PDA

View Full Version : Sezer'den eğitim ormanı




aybala
17-05-2005, 08:07
http://www.agaclar.net/i/g1.jpg

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer'in öncülüğünde başlatılan 'Ulusal Eğitime Destek' kampanyası çerçevesinde, İstanbul'da bir hatıra ormanı oluşturuldu.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik nedeniyle Semra Sezer'in de katılımıyla bir tören düzenlendi.

Herkes okusun
Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Balabanlı, törende yaptığı konuşmada, 'Felaketlere maruz kalmamak, bizden sonraki nesillere kötü bir miras bırakmamak için, birey olarak, vatan bekçisi olarak bizi besleyen toprağa borcumuzu ödemek ve ona değer kazandırmak zorundayız. Vatan topraklarını korumanın, vatan sevgisini ifade etmenin bir yolu da ağaç dikmek, ormanlarımıza sahip çıkmaktır' dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler de, 'İnşallah Türkiye'de hiçbir okumaz, yazmaz kalmayana kadar bu kampanya sürdürülecektir' dedi. Orman için Semra Sezer, Vali Güler ve eşi Neval Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve eşi Handan Balıbey ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon'un eşi Ayla Tolon söz konusu kampanya kapsamında okuma-yazma öğrenen kursiyerlerle birlikte fidan diktiler.

Özkan TAMİRAK

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/05/17/gundem/gundem7.html