Müjgan
26-08-2009, 21:45
Dövülmüş ekmek tatlısı
Malzeme:
Yarım ekmek, iki kahve kaşığı kabartma tozu, iki yumurta, bir bardak sıvı yağ, şekerli su.
Yapılışı:
Ekmek içi fırında iyice kurutulduktan sonra, -açık havada da kuruyabilir- döverek un haline getirilir. Kabartma tozu ve yumurta ile iyice çırpılır. Elde edilen hamurdan tatlı kaşığı ile kızgın yağa kaşık kaşık konur. Kızaranlar önceden hazırlanmış soğuk şurubun atılır.
Tanımlamayı yapan: Semra Kıvanç 1957, Manisa
Malzeme:
Yarım ekmek, iki kahve kaşığı kabartma tozu, iki yumurta, bir bardak sıvı yağ, şekerli su.
Yapılışı:
Ekmek içi fırında iyice kurutulduktan sonra, -açık havada da kuruyabilir- döverek un haline getirilir. Kabartma tozu ve yumurta ile iyice çırpılır. Elde edilen hamurdan tatlı kaşığı ile kızgın yağa kaşık kaşık konur. Kızaranlar önceden hazırlanmış soğuk şurubun atılır.
Tanımlamayı yapan: Semra Kıvanç 1957, Manisa