PDA

View Full Version : Fotoğraf Çeken Forum Üyeleri

Sayfalar : [1] 2

DarkYES
05-02-2005, 19:17
Forum üyesi olup da fotoğraf makinesi sahibi olan ve ağaç fotoğrafları çekebilecek olanlarla burada toplanıp konuşsak.

Bu konuda bir şeyler konuşulmuştu ama şu sıralar çıt yok. Tekrar konuşmaya başlasak. Malum açılışa az zaman var :)

Bu arada ortak sorunlarımızdan biri de galiba çektiğimiz ağaçların isimlerini bilmememizden kaynaklanacak. Bu konuyla ilgili olarak bir konu oluşturup burada çektiklerimizi yayımlayıp isim bulma çalışmaları yapabiliriz ya da galeri içerisinde ismini bilmediğimiz ağaçlar için bir albüm oluşturup daha sonra yorum kısmında ismini belirleyip uygun albüme taşıyabiliriz.

Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
DarkYES - Ankara
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
backyard

higs
05-02-2005, 22:12
peki toplanalım

DarkYES
05-02-2005, 22:22
Benim bir Kodak dx6490 dijital fotoğraf makinem var.

Çevremde fotoğraflayabileceğim bir sürü ağaç var ama o kadar iç içeler ki fotoğraf çekmekte zorlanıyorum. :)

Rize ve çevresinde fotoğraf çekme imkanım var.

Sefer GİRİŞEN
05-02-2005, 23:05
Ben de varım.Çevremde yeterli materyal var ama makinama pek güvenemiyorum(minton MDC 1506).Aslında fena değil ama optik zoom bazen çok gerekiyor.Elimden geldiği kadarıyla varım.

aybala
05-02-2005, 23:21
Bende de Kodak EasyShare CX7300 var. Daha iyi bir makineye sahip olma hayali ile yaşıyorum.

malina
06-02-2005, 00:56
Arka bahçede biraz ağaç var, ben de onları çekerim :)

Chewbacca
06-02-2005, 01:11
Benim de bir makinem var... Cinslerini bilmemekle beraber bende ağaç fotoğrafı çekebilir.

Ama daha öncede konuştuğumuz gibi, site açıldıktan sonra (açılmalı ki insanlara gösterebilmeliyim) afsad ile bağlantıya geçeceğim. Afsad doğa bölümünün yardımını alacağım...

DarkYES
06-02-2005, 01:14
Tamam ama o zamana kadar biz çalışabiliriz. En azından kim çeker kim çekmez kim kimi çekemezi netleştirelim :D

higs
06-02-2005, 13:46
Peki belli herkezin bildiği ağaçlar dışındaki ağaçları ayırt etme sorunsalını nasıl çözeceğiz ?

backyard
06-02-2005, 14:17
:) ben de dijital makina yerine minolta ile amatörün amatörü fotoğraflar çekebilirim

bu arada, türünü bilmediğimiz ağaçlar için galeride yanılmıyorsam bilinmeyen ağaçlar diye bir bölüm olacak

ayrıca bir ağaç anahtarı oluşturma çabalarımız var, umarım başarılı oluruz
ve sitedeki uzmanlar da bize yardımcı olur türleri belirlemede

çektiğimiz fotoğrafları eklediğimizde, araştırma da yaparız
darkyes'le böyle bir şey yaptık dişbudakla ilgili
değil mi dark?

Enfantin
09-02-2005, 07:17
Ben yurtdisinda yasiyorum, sakincasi yoksa buralarda cektigim agac fotograflarini gondermek isterim.

backyard
09-02-2005, 09:50
hiç sakıncası olur mu ;)
arayıp da bulamadığımız bir şey
foruma eklediğiniz fotoğraflar için boyut sınırlaması var
galeriye ekleyecekleriniz ise daha büyük boyutlu olabilir
http://www.agaclar.net/gallery

bekliyoruz efendim :)

malina
09-02-2005, 09:58
Fotoğraflarınızı buraya değil siteye eklemenizi rica ediyorum. Buraya ekleyenler de tekrar siteye eklesin...

Net olmayan şeyler ya da yaşadığınız sorunlar varsa, burada sorabilirsiniz, onlara çözüm bulmaya çalışırız.

DarkYES
10-02-2005, 19:54
http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=144

Adını bilmediğiniz ağaçlar için açılan iki bölüm var. Birisi iğne yapraklılar için diğeri geniş yapraklılar için. Yukarıdaki ağacın adının tespiti biraz zor. Çünkü sadece kozalak ve yapraklarla karar vermek zor. Eğer ekleyeceğiniz ağaca ait en meyve, çiçek, yaprak, ağaç kabuğu, sürgün, dal veya tomurcuk gibi bölümlerden en azından 3 tanesini gösterir fotoğraflarınız olursa teşhis işiyle ilgilenecek üyelere kolaylık sağlamış olursunuz ;)

GEZEN1
11-02-2005, 12:54
Merhaba
Fotograf konusunda destek verebilirim. Bence birisi bu konuda öne çıkiversin. İstekleri koysun biz de isteneni yapalım. Organize olursak daha hızlı ve kolay olur kanısındayım.
Neyimiz eksik, neyimiz fazla bilerek yaparsak daha güzel olur kanısındayım.

Dostlukla...

Kemal

.

malina
11-02-2005, 13:12
Fotoğraflar sitenin galeri bölümüne eklenecek

http://www.agaclar.net/gallery

Ağaç ve Sanat
Anıt Ağaç/Dünya
Anıt Ağaç/Türkiye
Çocuklardan Gelenler
Geniş Yapraklılar
İğne Yapraklılar
diye bölümler var bunların kategorileri yer alıyor. Doğru yeri seçip gerekli açıklamalarla birlikte eklemeniz gerekiyor

Orman Dünyası diye bir bölümü de kullanabilirsiniz. Dnun alt bölümleri de bunlar:

Kır Çicekleri
Orman Hayvanları
Orman Manzaraları

Kurallar:

Yükleyeceğiniz fotoğrafları jpg olarak kaydedin.

Fotografların eni 750 pikselden genis olamaz. Yükseklik için 1000 pikselden fazla olmamasi gerekir. (Olursa fotografiniz otomatik olarak küçültülecektir.)

Fotografin 50-100 Kbyte arasinda olmasını tavsiye ediyoruz. En fazla 200 Kbyte olabilir.

Gönderdiginiz fotograflarin telif hakki size ait olmalidir. Aksi durumda yargilanabilirsiniz. Tüm sorumlulugun size ait oldugunu unutmayin. Bu tür fotograflari farkettigimiz zaman silecegiz ve üyeliginiz iptal edilecektir.

Adobe ® Photoshop ® içerisinden "Save for Web" ile kaydederseniz, "save as" ile kaydetmekten daha kaliteli ve daha iyi sıkıştırılmış fotograflar elde edersiniz.

Cep telefonu ile çektiginiz fotograflarin kalitesi çok düsük olacagi için lütfen onlari sitemize göndermeyin.

Fotografi nerede çektiginizle ilgili ayrinti bilgi vermeyi, mevsimi ve agaçla ilgili diger ayrintilari yazmayi unutmayin.

Agacinizin daha sonra baskalari tarafindan yapilacak aramalarda çikmasi için, lütfen anahtar kelimeleri bilebildiginiz kadar doldurun.
Örnek anahtar kelimeler: Istanbul (il) Beykoz (ilçe) Çam familyasi (tür) karaçam (cins) Mart (ay) Ilkbahar (mevsim)
Ayrinti çekimler yapmissaniz; yukaridakilere ek olarak yaprak, sürgün gibi kelimelerle durumu belli edin. Tabii "Çam yapragi" diye yazmaniz arayanin isini kolaylastiracaktir.

DarkYES
13-02-2005, 19:37
Forum üyesi olup da fotoğraf makinesi sahibi olan ve ağaç fotoğrafları çekebilecek olanlarla burada toplanıp konuşsak.

Bu konuda bir şeyler konuşulmuştu ama şu sıralar çıt yok. Tekrar konuşmaya başlasak. Malum açılışa az zaman var :)

Bu arada ortak sorunlarımızdan biri de galiba çektiğimiz ağaçların isimlerini bilmememizden kaynaklanacak. Bu konuyla ilgili olarak bir konu oluşturup burada çektiklerimizi yayımlayıp isim bulma çalışmaları yapabiliriz ya da galeri içerisinde ismini bilmediğimiz ağaçlar için bir albüm oluşturup daha sonra yorum kısmında ismini belirleyip uygun albüme taşıyabiliriz.

İlk mesajı buraya taşıdım :)
Yakında ben burada olmayacağım. Artık birisi devam eder. Eğer kim hangi ilde belli olursa anıt ağaçların fotoğraflanma işi ayarlanabileceği gibi botonik park ve bahçeler tespit edilip o ildekilerin bu park ve bahçelere yönlendirilmesi de mümkün olabilir.

Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
DarkYES - Rize,Artvin,Trabzon
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
backyard
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin -
catman -

neslibek
13-02-2005, 20:11
İstanbul da yaşıyorum :)))

Genelde manzara fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum...Ağaçlarda bunun içine giriyor tabi ki:)

İnca'nın 5.5 megapixel dijital makinesini kullanıyorum..Biliyorum çok kaliteli bir makine değil ama malesef iyisini alana kadar idare edeceğim ;)

Aranıza hoşgeldim dimi :D

malina
13-02-2005, 20:38
Hoş geldin, hoş geldin :))

aybala
17-02-2005, 16:32
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
backyard
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin -
catman -
gisela - Ankara

Enfantin
17-02-2005, 19:08
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
backyard
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman -
gisela - Ankara

backyard
24-02-2005, 15:23
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
backyard - Adana civarı (umarım)
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman -
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SalihGüler - Ankara (diyelim mi efendim)

SalihGuler
24-02-2005, 15:30
elbette diyebiliriz :p

malina
24-02-2005, 15:33
İşte bu kadar :))

backyard
24-02-2005, 15:35
buradan çıkış yok ;)

Chewbacca
26-02-2005, 22:37
Şu sıralar bir takım karışıklıklar yüzünden Fotoğraf işine pek vakit ayıramayacağım.

Afsad ile görüşme işini benim yerime seve seve "angel" (suderin) yapabilir. Zaten bende onun sayesinde bağlantı yapacaktım. Çok şey kaybetmiş sayılmayız yani...

Çalışmalarınızı ilgi ile izleyeceğim.

Saygılar.

malina
27-02-2005, 09:00
Sadece Afsat ile görüşme diye bakıyorsan dediğin doğru. Ama ben daha fazlasını düşünmüştüm. Neyse işlerini toparladıktan sonra bakarız :)

saygılar

SZT
28-02-2005, 01:25
Mersin ağırlıklı Türkiyenin her yerinden fotoğraf gönderebilirim. Nikon 5700 ne minolta 505 mevcut. Öncelikle arşive bir bakmam gerekli, sanırım epey malzeme çıkar.

qitted
28-02-2005, 07:24
Eh backyard, beni de fotoğrafçı saydın ya :D

Bak baştan söyleyeyim, arada kendi 3D resimlerimi kakalayabilirim (pardon gönderebilirim) fotoğraf niyetine, yoksa fotoğraf kim ben kim yahu :)
Hamiş : Ama elimden geleni yapacağıma izci sözü veririm :cool:

backyard
28-02-2005, 09:19
Mersin ağırlıklı Türkiyenin her yerinden fotoğraf gönderebilirim. Nikon 5700 ne minolta 505 mevcut. Öncelikle arşive bir bakmam gerekli, sanırım epey malzeme çıkar.
şahane, hemen gönderin hemen gönderin ;)

Eh backyard, beni de fotoğrafçı saydın ya
ben o isimlerin arasına girmişsem bundan böyle herkes benim gözümde uzmandır valla :))

capaci
10-03-2005, 10:22
merhaba,
gruba yeni katıldım ama burada pek çok eski dostu görmek çok güzel. eminim yenileriyle tanışmak da öyle olacak.
şimdiye kadar ağaçlara sadece dalların arasında kuş var mıdır diye baktım doğrusu. bundan sonra yeni bir gözlük takmanın zamanı geldi sanırım :)
ama benim tanıdığım türler o kadar az ki. bu konuda bir rehber kitap edinmeliyim. yanılmıyorsan Collins'in yayınları arasında "mediterranean trees" gibi bir şey vardı. sizin elinizde kaynak var mı bilmiyorum ama topluca getirtsek ne iyi olur. ya da sizin önereceğiniz kaynak kitaplar var mı?
şimdiye kadar yoğun olarak kuş fotoğrafçılığıyla ilgilendim. arada kelebekler, böcekler ve çiçekler de ilgi alanıma girdi. bundan sonra bir yenisi daha eklenecek sanırım.
nikon 5700 ve canon 20D kullanıyorum.
sevgiyle
kazım çapacı
egedoğa - İzmir

backyard
10-03-2005, 11:04
merhaba

tema yayınlarından çıkan tuğrul mataracının yazdığı "ağaçlar" adlı kitap belki yardımcı olabilir :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=194

malina
10-03-2005, 11:38
Merhaba Kazım :)

Hoşgeldin .. :)

aybala
10-03-2005, 11:41
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman -
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yilmaz - Kütahya

sezinci
11-03-2005, 14:20
Amatör plarak fotoğrafla ilgileniyorum. Fotokritik üyesiyim. Fotoğraf konusunda ben de katkıda bulunabilirim. Kendimi listeye nasıl dahil edebilirim.

backyard
11-03-2005, 14:55
listeye dahil oldunuz bile
bkz. yukarısı :)

malina
11-03-2005, 21:11
Galeriye fotoğraf eklemeye başladınız mı?

Bu arada hoşgeldiniz :)

omerbalyali
12-03-2005, 18:42
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman -
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yilmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa

Makinam Fuji Finepix F410Z, ekipmanlar 128 xD + 16 xD, Jtech 144cm tripod. Bakalım güzel şeyler çekerim inşallah.

Chewbacca
12-03-2005, 21:35
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman -
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yilmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa

Biraz önce fark ettim.

Yukarıda ki listede Ankara da benim de adım geçiyor.

Bir süre ne yazık ki ağaç fotoğrafı işi ile ilgilenemeyeceğim. Bu yüzden liste;

Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman -
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yilmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa

Bu şekilde olursa sanırım daha iyi olur.

zafer10el
15-03-2005, 10:14
Sanırım 20 gün kadar önce üye olmuştum hatta galeriye bir fotoğraf da eklemiştim ama fotoğraf çekenler listesine kendimi ekletmemiştim. Bende katkıda bulunabilirim. Bir çok tanıdığım değerli şahısların burada olması da ayrıca sevindirici. Herkese saygılar ve sevgiler...

Zafer ÖNEL

malina
15-03-2005, 10:40
Ortak şeyler yapmak için birbirimizi tanımamız gerek, bunun için de yazışmamız :)
Neredensiniz? Neler yaparsınız?

Hoşgeldiniz:)

YKS
16-03-2005, 12:58
Merhaba bende ağaç fotoğrafları gönderebilirim.

backyard
16-03-2005, 14:07
:) liste artiyor

www.agaclar.net/index.php (http://www.agaclar.net/index.php) adresinden galeriye bir goz atin
size uygun bir secenek mutlaka vardir

mont reklami yapiyor gibi oldum biraz ;)

aybala
16-03-2005, 16:49
Ağaç fotoğrafı çekiyorum diyip, 1 hafta içinde galeriye fotoğraf eklemeyene ne ceza versek acaba....:rolleyes:

Galeride hala boş kategoriler var...

aybala
16-03-2005, 16:59
Aslında farkında değilmişim, ağaçlara geldikten sonra farkeder oldum, etrafda ne kadar çok ağaç varmış, sessiz heykel gibi öylece duruyormuşlar etrafımızda. Her gün yeni birini görüyorum, mümkün olduğunca hafta sonraları fotoğraflarını çekiyorum. Etraftakiler biraz tuhaf bakıyor, hatta geçenlerde aşağıdan yukarıya doğru ağaç dallarının fotoğrafını çekmeye çalışıyordum, bu sırada iki genç birbirleriyle konuşuyordu. Biri diğerine olayı çözmüş gibi "abi havanın resmini çekiyor, işi kalmamış ..." dedi. "Dalların, dalların.." dedim yanlarından geçerken. Ben oradan ayrılırken onlar gözlerini yukarılara çevirmiş görmeye çalışıyorlardı dalları. ;)

designum
17-03-2005, 10:35
bende de (dijital) canon A400 var.
fotograf çekmeyi gerçekten keyifle yapan ben;
ki çoğu üye bilir fotoğraf eklemek için az ağrıtmadım başlarını:)
şimdi link eklemeyi de öğrendim ya..( baş ağrıtmalarım sonuç verdi ve ağaçsever bir arkadaş ın yardımıyla onu da öğrendim:)
size kış ve hazan konulu fotograflarımı yollayabilirim artık!
kahverengi ve tonundaki ağaçlar,özlelikle de dökülmeye yüz tutmuş ağaç yaprakları ilgi alanımdır:)
ben de burdayımm
en kısa zamanda yolluyorum..
doğayla..

backyard
17-03-2005, 11:03
galeriye galeriye :)

aybala
17-03-2005, 12:40
ben onunla ilgilenirim :cool:

Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman - ..........
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yilmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa
zafer10el-İstanbul
YKS-........
Designum-Eskişehir,adana...

designum
17-03-2005, 12:47
hadi bakalım,
bu sefer siz ''galeriye...''
bir tanesini ekledim bile:)

Enfantin
17-03-2005, 13:24
Bir sey yazacagim zaman, hangi topige yazacagima karar veremiyorum bir turlu, neyse artik cozum yolunu buldum sanirim, "ya sundadir ,ya bunda kepce kulak basinda" diyorum ve bir topigi seciyorum:)

Sizlere haber vereyim dedim, cok yakin zamanda galeriyi "Anit agaci manyagi" yapacam, burada bir bolge var, UNESCO tarafindan dunya mirasi olarak tanimlanarak, koruma altina alinmis bir bolge ve orada bir orman var, en genc agac 400-500 yasinda, bunun icin baharin gelmesini ve karlarin erimesini bekliyorum.

backyard
17-03-2005, 14:11
çok iyi bir haber
dünyada yalnız olmayacağım
hoş benimkisi "hayal ettiğim yere gitmek" doğrultusunda gerçekleştirdiğim net üzerinden seyahatler ama olsun

bakıp dilim döndüğünce çevirmeye çalıştığım bazı anıt ağaçlarla ilgili, ilginç hikayelere de rastlıyorum.

ne de olsa bu ağaçların 500-1000 yıllık gibi geçmişleri var.
böyle söyleyince çok etkili olmuyor ama, 1005 yılını yaşamış bir ağaca dokunmak ya da gölgesinde serinlemek tuhaf bir duygu olsa gerek.

sen de bu tür hikayeler duyarsan sakın kaçırma bize de anlat

Enfantin
17-03-2005, 16:04
Evet, gercekten de ilginc duygular yasiyor insan, o donemlere ait izledigi filmlerin, belgesellerin gorsel yardimiyla, o anda, o mekanda, o donemi hayal etmek, cok ilginc bir duygu...eger agaclarla ilgili bir hikaye bulursam buraya yazarim.

malina
17-03-2005, 17:30
Enfantin, 1 yıl sürecek bir yarışma var biliyorsun sonrasında kitaplaştıracağız diye planlamalar da yapıyoruz.
Bir ağacın 4 mevsimi konulu.

Bunun için net olarak diğerlerinden ayrılan ağaçları hazır kar varken çekmeye başla :)

Basılı olacağı için en az 3000 piksel olmalı çekeceğin fotoğraf...

Enfantin
17-03-2005, 18:54
Malina, boyle bir yarisma icin uygun bir anit agac var, yasi 300 yili askin oldugu soyleniliyor ve elimde o agacin sonbahar ve kis fotograflari var bir ilkbahar ve yaz birde o agacin adini ogrenmem kaldi.
Sozunu ettigim o agacin kisin cektigim fotografini aksam eve gidince galeriye koyayim da, webderslerin de ogrencilerine, Photoshop ile bir fotograf nasil katledilir diye ornek olarak gosterirsin.
O agac bir parkin ortasinda ve arka tarafinda, uzakta bir suru agac var ve ben onlarin uzerine kar dokusu tasiyarak beyaz yaptim agac cok daha muhtesem gorunsun diye, bembeyazligin ortasinda gorkemli bir agac:)

malina
17-03-2005, 21:20
Ama sözünü ettiğim konu için üzerinde hiç oynanmamış olması gerekiyor:)

Enfantin
18-03-2005, 00:28
Evet,anladim, ben o fotografi gondermem zaten, yani mudahele edilmemis olan aslini gonderirim.

zafer10el
18-03-2005, 18:21
Kısaca kendimi tanıtayım. İstanbul'da yaşıyorum. Üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık 2 yıldır profesyonelliği amaçlayarak fotoğraf çekiyorum. Her tarz fotoğraf çekmekle birlikte daha çok doğa, makro ve kuş fotoğrafçılığı ile ilgileniyorum. Umarım faydalı olabileceğim...

DarkYES
26-03-2005, 17:23
Fotoğraf ekleyen üye sayımız bir ayda büyük bir artış göstermiş :)

Ayrıce konuyu emanet ettiğim Aybalaya ve katkılarından dolyı bekki/ye teşekkürler ;)

ESAS
26-03-2005, 22:28
Arkadaşlar dijital makina almayı düşünüyorum;

bunun için önerileriniz varsa sevinirim;
Fiyat belirtirseniz daha çok sevinirim :o

Bol fotoğraflı günler diliyorum...

omerbalyali
27-03-2005, 12:51
http://forum.zoque.net/showthread.php?t=18767

Adresine bakarsan s5500'ü ucuza bulabileceğin 1-2 yer yazılmış.

Bence hem profesyonel, hem yeni başlangıç için Fujifilm Finepix S5500 çok çok iyi bir makina. Kalitesi, tam elle ayarlama imkanı, 10X Optik Zum'u çok iyi...

Cihangir
02-04-2005, 10:34
Fotoğrafçılar listesinde benim adım neden yok ? Kim bakıyor bu liste işlerine ?????

Cihangir
02-04-2005, 10:51
Cihangir Aybala, Ci han gir !! :mad:
From Bandırma..

aybala
02-04-2005, 10:56
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman - ..........
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yilmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa
zafer10el-İstanbul
YKS-........
Designum-Eskişehir,adana...
Cihangir-Bandırma :)

aybala
02-04-2005, 10:58
Cihangir hoşgeldin

Galeriyi görmüşsündür :)

http://www.agaclar.net/gallery/index.php

Cihangir
02-04-2005, 17:24
Aybala, galeriyi gördüm ama tamamını gezemedim.. Sanırım artık fotoğraf çekme zamanıdır.. Yazı da yazarım belki ! Sen yine de beni serbest bırak, şunu yap bunu yap deme, elimden geleni yapayım.. :) Sana kolay gelsin !!

malina
02-04-2005, 17:28
Cihangiri bu iş biraz karışık oluyor hep..
Herkes kendi karar versin diyoruz, "bana ne yapacağımı söylemedin ki" diyorlar. Söylemeye çalıştıklarımız "ben karar veririm" diyor..

Hepsi bize uyuyor aslında.. :)
Aybalanın söylemesinin altında yatan nedeni açıkladım. Yoksa kimse kimseye iş dağıtma niyetlisi değil.

Hadi bakalım :)

Cihangir
02-04-2005, 17:36
Sorun bende malina, sizinle alakalı değil.. Ben biraz dağınık, biraz üşengeç davranıyorum.. Offf çok üşeniyorum.... Ben daha yaşamdersleri'ne yazı yazacağım.. Hayır bu gidişle, "Cihangir atıyor" diyen müge "ben demiştim " diyecek, ona yanıyorum.. Neyse, eğer illa ki görev paylaştırılacaksa ona da razıyım.. :)

Cihangir
02-04-2005, 17:37
Ben aybala'nın bir dediğini iki etmiş miyim bugüne kadar ? Teessüf ederim ! :):)

malina
02-04-2005, 17:40
Tamam, sen önce bir ucundan başla, müge ve aybala sana ek iş bulur nasıl olsa :)

Cihangir
03-04-2005, 11:02
Ok. İki gün kaldı malina, yağmur kesilecek nasılsa bugün, hafta içi fotoğraf göndermeye başlarım.. ***.

Forester
06-04-2005, 09:31
Merhaba sanırım fotoğraf ve fotoğraftaki türleri isimlendirme konusunda yardımcı olabilirim
BOLU :cool:

malina
06-04-2005, 11:31
Forester
Merhaba sanırım fotoğraf ve fotoğraftaki türleri isimlendirme konusunda yardımcı olabilirim
BOLU :cool:

demiş.. Çok teşekkür ederiz:)

Kendisini tanıyabilir miyiz?

malina
06-04-2005, 11:32
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=2659#post2659

Forester, sizi bu linke bekliyoruz..

Forester
06-04-2005, 13:25
Merhaba Adım Atakan
Orman Mühendisiyim Bolu Mudurnu'da görev yapıyorum.

Fotoğrafla ilgiliyim

Not: :( link çalışmıyor yine buraya dönüyor :cool:

malina
06-04-2005, 14:33
Kendi elimle açtığım konuyu bulamadım:)
Adım gibi eminim onun linkini kopyaladığımı ama konu bile açılmamış görünüyor. Allahın işi deyipi konuyu toparlayayım :))

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=233

marty
07-04-2005, 15:00
Biraz uzak bir cografyada yasiyor olmakla birlikte agac fotografi en cok sevdigim fotograflar. Agaclarin ulke sinirlarini bildiklerini sanmiyorum onlar icin gokyuzu heryerde ayni.
Ben de bu projeye katilabilirim.

altunn
07-04-2005, 20:20
benim canon powershot a85 foto makinam var, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, şu an yaşadığım yerde pek ağaç yok ama olsun, kiliste ikamet etmekteyim ;) herkese kolay gelsin, süper bir site süper bir forum

KIVILCIM
11-04-2005, 20:28
Ben de çekeceğim.

aybala
11-04-2005, 20:47
Allah çektirmesin kıvılcım :)

Sahiden çekeceksen eklicem listeye. Matrak geçme bizimle :)

KIVILCIM
11-04-2005, 20:49
Sahiden çekeceksen eklicem listeye. Matrak geçme bizimle :)

Ben ciddi bir insanım sayın aybala. ;)

aybala
11-04-2005, 20:56
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman - ..........
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yilmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa
zafer10el - İstanbul
YKS - ........
Designum-Eskişehir,Adana...
Cihangir-Bandırma
Forester - Mudurnu /Bolu
Marty - Almaty/Kazakistan
Altunn - Kilis
Kıvılcım - İstanbul

KIVILCIM
11-04-2005, 21:01
Sayın Aybala,

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar, hayırlı ağaçlar. :mad:

aybala
11-04-2005, 21:15
Bir şey değil sayın Kıvılcım.

Burada sözler senettir.
Ekleyeceğiniz ağaç fotoğraflarını merakla bekliyoruz.
Ekleme konusunda bir sorun yaşarsanız forumcek her zaman yardıma hazırız.
:cool:

KIVILCIM
11-04-2005, 21:22
Bizim sözümüz her yerde senettir. ;) Tabi ki burada da. Yardımınız için bahtiyar olacağım efendim. Saygılar, hayırlı nöbetler.

backyard
12-04-2005, 20:21
:( kıytırık bir dijital fotoğraf makinası buldum ve kıytırık bir kaç foto çektim ama kıytırık bilgisayarıma yükleyemiyorum çünkü gerekli donanımı bulamıyorum

modeli= akita DC-200C

halbuki atatürk parkında, yollarda, çevrede bir sürü ağaç var
inanmıyorsanız bakın

http://www.acilibirbucuk.com/forum2/viewtopic.php?t=395

millet gitmiş aya ben hala yaya :(

Cihangir
12-04-2005, 23:35
Backy "gerekli donanım" dan kastın ne ? Kablo mu yoksa cd mi ?
Donanım olduğuna göre kablo olsa gerek, bilgi donanımı mı yoksa ? :)

backyard
13-04-2005, 07:16
kablom var ama cd yok
pc ye taktığımda "digital mulitcam" bilmemnesi, aygıt bulmaya çalışıyor
ama bulamıyor (ancak bu kadar açıklayabildim)

designum
13-04-2005, 10:09
dijital fotograf makinelelerinden cd olmadan da bilgisayardan fotograf indirilebiliyor aslında.. ama bilgisayar aygıtı tanımıyorsa işletim sisteminden kaynaklı olabilir mi acaba_

backyard
13-04-2005, 10:25
öyle des
sanırım xp falan doğrudan görüyor
neyse bugün gidip başka bir kıytırık makinaya bakıcam
belki alırım

Cihangir
13-04-2005, 10:38
Backy, XP direk görüyor makinayı.. Win 98 bu konuda sorunlu malesef.. Diğerlerini bilmiyorum ama NT zaten kendisi başlıbaşına bir sorun.. Öğgg..
Neyse, aklımda olsun, bulursam sana mail atarım.. Selam

aybala
13-04-2005, 10:39
Kıytırık sakın alma.
İlla kıytırık alıcam diyorsan bekle,
ben iyi bişey alınca bende ki kıytırığı sana yollarım.
Bisikletle fotoğraf makinesi arasında seçim yapamadım daha...
:cool:

backyard
13-04-2005, 10:51
ben en iyisi bugün gidip makina fiyatlarına bakayım
sonra pc fiyatlarına bakayım
sonra elimdeki makinanın sahibine cd sorayım
sonra gidip içeyim :)

@aybala sen de bisiklet değil motorsiklet al
ben olsam öyle yapardım

Cihangir
13-04-2005, 10:54
Bu akita denen makinayı fujitsu firması mı üretiyordu ???
Aybala, senin kıytırık dediğin makina benim makinanın üst modeli sanırım !! :(
Bildiğim kadarıyla bakcy'nin elinde bu makina var..

Backy git bir Canon d70 al kendine :) Hatta elin değmişken bana da al bi tane.. Ben de kızımın bisikletini aybalaya gönderirim.. Sarı-Kırmızı bisiklet mi olur ya ?? Evde cim-bom'lu yok üstelik !!!

Neyse, ben akita software arayışındayım ama karşıma hep köpek siteleri çıkıyor.. Valla çinceyi çözmek üzereyim.. İş inada bindi !!!

Cihangir
13-04-2005, 10:59
@aybala sen de bisiklet değil motorsiklet al
ben olsam öyle yapardım

Evet aybala, backy haklı bence.. Bisiklete o kadar para vereceksin.. Yazık..
Bak ben sana bi tane beğendim bile ... :)

http://www.asyamotor.com/asyaas150t.htm

Cihangir
13-04-2005, 11:00
Bu da güzelmiş..

http://www.asyamotor.com/asyahj125t.htm

aybala
13-04-2005, 11:02
Ben doğa dostu bir şey dedimdi.
Senin fikrin daha iyi
sarı -kırmızı hayallerimin bisikleti..önü sepetli...

:rolleyes:

Cihangir
13-04-2005, 11:07
Evet evet, önünde sepeti de var !!! ( Burak büyümeden bu sarılı kırmızılı şey'i ortalıktan kaldırmalıyım.. Biz ki yılların Kartalıyız, racona ters bi kere öyle cicili bicili sarılı kırmızılı bisiklet !! ) :o

Cihangir
13-04-2005, 11:11
Sahi biz bu arada "Fotoğraf Çeken Forum Üyeleri " forumunda bisiklet muhabbeti yapıyoruz..
malina henüz yok artalıkta.. Geldiğinde kesin fırçayı yedik..

Cihangir
13-04-2005, 11:13
Aybala, senin kıytırık dediğin makina benim makinanın üst modeli sanırım !! :(

Yanlış anlaşılmasın, ben Kodak'tan bahsediyorum :):)

DarkYES
13-04-2005, 19:42
Cihangir Kahvehaneye!
Aybala eline sağlık.

aybala
13-04-2005, 21:09
:cool: snıf snıf dark??

backyard
14-04-2005, 09:41
bugün cd yi temin ediyorum
umarım

sonra da sizler için eziyet başlıyor
fotokatletme günleri :)

Cihangir
14-04-2005, 10:14
Sen cd'yi kur (next,next)
Yardıma ihtiyacın olursa, elimden geleni yaparım..

backyard
16-04-2005, 15:48
fotoğrafları hallettim
baktım
ben yazı yazmaya devam edeyim
öykk berbatlar
hayır aslında ben süper çekiyorum da makinada iş yokmuş kardeşim :cool:

Cihangir
16-04-2005, 16:01
Eee doğru söze ne denir. En azından makina kısmı doğru, yeni makina alırsan diğer kısmının doğruluğunu da sınama olanağımız olur.. :)

Cihangir
16-04-2005, 16:09
Ya, fotoğrafları yeni gördüm, ben makinanın markasından yola çıkarak konuşuyordum.. Ok ?

DarkYES
17-04-2005, 19:01
Fotoğraf ekleyen üye sayısı daha fazla sanki... Bu listede olmayanlar kimler?

aybala
17-04-2005, 19:30
Ben fotoğraf çekiyorum diyen herkesi ekledim dark :(
Onlar demeyenler..

Naber asker, duyduğuma göre otlarla ilgileniyormuşsun..:D

Sevelim
18-04-2005, 08:13
Ben de fotoğraf çekiyorum. Birini de siteye gönderdim. Ancak boyutunu küçültecek programım yok. Gönderdiğim fotoğrafın boyutu oldukça büyük, nasıl görünüyor diye bir bakayım dedim çok uzun sürede açıldı. Silmek istedim silemedim. PhotoShop ya da benzeri bir program temin eder etmez çektiğim diğer fotoğrafları da eklerim.

malina
18-04-2005, 08:52
Fotoğrafınızı indirdim, küçülttüm ve tekrar yükledim.

- Fotoğrafların eni 750 pikselden geniş olamaz. Yükseklik için 1000 pikselden fazla olmaması gerekir. (Olursa fotoğrafınız otomatik olarak küçültülecektir.)

- Yüklenen fotoğrafın boyutu en fazla 200 Kbyte olabilir.

bildiğiniz gibi, kurallarına uymanız gerekiyor

Sevelim
18-04-2005, 12:03
(Olursa fotoğrafınız otomatik olarak küçültülecektir.) Otomatik olarak küçültülecekse hepsini göndereyim. Ama bu otomatiklik olayı kendiliğinden olmuyor, senin (malina) tarafından oluyorsa kimsenin vaktini almaya hakkım yok. PhotoShop programımın yüklenmesini bekleyeyim.
Fotoğraf (doğa fot.) çekmeye yeni başladım sayılır. Henüz makinemin dilinden pek anlamıyorum.

Cihangir
18-04-2005, 12:04
Bu sabah fotoğraf ekleme bölümünde bir sorun mu var acaba ? Bir fotoğraf ekleyemedim !! :(

Cihangir
18-04-2005, 12:14
Sevelim merhaba..

Bildiğim kadarıyla sistem otomatik küçültüyor.. Emin değilim ama..

Benim tavsiyem, fotoğraf işleme proğramlarından birisini b.sayara yüklemen ve ufak ufak kurcalayarak öğrenmen.. Önceliğim Photoshop ama İrfan View de fena sayılmaz.. Kısacası, fotoğraf çekiyorsan, fotoğraf işlemeyi de ( boyut, kontrast, ışık, renk ayarları gibi ) öğrenmek zorunlu oluyor..

Sistem küçültürse bu mümkün değil ve elindeki fotoğrafın boyutları küçültüldüğünde, çözünürlüğü değişeceğinden biraz bozulma olacaktır..
Boyut ayarladıktan sonra, kontrast, ışık, renk ayarlamaları yapmak isteyebilirsin.. Buna bir miktar müdahale edip, daha görsel hale getirip yüklemek daha iyi..

Sevelim
18-04-2005, 12:31
Photoshop kullanmayı biraz biliyorum da, program cdsini kaybettim. Netten demo indirdim, onun da süresi doldu. Bir arkadaştan temin edicem artık.
Çektiğim fotoğrafları eklemek için sabırsızlanıyorum.

Cihangir
18-04-2005, 12:35
İrfan View indir.. Şimdilik işini görür.. Boyutları da küçük.. Ben bir bakayım nereden buluruz diye :)

Cihangir
18-04-2005, 12:38
**** akşam bir bakayım, bendekilerden sana maille göndereyim.. Photoshop biraz büyük, tek seferde gitmeyebilir.. Yarın akşam hallederiz !!
( Hallederiz Kadir geldi aklıma :p )

Cihangir
18-04-2005, 12:41
Bu arada ben hala (şapka var ) foto yükleyemedim..

( Birileri bizi mi gözetliyor ? :) )

designum
18-04-2005, 13:19
bekki,fotograflar çok güzel olmuş!
tahmin ettiğim yerde çektin galiba..
atatürk parkı fotolarını da bekliyoruz..benim yerime,ya da gelince beraberce:)
bitirme ağaçları olur mu:)?

backyard
18-04-2005, 13:30
@cihangir ben yukleyebildim http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=733bir sorun yok gözüküyor, tekrar dener misin?

@des adana`daki agaclar seni bekliyor, benim beceriksizliğim ve elimdeki uyduruk makinayla ağaçları katletmeye gönlüm el vermedi :)

çocukların resimlerini kuzenin evinde çektim, çok sanatsal veletlermiş
ben bu yaşta çöp adam çizemezken, insan tabi biraz kıskanıyor :mad:

Cihangir
18-04-2005, 13:42
Ok.. Bir saat sonra denerim.. Teşekkür..

backyard
18-04-2005, 13:54
Ya, fotoğrafları yeni gördüm, ben makinanın markasından yola çıkarak konuşuyordum.. Ok ?

ben bunu yeni görmüşüm,
ayol marka ne yapsın, inan berbat çekmişim
malina şahidim
ama tabi benim bir minolta makinam var, ben onla zamanında ne güzel şeyler çekmiştim
hah buldum
dijital kameralar çıktı mertlik bozuldu!!

Cihangir
18-04-2005, 14:23
Malina bu işte üstadımızdır, o öyle dediyse öyledir ama makina faktörünü o da kabul eder zaten.. Neyse, ben o son cümleye katılmıyorum..
Dijital çıktı, fotoğraftan para kazananların işleri bozuldu..
Yaşasın dijital özgürlük !! :p

backyard
18-04-2005, 14:53
yav ben fotoğraftan çok anlamam ama karanlık odaların bir büyüsü olduğunu düşünüyorum

şimdi herşey çok teknolojik, çek fotoyu, zırt diye yükle makinaya ve hatta mail at fotoprintçisine sana postalasın çıkanları

malina duymasın :cool:

Cihangir
18-04-2005, 15:05
yav ben fotoğraftan çok anlamam ama karanlık odaların bir büyüsü olduğunu düşünüyorum

:p Karanlık oda dedin de aklıma geldi.. Bir bak istersen !

http://www.wdyd.com/topic.asp?TOPIC_ID=3722

KARANLIK ODA:filmli makinalarla çekilen fotoğrafların neden karanlık odalarda basıldığı sürekli tartışılmıştır. Aslında karanlık odada yapılan bütün işler aydınlık odalarda yapılabilir. Fakat fotoğrafçılar sanatçı ruhlu insanlar olduğundan yaptıkları işe konsantre olabilmek, kendisini meşgul eden gereksiz kişilere, eşlerinin dırıdırına mani olmak için karanlık odayı icat etmişler ve günümüze kadar sürdürmüşlerdir.

Bak bakalım, kim yazmış bunları :):):)

Cihangir
18-04-2005, 15:46
:( :( Fotoğraf yükleyemiyoruuuuum. Çıldıracağım ya, sabahtan beri aynı şeyleri yazıyorum, gönder diyorum, 64 kb'de kalıyor.. Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmaktan sinir geldi.. Gidiyorum ben..

Kagan
18-04-2005, 16:34
Bence fotoğrafta önemli olan makine değil objektif. Ben şimdiye dek dört makine kullandım. Canon A10, Zenit, Canon EOS500N, Canon EOS 300. İlk ikisi mekanik, son ikisi otomatik makinalardı. Bunlardan en iyi çekimleri çoğu kimse tarafından külüstür sayılabilecek Canon A10 ile yaptım; fakat makinenin merceği çok iyiydi. Mesela Canon da iyi makinedir, Nikon da; ama Nikonun mercekleri daha iyi olduğundan profesyonellerce daha çok tercih ediliyor (son cümle bir fotoğrafçının sözleri, benim değil).

Dijital makineler ise bence amatör fotoğrafçılar için büyük kazanç. Film ve banyo derdinden kurtuluyorsunuz. Çektiğiniz kareleri bilgisayarda düzenleyebiliyorsunuz.

Forester
19-04-2005, 07:32
:cool: sanıyorum NİKON yazmak istedin ama nokia yazdın

ayrıca katılıyorum makina sadece filmi barındıran bir kutudur asıl ışığı filme ileten obj en önemli fotoğraf ekipmanıdır.

aybala
19-04-2005, 07:54
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman - ..........
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yilmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa
zafer10el - İstanbul
YKS - ........
Designum-Eskişehir,Adana...
Cihangir-Bandırma
Forester - Mudurnu /Bolu
Altunn - Kilis
Kıvılcım - İstanbul
Sevelim - Bursa :)
Kağan- Muş

Sevelim
19-04-2005, 09:55
Sevelim - Bursa

Sevelim
19-04-2005, 11:57
Arkadaşlar aranızda FreeHand kullananlar var ise söyleyebilirler mi acaba? Jpeg formatında kaydedebiliyor muyuz bu programda? FreeHand kullanmayı Photoshop kadar bilmiyorum ama fotoğraf boyutunu küçültmek amacı ile kullanacağımdan bir sorun yaşamam zannediyorum. Hatırladığım kadarıyla kaydedebiliyorduk ama yıllardır kullanmıyorum unutmuşum.
(Bunları yazarken servisteki çilli şirin kızın sorusu geldi)

malina
19-04-2005, 12:35
Freehand'te yeni bir döküman açtıktan sonra alttaki sayfa ölçü birimini piksele çevir.

Fotoğrafını sayfaya çağır. (ctrl +R)

Bir köşesinden tutup, eni 700 piksel olacak gibi küçült. (Küçültürken fotoğraf orantılı küçülsün diye shift tuşunu basılı tutmayı unutma) Kaç piksel olduğunu properties objectten görebilirsin.

Kaydet seçeneğini değil, export seçeneğini kullanacaksın. Export ederken jpeg bölümünü seçili hale getir.

Bu kadar :)

Sevelim
19-04-2005, 16:14
teşekkürler malina.
Belki bu arada freehand'i de öğrenirim.

malina
19-04-2005, 16:23
http://www.webdersleri.com/sayfa.asp?id=324

Freehand için buradan da yararlanabilirsin...

Sevelim
19-04-2005, 16:33
Yıllar önce Photoshop'u Webderslerindeki örnekleri uygulayarak öğrenmiştim. Öğrendikten sonra da, bir daha uğramamıştım oraya. Yine favorilerim arasına almam gerekecek galiba.

Sevelim
20-04-2005, 00:55
Freehand'i yükledim, fotoğrafları küçülttüm. Birkaç tanesini ekledim bile.

Sevelim
27-04-2005, 01:33
Bugün birkaç fotoğraf çektim.

Çam ağaçlarının sürgünleri çok güzeldi ve hemen görüntüledim. Ben ağaçları severim ama hangi türden olduğunu pek bilmem. Sürgünlerinden anladığım kadarıyla her biri değişik bir çam türüydü.

İlginç bir ağaç gördüm fotoğrafın boyutunu küçülttüğümde onu da ekleyeceğim siteye.

Bugün fotoğraf çekerken şunu farkettim. Eskiden de doğa aşığıydım; ağaçlara, kuşlara, çiçeklere bakmaya doyamazdım. Güzel bir manzara bana enerji verirdi. Bu siteye üye olduktan sonra sadece bakmakla yetinemediğimi farkettim. Gördüğüm her güzel objeyi (ağaç ve doğayla ilgili tabii ki) sizlerle paylaşmak zorundaymışım gibi hissediyorum. Hele o an fotoğraf makinam yanımda değilse çoook üzülüyorum.

Sevelim
27-04-2005, 10:45
İlginç bir görüntüyü tek açıdan değil de farklı yönlerden çekerim hep. Bugün aynı ağacın üç farklı yönden görüntüsünü ekledim siteye.
http://www.agaclar.net/gallery/album.php?id=316

En ilginç olan tek fotoğrafı mı yoksa değişik görünümlerini mi eklemeliyim?

Site yöneticileri bir yanıt verirlerse sevinirim.

aybala
27-04-2005, 11:38
Bugün fotoğraf çekerken şunu farkettim. Eskiden de doğa aşığıydım; ağaçlara, kuşlara, çiçeklere bakmaya doyamazdım. Güzel bir manzara bana enerji verirdi. Bu siteye üye olduktan sonra sadece bakmakla yetinemediğimi farkettim. Gördüğüm her güzel objeyi (ağaç ve doğayla ilgili tabii ki) sizlerle paylaşmak zorundaymışım gibi hissediyorum. Hele o an fotoğraf makinam yanımda değilse çoook üzülüyorum.

Bende de böyle başladı
Ondan sonrada al başına belayı.
Yolda ağaçlara bakıcam diye sağa sola çarpıyorum.
Etrafta sizi izleyen " napıyo bu? " bakışları da cabası.
:)

malina
27-04-2005, 11:56
En ilginç olan tek fotoğrafı mı yoksa değişik görünümlerini mi eklemeliyim?

Site yöneticileri bir yanıt verirlerse sevinirim.

Bu durum ağacın özelliğine göre değişebilir. Öyledir ki farklı açılar bize ilginç görüntüler sunar. Bu durumda sayıya bakmaksızın ekleyebilirsiniz.
Eklediğin fotoğrafa baktım. Bu ağaç sadece 1 kare eklenebilirdi...

malina
27-04-2005, 11:57
@sevelim, doğada dolaşırken bizi de yanında taşıdığın için teşekkürler :)

Sevelim
27-04-2005, 12:38
Eklediğin fotoğrafa baktım. Bu ağaç sadece 1 kare eklenebilirdi... Evet, "Dik Aci03" olabilirdi o fotoğraf. Bundan sonra Buna da dikkat etmeye gayret gösteririm.

Hani derler ya başkalarını nasıl bilirsin? Kendim gibi... İşte bunun için eklemiştim. Farklı görüntüleri kendim için çekiyorum aslında.

Sizler hep benimlesiniz zaten. Sizleri şahsen tanımıyorum ama aramızda bir gönül (ağaç sevgisi) bağının oluştuğu kesin. Asıl ben hepinize teşekkür ederim. Paylaşmayı seven birine bu fırsatı verdiğiniz için.

malina
27-04-2005, 12:43
Adını dik açı olarak değiştirip dikaci03'ü bıraktım. Diğerlerini sildim.

Aslında silmeyecektim ama yanlış örnek olmasın diye içim acıyarak sildim yine de :)

Sevelim
27-04-2005, 12:47
Size aybalam diyorlar izninizle ben de böyle demek istedim.

Sadece size demiyorlar. Aynı garip bakışlar benim de üzerimde. Bu kadın kafayı yemiş dediklerinden eminim. Elimdeki makine öyle profesyonel birşey de değil. Belki de özenti diyorlardır, alsın hevesini garip.... :)

Sevelim
27-04-2005, 12:51
İyi olmuş malina. Elceğinize sağlık.

Biliyorsunuz yeniyim buralarda. Zamanla öğreneceğim. Kötü örnek olmayı hiç istemezdim. Görüntü kirliliği oluşmasın değil mi. :)

Bir soru daha:
Az önce yazdığım mesaj almış başını gitmiş. Sizler alıntı yaptığınızda eni genişlemiyor da ben yapınca niye öyle garip bir şekilde genişliyor anlayamadım.

malina
27-04-2005, 13:21
Alıntı yüzünden genişlemiş sayfa göremiyorum. Seninkiler de gayet düzgün:)

backyard
27-04-2005, 13:54
#141 mesajda, mesajınızı [HTML] kodlari yerine [QUOTE] arasına alırsanız , sorun çözülüyor

<> HTML kodları arasına alıyor, onun yanındaki php
Quote ise en sondaki butondan çıkıyor

Cihangir
27-04-2005, 16:53
Size aybalam diyorlar izninizle ben de böyle demek istedim.

Sadece size demiyorlar. Aynı garip bakışlar benim de üzerimde. Bu kadın kafayı yemiş dediklerinden eminim. Elimdeki makine öyle profesyonel birşey de değil. Belki de özenti diyorlardır, alsın hevesini garip.... :)

Aynı garip bakışlar benim de üzerimde. Bu kadın kafayı yemiş dediklerinden eminim.

Bu kadın

????
------------------------------------------------------
Gelelim benim kahve muhabbetine !!

" Dur abicim ya, ne yaşlılığı ? Ben kızıma takılırım arada böyle, acayip kızıyor.. "Babaaa" diyor manalı manalı, kabul edemiyor.. Şimdi, yaşlı başlı adamın dağda ne işi var diye sorarlar adama.. Yaaaa "

-------------------------------------------------------
Sevelim'e diyorum... Ben.. :p

Kafam karıştı şimdi !

E yuh yani bana !!!

I'm Sorry !!!!

malina
27-04-2005, 17:49
Kadrolu dedektifimiz iş başında :)

Cihangir
27-04-2005, 18:03
Kadrolu dedektifimiz iş başında :)

Ya sorma.. Fotokritikten kaldı bu alışkanlık :) ( sahi ya var mı bi haber ? )
Bu fotoğrafını da yeni gördük bu arada :)

Sevelim
27-04-2005, 23:07
Bana abi deyişinizi farketmiş ancak bozuntuya vermemiştim. İz süreceğinizi bilsem o zaman söylerdim.

:) sorun değil. Çok istiyorsan yine abi diyebilirsin. Bence sakıncası yok.

Cihangir
27-04-2005, 23:22
Bana abi deyişinizi farketmiş ancak bozuntuya vermemiştim. İz süreceğinizi bilsem o zaman söylerdim.

:) sorun değil. Çok istiyorsan yine abi diyebilirsin. Bence sakıncası yok.

:p ne diyeceğimi bilmiyorum.. Bu günlerde dilime bir "abicim" lafı dolandı.. Daha bugün düşündüm bunun nedenini.. Buldum da ! Son zamanlarda arkadaş çevreme yaş olarak benden küçük o kadar çok kişi katıldı ki, gelene abicim gidene abicim.. Hoşuma da gitmiyor değil, içinde sevgi barındırıyor, bunu hissettiriyor.. Akşam forumu bir açtım ki, amanın ben ne pot kırmışım böyle !!!
Bir oraya bak, bir buraya... Söylenecek ne olabilir ki ?
Ben sana bundan sonra sevelimciğim deseeem olmaz.. Sevgili Sevelim deseeem, çok uzun, kısaca SS desem ? Hem sen de anlamış olursun !!
:p

Cihangir
27-04-2005, 23:39
Bence en güzeli, sen söyle sana nasıl hitabetmemi istiyorsan.. Hiç olmazsa risk almamış olurum.. Bu günlerde kime ne desem kırılıyor.. Ciddiyim !!

Sevelim
28-04-2005, 09:37
Ben kırılmam. Canın ne istiyorsa öyle hitap edebilirsin. Relax. İçinden geleni söyle.

oktars
28-04-2005, 19:04
Bende katılmak istiyorum.HP 735 digital foto makinem var. İstanbul'da oturuyorum fakat Edirne ,Tekirdağ ve Kırklareli civarlarında fotoraf çekebilirim.En son Edirnede çektiğim bir anıt çınarın resmi galeriye gönderdim saygılar...

hasanulas
28-04-2005, 20:46
Fotoğrafçıların üye olması gerekmiyor sanırım..Örneğin İzmir'den katılanları üye listesinde bulamadım.

backyard
28-04-2005, 20:51
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman - ..........
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yılmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa
zafer10el - İstanbul
YKS - ........
Designum-Eskişehir, Adana...
Cihangir-Bandırma
Forester - Mudurnu /Bolu
Altunn - Kilis
Kıvılcım - İstanbul
Sevelim - Bursa
Kağan- Muş
Oktars - İstanbul, Edirne ,Tekirdağ, Kırklareli
hasanulas - izmir

aybala yerine ben yaptım :)

aybala
28-04-2005, 20:54
Sahi capacı üye listesinde neden görünmüyor.
Onu Darkyes eklemişti.
Hayali biri mi acaba :)

aybala
28-04-2005, 20:56
:) eline sağlık backyard
Aklıma bir fikir geldi şimdi
Listenin son halini tutmak için, bir önceki listeyi silerek ilerleyelim mi?

hasanulas
28-04-2005, 20:59
''Egedoğa''...?

aybala
28-04-2005, 21:12
merhaba,
gruba yeni katıldım ama burada pek çok eski dostu görmek çok güzel. eminim yenileriyle tanışmak da öyle olacak.
şimdiye kadar ağaçlara sadece dalların arasında kuş var mıdır diye baktım doğrusu. bundan sonra yeni bir gözlük takmanın zamanı geldi sanırım :)
ama benim tanıdığım türler o kadar az ki. bu konuda bir rehber kitap edinmeliyim. yanılmıyorsan Collins'in yayınları arasında "mediterranean trees" gibi bir şey vardı. sizin elinizde kaynak var mı bilmiyorum ama topluca getirtsek ne iyi olur. ya da sizin önereceğiniz kaynak kitaplar var mı?
şimdiye kadar yoğun olarak kuş fotoğrafçılığıyla ilgilendim. arada kelebekler, böcekler ve çiçekler de ilgi alanıma girdi. bundan sonra bir yenisi daha eklenecek sanırım.
nikon 5700 ve canon 20D kullanıyorum.
sevgiyle
kazım çapacı
egedoğa - İzmir

Çapacı'nın mesajı yukarıda...
Darkyes değil ben eklemişim listeye :rolleyes:

hasanulas
28-04-2005, 23:28
Sizi epey uğraştırdım,çok teşekkür ederim.Oldu olacak birde bu dostumuzun mesajının bölüm,kullanıcı adı ve tarih bilgilerinide verebilirmisiniz.Söz,sizi daha başka rahatsız etmeyeceğim.Saygılarımla.

aybala
29-04-2005, 10:38
Rica ederim, bir şey yapmadım.
Sadece bir kaç sayfa geriye (2.sayfaya) baktım. :)

Üye adının üzerine tıkladığınızda bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.
Yani aşağı ki sayfaya. (Belki gözden kaçmıştır diye yazdım)

http://www.agaclar.net/forum/member.php?userid=481

Arkadaşımız ayın 8.Mart.2005 de üye olmuş ve en son 10.Mart.2005 de uğramış :)

designum
03-05-2005, 17:32
aybala,
benim bulundugum mekanları yani illerin sonuna bilerek mi üç nokta koydun..

amerika'dan da bol bol yollarım, ama ağaçların adlarını nasıl bulucam:)?

aybala
03-05-2005, 20:18
Des o zamana kadar ağaç anahtarımız işşşallah tamamlanacak,
şıpbadanak resme bakıp ağacı tespit edicen :)
Kulağa ne güzel geliyor di mi?

Sevelim
09-05-2005, 09:31
Çamların taze sürgünlerinin fotoğraflarını çektim. Herbiri farklı türden ancak ben hiçbirini tanımam ki, bana göre hepsi çam işte.

Nereye ekleyeceğime karar veremedim. Bir ara birileri yazmıştı nerde yazıldığını hatırlayamadım. Bir havuz oluştursak sonra ilgili yere taşınsa fotoğraflar, ne kadar iyi olurdu.

Cihangir
09-05-2005, 09:34
Orman mühendisi üyelerimiz vardı bildiğim kadarıyla.. Onlardan yardım alabiliriz.. Adminler ne diyecek bakalım.. Ben şimdilik havuz niyetine bilgisayarımı kullanıyorum.. :)

LaZKoPaT
10-05-2005, 21:21
merhaba arkadaşlar bu siteyi bulduğumda çok sevindim tereddütsüz üye oldum bir orman mühendisi olarak elimden geldiğince yardım edicem ayrıca bu siteden de öğreneceklerimiz de var tabi fotoğraf konusuna benide ekleyebilirsiniz Trabzon-İstanbul-Bartın ağırlıklı olarak fotoğraf gönderebileceğim yerler fotoğraf makinem HP PHOTOSMART 735, 3.2Mp

sezinci
10-05-2005, 22:17
Hoşgeldin,
Biz orman mühendisleri olarak hala organize olamadık ( malina bu yazıyı okursa ben size kaç defa söyledim deyip bize kızacak ama) İnşallah sen biraz hareket getirirsin.

LaZKoPaT
10-05-2005, 22:26
bence orman mühendisleri için ayrı bir başlık açılırsa ve orman mühendisleri kendini orda anıtırsa daha kolay organize olabiliriz diye düşünüyorum

sezinci
10-05-2005, 22:36
kimse uğramıyor ki artık buralara. Son zamanlarda hiç kimseleri göremiyorum. Daha önceleri birkaç kişi gezinirdi hiç değilse.
Halbuki bizler çok şey katabiliriz bu siteye.

malina
10-05-2005, 22:59
bence orman mühendisleri için ayrı bir başlık açılırsa ve orman mühendisleri kendini orda anıtırsa daha kolay organize olabiliriz diye düşünüyorum

Herkes istediği başlığı açıyor, önereceğinize neden siz açmıyorsunuz? :)

DarkYES
15-05-2005, 13:19
Şanssızlık bu ya çalışmaya başladığım yeni birimde altyapı çalışmaları dolayısıyla bir süre internet olmayacak :(

Ayrıyeten tekrar internete kavuşulduğunde pek rahatça kullanma imkanım da olmayacak interneti.

Fakat ben yine de pek bir sevinçliyim bu gün :D

Çünkü çarşı izinlerimde fotoğraf makinem ile rahatça fotoğraf çekebileceğim. Böylece internete girmek ve ihtiyaçlarımı almak harici her hangi bir işe yaramayan izinlerim, daha işe yarara hale gelecek ;)

DarkYES
23-05-2005, 00:59
Sürekli olmasa da 1 ay boyunca zaman zaman burada olabileceğim :)

DarkYES
28-05-2005, 07:52
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman - ..........
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yılmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa
zafer10el - İstanbul
YKS - ........
Designum-Eskişehir, Adana, Amerika.....
Cihangir-Bandırma
Forester - Mudurnu /Bolu
Altunn - Kilis
Kıvılcım - İstanbul
Sevelim - Bursa
Kağan- Muş
hasanulas - izmir
PhantomLORD-İstanbul
Lazkopat-Trabzon,İstanbul,Bartın
Aykan - Çorum

Cihangir
28-05-2005, 13:52
Kağan Tekirdağ olacaktı, yanlış yazmışsınız...
Spooky de yazalım İzmit'ten.. Şimdilik az gönderiyor, öss'den sonra hızlanır..
Kalem ve Metin Kaya da çok güzel fotoğraflar gönderiyorlar.. Onları neden listede göremiyorum ? :o

hasanulas
30-05-2005, 06:03
Galeri'ye aktardığım bir fotoğrafta anahtar sözcükler kısmına fotoğrafı çektiğim yer ve tarihini de eklemiştim,çıkmamış.Bende açıklama kısmına düzelterek yazdım.

hasanulas
31-05-2005, 01:01
@aybala,
Galeride yeralan bir fotoğrafıma yazdığınız yorumu anlayamadım.
O fotoğrafı,Bartın-İnkumu'na bir gezi sırasında çektim.Ağacın tepesinde bulunduğu kayanın yüzyıllardır orada olduğunu söylediler.Arada yol,dağa yaslı binalar var.Belki bir kaç bin yıl önce ana kitleden kopmuştur,**** ana kitleyle arasındaki yumuşak kısmı deniz zamanla aşındırmıştır.Kayabilimci olmadığım için bilemeyeceğim..!
Ayrıca,o çam ağacının bin yıllarla ölçülecek bir yaşlılıkta olacağınıda sanmıyorum.Siz neyi irdelediniz.Daha açık yazarsanız yanıtlamaya çalışırım.

malina
31-05-2005, 02:47
Kalem ve Metin Kaya da çok güzel fotoğraflar gönderiyorlar.. Onları neden listede göremiyorum ?

Hangi listede göremiyorsun cihangir?

Cihangir
31-05-2005, 04:46
Darky'nin yazdığı o son listeden bahsediyorum.. :)

malina
31-05-2005, 05:56
O liste, öyle önemli olmazsa olmaz bir liste değil ki:)

Kim kimdir tanımadığımız dönemde, iş bölümü için başladı. Oysa dediğiniz arkadaşlar, listede yer almasa bile benim için, fotoğrafçı hanesine yazıldılar bile :)

Sevelim
31-05-2005, 08:00
Yalova Termal'de hemen her ağacı etiketlemişler. İlgimi çekti ve sizler için görüntüledim.

DarkYES
31-05-2005, 08:30
Çok hoş. Bu tür adı belli ağaçlar bulunduğunda mutlaka fotoğraflanmalı. Galerideki tür sayfalırının gelişememesinin başlıca nedeni fotoğraf çekenlerin ağaçları tanımıyor olması.

Cihangir
31-05-2005, 19:43
Farkındayım, zaten ben de bunu "neden eklemiyorsunuz ?" gibi bir hayıflanma ile yazmamıştım.. Öyle aklıma gelmişti... :)

malina
31-05-2005, 19:52
Tabii ağaca çivi ile adını çakmak nasıl bir mantıksa :)

Cihangir
31-05-2005, 20:04
Buna da şükür, kesip vitrinde de sergileyebilirlerdi !!

DarkYES
03-06-2005, 01:28
Tahminen "insanlarımız" söküp götürmesin diyedir. Malum pek bir severiz tabele tahrip etme ve yer değiştirme işini :)

Sevelim
03-06-2005, 08:24
Her şeyin eksilerini görmeye öyle alışmışız ki; etiketleme işinde hiç mi iyi taraf yok diyesi geliyor insanın.

Eğer etiketlemeselerdi, bu ağaçların ne ağacı olduğunu asla bilemeyecek ve sizlerle paylaşamayacaktım. Her ağacın etiketine bakıp benim yaşımda ağaç var mı diye eğlenceli dakikalar geçiremeyecektim.

Keşke her ağacı fotoğraflasaydım, etiketleriyle birlikte. Ama ağaçlar öylesine sık ve fotoğraf çekimlerinde ışık öyle çok önemli bir faktörmüş ki doğru açıyı bulabilmek onlarca dakikasını alıyor insanın. Ben fotoğraf çekimi hakkında pek bir bilgiye sahip değilim ve deneme yanılma yöntemiyle öğreniyorum. Ağacın ilginç bir özelliğini sizlere aktarıcam diye onlarca kare çektim ve ışığı gözardı ettiğim için kapkara çıkmış hepsi. Işığı arkama alınca da ağaçtaki ilginçlik arkada kalıyordu.

Bir gün mutlaka fotoğraf çekmenin püf noktalarını öğrenirim.

aybala
03-06-2005, 09:30
Sevelim tabii ki etiketlemek güzel bir şey. Bir ağaca bakarken onu sadece dal yaprak olarak görmemeyi sağlıyor.
Ama bu bizim genlerimizide mi var bilmiyorum yaptığımız bir şeyi hakkıyla yapmak yerine vasatıyla yetiniyoruz. Olayı iyiser tarafından bakarsak dediklerinde çok haklısın. Ama biz (sen ve agaclar.net deki diğer arkadaşlar) alternatif bakış açılarıyla bakabilen, bu konuda daha mükemmeli arayan kişileriz.
Etiketlemeyi yapan doğa bilinci olduğunu varsaydımız kişinin ya da kurumun, etiketi ağacın gövdesi yerine daha uygun bir yere iliştirmesi daha güzel mesaj vermez mi etiketi okuyanlara.
İlk bakışta gözardı dilebilecek bir davranış gibi görünse de bunlar önemli noktalar. Ağaçlar gövdesindeki bir iki çividen çoklarına alışkınlar gerçi ama bu etiketleme şeklini gören biri "bak işin bileni etiketi çivilemiş, ben de adımı kazırım gövdesine" mantığını geliştirirse kim ne diyebilir buna.

Sevelim
03-06-2005, 11:32
Doğaya ve tabii doğal olarak ağaçlara yapılan tahribatı anlayamıyorum.

Ben etiketin yararlılığına öylesine kaptırmışım ki kendimi çiviyi farketmemiştim bile, siz burada söyleyinceye kadar. Doğaya yapılan her saygısızlıkta içimde birşeyler acıyor sanki. Gerçekten çiviyi nasıl farketmedim bilemiyorum. Ama etiket işi çok güzeldi yaaa.

Orada bir anıt çınarın etiketi de oldukça şıktı doğrusu. Çınarın tamamının fotoğrafını çekemedim. Parça parça çektim. Bir ara onu da eklicem buraya.
Siz şimdilik etiketiyle idare ediverin. :)

malina
03-06-2005, 12:07
Konu dışı bir ayrıntı ama sormam gerek, forumdaki iletişimin daha sağlıklı olması için bu zorunlu.

@sevelim, benim yazdığıma cevap verirken çivileri farketmedin ancak aybalanın uzun açıklamasından sonra mı anladın? Benim kısa yazmak gibi sorunum var. Eğer böyleyse ya uzun yazacağım ya da yazması için arkadaşlarımdan birinden rica edeceğim :)

Sevelim
03-06-2005, 16:30
Yok ben yanlış anlattım. Aybala değil, tabii ki sen yazdığında farkettim. Orada çoğul ifade kullandığım için yanlış anlaşıldım.

Ağaçların isimlerini yazabilmek öyle hoşuma gitmişti ki sen (malina) yazıncaya kadar dikkatimi çekmemişti.

Cihangir
03-06-2005, 22:36
Arada ben de yazmıştım, hiç farkedilmemişim demek ki ! :(
Şaka şaka.. Ya aslında o çivi var ya, o çiviye kadar daha neler var neler !! İnsanların elinden kibrit,çakmak,mangal,balta,hızar ne varsa, önce bunları alalım... En son çekiçleri de alırız.. Keşke, anıt ağaç yaparlar ve traktörleri tarlada rahat manevra yapamaz diye asırlık ağaçları kesenlerin elinde hızar yerine çekiç ve çivi olsaydı..
Sevelim, sendeki fotoğraf makinasının markasını merak ettim.. Bu konuda yardıma ihtiyacın olursa çekinme.. Hatta istersen, fotoğrafları gönder, üzerinde işlem yapıp sana geri göndereyim.. Zamanla sen de öğrenirsin nasılsa..

Sevelim
03-06-2005, 23:31
Fotoğraf makinem Canon A80

Manuel ayarlarını bir türlü öğrenemedim. Hele şu ISO değeri ne menem birşey anlayamadım bir türlü. Objektif açıklığı bilmem kaç olunca daha iyi çekiyormuş. Elimin titremesinden net olmuyor fotoğraflar. Birkaç fotoğraf çekince doğal olarak yoruluyorum ve hareketsiz tutamıyorum makineyi. Bir öneri olarak ekrandan değil de vizörden bakmamı söylediler, bu sefer de saç tellerim objektifin önüne geçiyor.

Böylesine sıkıntılı anlar yaşıyorum anlayacağınız. Tüm bu zorluklara rağmen çektiğim fotoğrafları buraya aktarınca tüm sıkıntılarım çocukça bir neşeye dönüşüyor. Hele sizlerden fotoğraflarım hakkında övgü dolu kelimeleri okuyunca ikiye katlanıyor keyfim.

DarkYES
03-06-2005, 23:52
Yanlış bir tanım yapıyor olabilmekle birlikte ISO değerin ne kadar büyükse makinene ışığa karşı o kadar duyarlı hale gelir. Mesela hızla hareket eden bir cismi net olaraka fotoğraflayabilmek için çok kısa sürede çekim yapman gerekir. Film kullanılan makinelerde hareketli cisimleri çekerken filmin önündeki perde çok hızlı açılıp kapanır ve böylece film çok kısa süre ışık alır. Oysa durağan cisimleri fotoğraflarken filmin ışığa tepki verme süresi daha uzundur ya da en iyisi bu konuda çok hoş bir yazı var -hatta daha fazlası- siz ona bir göz atın ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_1304283/tm.htm

sezinci
04-06-2005, 07:49
Aslında manuel ayara alışınca bir daha makinenin başka bir konumunda fotoğraf çekmek istemezsin. Basit birkaç enstantane ve diyafram hesabı var onları kavrayınca gerisi kendiliğinden gelir. A80 konusunda sana yardımcı olamam benim makinem EOS 3000V. Fakat çekim teknikleri ve makinelerin genel özellikleri ile ilgili elimde dokümanlar var istesen onları sana mail veya msn ile gönderebilirim.

malina
04-06-2005, 09:37
Bu tür bilgileri başkalarının işine de yaraması için kaynak belirterek ekleyebiliriz.

hasanulas
08-06-2005, 22:02
Siteniz ve forumunuzdan ayrılmak zorundayım.
Bu nedenle fotoğraf galerisine eklediğim fotoğraflarımın tümünü yazılı bir fotoğraf biçiminde iptal ettim.İptal biçimini bilmediğim için böylesi bir seçim yaptım.
Forumdaki uzman arkadaşlara benimle paylaştıkları bilgiler için çok teşekkür ederim.
Son olarak,belirtmek isterimki:
Site yöneticisi Malina çok iyi bir insan,yaptıkları ve katkıları ile doğaya çok büyük hizmetlerin başlangıç yolunu açacağına inanıyorum.
Hepinize sevgi ve saygılar.
Başarılar ve esenlikler dilerim.

KARDELEN
09-06-2005, 20:24
ya ben biraz geç kaldım galiba.....

ilk başta belirtmiş olduğunuz tema yayınlarının ' ağaçlar' kitabı benim elimde var... bunu başta haber vereyim..
ikincisi bende bölümüm gereği doğa,ağaç fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum..
elimde hp 945 digital foto.makinası var....

ee.. artık beni de listeye ekleyebilirsiniz.... :D

malina
09-06-2005, 20:52
Hangi ağaçları fotoğraflayacağını seç ki, kim neyi halledecek bilelim :)

Ahmet Demirtaş
13-06-2005, 21:42
Geçen günlerde yeni bir fotoğraf makinası
alındığı yazılıydı. Bir daha o sayfayı bulamadım.
Sanırım uyum sağlandı. güle kullanıp iyi
fotoğraflar çekiniz. Sonuçları bizlerle de
paylaşırsanız seviniriz.
Geç katılmış olmama karşın en çok ziyaret
eden ben olmuşum!
Ahmet Demirtaş

angel
14-06-2005, 09:38
merhaba arkadaşlar,
işlerimin yoğunluğundan özel mesajlarımı bile farketmemişim:) fotoğrafçılarımız listeleniyormuş. Ankara grubundayım.
Ekipman
Canon a-e1 P ve bazı objektifleri
Canon eos 300 d ve bazı objektifleri
ve de gereken yarımcı ekipmanlar, filtreler, tripodlar, flaş, reflektör vs.....

aybala
14-06-2005, 10:16
Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
DarkYES - Amasya
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman - ..........
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SZT- Mersin
capacı - egedoğa / İzmir
Yılmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa
zafer10el - İstanbul
YKS - ........
Designum-Eskişehir, Adana, Amerika.....
Cihangir-Bandırma
Forester - Mudurnu /Bolu
Altunn - Kilis
Kıvılcım - İstanbul
Sevelim - Bursa
Kağan- Tekirdağ
hasanulas - izmir
PhantomLORD-İstanbul
Lazkopat-Trabzon,İstanbul,Bartın
Aykan - Çorum
Angel-Ankara
Kardelen-İstanbul

aybala
14-06-2005, 10:23
O liste, öyle önemli olmazsa olmaz bir liste değil ki:)
Kim kimdir tanımadığımız dönemde, iş bölümü için başladı. Oysa dediğiniz arkadaşlar, listede yer almasa bile benim için, fotoğrafçı hanesine yazıldılar bile :)
Malina'nın da dediği gibi, bu liste fotoğrafçı listesi değil..
Öyle olsa benim bu listeden adımı çıkarmam gerekir :)
Sadece "çekilmesi gereken bir ağaç fotoğrafı ya da herhangi bir fotoğraf olursa hangi arkadaş hangi ilde, o çekebilir mi? " sorusuna cevap bulmak için hazırlanmaya başlamıştı.
Listede fotoğrafçı arkadaşlar da var tabii..
Karıştık işte, ortak noktamız iyi veya kötü fotoğraf makinemiz olması :)

Sevelim
23-06-2005, 01:00
Aybalam listeye Peynirci'yi de eklesen iyi olacak. Siteye eklediği fotoğrafları seyretmeye doyamadım doğrusu.

Memleketimin güzelliğini ne de güzel görüntülemiş. :o

malina
23-06-2005, 07:51
Fotoğraf ekleyen ama yazışmalara katılmayan üyelere, forum içi mesaj yazıp, buradaki yazışmalara katılmaları konusunda ricada bulunmak gerek. Bu konuda sizler de yardım eder misiniz?

Sevelim
23-06-2005, 11:05
Buraya yazmamın bir amacı da oydu zaten.

(Tek gözünü kırpan surat yokmuş)

malina
23-06-2005, 11:25
tamam yapayım:)

aybala
23-06-2005, 11:39
şeytan da yapparmısınnn..?:rolleyes:

Cihangir
24-06-2005, 00:29
Kızım fotoğraf çekmek istediğini söylediğinde, ben ağaç fotoğrafı da çekmesini söyledim.. Öyle fotoğraflar çekmiş ki.. Hadi bakalım, daha ilkokula bu yıl başlayacak, sitemizin üyesi Büşra'yı listeye eklemeyin de görelim....
Ben fotoğraflarını eklemeye başlıyorum bile... :)

Cihangir
24-06-2005, 00:56
Galeride, "çocuklardan gelenler" kısmında, sadece "resim" bölümü var.. Tereddüt ettim.. Büşra'nın çektiği fotoğrafları, bu bölüme ekledim.. Dedim ki; sevgili adminlerimiz "fotoğraf" diye bir bölüm de açıp, bunları oraya taşırlar... Bu arada, fotoğrafların ikisini kırptım ve hafif kontrast verdim.. "Zor hayatlar" ismini verdiğim foto'nun sadece boyutlarını ayarladım.. Bilmiyorum, bu bölüme uygun oldu mu ama dedim ya, Büşa bir çocuk ve fotoğrafları o çekti... Benim Kodak gitti gidiyor... :)

Sevelim
24-06-2005, 02:19
Fotoğraflar çok güzel. Büşra'yı kutlamak gerek. Bundan sonra senin kodak senden daha çok Büşra'nın minik ellerinde olacak gibi geliyor bana. :)

malina
24-06-2005, 07:45
Açtım ve taşıdım.

Kodak için geçmiş olsun:)

Cihangir
24-06-2005, 10:41
Teşekkürler.. Büşra'ya okudum yazdıklarınızı.. Çok sevindi.. Eee, ben çıkayım artık di mi ? Büşra oyunlarını istiyor... Ödülü haketti artık...

Nurhan Bostanlı
26-06-2005, 22:27
aranıza katılıp fotoğraf çekmek ,sizin çektiklerinizi görebilmek ,doğayı sevmekle kalmayıp geç olmadığını düşünerek tanımak için buradayım, bana yardım edermisiniz?

Nurhan Bostanlı
26-06-2005, 22:30
Cihangir kardeşim bu sitedeki yazıların için sana teşekkürler ederim çok faydalanacağım.

Cihangir
26-06-2005, 22:51
Eklediğim bilgilerin yararlı olması, benim için mutluluk kaynağı.. :)

Yardıma ihtiyacınız olduğunda, buradaki arkadaşların hepsinin, elinden geleni yapacağından emin olabilirsiniz..

Aramıza hoşgeldiniz..

Sevgilerimle..

malina
27-06-2005, 07:20
Hoşgeldiniz efendim:) Kendinizi tanıtırsanız, size uygun bir iş düşünürüz ... :)

aybala
02-07-2005, 10:15
iş diyince akan sular duruyor ..:)

sezinci
03-07-2005, 11:01
Hemen ümidi kesme geri gelir belki :)

cedrus libani
11-07-2005, 15:14
Arkadaşlar bende fotoğraf çekeyim artıkın..pat diye girdim ama...İç Anadolu ile ilgili fotoğrafları görürsünüz bende artık...

aybala
11-07-2005, 15:32
Listeyi bir ara "aktif fotoğraf çeken üyeler" olarak düzenleyeyim..
İsmini yazdıranlardan çoklarının tek kare fotoğrafını göremedik :)
Son çağrı :)

DarkYES
12-07-2005, 01:44
İyi fikir aybala. Ben zaten seni çırak olarak seçerken biliyordum zeki, çalışkan ve becerikli olduğunu :)

Serkan Akgün
16-07-2005, 11:45
12 Ağustos — Turizm İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası son günlerde, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, yöredeki bütün tesisler yüzde yüz doluluk oranıyla çalışıyor

Serkan Akgün
16-07-2005, 11:47
Kaplıcaların bulunduğu alana gelince etraftaki sakinlikten bir an ürküyor; sanki herkes arabasını bırakıp bilinmeyen bir yere kaçmış. Karşı yamaçlardaki sık çam ağaçları, ani bastıran sisle kaybolmaya başlamış. Yavaş yavaş şiddetini artırmaya başlayan çiğ, saçlarında, ince beyaz bir tabaka oluşturuyor. Yokuşu çıkıp virajı dönünce aniden şenlik alanının ortasına düştüğünü anlıyor... Aylardan temmuz, yüksek platolarda bahar yeni yeni yüzünü gösteriyor. Yeşil çayırın üstünde gökkuşağının tüm renklerini görmek mümkün, rengârenk giysileriyle folklorcular yöreye has danslarını sürdürüyor.

DarkYES
17-07-2005, 00:36
Sayın Serkan Akgün,
Öyle sanıyorum ki Rize'de yaşıyorsunuz (ve hatta belki de Rize'lisiniz) ya da bir süreliğine Rize'desiniz. Bahsettiğiniz Çamlıhemşin Ayder yaylası benim de çok sevdiğim bir yayladır. Kısmet olursa 2006 yazında bir kaç gün kalmak için gitmeyi düşünüyorum.

Fotoğraf çeken forum üyeleri başlığı altına -yani bu başlık- eklediğiniz fotoğraflar için teşekkür ederim/riz.

Bu konu altında bir-kaç cümle yazdığınıza göre sizi "Fotoğraf Ekleyen Forum Üyesi" olarak kabul etmemiz mümkün olsa gerek.

Bu durumda sizden yaşadığınız il, sahip olduğunuz fotoğraf makinesine ilişkin bilgi alabilmemiz mümkün mü?

Ayrıca forumdaki kendinize ait bilgilerin bulunduğu üye bilgileri sayfanızda size ilişkin daha çok bilgi bulunrsa belki ileride tanışabilirz :)

PINAR KORAY
26-07-2005, 19:25
Ben de amatör olarak fotografla ilgileniyorum. Proje hakkında daha detaylı bilgi alabilirsem agaç fotograflarının toplanması konusunda elimden geleni yaparım. :)

aybala
26-07-2005, 19:58
Merhaba, hoşgeldiniz..

http://www.agaclar.net/index.php?id=1496
yukarıdaki linkte site amaçlarını bulabilirsiniz.

Bu link ise galerinin linki ;
http://www.agaclar.net/gallery/index.php

çektiğimiz fotoları katagorilerine göre galeriye ekliyoruz.
Bunu üyeler de yapabiliyor..Hatta amaçlanan asıl üyelerin yapması.

Anasayfada biraz gezinirseniz, neler var neler yok sizin için kolaylık olur.
Ekleyeceğiniz fotolarınız varsa, fotoğraf ekleme konusunda forumcek yardımcı oluruz.
Hatta fotoğraf ekleme ve kuralları ile ilgili size şu linki verebilirim..

http://www.agaclar.net/gallery/resim_ekle.php

kolay gelsin..
Yaşadığınız sorun ya da fikirlerinizi forumda bizimle paylaşırsanız seviniriz..
görüşmek üzere

Erguvan Muhibbi
27-07-2005, 12:10
Beni de fotograf çeken ihtiyarlar sınıfına koyun lütfen...

Cihangir
28-07-2005, 02:25
Valla iki olasılık var.. Ya "aksif" ya da "patif"sin.. Aybala bu.. Buna da bi kılıf uydurur şimdi.. Kabul etmez hatasını !!
( Nasıl olsa Sevelim saat 04:07 gibi çıkıp "ne yani, ben şimdi aktif miyim, pasif mi ?" diye soracak.. Ben baştan yazayım cevabımı da !!) :) :cool:

Sevelim
28-07-2005, 03:07
Şimdi bu durumda ben hangi kategoriye giriyorum Aybala? Rengine bakacak olursak "pasif", (*) işaretine bakılırsa "aktif". Karar vermeni bekliyorum. :)

aybala
28-07-2005, 07:42
Sabah sabah çayımı içmedim..sorun ne ki?

(*) Sevelim - Bursa
bu demek aktif demek işte.. daalın

aybala
02-08-2005, 08:49
http://www.latis.ex.ac.uk/cfarchive/tn_camra353_jpg.jpg

Foruma Uğrayan ve Fotoğraf Çeken Üyeler

(*) malina - İstanbul
(*) DarkYES - Amasya
higs - Bursa
(*) adige - Samsun
(*) aybala - İstanbul
(*) backyard - Adana
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman - ..........
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SalihGüler - Ankara
SZT- Mersin
capacı - İzmir
(*) Yılmaz - Kütahya
Ömer Balyalı - Bursa
zafer10el - İstanbul
YKS - ........
(-) Designum-Eskişehir, Adana, Amerika
(*) Cihangir-Bandırma
Forester - Mudurnu- Bolu
Marty - Almaty-Kazakistan
Altunn - Kilis
Kıvılcım - İstanbul
(*) Sevelim - Bursa
(*) Kağan- Tekirdağ
(*) Oktars - İstanbul, Edirne ,Tekirdağ, Kırklareli
Lazkopat - Trabzon,İstanbul,Bartın
PhantomLORD - İstanbul
Aykan - Çorum
(*) Büşra - Bandırma
Nurhan Bostanlı - Antalya
(-) Cedrus libani - Aksaray
Pınar Koray - İstanbul
Serkan Akgün - Rize
(**) Erguvan Muhibbi - İstanbul

Anahtar :
(*) Aktif (**) Daha aktif ( - ) Mazeretli (....) Pasif

Erguvan Muhibbi
03-08-2005, 15:01
Vildan Sönmez
( *taze aktif* )

DarkYES
07-09-2005, 03:22
Fotoğraf ekleyen üyeler arasıra eklediği fotoğraflara eklenene yorumlara baksalar ne güzel olur :)

ormanbotanigi
09-09-2005, 15:28
Fotoğraflar kısmındaki Yeşil Avrupa Kayını'nın ismini Avrupa Kayını olarak değiştirsek..

ormanbotanigi
09-09-2005, 15:40
Akağaçlar değil Akçaağaçlar olmalı

Dişbudak Yapraklı Akçaağaç (Acer negundo), Beşparmak Akçaağaç(Acer cappodocicum), Dağ Akçaağacı (Acer pseudoplatanus), Acer orientalis (Doğu Akçaağacı), Japon Akçaağacı (Acer palmatum), Fransız Akçaağacı, (Acer monspessulanum), Toros Akçaağaç (Acer hyrcanum)

Türkiye'de bu türlere park, bahçe ve ormanlarda görmek mümkün bunlar içinde Akçaağaçlar kısmında sayfa açsak iyi olur

DarkYES
10-09-2005, 02:08
Uyarın için teşekkürler :)

Eğer galiride bu ve buna benzer gördüğün yanlışlar varsa yazarsan galeri albümleri ile uğraşan başta ben olmak üzere tüm görevliler memnun oluruz :D

tcm4
11-09-2005, 13:17
Merhaba
Güzel bir fikir varsa ortada, bende bu fikire yardımcı olmak isterim. Çorum ve havalisindeki ağaçları fotoğraflama işini de ben üsleneyim. Sanırım bu konuda, içinizdeki en şanslı kişide benim. Çünkü Türkiye'de gizli kalmış en önemli botanik parkına sahip bir ilde ikamet ediyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Herkese selamlar

malina
11-09-2005, 18:18
Çok seviniriz :)

Tek tek ağaç fotoğraflama dışında, Galeride, Türkiye'deki Botanik Parklarını tanıtmak için açacağımız bölüm için de fotoğraf çekerseniz çok iyi olur.

tcm4
13-09-2005, 10:18
elimden geleni yapmaya çalışacağım. umarım faydalı bir çalışma olur.

DarkYES
14-09-2005, 02:26
Ruhsat konusunda bir şüpheniz olmasın ruhsatımız var.
Kahvehaneye'de bekleriz :)

tcm4
15-09-2005, 13:43
İnşaalah en yakın vakitte bir acı kahvenizi içmeye geleceğim. (Neyse böylece kahveyide beleşe getirmiş olduk ::)))

aybala
22-09-2005, 15:26
Galeriye eklenmiş bazı fotoğrafların kategorilerinde düzeltmeler yapılması gerekiyor.
Bu yüzden galeriye fotoğraf ekleyen arkadaşların, ekledikleri fotoğrafların altındaki yorumlara bakıp eğer bu konu ile ilgili bir yorum varsa bu fotoğrafı ilgili bölüme taşımaları gerekiyor.
Bu galerinin amacı ve düzenli kalması açısından önemli bir konudur.

Yardımlarınızdan ötürü şimdiden teşekkürler.

Not:
Bu değiştirme işlemi için;
Fotoğrafın altındaki [ Bilgileri Düzelt (http://www.agaclar.net/gallery/resim_ekle.php?id=1898) ] e tıklayıp, çıkan sayfadan Albüm' ü değiştirip, fotoğrafı sakla kutusunu işaretlemeniz yeterlidir

Vildan Sönmez
03-10-2005, 15:15
Selam,Kategorilere uymaya çalışıyorum,amabazen bulamıyorum.Örneğin bugün kaktüs gönderdim.Ayrı bir yeri yok sanırım.Eylül yarışmasında Ekim gönderme tarihli foto.var.
(Ukalalık ettiysem özür dilerim arkadaşım)

malina
03-10-2005, 16:20
ekim tarihli fotoğraf yarışma dışı, onu taşıyorum...

Vildan Sönmez
04-10-2005, 08:20
Günaydın,
Aybala'nın mesajını üzülerek okudum.Orada önce Akyaka da derede yaşayan (kümes hayvanı değil)iki ördek vardı.Site içeriğine uygun değil mesajı vardı .Değiştirip kaplumbağayı gönderdim.Yine uygun görülmedi.Ancak sitenizde bazı sayfalar var ki ormanla ilgisi yok örneğin:bahçeler,**** ağaçla ilgisi yok örneğin balkonlar.Böylece ben de sitenin adı ağaçlar olmakla bereber doğa fotoğrafları derleyen bir sayfa olduğunu
düşündüm.Yanılmışım.Kaplumbağa resmini değiştirmek istemiyorum. Mümkünse yorumlarıyla birlikte silmenizi rica ediyorum.Hoşça kalın.......

backyard
04-10-2005, 09:14
merhaba vildan hanım

bugüne dek hepimiz galerinin düzenlenmesi için elimizden geleni yaptık/yapıyoruz
amacımız, büyük bir ağaç fotoğrafları arşivi oluşturmak
ama bunun yanında ağaç ve doğanın birbirinin içine geçmiş, birbirinden ayrılmaz birer parça olduğunun da elbette farkındayız

bu anlamda, üyelerimizden gelen kategori taleplerinin hepsini değerlendirmeye çalışıyor ve fotoğraf ekleyen üyelerimize daha geniş bir yelpaze sunmaya çalışıyoruz
hatta forumda bu amaçla açtığımız bir konu da var: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=383 (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=383)

bu galeriyi hep birlikte geliştireceğiz

bence gelin ileriye dönük düşünelim ve size yapılan yorumu olumlu olarak değerlendirip, orman hayvanları kategorisinde yer almaması gereken kaplumbağaların/kedilerin/balıkların (ki bu sadece sizin fotoğraflarınıza yapılan bir yorum değil-yani sizin şahsınızla bir ilgisi bulunmamakta) nerede olabileceğini bulmaya çalışalım, eğer yoksa kategori önerisi yapalım ama hep çözüme yönelik düşünelim

Sevelim
04-10-2005, 10:40
Vildan'cığım sakın biryerlere gitme. Güzel fotoğaraflarını ilgi ile izliyorum/izliyoruz.

İlk çiçek fotoğrafları eklenmeye başladığında çiçeklerin ne ilgisi var ağaçlar sitesinde diye düşünmüştüm, ancak şimdiye kadar görmediğim çiçek fotoğraflarını da görmek istiyordum. Hem de bu sitede.

Sitenin adı "Ağaçlar" olabilir ancak doğadaki diğer unsurları ağaçtan ayrı düşünemeyiz ki. Mesela böcek fotoğrafların çok güzel. Böcekler bölümü bile eklenebilir galeriye.

Ben "ağaclar.net" sitesini üyelerin katkılarıyla oluşturduğumuzu düşünüyorum. Site adminleri de benimle hemfikir olduklarını defalarca zikrettiler zaten.

aybala
04-10-2005, 12:17
Günaydın,
Aybala'nın mesajını üzülerek okudum.Orada önce Akyaka da derede yaşayan (kümes hayvanı değil)iki ördek vardı.Site içeriğine uygun değil mesajı vardı .Değiştirip kaplumbağayı gönderdim.Yine uygun görülmedi.

Vildan hanım selamlar,
mesajınızın "yine uygun görülmedi" kısmını tam anlayamadım.
Sanırım, orada ufak bir yanlış anlama var..
Ben o fotoğrafa ördekler için bir mesaj yazmıştım. Ve siz kablumbağa resmi olarak değiştirdiniz fotoğrafınızı... buraya kadar herşey ok. Sanırım siz mesajın orada kalmasını, su kaplumbağasının onaylanmaması olarak yorumlamışsınız.

Bu noktada şu açıklamaları yapmam gerekiyor.
Fotoğrafın altındaki yorumu okuyup gerekli değişikliği yaptığınız için değiştirdiğiniz için teşekkürler çünkü bunu çoğu fotoğrafçı arkadaş nedense yapmıyor.

Backyard'ın da dediği gibi özellikle bir kaç haftadır galeriyi düzenlemeye yoğunlaştık. O mesajın orada kalmasının nedeni; şu anda yazdığım mesajlara "yerinde değişiklik var mı" diye tamamına geri dönüp bakamadım, çünkü yeri yanlış olan diğer fotoğraflar üzerine çalışıyoruz.

Şu anda galeride 87 sayfax20 fotoğraf = ~1740 fotoğraf bulunmakta.

Galeride biraz gezindiğinizde siz de göreceksiniz ki, bazen yanlışlıkla bazen farklı yorumlar nedeni ile....vb. bazı fotoğraflar alakasız yerlerde olabiliyor. Bu şu aşamada çok rahatsız edici boyutlarda olmasa da, bir kaç sene sonrasını düşündüğümüzde durum hiç iç açıcı olmayabilir. Bu yüzden hep birlikte olabildiğince, yapabildiğimizce galerinin düzenli olmasına çalışıyoruz .

Şunu da açıklamak istiyorum.
Galerinin düzenlenmesi amacı ile böyle bir çalışma yapıp, her fotoğrafa bakıp, olması gereken yer hakkında karar verip, altına o mesajı yazmak, sonra bunların değişik değişmediğine bakıp, değişmedi ise adminlerin bunu yapması ciddi bir emek işi.

Bir de galeriye yeni eklenen kategorilere göre fotoğrafların tekrar tasnifi var ki bundan hiç bahsetmiyorum. Bunu da en iyi yapacak kişiler fotoğraf sahipleri olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden fotoğrafçı arkadaşlar ara sıra galeriye yeni eklenen bölümlere bakıp, varsa önceden "kategorisi yok" bölümüne ekledikleri fotoğraflarını taşımaları işimizi kolaylaştırır.

Burada, galeriye "belli kategorilerde, tasniflenmiş" fotoğraflar eklemeye çalışmak ortak çabamız olmalı düşüncesindeyim.

Sonuç olarak amacımız belli; Öncelikle Türkiye'nin ağaç arşivini oluşturmak, bunun yanınca doğa ile ilgili başka arşivlerin de oluşması bizi ancak sevindirir.

Galeriye göz ardı edilemeyecek katkınız var. Umarım açıklamalarım açıklayıcı olur. Üzülmenize hiç gerek yok. Her beraberiz. Ayrıca fotoğraf altına yazılan not ve eleştirilere yorumlarımızı forumda da paylaşabiliriz . Biz hep buradayız.
Selam ve sevgiler

Vildan Sönmez
04-10-2005, 14:00
Verdiğiniz emeğe saygı duyuyorum.Açıklamalarınız için teşekkürler.
Selamlar....