View Full Version : Mog Organik Gübre Hakkında
MeyveliTepe
27-03-2009, 10:07
Sn.Mog,
Sizin yerinize konuyu ben açayım dedim.
Öncelikle ürününüzü tanıtmakla işe başlayabilirsiniz.
Söz gelimi, içeriği nedir? Ne tür tescilleri var? Tarımda nerelerde, hangi ürünlerde, hangi dozajlarda kullanılıyor, ne gibi etkileri oluyor vb. temel özelliklerden başlayabilirsiniz. Devamında sorular gelir zaten.
Sn.Mog,
Sizin yerinize konuyu ben açayım dedim.
Öncelikle ürününüzü tanıtmakla işe başlayabilirsiniz.
Söz gelimi, içeriği nedir? Ne tür tescilleri var? Tarımda nerelerde, hangi ürünlerde, hangi dozajlarda kullanılıyor, ne gibi etkileri oluyor vb. temel özelliklerden başlayabilirsiniz. Devamında sorular gelir zaten.
1-) GÜBREMİZ DÜNYADAKİ TEK VE ALTERNATİFSİZ GÜBRE DEĞİLDİR :)
2-) ANCAK; FİYAT VE KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN BAKTIĞIMIZ ZAMAN , MUDAİLİMİZ YOKTUR. NEDEN DERSENİZ ???
onu da kısa kısa aktarmaya çalışacağım ...
MOG MARKALI GÜBREMİZ % 100 BİTKİSEL KAYNAKLAR KULLANILARAK ; TAMAMEN FİZİKSEL İŞLEMLER + ISIL İŞLEM UYGULANARAK ÜRETİLMİŞ BİR ÜRÜNDÜR.
YOĞUNLUĞU İSE 1 LİTRE MOG=1,3 KG. DIR.
İŞLEMLER ESNASINDA HİÇ BİR ŞEKİLDE SU KULLANILMAZ.
SIFIR MİKTARDA HAYVANSAL YA DA KİMYASAL KAYNAK KULLANILMIŞITR. ANALİZ RAPORLARIMIZ DA FAO VE WHO NUN İSTEDİĞİ ALT DEĞERLERİN DE ALTINDA KALMAKTADIR...
a) bu ürünün 1 litresi e az 100 litre su ile karıştırıldığı zaman aktif olur . su ile karıştırıldıktan sonra toprağa ya da bitkiye uygulanabilir.
b) akşama doğru atılmasında ( yaprak uygulamalarında) avantaj sağlar. hava kararmaya başladığında bitkiler yapraklarından daha çok özümleme yaparlar. o yüzden akşam diyoruz.
c) topraktan uygulamada ise saat sınırlaması yoktur. 24 saatin herhangi bir diliminde verilebilir.
d ) konvansiyonel tarım ya da peyzaj uygulamalarında , hiç bir kimyasal grup ile etkileşmez !. bu çok önemlidir. bu gübreyi tüm diğer ürünlerden ayıran en büyük özellik budur.
e )tarlada , kimyasal grup tükenir ise , eksik olan elemanları verdiğinizde , MOG gübremiz bunları hızla çözerek , büyük oranda organik materyallere çevirir. topraktaki besin elemanlarını devamlı olarak belli bir konsantrasyonda tutmaya çalışır.
f )eksilen besin elemanlarının topraktaki yüzdesi düştüğü zaman ; ilgili enzimler faaliyete geçerek devamlı belli bir konsantrasyonda ve yüzde diliminde muhafaza etmeye çalışırlar .
g ) kimyasal tarım yapılıyor olsa bile ; MOG gübre kullanıldığı zaman , toprağın ve bitkilerin organiklik oranı en az % 50 artış gösterir.
h ) bu ürünün şu ana kadar yapılan çalışmalarında 1 yıl önce dahi gübrelenen alana 2. yıl uygulama yapılmamış olsa bile , diğer tarlalardan daha fazla gelişim gözlenmiştir.bunu nedeni , ürettiğimiz enzimlerin toprakta ölmüyor olmasıdır. ürettiğimiz ve gübremizdeki besin elemanlarına bağladığımız enzimlerimiz ( 18 tip) toprak ya da ortam ısısı +50 dereceyi geçmediği sürece hayatiyetini sürdürürler.
bunlara eklenecek daha pek çok örnek ve referanslarımız mevcuttur.bunları da sırası geldikçe yazmaya çalışacağım
3 ) diğer organik gübre üreticisi olan arkadaşlarımızın almış olduğu gibi ; gübre tescil ve onayları , ilgili bakanlıklardan ruhsatları EKO-TAR dan sertifikası mevcuttur. ihraç etmek için gereken evraklarda düzenlenmiş olup ; 2009 yılı içinde ÇİN,KENYA,MALEZYA gibi ülkelere ihraç edilmiştir. bazı müşterilerimizde ; ihraç kaydı ile olmak şartı ile , zonguldak ereğlideki fabrikamızdan gelip bu ürünü teslim almaktadır. onlar da gürcistan+azerbeycan+ırak+israil+suriyedeki müşterilerine satışını yapmaktadırlar.
avrupa birliğine dahil ülkelerden de talepler yoğunlaşmaya başlamış olup, konu ile ilgili oalrak www.kentorganicfertilizer.com (http://www.kentorganicfertilizer.com) adında www.taraorganikgubre.com (http://www.taraorganikgubre.com) gibi bir 3. şirketimiz de kurulmuş olup , sadece avrupa birliği ile ilgili çalışmalara başlamıştır.
megalomanlık olarak kabul etmezseniz şunu da eklemek isterim. şu anda bu MOG markalı ürünümüz ; üretilen miktar baz alındığında % 90-95 gibi oranda ihraç kaydı ile ya da direk ihraç edilerek satılmaktadır.
4 ) TARIMDA KULLANILAN ALANLARDA BİR KISITLAMA YOKTUR. TOPRAKTA KÖKÜ OLAN TÜM ÜRÜNLERDE RAHATLIKLA KULLANILMAKTADIR.
5 ) DOZ MİKTARIMIZ İNTERNET SİTEMİZDE DETAYLI OLARAK İZAH EDİLMİŞTİR.
www.taraorganikgubre.com (http://www.taraorganikgubre.com)
yukarda anlattığım gibi ; dünyanın en iyi gübresi olabilirim. ya da olmayabilirim... bunu ancak ve ancak bitkiler test edebilir. 3 yıldan daha uzun bir süre arge çalışmalarına harcanmıştır. biz bu üründen kesin neticeleri alana kadar emin olmadık ve piyasaya sürmedik. deneme kullanımları haricinde , piyasada adı duyurulmadı. satışı yapılmadı. 2008 mart ayından beri resmi olarak satılmaya başlanmıştır.
cep telefonum ve iş telefonum internet sitesinde mevcuttur. dilediğiniz zaman arayarak soru sorabilirsiniz. çağrı dahi bıraksanız aranırsınız ve sorularınız cevaplanır. yeter ki kullanıcılarmız bize teşekkür etsinler. ticari kazançtan daha da ziyade sizin mutluluğunuz , bizim mutluluğumuzdur. bunu , ancak kullanarak göreceksiniz. buradan ya da internet sitemdeki iletişim formundan bana ulaşabilirsiniz. hiç bir sorunuz yanıtsız kalmayacaktır.
MOG ORANİK GÜBRE TOPLAMDA 5 ADET ŞİRKETİN ORTAK OLDUĞU BİR GRUBA DAHİLDİR.
AKIM TEKSTİL
DOĞA TEKSTİL
MOG ORGANİK GÜBRE
TARA TEKSTİL YATIRIM VE ORGANİK GÜBRE ( İÇ PİYASA İÇİN ÇALIŞIR)
KENT ORGANİK GÜBRE ( İHRACAT İÇİN ÇALIŞIR)
iyi günler
denizakvaryumu
17-04-2009, 11:20
İstanbul ağaç AŞ deki denemelerin fotoğraflarını buraya eklerseniz farkı görmüş oluruz.
Mog un açılımı nedir?
Mikrobiyal gübremidir?
İstanbul ağaç AŞ deki denemelerin fotoğraflarını buraya eklerseniz farkı görmüş oluruz.
Mog un açılımı nedir?
Mikrobiyal gübremidir?
ancak ; mikrobiyal esasa dayalı değildir.
ürünün asıl gücü içerdiği enzimlerden gelmektedir. enzimler ;
hücre bölünmesini ve sayısını da artırırlar.
hücre içinde daha fazla besin maddesi depolanmasını sağlarlar
toprağı çözerler ve toprağın gözenekli yapısının artmasını sağlarlar.
topraktaki kimyasal atık ya da bitki köklerinin çözemediği besinleri çözerek bitki kökünün alcağı forma çevirirler.
besin elemanları çözüldükçe de toprağın doğasında var olan mikroorganizmaların çoğalmasına olanak tanırlar
enzimler ; bitkilerin bağışıklık sistemini güçlendirirler
gibi örnekleri çoğaltabiliriz... gübremizin içeriğinde bulunan 18 tip enzimin, herbirinin işi ayrı ayrıdır.
her bir enzim ilgili olduğu bölümün işini çözer . toprakta ya da bitkinin bünyesinde optimum çalışma ısısı vucut ısısıdır. bu ısı değerlerinin altına inildikçe ya da üstüne çıkıldıkça çalışma hızları düşer. bazı enzimler sıfıra yakın derecelerde çalışabildiği gibi; üst ısılarda çalışma güçleri oldukça düşer.
ortam ısısı 50+ C yi geçtikten sonrada yapıları bozulmaya başlar .çünkü enzimler protein tabiatında oluşumlardır.
doğanın ölmeyen ve bitmeyen makinalarıdır enzimler. enzimlerin olmadığı bir dünya zaten ölmüştür.
Melih Bakırlıoğlu
17-04-2009, 13:13
Sitenizden anladığım kadar1 dönüm zeytinliğe sezon boyunca 7 lt mog kullanmamız gerekiyor, öylemidir? Bu ürünün fiyatı nedir? Diger gübreler veya ilaçlar ile beraber atılabilirmi?
Bizler 2t luk ilaçlamalar ile çalışıyoruz her ilaçlamada 20lt mog kullanmamız gerekecek ve bu işi her defasında 10 kere tekrarlıyacağız.Yanlış hesap yapmadıysam 1200lt + ediyor.Bu bana getiri olarak ne sağlayacaktır.İyi çalişmalar dileklerim ile,hoşçakalın
sitenizden anladığım kadar1 dönüm zeytinliğe sezon boyunca 7 lt mog kullanmamız gerekiyor, öylemidir? Bu ürünün fiyatı nedir? Diger gübreler veya ilaçlar ile beraber atılabilirmi?
Bizler 2t luk ilaçlamalar ile çalışıyoruz her ilaçlamada 20lt mog kullanmamız gerekecek ve bu işi her defasında 10 kere tekrarlıyacağız.yanlış hesap yapmadıysam 1200lt + ediyor.bu bana getiri olarak ne sağlayacaktır.iyi çalişmalar dileklerim ile,hoşçakalın
merhaba melih bey
uyarınız için teşekkür ederiz. Sitemiz düzenlenirken bir hata yapılmış. Uyarınız için teşekkür ediyorum. En kısa sürede aksaklık giderilecektir. Size de telefon ile gereken desteği vermeye çalıştım. Umarım başarılı olmuşuzdur. Iyi çalışmalar efendim
Sitemiz düzenlenirken bir hata yapılmış. Uyarınız için teşekkür ediyorum. En kısa sürede aksaklık giderilecektir.
Daha sonra o düzeltilmiş metni buraya da ekleyin ki, okuyan ama araştırmaya devam etmeyenler yanlış bilgilenmiş olmasın....
Daha sonra o düzeltilmiş metni buraya da ekleyin ki, okuyan ama araştırmaya devam etmeyenler yanlış bilgilenmiş olmasın....
hatadan dolayı özür dileyerek başlamak isterim ...
genel olarak ; meyve bahçelerinde 30-50 arası ağaç olduğunu varsayar isek ; yıllık kullanılacak maximum MOG gübre miktarı 3 litredir
çiçeklenme başlangıcından 1 ay kadar önce topraktan veya yapraktan 1 litre
meyve tutumundan sonra topraktan 1 litre
hasattan 30-45 gün önceki bir aralıkta topraktan 1 litredir...
şu konuya çok dikkat etmek gerekir.
yıllık1+1+1=3 litrelik doz bu gübrenin ilk yıl kullanımı içindir.
2. yıl uygulamaya geçildiği zaman , uygulanan doz , tüm alanlar ve bitki türleri için ( aynı tarla olmak koşulu ile !!!) DOZ YARI YARIYA AZALTILARAK UYGULANMALIDIR.
bunun nedeni ise şudur ; toprak artık düzenlenmiş, bundan 100 yıl önceki formuna ve yapısına kavuşmuş,topraktaki doğal oluşumlar yeniden faal olmuş ve en önemlisi de enzim konsantrasyonu , belli bir yoğunluğa ulaşmış demektir.
bazı çiftçilerimiz ; geçen yıl sebze ektikleri ve mog gübre kullandıkları araziden
bu yıl mog gübre kullanmadan arpa-buğday gibi bitkilerde MOG gübrenin etkisini hiç kullanmadan görmüşlerdir.
peki dekara fazla kullanırsak ne olur ???
1/100 su oranını gözeterek uygulama yaptığımız zaman ; tarlanıza dilediğiniz kadar da uygulama yapabilirsiniz.
yeter ki 1 litre mog gübre en az 100 litre su ile karışsın. dilerseniz 1 litre mog gübreyi 5-10 bin litre su ile de verebilirsiniz. toprağa ulaştıktan sonra yağış ya da aşrı sulama ile , kök bölgesinin altına inmez. toprağa ve kök bölgesine tutunarak orada kalır. bunun örneğini ve ispatınıda geçen yıl kullananların , bu yıl kullanmadan mog etksini görmesi ile ispatlayabiliriz.
dekara 1 litre yerine 100 litre versek ne olur diye soran arkadaşlarda var :) elbetteki hiç bir yan etki ya da olumsuz etki gözlenmez. bitki metabolizması zaten 1 litre ile maximum verime geçeceğiz için , ondan daha fazlasını beklemeyelim. sadece gübre üreticisine daha fazla para ödemiş olursunuz. o kadar :)
iyi çalışmalar
sitemizde ; düzenleme yapıldığı sırada oluşan ufak hata düzeltilmiştir...
Birol Ketenci
23-04-2009, 10:47
http://www.taraorganikgubre.com/mogkullanim.pdf
Sitenizdeki sebzelerde ürün kullanım şekli ve dozaj linkleri çalışmıyor :(
site içerisinde gereken bilgiyi bulabilirsiniz. bahsi geçen dosyalarda daha önceki oluşan hataya benzer bir hata olmuş. onu da operatör arkadaşlar düzeltir düzeltmez siteye ekleyeceklerdir.
Arkadaşlar sonbahar ve ardından gelen kışın olumsuz etkilerini bahçelerimize uyguluyacağımız enzim gübrelerle takviyelendirerek, bahçelerimizdeki meyve ağaçlarımızın hastalık yapıcı etkenlere karşı güçledirerek onların sağlıklı olarak bu dönemden çıkmasını sağlarlar.
Arkadaşlar enzim gübrelerin en büyük işlevi hücre içinde bölünmeyi artırarak çoğalmayı sağladıklarından, hücrelerde toplanan besin değeride artarak depolanmasını sağlarlar, toprak yapısında düzenleme yaparak toprağın çüzülmesini mütakibende, toprağın gözenekliliği artışı sağlanmış olur.
Bu enzimler kimyasal atıkları ve bitki köklerinin çözemediği besin maddelerini çözererek bitkinin alabileceği forma sokarlar, bu minerallerin çözülmesiylede toprağın doğasında var olan mikro organizmaların çoğalmasını sağlıyarak, toprağın aktifliği artırarak bitkinin bağışlıklık sistimi gelişmesini mütakip hastalık etmenlerine de karşı güçlü duruma getirir.
Arkadaşlar zehirlere dayalı bitkileri koruma yöntemleri kısa vadede bize toksin olarak geri dönecektir, bizler organik yaşam biçimine uygun, ekolojik yetiştiricilik yapmak istiyorsak, enzim içeren bitkisel bazlı sıvı gübreleri uygulamakla topraklarımızı da kurtarmış olacağız.
acemi_caylak
24-12-2009, 10:37
Sayın Mog,
Ürününüzün antepfıstığında kullanımı ile bir örnek var mı acaba? Tahminim zeytindeki kullanımından çok farklı olmayacaktır. Ancak yinede, ne zaman, kaç kere ve hangi miktarda kullanmalıyım? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.
merhaba arkadaşlar :)
son denemelerimiz de bitmiş durumda
artık bu gübre
İRAN
KIBRIS
NİJERYA
VEEE TÜM TÜRKİYEDE BAYİLİKLER İLE YAYILIYORUZ
lütfen bizi izlemeye devam ediniz
saygılarımla
veteriner hekim
yıldıray yıldırım
Sayın MOG,tuyap ın furarında sizin standınızı dolaşarak ilgili arkadaşlarla görüşerek, geliboluda ki bahçe çalışmalarımı kendilerine anlattığım, onlarda bana ilgilenerek ürünlerinizden kompost uygulamalarımda ve şeftali ağaçların yaprak kıvrıklığı hastalığına karşı kullanarak sonuçlarını paylaşımlarda bulunacağıma karşılık, MOG sıvı enzim gübreyi armağan ettiler.
Kendilerine buradan bir kere daha teşekkür ederim. Sizler (Bütün sıvı enzim ve mikro biyal gübre üretenler) organik tarım adına kutlarım, toprakları zehirlerden kurtarma adın yaptığınız mücadelede sonuna kadar desteklediğimi belirtir.sizleri geliboluda ki tarım çevrelerine tanıtmaktan gurur duyacağım,senenin 5 ila 10 nucu aylarında gelibolu bulunduğum süre içinde ürünlerinizin tanımı konusunda elimden geleni topraklar adına yapmaktan keyif alacağımı bilmenizi isterim.
celalahmet
08-01-2010, 23:14
Sayın MOG,
Enzimlerin toprak bünyesini iyileştirmede, ağacın yapısını hastalıklara karşı güçlendirmede ve köklerin besin alımında faydalı mikroorganizmalar gibi veya faydalı bakteriler gibi çalıştığı anlaşılıyor.
Acaba bitkilerce enzimler ne kadar önemi, bakteriler ne kadar önemli, veya vazgeçilmez?
Anlaşıldığı kadarıyla birbirini destekleyen unsurlar, peki o zaman birlikte nasıl kullanılabilirler?Veya birlikte kullanılırlarsa sonuç çok farklı mı olur?Saygılarımla.
Zeytinlibahçe
12-04-2010, 21:10
Halil bey selamlar
Mog la ilgili bilgiler/mesajlar ikinci sayfada kaldigindan mesajla 1.sayfaya aldim.10 lt sirt tulumbasi icin 1 cay bardagi yeterli,karisimdan sonra min.30 dk beklemeli
Şeftali ağacımın yaprakları kıvrık kıvrık oldu. Elimde 1 litre mog var. 10 lt ye 1 fincan katıp denesem faydası olurmu şu anda.
Halil Önen
12-04-2010, 21:33
Sayın MOG,tuyap ın furarında sizin standınızı dolaşarak ilgili arkadaşlarla görüşerek, geliboluda ki bahçe çalışmalarımı kendilerine anlattığım, onlarda bana ilgilenerek ürünlerinizden kompost uygulamalarımda ve şeftali ağaçların yaprak kıvrıklığı hastalığına karşı kullanarak sonuçlarını paylaşımlarda bulunacağıma karşılık, MOG sıvı enzim gübreyi armağan ettiler..
Sevgili epsody,
unutmayın sonuçlarını paylaşırım dediniz.;) Şeftaliler çiçek açtı ve yapraklanmaya başladı.
Mog bir gübre ve ilaç etkisi bekliyorsunuz. Sıvı enzimlerin klok hastalığına etkisini merak ediyorum.
Yoksa, gübre bitkiyi güçlendirir, güçlenen bitki hastalanmaz mı? deniyor.
Çiçekte atmak tehlikeli değil midir? Enzimler çiçekleri dökmesin.
Ben aparatmanın önündeki aşıladığım armut ağacına atacaktım ama tam meyve bağlamadığı için ve en önemlisi çok kötü koktuğu için_kovulma ihtimali yüzde 1500 gibi duruyordu_cesaret edemedim.
Ayhan kaptan ema ile mog'u karıştırmışsınız. Oranlarını nasıl ayarladınız. (bu ema'yı (Doğasever) her şeye karıştırıyoruz ya, hayırlısı)
Müdür bey diyor ki mog meyve tutumunu olumlu etkiliyormuş ben böyle bir bilgiye ulaşamadım.
(Enzim sayfasını iyice okumalıyım)
Sevgili epsody,
unutmayın sonuçlarını paylaşırım dediniz.;) Şeftaliler çiçek açtı ve yapraklanmaya başladı.
Mog bir gübre ve ilaç etkisi bekliyorsunuz. Sıvı enzimlerin klok hastalığına etkisini merak ediyorum.
Yoksa, gübre bitkiyi güçlendirir, güçlenen bitki hastalanmaz mı? deniyor.
Çiçekte atmak tehlikeli değil midir? Enzimler çiçekleri dökmesin.
Ben aparatmanın önündeki aşıladığım armut ağacına atacaktım ama tam meyve bağlamadığı için ve en önemlisi çok kötü koktuğu için_kovulma ihtimali yüzde 1500 gibi duruyordu_cesaret edemedim.
Ayhan kaptan ema ile mog'u karıştırmışsınız. Oranlarını nasıl ayarladınız. (bu ema'yı (Doğasever) her şeye karıştırıyoruz ya, hayırlısı)
Müdür bey diyor ki mog meyve tutumunu olumlu etkiliyormuş ben böyle bir bilgiye ulaşamadım.
(Enzim sayfasını iyice okumalıyım)
Arkadaşım Mog gübreyi 15 martta geliboluda kullandım lakin sonuçlarınıda bilmiyorum , şu anda ben istanbulda bulunmaktayım, mayıs ayı içinde orada olacağım sonuçlarını hatta bahçemdeki edindiğim gözlem ve deney çalımlarımın bilgi paylaşımlarını sizlerle paylaşacağım , burada pek tarımsal faaliyetlerim olmuyor kompost çalışmaları dışında, şimdilik aktaracaklarım bunlardan ibaret hepiniz sevgiyle kalın.
Zeytinlibahçe
12-04-2010, 22:53
Halil bey selamlar
Hayatta tadi, kokusu ne kotuyse insana faydali, ne keyif verip tadi guzelse de zararlidir
demekki mog faydali...saka bir kenara icinde icindeki besin degerleri ve 18 enzimle cicek tutumu konusunda bir laboratuvar arastirmasina gerek olmasa gerek diye dusunuyorum.
300 lt klorsuz suya 2 lt mog + 1.5 lt ema olarak uygulamayi yaptik.
Bu gunlerde uygulamayi kokten yapmak daha faydali, damlamalar hazir olmadigi icin mecburen orani biraz azaltarak yapraktan uyguladik.
saygilarimla
Halil Önen
12-04-2010, 23:38
300 lt klorsuz suya 2 lt mog + 1.5 lt ema olarak uygulamayi yaptik.
Ema' yı karıştırma sebebiniz neydi? Sn. Doğasever ile görüşmüş olmalısınız.
Mog içinde enzimler var ama mikrobiyal gübre değil, Ema' da mikrobiyal ve enzimler var.(bu karışımdan hiçbir şey anlamam ama iyi gibi geldi bana; bu zeytinler bir gün konuşacak:))
Saygılar
Zeytinlibahçe
13-04-2010, 08:13
Halil bey selamlar
Ema yi kullanmak icin bir sebeb aramiyoruz, biliyorsunuz, faydali....
Iceriklerine baktigimda, kullanmamam icin hicbir sebeb goremedim,cok da iyi oldugunu dusunuyorum.
acemi_caylak
13-04-2010, 21:41
Ayhan Bey,
MOG'ta kullandıysanız sizin zeytinler iyice coşar bu yıl.
Zeytinlibahçe
13-04-2010, 22:52
acemi caylak selamlar
Evet kullandık, mog icindeki enzimlerle birlikte sistemin tamamlanacagını düşünüyoruz.
Kaolinden önce bir defa yapraktan bir defada kökten uygulamayı planladık
Halil bey konuşacaklar diyor :) aslında gönül gözüyle bakan için cok şeyler anlatıyorlar
tarafsız
28-07-2010, 14:45
1-) GÜBREMİZ DÜNYADAKİ TEK VE ALTERNATİFSİZ GÜBRE DEĞİLDİR :)
2-) ANCAK; FİYAT VE KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN BAKTIĞIMIZ ZAMAN , MUDAİLİMİZ YOKTUR. NEDEN DERSENİZ ???
onu da kısa kısa aktarmaya çalışacağım ...
MOG MARKALI GÜBREMİZ % 100 BİTKİSEL KAYNAKLAR KULLANILARAK ; TAMAMEN FİZİKSEL İŞLEMLER + ISIL İŞLEM UYGULANARAK ÜRETİLMİŞ BİR ÜRÜNDÜR.
YOĞUNLUĞU İSE 1 LİTRE MOG=1,3 KG. DIR.
İŞLEMLER ESNASINDA HİÇ BİR ŞEKİLDE SU KULLANILMAZ.
SIFIR MİKTARDA HAYVANSAL YA DA KİMYASAL KAYNAK KULLANILMIŞITR. ANALİZ RAPORLARIMIZ DA FAO VE WHO NUN İSTEDİĞİ ALT DEĞERLERİN DE ALTINDA KALMAKTADIR...
a) bu ürünün 1 litresi e az 100 litre su ile karıştırıldığı zaman aktif olur . su ile karıştırıldıktan sonra toprağa ya da bitkiye uygulanabilir.
b) akşama doğru atılmasında ( yaprak uygulamalarında) avantaj sağlar. hava kararmaya başladığında bitkiler yapraklarından daha çok özümleme yaparlar. o yüzden akşam diyoruz.
c) topraktan uygulamada ise saat sınırlaması yoktur. 24 saatin herhangi bir diliminde verilebilir.
d ) konvansiyonel tarım ya da peyzaj uygulamalarında , hiç bir kimyasal grup ile etkileşmez !. bu çok önemlidir. bu gübreyi tüm diğer ürünlerden ayıran en büyük özellik budur.
e )tarlada , kimyasal grup tükenir ise , eksik olan elemanları verdiğinizde , MOG gübremiz bunları hızla çözerek , büyük oranda organik materyallere çevirir. topraktaki besin elemanlarını devamlı olarak belli bir konsantrasyonda tutmaya çalışır.
f )eksilen besin elemanlarının topraktaki yüzdesi düştüğü zaman ; ilgili enzimler faaliyete geçerek devamlı belli bir konsantrasyonda ve yüzde diliminde muhafaza etmeye çalışırlar .
g ) kimyasal tarım yapılıyor olsa bile ; MOG gübre kullanıldığı zaman , toprağın ve bitkilerin organiklik oranı en az % 50 artış gösterir.
h ) bu ürünün şu ana kadar yapılan çalışmalarında 1 yıl önce dahi gübrelenen alana 2. yıl uygulama yapılmamış olsa bile , diğer tarlalardan daha fazla gelişim gözlenmiştir.bunu nedeni , ürettiğimiz enzimlerin toprakta ölmüyor olmasıdır. ürettiğimiz ve gübremizdeki besin elemanlarına bağladığımız enzimlerimiz ( 18 tip) toprak ya da ortam ısısı +50 dereceyi geçmediği sürece hayatiyetini sürdürürler.
bunlara eklenecek daha pek çok örnek ve referanslarımız mevcuttur.bunları da sırası geldikçe yazmaya çalışacağım
3 ) diğer organik gübre üreticisi olan arkadaşlarımızın almış olduğu gibi ; gübre tescil ve onayları , ilgili bakanlıklardan ruhsatları EKO-TAR dan sertifikası mevcuttur. ihraç etmek için gereken evraklarda düzenlenmiş olup ; 2009 yılı içinde ÇİN,KENYA,MALEZYA gibi ülkelere ihraç edilmiştir. bazı müşterilerimizde ; ihraç kaydı ile olmak şartı ile , zonguldak ereğlideki fabrikamızdan gelip bu ürünü teslim almaktadır. onlar da gürcistan+azerbeycan+ırak+israil+suriyedeki müşterilerine satışını yapmaktadırlar.
avrupa birliğine dahil ülkelerden de talepler yoğunlaşmaya başlamış olup, konu ile ilgili oalrak www.kentorganicfertilizer.com (http://www.kentorganicfertilizer.com) adında www.taraorganikgubre.com (http://www.taraorganikgubre.com) gibi bir 3. şirketimiz de kurulmuş olup , sadece avrupa birliği ile ilgili çalışmalara başlamıştır.
megalomanlık olarak kabul etmezseniz şunu da eklemek isterim. şu anda bu MOG markalı ürünümüz ; üretilen miktar baz alındığında % 90-95 gibi oranda ihraç kaydı ile ya da direk ihraç edilerek satılmaktadır.
4 ) TARIMDA KULLANILAN ALANLARDA BİR KISITLAMA YOKTUR. TOPRAKTA KÖKÜ OLAN TÜM ÜRÜNLERDE RAHATLIKLA KULLANILMAKTADIR.
5 ) DOZ MİKTARIMIZ İNTERNET SİTEMİZDE DETAYLI OLARAK İZAH EDİLMİŞTİR.
www.taraorganikgubre.com (http://www.taraorganikgubre.com)
yukarda anlattığım gibi ; dünyanın en iyi gübresi olabilirim. ya da olmayabilirim... bunu ancak ve ancak bitkiler test edebilir. 3 yıldan daha uzun bir süre arge çalışmalarına harcanmıştır. biz bu üründen kesin neticeleri alana kadar emin olmadık ve piyasaya sürmedik. deneme kullanımları haricinde , piyasada adı duyurulmadı. satışı yapılmadı. 2008 mart ayından beri resmi olarak satılmaya başlanmıştır.
cep telefonum ve iş telefonum internet sitesinde mevcuttur. dilediğiniz zaman arayarak soru sorabilirsiniz. çağrı dahi bıraksanız aranırsınız ve sorularınız cevaplanır. yeter ki kullanıcılarmız bize teşekkür etsinler. ticari kazançtan daha da ziyade sizin mutluluğunuz , bizim mutluluğumuzdur. bunu , ancak kullanarak göreceksiniz. buradan ya da internet sitemdeki iletişim formundan bana ulaşabilirsiniz. hiç bir sorunuz yanıtsız kalmayacaktır.
MOG ORANİK GÜBRE TOPLAMDA 5 ADET ŞİRKETİN ORTAK OLDUĞU BİR GRUBA DAHİLDİR.
AKIM TEKSTİL
DOĞA TEKSTİL
MOG ORGANİK GÜBRE
TARA TEKSTİL YATIRIM VE ORGANİK GÜBRE ( İÇ PİYASA İÇİN ÇALIŞIR)
KENT ORGANİK GÜBRE ( İHRACAT İÇİN ÇALIŞIR)
iyi günler
Tekradan başlığı meyveli tepe için taşıyım. Bu 18 tip enzim dediğiniz nelerdir. Enzim teknolojisi çok geniş bir konudur sağlık bilimi hakkında siz de eğer firma bilgisi mog2007 diye bir enzim türetmiycekseniz nedir öğrenebilirmiyiz
Saygılarımla
acemi_caylak
28-07-2010, 14:56
Sn. Tarafsız,
MOG şu an sitede olmadığı için cevap veremez sanırım. Ancak B5A için söyelediklerim bu gübre içinde geçerli. Bütün svı gübrelerin tek başına mucizevi bir sıvı olarak tanıtılması kesinlikle katılmadığım bir düşünce. Üstelik MOG'unda içeriği açık ve net değil. Bildiğim kadarıyla bu 18 çeşit enzimin ne olduğuda muallak.
tarafsız
28-07-2010, 15:05
Şimdi bu firma eğer 18 tip enzim var diyorsa bunların ne olduğunu toprakdaki nitrifikasyonu nasıl oluşturduğunu sölemek zorunda sanırım.
Zaten pek güncel bir konuşmada geçmiyor sanırım burda acemi_caylak sanırım bir gün oda siteye girer.. gerçi girmeden önce iyi bir hazırlık yapmasını tavsiye ederiz... :D
Zeytinlibahçe
28-07-2010, 17:06
Arkadaşlar selamlar
Tüm sıvı gübrelerin tek başına yeterli olmadığı düşüncesine kesinlikle katılıyorum.
MOG sıvı organik gübreyi diğer organik gübrelerle beraber dönüşümlü olarak kullandım, hangisinin ne kadar etkili olduğunu söylemek tabii zor, sonuç olarak agaclarımızın gelişiminden oldukçe memnunuz.
Bazı soru işaretleri olabilir, en iyisi bunu kendisine soralım, bu konuda firma yetkilisiyle konuşdum foruma davet ettim, sanırım yakında aramıza katılacaktır.
idris şenol
29-07-2010, 14:25
geçen sene tüyap fuarında 2 litere mog almıştım
bor çinko karışımlı mog gübresini ayçiçekte denedim
şuana kadar gözlemlerim diyer ayçiçek tarlasına göre en az %30,40 ürün artışı var
resimleri bir ara atarım
mog satış temsilcisi silivri bölgesinden ,,,sinan beye selamlar
acemi_caylak
29-07-2010, 14:42
Sn. İdris Şenol geçen yılla bu yılki yağmurlar arasındaki farkı görmemiş anlaşılan. Daha geçen cumartesi bölgedeydim ve bütün çiftçiler bu yıl ürün bol diyorlardı.
Sayın Acemi_caylak Size kesinlikle katılıyorum bölgede ki fazla yağışlar nedeni ile ayçiçeklerinde bu yıl verim artışı gözlenmiştir. Ancak aynı yağmurlar buğday üreticileri için ters etki yaratmıştır. Yanlız şunu da ayırt etmeden sölemek isterim ki sayın idrisin söylediği aynı parsel üzerindeki iki tarla arasında ki farktır. Bu yüzden genel bir ayçiçeğindeki verim artışının yanı sıra mog kullanılan bölgede ayçiçeklerindeki verim artışı daha fazladır.
Mog Organik Gübre Hakkkında Merak Ettiklerinizi Bu Başlık Altında Sorabilirsiniz.
Web Sitemiz:www.mogorganikgubre.com
Arkadaşlar yakın zamanda bu enzimi gübreyi kullanan var mı? Sonuçları nasıl? Bilgi verebilir mi?
Arkadaşlar tarım kanallarının birinde bu ara tescilli bakanlık onaylı Agrozym adında bir organik gübrenin reklamı var. İçeriginde;
ENZIMLER (alfa amilaz 33,33 BAU/ml)
PROTEİNLER ( % 90 ‘ LIK)
AMİNO ASİTLER (%0,7)
VİTAMİNLER
ORGANİK BESİNLER
İZELEMETLER varmış.
Mog adında da bir enzimli gübre var, içeriklerini karşılaştırdığımızda enzim ve aminoasit miktarları birbirine yakın fakat bu üründe extradan vitamin ve iz elementler de bulunuyor.
Bu ürünleri kullanan, gerçekten sonucunu gören, test eden ya da en azından bu içeriklere binaen bir fikir yürütebilecek birileri varmıdır? Şimdiden teşekkürler...
Safranlı
23-05-2015, 13:00
Kendin yap keyfine bak...
Kendin yap keyfine bak...
Aynı işi görür mü? 2500 ağaç için ne kadar yapmam gerekir ve o kadar uğraşmaya değer mi?
MERHABA Azerbaycan Baküye 1 hafta önce numune şeklinde mog gübresi elime geçti selamlar saygılar
Mog-Organik
01-10-2019, 16:33
Merhabalar MOG ORGANİK GÜBRE (www.mog.com.tr) Yeni Formülü İle şimdi daha güçlü bir şekilde geldi Nemi?
https://www.mog.com.tr/wp-content/uploads/2019/06/Mog-Ailesi-1.jpg
İYON TEKNOLOJİSİ
tek hücreli canlıdan tutun da ! dev balinalara kadar , bitkiler / kuşlar / insanlar ve tüm DOĞA ! yaşamını sürdürmek için BİYOLOJİK ELEKTRİK kullanmak durumundadır . işte bu elektriklenmenin olabilmesi için de +/- iyonların dengesini kurmak zorundasınız. TOPRAK pH seviyesinin ne kadar önemli olduğunu her üretici bilir . ! eğer bu denge bozulursa bitkiler yeterince hızlı gelişemez ve ürün alamazsınız. topraktaki pH seviyesi yani İYON dengesi sağlanır ise ,
bitkiler bir eli yağda bir eli balda bir hayat sürerler ve size BOL ÜRÜN verirler . işte bizim geldiğimiz son nokta da burasıdır. bitkilerin daha hızlı gelişebilmesi için ve kaliteli ürün verebilmesi için bu dengeyi azami güçte kurmak zorundayız.
İYONYA marka gübremiz ile bu toprak /bitki arasındaki İYON dengesini maksimum seviyede verim verecek şekilde ayarlamayı da başardık. konuyu daha iyi anlamak için gözünüzün önüne 2 adet MIKNATIS getirin. eğer aynı kutupları karşı karşıya getirirseniz ; mıknatıslar birbirini iter. eğer +/- olarak 2 farklı kutup karşı karşıya gelirse de o zaman aralarında bir ÇEKİM GÜCÜ oluşur. şimdi bitkinin yapraklarına bir GÖZ atalım . yapılan bilimsel deneylerde bitkilerin yapraklarının uç kısımlarında – ( NEGATİF ) elektrik yükü olduğu gözlemlenmiştir. Buna keza ; TOPRAK bölgesine bakarsak ! bitkilerin KÖK bölgesi burada yaşamını sürdürür. Tıpkı bizim BAĞISAKLARIMIZ gibidir KÖK bölgesi. BAĞIRSAKLAR ne kadar sağlıklı olursa seni o kadar iyi besler
KÖK lerde ne kadar çok ve İYİ BAKTERİ varsa bitkiyi o derece besler ! TOPRAK bölgemizdeki pH seviyesi eğer yüksekse yani BAZİK bir toprak varsa ,
bu toprak – ( NEGATİF ) elektrik yüküne sahiptir. Demir / çinko / karbon / azot gibi önemli elementler ise + (POZİTİF ) elektrik yüküne sahiptir.
TOPRAKTA – (NEGATİF ) elektrik yükü artarsa, pozitif yüke sahip olan bitki besin elementlerini tıpkı mıknatıs gibi kendisine çeker ve köklerin ALIM YAPMASINI ENGELLER ! işte üreticilerin tabiri ile ! ALDIRICI GÜBRE denen tabir ortaya çıkar ! ALDIRICI GÜBRE diye tabir ettiğiniz ürünler , topraktaki elektrik dengesini balans ederek bitkinin kök bölgesindeki besin elementlerine yapışan -(NEGATİF ) yükleri ayrıştırarak köklerin ALIM YAPMASINI sağlarlar. Böylece bitki rahatlar ve toprakta ne kadar besin elementi varsa almaya başlar ! bitkinin KÖK bölgesinden YAPRAK ve MEYVE ye bu besin elementlerini taşıyabilmesi için ise ! +/- elektrik yükünün arasındaki farkın da BÜYÜK olması gerekmektedir.
Tıpkı mıknatıs gibi bu 2 farklı kutup ÇEKİM alanı oluşturacaktır ve BESİN ELEMENTLERİ hızla yaprağa doğru hareket edecektir. Yani bitki İYİ BESLENECEK bir hale gelerek size daha çok verim verecektir. Eğer bu besinleri KÖK bölgesi alamaz ise ; ya toprakta birikme ve tuzlanma dediğimiz hadise meydana gelirse bu +/- elektrik yüklerindeki denge bozulur ise kök bölgesinde aşırı gübre ya da tuzlanma oluşmaya başlar. ne kadar gübre atarsan at bitkinin kökü ALIM yapamaz !
ya da aşırı sulama ile PARA vererek ve BÜYÜK EMEK çekerek topraktaki bu besin elementleri KÖK bölgesi altına inecek bir de verimsiz bir toprağa sahip olmakla birlikte verdiğimiz paralar/ emekler / umutlar ÇÖPE gidecektir. Bu çalışmayı biz yıllardır TEST ediyoruz. ve sonunda ! piyasada halen satılmakta olan MOGROW ve MOGROW PLUS markalı ürünlerimiz ile zaten bunu binlerce üreticimize gösterdik/ispat da ettik . . . Çalışmalarımız artık sonlandı. Başardık ve şimdi bu YENİLENMENİN verimini almaya geçeceğiz…
YENİLENMEK VE YENİ TEKNOLOJİLER ÜRETMEK KAÇINILMAZDIR. İŞ BU yenileme ve güncelleme kaçınılmaz olunca ; GÜBRE maliyetlerinin son yıllarda aşırı yükselmesine de bağlı olarak yeni bir sisteme , yepyeni ve güzel bir sisteme geçmemiz kaçınılmaz olmuştur. Gelişen TEKNOLOJİ çağında artık BENİM BİZZAT ÜRETTİĞİM MOG gübre ve benzeri gübreler geri kalmaktadır. Evet bu bir ÖZELEŞTİRİ dir. Ve kendi sistemimizi geliştirmek adına yaptığımı bu çalışma işe siz üreticilerimize DİREK olarak ulaşmayı hedefledik.
WEB ADRESİMİZ: www.mog.com.tr (https://www.mog.com.tr)
İNTERNET ÜZERİNDEN KREDİ KARTI kullanarak ve makul ölçülerde taksit ile sizlere kısa zamanda hizmet vermeye başladık.
ancak ! daha önce üretmiş olduğum ve sahibi olduğum !
MOG + MOGROW + MOGROW PLUS ve ENZYMOG markalarını artık ÜRETMEME kararı almış bulunmaktayım . . . Bunun yerine yeni markalar ile sizlere HİZMET etmeye devam edeceğim .! Yakın zamanda yeni markalarımızın tescilleri de tamamlanmış ve RUHSATLARI da alınmış olarak internet sitemizden yapacağınız alışverişler ile KREDİ KARTINA TAKSİT imkanları da size seçenek olarak sunularak hizmet etmeye devam edeceğiz ürünün içeriğine gelince bundan önce ilk 2007 de ürettiğim MOG markalı ve 5 yıldır da piyasada olan
MOGROW + MOGROW PLUS adlı ürünlerimizin içerikleri korunarak
SADECE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ ile sizlere sunulmaya devam edecektir
ARACI YOK ! VADE FARKI YOK ! NAKLİYE / KARGO YOK . . .
SADECE SAYFAYA GİRİP ALIŞVERİŞ YAPMANIZ YETECEKTİR.
AYRICA ; BAYİ SİSTEMİMİZDE DE !!! BAYİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN AYNI SİSTEM SÖZ KONUSU OLACAKTIR .!!!
GELİN BAYİMİZ OLUN . NASIL MI ? ÇOK KOLAY . . .
ÖN ÖDEME YOK . ŞART YOK . İMZA YOK . KEFİL YOK . ARACI YOK .
NE VAR PEKİ ?
SAYFAYA GİR . ALMAK İSTEDİĞİN ÜRÜNÜ SEÇ . DİLEDİĞİN KADAR VADE SEÇ
VE ONAYLA . . . ADRESİNİ BİLDİR. KARGON 24 SAAT İÇİNDE YOLA ÇIKSIN
UNUTMAYIN !!!
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DER Kİ
ÇİFTÇİ MİLLETİN EFENDİSİDİR .
SAYGILARIMLA
Mog-Organik
01-10-2019, 16:40
MOG ORGANİK GÜBRE ÜRÜNLERİMİZİ
www.mog.com.tr (https://www.mog.com.tr) Web Adresimizden Ulaşabilirsiniz
https://www.mog.com.tr/wp-content/uploads/2019/06/Mog-Ailesi-2.jpg
Ayrıca Web sitemizde Bitkiler üzerinde yapılan uygulama videolarımız mevcuttur
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.