denizakvaryumu
08-10-2009, 14:43
Ayva lokumu şekerlemesi
900 gr ayva ayiklaninca 500 gr pure cikacak
5 cl su 5yaklasik yarim su bardagi)
500 gr seker
dilenirse 1 kasik rum
1-Ayvalari yikayip dorde bolun bir tencerey koyup kapagini kapatin yaklasik 15 dakika kaynasin.
2-Yumusayan ayvalarin cekirdek ve sert kisimlarini cikardiktan sonra rondo **** el blenderi ile pure halne getirin. Icine sekeri ve rum'u ekleyip tekrar atese koyun. 20 dakika surekli karistirarak kaynatin.
3-Yagli kagit yerlestirilmis tepsinin uzerine 2 cm kalinlikta yayin. 3 gun soguk ve kuru bir yerde beklesin. Kareler halinde kesin sekere bulayin ikrama hazirlar.
http://www.bestebonnard.blogspot.com/
.
900 gr ayva ayiklaninca 500 gr pure cikacak
5 cl su 5yaklasik yarim su bardagi)
500 gr seker
dilenirse 1 kasik rum
1-Ayvalari yikayip dorde bolun bir tencerey koyup kapagini kapatin yaklasik 15 dakika kaynasin.
2-Yumusayan ayvalarin cekirdek ve sert kisimlarini cikardiktan sonra rondo **** el blenderi ile pure halne getirin. Icine sekeri ve rum'u ekleyip tekrar atese koyun. 20 dakika surekli karistirarak kaynatin.
3-Yagli kagit yerlestirilmis tepsinin uzerine 2 cm kalinlikta yayin. 3 gun soguk ve kuru bir yerde beklesin. Kareler halinde kesin sekere bulayin ikrama hazirlar.
http://www.bestebonnard.blogspot.com/
.