PDA

View Full Version : Süpermarket meyve ağaçları

denizakvaryumu
05-10-2006, 09:11
Arkadaşlar
son zamanlarda süpermarketlerde gerçekten çok güzel ve değişik ithal meyve ağaçları ve çalılar satılmaya başlandı.

Süs limonu (ceviz büyüklüğünde limon veriyor)

Süs portakalı (ceviz büyüklüğünde portakal veriyor)

Süs mandalinası (fındık büyüklüğünde meyveleri var)

Ateş dikeninin büyük pembe veya beyaz meyvesi olanları

Kırmızı ve siyah meyvesi olan benim bildiğim kuş üzümleri.....

yine ithal incir ve asma fidanları

Daha önce yurt dışına gidenlerin meraklısına hediye olarak getirdikleri bu bitkilerin şimdi marketlerde satılması benim gibi değişik bitkilere meraklı olanları gerçekten sevindirdi.

Sorun ise marketlerin ilaç satmasının yasak olması....Oysa yaprak biti,toprak biti ,kırmızı örümcek gibi hastalıklar için sprey şeklinde yine ithal ilaçlar var...

SargeSpaz
17-11-2006, 00:48
Nerelerde satılıyor bu tür süs meyve ağaçları? Bir de bunları oda ortamında bulundurmanın bir sakıncası olur mu?

denizakvaryumu
17-11-2006, 08:31
Nerelerde satılıyor bu tür süs meyve ağaçları? Bir de bunları oda ortamında bulundurmanın bir sakıncası olur mu?

İstanbul da Kozyatağı Bauhause a bir uğrayın derim.

HAKAN_O
01-05-2008, 22:40
BEN beylıkdüzü Bauhause dan böğürtlen aldım 16 ytl 15 ytl ye meyve fidanları var ama süs değiller

denizakvaryumu
01-05-2008, 22:46
Bazı açılan konular zaman içinde eskiyebiliyor, bu konu da bence silinmesi gereken konulardan biri.
Zaman su gibi akıp gitmiş.

theend
29-05-2008, 11:42
malesef benim yaşadığım yerde böyle satış alanları yok.

Mermaid
20-06-2008, 23:27
malesef benim yaşadığım yerde böyle satış alanları yok.

Süs portakalından bende şu anda çok küçükler ama iki adet fide var. Çekirdeğinden üretim yapılabiliyor. Bende öyle yaptım. Arzu eden olursa birkaç ay sonra büyüyünce gönderebilirim.

ayax
21-06-2008, 23:54
Ben talibim olduğu zaman haberim olursa almak isterim tşk.