PDA

View Full Version : Ginkgo Biloba çimlendirme




durmaz
01-05-2009, 10:10
Arkadaşlar merhaba,
3 adet ginkgo biloba tohumunu 1ay kadar buzdolabında soğuk katlama yaptıktan sonra diktim.
10-15 gün sonra baktım hiç bir hareket yok.Tohumlardan birisinin içerisini açtım
diş macunu kıvamı gibi olmuş ve tohum bozulmuş.

Elimde bir miktar daha var onları çimlendirmek istiyorum.Nasıl çimlendirebilirim.
Teşekkürler.




turan çiftliği
08-07-2009, 00:39
Çimlendirmek için iyi kalite bir toprak ve sürekli nem ve gölge bir yer ve ısı gerekiyor.

which
13-07-2009, 15:46
sıcak suda beklet bıraz sonra tohumu ,bıraz zıparala yapılması lazım kolay patlaması ıcın :)

Müjgan
13-07-2009, 16:34
Bütün bunlara gerek yok. Marketten alınan klasik toprakta çimlenebiliyor. Ben üç tohum ektim ikisi çimlendi, şimdi saksıdalar. Üstelik tohumu aşındırmaya bile gerek yok, suda şişince o kendisini ikiye ayırabiliyor ve tohum taslağı o aradan çıkıyor.:)

Mehmet Çetin
19-09-2009, 19:55
arkadaşlar ginkgo biloba tohumu nasıl çimleniyor. daha önce adetli yapan arkadaşlar varmı. viollerdemi yoksa tavadamı çimleniyor. birde elimdeki tohumlar şu an etli. etli kısmını çıkarmam gerekiyormu. tohumları nasıl saklayıp ne zaman çimlemeliyim.

boshaft
20-07-2011, 10:31
ilginç derslerde görmüştük çin mabeet ağacı türkçesi yanılmıyorsam bulunması zor bir bitki olduğunu söylüyordu hocamız bu yüzden sadece bir kaç yaprakla idare etmek zorunda kalımıstık

dilek4216
15-10-2012, 18:29
bence sen en iyisi doğrudan ek buzdolabına bekletirsen bir yiyeceğin kokusu içine girebilir madem buzdolabına koyacaksın yanına başka koku girmemesi için 1 bardak süt koy

nazia
18-04-2017, 19:34
Ginkgo Sıcak suda beklemez püre olur çıkar. Onun içi çok yumuşak. Hiç bir şeye gerek yok. Ben direk 2 saat suda beklettikten sonra kuma gömdüm, iki günde bir su püskürttüm 6 cı gün uç verdi. Selamlar

bluemercan
05-07-2017, 09:58
[/URL][URL]https://i.hizliresim.com/lWd2Yp.jpg (https://hizliresim.com/lWd2Yp)

Arkadaşlar tohumlar bu şekilde sert kabuklu sallayınca içinden başka bir çekirdek sesi geliyor. Bu şekilde mi suya koyup ekmeliyim yoksa bu sert kabukları kırıp içindeki çekirdeği mi ekmeliyim ?