweiler fotoğrafını ekliyebilirmisin.
Amarikan erkek Rottweiler den senin uyarılarımdan sonra yavru almakdan vazgeçtim.

İola
07-09-2011, 10:53
benm 4 aylık bır rotum var sol bacagında dagınık dagınık beyaz tuyler var acaba bır sorun olusturur muu?

Arnavut
11-01-2012, 20:15
Rottweiler alman ırkıdır sivas kangalın nasıl amerikan yunanı olmazsa rottweilerin da macarı filan olmaz. Bu çeşitlemelerin sebebi şudur rottweiler 80 li yılların sonunda türkiyeye giriş yapmıştır o yıllarda türkiyeye giriş yapan rottweiler sayısı az olduğu ve çiftleştirecek eş bulunamadığı için uzun yıllar bu köpekler dobermanlar ile çiftleştirilmiştir. bu çiftleşemeler sonucu doğan yavrular rott un tam özelliklerini taşımadığı için uzun burun gibi.. bu alman değil macar rott u ondan başka diyerek insanlara satılmıştır. Rottweiler küt burunlu ve tıknaz bir hayvandır yok 90 kilo yok şukadar uzun kangal kadar boyu var denilen rottlar ne yazıkki safkan değildir.

Ben bu mesajı nasıl görmemişim? Mavi ay mesajında " 90 kg rotweiller safkan olmaz v.s." tarzında bazı cümleler kurmuş.Benim daha önce yazdığım konuda SAFKAN rotweillerim kont'un 90 kg olduğunu yazdığım için kendimi muhatap hissettim.Bu düşüncede haksızmıyım mavi ay? Şayet haklı isem; Rotweillerdan az çok anlıyorsanız ırk standartı olarak 50-60 kg arası olabileceği fakat aşırı kilolu olmasının dünyanın hiç bir yerindeki yarışmada diskalifiye sebebi olamayacağını bilmeniz gerekir? Köpeğimin kilolu olması tamamen sevgimden,bakımımdan ve asaletindendir.Köpeğim, Macaristan'dan ithal edilmiş olup tüm ırk standartları ve belgeleri tamdır! Eğer http://www.agaclar.net/forum/614796-post14.htm bu mesajda yer alan fotoğrafta sağda olan köpeğe dikketlice bakarsanız da ömrünüzde görebileceğiniz en örijinal rotweiillerdan birine bakmış olursunuz :cool:

İlave olarak konuyu takip eden arkadaşlarımızı yanlış yorumlarınızla yönlendirmemeniz adına;

Rotweiller ırkının, Mastiff sülalesinden geldiği ve ismini Almanya'da ufak bir kasaba olan ''Rotweill'' den aldığı bilinmekte, Rivayetlere göre, 1800'lü yıllarda bu ırkın neslinin tükendiği, 20. yüzyılın hemen başlarında, tekrar ıslah çalışmaları yapılarak üretimine başlandığıdır.Daha sonraki ıslah çalışmalarında Macaristan'ın katkısının çok büyük olması sebebiyle bu cinsin adı Macar olarak da anılmaya başlanmıştır.

Ayrıca bir başka mesajınız da;

"Rottweilere gelince rottweiler aynı kangal cinsi gibi soyu 1000 yıla dayanmaktadır insanlar tarafından geliştirilmemiş doğanın kendiliğinden getirdiği bir cinstir. adrk kurulmadan yüz yıllar öncede var olan bu cinsin kurum tarafından her cinstede olduğu gibi belli standardı belirlenmiş bu standadın dışındakiler ya safkan değil **** soyunun özelleğini tam olarak taşımıyor ifadesi ile adlandırılmışlardır." demişsiniz. Fakat yine tutarsız şöyle ki; Bu ırkın atalarının mastifler olduğu belirlenmiş ve zaman içerisinde insanların ırk ıslahı çalışmaları sonucunda bugün gördüğümüz rotweillerların meydana geldiği tüm dünya tarafından bilinmekte ve kabul edilmektedir.

Şimdi size soruyorum bir rotweillerın orjinal olabilmesi için sizin tarafınızdan verilmesi ya da satılması veyahutta sizin köpeğiniz mi olması gerekiyor? Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın, yapmaktan da kaçının ki bu ırka gönül vermiş arkadaşları daha fazla yanlış bilgilendirmeyin!

Sonuç olarak herşeyi geçelim, Benim köpeğim yinede dünyanın en safkan en mükemmel köpeği çünkü o benim ve ben onu severek özen gösteriyorum ;) .

dremre
17-01-2012, 13:09
ben de kısa bir şey ilave edeyim. rotweiller ırkı aslen kafkas çoban köpeğinin ve saint bernard'ın da atası olan afgan çoban köpeğinden gelmektedir.

cihan_as
17-01-2012, 23:20
Rottweiler itaat eğitimi öğretmeden bakımı oldukca tehlikeli, dişi rottweilerimin tasmasını çıkardığımda itaat eğitimi almadığı için laf söz dinlemiyor çevrede rastgele köpeklere sataşıyor, onlarla oyun oynamak istiyor. Özellikle Rottweiler, Presa Canario, bunun gibi güçlü köpekler için itaat eğitimi olamalı diye düşünüyorum. Bir yaşında olmasına rağmen, Presa Canario ve rottweilerim oldukca güçlü zapdetmekde zorlanıyorum.

Adil
24-05-2012, 17:24
Her şeyin küçüğü seviliyor.Yavru Rottweiler çok şirin görünüyorlar.:)

erhan özkan
08-07-2012, 08:36
bu arada aileye sonradan katılan kişileri çok kolay kabullenmezler ve onlarla aile içinde statü belirleme mücadalesine girebilirler.o yüzden özellikle çocuk yapacak aileler alırken 2 defa düşünmeli

Mavi_ay
10-07-2012, 22:16
Sayın arnavut okuduğunu ya iyi anlayamıyor ya da hırsından okuyamıyor rottweilerin mastiften geldiği bir gerçektir ama bu insanlar tarafından çaprazlanarak yaratılmış bir ırk değildir ayrıca neslinin tükenmeye yüz tuttuğu çalışmalar sonucu kurtarıldığı doğrudur ama kurtarırken araya farklı cinslerle karıştırılarak kurtatılmamıştır ayrıca köpeğiniz güzel bir köpek tüm köpekler güzeldir ama görüp görebileceğim en güzel rottweiler olmadığı kesin köpeğiniz secereli olabilir ama secereyi kimin verdiği önemlidir ayrıca köpeğim 90 kilo diyorsunuz o kilo ile o köpek migrosun düzenlediği mama yarışmasını anca girer avrupada yarışmaya sokamazsınız daha kayıtta geri dönersiniz yanlış anlamayın tüm köpekler güzel bir arkadaş insana ensadık canlılardır ama sizin köpeğiniz sizin olduğu için cinsinin tüm özelliklerini taşıyan en mükemmel köpek olmak zorunda değildir bu konu hakkımda bilmediğim şeyler söylediğimi dile getirmişsiniz sizi ofisime davet edeyim birde o şekilde görüşelim foruma yazı yazmak sadece muhalefet olmak demek değildir yazarkende ölçüp tartmak gerek bırakın bazı konularda profesyoneller konuşsun ayrıca burada vermiyorum internette tonla yerde yazar rottweiler ırk standartlarını googlede arattırın diskalifiye nedenlerine bir bakın.

Bartunç
23-03-2013, 17:01
Merhabalar.İzmir ödemişte 22 dönüm (22000 metrekare) arsa almak üzereyim.Aklımda kangal akbaş veya malaklı var.Fakat bu cinslerin safını bulmak samanlıkta iğne bulmak kadar zor.Rottlar her zaman ilgimi çekmiştir.Bu büyüklükteki bir arsada ayrı ana babadan 1 çift rottweiler alsam gözüm arkada kalırmı.Köpekler geçe bağlanmayacak.Salınacak...Saygılar.

dremre
12-04-2013, 09:33
alan savunması eğitimi alırlarsa kuş uçurtmazlar. ama sizden başkasından yemek almamaları konusunda da eğitim vermelisiniz. yoksa zehirlenebilirler

durdu
24-05-2013, 20:36
Şuan ikitane erkek rotum var evimde ikiside bana bir yaşına yakın geldiler. söylendikleri kadar saldırgan degiller onu bakan büyütenlere olan bağlılığ ise sanırım başka köpekte yoktur. benim tecrübem ben yanlarında olduğum sürece kimseye saldırmıyorlar. ama ben bana gelen misafirlerime rotlarım serbestken bana dokunmayın diye uyarıyorum çünkü bana **** kızıma eşime dokunulduğu zaman asabileşiyorlar çünkü dokunan kişinin zarar vereceğini sanıyorlar. bizi korumaya alıyorlar. bildiğim kadarıyla kendine verilen görevi yerine getiriyorlar. zaten üretildikleri ülkede süt güğümlerini getirip götürmeleri için kullanılmışlardır.
saygılarımla

durdu
08-06-2013, 12:59
selamlar
Bunlarda bizim rotlar kızımla birlikteler. kızıma sarılmış olan küçüğü ne zaman salınsa böyle sarılır.
saygılarımla

kiziltan
08-06-2013, 13:07
Kopekleri seviyorum, ama bu turun kac kisiyi yaraladigini hatta olmesine sebep oldugunu bilince beslemek, uretmek buyuk sorumluluk. Bir olaya sebep olurlarsa bunlar benim demek ve kendinizi tanitmaya hazir misiniz?

durdu
08-06-2013, 20:05
Eğer sevgi veriyorsanız hiç bir hayvan sahibine zarar vermez. buna pitbullar dahil. herşey yetiştirmeye bağlı. Eğer insanı bile psikopat yetiştirirseniz oda zarar verir. ben her zaman yetiştirdiğim köpeklerime kefilimdir. çünkü köpeklerim ısırırsa bilirimki mutlaka ona kötü davranılmıştır.
saygılarımla

durdu
14-12-2013, 10:43
rot beslemek cesaret ister. Ama resimlerde gördüğünüz gibi size gelmiş küçüçük bir rot. siz ona bakıp büyüttüğünüzde ne kadar sosyal yetiştirirseniz kimseye zarar vermeye yanaşmaz. çoğu zaman sahibinin yanından da ayrılmaz, hele yabancı bir ortamda ise sahibinin gözünün içine bakar. ve sahibine yapılacak bir tehlike sezinlerse sahibini korumaya alır. evinizde başka hayvanlarınız varsa onlardan sizi kıskanır. hatta bir hata yapsa sizde ceza verseniz size küser. çok severseniz sizi ve komutlarınızı dinler.bizim tecrübelerimiz bunlar.

saygılarımla
durdu

özlem88
22-03-2014, 12:42
Öncelikle herkese merhaba,bu siteye üye olurken köpeklerle ilgili bir forumun olduğunu farketmemiştim ama şimdi görünce çok mutlu oldum açıkçası.Ben de 3 yaşında rottweiler sahibi olarak aranızdaki sohbete katılmak isterim doğrusu.Tabi sohbetin üzerinden baya bir zaman geçmiş mesajımın okunup okunmayacağını bile bilmiyorum ama olsun.Kızım 4 yaşındayken aldık köpeğimizi,daha 1 aylıktı ve annesi emzirmeyi reddetmiş o yüzden de çok hastaydı,bir süre antibiyotik iğneleri oldu,vitaminler kullandı ve kendini toparladı,sevgi ve sabırla eğittik ve şimdi mükemmel bir köpeğe sahip olduğumuzu düşünüyorum.Aşırı bir çocuk sevgisi var,parkta çocukları tartışırken görünce mutlaka aralarına girip onlara havlardı,sakinleştiklerinde de geri çekilirdi,şimdi yapamıyor tabi çünkü çok büyüdü ve korkarlar diye yaklaştıramıyoruz.Bize ve özellikle kızımıza aşırı bağlı.Kızımda köpeğini kimseyle paylaşamaz,aralarında çok güçlü bir bağ olduğuna inanıyorum.Rottweiler harika bir ırk.Benden şimdilik bu kadar,uzun yazdığım içinse kusuruma bakmayın,daha yeniyim ve heyecanlıyım.Sevgilerimle.

özlem88
22-03-2014, 19:13
Resimlerini yüklemeye çalıştım ama oldu mu acaba bilmiyorum?