PDA

View Full Version : karadeniz (ormanları)Yaylaları yokediliyor:(

pegasus
14-02-2005, 06:25
Batı karadenızde yer alan, Bolu iline baglı ''Taşlı Yayla''gölet projesı hayata gecırılıyor.Bu turıstık amaclı yapılacak gölet için yaklasık 8 yayla devlet tarafından koyluden satın alındı.yayla turızmı ve yaylacılık artık yapılmayacak.
8 yaylaya kıyısı bulunacak gölet toplam 8.500.000 metrekarelik alanı sular altında bırakacak(tabıkı yaylalarıda:((
ege ve akdenız kıyı ormanlarını arazılere cevırmek için yaktılar bitirdiler,sıra karadenız ormanlarına geldi:(ve sonunda burayada el attılar.
Gölet projesı için yaklasık 20-21000 agacın daha kesılmesı gundeme,cunkı gölet cok geniş bır alan kaplıyor.
yapılacak olan Taslıyayla göleti yakın zamanda, Yedıgöller,abant ve gölcük bolgelerı gıbı turıst cekmeye baslayacak(mış)bırcok buyuk otel ve turıstık kamp alanları yapılacak konuklar için.getirisi neler olur bılınmez ama, o guzelım yaylalar,yeşil alanlar olmayacak,hayvancılık yapılmayacak ve köylüm oraya asla sokulmayacak artık:(
tertemız dogası ıle,yemyeşil ormanları ıle zaten dogal bır turıstık yer olan alanları sacma sapan turıstık merkezler ıle dolduracaklar.zengınlerın gelıp(en cok burokrat takımı ve aılelerının)keyif yapacagı alanlara cevırıyorlar.
Önce yedigölleri harcadılar,sonra abant,gölcük vs...şimdide sıra geldı aladaglar ve yaylalarımıza.
işte, ''Bolunun sesi'' gazetesınden alınan bır haber.konuyla alakalı.

'''TAŞLIYAYLAYA YAPILACAK GÖLET İÇİN DÜĞMEYE BASILDI. BOLU MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANI ALAADDİN YILMAZ, İSMAİL ERKOÇ, SÜLEYMAN ÖZBAĞ'IN KATILDIĞI TOPLANTI ÖZEL İDARE EK HİZMET BİNASINDA YAPILDI. TOPLANTIYA SEBENLİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ. TOPLANTI SONUNDA SİYASİ İRADE GÖLETE SAHİP ÇIKTI. EN KISA SÜREDE SULAMA GÖLETİNİN İNŞAATININ BAŞLAYACAĞI BELİRTİLDİ.''''''

haber yaklasık 4 aylık..calısmalar basladı bile.

pegasus
17-02-2005, 14:37
Selamlar.Hayırlı bır haber ıle baslamak ıstıyorum budefa.
Yukarıya yazmıs oldugum ekim 2004 tarıhlı yazı ıle alakalı.Tema vakfı kendılerıne ulastırılan(Bolulular ve düzceli vatandaslar tarafından) haberden sonra (11 gun once),Karadenızın en buyuk gölü projesıni DURDURMUSTUR.Bende projenın iptalını yenı ogrendım.
Tema vakfı 2003 yılında bu göletın yapılacagı alanları tel örgü ıle gererek,yayla turızmı ve hayvancılık alanı olarak kapatmıştı.
Olay tema vakfına danısılmadan kacak olarak yaptırılmak istenmiştir.yakında duyulur tamamen tahmınımce.
TEMA vakfı yetkılılerı ile,Turkıye parklar ve bahceler av yaban hayatı dernegı ve genel müdürlüğü konuyla alakadardır artık.
Göl projesı , kurak alanları sulamak ve av yaban yasamının olusturulması gereken bır bolgeye alınacak ve orman alanından,yenı yeşeren filizliklerden uzaklastırılacaktır.

:cool: :p

aliakgül
10-09-2005, 01:41
arkadaşların bu konuyu gundeme getirmesi çok hoş. bir doğa sever olarak bende bu konu üzerinde titizlikle duruyorum. ege kıyısında yaşayan biri olarak bizim kıyılarımızın ne hale geldiğini üzelerek görüyorum. sahiller betonlanıyo ormanlar yakılıyo. anladığım kadarıyla karadenizde pek orman yangını çıkaramıyorlar ozaman bu orman arazilerinde nasıl tesis yapılacak tabiki bu turizimi öne sürerek. gölet olunca hoteli gelir oto parkı gelir, kaçak yapılanma başlar ardından devlette onlara elektri yol su getirir.... işte karadeniz sahillerin yok oluş planı. zaten yapılan yol maffetti ortalığı.
herkesin bu konuda duyarlı olmasını umarım

deniz-kızı
07-05-2008, 20:50
Arkadaşım bende bi karadenizli olarak seni tebrik ediyorum böyle bir konu açtığın için.Ormanların katline neden olacak bütün projelere hayır diyorum!!!