Nariel
22-07-2009, 22:06
Malzemeler:
Yarım kilo kuru kayısı
1.5 bardak toz şeker
5 bardak su
Bir-iki avuç kavrulmamış badem içi
Kaymak
Süslemek için dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı:
Tencereye kayısılar, su ve şeker konur ve 10 dk kaynatılır. Sonra kayısılar şerbetin içinden çıkarılıp soğumaya bırakılır.
Kayısılar kaynadığı sırada bademler 4-5 dk haşlanır ve kabukları soyulur.
Soğuyan kaysıların içine kaymak ve birer badem konur ve servis tabağına dizilir.
Üzeri dövülmüş antep fıstığı ile süslenir.
Not: Kayısıların üzerlerinin parlak olması için biraz kaysı reçeli sürülmesi tavsiye edilir.
Yiyenlerin yorumu:p: Ağıza atıldığında önce yoğun bir kayısı tadıyla karşılaşılır, ardından kaymak tadıyla kayısı tadı birleşir, sonunda badem de kendini belli eder ve mest olunur;)
Yarım kilo kuru kayısı
1.5 bardak toz şeker
5 bardak su
Bir-iki avuç kavrulmamış badem içi
Kaymak
Süslemek için dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı:
Tencereye kayısılar, su ve şeker konur ve 10 dk kaynatılır. Sonra kayısılar şerbetin içinden çıkarılıp soğumaya bırakılır.
Kayısılar kaynadığı sırada bademler 4-5 dk haşlanır ve kabukları soyulur.
Soğuyan kaysıların içine kaymak ve birer badem konur ve servis tabağına dizilir.
Üzeri dövülmüş antep fıstığı ile süslenir.
Not: Kayısıların üzerlerinin parlak olması için biraz kaysı reçeli sürülmesi tavsiye edilir.
Yiyenlerin yorumu:p: Ağıza atıldığında önce yoğun bir kayısı tadıyla karşılaşılır, ardından kaymak tadıyla kayısı tadı birleşir, sonunda badem de kendini belli eder ve mest olunur;)